Johan Derksen neemt risico: ‘Ik denk dat Ajax moeiteloos van Atalanta wint’

Zaterdag, 24 oktober 2020 om

Johan Derksen verwacht dat Ajax volgende week de eerste drie punten in de Champions League bijschrijft. Twee dagen na de 0-1 nederlaag van het team van Erik ten Hag tegen Liverpool verzekerde de analist tijdens Veronica Inside dat hij niet onder de indruk is van de ploeg die de afgelopen twee seizoenen als derde in de Serie A eindigde en in augustus nog in de knockout-fase van de Champions League stond.

“Ik denk dat Ajax daar moeiteloos van wint”, verzekerde Derksen, die bijval kreeg van Valentijn Driessen. “Ze verloren ook met 4-1 van Napoli vorige week.” Derksen: “Als je ziet dat die Nederlanders daar excelleren, dat zijn hier ook maar heel eenvoudige Eredivisie-voetballers.” Wilfred Genee merkte op dat Marten de Roon en Hans Hateboer toch Oranje-internationals zijn. “Hateboer ten onrechte. En die jongen van PSV moet er nog aan komen”, verwees Derksen naar Sam Lammers, die in de voorbije transferperiode de overstap van PSV naar Atalanta maakte.

“We moeten maar afwachten of dat een goede wordt. Het is hartstikke leuk hóór dat ze het in Italië goed doen. Het is echt een provincieclub uit een arbeidersstad. Het is weer eens wat anders.” Genee stelde de vraag of Ajax niet bang moet zijn dat ze klop zullen krijgen van Atalanta. Derksen: “Nee, nee, daar hoeft Ajax niet bang voor te zijn.” Genee waarschuwde Derksen ervoor dat zijn uitspraken werden opgenomen en dat hij er lange tijd aan herinnerd zal worden als Atalanta bijvoorbeeld met dikke cijfers van Ajax wint.

“Je wordt er toch niet mee geconfronteerd later?”, viel Driesen zich wellicht cynisch af, daar hij altijd herinnerd wordt aan zijn gedane uitspraken. Derksen: “Je hebt ook niet meer dat Ajax echt ‘uit’ moet naar Atalanta. Daar zitten niet veertigduizend gekke Italianen te schreeuwen. Misschien een paar burgemeesters uit de streek met zo’n sjerp om”, hield hij vrijdagavond vol.

De woorden van Derksen en Driessen ten spijt: Atalanta is ook dit seizoen weer goed bezig. Het team van Gian Piero Gasperini startte met twee uitzeges bij Torino (2-4) en Lazio (1-4), alvorens thuis met 5-2 van Cagliari werd gewonnen. Afgelopen weekeinde ging het uitduel met Napoli met 4-1 verloren, maar de ploeg uit Bergamo herstelde zich door het eerste Champions League-duel met FC Midtjylland met 0-4 te winnen. Atalanta speelt zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur in eigen huis tegen Sampdoria.


Poll

Atalanta - Ajax eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Wat een rare uitspraak die gebaseerd is op het feit dat Atalanta verloor van Napoli. Napoli verliest toch ook van AZ? Voetbal is onvoorspelbaar en wanneer Atalanta een goede dag heeft dan kunnen ze ieder team ter wereld aan denk ik, met uitzondering van Bayern en Liverpool. Als je ook ziet dat ze op de wedstrijd tegen Napoli na iedere wedstrijden met 4 of meer doelpunten winnen dan moet je toch wel een beetje oppassen. Helemaal omdat Ajax' verdediging dit seizoen niet is wat het kan zijn.

24 oktober 2020 om 00:23

Vind dat hij wel een punt heeft met betrekking tot De Roon en Hateboer bijvoorbeeld, hij brengt het zoals gewoonlijk wel een beetje apart, maar als ik die zag spelen bij Groningen en Heerenveen, en nu bij Oranje. Is het echt een godswonder dat ze basis staan daar. Sterker nog, ze zijn er bepalend zowat.

24 oktober 2020 om 00:38

Alsof een speler niet kan groeien in zijn carrière? Sofyan Amrabat was een bankspeler bij Feyenoord en was vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler van de Serie A na Ronaldo en Immobile? De Roon en Hateboer heb ik een paar keer zien spelen bij Atalanta en die doen hun taken uitstekend. Ja het zijn systeemspelers maar als ze spelen in een systeem dat hun goed ligt dan zijn het gewoon enorm goede spelers. Bovendien denk ik dat beide heren bij Ajax in de basis zouden staan.

24 oktober 2020 om 01:01

Amrabat is altijd een talentvolle jongen geweest met een prima techniek, kwam er alleen niet altijd uit. Zelfde geldt voor Sam Lammers, van wie ik ook verwacht dat hij het gaat maken in Italie. De Roon en Hateboer zijn daarentegen hele beperkte voetballers die voetbaltechnisch enorm te kort komen. Die twee kunnen bij wijze van spreken nog niet eens een bal drie keer hooghouden, zo weinig kunnen ze met een bal. Vind het echt pure armoede dat het Nederlands Elftal spelers zijn

24 oktober 2020 om 01:09

Je laat me lachen maar kan me wel vinden in jouw woorden mbt het hooghouden🤣

24 oktober 2020 om 01:25

Hateboer en de roon zijn niet echt bepalend hoor. Ze zijn belangrijke spelers omdat het team gewoon heel goed op elkaar is ingespeeld. Maar als hateboer een wedstrijd er niet bij zal er niemand in paniek zijb in Bergamo. De echte belangrijke spelers zijn toch wel gomez Zapata Ilicic en Gosens .

24 oktober 2020 om 07:25

Voetbal is een team sport. Dan kan je moeilijk verwijzen naar individuele spelers. Je kan je wel.afvragen waarom die eredivisie spelers het zo goed doen bij deze Italiaanse club. Het zal waarschijnlijk met het systeem en team te maken hebben. Sjax speelt uiteindelijk tegen het team Atalanta en niet tegen die drie ex-eredivisie spelers. Atalanta is een lastige tegenstander met veel.power en drive, om die zomaar even opzij te zetten is wel.een beetje kort door de bocht.

24 oktober 2020 om 10:41

Probleem is alleen dat Atalanta niet draait om Hateboer of De Roon, maar om Gomez die hier in 1 klap de beste voetballer zou zijn van de Eredivisie.

24 oktober 2020 om 16:59

@messibazoer: het gaat om het collectief niet om het individu, Atalanta is als collectief sterker dan Ajax dat lijkt me duidelijk

24 oktober 2020 om 00:23

Ten Hag liet zien meerdere malen tactisch erg sterk voor de dag te komen in de Champions League (strijdplan, niet de wissels). Dus ik heb wel hoop voor die wedstrijd, verder ook omdat Atalanta ook gewoon makkelijk goals tegen krijgt. Ik denk dat Ajax Atalanta gaat laten komen misschien weer en met een Anthony die dan terug is kan je prima voor de dag komen. Ook al wordt het erg lastig.

24 oktober 2020 om 00:25

Doet Antony mee dan? Je moet toch minimaal 1 week van te voren negatief getest zijn volgens de regelementen van de UEFA.

24 oktober 2020 om 00:44

Natuurlijk maakt Ajax kans. Maar Derksen zegt hier dat ze moeiteloos gaan winnen en daar kan ik me totaal niet in vinden. Bovendien is dit wel respectloos naar de club die vorig jaar nummer 3 was in de Serie A.

24 oktober 2020 om 11:05

Atalanta is een ploeg die al bijna 1,5 jaar gemiddeld 3 goals per wedstrijd maakt. Verdedigend moet je dus erg sterk staan tegen deze ploeg.

24 oktober 2020 om 12:01

Ja maar zij laten toch zelf ook best makkelijk goals door? Dus zij moet ook tegen Ajax goed verdedigen haha.

Steeds vaker wordt het pijnlijk duidelijk dat Johan Derksen en Valentijn Driessen nauwelijks kijken naar het voetbal buiten onze landsgrenzen, zeker als het gaat om clubs die niet tot de traditionele topclubs behoren. Geen schande natuurlijk, maar ga dan niet stellig je mening verkondigen.

24 oktober 2020 om 01:27

Inderdaad helemaal als het gaat over Italiaans voetbal . Als ze toto moeten invullen zeggen ze altijd gelijkspel. Alsof ze in Italië nog op de 0-0 spelen . Atalanta was vorig seizoen op Bayern na de meest scorende ploeg van Europa en heeft er dit seizoen ook alweer gemiddeld 3 per wedstrijd ofzo inliggen.

24 oktober 2020 om 05:39

Steeds vaker wordt duidelijk dat mensen geloven wat de media brengt. Atalanta heeft mij nog geen enkele keer overtuigd dat ze klasse hebben. En het klopt ook gewoon wat hij zegt over de spelers. Zijn allemaal geen topsplers. Wil niet zeggen dat ze niet kunnen winnen. De bal is immers rind, maar ga van een gemakkelijke zege ajax uit. Behalve als ze door omstandigheden met jong ajax / o19 moeten aantreden.

24 oktober 2020 om 07:21

Joh zet je tv een keer aan en je complot website uit

24 oktober 2020 om 07:40

Kijk jij ooit naar Atalanta? Zo nee, dan moet je niks zeggen. Zo ja, dan snqp je het niet goed.

24 oktober 2020 om 08:13

Atalanta niet overtuigd.. meest scorende ploeg van Italië en kwartfinale CL vorig jaar. Leukste team om te volgen van Italië want garantie voor spectaculaire goals, heel veel strijd en een paar klasse spelers.

24 oktober 2020 om 08:57

Geloven wat de media brengt... vraag het aan alle Serie A-volgers hier en die zullen allemaal zeggen dat Atalanta een indrukwekkende ploeg is.

24 oktober 2020 om 11:14

de kracht van Atalanta is juist dat ze een ontzettend sterk team zijn. goede spelers kunnen nog steeds een topteam vormen. Kijk maar naar Ajax, het is nou niet alsof die overspoeld worden met topspelers.

24 oktober 2020 om 07:41

Helemaal mee eens. Roepen dingen die nergens op gebaseerd zijn en gewoon totaal niet kloppen. Johan heeft dit in extreme mate, maar ik ben ook vaak teleurgesteld in andere analisten als ik ze soms bij een voorbeschouwing hoor.

Wat een idioot. Naar mijn idee is Atalanta de kanshebber voor plaats 1 en staat Ajax daar in ieder geval verder vandaan. Prima voorspelling van Derksen, maar ik heb het idee dat hij dit enkel doet om vervolgens de volgende uitzending lekker te tieren op Ajax omdat ze zo 'onverwachts' hadden verloren.

Wat een natte vinger werk . Dus omdat Atalanta van napoli verliest en napoli van az zal Ajax wel ff winnen ? Dus eigenlijk zegt Johan dat az ook wel 3r kan worden in de serie a en de kwart finale cl kan halen. Atalanta heeft in de eerste 4 wedstrijden al 14 goals ofzo gemaakt en ook tegen miydland weer4 . Ajax mag juist opletten dat ze niet onderste boven worden gespeeld door Gomez en ilicic

Wat een heldje is Johan toch. Atalanta is goed hoor, maar geloof mij nou dat atalanta gepakt wordt door Ajax 😏

Ik heb altijd het idee als die twee wat positief zeggen over Ajax , dat er een dubbele bodem in zit. .Mocht Ajax niet winnen , dan zijn de messen geslepen. Dat Ajax niet van een provincie club als Atalanta kan winnen. . Ajax kan niet winnen van Liverpool b , maar zal dat clubje uit Italië zo maar even aan de kant zetten ?

Moet het nog zien.atalanta verliest van Napoli? Ik zag Ajax nog niet zo lang geleden verliezen tegen Groningen.tegen Liverpool speelde Ajax goed maar ik ben bang dat tegen Atanta een hele andere wedstrijd wordt

Mocht ajax verliezen dan is het voor JD weer heel makkelijk om Ten Hag weer met de grond gelijkte maken . Dat is denk ik het idee achter deze uitspraak . Want van Atalanta winnen zal zo makkelijknog niet zijn .

Wat een wilde ongenuanceerde uitspraken weer. Ik denk dat Atalanta echt wel de betere papieren heeft. Wij hebben voorin weinig echte dribbelaars die voor verrassing zorgen als Antony niet mee doet. Bij hen loopt het aanvalsspel al 2 seizoenen als een trein.

Wat een clowns. Serieus, dit slaat nergens meer op. Ze zeggen dit zo dat ze volgende week weer los kunnen gaan op Ten Hag en z'n spelers. Deze voorspelling is nergens op gebaseerd. Gewoon goedkope kletskoek. Dat je VI nooit serieus moest nemen wist ik ook, maar dit is gewoon een manier om volgende week vrijdag weer met alle munitie te schieten op Ajax. Zo doorzichtig.

Johan Derksen neemt geen risico, Johan Derksen neemt een voorschot om Ajax en dan wel voornamelijk Erik ten Hag af te kunnen zeiken als Ajax niet (makkelijk) wint van Atalanta. Altalanta wegzetten als een provincieclubje is echt kansloos. Vorig jaar werd deze club door dezelfde mensen nog de hemel in geprezen. En omdat Atalanta nu de laatste wedstrijd in de Italiaanse competitie met 4-1 verloor kunnen ze er niets meer van. En ik las ergens anders dat Jack van Gelder in de reet van Ten Hag zou kruipen, maar wat deze 2 doen vind ik nog bijzonderder. Ze kruipen namelijk al jaren in elkaars achterste, en dat terwijl Johan Derksen ook al in het achterste van Bas Nijhuis zit.

Dat men nog naar deze poppenkast kijkt ... Enige geloofwaardigheid zit bij Hansie en Boskamp, de rest is een karikatuur. Geforceerde lol van René, gedateerde info van Johan en Genee die bewust aanzet tot gewaagde uitspraken. Atalanta een makkie noemen, ze denken zo gedateerd joh. Het programma moet een frisse wind krijgen met een pas gestopte speler: Sneijder, Boukhari, etc zo blijven de anekdotes en blik op het spel up to date. Rinus Israël, en Van Beveren weten we nou wél.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

17 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren