De onmondigheid van Noa Lang kwam Club Brugge zaterdag duur te staan

Zondag, 25 oktober 2020 om

Noa Lang houdt gemengde gevoelens over aan zijn basisdebuut voor Club Brugge. De aanvaller, die al was ingevallen tegen Zenit Sint-Petersburg en Standard Luik, stond zaterdag aan de aftrap van het uitduel met OH Leuven. Na een duwfout op Hans Vanaken maakte Lang vanaf elf meter zijn eerste goal voor de Bruggelingen. Rafael Romo raadde de intenties van de Nederlander, maar was te laat op zijn lage inzet in de linkerhoek.

OH Leuven won uiteindelijk met 2-1 en dat was vooral wrang voor Lang, die op slag van rust een bal op de paal mikte. Dat is voor Sporza ‘hét sleutelmoment van de wedstrijd’. Maar wellicht gold dat nog meer voor een moment na rust. Lang kreeg een herkansing en vond toen Romo op zijn weg. “Een dure misser, want enkele minuten later lag de bal aan de overkant wel in het mandje. De goal van Xavier Mercier werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR zette het foutje recht: 2-1 voor de thuisploeg.”

I take responsibility for not killing this game, but wednesday we go again”, benadrukt Lang op Instagram, ook verwijzend naar het eerstvolgende Champions League-duel met Lazio. Het Nieuwsblad deelde Lang een zeven uit, net als aan Vanaken en Krépin Diatta, en vond de Nederlands jeugdinternational de beste man aan de kant van Club Brugge. “Liet een gretige indruk bij zijn eerste match in de basis. Zette de penalty om maar had beter moeten doen bij de twee andere kansen die hij kreeg.”

Ver esta publicación en Instagram

I take responsibility for not killing this game, but wednesday we go again

Una publicación compartida de Noa Noe¨ll Lang (@noano17) el

De allerhoogste beoordeling is voor Romo: een acht. “In een recent verleden was hij tweede doelman bij OHL, maar wat een wedstrijd keepte de Venezolaan weer. De ene supersave na de andere, zelfs de penalty van Lang had hij bijna te pakken. Zonder hem had OHL nooit gewonnen.” Het Laatste Nieuws heeft als kop: ‘Anticlimax voor Club Brugge: sterk OH Leuven smeert blauw-zwart derde competitieverlies aan’.

Ook het dagblad staat stil bij de missers van Lang. “Bijna maakte de Nederlander voor de rust nog een tweede. Afgezonderd voor Romo duwde hij de bal tegen de verste paal. Ook na de pauze was de eerste kans voor Lang. De aanvaller trapte van dichtbij op Romo, daar waar hij Club wederom op voorsprong had moeten brengen. Zijn onmondigheid kwam blauw-zwart duur te staan”, verwijzend naar de 2-1 die niet veel later viel.

Club Brugge en Charleroi gaan met negentien punten samen aan de leiding in de Jupiler League, al heeft de club uit Henegouwen een duel minder gespeeld. Beerschot VA en Standard Luik staan op achttien punten en komen zondag in actie tegen respectievelijk tegen Royal Antwerp FC en Sint-Truiden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door tuskii)

Lang brengt tenminste leven in de brouwerij en komt in de gelegenheid om beslissend te zijn. Als Club vertrouwen aan hem geeft, gaan ze hier nog heel erg veel plezier van hebben. Heerlijke speler die ik nu al mis bij Ajax.

25 oktober 2020 om 08:31

Lang was dan ook de beste man aan Club Brugge kant , stift een bal op de paal en bij die andere kans wist de keeper niet eens dat hij hem had. Prima basis debuut , gaat zeker slagen bij Club Brugge.

25 oktober 2020 om 08:37

Mee eens. Gaat volgens mij snel een basisplaats krijgen van Clement als hij op deze manier doorgaat. Leuke aanwinst voor de Belgische competitie.

25 oktober 2020 om 08:44

Dat werd hier natuurlijk al gezegd. Lang kan zomaar in één of twee seizoenen uitgroeien tot de beste of één van de beste spelers in België. Dat veel supporters zijn vertrek op z'n zachtst gezegd teleurstellend noemde zegt genoeg.

25 oktober 2020 om 11:08

Ja snapte ook al niet goed dat Ajax hem liet gaan. Speelde , volgens wat ik hier vernam op VZ, een heel goede voorbereiding. Klikte het niet met Ten Hag of wou hij zijn contract niet verlengen? Maar Club Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan en qua transfersom eigenlijk een koopje gedaan ( 6 mio).

25 oktober 2020 om 12:08

Lang had te maken met flink wat concurrentie. Jongens als Tadic, Promes, Kudus, Klaassen, Neres en Antony kunnen ook op dezelfde posities uit de voeten. En dan zijn er nog andere spelers die moeten op minuten voor de aanvallende posities als Gravenberch, Labyad, Ekkelenkamp, Traore en Huntelaar. Kortom, de concurrentie was moordend en Ten Hag gaf hem te weinig perspectief voor iemand met zijn kwaliteiten, dus daarom koos Lang ervoor om niet te verlengen en te vertrekken. Ben het er ook mee eens dat Lang een koopje is. Die 6 miljoen is een lachertje voor zo'n talent.

25 oktober 2020 om 10:45

dit kan zomaar de toekomstige rechtsbuiten van Oranje worden denk ik. Lang heeft echt enorm veel voetballend vermogen en er zit nog genoeg rek in

Sta je dan met Traore en Ekkelenkamp, mannen zonder toekomst bij de club. Terwijl je Botman en Lang rustig laat vertrekken.

25 oktober 2020 om 08:40

Klopt. Tegen VVV lukt het nog wel. Maar tegen echte taaie tegenstanders? Kijk hoe tandloos Ajax was tegen Liverpool. Per Schuurs liet zich telkens in de luren leggen. Botman doet het echt uitstekend in de fysieke Ligue 1 en europa league. Heeft een basisplaats. En Noa Lang heeft echt nog zoveel rek om te groeien. Traore is gewoon een aanspeelpunt. Ben er niet kapot van en zal ook nooit groeien richting topclub. Te weinig techniek.

25 oktober 2020 om 08:42

Traore die er 5 scoort?

25 oktober 2020 om 08:47

Die Traore inderdaad. Alves maakte er ooit 7 tegen Heracles. Die was ook niet goed genoeg.

25 oktober 2020 om 08:48

Ja, Heerenveen was echt ontevreden over Alves.

25 oktober 2020 om 08:49

Dat ontken ik toch ook niet? Voor Heerenveen was het een topspits.

25 oktober 2020 om 08:58

@DR.Mario, wat wil je dan zeggen? Als spitsen zulke prestaties neerzetten zijn zij toch goed genoeg? Of verwacht jij dat iedereen een absolute topspits is en zijn ze anders direct niet goed genoeg?

25 oktober 2020 om 09:02

Ik wil zeggen dat een enkele prestatie, zoals vijf keer scoren tegen VVV of 7 keer tegen Heracles, helemaal niets zegt of je wel of niet goed genoeg bent voor een plek in de spits bij Ajax. Zoals Recoba lijkt te insinueren. Zowel Traore en Alves waren en zijn niet goed genoeg om structurele op een topclubwaardig niveau te acteren. Maakt Alves voor Heerenveen niet minder belangrijk, hij was voor hen goud waard. Bij Ajax wordt meer gevraagd.

25 oktober 2020 om 08:47

Natuurlijk goede talenten en jammer dat ze vertrokken zijn, maar Ajax kan ook niet iedereen behouden.. En als we Ekkelenkamp en Traore hadden laten gaan, hadden zij ook een goede kans om ergens op te bloeien.

25 oktober 2020 om 08:48

Ik zie het gewoon niet in Ekkelenkamp en Traore. Als je als club uitspreekt dat je structureel bij de beste 16 clubs van Europa wilt horen, zul je de echte talenten van het kaf moeten scheiden. En dan vallen Traore en Ekkelenkamp er buiten.

25 oktober 2020 om 08:54

Ekkelenkamp had gister dan 2 goals, maar verder kwam hij tot 9 geslaagde passes ( 52 %) in een wedstrijd waarin Ajax 76 % balbezit heeft en tot 614 passes komt. Dat kan tegen dit belachelijk slechte VVV maar eigenlijk zijn dat dramatische cijfers voor een 10 bij Ajax.

25 oktober 2020 om 08:55

@DR.Mario, nogmaals, we kunnen niet iedereen behouden. Botman had Blind en Martinez voor zich en paste qua speelstijl niet in ons systeem. Bij Lille wordt op voetballend vlak minder van hun centrale verdedigers verwacht en kan hij indruk maken. Lang had ik wel graag behouden, maar had ook Promes, Antony, Neres, Kudus en soms Tadic voor zich. We kunnen niet iedereen behouden. Spelers willen ook speeltijd, zich verder ontwikkelen en stappen zetten. Voor zowel Lang als Botman was er te weinig perspectief voor het talent dat zij hebben.

25 oktober 2020 om 08:59

Martinez? Je bedoeld Lisandro toch? Die stand-in van Tagliafico? Die linksback die nu uit armoede de vervanger van Blind is? Ja, precies. Voor de rest oneens. Vooral in deze bizarre tijd van corona was er juist belachelijk veel perspectief. Ajax speelt tot eind december nog 5 Europese wedstrijden, voor de beker en dan nog een pot of 10 voor de competitie. Spelen bijna wekelijks twee keer. Natuurlijk had er dan wel voldoende perspectief geweest. Lang was liever gebleven, maar Ajax besloot anders.

25 oktober 2020 om 09:23

Allemaal leuk Mario maar als Lang dat perspectief niet ziet dan kan je praten tot je een ons weeg maar dan is dit dus het resultaat. Ajax wou verlengen, Lang wou ook meer korte termijn perspectief wat hij onvoldoende zag met Tadic, Promes, Anthony, Neres etc. Prima keuze dus van hem maar dus ook volstrekt logisch dat Ajax hem dan ook laat gaan en hem niet tegen zijn zin wekelijks als nummer 16-18 op de bank zet.

25 oktober 2020 om 09:36

Tsja, daarentegen kun je ook inbrengen dat Ekkelenkamp, Traore en Labyad worden ingebracht en voldoende minuten maken. Dat perspectief was er dus wel.

25 oktober 2020 om 10:35

Dat vond hij dus niet genoeg anders was hij wel gebleven

25 oktober 2020 om 10:45

Of ze hebben de intenties gewoon niet over kunnen brengen. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

25 oktober 2020 om 09:24

Ach hou op hoor Lang had ook geen toekomst bij de club. Hij heeft genoeg kansen gehad maar kwam nu gewoon nog te kort, en kwam ook niet echt in aanmerking voor minuten. Dan moet je zo'n jongen laten gaan, hoop dat ie deze gretigheid kan doorzetten en Ajax, en menig supporter, haar ongelijk kan bewezen. Het is zo makkelijk om nu te zeggen dat je hem wel zou willen, terwijl er toen die nog bij Ajax speelde bijna altijd gezeken werd. Als Traore en Ekkelenkamp worden verkocht en ze doen het in hun eerste wedstrijdjes leuk dan ga je hetzelfde weer horen. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant

25 oktober 2020 om 09:34

Ik vind ze alle 4 in dezelfde categorie qua potentie vallen eerlijk gezegd. Daarnaast had Botman nooit gespeeld met Blind en Martinez voor hem en vrees ik voor Lang hetzelfde met Neres, Antony, Promes en Tadic.

25 oktober 2020 om 09:38

Mwa, Botman is misschien makkelijk. Maar dat lijkt op verdedigend vlak de revelatie van de Ligue 1, vooralsnog. Dan is 9 miljoen een prima bedrag, maar die hadden wij zeker kunnen gebruiken. Blijf Lang te simpel vinden, die had genoeg kunnen toevoegen aan dit Ajax.

Dure punten om te verliezen maar Brugge nog steeds los kampioen dit jaar. Ookal steekt dit ergens om toe te moeten geven 😉. Teveel kwaliteit. Ohl doet het dit seizoen ook gewoon goed. Wie had dat verwacht? Mercier als exponent.

25 oktober 2020 om 09:27

Een rijke eigenaar helpt natuurlijk wel als je jezelf als promovendus veilig wilt voetballen (kijk naar Beerschot en Antwerp).

25 oktober 2020 om 11:10

Klopt, ik heb de transferperiode van OHL nu wel niet echt gevolgd als ik eerlijk ben. Hebben ze zo met het geld gezwierd?

25 oktober 2020 om 11:18

Toch bijna 2 miljoen uitgegeven deze zomer (en vorige zomer toch ook veel transfers, maar veel transfersommen zijn niet bekend) en een aantal van die spelers verdient er toch goed zijn boterham. Toch veel meer dan de gemiddelde promovendus kan uitgeven dus.

25 oktober 2020 om 13:39

Los kampioen goh, als alle matchen gespeeld worden misschien. Maar als de competitie na pakweg 30 matchen stopt door corona (kans is aanwezig dat het straks enkele weken stil ligt en we niet de volle 40 speeldagen kunnen afwerken), kunnen we toch maar beter bovenaan staan. Dus zuur en vooral onnodig puntverlies gisteravond. Lang, Schrijvers en Diatta mogen met al even dure als onbegrijpelijke missers inderdaad de hand in eigen boezem steken. Hadden we Refaelov nog maar. Leuven vond ik ook helemaal niet goed, kon net zo goed 1-5 zijn. Die zie ik nog wel enkele plaatsen zakken, Brys was achteraf ook niet helemaal tevreden en dat zegt wel genoeg denk ik. Dan heeft bijvoorbeeld Cercle veel meer indruk tegen ons gemaakt, vond ik. Die speelden geweldig mee, gaven weinig weg en creërden zelf ook flink wat. Dat was allemaal het geval niet bij ohl dat gewoon een hold up pleegde met een dubbeldekker en letterlijk 2x scoorde uit 3 pogingen. Die Sowah is wel een geweldig talent en smaakmaker in Belgie, maar is blijkbaar eigendom van Leicester en is volgend jaar dus helaas weg uit Belgie. Jammer voor onze topclubs, een interessante speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. KrmenčíkAanvaller83
D. OkerekeAanvaller81
E. DennisAanvaller70
S. MignoletKeeper120
S. SchrijversAanvaller70
P. ClementVerdediger
S. DeliVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 5 3 1 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren