KNVB wekt woede bij NAC Breda: ‘Het is competitievervalsing’

Vrijdag, 23 oktober 2020 om 09:50Yanick Vos

NAC Breda werd onlangs hard getroffen door het coronavirus. Wedstrijden tegen De Graafschap en SC Cambuur werden noodgedwongen uitgesteld. Afgelopen dinsdag werd het duel met Cambuur ingehaald, ondanks dat er nog altijd tien spelers ontbraken bij de Bredanaars. Het zwaar gehavende NAC ging met 0-4 onderuit en verloor de koppositie aan de club uit Leeuwarden. Trainer Maurice Steijn baalt enorm van de situatie en richt zijn woede tot de KNVB.

Vrijdagavond gaat NAC op bezoek bij Almere City. De bezoekers uit Breda missen nog altijd zeker acht spelers. Steijn geeft aan dat hij zich machteloos voelt. “Ik ben vooral boos op de KNVB. Wat verwacht je nu als wij tien spelers missen? Vreselijk sneu voor iedereen die NAC smoelwerk probeert te geven”, zegt hij in gesprek met BN DeStem. Kort kijkt hij terug op de verloren wedstrijd tegen Cambuur. “Het kwaliteitsverschil was veel te groot. Het is een stukje competitievervalsing en dat zorgt voor een stukje woede. Met z'n allen moeten we kijken hoe de competitie zo eerlijk mogelijk gespeeld kan worden. Stel de wedstrijd desnoods drie weken uit. Wat het precieze aantal coronabesmettingen moet zijn, vind ik moeilijk. Kijk in ieder geval alleen naar spelers uit de A-selectie."

De NAC-trainer denkt dat de coronacrisis een grote impact gaat hebben op de langere termijn. “Onze spelers lopen een conditionele en fysieke achterstand op. Dat vergt hersteltijd”, aldus Steijn, die zelf tegen Cambuur nog niet op de bank kon zitten en belangrijke spelers als Thom Haye en Lex Immers moest missen. “Het is niet zo dat Haye of straks Immers het team meteen op sleeptouw nemen. Zo werkt het niet. We missen deze week zes basisspelers in twee belangrijke duels. Ik verwacht dat we tegen Almere City met dezelfde mensen spelen als tegen Cambuur. Dat koste ons de eerste plek en kan ons straks de periodetitel kosten. Onder deze omstandigheden om de twee dagen een wedstrijd spelen, maandag naar Go Ahead Eagles voor de beker, is vanuit de KNVB gezien onverantwoord."Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door phoenixx)

Misschien is het wel competitievervalsing maar welke andere keuze heb je? Het lijkt erop dat bij sommige van die clubs het een loterij is wie corona krijgt. En daar moet de KNVB mee werken, dat is toch niet te doen. Een andere optie is de competitie stilleggen maar dat wil toch ook niemand? Dit jaar is het gewoon roeien met de riemen die je hebt helaas

23 oktober 2020 om 12:44

Precies, alle clubs hebben problemen. Er is een overvol speelschema dus wedstrijden inhalen is ook meteen een puzzel. Competitie vervalsing is zo'n groot woord. Straks speelt NAC met een gezonde selectie tegen een gehavende tegenstander, dan heeft ze weer voordeel.

23 oktober 2020 om 16:22

Daarom en als er bij een club zoveel (meer) besmettingen zijn dan bij de meeste andere clubs ga je je ook afvragen hoe goed ze zich aan alle maatregelen houden... Je krijgt toch de indruk dat de club/spelers ook zelf erg nalatig zijn geweest... En als dat niet het geval is, is de kans aannemelijk dat andere clubs later in het seizoen dezelfde problemen krijgen. Kortom, Steijn moet niet zeiken.

Ik vind dat je Corona en blessures gewoon hetzelfde moet zien dit seizoen. Het is zeker niet eerlijk maar er moet toch gewoon gevoetbald worden om de clubs nog overeind zien te houden. Hoeveel wedstrijden moeten er anders nog verzet gaan worden. Straks is dat niet meer bij te houden.

23 oktober 2020 om 11:28

Tja, ik vind het niet een al te goeie smoes van Steijn. Klinkt misschien hard, want hier kan hij niet zoveel aan doen en het heeft natuurlijk impact op je basiself. Maar als je Shaktar zag die 10 spelers verloor aan dit kl*te virus en nog won van Real en AZ gisteren tegen Napoli en ook nog won (miste maar paar spelers maar toch), dan had je misschien een andere tactiek moeten hanteren en minder naief moeten spelen. Nac heeft voor de Keuken Kampioen Divisie een van de betere selecties van de competitie, dus dit had die anders kunnen aanpakken.

23 oktober 2020 om 12:15

Ja ik stoor me vooral aan dat ze doen alsof ze onrecht word aangedaan. Als ze nu een aanvraag hadden aangedaan met, het zal misschien lastig zijn maar we hopen dat deze wedstrijd verplaatst kan worden. Keihard gezegd NAC maakt van hun probleem de probleem van de Knvb. De besmettingen lopen alleen maar op en niemand weet of er over 2 weken uberhaubt wel gevoetbald mag worden.

23 oktober 2020 om 12:29

Kan best wezen dat er een aanvraag is gedaan, maar dat dat is afgewimpeld door de Knvb, dat er daardoor nu irritaties zijn ontstaan. Zo niet, dan is het inderdaad storend en is het gewoon mosterd na de maaltijd.

Ik denk niet dat het continue uitstellen van wedstrijden de oplossing is. Wedstrijden schrappen en verplaatsen is een logistieke nachtmerrie voor alle betrokkenen: Knvb, Gemeente, Politie, Clubs en Fox Sports. 1 wedstrijd verschuiven kan nog, maar dit continue aan de gang blijft ontploft de boel.gewoon de kaarten spelen die je op dat moment nog achter de hand hebt (helaas).

23 oktober 2020 om 10:11

Politie? Je weet dat er geen supporters aanwezig mogen zijn?

23 oktober 2020 om 10:18

En toch zullen er altijd politie mensen aanwezig zijn bij de wedstrijden. Ze staan er dan vooral uit voorzorg. Om supporters die naar binnen proberen te komen te weren of stel dat er een gekkie met een bomgordel rondloopt. Politie aanwezigheid is vooral preventief.

23 oktober 2020 om 14:19

Ik heb ze niet gezien, je kan eerder zeggen stewards.🤷🏾‍♂️

23 oktober 2020 om 14:58

Politie is wel degelijk aanwezig. Ambulance personeel ook trouwens. Miste ik nog in mijn eerste opmerking.

Wat een gepreek voor eigen parochie weer. Zoals hierboven aangehaald beschouw corona als een blessure. Het is niet anders. Alternatief is geen voetbal, maar dan vallen clubs echt om. Dan maar een oneerlijke competitie. Als het goed is zal elke club wel aan de beurt komen. Dus dat nivileert enigszins. Je moet dan net het geluk hebben dat als de golf jouw club raakt jij toevallig geen sterke regenstanders hebt. Gewoon niet zeuren en foetbaluh. Nooit is iets eerlijk als het negatief uitwerkt andersom hoor je spelers en trainers zelden.

Kudus is 2 maanden uitgeschakeld door een blessure. Immers 4 weken door Corona. Het is zoals het is

23 oktober 2020 om 10:22

Immers, el allouchi, colin rösler, tom haye, moise adelihou, mashart, noblejas. Dit is niet zomaar 1 speler die geblesseerd is... Dit is je halve basiselftal

23 oktober 2020 om 11:05

Dat is pech hebben. Over een maand is Cambuur aan de beurt. Dat hoor je NAC opeens niet meer. Wedje maken?

23 oktober 2020 om 11:19

Lijkt me logisch als we nu al duidelijk maken wat ons standpunt is over het probleem?

23 oktober 2020 om 12:20

@rochus je hoorde Nac ook niet toen Jong AZ met een half jeugd elftal bij hun kwam spelen, selectieve verontwaardiging.

23 oktober 2020 om 13:54

Helaas het is niet anders.

Elke club krijgt hiermee te maken dus het is gewoon domme pech als je het hebt. Als je 17 spelers hebt die er twee potjes uitleggen door corona, staat dat gelijk aan iemand die het seizoen mist door een kruisbandblessure. Het is gewoon geluk hebben (zoals bij RKC) als dit bijvoorbeeld in de interlandperiode gebeurt of iets dergelijks. Wees blij dat je kan spelen man, bij de profs zien we de ene na de andere besmetting terwijl bij de lokale amateurs hier in Waalwijk en omgeving geen besmetting voorgevallen heeft. En wij liggen stil.

In mijn ogen heb je er als club en/of als spelers onvoldoende aan gedaan om te voorkomen dat Corona kan toeslaan. NAC moet niet zeuren. En, om te beginnen, eens goed in de Bredase spiegel kijken. Alles onder het bekende motto: Voorkomen is verstandiger dan genezen!

Ze hebben Cambuur vorig seizoen de "titel" afgepakt. Toen heb ik NAC ook niet gehoord en Cambuur had de punten al en dat moet NAC nog eerst maar es doen.

23 oktober 2020 om 10:24

Cambuur sprak zich toen uit omdat cambuur de lul was door beleid en nu spreekt nac zich uit omdat nac de lul is door beleid. Lijkt me meer dan logisch

23 oktober 2020 om 11:07

Ze spreken zich uit omdat het hun raakt. Preken voor eigen parochie heet dat. Kinderachtig en zielig niet meer, niet minder. Pas op het moment dat NAC dit had aangegeven voordat het hun trof of nog beter als het een ander betrof dan had ik respect voor de boodschap gehad. Nu is het gewoon een jankverhaal.

23 oktober 2020 om 11:22

Jij mag het een jankverhaal vinden maar het klopt toch gewoon wat ze zeggen? Moeten ze hun mond dan maar houden omdat het hun raakt? Het is me meer dan logisch dat men zich zorgen maakt en NAC zie ik makkelijk wedstrijden te willen verplaatsen als dat door coronabesmettingen bij de andere club gevraagd wordt. Heb respect.

23 oktober 2020 om 11:56

Het is natuurlijk geen jankverhaal. Als je tegen een van je directe concurrenten moet spelen en je mist je halve basiselftal aan een virus, dan is dat natuurlijk zuur. Omdat je nauwelijks alternatieven hebt, is de vraag: wat moet je dan als Knvb doen en waar trek je de grens? Wat doe je als een club bijv geen 11 selectiespelers op de been kan brengen? Hoe coulant kun en wil je zijn? Ik ben benieuwd of daar beleid op is gemaakt?

23 oktober 2020 om 12:27

@breda_076 Wedstrijden van NAC zijn toch ook verplaatst, de Graafschap is al naar 11/11 gegaan. Toegegeven, die tegen Cambuur hadden ze wat verder kunnen verplaatsen, maar ook die is uitgesteld.

Ik begrijp het sentiment en dat mag je ook uitspreken. Tegelijkertijd, de schuld bij de bond neerleggen is wel heel makkelijk. Clubs hebben maanden gehad om met voorstellen te komen en ook hier komen alleen wat simpele ondoordachte oplossingen naar boven als "kijk alleen naar de A-selectie" en "stel de competitie drie weken". Sorry dit zijn geen oplossingen. Wil je het eerlijk, sla dan gewoon dit jaar over? Of speel een halve competitie met iedere wedstrijd op neutral terrein? Maar ook dit zijn geen goede oplossingen. We hebben het er mee te doen, en voetballers mogen wat mij betreft blij zijn dat ze nog redelijk normaal hun werk kunnen doen.

NAC heeft de pech dat het voornamelijk basisspelers betreft. Kijk je naar bijvoorbeeld AZ, die hebben meer besmettingen maar enkel Boadu daarvan is basis materiaal.NAC mist 6 spelers, die allemaal in de as van het veld staan. Ze missen het complete middenveld, dat valt gewoon niet op te vangen. Corona met blessures vergelijken slaat nergens op. Geen enkel team heeft tegelijk 8 tot 12 blessures...

23 oktober 2020 om 10:59

Er word toch gewoon gevoetbald puur om de clubs overeind te houden. We hadden toch ook nooit gedacht dat we een competitie zonder publiek zouden gaan spelen. Het is allemaal minder leuk en het is allemaal oneerlijker. Maar het alternatief om een seizoen lang niks te doen is nog beroerder.

23 oktober 2020 om 11:24

Nou nou een wedstrijd 2 weken verplaatsen is wel iets anders dan het complete seizoen over te slaan

23 oktober 2020 om 12:04

Ja maar dan ga je er vanuit dat het maar even 1 wedstrijd is. De besmettingen lopen alleen maar op, andere clubs zullen ook uitstel willen. Dan moet je ergens een grens trekken, bij zoveel besmettingen gaan we verzetten. De ene wedstrijd word dan wel verzet omdat er 5 wisselspelers Corona hebben maar een andere club moet wel spelen terwijl 4 basisspelers besmet zijn geraakt, alsof dat wel eerlijk is. In de eredivisie is er al amper ruimte om te verplaatsen. Of je moet weer andere regels maken voor de eredivisie dan de Kkd, ook dat zal niet eerlijk gevonden worden. Ik snap dat het heel zuur is voor NAC maar dat Steijn dan boos is op de Knvb vind ik dan weer makkelijk. Dat ze het aanvragen bij Knvb prima maar een beetje grip voor deze lastige situatie mag ook wel.

Welkom in de nieuwe competitie Maurice.eerlijk verlopen gaat het zeker niet.de gene met de minste besmettingen gaat aan de haal met de prijzen.

23 oktober 2020 om 14:15

@tinus45, wat een onzin. Dan hoop ik dat een club als Fortuna, Sparta of Emmen geen besmettingen zal krijgen. Kijken of ze dan met prijzen aan de haal gaan. Iedereen gaat dit seizoen een periode krijgen waarmee ze spelers zullen moeten missen. Het moment waarop zal veelbepalend zijn.

Waren die 10 spelers vaste basisspelers? Dat zou betekenen dat je dus gespeeld heb met 1 speler die normaal ook in de basis staat en 10 andere spelers? Ik geloof er niets van.

23 oktober 2020 om 11:24

6 waren vaste basisspelers

23 oktober 2020 om 12:35

Breda_076. Natuurlijk is dat nooit prettig. Ik denk dat elke club hier nog wel mee te maken gaat krijgen. Als ik mij vaag herinner dan heeft b.v. Cambuur ook al een aantal spelers moeten missen waaronder de topscorer Muhren in een eerdere wedstrijd.

Ik snap niet wat een hoop loopt telullen dat het nac zijn verantwoordelijkheid is...ik vind dat bij uitwedstrijd die clubs moeten zorgen dat de clubs veiling onderkomen krijgen met toe zicht van de knvb. Bij uitwedstrijden om corona teverkomen nac was fit en gezond tot dat ze in amsterdam zijn geweest daar heben ze corona op gelopen.....dus ajaxs had een corona veilig onderkomen moeten geven als het er op aan komt de amateurs wordt wegens dat reizen afgelast ombesmeting teverkomen en betaald voetbal niet dus ja het is een vorm van competitie vervalsing als je als club alles goed doet ...maar van anderen afhankelijk bent zo knvb kijk hier maar eens goed naar en zorg dat de onderkomen voor de uit clubs corona vrij zijn moet een verplichting zijn en zeker in gebieden waar hoge besmetting zijn

23 oktober 2020 om 11:04

"bij uitwedstrijden om corona teverkomen nac was fit en gezond tot dat ze in amsterdam zijn geweest daar heben ze corona op gelopen..."is dit inderdaad aangetoond? Ik bedoel, Brabant is nou ook niet bepaald Corona vrij. En als het inderdaad in Amsterdam is gebeurd ben ik wel benieuwd of het tijdens de wedstrijd is gebeurd. Zoveel besmettingen waren er bij Ajax namelijk niet, en kan me niet voorstellen dat ze dat eerder in 90 min direct aan alle NAC spelers hebben gegeven en niet aan de teamgenoten waar ze meerdere keren per week mee trianen en kleedkamers delen.

Elke ploeg heeft hiermee te maken. Deal with it. Lichte troost; ook met een volwaardige selectie maak je geen kans tegen cambuur, graafschap en almere. Iedereen is helemaal weg van nac, maar 4 van de 6 overwinningen waren tegen de jong elftallen van ajax, az, utrecht en psv. Heb die wedstrijden gezien en het was niet best.

23 oktober 2020 om 11:34

En daarnaast Helmond en den Bosch, wat met Dordrecht de zwakke broeders van de competitie zijn!
NAC heeft gewoon dikke vette pech, volgende keer is het cambuur en de week erop de graafschap, leer er maar mee leven dat het dit seizoen zo zal gaan!

23 oktober 2020 om 11:59

Klopt dat NAC nog niet geweldig heeft gespeeld, maar dat geldt ook voor Graafschap. En Cambuur en Almere zijn ook geen wonderploegen.als NAC met een vast elftal kan spelen, is het gewoon een kandidaat voor de bovenste 2 plaatsen.

23 oktober 2020 om 16:57

Iedereen zijn eigen mening, maar ben het er totaal niet mee eens. Vind de graafschap en cambuur ver boven de rest uitstijgen. Uiteraard maken ook zij slippertjes, al had de graafschap die wedstrijd tegen jong az nog dik kunnen winnen. Cambuur walst bijna elke tegenstander omver, en de graafschap speelt op 50% ofzo doen altijd net genoeg om te winnen. Denk dat beide ploegen met toch wel een flinke voorsprong op de rest de eredivisie in zullen gaan.

23 oktober 2020 om 19:54

Dat je geen verstand van voetbal hebt weten we nu wel

Het voetbal moest toch koste wat het kost doorgaan?elke ploeg kan hiermee te maken krijgen.grote steden en/of het zuiden zal hier veel meer mee te maken hebben.dichtbevolkt, gedrag en attitude, domme pech zeg het maar.

Tsja... Misschien er voor zorgen dat de spelers zichzelf beter beschermen? Enerzijds ook hand ik eigen boezem steken bij NAC.
En wat moeten ze in Leeuwarden denken dan? Die waren afgelopen seizoen keihard kampioen geworden als corona geen spelbreker was geweest. Het is competitie vervalsing dat Cambuur nog in de KKD speelt. Als iemand mag klagen over corona en de KNVB dan is het Cambuur, en NAC totaal niet.

23 oktober 2020 om 11:56

Wat een onzin. NAC heeft nu net zo goed last van corona, als dat Cambuur dat heeft gehad. En dan mag je daar teleurgesteld over zijn. En nu accepteren en proberen er het beste van te maken. Want we kunnen geen wedstrijden blijven uitstellen En hopen dat de concurrentie ook tegenslag krijgt, dan heeft Iedereen hetzelfde problem gehad.

Inderdaad ,het is niet anders,de graafschap had er ook last van dat ze elke keer achter de feiten aanlopen.

Oei, als ik selectiespeler van Nac zou zijn en mijn trainer dit over mij hoor roepen, zou ik even verhaal gaan halen. Eigenlijk zegt Steijn impliciet dat ze er niks van kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda293
11.VVV-Venlo26-9
12.Telstar26-16
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder215
B. van SchuppenMiddenvelder214
R. SeuntjensAanvaller2110
N. OlijKeeper230
D. MaloneMiddenvelder190
P. KestensAanvaller192
J. AntoniaAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

Sem Steijn over bedreigingen: ‘Dat doet wel wat met je’

Sem Steijn, zoon van voetbaltrainer Maurice Steijn, timmert dit seizoen aardig aan de weg. De jonge middenvelder speelde mee in alle wedstrijden van ADO Den Haag in de eerste seizoenshelft en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren