‘Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen door bij totale lockdown’

Zaterdag, 24 oktober 2020 om

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde vrijdag 10.007 positieve coronatests. Het doorbreken van de grens van tienduizend positieve coronatesten, de derde forse stijging op rij, is volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) ‘zorgelijk’, maar nog geen reden om met hardere maatregelen te komen. Manager competitiezaken Jan Bluyssen is van mening dat het betaald voetbal er klaar voor is om ook bij een nog strenger maatregelenpakket door te spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door davilla_7)

Ik wil het ook niet graag, maar laten we gewoon 1 of 2 maanden in TOTALE COMPLETE lockdown gaan, met halve lockdowns en halve maatregelen gecombineerd met uitzonderingen kom je er niet. Dat hebben we gewoon gemerkt afgelopen tijd. Dan zijn we allemaal misschien de dupe maar dan kunnen we daarna in ieder geval zorgeloos allemaal onze eigen dingen doen en genieten van het voetbal. Hartstikke leuk al die dringende adviezen, maar ik als zorgmedewerker merk dat mensen meer lak beginnen te hebben aangezien het zo lang duurt. Inderdaad, het duurt te lang, als je telkens maar met halve maatregelen en dringende adviezen komt. Liever 1/2/3 maanden binnen zitten dan nog een jaar lang half beperkt worden in mijn levensstijl.

24 oktober 2020 om 08:04

Daarna is het echt niet over hoor. Zeler niet zo lang de hele wereld het niet doet en dat is niet mogelijk. Na 1 of 2 maanden zijn echter wel weer een flink aantal bedrijven om zeep geholpen.

24 oktober 2020 om 08:12

Ik geloof ook niet dat het over is, daarna komt wel weer een ander virus. De maatregelen moeten proportioneel zijn. Zonder in de hoek van Gekkie Willem Engels te willen worden weggezet, nu betalen we ongeveer een miljoen per gered levensjaar. Met medicijnen rekenen verzekeraars met 50 tot 80.000 als acceptabel. De volgende generaties gaan dit allemaal moeten betalen en dat terwijl er een enorme vergrijzing staat td wachten. En wat te denken over verloren levensjaren door uitgestelde behandelingen? Schattingen praten over een veelvoud tov de corona gevallen.

24 oktober 2020 om 09:20

Maar heb je door dat het net door het hoge aantal besmettingen is dat veel behandelingen uitgesteld moeten worden?

24 oktober 2020 om 09:44

Dat is ook iets dat we klakkeloos aannemen. Gisteren werden er 2 patiënten naar Duitsland overgebracht. Zou er echt nergens meer plek zijn ik 1 van de 129 ziekenhuizen? Of zou ons stelsel mss wat hiaten vertonen. Tijdens de eerste golf zijn er ziekenhuizen overspoelt, maar er zijn ook genoeg verhalen geweest van ziekenhuizen die er nauwelijks iets van gemerkt hebben en noodlocaties die nooit zijn gebruikt.

24 oktober 2020 om 08:31

Zijn jullie zo acheterlijk? Er zijn meer besmettingen omdst er veel meer wordt getest, en omdst niet elke test waarheids getrouw is. Hoe kan het dat er heel vaak bij voetballers er eerst positief wordt getest en bij de volgende test een paar uur laterziin ze negstief. Dat betekent dat de test dus willekeurig is. Dus als er meer getest wordt, zijn er ook meer besmettingen. Echter zijn dr besmettingen helemaal niet relevant als het dodenaantal niet stijgt, dat is alleen maar goed nieuws namelijk dat het virus niet zo dodelijk is en we gewoon lekker normaal moeten doen met ze alle. Eerst was het aantal doden leidend, en nu het aantal doden zeer laag is, is opeens het aantal besmettingen leidend.

24 oktober 2020 om 08:58

Ben jij echt zo achterlijk? Het sterftecijfer komt pas na besmettingen, dus lopen altijd achter. Op het moment dat de besmettingen en feit zijn, is het moeilijk om te draaien en zijn de overlijdens een gevolg

24 oktober 2020 om 09:22

Heb je ook door dat dat nogal simplistisch is? Want volgens jouw redenering zou het aantal besmettingen precies even hard moeten toenemen als de toename van het aantal tests (rekening houdende met foutmarges).

24 oktober 2020 om 09:27

Dat is meestal wel de volgorde, maar het is toch zeker niet onwaar dat een heeeeeeeeeeeeel groot gedeelte van de positief geteste mensen niet of nauwelijks last heeft van het virus en dan komen we toch weer terug op het oorspronkelijke verhaal waarbij het plan was om immuniteit te creëren en daartoe lijken we aardig op weg. Ook hierop is geen wetenschappelijke garantie, maar laten we eerlijk zijn, mbt Corona is die er zelden. Zo is ook de immuniteit nog niet bewezen, maar met 1 geval waarbij Corona 2x is geconstateerd in NL en wereldwijd ook maar een handje vol, klinkt het wel geloofwaardig. Dat ondertussen de ziekenhuisopnames gemonitord worden, is logisch. Door langdurig falend beleid kunnen we in NL namelijk niet zo veel aan, maar gezien de enorme hoeveelheid positieve tests (logisch in deze tijd van het jaar en ook nog eens incl een behoorlijke foutmarge) vs het aantal opnames, dan lijken het aantal mensen met serieuze gevolgen nu niet alleen vanuit de onderbuik, maar ook cijfermatig kleiner te worden. Neemt niet weg dat er in absolute aantal goed gemonitord moet blijven.

24 oktober 2020 om 09:31

Dat er zo weinig herbesmettingen zijn ligt aan de voorwaarden die er moeten zijn voor je het officieel bent. Er moet dan een genoomanalyse gemaakt worden zodat ze zeker weten dat het niet gewoon restanten zijn van de eerste besmetting. Maar blijkbaar zijn er in het begin van de crisis heel weinig genoomstalen genomen en bewaard waardoor dat praktisch amper gedaan kan worden. Het lijkt me trouwens ook veelzeggend dat bijna geen enkel land nog voor groepsimmuniteit gaat.

24 oktober 2020 om 09:47

Elk land is anders, zo leven we in NL flink dicht op elkaar, maar zonder vaccin is er eigenlijk automatisch sprake van gecontroleerde opbouw van immuniteit. Heel veel andere keuze dan dit gecontroleerd te doen, is er ook niet. Lockdownachtige situaties zijn uiteindelijk veel schadelijker dan Corona ooit zal kunnen zijn.

24 oktober 2020 om 10:48

Laag aantal doden? Hoe kom je daar nu weer bij. Bovendien waren de doden niet leidend maar de capaciteit in ziekenhuizen. In dit tempo liggen eind november de ziekenhuizen vol en moet er bij de ingang een keuze worden gemaakt: jij wel, jij niet, jij wel .... Ben benieuwd of je dan nog van die geruststellende woorden hebt.

24 oktober 2020 om 08:40

Een beetje een open deur, maar het is niet voor niets dat er nu na een halve lockdown nog steeds zoveel mensen besmet raken. Het interesseert mensen gewoon geen hol meer. Ik zie mensen constant vrolijk met zijn vieren naast elkaar op straat lopen en 1,5 meter houden van andere mensen? Ho maar. De enige maatregelen die zouden kunnen helpen, zijn een avondklok en als de politie ook gaat controleren achter de voordeur, maar dat gaat niet gebeuren. Ik ben het helemaal eens overigens met je stukje over dringende adviezen en halve maatregelen.

24 oktober 2020 om 08:47

Waarom zal een avond klok helpen,iedereen na 8 uur thuis maar voor 8 uur iedereen gewoon lekker boodschappen met elkaar doen en in het openbare vervoer het virus kent geen tijd en juist in de avond zijn er minder mensen op straat

24 oktober 2020 om 08:51

Dat openbaar vervoer gaat dan natuurlijk ook weer op slot voor niet-zorg personeel, maar ja of dat handhaafbaar is... ik denk dat zo’n avondklok goed zo helpen tegen groepsvorming in de avond. Ik zie er toch nog wel heel veel hoor op straat. Als je dan ook nog achter de voordeur kan controleren, kan je die groepjes al helemaal pakken.

24 oktober 2020 om 09:23

Een avondklok heeft bewezen gewerkt als onderdeel van meerdere maatregelen in de provincie Antwerpen.

24 oktober 2020 om 09:26

Bewezen nog wel net als die demonstratie op de dam waar 0 mensen corona hebben opgelopen of die demonstraties in Berlijn

24 oktober 2020 om 09:32

Ja de cijfers gingen van de ergste van België naar een stuk beter.

24 oktober 2020 om 09:16

Garantie dat het virus verdwijnt bij een totale lockdown is er helaas ook niet. Daarnaast is een totale lockdown, zeker van 1/2/3 mnd nog veel schadelijker op allerlei fronten; economisch, geestelijk/mentaal, maar ook voor de gezondheid is het niet goed om 3 mnd binnen te zitten en niet te bewegen. Dat de signalen er zijn dat het de verkeerde kant op gaat, zeker, maar laten we ajb stoppen met angstjournalistiek door alleen naar de positieve tests. Er wordt zoveel meer getest, er zit een behoorlijke foutmarge in en een positieve test is pas zorgelijk als het leidt tot een ziekenhuisopname of zelfs een opname op de IC. Verder hoop ik dat we de regering er eens op aan kunnen spreken waarom een welvarend land als Nederland zo weinig zorgcapaciteit heeft, terwijl de zorg in NL 1 van de duurste is. Met hetzelfde geld moet er zoveel meer mogelijk zijn als de ontplofte overheadkosten een keer de kop ingedrukt worden alsmede de vernietiging van onnodig uitgeschreven medicijnen waarbij miljoenen worden verbrand. Tot slot hoop ik dat ziekenhuizen nu echt verplicht worden om onderling Corona patiënten op te nemen. Buiten de paar honderd poliklinieken hebben we 129! ziekenhuizen in Nederland.

24 oktober 2020 om 09:21

Tuurlijk gaat die lockdown niet helpen ,waar ze na toe willen is die vaccinatie

24 oktober 2020 om 09:22

Nou ik als zorgmedewerker vind juist dat het voetbal absoluut door moet gaan! Het is de enige leuke afleiding van miljoenen mensen, waaronder ook veel zorg collega's! Wij werken toch ook gewoon door? Even als talloze andere sectoren, het moet kunnen, mits het goed wordt georganiseerd!

24 oktober 2020 om 11:47

2,3 maanden binnen zitten? Maar leg mij uit voor wat dan? Voor wat moet land met 18.000.000 inwoners in lockdown gaan ? Hoeveel mensen op de hoeveel mensen gaan er daadwerkelijk door hieraan? Dus omdat mensen besmet raken een paar dagen ziek zijn en weer beter zijn moeten we in een lockdown? GESTOORD!

Als de regering zegt alles plat dan heeft knvb niets te willen. Denk dat regering meer te zeggen heeft dan knvb al denken ze bij de knvb daar soms anders over

24 oktober 2020 om 09:48

Tis een flinke strijd tussen 2 incapabele organisaties :-)

Ik snap het belang en de redenering maar bij een totale lockdown is ook het betaald voetbal de klos. Heeft ook te maken met een bepaalde vorm van rechtvaardigheid. Moet je voorstellen dat je alleen nog maar naar de supermarkt mag (alleen) en de apotheek. Dan zou het gek zijn voor betaald voetbal (ook nog eens met talloze besmetting) een uitzondering te maken. Helaas, en gezien de steeds grotere aantallen houdt ik er rekening mee dat het niet lang meer duurt die lockdown.

Als je van de club naar huis mag gaan zit je niet in een bubbel. Dus hartstikke leuk dat deze Bluyssen het als zodanig wil verkopen maar dat is natuurlijk onzin. Ik zou het wel toejuichen als ze een dikke maand samen in een daadwerkelijke bubbel gaan om zo het voetbal door te kunnen laten gaan.

Daar zijn clubs klaar voor? Man, het voetbal is na jaren nog niet eens klaar voor iets simpels als de VAR en doellijn technologie heeft een eeuwigheid geduurt. Omgaan met hooligans binnen het stadion, vuurwerk en spreekkoren en dat nog los van alle bestuurlijke problemen bij vele clubs. Ow en het aantal besmettingen binnen die bubbel is natuurlijk goed gecontroleerd getuigen van alle berichtgeving.laat me aub niet lachen, die clubs en de Knvb zijn nergens klaar van. Nee, de enige reden dat voetbal door zou kunnen gaan is dat we voetballers zien als het te brengen offer aan de massa. Die paar 100 spelers kunnen we opofferen zodat wij via tv en over het internet wat vermaak hebben.

Wanneer houden we is op over Corona? Gaan we serieus elke dag berichten erover posten? Niks anders op de wereld boeit meer behalve Corona. Laatst 10.000 besmettingen, Wat is het mortaliteitcijfer ? Hoeveel mensen liggen nu dood te gaan in ziekenhuizen? Er wonen hier 18.000.000 mensen hoeveel procent van de bevolking is dat? Hier word je toch zo moe van, Dat ze het überhaupt nog over een totale lockdown hebben is echt te ziek voor woorden

24 oktober 2020 om 12:39

Niet alleen corona zelf levert doden (en vooral gezondheidsschade) op, maar doordat de reguliere zorg ook moet worden afgeschaald levert dat ook weer gezondheidsschade op. Zoveel mensen met k*** bijvoorbeeld die gedupeerd zijn. Edit: Niemand beweert dat Corona extreem dodelijk is, echter kan geen een land ter wereld opeens zoveel zieke mensen aan als je het zijn gang laat gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren