Adrie Koster: ‘Hij hoort gewoon in Oranje thuis, serieus, hij is absolute top’

Zondag, 25 oktober 2020 om 12:27Tim Siekman

Justin Bijlow maakt een uitstekende indruk op Adrie Koster en Hans Kraay junior. De trainer van Willem II en de analist van FOX Sports vinden dat de doelman van Feyenoord een kans moet krijgen bij het Nederlands elftal. "Ik vind hem al twee jaar in potentie de beste keeper (van Nederland, red.)", zegt Kraay junior zondag bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.

Ook Koster is geïmponeerd door de prestaties van de 22-jarige sluitpost van de Rotterdammers. De coach zag Bijlow donderdag tegen Dinamo Zagreb (0-0) in de Europa League opnieuw goed presteren. "Hij hoort gewoon in het Nederlands elftal thuis. Serieus", stelt Koster, die vervolgens de kwaliteiten van de jeugdinternational opnoemt.

"Hoe hij keept voor zijn goal, zijn reactievermogen... Hij heeft alles. Hij gooit zich ervoor. Hij valt de bal aan. Hij is gewoon absolute top, op dit moment, wat hij laat zien. Ik zou hem erbij pakken. Hij beheerst de hele zestien meter", zegt Koster, die van Arnold Bruggink de vraag krijgt of Bijlow moet spelen tegen Spanje op 11 november. "Hij komt er in ieder geval voor in aanmerking", aldus Koster.

Bijlow gaf een maand geleden aan dat hij wel een plek in de voorselectie van Oranje had verwacht. "Alle geluiden zijn mooi, maar ik heb er vrij weinig aan als ik er niet bij zit. Ik had wel verwacht dat ik in de voorselectie zou zitten, waarmee ik niet zeg dat ik in de selectie hoor te zitten. De trainer (Frank de Boer, red.) maakt een andere keuze. Dan moet ik zorgen dat ik er de volgende maand wel bij zit. Ik moet laten zien dat ik beter ben dan de andere keepers", zei de doelman.


Poll

Ben jij het eens met Adrie Koster?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Absolute top is nog overdreven, maar hij klopt wel serieus op de deur. Hoe hij bijvoorbeeld keepte tegen Zagreb was heel erg goed. Echt een keeper om in de gaten te houden, maar als hij zo door blijft gaan kan het snel gaan.

25 oktober 2020 om 12:39

Welke Nederlandse keeper is er op dit moment beter?? Sorry maar als ik Cillessen zie keepen dan is Bijlow op dit moment toch echt beter , op basis van ervaring is Cillessen op dit moment nog de logische keus maar Bijlow zit hem in de nek te hijgen.

25 oktober 2020 om 13:37

Wanneer zie jij Cillesen dan keepen? Die houd toch gewoon de bank warm bij zijn club. Alleen een paar keer in het jaar in Oranje. Ik kan daar niet bij. De ene speler mag niet mee omdat hij niet altijd basis speelt bij zijn club, en de ander hoeft nooit te spelen on in Oranje te komen.

25 oktober 2020 om 13:56

Daarom ook "als" ik Cillessen zie keepen

25 oktober 2020 om 15:01

De laatste keer dat ik Cillessen zag keepen in Oranje vond ik hem goed keepen. Dat maakt het voor FdB wel makkelijker om hem te laten staan. Ik als Feijenoord supporter zie ook liever Bijlow, maar het zal waarschijnlijk nog even wachten worden. Bijlow z'n tijd komt zeker wel als hij zich zo blijft manifesteren.

25 oktober 2020 om 12:50

Wie dan? Een keer die niet speelt bij zijn club (Cillessen), een keeper die niet heel erg in vorm is tov vorig jaar (Bizot), een keeper uit Championship (Krul) of een keer die al lange tijd niet in beste doen is (Zoet)? Lijkt me toch duidelijk dan

25 oktober 2020 om 14:49

Krul afschrijven omdat Norwich bout is vind ik ook een beetje makkelijk. Die is regelmatig de held daar. Ook toen ze in de Premier League zaten.

25 oktober 2020 om 16:33

Hehe eindelijk iemand die het ziet! Krul zou nr.1 moeten zijn, behalve meevoetballen is hij op elk vlak de beste. Heeft zelden tot nooit een eerlijke kans gehad. Bijlow is toekomst en vind ik op basis van zijn huidige vorm de nr.2. Van Cillissen vind ik dat hij na zijn Ajax tijd stil heeft gestaan in zijn ontwikkeling en eerder slechter dan beter is geworden, pakt nooit echt punten voor je...hij heeft me teleurgesteld, want als oud keeper en Ajax supporter was ik ooit best wel fan van hem. Zelfde als met Stekelenburg, die na WK 2010 nooit verder naar wereldtop is gegroeid..iets wat er wel echt in leek te zitten. Voor nu, het liefst Krul nog een paar jaar en Bijlow blijft hopelijk zulke stappen maken als dattie nu doet, hebben we in de toekomst eindelijk weer een topkeeper in Oranje!

Eens met Adrie! Hij nu mag best een keer naar voren worden geschoven. Hij heeft laten zien waatoe hij in staat is en dat is fantastisch keepen zonder poespas. Wellicht nu nog op de bank als vaste tweede keeper maar hij komt eraan. 2021 wordt zijn jaar, mits blessures en een raar verloop van Covid-19 uitblijven.

Hans Kraay vind hem helemaal niet al 2 jaar zo goed. In het begin was hij gewoon nog onzeker en was er veel kritiek, die terecht was. Eigenlijk sinds Advocaat er zit maakt hij pas echte stappen. Hoort zeker bij de selectie, want op dit moment hebben we op Cillessen na gewoon niemand die beter is.

25 oktober 2020 om 12:43

Krul en Cillessen is Lood om oud ijzer die zijn even goed , Bijlow hijgt ze in de nek alleen qua ervaring hebben de eerder genoemde keepers nog een streepje voor.

25 oktober 2020 om 12:53

Krul is een betere lijnkeeper, maar daar houdt het ook wel bij op. Vind Krul vrij beperkt eerlijk gezegd. Niet dat Cillessen geweldig is, maar wel beter naar mijn mening. Denk dat Bijlow over 2 jaar wel beter is, als hij zich door ontwikkelt.

25 oktober 2020 om 13:17

krul heeft ook een betere uitstraling dan Cillessen en is een betere penalty stopper

25 oktober 2020 om 14:09

Ik heb nog nooit een keeper een bal zien stoppen met zijn uitstraling.daarnaast gaan beide argumenten op voor vrijwel iedere Nederlandse keeper die geen Cillessen heet.

25 oktober 2020 om 13:23

Het eerste half jaar was hij wisselend. Sterke wedstrijden werden afgewisseld met ronduit zwakke; de wedstrijd tegen Ajax als dieptepunt. Nadat hij weer vast onder de lat staat bij Feyenoord (bijna een jaar geleden), is hij toch wel een heel zekere factor en heeft hij dat wisselvallige achter zich gelaten. Gewoon ervaring opdoen en verder is het dan simpelweg een kwestie van tijd ...

Bijlow is (nog) geen Europese top, maar wel echt al lange periode erg sterk bezig. In zijn beginperiode bij Feyenoord 1, was ik niet echt gecharmeerd van Bijlow en ik vond hem toen helemaal niet zo goed of bijzonder. Maar de laatste maanden (vond hem voor de coronastop ook al goed) heeft hij echt gigantische stappen gemaakt en momenteel vind ik hem wel de beste keeper onder de Nederlandse keepers en hoort hij in mijn ogen zeker eerste doelman bij het Nederlands-elftal te zijn. Afgelopen donderdag tegen Zagreb voorkwam Bijlow met een hele goede redding vlak voor tijd een doelpunt en vorige week tegen Sparta had hij ongeveer een soortgelijke situatie, door in de laatste seconden een goal van Duarte te voorkomen met echt een hele goede redding. De 1 op 1 situaties zijn denk ik ook echt wel een van de sterkste punten van Bijlow.

25 oktober 2020 om 12:41

Cillessen is ook geen " Europese top" eerder een top 30 keeper , Bijlow is nog erg jong , voordat een keeper het stempel krijgt van Europese top tikken ze vaak de 30 al aan.

25 oktober 2020 om 12:56

Maar jij schetst nu overal alsof Bijlow een wereld talent is die er 100% meteen zal staan. Hij keept prima en stabiel, maar laat hem dat over lange tijd maar bewijzen. Potentie heeft hij zeker. Maar ik zou het op dit moment echt belachelijk vinden als De Boer Cillessen passeert. Keepte tegen Italië nog uitstekend.

25 oktober 2020 om 13:04

Nee hoor het enige wat ik zeg is dat Cillessen ook geen Europese top is , Bijlow moet nog bewijzen of hij Europese top wordt lees mijn " tikken ze de 30 aan" ik reageer op Rochester die begint over Europese top . Misschien toch maar even mijn reacties beter lezen , als ik dat beeld wou schetsen dan had ik wel geschreven over zijn geweldige saves , lijn keepen , uitkomen en wat voor andere gebieden een keeper goed in kan zijn maar daar heb ik met geen woord over gesproken

25 oktober 2020 om 13:15

Maar Rochester zegt toch ook niet dat Cillessen Europese top is? Dat is namelijk wat Koster zegt. Misschien beter zijn reacties lezen.

25 oktober 2020 om 13:42

maar op welke basis kom je DAN in aanmerking voor het basisteam van Oranje? Vertel mij dat eens. Omdat Cillesen per jaar 6 potjes in Oranje keept, en verder nooit van de bank komt? Ik vind Cillesen werkelijk een keepr van niks, er staat geen geen keeper die de tegenstander imponeert als hij uitkomt. Bijlow zie ik het laatste jaar als een tijger in de goal staan, beheerst de 16 en komt resoluut zijn goal uit bij een op een.

25 oktober 2020 om 13:57

Koster heeft het ook niet over de Europese top hij doelt op de top onder de Nederlandse keepers . Rochester begon over de Europese top en ik geef enkel aan dat Cillessen ook geen europese top is , ik heb zijn reactie echt wel gelezen en begrijpend gelezen , maar goed ik heb een beetje het gevoel dat je je gelijk wilt halen

25 oktober 2020 om 13:26

Jij noemt de 1-op-1 een van zijn sterkste punten en dat hebben we inderdaad de afgelopen weken kunnen zien. Persoonlijk ben ik het meest gecharmeerd van zijn lef, waardoor hij heerst in de 16. Zijn anticiperende keepen is gewoon heel erg goed.

Zo lang hij bij Feyenoord keept zal hij nooit Europese top zijn, maar hij heeft wel de potentie om het te worden. Hij zou wel opgeroepen moeten worden voor Oranje, want de huidige reserve-keepers daar zullen niet veel beter meer kunnen worden. Ik zie daar geen toekomst meer voor een Bizot, Krul of de vaak genoemde Padt...

Tijdje geleden dat ik een Nederlandse keeper heb gezien die zo compleet is. Heerst in strafschopgebied? Check. Komt goed uit wanneer nodig? Check. Schuwt luchtduels niet en wint ze ook? Check. Uitstekende reflexen? Check. Puntenpakker? Check. Alleen zijn uittrap mag nog iets beter. Ik vind hem in zijn uitstraling wel wat weg hebben van Ederson, zonder natuurlijk een niveau vergelijking te maken. Voor een keeper is Bijlow nog jong, maar van mij mag hij wel een keer de kans gaan krijgen. Cillessen speelt momenteel niet eens (hoewel dat niet ligt aan hoe goed zijn concurrent is, die is echt slecht. Valencia wil van Cillessens salaris af, dus bankt hij tot hij een transfer maakt) en als ik De Boer was zou ik hem voorhouden dat als hij niet speelt, zijn plek in Oranje ook in gevaar komt. Ik denk alleen niet dat Cillessen er snel naast zal komen. Eerlijk is eerlijk, hij heeft redelijk wat krediet en stond onder de lat tijdens de gehele EK kwalificatie. Ik denk dat hij op het EK ook nog eerste keeper zal zijn (of hij moet bij Oranje echt heel slecht presteren, maar dat doet ie niet. Tegen Italie speelde hij prima). Pas daarna zal Bijlow denk ik echt een gooi kunnen doen naar het eerste keeper van Oranje worden, als hij op dat moment zijn huidige lijn goed heeft doorgetrokken.

Ik ben eigenlijk al sinds zijn debuut een grote fan van Bijlow. Snap echter wel dat Cillessen nu nog de voorkeur krijgt sinds hij altijd prima keept in Oranje (afgelopen interlands ook weer) en dus krediet heeft opgebouwd. Zag laatst een statistiek dat hij nu de keeper is met de meeste interlands op van Breukelen en van der Sar na, dat is ook niet voor niets. Het argument dat hij niet speelt weegt tegen hem, maar hij speelde bij Barcelona zonder ritme ook vaak goed. Wel vind ik dat Bijlow een plaats bij de selectie verdient. De keeper zouden in mijn ogen moeten zijn: Cillessen, Krul en Bijlow. Ik snap echter wel dat ze hem nog bij Jong Oranje laten spelen, want als 3e keeper bij Oranje heb je ook niet zoveel te doen. Ik hoop alleen niet dat als Bijlow nu een keer een zeldzame fout maakt hij gelijk ook weer zo hard wordt afgemaakt als hij nu opgehemeld wordt. Dit wordt de komende jaren gewoon de doelman van Oranje, daar ben ik van overtuigd. Ben benieuwd wat zijn plafond gaat zijn.

Ik zou hem tot het EK laten rouleren met Cillisen en dan blijkt vanzelf wie voor het EK de juiste keeper is.

25 oktober 2020 om 13:27

fair enough

25 oktober 2020 om 14:44

Zou toch een top oplossing zijn waar iedereen vrede mee moet kunnen hebben. De beste zal dan gewoon gaan spelen, kans voor Cillissen om te laten zien of hij terecht als basiskeeper staat en de kans voor Bijlow om op een hoger niveau te laten zien dat hij onze sluitpost moet worden. Talent is er, laat hem er maar aan ruiken! Ik durf het bij Bijlow wel aan op een hoger niveau, wellicht laat hij het in de EL ook al zien.

25 oktober 2020 om 15:53

Ik ben het er ook mee eens.enerzijds heb je de basiskwaliteit van Cillissen en zijn ervaring en anderzijds de (m.i.) betere Bijlow, maar minder vlieguren,battle on ...

Die keeper van VVV hoort ook een kans te krijgen.. goede lijnkeeper, maar dan wel achter de lijn..

Doet het ontzettend goed, steekt er met kop en schouders bovenuit bij Feyenoord qua prestaties

Cillessen is qua lijnkeeper goed, verder niet bijzonder vind ik, heerst niet in de lucht en qua uitstraling is het helemaal niks. Heeft ook verkeerde arrogantie en totaal geen zelfreflectie. Komt over als een sulletje. Heeft nog wat krediet omdat alles wat er nu achter zit ook niet veel bijzonders is. Krul is niet constant genoeg vind ik. Bijlow klopt echt hard op de deur en moet nu gewoon meters maken. Veel wedstrijden keepen en zorgen dat hij blessure vrij blijft. Ik vind dat hij nog regelmatige iets heeft. Als hij dit niveau vasthoudt is hij na de EK gewoon vaste keeper.

Naja, hij is een talent, maar nog geen top. Ben wel blij als we Cillissen voorbij zijn. Matige keeper en irritante gozer.

Ik als Ajax supporter zie inderdaad potentiële kansen voor hem maar hoe houd hij zich tijdens wedstrijden op topniveau, durft hij dan ook zo buiten de 5 meter te komen onder druk en daarnaast kijk wat Cillessen presteert in oranje, hoeveel goals zijn hem te verwijten ?? Zolang hij t goed doet laten staan en bijlow laten ruiken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren