Koeman ontploft: ‘Waarom is de VAR alleen tegen Barcelona?’

Zaterdag, 24 oktober 2020 om

Ronald Koeman houdt een wrang gevoel over aan zijn eerste Clásico als hoofdtrainer van Barcelona. Real Madrid vertrok zaterdag met een 1-3 overwinning uit het Camp Nou, mede door een rake strafschop van Sergio Ramos. De captain ging gewillig naar de grond toen hij aan het shirt werd getrokken door Clément Lenglet. Scheidsrechter Juan Martínez Munuera miste de overtreding in eerste instantie, maar gaf in samenspraak met de VAR en na het bekijken van de beelden alsnog een strafschop. Ramos zette vervolgens zelf de 1-2 op het scorebord.

“Ik wil jullie mening weten”, vroeg Koeman na afloop aan de journalisten. Toen deze aangaven dat Lenglet inderdaad aan het shirt van Ramos had getrokken en dat het toekennen van een strafschop derhalve tot de mogelijkheden behoorde, antwoordde Koeman: “Dan zijn we het niet eens, ik vind het geen strafschop. Ik hoop dat ik op een dag meer uitleg krijg over hoe de VAR in Spanje werkt. We zijn nu vijf speeldagen bezig en de VAR is vooralsnog alleen tegen Barcelona geweest.”

“De VAR kwam niet in actie bij de overtreding op Lionel Messi in het duel met Sevilla”, doelde Koeman op een moment in de slotfase na een charge van Diego Carlos. “En ook niet toen twee overtredingen van Getafe een rode kaart waard waren. Waarom is de VAR alleen tegen Barcelona? De VAR kan een harstikke fijn hulpmiddel zijn, maar dan moet het wel bij alle teams toegepast worden.” De uitspraken van Koeman zijn enigszins opmerkelijk, omdat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal de voorbije weken juist liet doorschemeren dat hij liever niet over scheidsrechters wilde praten.

“Ik heb nog niet met Lenglet gesproken, maar ik heb het moment wel waargenomen”, benadrukte Koeman. “Het is een overtreding van Ramos op Lenglet. Vervolgens wordt Ramos door Lenglet vastgepakt, maar heus niet om achterover te vallen. Hoogstens om naar voren te vallen, niet naar achteren. Het was, naar mijn mening, geen strafschop. Het is normaal dat de spelers van Real Madrid de scheidsrechter onder druk zetten. Daar heb ik geen probleem mee. Maar de scheidsrechter en de VAR hebben op een cruciaal moment in de wedstrijd een dergelijke beslissing genomen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

192 reacties (laatste reactie door real8madrid)
24 oktober 2020 om 19:27

Hij heeft wel 100% gelijk. Ramos valt gewoon andere kant op en springt zelfs omhoog. En die bij Messi was ook een penalty. En einde eerste helft was t buitenspel maar mocht Real door en kregen ze zelfs corner. Ach ja....leven is door.

24 oktober 2020 om 19:29

Het ding is dat je altijd situaties kunt bovenhalen waar het of tegenzat of heel hard meezat. Koeman moet zich niet tot dit niveau verlagen.

24 oktober 2020 om 19:33

Barca speler gewoon zeer dom. Zo opzichtig shirtje trekken met var, dan vraag je erom

24 oktober 2020 om 19:34

@Warabe dit is simpele natuurkunde. Ramos leunt in een richting terwijl Lenglet hem in de andere richting trekt. Wanneer Lenglet hem lostlaat is het logisch dat hij naar de andere kant valt. En die bij Messi was natuurlijk nooit een penalty dat weet je zelf ook wel. Buitenspel eerste helft werd opgeheven door Dest die twee meter voor Vinicius stond maargoed dit past allemaal niet in je beeld

24 oktober 2020 om 19:44

Logisch dat hij een andere kant op valt als hij los gelaten wordt hij rukte met zijn sprong het shirt uit de hand. Dus ja omdat hij zelf theatraal een kant op springt valt hik die kant op. Dat komt niet doordat het shirtje losgelaten word. Belachelijke penalty en die van Messie was meer een pingel.

Dit kan je vinden en ben het ook deels zeker met hem eens, maar als trainer van FC Barcelona zou je dit eigenlijk niet mogen zeggen. Al helemaal niet als je als team zelf na de 1-2 helemaal niks meer hebt gecreëerd.

24 oktober 2020 om 19:21

Ik zou het juist zeggen als trainer van Barça, natuurlijk niet voor niks dat het een Catalaanse club is en de LaLiga opereert vanuit Madrid.

24 oktober 2020 om 19:25

Moeten ze hun hoofdkwartier in Tenerife neerzetten dan?

24 oktober 2020 om 19:30

Boxtel lijkt me meer geschikt.

24 oktober 2020 om 20:16

Appelsap 12, Jij snapt niks. Hij bedoelt dat la liga een president heeft die pro Real Madrid is en 90% van scheidsrechters ook pro Real Madrid zijn. Maar eindelijk ben ik blij met Koeman. Want op het moment dat je blijft zeggen " we praten niet over scheidsrechters, blijven die scheidsrechters je benadelen en met je team kloten" want kijk naar Mourinho omdat alle scheidsrechters bang waren over zijn reactie jn de media namen zij veel beslissingen in zijn voordeel. Perez was altijd tegen VAR. Betis barca etc telkens wordt VAR in gezet wanneer Real dreigt te verliezen of punten te verspillen.

24 oktober 2020 om 20:23

Die 90% is echt een hardnekkig iets. Omdat een of andere ex-scheidsrechter een warrig verhaal met een elementaire denkfout in naar buiten brengt, blijft dat cijfer maar rondzingen.

24 oktober 2020 om 20:27

Het zegt wel wat dat het uberhaupt door een scheids geclaimt wordt. Er zijn voor zover ik weet geen scheidsrechters die komen en zeggen dat juist barca favoriet is in spanje onder de scheidsrechters. Verbaast me overigens niet en een mens mag zijn voorkeuren hebben. Het is echter niet eerlijk als die voorkeuren nu ook een rol gaan spelen in beslissingen.

24 oktober 2020 om 20:35

Het zegt niks door zijn redenatiefout. Volgens hem waren alle scheidsrechters fan van Barcelona en Real Madrid (met 90% fan van real). Maar hij zelf was zogenaamd geen onderdeel van die scheidsrechters want hij was geboren in een bepaalde stad en fan van dat team. Dat interview zegt dus niets.

24 oktober 2020 om 21:03

Zegt niet niets. Zegt wel wat maar niet genoeg om op af te gaan. Madrid is in spanje de favoriete club van de meeste spanjaarden. Als je een populatie onderzoek doet ga je ook niet letterlijk iedereen vragen. Als de meeste mensen in spanjje madridsta zijn zullen de meeste scheidsrechters, waarschijnlijk ook madridsta zijn

24 oktober 2020 om 21:19

Natuurlijk, dat is eenvoudige logica. Maar die 90% niet, vandaar dat ik ook zeg dat het een hardnekkig iets is.

24 oktober 2020 om 23:23

Kijk eens even naar La Liga winnaars van de afgelopen 20 jaar en kom dan terug om mij te vertellen welk team het meest succes heeft gehad. Je hele verhaal raakt kant noch wal als je de feiten bekijkt en ziet dat Barca meer Ligas gewonnen heeft dan Real. Als je niet tegen je verlies kan, fijn, jammer, maar stop met janken en telkens roepen dat Madrid en de Spaanse bond corrupt zijn. Letterlijk gedrag dat ik verwacht van een 14 jarige snotneus op de middelbare, niet van volwassen mannen, mijn hemel wat een zeikerds zijn jullie. Was VAR ook corrupt toen Varane vorig jaar noppen tegen zijn bovenbeen kreeg van Alba in het 16 meter gebied van Barca? Was VAR corrupt toen Lenglet aan Varane's shirt trok? Was de scheids corrupt toen Barca op erg discutabele wijze 6-1 won van Psg?

24 oktober 2020 om 19:22

Het was duidelijk dat de VAR Barcelona niet geeft wat verdient, VAR leuk maar niet zo..

24 oktober 2020 om 19:24

Barca heeft echt slecht verdedigd bij de 0-1 en eigen acties niet afgemaakt, daar moet je naar kijken als Koeman zijnde. Daarnaast had Koeman veel eerder moeten wisselen, waarom wachten tot minuut 80?

24 oktober 2020 om 20:02

Je klaagt erover dat ik alle barca fans over een kam scheer maar waarom zien we dan alle barca fans weer moord en brand schreeuwen om niks. Is gewoon de mentaliteit van de hele fanbase gebaseerd op een minderwaardigheidscomplex waarbij Real Madrid de grote boze wolf is

24 oktober 2020 om 20:18

Muah, die tackle op Messi was wat mij betreft wel een duidelijke pingel. Duidelijker dan shirtje trekken aan de andere kant. Barca fans hebben hier wel recht van spreken.

24 oktober 2020 om 21:34

Welke tackel op Messi? Je bedoelt die tackel op de bal?

24 oktober 2020 om 21:46

Was een mooie zwanenduik.... als of hij vermoord werd

25 oktober 2020 om 00:29

Heel die fan base van zowel barca als real bestaat grotendeels uit kleine kinderachtige jongetje. De reacties hier na een wedstrijd van één van deze twee clubs is te triest voor woorden en verre van objectief

Vasthouden aan het shirtje = penalty. Maar, los van het VAR momentje, speelde Barça gewoon niet sterk. Terechte overwinning voor Real

24 oktober 2020 om 19:24

Barca veel sterker en daarbij maakt Ramos eerst de overtreding

24 oktober 2020 om 19:51

Slim gedaan van Ramos en dom van Lenglet Ramos duwde eerst. Op dat moment had Lenglet moeten duikelen en niet zijn balans proberen te houden door aan Ramos shirtje te gaan hangen.

25 oktober 2020 om 04:04

Dat is dus het kromme, vasthouden aan shirtje = niet gelijk een penalty. Al zou dit wel zo moeten zijn dan houden ze er misschien eens een keer mee op. Gewoon harde regel van maken. Of alles is penalty bij shirtje vasthouden of niet. Niet de ene keer wel en de andere keer niet.

Wat een onzin, de VAR heeft alleen maar goede beslissingen genomen, Casemiro raakte de bal, en Varane had zijn arm langs zijn lichaam. Bij Barcelona zijn ze er altijd heel goed in om als het even niet lukt iets anders de schuld te geven.. misschien moet Koeman eerst het spel van zijn team op orde brengen en dan pas gaan roepen. Wat een dramatisch spel leggen die op de mat

24 oktober 2020 om 19:22

Als Real een moord pleegt, omdat ze het vinden dat het mag, vind je dat dan ook logisch

24 oktober 2020 om 19:26

Wat is dit nou weer voor vergelijking? Ik snap niet helemaal op welk stukje van mijn reactie je doelt 😂 Wat had de VAR beter moeten doen volgens jou dan?

24 oktober 2020 om 21:42

Ik heb nu 3 reacties van je gelezen Aronde Haas en mijn conclusie is dat je gedronken moet hebben

25 oktober 2020 om 00:57

Doe mij nog maar aronde!

24 oktober 2020 om 20:19

Willgrigg Koeman heeft het niet over vandaag maar over Barca Sevilla en Getafe Toen barca recht had om var. Werd niet eens bekeken. Bij real wordt alles bekeken Kijk naar betis real Ieder moment in het voordeel van Real kwam var in actie.

24 oktober 2020 om 22:29

Waar in de regels staat dat als je de bal raakt het geen overtreding is?! Dit roept iedereen altijd. In mijn optiek totale onzin. Een tegenstander onderuit trappen is een overtreding, met of zonder bal raken. Ik ben benieuwd naar die regel.

24 oktober 2020 om 23:09

Dus als je de man meeneemt en de bal een beetje raakt, is het "op de bal" en dus géén penalty? Die eerste was er m.i. zeker wel een. En die van real, was ook erg zwaar. Als je aan shirtje trekt waarbij speler niet dusdanig uit evenwicht gehaald word, wordt die vaak niet gegeven. Ramos ging zo opzichtig de andere kant op springen dat ik ernstig vermoed dat dat shirtje trekken geen enkele invloed op zijn beweging had. Zeer ongeloofwaardig die scheids.

Tikkeltje overdreven. Bij messi werd eerst de bal gespeeld en dat vasthouden van Lenglet was gewoon erg dom en opzichtig. Je kunt hem geven.

24 oktober 2020 om 19:24

Hij wordt uit balans gebracht op het moment van spelen; dat is gewoon geel en een strafschop. De beelden liegen niet maar meneer gaat niet eens kijken

24 oktober 2020 om 19:31

Weet echt niemand hoe de VAR werkt? Als zij vinden dat er een goede beslissing genomen is dan moet de scheidsrechter niet komen kijken.

24 oktober 2020 om 19:35

@lierse1997: Je maakt je zelf alweer belachelijk; de VAR is adviserend. De scheidsrechter is eindverantwoordelijk en gaat kijken wanneer hij dat zelf wil. In een dergelijke situatie om alle onzekerheid weg te nemen was dit wenselijk geweest

24 oktober 2020 om 19:40

Wat? Dus de scheidsrechter maakt een afweging en de VAR vindt dat er een compleet juiste afweging gemaakt is, waarom zou de VAR dan nog in hemelsnaam de scheidsrechter naar het schermpje moeten roepen?

24 oktober 2020 om 19:44

De VAR kan de scheidsrechter adviseren te komen kijken of de scheidsrechter kan zelf aangeven te willen gaan kijken. Lijkt me niet zo moeilijk toch?

24 oktober 2020 om 19:49

Waarom zou de scheidsrechter nog eens willen aangeven te kijken als hij zelf een beoordeling heeft gemaakt en de VAR (die altijd naar de beelden kijkt in dit soort fases) die beoordeling bevestigt?

24 oktober 2020 om 19:59

Om er toch zeker van te zijn dat hij het niet verkeerd heeft gezien? Is het echt zo lastig te begrijpen?

24 oktober 2020 om 20:03

Waarom zou een VAR de scheidsrechter adviseren te komen kijken als hij de beslissing van de scheidsrechter in eerste instantie al begrijpt en op basis van de beelden geen andere mening dan de scheidsrechter zelf heeft? Waarom zou een scheidsrechter zelf aangeven te willen kijken? Het is aan de VAR om de beslissing van de scheids nogmaals te bekijken en op basis van die beelden de scheidsrechter van advies te voorzien. Als de scheidsrechter twijfelt en er naast hoort hij dat wel van de Var. Voorlopig maak jij je vooral belachelijk dat je de simpele systhematiek van de VAR niet wil begrijpen.

24 oktober 2020 om 20:07

Is het zo lastig te begrijpen dat dan letterlijk bij elke fase zou moeten gebeuren die discutabel is en bij elk doelpunt, waardoor wedstrijden een uur of 4 zullen duren.

25 oktober 2020 om 01:45

Nee maar wel bij een 1-1 stand bij een classico dat een van de grootste wedstrijden van de wereld is.

Volkomen gelijk Koeman, bij Barça gaat de scheids niet eens kijken of het een overtreding is.

24 oktober 2020 om 21:35

Omdat de VAR zeker van zijn zaak was.....zo werkt het nou eenmaal. Was ook een tackel op de bal

25 oktober 2020 om 04:04

Was inderdaad een tackle op de bal, maar gaat daarna door op Messi, wat het dus tot een overtreding maakt.

Het was in ieder geval lachwekkend hoe barca geen pingel kreeg in de 1e helft. Casemiro raakt eerst half de bal om vervolgens gwn messi onderuit te halen. Was veel meer een penalty dan die van real.

24 oktober 2020 om 19:47

Al raakt hij de bal maar voor 1%, de bal raken is voldoende. Goede tackle dus.

24 oktober 2020 om 19:55

De bal was nog in het spel en het was gewoon gevaarlijk inkomen, Dat is een zuivere penalty.

24 oktober 2020 om 21:37

Gevaarlijk inkomen Hahah treurig zeg. Gewoon een tackel op de bal. Je glijdt zovaak door, is het niet direct gevaarlijk inkomen.

Haha wat laat Koeman zich hier kennen, denk dat je ze beide kunt geven maar de overtreding op Ramos is veel opzichtiger. Gewoon niet goed genoeg vandaag, zwak om de scheids aan te vallen.

24 oktober 2020 om 19:23

Als er één club is die jarenlang is bevoordeeld is het Barcelona wel. Nu met de VAR is dat over. Dat is even wennen voor ze.

24 oktober 2020 om 20:05

Uhm elke wedstrijd overtuigend gewonnen? Het Bayern onder Heynckes en Flick hebben overtuigend de CL gewonnen zonder hulp van de scheids. Persoonlijk vind ik dat het Barca onder Enrique ook zonder controverse de trofee heeft gewonnen. Bij Real kan ik toch wel enkele controversiële wedstrijden opnoemen. Denk bijvoorbeeld aan die discutabele penalty die Real in de slotfase tegen Juventus kreeg nadat de Italianen aan een enorme comeback bezig waren.

24 oktober 2020 om 20:15

Met var had real nooit 3 champions leagues gewonnen. Dommerd

24 oktober 2020 om 20:17

In diezelfde partij werd ook een goal van Isco (1-1 dacht ik) nogal discutabel afgekeurd. Zo kun je echt elke wedstrijd kapot analyseren.

24 oktober 2020 om 20:18

Thuiswedstrijden tegen Chelsea en PSG vergeten? Tegen Chelsea was het al schandalig, tegen PSG was het gewoon bizar, daar zou een onderzoek op zijn plaats zijn geweest. Koeman moet niet huilen, is net trainer bij Barca en komt nu al met slappe excuses, hij moet oppassen dat hij niet nog meer punten laat liggen want anders kan hij het iedereen is tegen ons argument niet meer gebruiken.

Hij heeft gewoon gelijk zo simpel is het. Of Barcelona nou verdiende om te winnen of niet, het gebeurd te vaak dat Real Madrid doormiddel van de VAR een positief resultaat boekt op tegenstanders. Dat zijn geen speculaties, dat zijn gewoon 100% heldere feiten waar je niet over kan twisten!

24 oktober 2020 om 19:32

De laatste jaren zijn er letterlijk verscheidene situaties geweest waar er duidelijke fouten in het voordeel van Real niet gefloten werden (Suarez die een fout op Varane maakt waarna Messi (?) scoort en vorig jaar ook een situatie met Varane als ik het me goed herinner).

Waarom speelt Barcelona zo slecht? Waarom slaan je wissels nergens op? Je speelt busquets die al 2 jaar niet meer hetzelfde is terwijl je pjanic en Puiq op de bank hebt. Kijk eerst naar jezelf en je eigen keuzes voordat je naar de VAR gaat lopen klagen. Je hebt verdiend verloren van een matige Real Madrid. Blijf zulke beslissingen nemen en je zit volgend jaar bij Rondo en niet bij Barca

24 oktober 2020 om 19:26

We weten beide dat het een andere pot had geworden als Messi een pingel kreeg

24 oktober 2020 om 19:32

als als als, zo werkt het niet he.

24 oktober 2020 om 19:39

Die penalties veranderen gewoon het spel hoor. Of we zonder de oenalty van ramos wel puntrn hadden gepakt weet ik niet. Maar madrid heeft zeker de scheids mee gehad

24 oktober 2020 om 19:48

Casemiro speelt toch gewoon de bal, ik kan er echt niet bij dat mensen ook maar twijfelen aan een penalty.

24 oktober 2020 om 19:55

Waarom zou die penalty uberhaupt gegeven moeten worden? Case raakt de bal, zoals Marco zij tijdens de rust, het is een 50/50, je KAN m geven, niet Moet. En voor hetzelfde geld zou Messi geel moeten krijgen vanwege de overtreding op Vinicius en scoort Ramos een kopbal als gevolg van de vrije trap. Als als als.

24 oktober 2020 om 20:06

Ik heb het helemaal niet over het penalty moment van messi.... what the hell man. Lees nog een keer

Geef eerst jezelf de schuld inplaats van de var. Scheidsrechter was gewoon top. Je staat achter en gaat pas wisselen in de 80ste minuut, eigenschuld dikke bult zeggen we dan.

24 oktober 2020 om 19:24

Je maakt een grap toch? Als je niet ziet hoe het in elkaar zit in Spanje kun je beter niet reageren, en nee ben geen Barça supporter.

24 oktober 2020 om 19:26

Penalty van Ramos 1000% terecht, als je dat geen penalty vind dan moet je echt heel snel langs hansanders.Geen hands van Varane, arm bij het lichaam.Tackle van Casemiro is op de bal.

24 oktober 2020 om 19:27

We weten beide dat als de Var neutraal was en Messi de pingel had gekregen, het een andere pot had geworden.

24 oktober 2020 om 19:48

Neutraal? Waarom moeten ze een penalty geven voor een tackle op de bal.

24 oktober 2020 om 19:59

Ramos geeft wel eerst een duw. De scheids kreeg op zijn scherm alleen het shirtje trekken te zien en niet de duw vooraf. Penalty van Ramos vond ik dan ook niet 1000% terecht,

24 oktober 2020 om 20:08

Terecht. Houd op man, hij zat zelf te duwen en te trekken zols ze altijd bij een voorzet / vrije trap doen. Maar uitgerekend het trekken van lenglet wordt bestraft

Geef eerst jezelf de schuld inplaats van de var. Scheidsrechter was gewoon top. Je staat achter en gaat pas wisselen in de 80ste minuut, eigenschuld dikke bult zeggen we dan.

Geef eerst jezelf de schuld inplaats van de var. Scheidsrechter was gewoon top. Je staat achter en gaat pas wisselen in de 80ste minuut, eigenschuld dikke bult zeggen we dan.

"Het is normaal dat spelers van Real Madrid de scheidsrechter onder druk zetten." Best wel ironisch dat Barca hierover klaagt. Normaal zijn zie diegene die na iedere arbitrale beslissing tegen met een half elftal om de scheids heen staan zeuren en klagen.

Hij heeft een punt, echter de strafschop voor Real was er een ondanks Ramos zich belachelijk laat vallen. Die van Messi was er ook een en Casemiro had eraf gemoeten. Onbegrijpelijk

24 oktober 2020 om 19:49

Ja want de bal raken is een penalty en rood.

25 oktober 2020 om 10:58

Haha jij moet een Real fan zijn. Casemiro raakt indd de bal maar zo licht dat bal nog in spel is. Vervolgens haalt ie Messi onderuit die daardoor niet meer verder kan. Zuiveren penalty.

Koeman, niet doen! Dat heb je niet nodig. Hoe k.t ook, incasseren en op naar de volgende. Je gaat nu een beetje op Mourinho lijken.

Haha onee toch Koeman ook al deze virus overgenomen, zo snel? Als het even tegen zit, dan maar zeuren over de scheids/var. Triest. Als er iemand niet mag klagen is het Barca wel, wat een calimero gedrag zeg. Weet nog dat Suarez scoorde nadat hij Varane omver schopte, niks aan de hand. Agh gaan we de momenten vandaag analyseren dan is wat de scheids besloten heeft gewoon binnen het juiste. Casemiro raakt de bal gewoon, glijdt door, Messi valt opzichtig. Daarna Ramos, maakt een terugwaartse beweging en Lenglet houdt duidelijk vast. Hoe duidelijk wil je het hebben? Gewoon dom van Lenglet. Wat een zure verliezers. Gewoon terecht verloren!

24 oktober 2020 om 19:29

Vorige Clasico in Camp Nou, Jordi Alba die Varane vol met zijn noppen op het bovenbeen raakt, je zag gewoon de afdrukken op het been van Varane lol, VAR keek er geeneens na, itt vandaag. Maarja, Barca klaagt altijd vlak na zulke wedstrijden ipv kritisch te kijken naar hun eigen spel.

Grappenmaker. Overal in de wereld is dit een penalty. Snap dat het hem diep zit. Ze staan 10 de en de kranten zullen morgen niet mild zijn in Catalonië .. op bein sport hebben ze het wel 14x terug gespeeld. Een zuivere penalty. Heel dom van lenglet om aan het shirt te gaan trekken van ramos. Real kon daarna zelfs nog op de counter op 1-4 of 1-5 komen. Was gaten kaas achterin . Koeman moet uitkijken anders is hij wel weer heel snel thuis... alleen dest en Fati speelde een geweldige wedstrijd. Pedri en busquets deden maar wat en waren de minste. Op bein lieten ze zelfs een analyse zien waarin Messi 8 min geen enkele bal had geraakt. Die was ook grote delen onzichtbaar. Koeman had veel eerder moeten wisselen.

Ach joh Koeman, sta daar toch boven. Hij lijkt wel een supporter. Kijk gewoon naar je eigen team. De sleutel tot verbetering lijkt toch op het middenveld te liggen. Busquets kon verleden seizoen al echt niet meer, maar die man blijft maar in de basis staan. Het was vroeger de beste speler op zijn positie, maar dat is alweer een tijdje geleden. Hij levert letterlijk bijna elke bal in. Frenkie op 6 proberen, en Pjanic op 8. Frenkie heeft aanvallend niet veel te brengen, zonde dus als daar een middenvelder kan staan die betere aanvallende kwaliteiten heeft.

Tja, hier spreekt de onderbuik van Koeman natuurlijk en die van velen. Andere zullen het Calimero gedrag noemen. Feit is wel dat je hem kan geven, maar de VAR/ scheids niet echt consequent zijn in de beslissingen....

De Var is ook gewoon lachwekkend en vooral in Spanje en de Madrid fans zullen het niet met mij eens zijn maar als het bij Messi geen penalty is dan is het bij Ramos zeker geen penalty en tuurlijk moet Lenglet van hem afblijven maar dan moet Ramos ook bij hem en als je dan ook nog eens in tegenovergestelde richting valt is het helemaal comedy

24 oktober 2020 om 19:36

Dan snap je er niks van. De bal kwam achter hen, Ramos maakte juist een terugwaartse beweging en daarna hield Lenglet hem vast. Gewoon dom van Lenglet.

24 oktober 2020 om 19:41

En net daarvoor duwt ramos lenglet.... dan maakt ramos de eerste overtreding. Maar puur omdat ramos wel duikelt krijgt hij de beslissing mee.

24 oktober 2020 om 19:41

Ik zeg ook dat Lenglet niet aan hem moet zitten maar als je hier een penalty geeft had je hem zeker bij Messi ook moeten geven zo moeilijk is dat niet om dat te kunnen zien of willen zien

24 oktober 2020 om 19:50

Hoezo? Casemiro raakt de bal?

24 oktober 2020 om 19:52

Duwen? Man, Ramos zet zich af om die terugwaartse beweging te maken daar Lenglet wel doorbeweegt. Duwennis heel wat anders. Daarna houdt Lenglet Ramos gewoon overduidelijk vast.

24 oktober 2020 om 19:59

Duwen is heel wat anders zegt hij. Bruh. Duwen, licht of hard is duwen. Ik houd op man. Ongelooflijk schandalig dit. Ik hoop dat barca op een even vieze manier de 2 e classico wint.

24 oktober 2020 om 20:05

Hey je kan ook gewoon weer een Real logo tje nemen, dan kan je gewoon mee vieren lol.

24 oktober 2020 om 20:18

Hoop ik ook maar waarschijnlijk hebben zij de var mee

25 oktober 2020 om 03:59

Gast hou eens op om overal je “raakt de bal” opmerking neer te poten. Bal raken wil niet automatisch zeggen dat het geen overtreding is. In de studio werd ook gewoon gezegd dat de bal daar op de stip had gekunnen. Casemiro maait half over de bal heen waardoor de bal zo goed als in dezelfde richting blijft gaan en hij maait vervolgens Messi mee onderuit. Hij had gegeven kunnen worden. Net zo goed als dat die van Ramos niet gegeven had kunnen worden als de beste man de eerste overtreding van Ramos ook op zijn schermpje te zien krijgt en besluit niet verder op te treden.

Komt bij mij over als een slecht verliezer.

Klopt gewoon, is ook niet heel toevallig dat Barça een Caralaanse club is en de LaLiga opereert vanuit Madrid. Ook is uit onderzoek gebleken dat de meeste scheidsrechters Real Madrid fan zijn als ze moeten kiezen. En nee, ben geen Barça supporter.

Ik vind dat Koeman zeker wel reden tot klagen heeft, omdat de penalty die heel discutabel was een kantelpunt was. Barca kwam ook heel sterk uit de kleedkamer. En dan dat penalty moment: ja Lenglet heeft Ramos beet, maar Ramos had Lenglet net zo goed vast en geeft hem een duwtje om van hem los te komen. Alleen het vasthouden van Lenglet was beter zichtbaar omdat Ramos de andere kant op viel. Hij ging heel theatraal liggen en de scheids trapt er ook gewoon in, ongelooflijk. Die penalty die niet werd gegeven was er net zo goed een dan. Ja hij gaat voor de bal, maar raakt hem maar half, die bal bleef voor de voeten van Messi, maar hij werd onderuit geschoffeld. M.a.w meer op de man dan de bal. Als Messi niet zo onderuit was gehaald had ie heel gevaarlijk voor de goal kunnen zijn.Hoe vaak heeft Real niet mede door dit soort inmenging van de VAR wel niet een penalty gekregen. Hier zit een patroon in van heb ik jou daar.

Erg dat ik dit van wikipedia moet kopiëren op een voetbal site maargoed: Bij voetbal mag men een tackle maken om de bal te bemachtigen. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de staande tackle en de sliding tackle. De tackle moet gericht zijn op de bal als deze in bezit van de tegenstander is. Dit is alleen toegestaan als de bal ook daadwerkelijk als eerst geraakt wordt en de tegenstander niet. De bal werdt eerder geraakt als Messi toch?

Ja het klopt wel dat ramos eerst zelf lenglet soort van vast houdt maar daarna probeert ramos zich los te wekken van lenglet om bij de bal te kunnen. Lenglet zorgt er voor dat Ramos niet achter kan en houd hem even vast. Dus wel terecte penaltu want ramos had bij de bal gekund als hij niet werd vast gehouden door lenglet. Maar ik snap koemans frustratie wel barca heeft de var alleen maar tegen gehad als je de afgelopen wedstrijden had gezien. Nu krijg je tegen real madrid eerst geen penalty bij wat leek op een overtreding in de 16 waarna de scheids niet eens de tijd neemt om er goed naar te kijken. En krijg je daarna een erg lichte penalty. Maar ik vind dat koeman vooral boos moet zijn op lenglet wat is matig zeg. Maakt altijd onnodige domme overtredingen.

Koeman heeft gelijk, en niet alleen over deze wedstrijd. Dit seizoen krijgt Barca ofwel rood ofwel een penaltie tegen. En de momenten waar ze een penaltie moeten krijgen, grijpt de var niet eens in zoals tegen Sevilla. Ramos krijgt een lichte penaltie, terwijl hij eerste de overtreding maakt, en daar wordt niet eens naar gekeken.

Kom op Ronald, doe niet zo kinderachtig, de VAR is er om fouten recht te zetten en dat heeft het gedaan vandaag dus jank niet zo!

Vasthouden is gewoon een penalty klaar. Ik hoop dat de Barca fans niet gaan lopen huilen (als Koeman) maar juist kritische vragen gaan stellen over bijv die domme wissels of spelopvatting. Want ik heb niks nieuws gezien. Die grandioze pass van Messi op Alba (goal van Ansu) heeft niks met Koeman te maken.

24 oktober 2020 om 19:35

Ramos duwt toch eerste of telt dat niet. En dat van Casemiro op Messi, casemiro raakt eerst de bal, maar de bal is niet weg, hij raakt erna Messi waardoor Messi niet verder kan, anders kon hij misschien scoren. Dit is dus ook een penaltie, hij belet Messi om verder te spelen, want de bal is niet weg.

24 oktober 2020 om 19:37

Niet mee eens, want Varane zou de bal hoe dan ook hebben onderschept.

24 oktober 2020 om 19:44

Dat maakt toch niet uit, Casemiro belet Messi om verder te spelen door zijn tackle, dan is het penaltie volgens de regels. Ramos duwt ook eerst, dus kun je even goed een overtreding fluiten op lenglet. Maar het gaat niet alleen om vandaag, tegen Sevilla een duidelijke penaltie op Messi en var grijpt niet in. Lenglet maakt 2 keer een overtreding en krijgt 2 keer direkt geel, rood dus. Tegen getafe ook, alles tegen. De Var is indd om te helpen maar ze moeten eerlijk zijn.

Terecht punt. Aan de andere kant werd zowel de overtreding op messi in de eerste helft EN de handsbal in de tweede helft genegeerd.

Calimero gedrag. Jammer van Koeman, onnodig voor een club als Barcelona. Ramos ging overdreven naar de grond, maar Lenglet trok gewoon aan het shirt in de 16 en dat is een overtreding. Simpel. Eerst kijken naar de fouten van je eigen team en dan pas vingertje wijzen naar de scheids. Een trainer van Barcelona die zegt dat de VAR tegen ze is.. daar valt natuurlijk ook iets voor te zeggen.

Al goed ingeburgerd in de Spaanse dramatiek. Is overigens nooit een pingel. Hij duwt zelf en valt de verkeerde kant op. Geen enkele sport is zo bedorven qua aanstellerij en valsspel als voetbal.

Ik vind het zelf ook geen penalty. Lenglet houdt hem zeker vast, maar kijk eerst is naar wat Ramos doet. Ramos duwt eerst en dan houdt Lenglet vast, dus leek mij een vrije trap voor Barca. Verder gaat die Ramos ook wel heel makkelijk naar de grond. Als Ramos niet eerst duwde had hij gegeven kunnen worden mijn inziens, maar nu absoluut niet. Verder heeft Real de VAR ook wel vaker mee dan Barca lijkt het, maar het mag geen excuus zijn in in ieder geval deze wedstrijd. Het is gewoon niet goed genoeg wat Barca laat zien week in week uit. De eens zo prachtige club is nu gewoon langzaam aan het instorten lijkt het wel. Op Fati en vandaag Dest ook na zijn er gewoon erg weinig lichtpuntjes waar je blij van wordt. De gouden generatie kan helaas niet eeuwig duren, maar de jeugd krijgt geen kans en het transferbeleid is gewoon zwaar onvoldoende. Het is ook gewoon pijnlijk om zo een Puig weg te zien rotten op de bank, terwijl Frenkie en helaas ook Busquets gewoon niet op niveau spelen. Verder waarom geef je een Araujo nooit de kans. Pique moet je als vrije man laten spelen en dan niet Lenglet, maar Araujo op de man. Lenglet is niet slecht, maar maakt gewoon teveel domme overtredingen en fouten. Helaas gefeliciteerd Madrid met deze terechte overwinning.

De absurde gele kaart van Lenglet tegen Celta, de overtredingen van Getafe die onbestraft bleven, de duidelijke penalty tegen Sevilla en vandaag twee discutabele momenten met twee verschillende uitkomsten. Ik vind dat Koeman ergens zeker een punt heeft betreft de arbitrage dit seizoen.

25 oktober 2020 om 08:51

Gelijk of niet, als coach moet je daar boven staan. Kijk naar Zidane, die zegt al 5 jaar hetzelfde 'ik praat niet over scheidsrechters, hun werk is heel moeilijk'. Dat zegt ie op dagen als gisteren maar ook op dagen wanneer iedereen met affiniteit met Madrid zich bestolen voelt, die dagen zijn er ook. Er zijn veel aspecten van Zidane waar ik kritiek op heb maar hierin kan Koeman een voorbeeld nemen aan onze Franse gentleman.

Denk ook dat hij gelijk heeft, maar als dit een pingel is dan is het onbegrijpelijk dat die tegen Sevilla geen pingel is.... Verder heb je hier helemaal niets aan, gaat niets veranderen

Hij hangt aan de shirt, mag niet... penalty, punt. Als een verdediger van RM aan de shirt van Messi zou hangen dan zou het wel penalty zijn...

Ik snap zijn frustratie wel. Dit is gewoon heel licht en ik snap niet echt dat de var hier ingrijpt. Dit gebeurt elke match meermaals bij stilstaande fases en de var is in het leven geroepen om grote fouten te corrigeren zoals buitenspeldoelpunten, niet om elke match 6 penalties te geven door trekfouten. Die penalty was ook absoluut een kantelmoment in de match. Ik zie mensen zeggen dat Real beter was en de zege verdiende maar dat vond ik niet. Het was zeer gelijkopgaand tot die 1-2. Daarna liep het uiteraard een stuk makkelijker voor Real en na die 1-2 waren ze beter. Maar ik snap wel dat Koeman gefrustreerd is over deze lichte strafschop die de match totaal deed kantelen. Echter kan hij zich beter boos maken op Lenglet (oliedom om zo opzichtig aan een shirt te trekken) en zichzelf voor zijn rare keuzes. Bijvoorbeeld het veel te lang laten staan van Pedri en Busquets die zwommen.

25 oktober 2020 om 08:48

Beter of niet, sowieso had Madrid veruit de beste mogelijkheden tot scoren, ook voor die penalty. Vlak voor de 1-1 krijgt Vini bijna een identieke kans voorgeschoteld als Fati enkele minuten later. Nog voor rust komt Benz ook 1 op 1 te staan met de doelman en ook hij mist. Eigenlijk had het gewoon 1-3 moeten zijn met rust hoor. Natuurlijk is het afmaken van kansen deel van het voetbal. Ik bedoel enkel dat ik wel snap waarom mensen Madrid beter vonden. Het voetbal was redelijk gelijkopgaand denk ik maar Madrid had de grootste kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken

25 oktober 2020 om 14:52

Barca had ook wel haar kansen. Messi 1 op 1 met Courtois, Coutinho met die enorme kopkans begin 2de helft.

25 oktober 2020 om 15:33

Blijf 9 schoten op doel vs 4. Uiteraard had Barca ook goede mogelijkheden. Ik blijf echter bij mijn standpunt dat Madrid de betere mogelijkheden had. Wederom wordt het pijnlijk duidelijk dat ze betere aanvallers/afmakers nodig hebben overigens

Koeman heeft gelijk 2 penalty heeft de scheidsrechter genegeerd en de VAR reageert alleen in het voordeel van de koninklijken. Kijk maar hoeveel pingels Real van de scheidsrechters ontvangen hebben in deze competitie!!!

Dat maakt het zo knap dat Barcelona zo vaak kampioen werd en dat we zo vaak wonnen in het Bernabeu. Zelfs het hoofstedelijk apparaat kon dat niet voorkomen.

24 oktober 2020 om 20:12

Ik wordt hier zo kneiter ziek van. Ik hoop dat wij de volgende rl classico onterecht winnen met 3 penalties en 2 rode kaarten voor madrid. Dan mogen ze uefalona gaan roepen en zal ik dat naam met eer accepteren. Schandalig als real madrid niet kampioen wordt met zulke taferelen

Zo als altijd als barca punten verliest. Ligt het aan alles en iedereen. Behalve aan barca zelf! Penalty is een ligte overtreding, kan gegeven worden maar ook niet. Zonder VAR geen penalty geweest. Nu in nadeel van Barca helaas wel. Uiteindelijk zal iedereen een keer voordeel hebben en nadeel. Helaas zullen de Barca fans het vaker negatief zien dan positief.

Mij viel op dat Ramos eerst die gast weg duwt. Hierdoor reageert hij door het shirt vast te pakken. Een logische reactie als je uit balans wordt geduwd, maar niet slim. In de herhaling die de scheids te zien kreeg, was die duw helemaal niet te zien. Overtreding Real, vrije trap Barca. Ben benieuwd wie dit ook op is gevallen.

24 oktober 2020 om 20:21

Mij viel dit ook op. Een schermutseling maar ramos begon zelf als eerste met duwen, waarop lenglet hem vast houdt. De meeste geven hier geen penalty voor omdat het weer zo een stilstaand moment is. Die beelden knippen ze op goede moment af voor real madrid

Jezus wat een kinderachtige reactie van koeman. Had ik nooit verwacht. Kunnen we ook meteen ophouden met die schijn van sereniteit die Koeman lijkt voor te houden.

Was niks aan de hand, was op de bal. Gewoon verdien gewonnen halla madrid

Nooit goed om als verliezende coach naar anderen te wijzen.

Het was natuurlijk shirtje vasthouden, en dat is dom. Maar Ramos duwde zelf ook een beetje en hoe kun je nou de tegenovergestelde richting opvallen? Dat is dan een schwalbe. Het maakte de wedstrijd in ieder geval dood. De charge van Casemiro op Messi vond ik een lastige. Hij raakte de bal zou je zeggen. Maar die bal bleef toch ook in het spel en daarna pakte hij vooral ook de enkel van Messi. Ik denk dat sommige scheidsrechters hem geven. Plus nog weet ik veel hoeveel andere overtredingen van Casemiro zonder dat hij die kaart kreeg. Ik vond het een vermakelijke pot. Niet bloedstollend zoals in de titel stond. De 1-2 kwam een beetje uit de lucht vallen en daarna was Barcelona op. En lekker gekeept weer bij die 1-3 🙃

Ik weet niet wie zich de wedstrijd herinnerd getafe- Betis. Shirt door het trekken helemaal kapotgescheurd binnen penalty gebied. Scheids kijkt naar de VAR. Beslissing geen penalty. Ramos schwalbe wel penalty. Rare scheids en rare VAR. En wie durft beweren dat de overtreding op Messi geen penalty was moet toch nog eens een cursus voetbalovertredingen gaan volgen. Ppppfffff

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3735 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 9 4 3 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman reageert: ‘Van mij mag hij dan elke week langskomen’

Ronald Koeman was woensdagavond na de onbedreigde overwinning bij Ferencváros (0-3) dik tevreden. Voor Barcelona was het de vijfde groepszege op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League en over...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren