Straf dreigt voor Ronald Koeman na felle kritiek

Zondag, 25 oktober 2020 om 11:25Tim Siekman • Laatste update: 11:43

De Spaanse voetbalbond opent mogelijk een onderzoek naar de uitlatingen van Ronald Koeman na de 1-3 nederlaag tegen Real Madrid, schrijft journalist Edwin Winkels, gespecialiseerd in Spaans voetbal, voor het Algemeen Dagblad. De trainer van Barcelona beklaagde zich over de beslissingen van scheidsrechter Juan Martínez Munuera, die Real na bestudering van de VAR bij een 1-1 tussenstand een strafschop toekende na een duel tussen Sergio Ramos en Clément Lenglet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door tomasderksen)

En dit zegt genoeg over hoe LaLiga te werk gaat. Duidelijker kan je het niet hebben. Iemand geeft kritiek op de selectiviteit van de scheidsrechters en de VAR en word meteen gestraft. Waarom zou je iemand straffen als je niks fout doet? Iemand mag toch kritiek hebben op bepaalde punten? Maar in LaLiga mag dat niet, want dan kom je aan Real Madrid en alle corrupte scheidsrechters en moet meteen je mond gesnoerd worden met uitgedeelte straffen. Het is niet erg, het is al jaren dat Real Madrid geholpen worden en het is ook al jaren bekend dat scheidsrechters de voorkeur hebben voor Real Madrid. Des te knapper is het dat Barcelona zoveel gewonnen heeft de afgelopen 12 jaar👍🏻 Ik ga verder niet in discussie met mensen die reageren, de hele wereld ziet namelijk dat Real Madrid te vaak geholpen word door scheidsrechters of door de VAR en dat is geen speculatie, dat zijn gewoon heldere feiten!

25 oktober 2020 om 11:36

Ach Koeman moet naar zijn eigen spel kijken. Waar was ie te zeuren toen fati een strafschop mee kreeg voor helemaal niks? De arbiters in Spanje zijn nou eenmaal slecht, elke ploeg heeft daar mee te maken. Hij moet met zijn vingers wijzen naar lenglet die het shirt van ramos uittrekt en niet naar de var, slechte verliezer.

25 oktober 2020 om 12:17

Koeman heeft een punt dat casemiro over de bal op de enkel kwam bij messi hoefte de scheids niet te komen tereijl dat zn 2de geel had geweest en een pingel

25 oktober 2020 om 11:37

Wat een onzin. In de PL is het gewoon standaard dat je voor dit soort ongein een sanctie ontvangt en zo zou het naar mijn idee overal moeten zijn. Uit die kritiek intern bij de scheidsrechtersbond of het competitieorgaan maar zoals Koeman nu reageert als een 15-jarige supporter kan toch niet de bedoeling zijn?

25 oktober 2020 om 11:44

Waarom zou dat volgens jou overal zo moeten zijn? Ik hekel me er enorm aan omdat het aan alle kanten stinkt naar dikke censuur. Zulke taferelen vind ik geen plek hebben in een democratie waarin vrijheid van meningsuiting centraal staat zo lang er niemand gekwetst wordt, volgens mij staat dat zo in de meeste Europese grondwetten. Misschien is Koeman niet de slimste door via Twitter te gaan mekkeren, maar organisaties die direct met straffen gaan dreigen omdat er op feiten gewezen wordt die zij niet leuk vinden.. dat is pas kinderachtig te noemen.

25 oktober 2020 om 11:50

Kaart dat intern aan? Waarom moet er publiekelijk druk gezet worden op de arbitrage na een partij? Ik ken weinig sporten waar er zo onrespectvol wordt omgegaan met de arbitrage hoor.

25 oktober 2020 om 12:10

Tja, ik denk dan ook niet dat je veel sporten kunt bedenken waar de arbitrage er (ondanks videohulp nota bene) zo vaak een potje van maakt. Gister ManU-Chelsea ook weer om te janken, en als je zelfs ook maar simpel aangeeft dat je het een penalty vond dan riskeer je een straf. Als niemand zich laat horen dan zal de roep om verbetering uitblijven, dat moeten we niet willen toch? Ik vind het echt vreemd dat organisaties op die manier het recht hebben om tegen onze grondwaarden in te gaan, de arbitrage wordt niet eens persoonlijk beledigd of het is alweer not done.

25 oktober 2020 om 12:11

Ik ben het met John Terry eens maar hier heb je een heel goed punt. Kaart het eerst intern aan en als dat niet blijkt te werken gooi je het publiekelijk.

25 oktober 2020 om 12:17

Het heeft niets met censuur te maken, maar met de geloofwaardigheid en acceptatie van de arbitrage. Vvmu komt ook met verantwoordelijkheid die velen niet aan te lijken kunnen en zich alleen dogmatisch op die Vvmu beroepen. Door telkens aan de fundamenten van het voetbal (arbitrage is er een van) te zagen, ondergraaf je het voetbal zelf. Arbitrage behoort objectief te zijn; trainders zijn dat per definite niet.

25 oktober 2020 om 12:17

Het werkt al jaren niet om dit intern te houden. De politieke belangen zijn zo graag in Spanje dat is niet normaal. En dat dan mensen uit Nederland en België nota benen zeggen hou het intern?? Land van alles kunnen bekritiseren om te bekritiseren, tegen alle winden in gaan en vooral je eigen mening ventileren. Lachwekkend. En volgens de regels was dit gewoon een penalty maar dat heeft meer met de belachelijke regels te maken dan de VAR.

25 oktober 2020 om 12:25

Iedereen mag bekritiseren wat hij wil, alleen spelers en trainers niet wegens respect voor de arbitrage.

25 oktober 2020 om 12:15

Het is altijd hetzelfde liedje als Barcelona punten verspeeld of verliest; schuld van de arbitrage. Op die manier worden het nog hele zware en zure jaren voor de Barca fans. Het begint een beetje over te komen als de lange frans aanhangers. Overal gevaren en complotten zien. Als je even de scheidsrechterlijke dwalingen terug kijkt in de laatste paar clasicos, heeft vooral Real hier last van ondervonden. Maar goed, ik kan al zien aan je laatste zin, dat je net als de voorgenoemde aanhangers, zo overtuigd bent van je gelijk dat je niet iets anders gaat inzien. Succes.

25 oktober 2020 om 12:21

Blijf maar geloven dat Real wordt geholpen in La Liga. De penalty van gisteren vond ik makkelijk gegeven. Maar vergeet de afgelopen El Clasico's niet aub. Kan nog herinneren dat Varane noppen van Lenglet in zijn bovenbeen kreeg. Kort daarna wordt Varane naar de grond getrokken door Rakitic. Allebei geen penalty voor gekregen. Dan kers op de taart: Een doelpunt van Barca die niet werd afgekeurd nadat Suarez Varane een lowkick geeft. Als Real echt geholpen werd, dan zouden ze elk jaar kampioen worden.

25 oktober 2020 om 12:52

We hebben het inderdaad over Spanje. Daar moet je als trainer van Barcelona realizeren dat het zo werkt. Dat is helaas al decennia zo. Als je er tegen ageert doen ze er nog een schepje bovenop.

25 oktober 2020 om 13:27

volgens mij wordt zware kritiek op de scheids overal ter wereld gestraft. Zowel wanneer het kritiek op de persconferentie betreft als spelers op het veld zelf

25 oktober 2020 om 14:02

Selectief? Voordat je je mond opentrekt ken de feiten please?! Niet alleen Koeman, maar elke coach die kritiek uit en/-of de integriteit van de scheids in twijfel trekt, wordt onderzocht oftewel bestraft, met tussen de 4-12 wedstrijden. Dit is sinds dit seizoen aan orde. Vraag het maar aan Lopetegui of Pellegrini. Hou maar op met die onzin over Real Madrid!

25 oktober 2020 om 14:52

@xinnocent070: Je slaat de spijker op zijn kop. We hebben allemaal kunnen zien welke beslissingen er werden gemaakt aan de hand van beelden die kraakhelder waren. Dag Laliga, hallo Bundeliga en Premier league waar de professionaliteit ervanaf spat.

25 oktober 2020 om 22:59

Want Barca wordt toch ook nooit geholpen door de scheids

Tsja, of Ramos nou als een stervende zwaan naar voren of achteren valt of de lucht in stijgt, Lenglet trekt aan zijn shirt in het strafschopgebied. Voor zover ik weet is dat een overtreding, en in het strafschopgebied is dat een penalty. Terzijde: wordt er vaker een onderzoek gestart n.a.v dit soort uitspraken? Want dan blijf je als Spaanse bond bezig lijkt me

25 oktober 2020 om 11:39

Als dit het geval was is het mijn inziens ook een penalty, maar als je goed kijkt in het filmpje vind ik dat Ronald Koeman gelijk heeft dat Ramos eerst een overtreding begaat en Lenglet duwt in de rug.

25 oktober 2020 om 11:41

Probleem is dat Ramos wel een duwtje meegeeft aan Lenglet. Ook enorm licht, maar wel net zo licht als Lenglet vervolgens aan het shirtje vasthouden is. Grappige is dat de Var, evenals jij, dat moment van een seconde ervoor gewoon even doodleuk overslaat in de beoordeling.

25 oktober 2020 om 11:43

Ik moet eerlijk toegeven dat het mij ook ontschoten was totdat ik Koemans reactie las en het var-moment nogmaals terugkeek. Want dat shirt trekken zie je wel overduidelijk.

25 oktober 2020 om 12:03

Bpowerrrr. Maar jij bent dan ook geen var. Als je zulke dingen mist als profesionneel arbiter die de beelden ook nog eens een aantal keer kan terug kijken dan moet je gewoon een paar wedstrijden thuis vanaf de bank je zonden gaan overdenken.

25 oktober 2020 om 12:39

Dat denk jij Inke , maar idd acteer niet als VAR. Maar wat ik er meer mee wilde aangeven is dat ik kan begrijpen dat er mensen hier zijn die denken dat het een 100% penalty is omdat ze niet weten dat Ramos geduwd had en alleen af gaan op het getrek van Lenglet.

25 oktober 2020 om 11:53

Ik ben voor een echte (serieuze) penalty zonder te showen en of acteren!

25 oktober 2020 om 11:54

@sloeties ramos zelf zat ook te duwen. De enige reden dat ramos de penalty krijgt is omdat hij als een zwaan duikt. Als je hiervoor een penalty geeft dan gaat iedere hoekschoep in een wedstrijd voor een penalty zorgen.

Sjongejonge, was gewoon een overduidelijke pingel. Ramos valt overdreven, maar wordt gewoon aan z'n shirt getrokken waardoor hij niet normaal het kopduel aan kan gaan. Maar ach, op deze manier past ie wel goed binnen de jankcultuur van Barcelona

25 oktober 2020 om 11:45

Overduidelijk vind ik het niet. Vond het wel wat aan de lichte kant en laten we eerlijk wezen: clubs als Real of Barca krijgen hem tegen kleinere clubs echt niet tegen voor zo iets lichts over het algemeen. Neemt niet weg dat een scheids hem gewoon kan geven, hetzelfde gold overigens aan de overkant bij die overtreding op Messi. Daar wringt de schoen dus ook bij Koeman in the heat of the moment net na de wedstrijd. Neemt niet weg dat het gewoon dom is om zo te reageren in de media, je weet dat je daar problemen door kunt en zult krijgen. Bovendien past het niet bij de stature van een Barca coach en Koeman als persoon.

25 oktober 2020 om 12:25

Verbeteraar. Nog iemand die de duw van Ramos een seconde ervoor even doodleuk overslaat. Als licht vasthouden een overtreding is, dan is licht duwen ook een overtreding he?

25 oktober 2020 om 12:28

Zielige van Koeman is ook dat hij de journalisten om hun mening vraagt, maar zodra die niet hetzelfde is als zijn mening, hij dat maar direct weg veegt. Barcelona is al sinds jaar en dag enorm aan het huilen over arbitrage, maar heeft volgens mij de meest schandalige beslissingen in de geschiedenis van het voetbal (Chelsea, PSG) meegekregen.

Koeman liet zich echt kennen daar. Ik vond het persoonlijk ook te licht voor een penalty, maar de vraag is gewoon: waarom trekt Lenglet aan de tshirt van Ramos? Hij had dat absoluut niet moeten doen, dan was er totaal ook geen sprake van een penalty. Ik moet ook zeggen dat Koeman zijn wisselbeleid dramatisch is, zoveel aanvallers erin gooien met het idee, wij gaan aanvallen..... maar wie moest die ballen bij de aanvallers brengen?

25 oktober 2020 om 11:36

Ik zag gister een foto van real tegen betis volgens mij waar zelfde gebeurde. En daar kreeg betis geen penalty voor. Ik wil even de discussie over wel of geen penalty even laten gaan. Maar denk dat je met me eens bent dat de Spaanse arbitrage wekelijks maar wat doet hoor. Zit totaal geen lijn in. En wil niet zeggen dat real nu voor getrokken wordt want zie wel weer gebeuren dat situatie volgende week weer gebeurd bij Real en dat ze er dan geen penalty voor krijgen. Er zit gewoon geen duidelijke lijn in wat wel of niet kan.

25 oktober 2020 om 12:17

Dit ben ik 100% met je eens. Het is niet zo dat de Var/scheidsrechters altijd voor of tegen een bepaalde club zijn, in mijn ogen. Maar ze zijn meestal wel heel onvoorspelbaar en vaak ronduit slecht. Dat werkt soms in je voordeel, soms in je nadeel, maar werkt wel frustraties op.

25 oktober 2020 om 12:44

Precies! Ook voor voetballers is het dus elke keer maar gokken wat wel en niet mag. Stel Lenglet houdt nu vast en krijgt een penalty en Gimenez doet volgende week het zelfde en krijgt niks tegen dan is het toch gewoon vormen van competitie vervalsing. Hanteer gewoon duidelijke regels en doe het wekelijks het zelfde. Niet maar elke keer kijken als scheids wat je er zelf maar van maakt.

25 oktober 2020 om 12:53

Dat komt omdat je aan menselijke interpretatie niet ontkomt. Je hebt onvermijdelijk ermee te maken. Scheidsrechters intrpreteren regels op hun eigen manier. Het is geen exacte wetenschap zoals je weet

25 oktober 2020 om 13:48

Barcalover123 wie probeer je hier zwart te maken maat... Iedereen kijk op de twitter van Real Betis, zoom in op die foto, is dit Real Madrid. Is toch heel duidelijk dat dit een shirt is van Real Mallorca maar nee zeg maar dat het van Real is prima...

25 oktober 2020 om 14:18

Okay, ik wist dat dit ter sprake zou komen, de foto van Real Betis.Ik heb die wedstrijd ook gezien, Real Sociedad tegen Betis, en de reden waarom er geen penalty werd gegeven is: eerst werd er een foul op een speler van Real Sociedad gemaakt en daarna werd Sanabria aan zn shirt getrokken. En dat heeft de scheids/VAR goed gezien en het eerste incident keurig bestraft.

25 oktober 2020 om 15:25

Dat gebeurde hier dus ook, ramos maakt de eerste overtreding op lenglet door hem weg te duwen, waarna lenglet het shirtje van ramos vast houdt. Als de scheidsrechter het daar goed had gezien, heeft die het hier dus fout gezien

26 oktober 2020 om 09:45

Dat gebeurde hier helemaal niet. Ramos duwde Lenglet niet weg. En gelukkig was de scheids en de VAR met me eens

26 oktober 2020 om 10:14

Was Sociedad blijkbaar. Niemand proberen zwart te maken en gaat me ook helemaal niet of het wel of niet real is. Scheidsrechters in Spanje zijn gewoon een grote grap waar geen duidelijke lijn in zit. Dat is mijn punt.

27 oktober 2020 om 14:34

Dan gok ik dat je de wedstrijd niet hebt gezien, want die duw was echt duidelijk te zien. Of je kan gewoon niet normaal over zulke situaties praten, pure ontkenning. het begon niet eens bij die duw, maar bij een actie daarvoor.

Toch schandalig als Koeman nu niet meer kan zeggen wat hij vind. Hij nag toch wel dinven vinden en zijn mening over de Var geven? Wat is dit voor dictatuur gedoe

25 oktober 2020 om 11:40

Vind je de Premier League dan ook een dictatuur? Zo hoort het gewoon. Dat eeuwige gepiep over de arbitrage mag echt wel stoppen bij professionals (dat fans het doen is logisch) en dat constante gemekker en druk zetten op de arbitrage mag ook dringend aangepakt worden. Er is geen sport die ik ken die zo onrespectvol omgaat met zijn arbitrage.

25 oktober 2020 om 11:47

Heb je tennis al eens gezien?

25 oktober 2020 om 11:51

Ik dacht er inderdaad nog aan want die kunnen er toch ook wat van 😅. Maar dat is naar mijn gevoel toch minder frequent (al kijk ik niet heel veel tennis).

25 oktober 2020 om 12:41

Dus omdat het daar gebeurd is dat normaal? Als die Var elke keer je werk als voetballer beïnvloed dan mag je daar toch gewoon wat van zeggen? Wij zien het als spel maar voor die clubs is het gewoon een kwestie van heeel veel geld. Als real of barca straks 3 penalty's worden ontnomen door de VAR en ze 3 doelpunten missen en anders was een van de 2 kampioen geweest of stel dat Liverpool een doelpunt mist om kampioen te worden omdat de VAR een goal heeft afgekeurd terwijl er niks aan de hand was. Dan heeft die VAR en de scheids dus domme zware fouten gemaakt. Dan mag je daar toch gewoon op in en dat aangeven? In plaats van het straffen moet je juist zorgen dat de VAR beter gaat werken en dat er minder fouten worden gemaakt.

25 oktober 2020 om 13:09

Waarom horen we ze dan nooit als het meezit? Gewoon hypocriet geneuzel dat totaal niet objectief is dus.

25 oktober 2020 om 13:46

Ja maar hoezo zit het soms mee en soms tegen. Dat is toch al dan het probleem dat je hem soms mee en soms tegen hebt. Dat hoort gewoon niet. Moeten duidelijke vast regels zijn en elke scheids houd zich er aan. Trekken aan shirt? Penalty. Niet ene week wel en de week er op toch weer niet.

25 oktober 2020 om 13:50

Dat ben ik met je eens. Maar we moeten trainers en spelers niet de vrijheid geven heel de tijd over de arbiter te zagen omdat ze dat alleen doen als het tegenzit. Daarom is die kritiek niet relevant en objectief en moet er dus ook geen plek voor zijn in de publieke ruimte na een wedstrijd.

25 oktober 2020 om 13:51

Ik hoorde geen van de Barca fans toen Lenglet vorig seizoen zijn noppen in het been van Varane plantte en Rakitic Varane naar beneden trok. Heerlijke karma gewoon niet trekken klaar is kees man. Ik had gister nog sportief gereageerd op thegoat200, maar ik ben er nu echt helemaal klaar mee dat gezeur. Klopt de regels moeten consequent zijn, dus die penalty van Rakitic had gegeven moeten worden en deze ook of allebei niet ja.

De overtreding op Messi was gewoon een pingel, niet meer niet minder. Ramos verdiende er ook een dus je kan zeggen dat ze bevooroordeeld worden.

25 oktober 2020 om 11:49

Dat was een tackle op de bal. Dat hij daarna ook de man raakt maakt het niet meteen een penalty.

25 oktober 2020 om 11:54

Dan kan je ook zeggen dat Ramos aan Lenglet trekt en dat je daarvoor dus ook een overtreding aan Barca kan meegeven ipv een penalty. Beide situaties waren een 50/50.

25 oktober 2020 om 12:18

Vreemde conclusie, volledig andere situatie. De situatie met Messi is het afnemen van de bal op een faire wijze, dus geen penalty. De andere situatie met Lenglet is inderdaad 50/50. Maar beide situaties waren zeker niet gelijk.

25 oktober 2020 om 12:39

Xamsix, het grappige is dat hij de bal alleen weet af te nemen door Messi onderuit te kegelen. Hij raakte de bal maar half waardoor hij nog steeds voor Messi’s voeten bleef, maar Messi kon vervolgens niks meer omdat hij op de grond lag. Net zo goed een strafschop wat mij betreft

25 oktober 2020 om 14:49

De var wordt vreselijk slecht gebruikt. En de scheidsrechters verdienen alle kritiek omtrent de Var die ze krijgen. Casemiro raakte de bal inderdaad eerst maar messi verloor de bal daar niet door maar pas toen hij onderuit werd gehaald. Als je hem zo licht aan ramos geeft had je ook zo licht aan messi moeten geven

Had van Koeman wel wat verstandiger uitspraken verwacht. Je weet dat dit soort 'dingen' in Spanje onder een vergrootglas komen te liggen en het is er niet z'n eerste dag. Nogmaals, je kunt prima discussiëren of het goed of fout is maar speel het niet rechtstreeks op VAR of arbiters op deze manier. Ik denk overigens wel dat het met een sisser gaat aflopen.

25 oktober 2020 om 12:44

Ik vind het terecht dat Koeman zo publiekelijk z’n beklag doet. Hij hield zich al een paar keer afzijdig bij hele duidelijke penalty of rode kaart momenten waar niet eens naar werd gekeken. En nu werd wel opeens hemel en aarde bewogen voor een discutabele penalty voor Real.

25 oktober 2020 om 12:51

Noem het discutabel... Ik zie zelden een speler zo opzichtig shirtje vastpakken zoals Lengelt dat deed gisteren. Koeman zou zich eerder met Lenget moeten bezighouden. Zou hem sieren

25 oktober 2020 om 19:56

Heb jij de hele dag niks te doen ofzo? Overal BEVOOROORDEELD op reageren hahahahahahahaha

Penalty ramos was terecht. Langlet moet van shirt afblijven. Maar messi had ook penalty moeten krijgen na overtreding van casimiro.

Tja, als Ramos niet viel dan was er ook geen penalty, dus snap wel dat hij gaat liggen. Gratis penalty volgens de regels.

Tuurlijk stelt Ramos zich aan, maar ipv van boos te worden op de scheids, moet hij boos worden op Lenglet. Ontzettend onbenullig en irritant dat shirtje trekken, mag daar van mij altijd bestraft worden met penalty. Steek je hand in eigen boezem, voordat je naar een ander kijkt, zo ontzettend slap van Koeman.

Zielig mannetje die Koeman. Het komt allemaal door de var en natuurlijk niet door die hem. Maar goed zo kennen we hem weer!

25 oktober 2020 om 12:11

Idd koeman is gewoon zwaar aan het indekken. Real was heer en meester en heeft ook verdiend gewonnen. Koeman wordt aan het einde van het seizoen gewoon ontslagen.

25 oktober 2020 om 12:14

wat een standaard reactie kerel waar je niks mee kan........ een penalty veranderd een wedstrijd dramatisch. Al helemaal als het een vrij gelijke strijd is zoals gisteren. Dus als je vind dat het onterecht is (wat in deze situatie zeker zo kan zijn aangezien het veel te licht is en er een fopduik van ramos voor nodig was) dan zeg je het gewoon.

Vasthouden is bij veel scheidsrechters al een Penalty ( genoeg voorbeelden ) laat staat zo overduidelijk trekken aan zijn shirt. Gewoon heel dom van lenglet 100% strafschop. Scheids vloot ook goed. Barca staat 10 de wat stress geeft en volgens Koeman hebben ze nog geen 1 x de scheids meegehad. Lachwekkend focus je op je team ipv elke wedstrijd de scheids. Wat heeft barca na die penalty laten zien ? Met Vázquez als zwakke rechtsback lag er echt veel kans maar Koeman zag dat niet ... Hij bracht 4 aanvallende spelers vanaf minuut 80 ongeveer waardoor Madrid zelfs 5-1 hadden kunnen winnen als kroos en ramos die niet te missen kansen hadden afgemaakt.

25 oktober 2020 om 12:46

Er gebeurde bij Real - Betis hetzelfde en Betis krijgt ook geen penalty. Dus dat het bij veel scheidsrechters penalty is is onzin. Ben het met je eens dat het een penalty is hoor maar doen alsof elke scheids die geeft klopt niet. In Spanje doet elke scheids waar hij zelf zin in heeft.

25 oktober 2020 om 14:10

Mallorca geen Real!!! Kijk goed op die foto maat!

Beetje overdreven. Koeman is wel een slechte verliezer en zou beter moeten weten maar een fikse schorsing zou naar mijn idee teveel van het goede zijn. Hij kan het geen penalty vinden maar dat kan je ook op een manier uiten die beter pas bij een man van zijn leeftijd en bij zijn functie als trainer van Barcelona.

Hoe kan je hier een penalty voor geven? Dit was meer een schwalbe dan een overtreding

25 oktober 2020 om 12:36

Gewoon slimmigheid van Ramos, voelen of je wordt vastgehouden aan je shirt. Wegrennen en vallen.

25 oktober 2020 om 13:01

Jij moet echt snel je ogen laten testen of je hebt het niet gezien. Dingen roepen om het roepen. Van alle hoeken zie je dat lenglet zijn shirt vastheeft en er een stuk aan trekt. Gewoon olie dom van lenglet. Blijft gewoon van hem af dan is er niks aan de hand

Koeman moet niet zo zeuren. Zo opzichtig shirtje trekken in het strafschopgebied is gewoon oliedom. Waarom doet Lenglet dat? Moet Koeman zich daar niet mee bezig houden? Bovendien vond ik Casemiro op Messi ook geen penalty. Casemiro speelt eerst overduidelijk de bal, en raakt daarna Messi. Gewoon een correcte tackle als je het mij vraagt

Volgens mij had Barca een penalty moeten hebben in de eerste helft en Casimero als gevolg van zijn overtreding een tweede gele kaart dus rood. En in de tweede helft nog een penalty gezien de handsbal in de eigen 16 van Real. Raar dat je over deze twee gevallen niemand hoort. Maar goed, Barca had kansen genoeg om de wedstrijd te winnen.

25 oktober 2020 om 12:48

Maar je ziet toch overduidelijk dat Casemiro eerst de bal speelt? Of ben je zo bevooroordeeld dat je dat niet wilt zien? En die handsbal is nog belachelijker wat je zegt. Hij has zijn arm volledig langs zijn lichaam, stak voor geen 1cm uit. Waar moet je je arm anders laten zou ik denken?

25 oktober 2020 om 12:55

Hij neemt toch de man mee en de bal is toch gewoon nog in het spel?

25 oktober 2020 om 13:41

Ik zie gewoon een duidelijke penalty na de overtreding van Casimero. Eerst raakt hij de bal maar hij raakt ook weer eens heel lomp Messi. Ik vind het net zo’n domme overtreding als die van Lenglet. Ik vind Ramos een trouwens waanzinnige verdediger maar wat een naar figuur dat hij zich zo laat vallen zeg. Echt collegiaal ook naar je medespelers van het Spaanse elftal.

Elk team moet je een paar challenges geven zoals in het tennis. Er was makkelijk aan te tonen dat deze actie startte met een duwtje van Ramos.

Het was nog geen maand geleden dat ie zei dat ie niet over scheidsrechters wil praten. Ik wist dat ie dat zou breken, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren. Daarnaast zie ik een hoop mensen de scheidsrechterlijke beslissingen goedpraten. Het zal allemaal best. Het voornaamste probleem is de hypocrisie van het scheidsrechterskorps: valt het in het voordeel van de madrilenen, dan gaan ze héél snel kijken. Is dat niet het geval, dan wordt het muntje opgooien. Tweet van Betis zegt genoeg. Enfin, niet dat het voor een club als Barça veel uit moet maken. Er zijn uitzonderlijk weinig situaties waarbij je met je vinger daarnaar moet wijzen; dit was er niet een van. Zorg er maar voor dat je een duidelijk plan hebt en op tijd (logische) wijzigingen aanbrengt.

25 oktober 2020 om 15:35

Tweet van Betis zegt ook helemaal niks. Iemand die Spaanse voetbal intensief volgt, net als ik, moet toch weten dat wat Betis geplaatst heeft totale onzin is. Ik heb de wedstrijd betis vs Real Sociedad ook wel gezien. En de reden waarom er geen penalty werd gegeven is omdat er eerst een foul werd gemaakt op een speler van Sociedad. Dat heeft de VAR goed gezien en bestraft. Barcelona loopt nu te janken, als vanouds, club pequeño.

Ik heb het al vaker hier op VZ gezegd, en ook bij mijn vrienden: de VAR is een prachtige uitvinding, maar wordt helaas door mensen bediend. Dat is het zwakke punt van de Var. Helaas kunnen we een computer (nog) niet leren wat wel en wat niet een overtreding is. En dan komt het zwakke punt in beeld, want uiteindelijk moet de mens beoordelen wat er aan de hand is. En daar gaat het mis, dus zeg ik: stoppen met de VAR totdat de computer het kan beslissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren