AZ vecht schorsing Jonas Svensson na 'ernstig gemeen spel’ met succes aan

Zaterdag, 24 oktober 2020 om

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Jonas Svensson zaterdag voor twee wedstrijden uitgesloten, waarvan één voorwaardelijk. Dat is één wedstrijd minder dan het eerdere schikkingsvoorstel, drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, van de aanklager betaald voetbal. AZ besloot vrijdag niet akkoord te gaan met het voorstel van de aanklager van de KNVB en tekende beroep aan.

De aanklager eiste vrijdagavond tijdens de zitting drie wedstrijden onvoorwaardelijk. AZ publiceert zaterdag via de officiële kanalen het oordeel van de tuchtcommissie. “Weliswaar heeft Svensson ter zitting aannemelijk gemaakt dat hij de intentie had om de bal te spelen, maar heeft hij door de wijze waarop hij het duel is aangegaan, naar het oordeel van de tuchtcommissie, te veel risico tot het blesseren van zijn tegenspeler genomen.”

“De tuchtcommissie acht ‘ernstig gemeen spel’ dan ook bewezen, maar ziet onvoldoende aanleiding om de door de aanklager verhoogde strafeis te volgen.” Svensson kreeg afgelopen weekeinde in het duel met VVV-Venlo vlak voor rust een rode kaart een tackle op Joshua John. Met tien man gaf AZ in de tweede helft een 2-0-voorsprong weg: 2-2.

Dit seizoen werden er al vier rode kaarten kwijtgescholden door de tuchtcommissie, maar bij Svensson kwam het zover niet. Luuk Wouters van RKC Waalwijk, Edson Álvarez van Ajax, Glenn Bijl van FC Emmen en Mico Pinto van Sparta Rotterdam ontliepen een schorsing. AZ herpakte zich donderdag knap na de remise tegen VVV. Met een incomplete selectie werd Napoli in de Europa League met 0-1 verslagen. Het team van Arne Slot gaat zondag op bezoek bij ADO Den Haag, zónder Svensson.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door multatuli)

Ik vind het wel bijzonder dat deze Svensson en Midtsjø nooit een basisplaats hebben bij het Noorse nationaal elftal. Het lijken me toch een van de beste spelers in Noorwegen. Vooral Svensson die gewoon 1ste rechtsback hoort te zijn in Noorwegen, gezien de matige backs die ze hebben.

24 oktober 2020 om 11:05

Op rechts hebben ze gewoon een goede back met Elabdellaoui (ik zou het knap vinden als ik zijn naam in 1 keer goed heb). Die is al jarenlang basisspeler bij Olympiacos en is ook op Europees niveau stabiel. Mbt tot Midtsjo ben ik het met je eens, die hoort altijd te spelen, want hij is de beste middenvelder die ze hebben op Berge na, aangezien Odegaard altijd vanaf rechts speelt.

24 oktober 2020 om 14:03

Veel bondscoaches kijken blijkbaar toch naar bij welke club je speelt en in welke competitie. Midtsjo heeft de pech dat hij bij een kleine club speelt in een niet aansprekende competitie.

Het is toch bizar dat er al zoveel rode kaarten zijn kwijtgescholden? Tussen scheidsrechters onderling zit naar mijn mening ook te veel verschil qua strengheid en consequentheid. Hierdoor krijg je blijkbaar dat sommige scheidsrechters te makkelijk rood geven terwijl anders scheidsrechters het af doen met geel en betreffende zaken met succes aangevochten kunnen worden.

24 oktober 2020 om 12:58

Enerzijds wel, aan de andere kant heeft een scheidsrechter ook gewoon te weinig middelen voor correct te straffen. Geel heeft nagenoeg geen consequenties, sterker het kan de club benadelen doordat je tegenstander wellicht een goede speler mist tegen directe concurrent zonder er zelf voordeel van te hebben.en met rood moet meteen de tuchtcommissie, maar eerst een schikkingsvoorstel en daarna eventueel pas de echte straf. Zoals hier bij AZ blijft de rode kaart staan, alleen de straf valt lager uit. Zelf zou ik veel meer zien in het kunnen geven van tijdstraffen op zowel persoonlijke als team basis. Dan hebben dit soort beslissingen ook minder effect op de wedstrijd en kan je makkelijker eens straf geven.

24 oktober 2020 om 13:10

Het probleem zit hem in de Var. Als die uit alle hoeken en met vertraagde beelden terug kijken, lijkt alles erger dan op het veld. De tuchtcommisie gaat uit van de echte spelregels en wil bewijs zien dat een regel echt overtreden is. Dus ernstig gemeen spel moet dan ook ernstig zijn, anders mag de VAR niet ingrijpen.

24 oktober 2020 om 14:59

De VAR is ook te vaak bezig met scheidsrechters op rode kaarten te wijzen.

Ongelofelijk dat deze kaart niet in zijn geheel is kwijtgescholden. Was hooguit geel, niets meer of minder, werd vanuit de studio toch ook meteen geroepen en daar zitten toch ook wel gasten met voetbalverstand. Ben benieuwd wat de Var en arbitrage dit weekend weer in petto hebben en welke club er dit keer de sjaak is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.FC Twente1812
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller62
A. GuðmundssonAanvaller63
J. KarlssonAanvaller63
M. BizotKeeper70
C. StengsAanvaller62
F. DruijfAanvaller30
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 7 0 2 1
2019/2020 AZ 23 1 3 0
2018/2019 AZ 32 1 5 0
2017/2018 AZ 32 3 7 1
2016/2017 AZ 13 0 3 1
Laatste voetbalnieuws

Gelukkig en ongelukkig AZ boekt moeizame zege op FC Emmen

AZ won de eerste twee thuisduels met FC Emmen in Eredivisie-verband met de doelcijfers 8-0, maar zondagavond ging het beduidend moeizamer. Het team van Arne Slot kwam niet verder dan een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren