‘Barcelona gaat transferstrijd aan en wil toeslaan bij Ajax’

Zondag, 25 oktober 2020 om 13:48Tim Siekman

Barcelona wil werk maken van Ryan Gravenberch, zo meldt Tuttosport zondag. De krant uit Turijn gaf eerder aan dat de achttienjarige middenvelder van Ajax al nadrukkelijk op de radar van Juventus staat, maar nu zou ook Ronald Koeman het toptalent hoog op het lijstje hebben genoteerd. Gravenberch geldt voor beide grootmachten als aanwinst voor de toekomst.

Komende woensdag strijden Juventus en Barcelona tegen elkaar in de Champions League. Volgens Tuttosport kan er ook op de transfermarkt een confrontatie tussen de Italiaanse en Spaanse topclub komen. 'Zijn talent staat niet ter discussie. Hij heeft alles in zich om een van de beste allround middenvelders van de komende tien jaar te worden', zo schrijft de krant.

Juventus is al jarenlang gecharmeerd van Gravenberch, die vanwege zijn relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola regelmatig wordt gelinkt aan een transfer naar de Serie A. Mogelijk gaat de topclub uit Turijn binnenkort werk maken van de komst van de jonge Ajacied. Barcelona wil echter ook inzetten op een 'verjonging' van de selectie en kan Juventus dwarsbomen, zo klinkt het.

De jeugdinternational van Oranje werd de voorbije jaren aan diverse clubs in Europa gelinkt. Naast Juventus en Barcelona werden ook Real Madrid, Manchester United, AS Roma, AC Milan en Lazio in verband gebracht met de jongeling. In juni verlengde Gravenberch zijn contract tot de zomer van 2023. Vorige week debuteerde hij in de Champions League bij de 0-1 nederlaag tegen Liverpool.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door london calling)

Weet iemand wat er met Puig is?

25 oktober 2020 om 13:56

blijkbaar ziet Koeman het niet echt in hem zitten want een hoop andere jonge spelers krijgen wel de kans

25 oktober 2020 om 14:03

Het probleem met Puig is ook dat je enkel wat aan 'm hebt in balbezit. Die jongen heeft echt wel talent, maar is buiten balbezit eigenlijk een dissonant. In dit Barcelona is dat 'killing'.

25 oktober 2020 om 14:11

Onzin, dan heb je Riqui niet vaak zien spelen. Is ontzettend fel en wint heel veel ballen terug. Dat hij een sprietje van 1.65m is doet daar niets aan af.

25 oktober 2020 om 14:18

Hij is zeker snel maar moet echt zwaarder worden. Voetbal is helaas veel fysieker geworden.

25 oktober 2020 om 14:01

Een typisch (onbegrijpelijk) gevalletje “trainer ziet het niet in hem zitten”.

25 oktober 2020 om 14:08

Ik denk dat je je niet zo druk moet maken wanneer de media elke keer een transfer suggereren. Het is bijna altijd nep. De transfer periode is notabene net voorbij.

25 oktober 2020 om 14:39

Is net een gevalletje Bojan. Puig heeft enorm veel talent, maar heeft moeite om het om te zetten in kwaliteit. Alleen vast aan de bal en technisch, maar daarnaast is hij fysiek te zwak om de bal vast te blijven houden. Moet wel eerlijk zijn dat ik Gravenberch niet zie als een upgrade of iets dergelijks voor Barca. Ze moeten eigenlijk gewoon geld uitgeven aan goede spelers willen ze de La Liga winnen elk jaar, maar dat gaat nu moeilijk.

25 oktober 2020 om 16:13

Gravenberch word ook niet gehaald als een upgrade, hij is voor de toekomst.

Heeft nog veel te leren voor Barcelona, kan beter nog een paar jaar bij Ajax blijven. Is ook nog maar net 18 he! In potentie een hele goede middenvelder, en laat het dit seizoen op zijn 18de al zien. Vind alleen zijn omschakeling heel slecht, daar moet hij echt aan gaan werken

25 oktober 2020 om 13:56

Wat een onzin iedere persoon is anders Dest zeiden ze ook gaat het niet redden hij pakt het niveau gewoon op. Verschil is hij voert ze taken uit en dan leeftijd niks te maken ermee

25 oktober 2020 om 14:01

@Justicelaw, er waren voldoende mensen die Barcelona/Bayern wel goed begrepen hoor 😁. Dest was statistisch al beter in praktisch alles tov Mazraoui, alleen heerste er een soort anti soap tegen Dest. Er zijn geen 5 rechtsbacks te noemen van rond de 20 jaar die beduidend beter zijn.

25 oktober 2020 om 14:09

Hij bedoelt duidelijk dat Gravenberch beter speelminuten kan krijgen bij Ajax nu. Bij Barca gaat hij echt niet meteen al basisspeler worden hoor.

25 oktober 2020 om 15:21

In wat was dest statistisch dan beter,wil die statistieken wel zien?

25 oktober 2020 om 17:10

Helemaal met je eens ajaxwatcher11 al vind ik de omschakeling ivm vorig seizoen al vele malen verbeterd! Deze jongen moet nog zeker 2 jaar blijven om vlieguren te maken en daarna zal hij niet meer te houden zijn. Laat nu al hele goede dingen zien op zn 18e!

26 oktober 2020 om 12:35

natuurlijk kan hij nog veel leren bij Ajax, maar als spelers van 17 of 18 uit de jeugd van Barca zelf in het eerste van Barca kunnen lopen kunnen jeugd spelers van Ajax dat ook.

50 miljoen + Puiq en je mag hem hebben. Ajax moet eens eisen gaan opstellen ipv elke speler te verkopen aan de hoogste bieder

25 oktober 2020 om 13:55

dat is toch juist de levensader van elke Nederlandse club?

25 oktober 2020 om 13:58

Verkopen aan de hoogste bieder is toch een vorm van eisen stellen? Als er iets is waar je geen kritiek op kunt hebben bij Ajax is het wel het verkoopbeleid lijkt me.

25 oktober 2020 om 14:03

Van Ajax hoeven de spelers niet weg maar die willen zelf. Grotere competitie, hogere status, meer salaris ...

25 oktober 2020 om 14:05

En jij denkt dat een speler nog te behouden is als grote clubs aan komen kloppen?

25 oktober 2020 om 14:09

@SosaMontana, als je vast houdt aan 50 miljoen dan wandelt hij over drie jaar transfervrij de deur uit. Is natuurlijk een bedrag wat momenteel geen enkele club op tafel gaat leggen voor een net 18-jarige jongen.

25 oktober 2020 om 14:23

Sterker nog, heeft een kortlopend contract. Ik snap heel goed dat Barcelona niet te weerstaan is, maar ik zie Koeman als een passant. Ik denk dat het tricky is om naar Barcelona te gaan, zeker als Nederlander, want Koeman zal niet erg lang daar zitten. Als hij weg is krijg je met een andere coach te maken die het zo maar niet in je ziet zitten.daarbij snap ik Koeman helemaal niet meer. Dat Barcelona moet verjongen ik duidelijk zichtbaar, maar neem dan aub spelers die iets verder in hun ontwikkeling zijn en er gelijk staan. Ik denk dat dit duidelijk het beleid van de armoede is: talenten relatief jong kopen en hopen dat ze zich goed ontwikkelen in plaats van de portemonnee te trekken voor een speler die er gelijk staat. Ook Depay en Wijnaldum lijken goedkope gokjes te worden....

100 miljoen kom ik hem brengen . Even serieus gaan jullie even snel fietsen hij staat er pas net

Zo ver is Ryan nog lang niet, maar dat zal hij zelf toch ook wel doorhebben.

Dit is ook zo'n speler die waarbij ik veel negativiteit zie, hetzelfde gold bij dest. Ik vind hem wel een hele leuke speler en is nog vrij jong. Als die verstandig is blijft die nog zeker 3 jaar bij ajax om zich door te ontwikkelen. Het schijnt sat juventus hem echt al jaren volgt dus die zullen wel serieuze interesse hebben.

25 oktober 2020 om 14:09

Dest is wel een ander type en speelt op een totaal andere positie. Verder zie ik liever iets te veel negativiteit rondom een speler dan iets te veel positiviteit. Voetballiefhebbers hebben er namelijk een handje van om spelers veel hoger in te schalen dan ze werkelijk zijn. Nu loopt men de polonaise omdat Dest het gisteren aardig deed, maar het was ook niet meer dan aardig. Als Alphonso Davies bijvoorbeeld zo'n wedstrijd speelt, vind men 'm onzichtbaar en niet dreigend genoeg in de aanval. Als er toch al een moment is om aan te haken bij een Clasico, is het dit jaar wel. Het niveau van gisteren lag meer bij de Europese subtop dan bij een absoluut topniveau. Dat is sowieso het probleem van zowel Barcelona als Real Madrid. Dat neemt overigens niet weg dat Dest zich goed staande heeft gehouden, goed heeft gespeeld en dat het perspectief biedt voor die jongen.

Zo ver is Ryan nog lang niet, maar dat zal hij zelf toch ook wel doorhebben.

Waarom een talent volle middenvelder?? We hebben alena en puig al. Haal of een middenvelder die nu al goed genoeg is of gewoon een verdediger.

Is natuurlijk een interessante jongen voor veel clubs. Juve en Barca hebben beide een oude selectie , de kunst is om tijdig door te selecteren

25 oktober 2020 om 16:00

Selectie van Juve heeft al een serieuze verjongingskuur ondergaan, moest je dit gemist hebben. Op Bonucci, Ronaldo, Cuadrado en Chiellini na, dat zijn de oudste basisspelers. Voor de rest geen 30ers.

Barca heeft puig toch al ? Ik zou eerder gaan kijken naar een echte nr 9. Dat is wat barca mist en weet ook niet of er in de opleiding 1 is waarvan je denkt dat gaat hem worden.

Gravenberch moet voorlopig gewoon bij Ajax blijven. Heeft dit seizoen een basisplaats veroverd en is pas 18-jaar. Hij doet het dit seizoen ook prima en vond hem meerdere wedstrijden gewoon prima spelen. Tegen Liverpool vond ik Gravenberch in de eerste helft goed spelen, maar in de tweede helft zakte hij (net als heel Ajax) toch wat weg en was hij op. Maar hij heeft genoeg potentie om echt een goede middenvelder te worden, alleen moet hij nog wel een aantal dingen uit zijn spel halen. Is op bepaalde momenten nog te nonchalant, wat dan leidt in (gevaarlijk) balverlies en vind soms dat hij teveel met de bal loopt. Als hij dat eruit krijgt, dan is hij echt gewoon een hele goede middenvelder met veel potentie. Maar het is natuurlijk geen schande dat hij als 18-jarige nog niet alles goed doet.

V persie zeiden ze is ook te jong niveau Arsenal is te hoog. Juiste ttrainer en drive lukt het

25 oktober 2020 om 15:27

v Persie stond er ook niet gelijk en heeft gewoon tijd gekregen achter Henry en Bergkamp om te ontwikkelen.

Haha, gewoon uitspelen die clubs en in de winter van de hand doen. Als we hier een bedrag als 25 miljoen voor kunnen krijgen, kunnen we hopelijk iemand als Propper halen. Maar zelfs als dat niet mogelijk is lekker verkopen.

25 oktober 2020 om 14:06

@De Toekomst, Gravenberch is een wereld talent. Enorm hoog geslaagd dribbel percentage, ook rondom de 16 van de tegenstander. Hij is juist iemand die praktisch altijd een man meer situatie betekent. 25 miljoen is echt een koopje. Dit word echt een speler die de Ligt/De Jong bedragen op gaat leveren!

25 oktober 2020 om 14:11

@D-Bergkamp, die bedragen worden alleen realistisch als Ajax kwartfinale/halve finale CL haalt. Anders is het totaal niet realistisch om te denken dat hij 70 miljoen gaat opleveren.

25 oktober 2020 om 14:15

@D-Bergkamp, het is ook heel moeilijk om een speler die niet presteert voor meer te verkopen...

25 oktober 2020 om 14:33

@DieGelbeReds, Gravenberch is 18 jaar en is nu basis speler geworden. Kreeg tegen Liverpool in bijvoorbeeld Engeland al heel veel complimenten om zijn spel. Het is niet dat hij dit jaar weg moet? Laat hem maar lekker 2 jaar basis speler zijn, dan is die nog steeds pas 20 jaar oud en daarmee jonger de bijv F de Jong

25 oktober 2020 om 14:07

Alsjeblieft niet zeg dan worden we straks een team met alleen maar dertigers. Laten we de talentvolle jeugd maar lekker eens aan boord houden. Ervaring hebben we genoeg met een Tadic, Blind, Klaassen (elke linie een ervaren man).

25 oktober 2020 om 14:14

Van mij mogen ook Martinez en Kudus op het middenveld met Klaassen, ook prima. En voor de rest ben ik ook voorstander van het kansen geven aan en doorontwikkelen van talenten, maar dan moeten die talenten ook wel het geschikte niveau en genoeg potentie hebben. Gravenberch laat dat nog niet zien, terwijl hij al redelijk lang in de basis staat. Wat mij betreft moet hij nu wel snel stappen gaan zetten, want het is tot nu toe niet goed genoeg voor een basisplaats.

25 oktober 2020 om 14:24

Ik vond hem tegen Liverpool anders uitstekend spelen.

25 oktober 2020 om 14:53

Gravenberch staat gewoon als 1 van de eerste namen op het formulier, daar hoef je niet bang voor te zijn. Goede voorbereiding gehad, tegen Heerenveen, Liverpool en VVV (al was dit iedereen) gewoon prima gedaan. Tegen Sparta was het ook prima alleen tegen Groningen minder en dat ging op voor meer spelers toen. Sinds hij basisplaats pakte in december 11 potjes tegen Eredivisieploegen gehad en 2 Europees met 3g3a en hij is daarbij de middenvelder met meeste passes vooruit en die meeste meters vooruit maakt met de bal. Gravenberch gaat niet op de bank terecht komen is aan de bal en laatste wedstrijden zonder bal belangrijk voor dit Ajax.

25 oktober 2020 om 15:08

Waarom heet jij De Toekomst als je totaal niet aan de toekomst van Ajax denkt? 25 miljoen? Gravenberch is 18, heeft nog 3 jaar een contract. Dan moet je het drievoudige vragen, 25 miljoen per contractjaar. Aan Dest kunnen we zien dat Ajax ook hem voor te weinig heeft verkocht.

25 oktober 2020 om 15:38

Ik denk juist aan de toekomst. Aanmodderen met Gravenberch gaat Ajax geen goed doen. Als ze nu kunnen cashen, gelijk doen. Hij gaat op termijn toch zijn basisplaats verliezen, dus dan kunnen we beter profiteren van deze hype.

26 oktober 2020 om 12:45

Gravenberch is een enorm talent, geen idee waar zijn plafond ligt, maar Propper is helemaal een net niet voetballer. Speelt op dit moment niet eens bij Brighton. Deed aardig mee in de premier league maar niet meer dan dat. Laten we niet een talentvolle jonge middenvelder met zowel paasend als scorend vermogen vervangen door een simpele box to box speler die in 3 seizoenen premier league 2 doelpunten heeft weten te maken en vrijwel nooit een beslissende paas geeft. Spelers die het aardig doen bij kleinere clubs in de PL komen heel snel in beeld bij de middenmoot - subtop, maar dat is bij hem nooit het geval geweest, zelfs niet toen hij bijna transfervrij was.

Ach joh, die zwervers in Barcelona hebben geen rooie cent meer. Laat ze eerst hun eigen financiële situatie op orde krijgen voordat ze überhaupt aan Gravenberch denken.

Er komen met Puig, Moriba en Alena allemaal prima middenvelders door bij Barcelona, laat ze dan eindelijk maar weer eens gebruik maken van die geroemde jeugdopleiding.

Als Barca al geen 25 miljoen had voor Depay hoe willen ze dan in deze tijd Gravenberch kopen? Als Ajax zijnde zou ik nu lekker zeggen 40 miljoen en niet minder. Deze jongen heeft nog genoeg te leren bij Ajax en we kunnen hem nog wel goed gebruiken.

Vond hem tegen Liverpool uitstekend spelen. In de voorbereiding ook al, o.a. in die wedstrijd bij RB Salzburg.

Maar Koeman wou absoluut geen Nederlandse enclave bij Barca dacht ik laatst voorbij te hebben zien komen?

Gravenberch zal veel meer moeten gaan brengen bij Ajax alvorens hij serieus een aanwinst kan worden voor Barca 1 of Juve 1. Dit jaar moet hij het bewijzen

Tja, nonsens natuurlijk. Barcelona heeft geen geld, heeft een ultra zwakke verdediging en alle voorzitters beloven aanvallende versterkingen. Focus zal liggen op vervangen Messi en niet op een middenvelder die er nog lang niet is. Verhaaltje van pers die kranten vol moet schrijven. Raiola’s spelers worden altijd automatisch in verband gebracht met Juve en andere teams. Zinloos

Sowieso is het voor zowel Ajax als Gravenberch beter als hij komende jaren gewoon nog bij Ajax blijft. Talent heeft hij zeker maar er zijn nog genoeg plekken waar hij zichzelf kan verbeteren, en bij Ajax krijgt hij daar de tijd voor. Ik denk dat hij daar bij Juventus of Barca niet één twee drie die kans krijgt. Zou zonde zijn voor beide partijen, alleen leuk voor het salaris en wellicht de “ambiance”.

voor de mensen die zeggen dat Puig te licht, een sprietje is: laten we Andres Iniesta niet vergeten...die gebruikte zijn inzicht en enorme techniek ter compensatie. Laten we dus Puig nog niet afschrijven.

Moet Barcelona eerst niet financieel gezond worden???? Voor Dest hebben ze al een aparte regeling getroffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren