‘El Hamdaoui-scenario’ dreigt bij PSV: ‘Je kan iemand gewoon kapotmaken’

Zondag, 25 oktober 2020 om 10:13Tim Siekman

Mohamed Ihattaren is op de weg terug bij PSV, ziet Soufiane Touzani. De oud-voetballer en YouTube-ster, die voor zijn programma Tika Taka Touzani de aanvallende middenvelder van PSV heeft geïnterviewd, constateert zondag bij de talkshow van Voetbal International dat het toptalent niet helemaal goed is behandeld door trainer Roger Schmidt. Touzani is van mening dat de Duitser Ihattaren iets anders had kunnen benaderen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Soufiane Touzani?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Ik vind dat gedoe over dat we deze jongen allemaal als superster moeten behandelen wel echt overdreven. Hij is 18 en heeft nog niks gepresteerd. Natuurlijk is het een toptalent en natuurlijk kan zo'n Schmidt ook een beetje begrip hebben en inzien dat Bruma en Mauro echt 2 klasses minder zijn. Maar we hoeven Ihattaren ook niet op een voetstuk te plaatsen en het team om hem heen te bouwen op basis van geen prestaties.

25 oktober 2020 om 10:29

Idd mee eens. En natuurlijk is er begrip voor zijn vervelende privé situatie. Maar de voetbalwereld is kei hard. Er moet op hetzelfde moment gepresteerd worden en als dat niet lukt door wat voor tegenslag dan ook, dan kan dat vervelende consequenties hebben voor spelers. En natuurlijk is er onderscheid in de benadering van trainers en wat helpend is om een jongen zoals Mo er weer bovenop te helpen.

25 oktober 2020 om 10:32

Volledig mee eens, wordt een beetje moe van dat gezeik om hem heen. Hij laat het simpelweg niet zien, dan speel je niet, net als ieder ander. Meneer is 18 en heeft werkelijk niks anders te willen dan keihard knokken voor z’n plek in het team. Vooral die opmerking die laat denken dat de Boer de carrière van een El Hamdaoui om zeep zou hebben geholpen..?? Een trainer maakt je niet kapot, die laat je hooguit hardhandig zien dat je niet Jezus én God tegelijk bent, slechts een sterveling die blij mag zijn voor een godsvermogen voetbal te mogen spelen..

25 oktober 2020 om 11:10

Precies. Daarnaast vond ik ihattaren op een gegeven moment ook te veel op een voetstuk geplaatst worden onder van bommel. Ze wonnen 10 wedstrijden op rij niet, maar er werd over hem gesproken door analisten en fans of hij Messi was die met 10 amateurs moest spelen. Dat terwijl het op 1 of 2 mooie acties na ook vrij pover was wat hij op de mat legde, maar het met sadilek, viergever, rosario, hendrix en mitroglu op het veld al heel wat leek.

25 oktober 2020 om 11:25

F. de Boer heeft ook eigenhandig de carrière van Elhamdoui en andere spelers kapot gemaakt. Dat jij het niet wilt zien ligt meer aan jou.

25 oktober 2020 om 11:40

Ok leg dat maar eens uit dan Fan2016? Volgens mij is Mounier los van de fouten van de Boer zelf er het meeste bij geweest.

25 oktober 2020 om 11:44

Het was inderdaad erg flauw van De Boer dat hij daarna naar Fiorentina en Malaga ging en hem daar ook liet mislukken.

25 oktober 2020 om 12:10

En nog 10 duimpjes krijgen ook. Waar is de onderbouwing hiervan? Elhamdaoui heeft voldoende mogelijkheden gekregen om het elders te laten zien, heeft daarin niet zijn gelijk bewezen. Zwak argumentatie dus. Daarnaast roept iedereen moord en brand maar Schmidt zit er net drie maanden, Ihattaran kan nog voldoende laten zien. Ook weten wij helemaal niets van de een op een gesprekken en behandeling van Ihattaran, slechts speculaties. Ook wat Touzani hier aangeeft, als het al klopt is het slechts een kant van het verhaal.

25 oktober 2020 om 12:15

Onzinnig om dit erbij te halen. Als FdB faalt, dan ligt dat aan hemzelf. Als Mounier faalt, ligt dat ook aan hemzelf, moet jij niet de schuld daarvan bij FdB leggen.

25 oktober 2020 om 10:35

Wordt door niemand gezegd dat hij als superster behandeld moet worden toch? Maar behandel hem gewoon als iedere ander. Praat met hem en hou het binnenskamers en niet publiekelijk. Het is een jongen van 18 die zijn vader net verloren is. Dan is dit inderdaad onnodig en kan je hem ook wat meer in bescherming nemen tegen de buitenwacht.

25 oktober 2020 om 12:01

@fcvoetbal23: Langzamerhand is het "heeft pas zijn vader verloren" een beetje een dooddoener aan het worden. Natuurlijk, zo'n gebeurtenis heeft een flinke impact. Aan de andere kant is zijn vader na een relatief lang ziekte-bed overleden. Je hebt dan als familielid (gelukkig) veel tijd om afscheid te nemen. Intussen is het meer dan een jaar geleden en is het tijd om je leven weer op te pakken. Ik mag aannemen dat Ihattaren ook vanuit PSV de mogelijkheid geboden heeft gekregen om met een psycholoog of vertrouwenspersoon te praten over zijn verlies en dat hij ook vanuit de club geholpen is om die treurige gebeurtenis te verwerken. Als dat niet het geval is mag PSV bij zichzelf te rade gaan.het komt op mij meer over dat Ihattaren eerder moeite heeft met het gewenste strenge regime waar een prof zich aan moet houden om de absolute top te bereiken. Een jongen van 18 jaar zal veel opzij moeten zetten om echt te kunnen slagen. Als dat niet gebeurt omdat hij, om wat voor reden dan ook, dat niet op kan of wil brengen zal hij de absolute top niet kunnen bereiken. Ik denk dat iedere club met dit laatste aspect vaker te maken krijgt dan wat wij weten. Vergeet niet, de toptalenten krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met (vooral) de grote psychische druk om zich continue te verbeteren en bewijzen, wat in de leeftijdscategorie 16 tot 20 jaar erg zwaar kan zijn. Alleen zij die zich daarin staande weten te houden bereiken de top..

25 oktober 2020 om 12:36

Ik vind dat je er nogal makkelijk over praat aangezien een ieder op een andere manier reageert op dit soort situaties. Ik ken volwassen personen die er na een aantal jaar nog steeds niet over heen zijn en dat zijn dan ook nog eens geen personen die publiekelijk bekend zijn. Zo kan je alles wel goed praten. Jongen is 18 en met z’n pa verloren. Ik heb dat nooit mee gemaakt en ken de impact niet. Jij wel? Zo niet kan je het niet zo makkelijk weg zetten imo.

25 oktober 2020 om 13:47

Ik praat niets goed en wil het gebeurde ook niet bagatelliseren. Het is echter ook niet verstandig om het overlijden van een dierbare niet los te laten, omdat je zelf toch echt verder zult moeten met je leven. De dood is iets waar we allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen en iedereen zal dat moeten accepteren en er mee leren omgaan. Ik zelf heb enkele sterfgevallen meegemaakt en weet dat verwerking/acceptatie moeilijk kan zijn, maar je zult wel moeten, anders ga je er zelf aan onderdoor.

25 oktober 2020 om 10:38

Ik hoop alleen niet dat Touzani spreekt namens Ihattaren. Wel erg toevallig dat hij dit als mening geeft, nadat hij Ihattaren in zijn programma had. Vorig jaar riep ik dat ik dacht dat er een goeie kop op Ihattaren zat. Ik hoop niet dat ik het mis heb. Met zijn talent heb je hier een international aan voor de komende 10/12 jaar. Tijd om op te staan.

25 oktober 2020 om 13:12

Ik hoop ook niet dat Touzani namens Ihattaran spreekt of dat Ihattaran gaat geloven in de woorden van Touzani. "We moeten niet vergeten dat deze jongen als exceptionele speler een hele andere belevingswereld heeft dan anderen. Hij heeft getraind met het Nederlands elftal en ik heb van jongens daar gehoord dat hij gewoon één van de beteren was. Hij was niet eens onder de indruk, en dat was niet uit arrogantie", aldus Touzani bij VI Als hij werkelijk één van de beteren was geweest had hij vast meer speelminuten gekregen in Oranje. Touzani is niet meer dan een straatvoetballer. Zou fijn zijn als hij eerst eens top zou presteren op een voetbalveld. Zou prettig zijn als Ihattaran wat meer waarde hecht aan de woorden van Afellay dan aan de woorden van Touzani. Touzani lijkt voornamelijk onzin te verkondigen.

25 oktober 2020 om 10:40

Mo is vorig jaar iets teveel in zichzelf gaan geloven. Dat is niet gek voor een 18-jarige als iedereen in jouw omgeving je alleen maar complimenten geeft. Het is goed dat een nieuwe trainer zonder enige band met de club en een frisse blik, Ihatatten aanpakt als hij niet goed speelt, overgewicht heeft en de kantjes er vanaf loopt op de training. Ik kan niet begrijpen dat sommige mensen roepen dat we Ihatarren maar op een voetstuk moeten plaatsen. Als je niet presteert, lig je er buiten. Dat is tenminste topsport.

25 oktober 2020 om 10:41

Er is ook niets mis met het feit dat een 18 jarige nog geen basisplaats heeft. Als je goed genoeg bent, kom je vanzelf boven drijven. Dit lijkt wel een bationaal issue te worden

25 oktober 2020 om 10:47

Wat als Ihattaren geblesseerd is dan is het heel elftal zoek. Nooit afhankelijk te zijn van één speler. Ihattaren is een geweldige voetballer, zonder twijfel. De enige minpunt van hem is misschien de verdedigende taken en de uithoudingsvermogen om 90 minuten te presteren.

25 oktober 2020 om 10:50

maar wat heeft Schmidt dan bewezen als coach want die wordt ook als een soort supercoach benaderd? een echte topcoach maakt van het grootste talent van de club een nog betere speler en of deze aanpak van Schmidt dan de juiste is daar heb ik mijn twijfels bij maar de tijd zal het uitwijzen

25 oktober 2020 om 11:03

Schmidt is van het Duitse amateurvoetbal uitgegroeid tot iemand die in heel Europa en daarbuiten bekend is vanwege zijn speelstijl. Won prijzen met o.a. Salzburg en Beijing en haalde 3x achter elkaar de CL met Leverkusen. Wat heeft Ihatarren gespresteerd in zijn loopbaan? Ik hoop dat hij uitgroeit tot een wereldspeler, maar we moeten niet doen alsof we hem met fluwelen handschoenen moeten behandelen.

25 oktober 2020 om 11:06

Ook helemaal mee eens. Dat is puur gebaseerd op die wedstrijden tegen Ajax, maar hij maakt bij PSV de raarste keuzes en het voetbal is nog altijd zo stroperig en inspiratieloos als de laatste 5 jaar. Ik denk alleen niet dat je je als trainer moet opofferen aan een talent als deze dat de kantjes er vanaf loopt. Sorry, maar als je 18 bent en net bij de selectie zit dan hoor je standaard ultra gemotiveerd te zijn. Als dat er nu al niet in zit dan wordt de kans heel klein dat hij het alleen op talent gaat redden en daar kun je een trainer nooit de schuld van geven.

25 oktober 2020 om 11:08

Salzburg pakt zonder Schmidt ook genoeg prijzen en Beijing, tja... dat Schmidt nu coach in de Eredivisie is zegt natuurlijk ook wel iets. Ihatteren is een jonge speler waar nog veel rek in zit en het grootste talent op de Nederlandse velden. imo mag je zo een speler best wat extra krediet geven want als je hem aan de praat krijgt tilt hij PSV gewoon naar een hoger niveau. dat zie ik iemand als een Mauro bv niet doen. niks ten nadele van die jongen want hij doet zijn best en is ook best talentol maar hij heeft niet de voetballende kwaliteiten van een Ihatteren

25 oktober 2020 om 11:11

@ajaxaddict ik kan me wel enigszins vinden in je reactie maar dat door Schmidt zelf heilig verklaarde systeem levert vooralsnog nou niet bepaald indrukwekkend voetbal op. Ihatteren wordt nu gepasseerd voor een speelwijze die tot nu toe alles behalve bijzonder is. het voetbal Van Bommel en Faber moest vergeten doen worden maar zoveel beter vind ik het nog niet ondanks een aantal versterkingen die Schmidt in tegenstelling tot de voorgaande coaches wel heeft gekregen. topcoaches maken hun beste spelers beter maar deze coach zet zijn grootste talent op de bank en geeft daarvoor liever de voorkeur aan een nuttige teamkracht. ik ben zelf geen voorstander van dit soort keuzes

25 oktober 2020 om 11:13

@Andres13, Je overdrijft echt enorm. Hij wint prijzen met een topclub in Oostenrijk en een club uit China. Nou nou wat een prestatie, dat lukt een Ron Jans ook wel denk je niet? Zal best een goeie coach zijn, maar voor alsnog zie ik niks van wat hij wil. Dat vol-gas voetbal heb ik nog niet een keer gezien, wat je na een maand of 3 toch wel mag verwachten. Dat het nog niet 100% is snap ik ook wel, maar vooralsnog grossiert hij in rare wissels (donderdag) en wissels in de extra tijd. Het enige wat hij heeft opgeleverd is Götze. Hele goeie zet en ik sluit ook absoluut niet uit dat PSV kampioen wordt hoor. Maar jij zet hem hier neer alsof je Ancelotti hebt binnengehaald als PSV zijnde.

25 oktober 2020 om 11:16

@Japie, wie had ooit gedacht dat ik het nog een keer met je eens zou zijn. ;-). Maar ik vind ook dat hij iets meer credit zou mogen krijgen. Het afgelopen jaar was zwaar voor hem en als je 18 bent is het moeilijk als je op de bank zit nadat je vorig jaar de sterren van de hemel speelde.

25 oktober 2020 om 11:16

@japiekrekel van Mauro ben ik ook niet weg van, maar Mo'tje moet het momenteel afleggen aan Gakpo, Gotze, Malen en Zahavi kijkend naar de posities die Ihatatten kan invullen. Wie wil je hiervan uit de basis halen? Elk van de 4 presteert meer dan Ihatarren. Uiteindelijk denk ik wel dat Schmidt Ihatarren aan de praat gaat krijgen, maar nu levert hij gewoon nog niet genoeg.

25 oktober 2020 om 11:20

@andres13 Ihattaren kan ook op 10 maar het systeem van Schmidt is heiliger als het spelersmateriaal zo lijkt het. imo verzint een goede coach juist een systeem waarin er plek is voor zijn beste spelers en die is gebaseerd op het beschikbare spelersmateriaal. welke jongen van 18 jaar heeft niet een keer een terugval in vorm? dat hoort bij die leeftijd maar de talenten van dit kaliber laat je gewoon staan zodat ze de ervaring kunnen opdoen om wel constant te worden. Vinicius Junior bv speelt ook niet elke wedstrijd goed maar hij speelt wel gewoon bij Real. geen van de spelers die jij noemt speelt op de rechterflank toch? daar kan Ihatteren ook nog uit de voeten

25 oktober 2020 om 11:26

@kyle66 mooi dat we het voor de verandering een keer met elkaar eens zijn Ihatteren heeft heel dit seizoen amper gespeeld en dan speelt hij een mindere wedstrijd en dan gebruikt iedereen dat om het gelijk van Schmidt aan te tonen maar die jongen heeft niet eens wedstrijdritme. op de trainingen ga je dat niet krijgen, dat krijg je door veel wedstrijden te spelen en niet door na elke mindere wedstrijd weer op de bank te belanden

25 oktober 2020 om 13:21

Hoezo zou je het team niet om hem heen kunnen bouwen? Zo geef je een signaal bij die jongen af dat je hem belangrijk vind, dat is ook een manier van prikkelen. Je hoeft niet altijd iemand te prikkelen om hem ernaast te zetten. Die schmidt komt binnen als Einstein en we gaan het zo en zo doen. Vele onderschatten het verlies van zijn vader. En mo heeft nog niks gepresteerd? Wat had jij gepresteerd op zijn leeftijd als ik vragen mag?

Ah flauwe kul. We zijn geen mietjes. Jongen is een jaar boven zichzelf uit gestoken, bulkt idd van het talent maar is 18 jaar. Gewoon in de leer bij Götze, EL wedstrijden ritme op doen en de kans afwachten. Lijkt me sterk dat Götze langer dan 2 jaar blijft. Is ie weg is Mo 20. 2 jaar vlammen, mooie transfer maken. Geduld. Nu bij een andere club z'n heil proberen is als speler is voor hem ook een gok of dat goed uitpakt. Dan wordt ie juist kapot gemaakt imo. Even pas op de plaats voor Götze en ervan geleerd hebben als Götze vertrekt. Zou geen betere teacher voor weten zo 123.

25 oktober 2020 om 10:32

Ik weet het niet. Die jongen heeft een zwaar jaar achter de rug. Ik zeg niet dat hij alles had moeten spelen, maar heb het gevoel dat de huidige situatie de mindset van Mo niet beter zal maken. Wat Götze betreft: ik denk zelfs dat hij maar 1 jaar zal blijven. Heb het idee dat hij hier naartoe is gekomen om zichzelf weer in the picture te spelen. Maar hopelijk heb ik het mis!

25 oktober 2020 om 10:38

Eens wat het zware jaar betreft, ik wens hem al het goeds. Maar Gakpo en Götze zijn momenteel beter. Hij moet juist z'n mouwen opstropen om beter te worden, geduld hebben en niet de weg vd minste weerstand kiezen. Vrees dan juist dat het dan mis gaat. En Götze zal idd snel weer weg zijn. Die 's 't voetballen niet verleerd.

25 oktober 2020 om 10:52

Begrijp me niet verkeerd: ik ben het met je eens wat betreft de mouwen opstropen. Maar hij is 18 jaar. Vorig jaar (terecht) de hemel in geprezen, is zijn vader kwijtgeraakt en nu de coronacrisis. Jongeren reageren daar anders op, ook voetballers. Wat is wijsheid in zo'n situatie? Natuurlijk stel je geen speler op die uit vorm is, maar van 'sterspeler' naar 'bankzitter' is wel een wereld van verschil.

25 oktober 2020 om 11:11

Idd dillema. Hopelijk gaan ze erbij PSV goed mee om. Idd een jonge jongen, z'n broers en zus staan 'm geloof ik ook bij, dat scheelt wel iets denk ik. Zullen zien wat er gebeuren gaat.

Iedereen zijn schuld behalve die van Ihatarren. Mo is op dit moment gewoon niet goed genoeg, klaar. Komt heus wel goed met hem.

Touzani helpt Ihattaren totaal niet met dit soort opmerkingen. Mo moet zelf op zoek naar de oplossing , en dat betekent dat hij eerst inhoud moet gaan krijgen om een hele wedstrijd niveau te halen. Loopt momenteel over het veld als veteraan aan het einde van zijn carrière.

25 oktober 2020 om 10:37

Soms moet iemand gewoon in bescherming genomen worden. Jongen heeft een zwaar jaar achter de rug en een zware start van het nieuwe seizoen. In plaats van hem publiekelijk af te vallen had je hem ook wat meer in bescherming kunnen nemen toch? Door gewoon alles binnenskamers te houden denk ik dan en laat de mensen daar buiten maar praten.

25 oktober 2020 om 12:17

En waar of door wie is hij dan publiekelijk afgevallen? Omdat er, nadat hier om gevraagd wordt, een realistische verklaring wordt gegeven door oa de trainer, aanvoerder en TD zijn we nu iemand aan het afvallen? Er wordt volgens mij door PSV verder bijzonder weinig naar buiten gebracht, en terecht. Het zijn vnl analisten en media aasgieren die dit miaschien wel groter maken dan het is, vind je niet?

25 oktober 2020 om 12:37

Door zijn eigen TD en coach toch? Of heb je dat allemaal niet mee gekregen? Daarnaast reageert niemand van de club op alle reacties die hij op tv krijgt. Ik had intern tegen hem gezegd waarom hij niet speelt en extern gezegd dat hij een zwaar jaar heeft gehad en tijd nodig heeft maar dat het goed komt. Ook naar alle mensen toe die het allemaal wel weten. Maar goed misschien omdat ik zelf kinderen heb.

Alle basisplekken en invalbeurten dit seizoen waren gewoon ondermaats, ik heb geen speler gezien die zich wilde revancheren tov de mening van de trainer.

25 oktober 2020 om 11:08

Eens. Tegen Granada was hij een van de minderen bij PSV en dat is heel dit seizoen al.

Mo speelt vooral niet goed en lijkt wat dikker dan vorig seizoen. Hij dwingt de coach dan ook niet om van gedachtes te veranderen. Zelfs aanvoerder Dumfries gaf aan dat hij te weinig brengt. Mo weet dat vast zelf ook. Yes hij kan goed voetballen, maar wat leuke ED wedstrijden maken je niet opeens exceptioneel. Op basis waarvan zal zo een jongen barca kunnen halen bijvoorbeeld? Hard werken en hopelijk weer vlammen. Uiteraard recent zijn vader verloren die hem altijd had voorzien van advies. Het is nu anders en zo een jonge knul moet daar nog mee leren omgaan. Time wil tell.

De beste knul krijgt bakken met kritiek, maar is pas 18. Waar hebben we 't over? Hij heeft z'n vader verloren en zit er even wat minder lekker in. Laat hem lekker zeg. Hij komt er wel weer bovenop, toptalent!

Juist goed voor hem dit. Hij moet leren altijd 110 procent te geven om het maximale uit zijn carrière te halen. Op 90 procent is ie misschien goed genoeg voor psv. Maar dan gaat hij de Europese top nooit halen. Als hij kijhard werkt dan denk ik van wel. Het kan niet zo zijn dat je als 18 jarige niet fit en met overgewicht na de zomer aan het nieuwe seizoen begint. Werken zou hij moeten en dan komt hij vanzelf bovendrijven

25 oktober 2020 om 12:17

Op 90% is hij ook niet goed genoeg voor PSV, wanneer PSV in Europa ook weer eens iets wil neerzetten.

Kunnen we er misschien mee ophouden om dit elke dag te evalueren? Die jongen is 18 jaar en in de speeltijd die hij krijgt is het nog geen schim van vorig jaar. Daar kun je Schmidt niet de schuld van geven, dat ligt aan Ihattaren zelf.

Hij heeft wel gelijk natuurlijk. De wijze waarop Mo PSV op weergaloze wijze langs Granada leidde was van een eenzaam niveau. kom op effe mensen, Mo heft het op dit moment gewoon even niet. Komt wel weer. Puntje voor de trainer is natuurlijk nog wel dat ie Mo op de goede plek zet als ie eenmaal mag spelen.

25 oktober 2020 om 11:19

Maar de vraag is of 'het' sneller zal komen als je hem elke week op de bank zet. Ik kan me voorstellen dat bij sommige jongens het beter werkt als ze ondanks hun vorm toch het vertrouwen krijgen.

25 oktober 2020 om 21:15

Mee eens hoor Kyle66, maar net als iedereen moet ook hij het afdwingen op de training en met zijn instelling.
Hij straalt niet veel uit op dit moment en dat is hartstikke jammer, vriend en vijand zien hem graag goed spelen.

25 oktober 2020 om 11:31

dus jij verwacht dat een speler die geen wedstrijdritme heeft omdat hij heel het seizoen amper speeltijd krijgt even het verschil gaat maken tegen Granada? waar was de heilig verklaarde Mauro die wel elke wedstrijd speelt ten koste van Ihatteren dan tegen Granada?

25 oktober 2020 om 21:18

Ja. Dat verwacht ik van zo’n talent. Al was het maar uit rancune.
Mauro is niet heilig verklaard, maar is gewoon een goede speler die er wel alles voor overheeft. Mo straalt helaas niets uit op dit moment. Zo zonde, in potentie zo’n heerlijke speler.

Ik denk dat Schmidt ihataren kwijt wilde. Misschien ligt die jongen hem niet, om zaken uit Schmidts verleden? of simpelweg, omdat het geld uit de transfer goed gebruikt zou kunnen worden door Schmidt?er zijn zelf mensen die menen dat hij hem alleen zal opstellen als het een verloren zaak is, of in combinatie met de slechtste spelers/op een verkeerde plek zodat hij achteraf kan zeggen: zie je welpsv/jong heeft alle macht aan Schmidt gegeven net als vorig jaar. Niets van geleerd.

Ik denk dat Schmidt heel graag met Ihattaren zou spelen. Hij laat gewoon niks zien. Zelfs Bruma kreeg de voorkeur een aantal keer, dat zegt genoeg. Om dan de schuld bij Schmidt te leggen vind ik echt te makkelijk. Als hij echt zo goed is als wij allemaal denken komt hij vanzelf weer bovendrijven. Laat dit de dip zijn die iedere jeugdspeler krijgt die als een komeet komt. Privé is het ook rot periode voor hem, dat kost tijd. Hij is 18 jaar, tijd genoeg dus. Nu in paniek raken en de schuld elders leggen is het slechtste wat je kan doen. Keihard werken en goed luisteren naar je trainer is de enige remedie.

25 oktober 2020 om 14:13

Uniek slechte vergelijking inderdaad. Frank de Boer heeft veel verkeerd gedaan als trainer, vooral bij Inter ook als het ging om de omgang met spelers, maar dat hij El Hamdaoui uit de selectie zette was logisch. Dat was een enorme splijtzwam binnen de selectie en iemand die het gezag van de trainer actief ondermijnde. Dat alles nadat hij een keer gepasseerd was voor een CL duel, geloof ik. Denk ook niet dat De Boer hem heeft "kapot gemaakt". Dat kon hij helemaal zelf. Was gewoon een zwakke persoonlijkheid die brak bij de minste of geringste tegenslag, en zich dan ging afreageren door de kont tegen de krib te gooien. Mo vind ik juist heel sterk overkomen. Schmidt moet alleen ophouden met hem naast Donyell te zetten, of hem naast Sangare te willen. In dit systeem kan Mo alleen renderen vanaf rechts. En als ik zou moeten kiezen tussen Mauro Jr of Ihattaren, zou ik altijd voor Ihattaren kiezen. Dat Mauro Jr meer meeverdedigd is leuk, maar tegen Granada zag je dat hij op hoger niveau handen en voeten tekort komt, verdedigend. En aanvallend niets toevoegd. Dan kun je beter iemand hebben die verdedigend wat zwakker is, maar aanvallend veel beter. En tegen zwakkere tegenstanders natuurlijk helemaal.

Mo liet afgelopen donderdag zien dat de trainer het bij het juiste eind had. Balverlies waar het verlies door werd ingeleid. Had hij dat in de voorronde tegen Rosenborg gedaan was er nog veel meer kapitaal vernietigd. Waarom verdedigd iedereen hem zo? Die jongen was iets vam 8kg te zwaar.. bij geen enkele club had die gespeeld..

25 oktober 2020 om 12:13

Ik zeg het maar gewoon. Heeft met zijn achtergrond te maken waar trots en eer erg belangrijk schijnen te zijn. Dat etaleerde Ihattaren ook al met die nieuwe bolide. Er is een trend ontstaan dat jongens met zijn achtergrond op een andere wijze benaderd zouden moeten worden om het optimale rendement eruit te halen. De bal wordt dus nogal eenzijdig bij de club/trainer neergelegd. In mijn optiek moet het minimaal altijd een wisselwerking zijn. Een zekere voorkeursbehandeling kun je alleen maar afdwingen op het veld. In die zin ben ik ook erg benieuwd hoe Ziyech, die het bij Ajax fantastisch opgepakt heeft, nu bij Chelsea om zal kunnen gaan met zijn nieuwe realiteit bij die club.

Domme titel. Totaal andere situatie. El Hamdaoui presteerde goed maar kreeg ruzie met de trainer

25 oktober 2020 om 12:15

El Hamdaoui kreeg uiteindelijk ruzie met vrijwel al zijn trainers.

25 oktober 2020 om 12:20

Is niet helemaal waar. El Hamdaoui kreeg geen ruzie met de trainer. El Hamdaoui was een onbetwiste basisspeler tot er een nieuwe trainer kwam die hem zonder reden en uitleg op de bank zette.

25 oktober 2020 om 12:49

Was jij erbij? En al zou het zo zijn: Happel en Michels gaven vroeger nooit uitleg.

Ik vraag me regelmatig af of ik misschien de tweelingbroer van Ihattaren heb zien spelen bij PSV,want ik herken de speler totaal niet in al die exteem lovende verhalen van sommige mensen. Best een aardig voetballertje, maar ik heb zelden iets bij hem gezien waardoor je denkt: supertalent en beste speler van Psv.

Waarom moet er tot in extremis rekening gehouden worden met spelers als El Hamdaoui en Ihattaren? In de grote buitenlandse competities worden spelers ook niet met fluwelen handschoentjes aangepakt toch? Daarom lijkt me dit alleen maar een goede leerschool. Zoveel van die gasten denken helaas veel te snel dat ze het al gemaakt hebben op grond van een paar potjes. Zonder helder verstand en realistisch zelfbeeld ga je het in de top uiteindelijk echt niet redden.

Als we eerlijk zijn dan zullen we vast allemaal zeggen dat Mo bulkt van talent. Maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat hij het op dit moment niet heeft! Als je bij de tweede goal van Granada op Mo let dan zie je gewoon dat hij te zwaar is! Kijk naar de manier waarom hij achter de speler van Granada aangaat! Hij mist op dit moment de explosiviteit en de snelheid die hij wel heeft. Het is op dit moment echt alleen aan hem om die vorm terug te krijgen door hard te trainen en weer op gewicht te komen! Voetballen zal hij niet verleerd zijn.

Wat een klinkklare onzin. Geen assists, geen doelpunten, zelfs belabberde passing. Kortom, als je niet genoeg inbrengt, sta je er naast. Klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren