Johan Derksen haalt uit: ‘Die twee van PSV kunnen er he-le-maal niks van’

Zaterdag, 24 oktober 2020 om 08:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:41

Johan Derksen is bepaald niet onder de indruk van de kwaliteiten van Timo Baumgartl en Oliver Boscagli van PSV. De Duitser maakte afgelopen weekeinde tegen PEC Zwolle (0-3 winst) zijn eerste minuten onder Roger Schmidt en stond ook in de basis in het Europa League-duel met Granada (1-2 verlies). Boscagli komt meer in de plannen van Schmidt voor: de Fransman staat dit seizoen inmiddels op acht duels voor de Eindhovenaren.

René van der Gijp keek zijn ogen uit tijdens PSV - Granada. “Die Boscagli loopt de honderd meter in drieënhalve minuut man. Die kan helemaal niet lopen. Ik wist niet wat ik zag”, gaf de oud-voetballer vrijdag bij Veronica Inside aan. Derksen haakte maar wat graag in. “René, ik vind het werkelijk een feest. Die Duitser bij PSV, dat is een beetje een wijsneus”, doelde hij op Roger Schmidt. “Die weet alles. Dan zie ik Baumgartl en Boscagli met zijn tweeen in het centrum staan. Tegen PEC Zwolle kon het al niet, laat staan in de Europa League.”

“Die twee kunnen er he-le-maal niets van”, benadrukte Derksen. “En ze spelen gewoon in het eerste elftal van PSV. Boscagli is echt geprobeerd toen hij gekocht werd. Toen heeft hij hopeloos gefaald. Toen is er nooit meer gebruik gemaakt van die jongen. En nou komt die Duitser en die ziet in Boscagli de ultieme centrale verdediger.” De deze week gestopte Daniel Schwaab zal niet voor een tweede keer worden teruggehaald. “Daar hoeven we niet meer wakker van te liggen. Dat was een voetballer die niks toevoegde”, benadrukte Derksen.

Ver esta publicación en Instagram

De ??-0? is nu precies ?? jaar geleden ??? ? ?? PSV - Feyenoord 10-0? ?? 24 oktober 2010, Eindhoven? ? ? 24' Jonathan Reis ? ? 35' Kelvin Leerdam? ? 39' Bruno Martins Indi (e.d.)? ? 47' Jonathan Reis ? ? 49' Ola Toivonen ? ? 55' Jeremain Lens ? ? 59' Jonathan Reis ? ? 62' Balázs Dzsudzsák? ? 69' Orlando Engelaar ? ? 77' Balázs Dzsudzsák? ? 87' Jeremain Lens ? ? PSV: Isaksson; Hutchinson, Marcelo, Bouma (66' Maza), Pieters; Afellay (66' Bakkal), Toivonen, Engelaar; Lens, Reis (71' Koevermans) en Dzsudzsák.? ? Feyenoord: Van Dijk; Leerdam, De Vrij, Bahia, De Cler; Fer (14' El Ahmadi), Mokotjo; Bruins; Schaken (35' Martins Indi), Castaignos (63' Auassar) en Wijnaldum.? ? #psv #feyenoord #oldmemories #eredivisie #040 #psveindhoven #neverforget #nederland

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Toon Gerbrands liet aan Wilfred Genee weten dat het salarishuis van PSV dit seizoen in zijn totaliteit lager is. “Dan hebben ze tweederangsvoetballers dus heel goed betaald, bedoelt hij eigenlijk. Mark van Bommel had nou niet echt een wereldteam”, merkte Derksen op. Genee gaf aan dat Van Bommel bij alle inkomende transfers werd betrokken. “Dat is heel dom, je moet een passant nooit dergelijke beslissingen laten nemen”, vervolgde Derksen. Van der Gijp: ‘Maar je gaat geen spelers halen zonder de trainer te raadplegen.”

“Degene die Baumgartl heeft binnengehaald bij PSV, moet eigenlijk ontslagen worden. Hij heeft tien miljoen euro euro gekost”, sloot Derksen verbaasd af. Baumgartl, 24 jaar en goed voor 30 jeugdinterlands, kwam in de zomer van 2019 van VfB Stuttgart over. Hij kwam tot 121 competitieduels voor die Schwaben, waarvan 86 op het allerhoogste niveau.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door straight to th)

Wat vinden de PSV’ers eigenlijk van Sangaré? Ik heb hem de laatste twee wedstrijden gezien en vond hem behoorlijk tegenvallen nog.

24 oktober 2020 om 08:54

Naja hij zit wel echt over tussen hoor. Verdedigend zie je wel dat het top is en af en toe zie ik hem ook wel acties maken die hoopgevend zijn. Hij levert wel veel ballen in nog maar misschien moet hij nog wennen. Ik heb zeker verteouwen in hem

24 oktober 2020 om 08:56

Tegenvallen is een groot woord, maar hij kan denk ik veel beter dan dit. Verdedigend is het natuurlijk bijna perfect. Zit overal tussen wint zijn duels makkelijk. Aan de bal heeeel slordig. Heeft een hele goede inspeelpass maar schuift hem regelmatig zo bij de tegenstander in de voeten. Lijkt soms ook niet zo goed te weten wat hij er mee aan moet maar dat kan ook komen doordat hij nog moet wennen aan z'n medespelers. Denk dat hij uiteindelijk een hele goede speler kan/gaat worden voor PSV maar ben nu nog lang niet zo enthousiast als menig ander supporter volgens mij

24 oktober 2020 om 11:51

Ochja laat hem ff wennen. Komt er wel, van overtuigd.

24 oktober 2020 om 08:58

Geen psv'er maar toch. Een hele goede balafpakker maar aan de bal tot nu toe erg matig. Al is dat natuurlijk wel vaak. Balafpakkers die slecht zijn aan de bal. Opzich niet zo erg natuurlijk. De pest is alleen dat als je de bal afpakt je er daarna ook iets mee moet doen.

Als hij wat meer rust aan de bal ontwikkeld heeft psv er een uitstekende speler aan.

24 oktober 2020 om 11:09

Het heeft alleen weinig nut als je de bal afpakt en die vervolgens weer inlevert bij de tegenstander

24 oktober 2020 om 08:58

Verdedigend echt indrukwekkend en voetballend prima opzich. Vooral op dat laatste punt valt er nog een hoop te winnen.

24 oktober 2020 om 09:07

Dan moet zo'n speler de bal afpakken en snel inleveren bij een mede- speler die er wel wat mee kan .

24 oktober 2020 om 09:51

Lekker makkelijk, dan moeten die opties wel beschikbaar zijn om hem in te kunnen leveren, laat dat nou één van de dingen zijn wat tegen granada ook niet goed liep de 2e helft.

24 oktober 2020 om 10:24

Sangare heeft iemand naast hem nodig, naar wie hij de bal kan spelen.. en die het spel weer verlegt. Sangare is een hele goeie bal afpakker.. maar zijn passing laat te wensen over.

24 oktober 2020 om 10:28

Die Fein schijnt een aardig talent te zijn, zou hem komende zondag graag aan het werk willen zien.

24 oktober 2020 om 10:57

Het voordeel aan dit systeem 4-2-2-2 is dat het duo Rosario-Sangaré er alleen staat om tegen te houden. Met Dumfries, Max, Gotze, Gakpo, Malen en Zahavi zijn er genoeg spelers in de buurt waar zij de bal kunnen inleveren. Sangaré en Rosario hoeven niet te kunnen voetballen

24 oktober 2020 om 12:08

Ben het met veel reacties eens - hij is verdedigend ijzersterk maar slordig in de passing - maar we moeten echt niet vergeten dat die jongen pas 21 is en vanuit een hele andere speelstijl komt.

24 oktober 2020 om 17:33

Hoodrich || en niet te vergeten dat die jongen de taal niet spreekt (zie presentatie). Hij kan niet eens een woord engels.

24 oktober 2020 om 12:14

Verdedigen kan hij wel. Dat is ook zijn sterke punt. Bal afpakken en inleveren bij een medespeler. Je moet hem niet het spel laten maken, want daar is het de speler niet naar. In de Franse competitie had hij dezelfde taak. Het valt ook niet aan te leren, want zoiets heb je of niet.

Baumgartl speelde best een aardige wedstrijd tegen Granada.
Uiteraard is het geen topper, maar wie had de trainer dan moeten opstellen?
Makkelijk scoren weer van de VI.
De selectie is gewoon in de breedte niet in balans. Te weinig verdedigers en te veel middenvelders.

24 oktober 2020 om 08:55

Vind die mannen van VI met de week gekker worden. Heb totaal niet het idee dat ze op de hoogte zijn van wat er speelt. Zouden ze weten dat Teze niet fit is vraag ik me af. Ook maar roepen dat ajax easy wint van Atalanta, Atalanta is een ongelooflijk sterke ploeg. Hoe kom je bij dat ajax wel even gaat winnen.. Gijp zal vast buitenlands voetbal kijken maar Derksen doet dat niet en dat hoor je vaak terug ook

24 oktober 2020 om 11:11

Maar het feit dat Teze geblesseerd is maakt Baumgartl toch geen betere verdediger? Dat was hun punt. Dat ze niet snapte dat Baumgartl en Boscagli uberhaupt bij een club als PSV spelen

24 oktober 2020 om 12:41

Maar Schmidt wou Baumgartl toch ook naar Fulham laten vertrekken? Dat ze hem nu nodig hebben komt puur door de smalle selectie. Dat kan men Schmidt moeilijk verwijten lijkt me.

24 oktober 2020 om 14:26

Schmidt bepaald toch mede wie we gehaald worden? Hij heeft gekozen voor spelers in anders linies en niet om de verdediging te versterken dus we mag imo gewoon kritiek zijn op het moment dat verdediger bij PSV door het ijs zakken

24 oktober 2020 om 14:35

Ik heb het over het stukje dat ze roepen dat Schmidt eigenwijs zet en ''kiest'' voor dat centrum. Als ze op de hoogte waren van de blusure van Teze dan hadden ze geweten dat er niet echt veel keus is.

24 oktober 2020 om 14:38

je had ook een middenvelder minder kunnen halen en Ihattaren een basisplaats kunnen geven en voor dat geld een verdediger kunnen halen. Schmidt heeft hier dus wel zelf voor gekozen imo. ik neem aan dat een Van Ginkel en anders een Gotze zeker wel een dik salaris verdienen wat uitkomt op een paar miljoen per jaar waar je wel een verdediger voor had kunnen halen

24 oktober 2020 om 18:18

Met zoveel blessuregevoelige spelers is het niet raar om meerdere middenvelders te kopen/huren. Psv heeft in eerdere posts nadrukkelijk geprobeerd om een back en een cv toe te voegen. Dit is niet gelukt blijkt nu. Er is dit seizoen wel geprobeerd de troep op te ruimen van eerdere jaren. Door Sadilek, Bruma, Afellay, Doan, Zoet weg te doen dit jaar is er ruimte gekomen voor versterkingen.

24 oktober 2020 om 08:58

Opzich is ook de verdediging in de breedte best in balans denk ik. Kwantitatief zit het wel goed, alleen kwalitatief niet. Met Teze, Baumgartl, Obispo, Viergever en Boscagli heb je gewoon 5 centrale verdedigers alleen houdt het kwalitatief niet over. Voor de backs heb je Dumfries en Max met daarachter Teze en Boscagli/Viergever. Dat houdt inderdaad niet over maar daar kun je nog wat schuiven. Al denk ik dat het niet lang gaat duren voordat Sambo van Jong PSV wordt doorgeschoven. Die speelt echt een prima seizoen tot nu toe.

24 oktober 2020 om 09:27

Op zich heb je dan wel gewoon 3 cv’s, 2 linksbacks en 2 rechtsbacks. Dus bij een blessure en wat schorsingen wordt het heel snel toch krap.

24 oktober 2020 om 09:42

Het probleem is dat als Max bijvoorbeeld wegvalt je Viergever of Boscagli op die positie krijgt en je er dus altijd op achteruit gaat. Boscagli is een beperkte verdediger en Viergever komt imo het beste in het centrum tot zijn recht.

24 oktober 2020 om 10:53

Daar heeft iedere club last van. Ik snap dat er veel ergernissen zijn bij de supporters, maar een verdediging Dumfries, Teze, Obispo, Max is voor Erevisie begrippen gewoon een prima achterhoede. Boscagli, Viergever en Baumgartl moet je gewoon niet meer doen, dat is Psv onwaardig.

24 oktober 2020 om 11:00

Het is zuur dat de transfer van Baumgartl naar Fulham was afgeketst. Het schijnt dat ze een vervanger al klaar hadden staan. Kijkende naar Baumgartl moet die vervanger een kwalitatief betere verdediger zijn geweest.

24 oktober 2020 om 08:59

Ik denk dat juist het punt van kritiek is. Er valt inderdaad niet veel beters op te stellen dan Baumgartl. Achterin is het gewoon erg matig bij PSV. Ik zou bijna zeggen haal Hendrix (ipv Boscagli) een linie naar achteren, dan breng je tenminste nog wat voetbal vanuit achteruit. En maar hopen dan Teze snel weer mag spelen ipv Baumgartl.

24 oktober 2020 om 09:32

Precies @mister_seal, ik zou ook erg graag Teze en Hendrix samen zien centraal achterin.

24 oktober 2020 om 09:43

Voetballend is Boscagli echt niet minder dan Hendrix. Het probleem is dat hij verdedigend gewoon kwetsbaar is.

24 oktober 2020 om 08:59

@Inti & @Barcalover, Makkelijk scoren? Dan doen jullie juist. ‘Wie had de trainer dan moeten opstellen’. ‘Zouden ze weten dat Teze niet fit is?’ Dat is toch juist het probleem? Dat PSV niet eens 1 PSV-waardige cv in de selectie heeft? Teze doet het prima, maar is van oorsprong een back. Je kan wel elke mening van Derksen/VI afzeiken omdat dat makkelijk scoort, maar ze hebben hier gewoon 100% gelijk. Net als over de uitleg van Ten Hag. Klopt van geen kant.

24 oktober 2020 om 09:29

Teze is van oorsprong helemaal geen back, wat een gelul is dat. Teze is een centrale verdediger.

24 oktober 2020 om 09:01

Hoe Baumgartl weg duikt bij die 2de goal zegt genoeg. Het is een angsthaas en hij staat zo vaak halfbakken te verdedigen.

24 oktober 2020 om 09:03

Baumgartl was niet wel aardig. Speelde gewoon weer verschrikkelijk. Verdedigt op 4 meter afstand en levert opbouwend heel veel in. In de eerste helft levert hij ik een poging de rechterflank aan te spelen een bal zomaar in met een counter als gevolg en in de 2e helft schiet hij een bal bijna het stadion uit in een poging de rechterflank in te spelen. En dan haal ik er 2 fragmenten uit. 10 miljoen is deze jongen waard, geen 10 miljoen. Deze jongen kan er idd helemaal niets van. Het is ongekend hoeveel miljoen er in de transferperiode vorig seizoen is verbrand.

Wat een onzin weer. Boscagli maakt soms een onnodige overtreding maar verder vind ik hem erg goed dit seizoen. Hij voetbalt goed mee, wint zijn duels en dekt vaak goed door. Ook Baumgartl is niet zo slecht als ze zeggen. Hij maakt eigenlijk net iets teveel fouten maar ligt ook wel erg onder het vergrootglas. Verder vind ik het ook helemaal niet de fout van de verdedigers dat PSV soms kwetsbaar is. PSV wil vooruit drukzetten en daardoor staan een hele hoop spelers vrij hoog op het veld. Als dat lukt is het geweldig en als de tegenstander er onderuit kan spelen dan ben je kwetsbaar. ik vond juist dat Baumgartl en Boscagli dat soort momenten vaak best goed oplossen. Maarja, de heren van VI vinden Schmidt stom dus waarschijnlijk zou er niks bij PSV deugen de komende jaren.

24 oktober 2020 om 09:02

Hou op man. Iedereen kan zien dat Baumgartl er niets van kan een prima voorbeeld van het matige aankoopbeleid de laatste jaren wat betreft centrale verdedigers. Niet te vergeten voor 10 miljoen euro! John de Jong heeft geluk dat Teze zich geweldig aan het ontwikkelen is anders was het een drama centraal achterin. Boscagli ben ik iets meer tevreden over maar is nog steeds niet het niveau wat PSV na moet streven. Boscagli in de Champions League en je kan alweer naar huis. Baumgartl idem dito.

24 oktober 2020 om 09:14

Er niks van kunnen en goed genoeg zijn voor de Champions League zijn dan ook wel 2 uiterste. Ik denk dat er nog wel meer te benoemen is wat niet goed genoeg is voor de Champions League. PSV is best wel kwetsbaar in de omschakeling, op Mario Götze na wist vrijwel niemand een kans te creëren tegen een subtopper uit Spanje en zo kun je nog wel even doorgaan. Daar zijn de mannen van VI te simpel voor dus wijzen ze gewoon maar naar de 2 makkelijkste slachtoffers. Al ligt daar zeker het probleem niet. Ik vind dat psv met Boscagli, Teze, Baumgartl en Viergever een centrale verdediging heeft die zeker bij de betere in de eredivisie hoort.

24 oktober 2020 om 09:51

Het is niet alleen de verdediging. Malen bijvoorbeeld speelt ook al een tijdje onopvallend. Mo moet zijn vorm hervinden en ook Mauro voegt weinig toe. Verder heb je Sangare die netals Rosario moeite lijkt te hebben om een bal naar een medespeler te spelen. Je kan natuurlijk wel zeggen dat het tijd nodig heeft. Malen en Mo bijvoorbeeld kunnen veel beter, maar tot op heden is er weinig samenhang te zien in het spel van Psv. Er wordt teveel geleund op ingevingen van Götze of een Gakpo, maar als die wegvallen krijg je een team zoals afgelopen duel in de tweede helft. Op dat vlak vind ik dat Schmidt ook verantwoordelijk is.

John de Jong heeft een redelijke transferperiode gehad hoorde je dan. Maar net als dat ze al een jaar wisten dat er een linksback bij moest, geldt dat natuurlijk ook voor het hart van de defensie. Echt belachelijk dat je zo’n zwak centrum hebt. De rest kan het niveau van de EL makkelijk aan, maar die houden ook hun hart vast met 2 van die klaplopers achterin. Selectie is veel te smal.

24 oktober 2020 om 09:02

Mwoah, ik vind Boscagli eigenlijk een prima seizoen draaien tot nu toe. Die heeft een beetje het stempel dat hij er niks van kan maar vindt dat echt wel meevallen. Positioneel en voetballend is er echt niet veel mis mee, hij laat alleen verdedigend af en toe wat steekjes vallen. Baumgartl maakt ook nog niet heel veel indruk maar daar speelt normaal gesproken natuurlijk Teze en die doet het dit seizoen gewoon goed.

24 oktober 2020 om 09:05

Het probleem met zo’n Boscagli is, is dat hij ook goed moet spelen, die kan niet een mindere dag hebben want dan lijkt het meteen nergens op. Als hij top is voor zijn doen, haalt ie een 7 max. Er gaan nog blessure’s en schorsingen komen bij Teze en Boscagli, waar ik al niet zo’n hoge pet van op heb. En dat gaat PSV echt punten kosten met Baumgartl.

24 oktober 2020 om 09:07

Eens hoor, het is geen wereldtopper en er moeten achterin niet teveel mensen tegelijk wegvallen. Het is ook wel jammer dat Obispo zo snel in de voorbereiding al wegviel. Wellicht dat die nog had kunnen verrassen.

24 oktober 2020 om 09:42

@MessiBazoer, dat is zeker waar. Al baseren we het tot nu toe alleen op invalbeurten etc. waarin hij nooit het volle vertrouwen kreeg. Nu is het de eerste keer dat hij zeker is van zijn plek en hij wordt verdedigend toch wel steeds sterker. De hoop is dus als PSV fan dat hij steeds beter gaat worden. Doet mij wel een beetje denken aan Blind qua type speler maar ook omdat die vooral later erg goed werd door ervaring en zelfvertrouwen. Als je die zag spelen bij Groningen (?) dan had je ook met zekerheid (terecht) gesteld dat zijn plafond een 7 is en hij absoluut waardeloos is op een zwakke dag. Verder is het vooral hopen dat Teze sterk blijft spelen dit seizoen en fit blijft want Baumgartl is een schijnverdediger en ik geloof totaal niet dat hij beter gaat worden. Voor RCV heb je dus geen goede vervangers dit seizoen. Of je moet met twee linkshandige cv's willen spelen, dan zijn Viergever en Hendrix in mijn optiek prima vervangers waar je op kunt bouwen (in de eredivisie).

24 oktober 2020 om 17:43

Heel mooi gezegd, schijnverdediger. Dat precies het juiste woord om het spel van Baumgartl te omschrijven. Loopt steeds achteruit tot in de 16, staat vaak lucht te dekken ook.

De paniek die ontstond donderdag na uitvallen van Gotze. Hoe vaak hoorde ik niet; wat als Gotze... nou en ik denk dat Gotze wel vaker niet (kan) spelen..

24 oktober 2020 om 09:23

Er ontbraken er wel meer donderdag hè? Weet niet of je dat hebt mee gekregen. Gakpo, zahavi en teze bijvoorbeeld. Lijkt me niet de minste.

24 oktober 2020 om 09:46

En toch lag het niet aan de individuele kwaliteit die er op het veld stond. Die rare omzettingen met Max en onduidelijke formatie zorgden denk ik vooral voor die paniek waar jij het over hebt. En verder leek de overtuiging en de noodzaak ook eigenlijk al heel de wedstrijd te ontbreken. Europa League lijkt al jaren mentaal een dingetje voor ons te zijn terwijl dit ondertussen wel echt ons niveau is. Zonder fans die de spelers wakker kunnen schudden heeft wss ook niet geholpen. Onvoorstelbare wanvertoning van de spelers en van Schmidt. Dat Granada was echt niet zo sterk.

Word soms wel een beetje moe van die gasten. Krietiek geven kunnen ze wel en spelers afzeiken ook. Maar met oplossingen komen doen ze niet. PSV heeft na mijn weten als cv: teze, boscagli, baumgartl, viergever en Obispo. Dat zijn er 5. Dan kan je het niet goed praten om er nog 1 te kopen ook al is dat kwalitatief wel nodig. Hopelijk gaan er in de winter 2(boscagli en baumgartl) weg. En komt er een ervaren cv bij. Voor teze en obispo is dat echt nodig.

24 oktober 2020 om 10:14

Maar het is toch zo dat diezelfde spelers ook de back-ups zijn als er een back wegvalt? Als er een blessure, ziekte of schorsing zou komen, wordt het wel krap. En wanneer is Obispo terug?

24 oktober 2020 om 11:14

Het zijn analisten. Die beoordelen normaliter de prestaties van spellers. Het zijn geen scouts

24 oktober 2020 om 11:45

In dat geval zullen ze jou prestatie met deze reactie als onvoldoende beoordelen. On: dat is wel makkelijk, om alleen maar te schoppen. Volgens mij moet een analist genoeg voetbalinzicht hebben om te zien waar het mis gaat en dan met verbeteringen te komen. Maar Derksen kan beide niet.

24 oktober 2020 om 13:23

Ze hebben vaak genoeg spelers genoemd die ze graag bij een top 3 club uit de Eredivisie zouden willen zien

PSV heeft gewoon een bijzonder zwak centrum achterin. Als Götze fit kan blijven zou dat een schot in de roos kunnen zijn maar goed dat moeten we nog maar zien. De keeper is een baken van onrust en voorin hebben ze ansich veel scorend vermogen. Erg onevenwichtig elftal als je het mij vraagt.

24 oktober 2020 om 09:56

Ben ik het niet helemaal mee eens. Vind Mvogo op die 2 fouten na in het begin niet eens zo heel slecht keepen. Beide goals waren grotendeels te danken aan de slechte organisatie bij Psv. Die tweede goal bijvoorbeeld mag je natuurlijk nooit overkomen.

24 oktober 2020 om 17:45

Mvogo is gewoon een goede keeper, al 2 wedstrijden in de eredivisie de 0 gehouden en niet de minste doelpogingen gekeerd.

24 oktober 2020 om 17:53

Mvogo heeft in 5 eredivisie duels twee gigantische blunders gemaakt. Dan vind ik het begrip goede keeper toch echt nog niet van toepassing. Laat hem eerst ook maar eens punten pakken voor PSV ipv dat hij ze punten kost.

Klopt. Die 2 zouden nooit bij PSV in de basis mogen staan. We hebben al jaren een zeer matige verdediging. JdJ krijgt nu terecht lof voor bepaalde aankopen, maar dat wij nog steeds met een Unitas ‘59 verdediging (CV) staan, is wel echt een drama en hem aan te rekenen.

Kan ze geen ongelijk geven. Het verbaast mij dat ik nog redelijk veel PSV'ers tegenkom die positief zijn over Boscagli. Vraag me af hoe ze tot dat oordeel komen. Die jongen mist alle intrinsieke kwaliteiten om te functioneren als CV: heeft geen snelheid, heeft geen fysiek, is niet sterk in de lucht en ontbeert iedere vorm van voetbalintelligentie. Herinner me nog goed hoe hij een klein jaartje geleden helemaal werd dolgedraaid door een 39-jarige Bery Powell van GVVV.

Het zijn gewoon twee miskopen, daar heb ik Johan Derksen niet voor nodig. Ik zou altijd met Teze en Viergever spelen. Viergever is natuurlijk geen top, maar die kent zijn eigen beperkingen tenminste.

Johan heeft 'weer gelijk'. Deze spelers zijn een topclub onwaardig. Nou ja, als we over een topclub mogen spreken. Want als je vernederd wordt door een middenmotor uit Spanje, dan moet je jezelf maar eens afvragen of PSV wel tot de subtop van Europa behoort. In Nederland is het lekker lang leve de lol tegen de PEC Zwolletjes en Fortunaatjes. PSV moet ambitie tonen en ook uitstralen. Wat ik dit seizoen tegen Pec, Fortuna en al die andere tegenstanders heb gezien is alleen maar angst en nog eens angst. Ze voetballen niet vrijuit. Zijn dag in, dag uit met elkaar bezig op het trainingsveld, maar van enige automatisme is amper sprake. Vraag me echt af wat zij doen zo de hele dag op een trainingsveld, of dat het maar de tijd volmaken is.nee, PSV lijkt leuk te kunnen voetballen en pakt op typische PSV-wijze de punten, maar dit houdt een keer op. Middelmaat, middelmaat en nog eens middelmaat.

24 oktober 2020 om 11:41

Waren de tampons op? Winterdepressie op komst? Angst? Als PSV supporter zie k 't anders. Doordat ze met wisselende samenstellingen hebben moeten trainen en spelen is het nog geen geheel. Nieuwe spelers, nieuwe trainer,nieuw systeem. Ik gok met deze elf mits fit wel kampioen te kunnen worden. Mvogo, Dumfries Teze Boscagli Max. Gakpo Sangere Rosario Gotse.Zahavi Malen. Dat zijn 5 nieuwe basisspelers die in deze moeilijke tijd ingespeeld en fit moeten raken. Nu geloof ik dat Götze op halve kracht al de beste speler vd eredivisie is, kan alleen maar beter worden. Sangere moet even z'n plek vinden, Zahavi de beste spits vd eredivisie . Ik hoop dat als PSV in de winterstop 1e of 2e staan en overwinteren in Europa jij je bewust bent van dit domme, negatieve gereutel. En Derksen heeft met Baumgartl wel gelijk, met Bosgali absoluut niet. Dat derksen en co überhaupt hier een podium krijgen 2x in de week. Dat er mensen nog kijken naar een stel gefrustreerde mannen die alleen maar zuur kunnen zijn. Gijp met z'n depressieve nepgelachAf en toe een leuk grapje, af en toe kan ie best goed analyseren. Maar het geheel is vrij sneu te noemen. Poppenkast.

Mwah, ik vond Baumgartl verdedigend vrij sterk tegen Granada won bijna al zijn duels, vindt t wel flauw dat bij iedere foute pass t vaak benadrukt word door commentators. Bijvoorbeeld ihataren en Sangare leden minstens zoveel balverlies.

Boscagli is inderdaad ook niet geweldig maar die kan tenminste nog een goede steekpass of lange bal geven, zag je ook bij de 1-0 van Götze.

En Schmidt had niet veel meer keus aangezien Teze er niet bij was. In de breedte zou er wel wat bij mogen.

24 oktober 2020 om 13:42

Psv heeft geen topselectie, maar uit het huidige materiaal is wel meer te halen. Heb het gevoel dat Schmidt teveel vast blijft houden aan een tactiek die zijn spelers nog steeds niet beheersen. Dan kan je wel zeggen dat het tijd nodig heeft, maar de competitie is allang van start en het eerste puntverlies in Europa tegen een directe concurrent is al geleden.

Het is droevig gesteld met de Vaderlandse journalistiek. Als een zure nare man als Johan Derksen en een halve gare meeloper als Van der Gijp aangevuld door een rancuneuze valse man als Valentijn Driessen die er een dagtaak aan heeft om Erik ten Hag te beschadigen, de norm is voor wat er op tv over voetbal wordt besproken. Gelukkig kijk ik er al jaren niet meer naar. Maar overal wordt je met dat C cabaret geconfronteerd. Het is wel vervelend dat hun mening en m.n. die van Derksen overal opduikt om iedereen af te zagen. Kan die man niet lekker plaatjes gaan draaien op zijn zolder? Valentijn Driessen kan het alleen maar over Ajax hebben en dat dat die niet de beste van de wereld zijn. En dat komt alleen maar door Erik ten Hag. Die dacht werkelijk dat Ajax met een spits van 40 op de reserve bank eventjes Liverpool zou oprollen alsof het RKC betreft. Atalanta zal volgens hem dan ook wel geen moer voorstellen.

24 oktober 2020 om 12:22

Helaas krijgen de grootste schreeuwers een platform.
Er is tegenwoordig zoveel te zien en te lezen dat je alleen kan opvallen als je dit soort onzin uitkraamt.
Met enige nuance trek je geen kijkers of ontvang je geen clicks. Trieste ontwikkeling.

Haha dat roept Johan Derks die amateur niveau heeft gespeeld. Conisch programma maar die man heeft zo weinig verstand van voetbal. Hij moet altijd iemand van psv hebben. Ik weet nog met die Bulgaarse back, beste speler van zijn nationale selectie toen en denk dat hij zelf de meeste caps had. En volgens Johan kon hij totaal niet voetballen, terwijl hij juist bekend stond heel goed te kunnen voetballen.

Het begint hier op VZ zo langzamerhand wel een Voetbal Inside citaten blog te worden.als je een avond naar VI hebt gekeken zie je de volgende dag 20 items uit dat programma terug.het meeste is al bullshit tijdens het programma en dan wordt het hier nog eens herhaalt. Zijn er geen andere media meer waar content te halen is?

Boscagli doet het gewoon goed en is defensief enorm aan het groeien. Baumgartl is inderdaad niet goed genoeg, maarja normaal gesproken staat Jordan Teze daar dan ook. In januari moet er absoluut een topcb bij ja, maar ik heb goede hoop dat die komt.

Ach Johan Derksen.... we weten allemaal dat hij totaal geen verstand van voetbal heeft, niks weet van buitenlandse competities en altijd negatief over psv is.

Wat een cynisme bij VI. Als het goed gaat dan praten ze alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, als het slecht gaat dan worden ze cynisch en spelen ze op de man. Wat ik zo bedroevend vind is dat ze bij VI geen enkel niveau hanteren ten aanzien van een man (Schmidt) die altijd correct en nooit arrogant is.Ik denk dat VI geen voetbalprogramma is maar meer een soap. Het publiek kan zich desgewenst identificeren met een clowneske oude man met een gebrekkige woordenschat en voetbalkennis en ietwat leidend aan geheugenverlies. En een aantal mannen om deze oude man die zich als sidekicks gedragen: inleiden, verbeteren of goed praten wat de oude man zegt. Het is (als je niet op de soms stuitende inhoud let) vermaak van de onderste plank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Noni Madueke heeft zich in de kijker gespeeld bij Crystal Palace en Leicester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren