‘Als ik Rai Vloet had willen trappen, had ik hem harder geraakt’

Zondag, 25 oktober 2020 om 17:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:00

Adil Auassar groeide zondag door natrappen uit tot de schlemiel bij Sparta Rotterdam. De middenvelder werd in het thuisduel met Heracles Almelo van het veld gestuurd. Het team van Henk Fraser stond op dat moment met 1-0 voor en moest met een man minder uiteindelijk een gelijkmaker toestaan: 1-1. Na een onderling duel kwamen Auassar en Rai Vloet terecht op het gras. Vloet leek Auassar van zich af te trappen, die reageerde door Vloet te willen vastpakken en na te trappen.

Het incident was arbiter Serdar Gözübüyük ontgaan, maar na inmenging van de VAR volgde een rode kaart. “Ik had het idee dat hij mij natrapte, maar goed”, antwoordde Auassar op de vraag wat er precies was voorgevallen. "Ik weet niet of dat ook gebeurd is en ik heb ook niet het idee dat ik hem trapte. Volgens mij ging het in een beweging waarbij ik niet eens het besef had. We spraken het uit en daarna kwam tot mijn verbazing de rode kaart.”

Auassar kreeg de beelden nog eens te zien én de vraag wat hij precies zag. “Ik kan beter aan jou vragen wat je ziet”, repliceerde de middenvelder, waarop de verslaggever van FOX Sports aangaf dat hij een trappende beweging had waargenomen. “En ik heb ook gezien dat Vloet zich niet helemaal onbetuigd liet in dat duel.” Auassar: “Dan heb je alles gemeld. Als ik hem had willen trappen, had ik hem harder geraakt. Maar het mag me niet overkomen.”

“Ik kreeg een duw in mijn rug en het voelde alsof hij op mij wil doorvallen”, vertelde Vloet op zijn beurt voor de camera, terwijl hij de beelden voorgeschoteld kreeg. “Toen wilde ik hem van mij afduwen. Ik zie wel dat mijn been beweegt, maar dat is meer de kracht vanuit mijn arm. Ik wil hem van mij afduwen. Mijn been beweegt automatisch. Ik had niet de intentie om te trappen. Zijn trapbeweging had ik eerlijk gezegd op het veld niet gezien. Dat zie ik nu pas, maar ik voelde niks. Voor mij was het een verrassing dat hij eruit moest.”

“Het is meer aan de scheidsrechter om een rode kaart te geven. Ik weet niet wat zijn intentie is.” Bart Vriends, die de aanvoerdersband van Auassar overnam, kon het zijn ploeggenoot niet kwalijk nemen. “Adil is een soldaat, hij speelt altijd op het randje’’, vertelde de verdediger. “We kunnen het hem niet kwalijk nemen." Fraser dacht daar anders over. "Ik heb veel waardering voor Adil, maar ik ga wel nog met hem praten dat dit soort zaken ons niet helpen."

Fraser vond het opvallend dat Auassar wel bestraft werd en Vloet niet. "Beide spelers maakten een schoppende beweging, maar beide spelers hebben elkaar niet geraakt. Ik begreep dat de VAR alleen de beelden van Adil heeft laten zien. Dat is meten met twee maten." De oefenmeester is boos op zijn middenvelder, maar niet teleurgesteld. "Nee, want Adil is altijd een voorbeeldige aanvoerder geweest. Maar als ik lovend ben over hem, mag ik ook kritisch zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door jankroon1988)

Domme opmerking, het feit alleen al dat je inhoudelijk je gedachtengang prijsgeeft laat zien hoe zwak je mentaal bent. Heeft nog veel te leren

25 oktober 2020 om 18:47

Hij speelt Sparta geen PSV Ajax of Feyenoord he

26 oktober 2020 om 08:46

Niet relevant, hij speelt Eredivisie en daar mag je meer verwachten

Dit lijkt ook gewoon op natrappen van beide mannen.

Is van beide mannen natrappen, dus hadden 2 rode kaarten gegeven moeten worden.

Beide natrappen dus 2x rood maar ja nu een half blinde var

Rai Vloet willen trappen kan ik me best inbeelden. Wat een rat van een speler is dat.

Hadden beide rood moeten krijgen. Vloet deelt de eerste trap uit waar Auassar op reageert.

Ik kan de uitleg van Vloet op zich wel terug zien, hij duwt hem met zijn handen van zich af en beweegt daarbij zijn been. Het lijkt voor mij niet op écht een trap geven, meer met handen en voeten wegduwen. Het been van Vloet zat ook klem tussen de benen van Auassar. Wat die vervolgens doet is vanuit staande positie een duidelijk bewuste trappende beweging maken die totaal niet te verklaren is. Volgens mij is dit gewoon terecht rood en is Vloet ook terecht beoordeeld als geen overtreding. Maar dat is mijn mening...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. OkoyeKeeper
D. AbelsVerdediger
T. BeugelsdijkVerdediger
A. DrakpeVerdediger
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

2 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren