Driessen zet Ajax-kritiek kracht bij: ‘Dat je die vernedering moet ondergaan...’

Vrijdag, 23 oktober 2020 om

Valentijn Driessen was woensdag ongenadig hard voor Ajax na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. De chef voetbal van De Telegraaf concludeerde onder meer dat Ajax het ‘Liverpool B’ niet lastig kon maken en vond het teleurstellend dat trainer Erik ten Hag zijn formatie aanpaste op de opponent. Driesen doet vrijdag in een video van De Telegraaf nog een schepje bovenop deze kritiek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Driessen heeft altijd wat te zeuren. Liverpool b misschien maar kijk naar de kwaliteit die er nog staat. Ajax mistte ook antony en kudus al na 8 min. Betwijfel ook of onana reserve zou willen staan bij liverpool

23 oktober 2020 om 17:39

Daarnaast is Liverpool B ook gewoon duurder dan Ajax A. Je kan niet verwachten dat een Eredivisieploeg elk jaar het vuur aan de schenen van een PL club legt. Het verschil in kapitaal is dusdanig groot dat een verliespartij totaal geen schande is.

23 oktober 2020 om 19:37

Livepool mistte aan basisspelers Van Dijk, Alisson en Thiago. Henderson zat op de bank.dat zijn 3 basisspelers, ajax miste er 2 met Kudus en Antony. Als er B materiaal in kwam dan kan je dat van ajax met Ekkelenkamp, Traore en Huntelaar ook zeggen. Soms kan je er met veel fantasie nog iets achter vinden maar dit is gewoon zielig aan de poten van Ten Hag zagen. Puur sensatie-klagen waar ze er bij VI ook een handje van hebben. Die driessen is zo'n triest figuur, ongelofelijk.

23 oktober 2020 om 17:45

Klopt zeker, maar ik denk eerlijk dat Onana tweede keeper zou zijn. De eerste keeper staat buiten kijf. Ajax mistte een deel van de spelers maar kon geen echte vuist maken. 1-1 was eerlijker geweest.

23 oktober 2020 om 17:56

Dat bedoel ik ook. Bij liverpool weet je als onanazijnde dat je uiteindelijk reserve wordt.

23 oktober 2020 om 18:39

Driessen vergeet er ook bij te zeggen dat Ajax ook niet met het kompleet A team om het veld stond.

23 oktober 2020 om 21:08

De haat tegen Ajax begint bij Diessen buitensporig te worden.

Driessen is zo'n triest persoon. Als Ten Hag 433 met Promes en Neres had gespeeld, zij niks konden klaarspelen vanwege hun gebrek aan vorm en Ajax kansloos had verloren had hij weer hele andere kritiek. Zelfs als Ajax zou winnen, met wat voor opstelling dan ook, had hij kritiek gehad. Hij heeft altijd wat te zeiken. Het is gewoon triest. Als Kudus niet geblesseerd was geraakt had ik het nog wel eens willen zien. De keuzes die Ten Hag maakte qua basis pakte allemaal prima tot goed uit. Probleem is alleen dat we, ook zeker in de breedte, (nog) niet in vorm of niet goed genoeg zijn. Als je jongens als Ekkelenkamp, Labyad, Traore, Huntelaar en een uit vorm zijnde Promes heeft Ten Hag ook geen echte wisselmogelijkheden om een ploeg als Liverpool pijn te doen. Dan moet je als Ajax coach hopen/het geluk hebben dat je basisspelers in vorm zijn en Liverpool kwam nu gewoon te vroeg.

23 oktober 2020 om 17:40

Ik vraag me soms af of Driessen 's morgens wakker wordt en zich dan afvraagt: wat kan ik vandaag weer verzinnen om te schrijven? Echt, als Ajax gewonnen zou hebben, zou hij weer iets anders hebben gevonden om over te klagen.

23 oktober 2020 om 18:20

Een beetje nuance is wel op zijn plaats. Ik vond dat Ten Hag begon met een interessante en logische opstelling. Na al die flaters in de competitie eindelijk iets dat verrassend was en op papier meer dan prima leek. Jammer genoeg viel dat plan al na een kleine tien minuten in duigen nadat Kudus geblesseerd uitviel. Desondanks speelde Ajax behoorlijk, maar kwam door een bizar eigen doelpunt toch op achterstand. En natuurlijk had Ajax daarvoor en daarna moeten scoren. Genoeg kansen//mogelijkheden, maar gaandeweg merkte je al dat scoren er woensdagavond niet inzat. Voor wat betreft het aankoopbeleid, waarop Driessen doelt, heeft hij wel een punt. Ajax hield uitverkoop en de halfjes bleven. Geen volwaardige spits gehaald en genoegen genomen met een bank waarop amper iemand zit die Ajax sterker kan maken. Dus is er sprake van verkeerde zuinigheid; mits straks door het Corona virus de competitie(s) stil wordt(en) gelegd. Dan is Ajax spekkoper en b.v. PSV de klos.

23 oktober 2020 om 18:30

@pinko, maar dat is dus het hele probleem met actief zijn in de Eredivisie... We mogen al blij zijn dat we jongens als Promes, Tadic, Klaassen, Blind kunnen halen, Tagliafico, Onana en Neres konden behouden. Dat is al absurd knap voor een ploeg in onze competitie. Daarachter hebben we goede talenten en spelers die bij de meeste subtoppers in de basis zouden staan. Meer is niet te verwachten en als dat toch mogelijk is of zo groeit is dat heel erg bijzonder. Daarbij, als Ajax ook zulke kwaliteit in de breedte had aangekocht, had hij weer kritiek dat de jeugd onvoldoende perspectief kreeg. Voor Driessen is het nooit goed en hij zeikt altijd. Soms zit er een kern van waarheid in, soms totaal niet, maar zeiken doet hij altijd en dat is gewoon triest. En niet voor mij, want mij boeit het al lang niet meer, maar vooral voor hem zelf.

23 oktober 2020 om 18:32

Anthony, Kudus en uiteindelijk ook nog Klaassen. Prima aankopen. Suarez erbij had het afgemaakt. Maar die bleek niet haalbaar Hoor graag welke goede spits wel die past in het budget en bij de ploeg.

23 oktober 2020 om 18:43

@jpl40, niet alleen dat. Zelfs een topspits die op papier in het budget past, had echt bijzonder geweest. Voor een Eredivisie club hebben we al een extreem dure en kwalitatief goede voorhoede. Wij hebben nu misschien de middelen om nog een topspits (voor ons niveau) aan te trekken, maar dan zit een andere dure, kwalitatief goede speler op de bank.. Dan heb ik liever dat Ajax dat geld in kas houd om bij het vertrek van een basisspeler een goede vervanger te halen, omdat je dan voor hetzelfde geldt meer kan genieten van zo'n speler. Daarbij vind ik de keuze aan aanvallende spelers met voldoende kwaliteit ruim genoeg met Tadic, Neres, Promes, Antony, Klaassen en Kudus. Labyad, Huntelaar, Ekkelenkamp, Gravenberch hadden waarschijnlijk ook basisspelers bij subtoppers geweest. Traore is er nog. Nee, de selectie is erg goed voor een Eredivisie club. Het probleem is alleen dat, mede door keuzes van Ten Hag en blessures, de vorm nog ontbreekt.

23 oktober 2020 om 18:46

Zahavi was een prima keuze geweest. Maar goed dat is niet gelukt. Driessen is wel echt een naar mannetje. De opstelling met Martinez en Schuurs centraal achterin was prima. Jammer dat Kudus geblesseerd raakte. Gelijkspel was wel verdiend geweest.

23 oktober 2020 om 18:55

@Inti, Zahavi.. Dat is ook geen topspits die je bij de hand gaat nemen in de Champions League en dus een speler die ons niet beter gaat maken. Goede spits verder, maar jij en anderen komen over alsof PSV een 32-jarige Ibrahimovic of Suarez heeft binnengehaald..

23 oktober 2020 om 20:31

Daar gaan we weer... Erik doe rustig. Hij geeft alleen dat het een prima optie was geweest. Want nu is er geen spits? Laat het rusten joh

23 oktober 2020 om 20:51

Die drie zijn prima aankopen. Twee jonge talenten, die gerust het predicaat veelbelovend kunnen krijgen. Klaassen was ik direct al blij mee, in tegenstelling tot andersdenkenden. Heb hem meerdere malen in de Bundesliga aan het werk gezien en hij kan prima de nummer 6 positie invullen. Maar Ajax heeft een goede spits nodig; vraag me niet welke, want ik ben geen scout. Ik kan wel Suarez roepen, maar die was onhaalbaar en daarnaast is maar de vraag of je voor een oudere spits zonder restwaarde moet kiezen, of voor iemand van midden 20. Dus dat laat ik liever aan de deskundigen over. Maar ik vind het jammer dat een Botman, Dest en Lang zijn vertrokken, want vooral die eerste was met zijn fysiek en lengte nu juist een ideale twaalfde man en misschien wel a.k. toipverdediger in spé. Want achterin is het nogal dunnetjes. En van o.a Ekkelenkamp, Labyad, Traoré, raak ik niet van onder de indruk. Daarnaast moet ik nog maar zien of de nu genoemde talenten het wel redden. Al bewees Dest dat je ook vanuit het bijna niets kunt uitgroeien tot een transferwaarde van mninimaal 20 miljoen! Dus dat blijft altijd maar afwachten. Van de gouden lichting kon je wel direct zien dat je topkwaliteit in huis had.

23 oktober 2020 om 19:04

Vele hebben het er maar over dat Promes uit vorm is, maar dit is toch gewoon zijn niveau? Heb het ook aangeven toen die er nog wel eens een bal inschoot, dat hij voetballend gewoon heel matig is. Kwam het argument 'ja, maar een aanvaller moet gewoon doelpunten maken'. Nou nu zie je dus eigenlijk wat voor niveau hij kan halen. Bij het Nederlands elftal is het nooit wat geweest, en de spookverhalen dat die zo goed was in Rusland, maakte hij ook niet echt waar. Als er geen speler is die hem kan bedienen, dat hij er een paar balletje in kan schieten dan blijft er echt heel weinig Promes over. Is en zal altijd de eerste speler zijn die door het ijs zakt, en heel afhankelijk is van zijn medespelers.

23 oktober 2020 om 19:10

Bij Twente, in Rusland en vorig jaar bij Ajax haalde hij een hoog niveau. De meeste van zijn seizoenen heeft hij erg goed gepresteerd voor zijn clubs. Dat is voor mij belangrijk, want we weten dus dat hij het verschil kan maken. Verder vind ik het argument van "hij moet spelers hebben die hem kunnen bedenken nodig" ook niet bijzonder. Er zijn zoveel topspelers die anderen nodig hebben om het maximale uit zichzelf te halen. Spelers die in staat zijn om, onafhankelijk van hun medespelers, op Champions League niveau te blijven presteren zijn zeer zeldzaam...

Wat ik wel leuk vind aan Driessen is dat hij elke keer met nieuwe inzichten en ideeën komt! Je kan zeggen wat je wil maar voorspelbaar zijn zijn uitspraken nooit als het over Ajax gaat.

23 oktober 2020 om 18:25

Nieuwe inzichten=open deuren. Allemaal makkelijk scoren. Als journalist siert het je om ook de positieve punten te benoemen.

23 oktober 2020 om 23:56

Uiteraard was ik sarcastisch. Er is denk ik niemand in de Nederlandse voetbal wereld die meer onzin verkoopt dan Driessen, al komt Derksen misschien in de buurt

Wat een grapjas, het wordt nu wel zielig. Probeert nog steeds de aandacht af te leiden van zijn eerdere uitspraken over de 'uitschakelingen' van Ajax door Real en Juve 2 jaar geleden en over Lucas Moura. Genant dat zo'n man zich in de spiegel aan durft te kijken.

23 oktober 2020 om 18:34

Eigenlijk zegt hij dus dat Ajax had moeten winnen van de landskampioen van Engeland en de regerend kampioen van de CL. Dan schat hij Ajax wel heel hoog in. Natuurlijk had Ajax kansen woensdag maar om de uitslag triest te noemen...

23 oktober 2020 om 18:52

Regerend kampioen van CL is Bayern inmiddels al eventjes. Ajax heeft het vooral laten liggen in de afronding, er zat meer in dan 0-1 maar dat durft Driessen niet te zeggen.

23 oktober 2020 om 18:56

Je hebt gelijk. En ik zat nog te duimen voor Bayern tijdens die wedstrijd. Mea culpa.

23 oktober 2020 om 18:57

Er zat inderdaad meer in dan 0-1, maar van tevoren was iedereen ervan overtuigd dat Ajax niet veel kans had op winst. Driessen brengt het alleen dusdanig alsof Ajax Liverpool weg had moeten spelen.

Wat lult hij nou met ze B keuze. Niet ajax probleem dat ze geblesseerden hebben. Ajax had net zo goed kunnen voorstaan tegen dat team van de 1e 60min. Frappante vent die driessen.

Driessen heeft altijd wel wat te klagen. En waarom Liverpool Onana niet heeft opgepikt? Ten eerste omdat Onana waarschijnlijk wel ietsje duurder is dan 25 miljoen, ten tweede omdat Onana weet dat hij tweede doelman zal zijn als Alisson gewoon fit is en ten derde heeft Onana zelf natuurlijk ook nog een keus. En zo kan ik nog wel even verder gaan met van alles wat Driessen hier in dit stukje benoemd. Overigens moet ik wel zeggen dat ik die Fabinho echt super goed vond spelen bij Liverpool. Zat echt overal tussen en won vrijwel alle duels. En dan speelde hij niet eens op zijn natuurlijke positie en niet alleen tegen Ajax vond ik hem geweldig, maar ik vind Fabinho altijd al heel goed. Misschien niet de meest opvallende speler, maar wel super belangrijk voor 'n elftal doordat hij veel vuil werk opknapt en zowel in de verdediging (kan als centrale verdediger, maar ook rechtsback spelen) als op het middenveld uit de voeten kan. Vond hem bij AS Monaco toen al heel goed en nu bij Liverpool idem dito. Doet mij altijd een beetje aan Gilberto Silva en Ze Roberto denken. Vooral Ze Roberto was ook niet echt een typische Braziliaanse-samba voetballer, maar werkte wel altijd keihard en kon op meerdere posities spelen waar hij gewoon altijd goed was en Gilberto Silva was ook altijd gewoon een goede middenvelder bij Arsenal, van beide spelers heeft Fabinho wel wat weg in mijn ogen.

23 oktober 2020 om 19:04

Driessen doet alsof goede voetballers voor het oprapen liggen. Kijk naar Liverpool dat, ondsnks een gigantisch budget en een enorme aantrekkingskracht qua status en competitie, ook flink achteruit gaat bij de afwezigheid van spelers. Hoe verwacht Driessen dan dat Ajax wel in staat is om als Eredivisie club Champions League waardige bankzitters aan te trekken? Normaal hadden we waarschijnlijk met Neres, Promes of Antony al één goede aanvaller op de bank zitten. Dat is al bijzonder voor een Eredivisie club.

Ik weet nog dat Driessen ook aan het janken was om aandacht toen we de halve finale cl bereikten. Dus het komt toch nooit goed met hem.

Alexander-Arnold, Fabinho, Joe Gomez, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum. Ja, dat is Liverpool B wat er in het laatste halfuur stond, echt alleen maar B-spelers. Wat een clown. Ajax mist haar beste middenvelder en aanvaller maar daar hoor je Driessen niet over. Die gekochte Jota die inviel was even duur als de hele Ajax-verdediging en middenveld bij elkaar.

Kan Driessen niet de analyse van Pieter Zwart bekijken op YouTube? Dan moet je gewoon concluderen dat de keuzes van Ten Hag betreffende de beginformatie volstrekt logisch zijn. Maar ja, Driessen heeft nooit een zinnige tactische analyse kunnen vertellen... het is alleen cafépraat als in "het is slecht".

Man, wat moet die vent een rot leven hebben. Echt waar, keer na keer na keer, alleen maar negatieve dingen. Het had absoluut beter gekund, maar het is niet zo dat Ajax in negentig minuten geen kansen kreeg. Driessen is echt bezig met een hetze tegen Ajax, haar trainer en spelers.

Man man man wat een negatieve man. Ik heb mijn club zien strijden. Tegen Aston Villa stond Liverpool heel erg hoog en daardoor was het gatenkaas. Nu stond Liverpool gegroepeerd en flink wat meters naar achteren. Liverpool kwam voor een gelijkspel en kreeg uiteindelijk zelfs meer door een gelukje

23 oktober 2020 om 18:51

Geloof er niets van dat Liverpool niet voor een overwinning kwam. Ze weten dat ze veel meer kwaliteit hebben dan de tegenstander, dan neem je geen genoegen met een gelijkspel. Dat betekent niet dat een gelijkspel achteraf nie verdiend was geweest.

Ik denk dat Liverpool B , zoals Driessen het noemt, in de eredivisie gewoon voor het kampioenschap speelt. Maw zegt Driessen hier dat het niveau van de eredivisie bedroevend is.

23 oktober 2020 om 20:15

Op Ajax na de afgelopen jaren is het niveau van de NL clubs toch ook behoorlijk bedroevend in Europa? Niet echt veel om trots op te zijn. Gister toevallig een keer AZ. Maar als je dan weer PSV en Feyenoord ziet....

23 oktober 2020 om 21:10

Ja.maar Driessen lijkt te zeggen dat Ajax vernederd is door Liverpool b , terwijl dat team b denk ik gewoon in de top van de eredivisie zou spelen. En Driessen vergeet ook te vermelden dat Ajax ook niet helemaal compleet was en dat de invallers in feite ook Ajax b zijn.

Waarom krijgt deze clown uberhaupt nog aandacht? Maakt net zulke domme opmerkingen als hoe die eruit ziet. Altijd zo overdreven aandachtzoekerig om een "statement" te maken. Hoe krijgt hij t voor elkaar. Bizar dat zo iemand lekker op tv mag komen en op die manier ze mening mag blijven geven. Doe lekker normaal man.

Volkomen gelijk heeft hij Liverpool met c garnituur niet of nauwelijks in de problemen geweest Jammer maar zo liggen de verhoudingen

23 oktober 2020 om 19:12

@ Vivian dun van den hoven. Ja de Z garnituur was het gister. Zeker weten dat je met je ogen open de wedstrijd hebt gezien?

Met iedere bijdrage weet Driessen zich overbodiger te maken. Hij is niet langer zuur maar volledig bedorven. Klaarblijkelijk is er ooit iets gebeurd, waarschijnlijk met Erik ten Hag, waardoor hij zich op deze zielige manier wil profileren. Ik zeg: weet waar deze man voor schrijft en vraag je af of je een podium wil geven aan dit soort discutabele journalistiek. Een lesje Driessen. Als je een menig wilt ventileren zorg dan in ieder geval dat je een totaalbeeld hebt, dat je hoor en wederhoor toepast en dat je je niet laat leiden door rancune.

Wat ene onzin van Driessen. Ajax liet eind 2e helft ook B-garnituur en een zogenaamde bejaarde voetballer voetballen. Dus dat streept het eea weer tegen elkaar weg ! Neemt niet weg, dat pijnlijk duidelijk geworden is dat Ajax slechts een aantal sterkhouders heeft en als daarvan een paar wegvallen, dan neemt de kwaliteit af. Zeker voor CL-begrippen !

Dat Liverpool B gelul begint toch triest te worden. Liverpool startte de wedstrijd met 3 gemiste basis spelers: Becker, v Dijk en Thiago. Ajax begint zonder Antony en na 8 minuten al zonder Kudus, was het ook Ajax B?

Deze man die zit zo vol van afkeer tegen Ajax dat hij zelf niet meer weet wat hij brabbelt. Klopp wisselde geweldig? En dat gezeik over 4-4-2 of 4-3-3, daar wordt ik ook moe van. Ajax speelde hetzelfde als de afgelopen jaren in de CL. Alleen met andere namen op andere posities. En Ajax creëerde volgens deze man dus niks tegen Liverpool. Denk dat hij dan ergens in het begin van de wedstrijd in slaap is gevallen en daarna alleen maar naar teletekst heeft gekeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

322 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 4 0 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Manschot krijgt schuld van Ajax-blessure na ‘onbezonnen acties’ Vloet

Ajax won zondagmiddag met gemak van Heracles Almelo (5-0), maar kwam niet zonder kleerscheuren uit het duel in de Johan Cruijff ArenA. Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad vielen geblesseerd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren