Advocaat lovend: ‘We kunnen allemaal zien dat hij ons iets extra’s brengt’

Vrijdag, 23 oktober 2020 om

Feyenoord-trainer Dick Advocaat raakte snel overtuigd van João Teixeira, die sinds zijn komst naar De Kuip een goede indruk maakt. De Portugese middenvelder heeft een basisplaats afgedwongen en voldoet met zijn kwaliteiten aan de wensen van de trainer. “Ik zocht een middenvelder met diepgang en directheid in zijn spel”, aldus Advocaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door jeron)

Texeira speelde prima hoor maar er waren er meer die gisteren een prima niveau haalde.vond Diemers , Nieuwkoop en Senesi en uiteraard Bijlow ook heel goed spelen.diemers speelde veelal op middenveld waar hij toch beter tot zijn recht kom.texeira is wel lekker dat die spel daar kan verdelen . De mooiste pass kwam wel vande voet van Diemers op Linssen alleen die deed er te weinig mee.

23 oktober 2020 om 11:27

Licht kritisch vond ik Nieuwkoop niet zo goed spelen.leverde erg veel ballen in bij de tegenstander wanneer een pass over 4 meter gegeven moest worden

23 oktober 2020 om 12:16

Nieuwkoop speelde een goede pot en heeft juist heel weinig weggegeven. Het is een slimme back, moet het niet van zn snelheid hebben maar van zn positionering. Was verbaasd over zijn goede presteren gisteren. Aanvallend is het niet zoals Karsdorp in 2017, maar dat moet men ook niet verwachten van hem als individu.

Ik denk dat Teixeira nog beter tot zijn recht zou komen met een solide aanspeelpunt voor hem in de spits.ik ben bang dat die kwaliteit niet in de Feyenoord selectie aanwezig is.

23 oktober 2020 om 10:52

Als sini snel weer fit is kan hij in de spits. Of wellicht in een tweespitsensysteem met bergosso. Daarachter kokcu en teixeira. Fer controlerend. 5 mans verdediging met Geertruida, senesi en spajic in het centrum. Hapsie en Nieuwkoop op de flanken.Veel meer voetbal ga je niet krijgen uit dit elftal. Als kokcu niet in vorm is heb je nog altijd diemers, toornstra en Linssen achter de hand.

23 oktober 2020 om 11:16

Ik vermoed dat Advocaat niet snel van zijn 433 af gaat stappen.gisteren pakte het met Diemers goed uit maar onze flanken trekken zo vaak naar binnen dat het speelveld ook klein word. Net als tegen sparta moet je juist ruimtes maken.ik denk echt wel als Linssen beetje de schroom van zich af gooi dat hij prima lb kan staan.hij word nu weer steeds in de spits gebruikt en das toch anders.inderdaad hopen dat Sinistera snel fit is.

23 oktober 2020 om 14:08

We moeten niet direct van Sini verwachten dat hij weer zijn oude niveau haalt, kijk naar Stengs na zijn blessure.. Dat gaat helaas echt nog wel even duren.

23 oktober 2020 om 11:22

Het enige goede jaar dat jorgensen draaide had hij kuyt bij zich in de 16. Kuyt bemoeide zich met het aansluiten van het middenveld, de opbouw en sloot aan in de 16. Die opbouw is er sindsdien weinig meer geweest. Jorgensen liet zich zakken om die bal naar voren te krijgen en was vervolgens zelf niet voor het doel te vinden, of hij stond in zn eentje aan een overmacht van verdedigers. Wellicht dat teixeira straks de inhoud heeft aan te sluiten. Linssen houdt geen bal vast en vraagt vrijwel alleen in de diepte (die er zelden is) of maakt ruimte waar nog maar weinig in gelopen wordt.

Teixeira is een beetje een speeltuinvoetballer, die kun je er prima bij hebben in het elftal. Probleem is alleen als de mouwen opgestroopt moeten worden dan heb je er niet zo veel aan. Vond vooral Spajic degelijk spelen. Samen met Senesi zijn ze een aardige slot op de deur. Ook Nieuwkoop heeft mij positief verrast gisteren.

23 oktober 2020 om 10:51

Een speeltuinvoetballer, wat is dat?

23 oktober 2020 om 11:08

zomeravondvoetballer denk ik. Klopt wel over Teixeira denk ik

23 oktober 2020 om 10:54

Teixeira ging gisteren anders aardig de duels aan. Als hij de bal verloor ging hij er direct achteraan. Denk wel dat hij conditioneel nog wat achterloopt

23 oktober 2020 om 13:57

Hij ging gisteren stevig de duels aan en volgens mij hebben we al genoeg spelers die hun mouwen op stropen. Ik wil juist meer voetbal zien.

Als je naar Feyenoord kijkt valt telkens één speler op; Bijlow. Wat een uitstekende keeper is dat nu al zeg. Nederland mag zijn handjes dicht knijpen, want als hij zich zo door ontwikkeld hebben we in de nabije toekomst weer een fantastische keeper in Oranje!Wat betreft Texeira, ja leuk spelertje zeker. Maar of hij gaat groeien naar echt topniveau voor eredivisie begrippen moet ik nog maar zien.

23 oktober 2020 om 10:54

Hele complete keeper ja! Cillessen zal puur op basis van krediet (echt slecht heeft hij het niet gedaan) nog wel een streepje voor hebben, maar als hij niet snel nu een transfer maakt om te spelen gaat Bijlow hem snel vervangen. Dat laatste zal sowieso binnen een paar jaar wel gebeuren. Bijlow heerst in zijn strafschopgebied, is niet bang om duels aan te gaan, maakt goede keuzes en heeft hele sterke reflexen/is goed in de 1 op 1. Eindelijk komt er hopelijk een goede keeper aan voor Oranje.

23 oktober 2020 om 11:12

Plus wanneer Bijlow speelt met wereld verdedigers zal hij misschien met nog meer vertrouwen spelen. Als je met mannen voor je speelt als de Ligt, de Vrij of van Dijk speel je net wat anders. Hopelijk zet hij deze ontwikkeling door! Een goede keeper kunnen we wel gebruiken

23 oktober 2020 om 12:03

Precies wat je zegt. Ik zie Bijlow dingen doen die ik Ciilessen nog nooit heb zien doen en dat is anticiperend keepen. Het is ook het gevoel waarmee je op de bank zit. Bij Timmer (bijvoorbeeld) zat je bij hoge ballen met samengeknepen billen en nu zit je redelijk relaxed, omdat je weet dat het goed komt. Verder natuurlijk gisteren ook goede reddingen gezien.1-op-1 en qua reflex zit het ook goed met hem.

23 oktober 2020 om 12:49

Bijlow was 3e keeper achter Jones en Vermeer. Jones was destijds een heerser in de lucht en Vermeer was de koning van de 1 op 1. Denk dat dat toch belangrijk is geweest in de ontwikkeling van Bijlow. Wat meer ervaring en die jongen kan een echte wereldkeeper worden

23 oktober 2020 om 11:13

Ik kijk normaliter alleen Europees voetbal, maar gister was ik veel te moe om Feyenoord te bekijken. Ik heb Bijlow dus amper zien keepen. Wat is zijn potentieel? Ik weet eigenlijk ook dat Karsdorp richting Bayern werd gepraat, Clasie richting Inter, Wijnaldum omlaag (vond het onbegrijpelijk voor een jongen die vanaf zijn 17e regelmatig meedeed en ook goed), Martins Indi richting de top, Janmaat richting Arsenal, etc. Daarvan heeft de enige die gezeik over zich heen heeft gekregen samen met De Vrij de top behaald.

23 oktober 2020 om 11:19

Bijlow moet lekker nog 1 a 2 jaar bij Feyenoord blijven kunnen wij lekker van hem genieten.bijlow speelt nu met veel vertrouwen. Hoge ballen komt hij uit. Maar als er een steekbal komt zit hij er ook kort op.dit is de beste keeper die we de laatste 10 tot 15 jaar hebben gehad. Hij heeft 1 nadeel op dit moment en dat is blessure gevoeligheid. Als hij fit blijft is zijn potentieel europese top.

23 oktober 2020 om 11:30

Ik weet niet zo goed wat je wilt bereiken met die namen maar volgens de Telegraaf waren er in 2017 gesprekken tussen het management van Karsdorp en Bayern. Wat niet heel gek was aangezien hij toen erg belovend was. Clasie richting inter was een gerucht toen hij al bij Southampton zat. Het gerucht van Martins Indi en Man U komt van de Manchester Evening news en het gerucht van Janmaat naar Arsenal kwam ook vanuit Engeland. Dus ik weet niet zo goed welke kant je wilt opgaan met dat lijstje. Want het is niet zo dat Nederlanders/feyenoord supporters die spelers naar die clubs hebben gepraat toentertijd

23 oktober 2020 om 11:36

''als hij fit blijft is zijn potentieel europese top.'' - En dat is oprecht. Dat je dankzij her en der lukrake potentieel verhalen (al vond ik dat Karsdorp van dat rijtje ook absoluut potentie had voor de top) nu niet meer gelooft, dat kan. Maar Bijlow kan echt hoog eindigen. Zoveel rust, zo zeker en allround bezit hij echt alle kwaliteiten voor een keeper. Heeft ook uitstekend kunnen leren van Jones en Vermeer (die beiden compleet anders waren).

23 oktober 2020 om 11:38

@gloryunited, duidelijk is dat je je aangevallen voelt. Excuses daarvoor. Dat was niet mijn intentie. Ik bedoel meer van dat ik een beetje skeptisch ben, al heb ik Bijlow amper zien spelen. Ook heb ik Wijnaldum juist omhoog gepraat, maar ik snap dat je dat niet ziet als je Feyenoordhart gepijnigd is. Ik hoop oprecht dat Feyenoord zover mogelijk komt in de EL en zoveel mogelijk goede spelers levert voor het Nederlands elftal. @mgmv dankjewel voor je heldere uitleg. Ik ga meer wedstrijden van Feyenoord bekijken. Een goede keeper zou een echte aanvulling zijn. Cilessen is redelijk, maar best onzeker. Vooral bij de penalties. Na Stekelenburg en VD Sar weinig goede keepers meer gehad. Een Bijlow zou een verademing kunnen zijn. Ben ook wel benieuwd hoe Bizot het zal doen op hoger niveau.

23 oktober 2020 om 11:50

Belangrijk is natuurlijk wel dat Karsdorp ook echt een groot potentieel had, maar blessures het voor hem hebben verpest.

23 oktober 2020 om 11:55

@jeffreyschdan begrijp ik het. Ik dacht dat het een sneer was. Overigens zie ik Wijnaldum gewoon als Feyenoorder. De stap naar PSV was toen gewoon een logische. Die maakte Wijnaldum alleen omdat hij bij PSV had kunnen meespelen in de top. Als hij dat met Feyenoord had gekund was hij natuurlijk nooit naar PSV gegaan.

24 oktober 2020 om 04:56

Niemand heeft die spelers die richting gepraat dat heeft de media van Engeland gedaan. Je kan wel leuk zo een lijstje maken maar dat heb je bij elke club dat ze in verband worden gebracht met topclubs. Bijlow is een geweldige keeper, nu al beter dan die onzekere Cillessen wat een overschatte keeper is dat. Vind zichzelf vooral geweldig en kritiek kan die ook niet hebben. Misschien word het tijd om Feyenoord in Europa te kijken als Ajax eruit vliegt dan raak je ook minder moe 😜

23 oktober 2020 om 12:05

Ik heb bijlow anders nog nooit een redding zien maken waarbij ik dacht van wowww.. in de eredivisie denken we al snel dat een keeper goed is zo zou onana bij de top van de wereld behoren. Bijlow zou bij geen enkele premier leageu club in de basis staan op dit moment en het is maar de vraag of dat in de toekomst wel zo zal zijn.

23 oktober 2020 om 12:21

Dat is omdat je niet kijkt dan. Die jongen heeft alleen de afgelopen week al 3 een tegen een situaties onklaar gemaakt en een heerlijke zweefduik op een harde vrije trap. Verder staat hij gewoon vaak goed gepositioneerd. Ik denk dat kepa een zware dobber zou hebben aan bijlow buiten de basis houden.

23 oktober 2020 om 12:26

@martijnovic Over welke keepers heb je het dan? Buiten Onana?

23 oktober 2020 om 14:01

Daar had je alleen gisteren voor hoeven kijken. Die reflex was echt geweldig, maar als je het niet wilt zien, dan zie je het niet. En Onana hoort wat mij betreft wel degelijk bij de betere keepers van de wereld. Dus ik vind heel je verhaal onzinnig

23 oktober 2020 om 17:23

Gisteren 1e helft. Van richting veranderd schot. Wat een reflex was dat

23 oktober 2020 om 12:50

Ik moet zeggen dat Nieuwkoop mij ook in positief opzicht opviel tegen Dinamo Zagreb. Won veel duels, verdedigend goed, aanvallend deed hij ook goed mee.

23 oktober 2020 om 14:02

Ja, nu een keer fit blijven. Was al blij dat hij in dat duel gisteren niet bleef liggen

23 oktober 2020 om 14:31

Ik vind het echt ver gaan hoe Bijlow wordt opgehemeld. Hij keept gisteren gewoon goed en is stabiel in de lucht, maar in hoeverre kan je nou echt zeggen dat dit een topkeeper gaat worden. Ik sluit me volledig aan bij de club van mensen die 'm bij de selectie van Oranje willen, want dat verdiend ie sowieso en het wordt tijd dat we gaan andenken over opvolging. Maar hij is nou ook nog niet echt getest en dat is zonde. Hopelijk laat ie zich straks ook zien in de Eredivisie toppers en in de andere Europese wedstrijden.

23 oktober 2020 om 14:48

Waarom is hij volgens jou niet echt getest? Ik denk dat die bal waar hij die reflex gisteren op had en die bal waar hij even geblesseerd was er bij 95 van de 100 keepers in was gegaan. Net zo goed als die bal in de laatste minuut bi Sparta, dus hij is wel degelijk echt getest. Daarnaast vergelijk ik hem met andere keepers en er zijn weinig keepers die met zoveel rust keepen, in de 16 heersen en ook nog zoveel direct klem vast hebben. En waarom zou je bij een speler wel kunnen bepalen of het een topper wordt en bij een keeper niet? Overigens heeft hij ook al prima gekeept in toppers, zoals jc schaal afgelopen jaar ...want Owja hij houdt er ook nog regelmatig een penalty uit.

23 oktober 2020 om 15:14

Ik zeg niets over dat je een keeper niet kan inschatten en een speler wel. En eerlijk gezegd vind ik die reflex waar je het over hebt een goede redding maar het is nou ook weer niet zo dat maar 5% van de keepers zoiets kan. Ik vind vooral dat we nog te weinig hebben gezien om te zeggen wat z'n potentieel is en dat ik het te vroeg vindt om 'm zomaar te bestempelen als toekomstige keeper van Oranje. De enige manier is om 'm er bij te halen en verder te testen op een hoger niveau. Met alle respect, ik vind de wedstrijd van gisteren en die tegen Sparta niet van dusdanig niveau dat je kan zeggen dat hij echt getest is.

23 oktober 2020 om 19:05

Talent zie je vaak gelijk toch? Ik snap je punt met “testen” alleen hij keepte vorig jaar al ready steady en voor zn blessure hield hij Vermeer op de bank nadat hij terug kwam van zijn blessure. Dat zegt ook iets hè. Daarnaast een kans is een kans. Of een Sparta spits of Zagreb spits die schiet maakt niet uit. Gaat om je positionering en reflex. Ookal oordeel ik door mijn Feyenoord bril, maar als je zo’n sterk centrum ervoor heb met een solide talentvolle keeper, voetbalt fijn.

23 oktober 2020 om 19:51

"We Nog te weinig hebben gezien"....spreek voor jezelf. Ik heb genoeg gezien om te zien dat hij een topper in wording is

Speelde goed, maar had wel echt 1 moment tegen het einde van de wedstrijd waar ik van schrok. De enige optie was de bal passen naar een medespeler, wat doet die? Met de bal lopen richting het eigen strafschopgebied en natuurlijk gleed die daarbij uit.

Beetje offtopic, maar zaten er nou gisteren erg veel supporters in dat stadion?mochten hier ook Feyenoord supporters bij zijn?het is dus lijkt mij puur land afhankelijk of er toeschouwers bij mogen ja of nee.

23 oktober 2020 om 11:29

Nee mocht absoluut niet, maar ze zaten er welop Ultra's was te zien dat er een groep toch afgereisd waren en het gelukt is om binnen te komen :P

23 oktober 2020 om 12:29

Gelukt is om binnen te komen? Haha wat een onzin wordt er hier verkocht zeg. Ja het is per land verschillend, nee ze kunnen daar niet een hele wedstrijd "stiekem" zitten zonder dat iemand dat doorheeft. Dit snap je toch zeker zelf ook wel

23 oktober 2020 om 13:53

Hij bedoeld dat het Feyenoorders gelukt is "stiekem" binnen te komen. en daar heeft die gewoon gelijk in. Zagreb supporters mochten er wel zijn. Is dus inderdaad land afhankelijk of er wel of niet met fans word gespeeld.

23 oktober 2020 om 14:28

Wat ik heb gelezen mochten er totaal 6000 thuissupporters aanwezig zijn maar is het bij 1000 gebleven waarbij ook enkele Feyenoordsupporters het gelukt is binnen te komen. Wel sneu dat je dan een karige 0-0 voorgeschoteld hebt gekregen maar wel een leuk verhaal.

23 oktober 2020 om 17:05

Wat is precies je doel met die laatste opmerking? Ik ben oprecht benieuwd wat je daarmee wilt bereiken als het niet provocerend bedoeld is.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo super lovend ben.het was m.n. Zagareb wat belabberd speelde.uiteraard een Bijlow speelde goed en Spajic met Senesi ook.maar wanneer hier een niveau als Sevilla, Everton, Napoli tegenover staat en er meer weerstand komt zie ik het niet stevig staan.er zat nu weinig snelheid vanuit DZ in, waardoor er goed te combineren was.maar Nieuwkoop en Haps leverde best veel simpele ballen over 5m of aannames in.diemers deed zijn best, oogde bij vlagen goed, maar liep enorm veel ruimtes dicht omdat hij als centrale middenvelder gewend is te spelen en niet als linksbuiten. Wel ben ik benieuwd als Toornstra meer en vaker de rol van controlerende middenvelder (soort Schone) krijgt of hij beter rendeert. Hij is een harde werker, schuwt duels niet, heeft oog voor ruimte en diepgang en een goede pass

23 oktober 2020 om 11:54

Ik denk dat hij de plek van Fer overneemt voorlopig. Vond hem beter spelen dan tegen Sparta (collectief falen was dat). Tegen de lagere teams hoef je niet perse een fysieke CVM hebben. Je hebt twee sterke CV’s nu. Staat daar een muur.

23 oktober 2020 om 12:05

@jeron, nou als toornstra iets niet heeft is het een goede pass. Hij lijdt door zijn pass heel veel balverlies

23 oktober 2020 om 18:56

Hij heeft inderdaad wel eens betere seizoen gehad qua passing. Ik vind zn passing en met name in de kleine ruimtes of op plekken waar hij nu met name speelt ook niet zn sterkste kant. Dat is zn arbeid en voor de goal komen (schieten, gaten trekken of voorgeven). Maar ik zie Fer en Kokcu ook vaak slordige passen geven. Gister waren alle drie de middenvelder ondermaats in de passing.

Ik denk als Nieuwkoop zo doorgaat, dat hij verder gaat komen dan een Hateboer. Speelde een hele goede wedstrijd, in deze vorm kan hij misschien wel aan Oranje denken ( al is dat waarschijnlijk te vroeg ).

23 oktober 2020 om 12:23

Moet ie eerst een tijdje consistent worden. Zit wel wat belofte in, maar dit is iemand die volwassenheid in zijn spel nodig heeft. Laten we hopen dat de stijgende lijn doortrekt. Is in ieder geval echt nog niet op het niveau dumfries

23 oktober 2020 om 13:17

Hoopt het inderdaad ook, vind hem naast Bijlow en Haps de meest opvallende speler op het moment.

23 oktober 2020 om 14:03

Vind ik te snel gaan. Hij moet dit niveau eerst een lange tijd volhouden en fit blijven

25 oktober 2020 om 20:43

Sorry, met alle respect.......
Nieuwkoop is alles behalve een rechtsback op hoog niveau Nederland!
En daarmee stem ik ook in dat Hateboer alles is behalve hoog niveau..

tweede helft teixeira niet meer gezien trouwens. wel leuk dat de scheids dacht dat berghuis nieuw in het veld kwam en hem even terug stuurde. geef hem geen ongelijk want naast die gemiste pingel heb ik berghuis nauwelijks gezien. je zou hopen op wat swingender voetbal tussen hem en teixeira.

Ik snap echt niet dat mensen Nieuwkoop ineens gaan ophemelen. Wat een waardeloze speler is dat. Verreweg de slechtste van de selectie. Vind Geertruida al 2 klassen beter en dat is niet eens een rechtsback. Gisteren toevallig voor de 1e keer in een Feyenoordshirt 1 goede helft gespeeld. Hij rent vooral heel veel, maar raakt al meteen in paniek zodra er een klein beetje druk gezet wordt. Levert echt bijna alle ballen zo in of ze gaan over de zijlijn. En staat dan ook nog vaak verkeerd gepositioneerd waardoor hij sliding nodig heeft om te corrigeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

92 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord hield spelersgroep een maand lang in het duister

Dick Advocaat besliste ruim een maand geleden al te gaan stoppen als trainer van Feyenoord, zo geeft hij woensdagmiddag aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel met Dinamo Zagreb....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren