Feyenoord houdt gemengde gevoelens over aan remise in Zagreb

Donderdag, 22 oktober 2020 om

Feyenoord is de Europa League donderdagavond gestart met een 0-0 gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. De Rotterdammers kregen in de Kroatische hoofdstad de nodige goede mogelijkheden, de grootste toen Steven Berghuis al na zes minuten zonder succes mocht aanleggen vanaf elf meter. In het laatste kwartier kwam Feyenoord na een rode kaart voor Marcos Senesi met tien man te staan en moest het nog alle zeilen bijzetten om een punt aan het treffen met Dinamo Zagreb over te houden.

Voor het duel in het Maksimirstadion moest trainer Dick Advocaat noodgedwongen één wijziging doorvoeren. Leroy Fer viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1) uit met een hamstringblessure en ontbreekt daardoor vier tot zes weken. Orkun Kökcü verving hem op het middenveld, dat verder bestond uit Jens Toornstra en João Carlos Teixeira. De rest van het het elftal van Advocaat was ongewijzigd ten opzichte van de duels met Sparta en Willem II (1-4 zege). Feyenoord kende een goede start en kreeg de eerste mogelijkheid, toen Bryan Linssen geen overtuigende kopbal kon produceren na een voorzet van Teixeira.

Feyenoord had verrassend op voorsprong moeten staan, maar Steven Berghuis faalt... ??

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 22 oktober 2020

Feyenoord kreeg na tien minuten een buitenkans op een droomstart. Mark Diemers werd in het strafschopgebied gevloerd door Kristijan Jakic, waarna scheidsrechter Mattias Gestranius de bal op de stip legde. Berghuis faalde echter vanaf elf meter en zag zijn inzet gekeerd worden door Dinamo Zagreb-doelman Dominik Livakovic. Feyenoord liet zich echter niet van de wijs brengen en hield het betere van het spel, wat resulteerde in een schot van Toornstra. Na een klein halfuur spelen liet de thuisploeg zich voor het eerst zien en Feyenoord had het aan Justin Bijlow te danken dat dit niet meteen een doelpunt opleverde. De doelman redde katachtig toen een inzet van Mario Gavranovic in de verre hoek leek te belanden.

In een fase voor rust waarin Dinamo Zagreb sterker leek te worden, kreeg Feyenoord een grote kans om op voorsprong te komen. Diemers vond met een afgemeten voorzet Linssen, die volledig vrijstaand in de handen van Livakovic kopte. Ook Diemers dook daarna nog een keer op in het strafschopgebied, maar zijn poging ging niet op doel. Het eerste gevaar van de tweede helft deed zich voor in de zestien van Feyenoord, al greep Uros Spajic tijdig in. De eerste echt grote kans na rust was andermaal voor de Rotterdammers, toen Linssen na een pass van Diemers in zeer kansrijke positie een te slappe poging afleverde.

Bij Dinamo Zagreb waren even hiervoor al Bruno Petkovic en Luka Ivanusec in het veld gekomen en laatstgenoemde zorgde twintig minuten voor het einde voor dreiging, maar Bart Nieuwkoop voorkwam uiteindelijk met een krachtsinspanning dat het leer na een voorzet van Mislav Orsic richting doel ging. Feyenoord leek het duel verder redelijk te controleren, tot Senesi een kwartier voor tijd van het veld werd gestuurd met zijn tweede gele kaart voor een te hoog geheven. Advocaat greep in door Eric Botteghin in het veld te brengen voor Kökcü en bracht later nog Nicolai Jörgensen voor Diemers.

In de slotfase kreeg Dinamo Zagreb nog de nodige grote mogelijkheden om alsnog drie punten aan het duel over te houden. Zo ging Arijan Ademi tevergeefs gewillig naar de grond in het strafschopgebied, kopte Rasmus Lauritsen naast en bracht Bijlow redding bij een vrije trap en een één-tegen-één-situatie met Ivanusec. Feyenoord slaagde er echter ternauwernood in om stand te houden, waardoor er een doelpuntloze stand op het scorebord bleef in Zagreb. Voor Feyenoord wacht nu volgende week donderdag een ontmoeting in de Europa League met Wolfsberger AC, dat tegelijkertijd in eigen stadion met 1-1 gelijkspeelde tegen CSKA Moskou.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

192 reacties (laatste reactie door nederland79)

Eigenlijk prima pot voor Feyenoord. Bovenliggende partij eerste helft, 2e helft morele winnaar. Volgens velen hier was Dinamo favoriet om wat voor reden dan ook, maar Feyenoord heeft het aan zichzelf te danken dat ze hier niet gewonnen hebben. Dinamo zeer matige ploeg met 2 leuke spelers maar totaal geen systeem, waar hadden jullie kenners het vandaan dat Dinamo zo'n goede ploeg is? Ben toch zeer benieuwd. Bijlow mag trouwens meteen als nummer 1 bij Oranje onder de lat, keept echt alsof ie er al 10 jaar staat. Waarom die treurige keepersgilde voor hem staan in de pikorde, niemand weet het.

22 oktober 2020 om 22:56

Niemand die hier Dinamo of Cska ook daadwerkelijk kent, dus snap het sowieso niet. Zelfde met de tegenstanders van Psv, die zogenaamd ontzettend sterk zouden zijn. Alleen Wolfsberger heeft afgelopen seizoen nog iets gepresteerd. De rest is gewoon matig tot gelijkwaardig aan Feyenoord/psv. We hadden als Nederland gewoon 12 punten kunnen pakken deze 2 dagen. Zonde dat het bij 4 blijft.

22 oktober 2020 om 22:57

Naja iedereen kent bij psv granada toch? Die wedstrijden van hun worden vaak zat bij ziggo uitgezonden!

22 oktober 2020 om 22:59

Ja maar wie kiest er op deze website voor om even een lekker middagje Granada te kijken? Bovendien heeft Granada meer dan 15 transfers gedaan afgelopen zomer. Mensen zeggen het alleen maar vanwege de naam, of in het geval van Granada vanwege de competitie waarin ze spelen

22 oktober 2020 om 23:13

Naja Granada staat nu vijfde in Laliga. En vorige seizoen zevende. Zijn gelijk in de subtop beland nadat ze zijn gepromoveerd. Maar ze hebben een samenwerkingsverband met Udinese en Watford (familie Pozzo), dus die x aantal transfers is een beetje onzin, beetje net als Leipzig en Salzburg. Maar welke 15 transfers refereer je naar? Of bedoel je in totaal? Want qua binnenkomende transfers zijn het er tien.

22 oktober 2020 om 23:15

Ik ken inderdaad Dinamo en CSKA niet goed, wel ken ik Feyenoord goed van de Eredivisie en dan is toch gewoon te stellen dat ze een heele matige selectie hebben? Logisch dat we ze dan tegen topclubs van andere landen niet als favoriet zien.

22 oktober 2020 om 23:23

Transfers zijn niet alleen aankopen, dus ja in totaal. Wat is er onzin aan dan? Het is toch zo dat er d.m.v. nieuwe spelers weinig zinnigs te zeggen valt over een team? Maar goed.. PSV hoefde vandaag echt niet te verliezen en Nederlanders hoeven niet te doen alsof onze competitie zo slecht is dat ieder ander team favoriet is. Het wordt eens een keer tijd dat er wat verwacht wordt van de teams die Europees spelen.

22 oktober 2020 om 23:30

Feyenoord heeft een redelijke selectie voor Nederlandse begrippen, alleen de spitspositie is niet lekker gevuld, voor de rest heb je toch gewoon prima spelers, waarbij je niet ver achter PSV hoeft te staan.

22 oktober 2020 om 23:57

Nee ik bedoel meer van, dat wanneer ze iemand "binnenhalen", dat ze eigenlijk totaal niet iemand nieuwe binnenhaald. Het is allemaal handel om uiteindelijk die spelers door te verkopen. Toen Watford degradeerde, hebben ze Deulofeu, Pussetto, en Pereyra gestald bij zusterclub Udinese. Ik heb de wedstrijd tegen PSV niet gezien, maar op papier heeft Grenada een mindere selectie dan Psv. Alleen Herrera, Rui Silva, Domingos Duarte, Vallejo en Nahuen Perez hadden wat toegevoegd aan de selectie van Psv. Voor de rest heeft PSV betere spelers lopen of spelers die gelijkwaardig zijn.

23 oktober 2020 om 12:54

@bme. Als Feyenoord al een heele matige selectie heeft, wat hebben de andere NL clubs dan? Ploeg is al een jaar ongeslagen in NL, en op een 4-3 nederlaag in Porto na in Europa. Wat zijn Ajax en PSV dan?

22 oktober 2020 om 22:56

Tja, het is een enorm cliché. Maar elke wedstrijd is weer anders. Wolfsberger wordt zware dobber. Die speelden vorig jaar 2-2 bij Roma en 1-1 thuis en wonnen 0-4 bij Gladbach. 1-0 zege volgende week zou al super zijn.

22 oktober 2020 om 22:57

Precies waar ik ook aan dacht. Bijlow hoort gewoon in Oranje. Deze jongen heeft echt een reflex waar je u tegen zegt. Verder is 0-0 een prima stand. Zeker na de rode kaart.

22 oktober 2020 om 22:57

Ik weet niet wat je gedaan heb, maar op de app valt alles zo ver buiten de kaders dat het niet te lezen is.

22 oktober 2020 om 23:05

Top. Het is gefixed. Heb jij iets gedaan of voetbalzone?

23 oktober 2020 om 00:31

nee zelf gewijzigd, zet soms zo'n lijn neer, maar dat heeft dus voor de app geen zin.

22 oktober 2020 om 22:58

Sorry hoor je speelt tegen een matige tegenstander en mag van geluk spreken dat je een gelijkspel eruit haalt. Want je staat het laatste half uur met de rug tegen de muur. Dit was gewoon weer bar en bar slecht. Ieder jaar zijn we van die Europees kansloze vertoningen

22 oktober 2020 om 23:01

Fcdc1, geluk spreken dat je gelijkspel eruit haalt?? Huh? Als je jouw reactie leest lijkt het alsof ze 90 min.met rug tegen de muur hebben gestaan. Wat een onzin, dat was na de rode kaart pas rond min.72. Ze waren daarvoor veel sterker en betere veldbezetting. Maar de 4 grote kansen moeten erin.

22 oktober 2020 om 23:13

@PirloTess Feyenoord liep al vanaf de 60e minuut alleen maar achteruit. Fatsoenslijk combinatie spel was er toen al niet meer bij , en was het ballen naar voren peren. Het is dat Bijlow ons zeer goed red anders had je hier nog verloren ook. Ik kan er niet bij dat mensen hier tevreden mee kunnen zijn. Zagreb was heel matig en dan hoor je gewoon hier te winnen.

22 oktober 2020 om 23:19

Zeg ik dat ik tevreden ben? Ik ben erg teleurgesteld omdat winst gezien veldspel en kansen had gemoeten.

22 oktober 2020 om 23:29

Mijn reactie was op fr-manred die het een prima pot vond. Ik denk dat het een prima pot was als je van die 4 kansen er 2 had gemaakt en de wedstrijd rustig had uitgetikt. Ipv breng je jezelf weer in de problemen het lijkt ook niet uit te maken hoe zwak de tegenstander is want het gebeurd keer op keer.

22 oktober 2020 om 23:54

Ah oké dat had ik niet zo begrepen. Klopt zeker wat je zegt. Na de gemiste penalty voel je eigenlijk al dat t zo'n avond gaat worden maar gelukkig viel Dinamo Z.erg tegen en was er tot de rode kaart niks aan hand. Thuis moeten we zeker kunnen pakken. En hopelijk pakt Berghuis snel een keer de leidende rol.

22 oktober 2020 om 23:00

Ja, want het kan natuurlijk niet voorkomen dat de betere ploeg een mindere dag heeft? Of Zagreb beter is weet ik niet, maar om op basis van één wedstrijd de conclusie te trekken dat het een matige ploeg is komt net zo dom over als de mensen die zonder onderbouwing Zagreb bestempelde als de betere van de twee. Verder zitten er echt wel enkele spelers daar met veel talent. Ze hebben een goede keeper, Majer, Patkovic of zo (die spits) en nog een paar zouden hier zo mee kunnen in de Nederlandse top of hoger.

22 oktober 2020 om 23:02

Mooi om Bijlow’s ontwikkeling te zien. Viel me positief op in de slotfase, hij heerste echt in het strafschopgebied.

22 oktober 2020 om 23:10

Slecht onderbouwd inderdaad, maar ik sta er van te kijken dat mensen dit een prima pot vinden. Je kan er lang en breed over lullen, een gelijkspel is nog best aardig resultaat maar het was echt gewoon slecht. Helemaal niet provocerend bedoelt want ik wil juist dat een AZ, PSV en Feyenoord Europees goed presteren en mooi voetballen.

22 oktober 2020 om 23:16

Aanvallend was het matig, maar toch een paar goede momenten. Defensief was het zeer degelijk. Zou het dus niet slecht noemen. Niet spectaculair, maar wel heel degelijk.

22 oktober 2020 om 23:16

Tja van jou weten we dat jij alles van je eigen club fantastisch vindt. Ze controleerde de wedstrijd, waren vooral op middenveld veel beter, 4 grote kansen en winst was dik verdiend geweest en had gemoeten ook. Laatste kwartier was slecht ja met man minder. Kennelijk heb jij alleen dat gezien. Overdreven reactie van je.

22 oktober 2020 om 23:20

Meningen verschillen. Maar ik denk dat 99% met mij eens zal zijn dat je liever slecht speelt en punten pakt dan oh zo goed speelt en met lege handen staat. Snap niet zo waarom we altijd maar de clubs naar beneden moeten halen met alle negatieve comments. On: tja maak je die penalty maak je het je zelf makkelijke. Heb niet echt het idea gehad dat zagreb even wat goals zou maken. 1 punt in een uitwedstrijd is een mooie start.

22 oktober 2020 om 23:50

Helemaal mee eens The Future. Ik reageerde dan ook op fr-manred die "prima pot" opschrijft. Het resultaat is prima, de pot vond ik erg slecht. @pirlo: ik heb alles gezien, het kon me gewoon niet bekoren. Ook door de matige tegenstander, ik weet dat Feyenoord doorgaans tegen goede clubs ook beter speelt. Snap niet zo goed waarom je Ajax er bij haalt. Die speelden tegen Liverpool, totaal van andere orde.

22 oktober 2020 om 23:57

Prima pot was t zeker niet. Resultaat ook niet, die had prima geweest als je sowieso 2 kansen afmaakt. Nu teleurstellend dat je zonder 3 punten naar huis gaat. 1ste helft vond ik t veldspel wel behoorlijk om naar te kijken, tempo mag nog wat hoger en Berghuis meer leidende rol nemen.

22 oktober 2020 om 23:59

Ik vond het voor Feyenoord ook een prima pot. Ik heb alleen de lat voor Feyenoord in Europese wedstrijden ook wel heel laag liggen. De eerste helft vond ik Feyenoord ook echt prima voetballen, de tweede helft 2 hele matige teams gezien. 0-0 uit is een prima resultaat. Een "prima pot" is dus geen gekke reactie vind ik.

23 oktober 2020 om 00:06

@pirlo: toch fijn dat we dan nog inhoudelijk dat hebben kunnen bediscussieren. Mijn fout in eerste instantie gezien ik direct moet [email protected]: Deels ook terecht dat je die lat niet zo hoog heb liggen gezien Feyenoord klaarblijkelijk uit al 4 jaar geen punten heeft gehaald. Dus qua uistlag is dit meer dan prima, maar ik keek vooral naar de wedstrijd ook om goed voetbal/vermakelijk voetbal te zien en dat kon me niet bekoren.

22 oktober 2020 om 23:02

Feyenoord speelt gewoon veel comfortabeler in duels dat ze het spel niet hoeven te maken. Dat centrale duo met Senesi en Spajic staat als een fort. En je ziet dat ze echt met veel vertrouwen spelen. Petje af voor de jongens. De strijdlust was bij iedereen aanwezig. Helaas ontbeert het Feyenoord aan doelpuntenmakers. Berghuis liet het vandaag als misschien wel de enige. Linssen speelde een goede pot maar dat is eigenlijk niks waard als je die kansen mist. Al met al kan je tevreden zijn met een punt in Zagreb. Laten we hopen dat Feyenoord de kansen volgende keer niet laat liggen.

23 oktober 2020 om 01:09

@fr manred prima pot van Feyenoord en de tegenstander is waardeloos en toch heeft bijlow zich kunnen onderscheiden en wordt er niet gewonnen. Wat was er dan zo prima van Feyenoord

23 oktober 2020 om 13:59

Gelijkspel in een uitduel in europa zonder met een gehavende voorhoede en zonder echt iets weg te geven. Had je dit zelf er niet uit op kunnen maken?

23 oktober 2020 om 15:31

het is een matige tegenstander volgens jou, dan kun je wel een speler of 2 missen, maar moet je toch gewoon winnen om het prima te noemen.

Dit moet je winnen. Na de rode kaart mag je blij zijn met 0-0. Maar zoveel kanssen allemaal er niet in. Je moet het niet zover laten komen dat je nog bijna verliest. MAAR VOORAF HAD IK ER VOOR GETEKEND!!

Enige noemenswaardige over deze wedstrijd is dat Bijlow zo snel mogelijk eerste keeper van Oranje moet worden. Verder hopen dat Sinisterra zo snel mogelijk terug. Er is alles behalve diepgang.

22 oktober 2020 om 22:53

Dan moet Bijlow wel leren wanneer hij uit moet komen, bijna een hartverzakking in de blessuretijd.

22 oktober 2020 om 22:55

Hij is meester in zijn eigen zestien. Waar Vermeer altijd op de lijn bleef, laat hij zich niet verrassen. Al moet ik zeggen dat ik ook zweet had tussen de billen, hij is echt een baas in zijn eigen zestien meter gebied.

22 oktober 2020 om 22:55

Dat doet hij 99 van de 100x goed en je zag dat hij niet van slag raakte

22 oktober 2020 om 22:54

Ja Bijlow pakt al wekenlang punten...topper in worden. Ik hoorde een paar weken geleden van enkele Ajacieden dat hij het eerst maar in Europa moest laten zien....dat hebben we nu gehad. Mag hij eindelijk opgeroepen worden

22 oktober 2020 om 23:03

1 wedstrijd pas rustig aan ... Ajacieden verwijten dat hun spelers (Schuurs) zsm Oranje in gebabbeld worden om vervolgens hetzelfde te doen bij Bijlow. Ja, hij keepte prima maar rustig aan hé met deze lofzang lijkt het wel alsof we een kruising tussen vd Sar en Van Breukelen hebben gezien. Berghuis die men zo ophemelde van de week, was vandaag nergens te bekennen inclusief gemiste pen. Hoezo opportunisme?

22 oktober 2020 om 23:08

Nee Savano, Bijlow speelt al een hele tijd goed....niet enkel wat oefenwedstrijdjes. En dan kijkend wat zijn concurrentie is, dan mag hij zeker opgeroepen worden.

22 oktober 2020 om 23:13

Voor berghuis is het best lastig, hij is de enige die iets kan creëren dus hij staat continu in de dubbele tot 3 dubbele dekking. In oranje krijgt hij meer ruimte

23 oktober 2020 om 08:14

Schuurs en Bijlow is wel wat anders. Bijlow heeft bijna twee keer zoveel minuten onder de riem op het hoogste niveau en heeft zich in mijn ogen nadrukkelijker bewezen dan Schuurs die niet onomstreden is bij Ajax. Bovendien is de concurrentie voor de CV positie in Nederland wel wat groter dan voor de keeperspositie. Kortom, de vergelijking slaat nergens op.

22 oktober 2020 om 22:55

Sini wordt absoluut gemist

22 oktober 2020 om 23:04

Sini is Sinistera en niet Senesi. Senesi was idd dom, maar vond de eerste kaart wel zwaar gestraft.

22 oktober 2020 om 23:15

Beide kaarten zijn lullig, je kan ze absoluut geven maar zagreb krijgt ze in (meerdere) gelijkwaardige momenten niet. Die spits krijgt een waarschuwing en geen 2e gele bij het bewust doorstappen op de voet van nieuwkoop, dat is een ander voorbeeld van je kan hem geven

23 oktober 2020 om 00:04

De eerste sloeg werkelijk nergens op. Ik vond het eigenlijk niet eens een overtreding, gewoon een ongelukkige botsing. De tweede vond ik ook wel meevallen hoe hoog Senesi zijn been had.....maar goed, zo'n actie wordt veel vaker geel voor gegeven.

22 oktober 2020 om 22:55

Ik heb de 1e helft gemist dus kan alleen oordelen obv de 2e helft , en dan mag Nieuwkoop ook zeker benoemd worden hoor , speelde uitstekend!

22 oktober 2020 om 23:00

Ja Nieuwkoop speelde een hele goede pot, maar komt te weinig op, waardoor Berghuis ook bijna niet mee doet in het spel. Aan de andere kant zie je dat wat meer gebeuren met Haps, maar Advocaat wil gewoon dat Feyenoord te ver inzakt.....dan krijg je weinig goals tegen, maar is het voor de backs niet te belopen om aanvallend van waarde te zijn.

22 oktober 2020 om 23:39

Ik vind dat Nieuwkoop relatief vaak op komt hoor. Misschien niet zo zeer in deze pot maar wel over het algemeen. Nee niet zo vaak als Haps idd , maar Haps is aanvallend ook gewoon vele malen sterker. Ruimtes zijn inderdaad te groot waardoor de backs de ruimtes niet kunnen belopen en waardoor Berghuis op een eiland terecht komt want hij heeft niemand in de buurt, Linssen die staat namelijk altijd tegen de achterste man aan , in de startblokken om gelanceerd te worden....terwijl die niet eens snel is. Hij moet ietsjes meer naar buiten afwijken als de links of rechtsbuiten de bal heeft , zodat ie de combinatie kan opzoeken.

22 oktober 2020 om 23:05

Bijlow is inderdaad een geweldenaar.heel belangrijk deze wedstrijd en bijna foutloos op een paar kleinere dingen na.

22 oktober 2020 om 23:07

Ohoh, Feyenoord heeft voor het eerst in 4 jaar (!!) een punt gehaald in een uitwedstrijd in Europa en ook nog eens door Bijlow inderdaad, maar dat lijkt me niet echt voldoende redenen om een prima bij Oranje keepende Cillessen te vervangen hoor. Eerst even iets hogere ogen gooien in Europa tegen noemenswaardige tegenstanders of bij een club spelen die Europees op aardig niveau meekan.

22 oktober 2020 om 23:12

Wat het punt van Feyenoord hier mee te maken heeft is mij een raadsel? Rare reactie. Daarbij, eerst even hoge ogen gooien in Europa? Volgens mij vergeet je dat Cillessen helemaal niet speelt.

22 oktober 2020 om 23:15

Nou, ik zeg het ook verkeerd. Ik vind niet dat op basis van deze wedstrijd tegen een best matige tegenstander Bijlow eerste keeper van Oranje moet zijn. Gezien zijn potentie en kwaliteiten vind ik wel dat ze het eens moeten proberen en denk ik ook dat hij momenteel de keeper is die de beste papieren heeft om in de toekomst eerste keeper te zijn. Het punt dat ik maak is dat Feyenoord Europees al jaren niets presteert en op basis van die topwedstrijden in de Eredivisie hem als eerste keeper bombarderen kan, maar ook dan vind ik dat hij punten voor je moet pakken en je daadwerkelijk tot het laatst mee moet doen voor het kampioenschap.

22 oktober 2020 om 23:18

Normaal gezien behoor je als speler van oranje gewoon te spelen bij je team. Dat doet Cillessem niet, dus als hij niet snel gaat spelen is het helemaal niet lang verdedigbaar om hem op te stellen. Bijlow klopt op de deur en daar kijken veel Ajacieden moeite mee te hebben. Zo erg zelfs dat ze er om onverklaarbare redenen een geschiedenis over een punt in 4 jaar tijd bij moeten halen om een slecht onderbouwd verhaal kracht bij te zetten.....Maar he....Schuurs speelde echt heeeeeeel goed in de voorbereiding

22 oktober 2020 om 23:26

Haha @myvision, jij moet echt enorm balen dat er wellicht van feyenoord spelers potentie hebben om het Nederlands elftal te kunnen halen, Ajax is geweldig en de rest kan niks. Lekker slapen man.

22 oktober 2020 om 23:46

Nee hoor, ik wil zoveel mogelijk Feyenoorders met potentie zodat ze een keer punten halen in Europa. Bij Oranje vind ik dat de beste moet spelen. Het lijkt daarom vaker andersom, jullie zijn gefrustreerd omdat Schuurs wordt opgeroepen blijkbaar.

22 oktober 2020 om 23:58

Nou de opmerking dat bijlow pas 35 wedstrijden gespeeld heeft en daarom niet als 3e keeper mee mag strookt biet met het oproepen van welke speler dan ook na een leuke voorbereiding en 5 potjes in het eerste.

23 oktober 2020 om 00:06

Blijkbaar is een paar (oefen)wedstrijdjes of een geschiedenis bij een bepaalde club voor een aantal supporters meer waard dan een hele goede serie wedstrijden neerzetten bij een andere club. En het dan ook nog proberen te verdedigen...

23 oktober 2020 om 00:07

@vakkie D: Klopt, dat heeft te maken met de positie denk ik. Er gaan nu eenmaal minder keepers mee dan Cv's. @jeroenf222: Het gaat over een totaal andere positie. Daarbij speelde Schuurs gisteren tegen een van de beste aanvallen van de wereld en redde Bijlow vandaag verdienstelijk tegen een Europees matig team.

23 oktober 2020 om 07:21

Jij haalt er echt rare zaken bij om je gelijk te halen. Wat heeft zijn positie hier nou mee te maken. Ik ben van mening dat iedereen, ongeacht positie regelmatig moet spelen om kans te maken bij het Nederlands elftal. Daarnaast snap ik niet dat de tegenstander van gisteren iets te maken heeft met de oproep van een aantal weken geleden. Als je het dan toch wil vergelijken: Bijlow redt een punt, Schuurs ging opzichtig in de fout en verliest hierdoor punten. (Al vond ik hem niet zo slecht spelen)

23 oktober 2020 om 07:54

Denk dat jullie beiden wel een punt hebben haha. Dat Schuurs erbij zat was wellicht verrassend, maar eigenlijk ook weer niet, want hij presteerde gewoon prima bij Ajax, is enorm talentvol en we misten enkele centrale verdedigers. Bijlow maakt tegelijkertijd veel indruk bij Feyenoord. Die moet natuurlijk altijd opgeroepen worden voor Oranje. Maar om hem direct tot eerste keeper te bombarderen gaat me ook wat ver, vooral omdat Cillessen zonder wedstrijdritme de laatste pot echt weer meer dan prima heeft gekeept in Oranje. Daarnaast verander je je keeper niet zo snel, dus het is aan Bijlow om onbetwistbaar te worden. Maar dat ben je wat mij betreft nog niet na een goed seizoen en goed begin van het seizoen tegenover een keeper die prima keept in Oranje en al meer dan zes jaar de keeper van Oranje is. En eerlijk gezegd denk ik dat sommige Feyenoordsupporters daarin iets te snel doorslaan, puur omdat Cillessen (en De Boer) een verleden heeft bij Ajax en Cillessen de uitstraling heeft van een aardappel (wat andersom ook zo zou zijn als Cillessen een oud-Feyenoorder was en Bijlow een Ajacied). Ik vermoed dat wanneer Cillessen een Feyenoordverleden had, de discussies over zijn opvolging door Bijlow iets genuanceerder gevoerd zouden worden. Anyhow, De Boer kan er zeker niet meer omheen om Bijlow op te roepen. Het lastige is alleen dat er niet zoveel oefenpotjes zijn om hem aan 'het grote werk' te laten ruiken. Als je hem opstelt, dan moet je hem denk ik ook laten staan. En snap dat met het prima presteren van Cillessen in Oranje dat nog een stapje te ver is.

23 oktober 2020 om 08:43

In eerste instantie bedoel ik gewoon dat hij een oproep verdiend.Ik heb e Verder nooit problemen gehad met Cillessen, vind dat hij het zeer verdienstelijk doet, maar ben wel van mening dat het niet lang houdbaar is als hij langer niet speelt. Ik ben namelijk van mening dat je een selectie voor het Nederlands elftal verdient als je een lange tijd een hoog niveau aantikt. En dan moet je je bij de training en oefenwedstrijden van het Nederlands elftal maar bewijzen. Echter zie ik vaak dat spelers van Ajax zich vaak korter dienen te bewijzen (De Ligt, Maduro, Schuurs, Riedewald, Van Rijn) dan spelers van andere clubs. Niet altijd terecht, zo is gebleken. En als er dan een keer een Feyenoorder het niveau aantikt, vind ik dat er hier dezelfde mensen die de selectie van bovengenoemde spelers goedpraten, ineens roepen dat Bijlow eerst maar eens Europese ervaring op moet doen. Maar met Zoet, Bizot en Padt als concurrenten verdient hij al lang een oproep.

22 oktober 2020 om 23:14

Ja, dat is dus niet noemenswaardig. Hij speelt een aantal weken goed en hij moet eerste keeper worden? Dat zeiden we vorig jaar over Bizot. Cillessen is de terechte eerste keeper.

22 oktober 2020 om 23:19

Cillessen hoort er wat mij betreft voorlopig nog in, maar dat we een middelmatig keepertje als Cillessen die nota bene niet eens mag meedoen bij zn club in Oranje hebben is wel echt armoedig. Je zou zelfs bijna terugverlangen naar Ed de Goey.

22 oktober 2020 om 23:23

Op basis waarvan is een reservespeler een terechte eerste keeper? Onbegrijpelijk dat mensen dat blijven verdedigen. Over Bizot zei niemand dat hij eerste keeper zou moeten worden, maar dat het terecht is dat hij opgeroepen zou worden. Dat zeggen we nu ook....idd....opgeroepen worden en een kans krijgen om te concurreren

22 oktober 2020 om 23:28

Ed de goey was een held trouwens. Maar Bijvoet moet er wel minstens bijzitten toch? 1e keeper misschien (nog) niet. Maar minstens erbij als 2e of 3e keeper.

22 oktober 2020 om 23:33

Ja, maar vorig jaar was AZ nogal een hype, dus dan moet zo'n modale keeper als Bizot er opeens bij. Bijlow hoort zeker bij de selectie. En Ed de Goey was zeker een held, maar die vrije trap van Branco in 94 hadtie moeten hebben.

22 oktober 2020 om 23:53

Hahaha, good old Ed de Goey! Je tovert weer eens een glimlach op mn gezicht Migi. Met Bijlow komt het wel goed. Denk dat Cillessen inderdaad snel wel een club moet zoeken om aan spelen toe te komen. Mocht Onana vertrekken, zou ik het weer bij Ajax proberen als ik hem was.

23 oktober 2020 om 13:08

@migi Mooi dat die ook nog in jouw geheugen staat. Die had ie moeten hebben, al ging die bal wel door een woud van spelers waaronder Romario en Stan Valckx.het was overigens een vrije trap die nooit had mogen volgen, omdat de eerste overtreding op Overmars werd gemaakt. Daar werd bij PSV gisteren nog "gewoon" twee keer geel (mauro JR en een van Getafe) voor gegeven.

22 oktober 2020 om 23:20

Iets te snel, vind je niet? Daarnaast doet Cillessen echt niet slecht voor het Nederlands elftal. Best prima statistieken ook: 60 interlands, 56 tegendoelpunten en 26 keer de nul gehouden. Alleen moet hij echt een transfer maken, want Valencia is gewoon geen club voor hem. Dus ik zal een verhuurperiode aanvragen om minuten te maken. Neemt niet weg dat Bijlow zeker de potentie heeft om het Nederlands elftal te halen. Hopelijk kan hij wel bij de (sub)top van Europa eindigen en dan ook nog slagen, want we zijn niet meer echt verwend qua topkeepers.

23 oktober 2020 om 00:01

Bankzitten bij de (sub)top is voor sommigen voldoende om de basis te galen .. maar zonder gein, bijlow hoort niet in de basis maar wel opgeroepen te worden

23 oktober 2020 om 00:06

Haha, naja, Cillessen heeft een aardige track record voor het Nederlands elftal. Alleen maakt hij steeds verkeerde clubkeuzes. Maar inderdaad, Bijlow verdient zeker om weer opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal. Hij wordt volgend jaar al 23 ook, dus ik weet niet als hij dan nog kan meedoen met Jong Oranje. Misschien ook wel, omdat hij de kwalificatiereeks heeft gekeept, dus misschien kan hij ook mee voor het eindtoernooi.

23 oktober 2020 om 00:00

Bijlow ontwikkeld zich erg goed inderdaad! Vind hem nog niet beter dan cillessen (heeft ook veel minder bewezen tot nu toe) en die heeft de laatste 10 wedstrijden in oranje ook goed gekeept. Maar bij de selectie hoort hij zeker, en in potentie kan hij ook uitgroeien tot eerste man

Dit leek werkelijk weer he-le-maal nergens op. Linssen had minimaal 1 van die 2 100% kansen wel af moeten maken. Niet winnen van dit drama Zagreb is wel echt zonde. Enige lichtpunt was Bijlow, stond er weer als een baas.

22 oktober 2020 om 22:55

Linssen is pure middelmaat. Doet pijn aan je ogen om hem in een Feyenoord shirt te zien.

22 oktober 2020 om 22:56

Nieuwkoop was toch ook een aardig lichtpuntje, die stond echt enorm goed te spelen.

23 oktober 2020 om 00:27

Nieuwkoop loopt eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen al prima te ballen. Valt weinig op, maar speelt steeds zeer degelijk

22 oktober 2020 om 22:56

Tja. Uit bij zagreb een punt is prima. Resultaatvoetbal. Maar blij word ik er niet van

22 oktober 2020 om 22:58

Een terechte overwinning had er toch ook duidelijk ingezeten. Kansenmissende linssen en extreem tegenvallende Berghuis kost je de overwinning. Wisselbeleid van Dick was ook niet al te best. Verder wel aardig gespeeld, vooral het middenveld.

22 oktober 2020 om 23:03

Ik vond het echt waardeloos. Behalve de eerste 10 minuten zit er echt totaal geen lijn in. Behalve de verdediging. Die staat als een huis. Ik zie nooit meer mooie aanvallen bij Feyenoord. Al heel lang niet. Advocaat is fijn voor het resultaat. Maar hierna iemand met visie.

22 oktober 2020 om 23:26

Tegen Willem 2 niet gezien? Het zit er zeker wel in. Verdediging echt heel sterk. Jammer dat we geen optie tot koop hebben op Spanic. Staan wel bazen daar. Middenveld is redelijk. Spitsie en linksbuiten missen we echt nu. Leuk dat je Jorgenson inzetten. Maar er komen te weinig ballen voor van de zijkant.

22 oktober 2020 om 23:02

Ik snap al die lange ballen ook niet. Als Pelle daar nou stond oké.

22 oktober 2020 om 23:30

Linssen komt echt wel. Laat hem maar loskomen. Hij is geen spits he. Daar hoort hij niet volgens mij. Alles draait erom of Jorgenson de oude wordt wat niemand verwacht.

Dit moet je winnen. Je bent veel beter kansen genoeg moet er 1 van 1 na de domme rode kaart mag je blij zijn met 0-0

22 oktober 2020 om 22:57

Nouja domme rode kaart, valt ongelukkig uit en Dinamo maakte al de hele wedstrijd misbaar bij iedere mogelijkheid, zonder al dat misbaar waren er nooit zoveel kaarten gegeven aan Feyenoord.

22 oktober 2020 om 23:01

Als je dit een domme rode kaart vindt heb je zelf nooit gevoetbald.. Eerste gele is een botsing en tweede is ongelukkig want die kerel duikt naar beneden

Zo ontzettend zonde, Berghuis vandaag niet gezien, waar was die vorm vandaag? Doeners boven verwachting goed gespeeld en Kokcu wat mij betreft ook. Wie Jörgensen vandaag ziet kloten vraagt zij echt af waarom die 15-20 miljoen niet gepakt is, zo’n slapzak. Feyenoord had moeten cashen na het kampioensjaar want het is een kwaliteitsarm team nu. Dinamo erg zwak, uiteindelijk blij dat het 0-0 is gebleven, toch een belangrijk punt al had je hier gewoon moeten winnen. Linssen niet echt een spits zullen we maar zeggen. Denk dat toch teleurstelling overheerst gezien de kansen.

22 oktober 2020 om 22:55

Hoe vind jij dat jorgensen slap speelde. Hij werd gebracht om achter een bal aan te rennen en niks meer te doen dan dat.

22 oktober 2020 om 22:56

Letterlijk elk duel verliest ie en elke bal springt een meter van z’n voet, om het nog niet te hebben over z’n ‘wendbaarheid’. Die kerel is veranderd in een extreem matige speler.

22 oktober 2020 om 22:57

En misschien een kopduel te winnen want dat ging Lindsen in nog geem 100 jaar lukke

22 oktober 2020 om 22:57

Iedereen heeft het over Berghuis, maar Berghuis is goed als hij ballen in de voeten krijgt en met een opkomende back....echter mogen de back amper opkomen van Dick. Verder totaal geen diepgang en ook weer rare wissels van Advocaat. Begin steeds meer aan hem te twijfelen.

22 oktober 2020 om 23:00

Ik niet. Hij laat spelen naar de mogelijkheden. Anders had je hier al verloren, net als vorig seizoen in Glasgow.

Dick zijn wisselbeleid is nog erger dan die van Gio... Komop man..

22 oktober 2020 om 23:18

Niet lullig bedoeld, maar er zitten ook zeer weinig spelers op de bank waar je gelukkig van kan worden en wisselen hoort er wel bij... Kortom, het is ook haast onmogelijk voor een trainer bij dit Feyenoord om wel goed te wisselen.

22 oktober 2020 om 23:47

IK ben ernstig gecharmeerd van Malacia

23 oktober 2020 om 00:07

Ik ook, maar haps brengt het ook niet als linksbuiten. Ik had conteh graag gezien, snel genoeg om gevaar te stichten uit een counter

Weer typisch Europees avondje voor ons. Zag er goed uit maar je geeft het weg door een rode kaart en een penalty te missen. Welkom in onze wereld...

22 oktober 2020 om 22:55

Typisch avondje? Dan had je het deksel nog op de neus gekregen. Het was allesbehalve imponerend maar gelukkig toch een punt in een Europese uitwedstrijd. Belangrijker zijn 6 punten tegen Wolfsberger en thuis van Dinamo of CSKA winnen, dan ben je zo goed als door en is je Europese campagne geslaagd. Dick moet alleen ook kappen met dat eigenwijze gedrag net als Ten Hag, iedere drol begrijpt dat Jörgensen aan het einde inbrengen toch geen reet meer uitmaakt?

22 oktober 2020 om 22:59

Of het nou winst, verlies of gelijk is. Dit voelt gewoon kut... Niet nodig, je was gewoon veel beter tot de rode kaart. Het was misschien niet imponerend maar iig beter dan wat ik verwacht had, al had ik Zagreb ook hoger ingeschat.Jorgensen inbrengen sloeg inderdaad nergens op, breng dan Narsingh of Conteh voor nog een kansje op de counter. Maar ze lijken wel op de cursus leren dat je gewoon behoudend moet wisselen

22 oktober 2020 om 23:02

Nu ik kijk nooit naar Wolfsberger, maar als je naar hun resultaten van vorig seizoen kijkt dan lijkt 6 punten tegen hen niet vanzelfsprekend te zijn.

22 oktober 2020 om 23:02

Gok dat wolsberger heel stug is. Zal elke wedstrijd 50/50 worden voor feyenoord.

Gemengde gevoelens. Feyenoord had natuurlijk minimaal 2 à 3 moeten maken maar na de rode kaart komen ze toch nog goed weg met 1 punt... Wel typisch Feyenoord dit. Berghuis heeft wel weer aangetoond een subtopper te zijn. Op het moment dat het moet laat hij het altijd afweten.

Maar even eerlijk, de nul gehouden in een Europese match. Bravo Feyenoord op naar een overwinning de volgende speelronde!

Man man man, wat is Bijlow een geweldige keeper. Heeft eigenlijk alles wat een moderne keeper moet hebben. Mede door hem de 0 gehouden en een punt naar Rotterdam.

22 oktober 2020 om 23:08

Eens! Al tijden onder de indruk van hem maar ik geloof dat inmiddels de niet-Feyenoord ook om zijn. Waar hij nog aan kan werken is zijn uittrappen.

Berghuis waar was je?! Zeer teleurgesteld in het resultaat. 100% kansen gehad

22 oktober 2020 om 22:55

Waar Berghuis altijd is wanneer hij op moet staan. Onzichtbaar in het hoekje.

22 oktober 2020 om 23:03

In de competitie moet hij er ook staan en dan staat hij er wel bijna altijd.

22 oktober 2020 om 23:08

Ja, tegen Vvv, Emmen etc. Niet tegen de grote jongens.

22 oktober 2020 om 23:40

Berghuis heeft gemoeg goals gemaakt tegen Ajax, psv en AZ hoor.

22 oktober 2020 om 23:13

Zuur inderdaad, maar als hij hem maakt en het blijft 0-1 dan was het anders geweest idd

Fijn om te zien dat Zagreb nog steeds zon zielige ploeg is als toen tegen Ajax paar jaar geleden. Misschien ff omkopen met wat blikken euroshopper bier voor de return. Pauperclub.Verder een matige wedstrijd. Punt wel acceptabel na 20 min met een man minder. Berghuis mist echt snelheid om buiten Nederland potten te breken, jammer. Linssen is de nieuwe Lex Immers. Bijlow is een topper.

22 oktober 2020 om 22:57

aan zijn snelheid lag het vandaag iig niet. Hij was net als afgelopen zondag gewoon niet goed genoeg en bijna onzichtbaar.

Heb alleen de 2e helft kunnen kijken .. wat een k..wedstrijd. Ik wil wel even zeggen dat Nieuwkoop uitmuntend heeft gespeeld , zeer sterk!! Ik was tot nu toe totaaal niet overtuigd van zijn kwaliteiten , maar als ie zo doorgaat dan mag die blijven staan ipv Geertruida.bijlow of Nieuwkoop motm.ik ga voor de rest geen woorden vuil maken aan deze wedstrijd , ben er wel een beetje klaar mee dat we iedere keer wanprestaties leveren zodra het erop aankomt , met name in Europa.

22 oktober 2020 om 22:56

Wanprestatie? Welke wedstrijd heb jij gekeken. Feyenoord was gewoon beter dan Zagreb, pas na de rode kaart zette Zagreb wat druk waardoor Bijlow 1x in meost grijpen. Voor Feyenoord gewoon een prima resultaat en er had zeker meer ingezeten.

22 oktober 2020 om 23:32

1. Als je beter speelt en je wint niet dan geldt dat toch ook als een wanprestatie? Je presteert immers niet. 2. Beter spelen betekent niet per definitie dat je goed speelt. Ik heb enkel de 2e helft gezien , maar we speelde alles behalve goed. Enige lichtpuntje vond ik de verdediging, stond als een rots!! Maar in aanvallend opzicht heeft Dickie tactisch gefaald. Ik heb de komende 10 jaar geen vertrouwen dat we gaan overwinteren in Europa.

23 oktober 2020 om 06:03

Met je eerste punt ben ik het zeker niet eens. Als je beter speelt, maar uiteindelijk gelijk speelt is dat niet direct een wanprestatie. Helemaal niet in een Europese uitwedstrijd tegen een op papier betere tegenstander. De verdediging stond wel als een huis, vooral het centrale duo straalde heel veel rust uit. Jammer dat Senesi 2 ongelukkige kaarten pakt, die ga je zeker missen volgende wedstrijd.

Feyenoord zowaar een keer voetballen beter dan de tegenstander. Bijlow, Spajic en Senesi waren sterk. Berghuis geeft helaas weer eens niet thuis in een grote wedstrijd. Begint er toch sterk op te lijken dat hij goed is voor de eredivisie, maar daarbuiten nauwelijks potten kan breken.

23 oktober 2020 om 00:11

Kaat hem maar lekker bij feyenoord blijven, zeker als hij ruim 1 op 1 loopt. Hij staat altijd in de dubbele dekking alleen is er geen andere speler die gebruik kan maken van de ruimte die vrij komt, hopelijk kan sini dat veranderen

Wat een troep was dit weer. Op het eind met de rug tegen de muur hopen op een gelijkspel. Ieder jaar is hetzelfde liedje.

zonde. beetje scherp zijn en je staat in de eerste helft al met 2-0 voor. tot de rode kaart van Senesi was Feyenoord de betere partij, maar manmanman wat mis je toch wat scherpte en finesse. linssen mist 2 giga kansen, diemers raakt een bal verkeerd, berghuis die een penal mist. qua resultaat niet bizar slecht maar hier had je moeten winnen.

22 oktober 2020 om 22:57

Diemers, Linssen en Berghuis zijn dan ook echte huis-tuin en keuken spelers. Die hebben geen composure. Zodra het erop aankomt missen ze om vervolgens tegen VVV wel weer te raken. Totaal niet geschikt voor Europees voetbal.

22 oktober 2020 om 22:59

Berghuis is natuurlijk wel 10x zo goed als Linssen en Diemers, maar dat snap je vast zelf ook wel.

22 oktober 2020 om 23:00

Zeker waar, maar ook hij staat er niet als het moet om vervolgens tegen VVV weer te scoren.

22 oktober 2020 om 23:04

Hij is gewoon te langzaam voor dit niveau. Al is de speelwijze ook ruk. De backs mogen niet opkomen en alle aanvallers willen de bal in de voet.

22 oktober 2020 om 23:07

Ik wist niet dat hij zijn strafschop recht op de keeper schoot omdat hij te langzaam was.

22 oktober 2020 om 23:08

als berghuis een huis-tuin-keuken voetballer is, dan zijn linssen en diemers berging-schuur en kelder voetballers. beetje rare vergelijking. berghuis is wel te emotioneel. is het lachen speelt die de sterren van de hemel, loopt het even niet helemaal lekker dondert het ook direct compleet in elkaar. om die reden alleen al gaat hij nooit Echt de (sub)top halen, terwijl het verder een absolute klasbak is

22 oktober 2020 om 23:11

Ik wist niet dat je hem een huis tuin en keuken speler vindt omdat ie een pingel mist

22 oktober 2020 om 23:33

Akkoord met de nieuwe benamingen Odesza.

Zonde, maar 0-0 in een uitwedstrijd is acceptabel. Deze ploeg ga je in de kuip zeker verslaan. Hopen dat Wolfsperger niet onverwacht sterk is, dan liggen er kansen in deze groep.

Nieuwkoop man of the match wat mij betreft. Spajic en Bijlow ook goed. Het is jammer dat de voorhoede zo armoedig is, anders hadden we een topteam.

23 oktober 2020 om 00:24

@moridin Helemaal mee eens, zonder te overdrijven vond ik dit 1 van de beste wedstrijden van Nieuwkoop tot nu toe. Hij speelde echt goed en koos telkens de goede oplossing aan de bal. Geen domme overtredingen en die gele kaart die hij pakte was er eentje die moest.

Story of NL voetbal... ‘zonde’, ‘had meer ingezeten’ etc. Om moedeloos van te worden. Gisteren ook al, eerder vandaag ook al met PSV... cheers naar AZ voor het hooghouden van de NL eer deze speelronde.

22 oktober 2020 om 22:57

Dat zeggen we meestal met een nederlaag en nu spelen we desondanks gelijk. Kleine vooruitgang.

22 oktober 2020 om 23:00

Klopt. In ieder geval 3 punten voor NL deze week (voor de UEFA Coëfficiëntenlijst krijg je 1 punt voor gelijkspel en 2 voor een overwinning). Delen door 5 en we hebben deze ronde 0,6 punt gepakt. Had meer ingezeten, maar desondanks niet helemaal ontevreden dat Feyenoord in een lastige pot een punt eruit haalt. Maar dat gevoel dat er gewoon meer in had gezeten is zo typerend voor NL clubs in Europa... Maar goed, volgens mij had het Feyenoord van voorgaande jaren zo’n pot uiteindelijk idd verloren, dus er zit vooruitgang in ja.

22 oktober 2020 om 23:03

Ja dat ben ik volledig met je eens hoor. Dit team heeft echt niet heel veel nodig om te gaan draaien. Vooral diepgang en zoals Boskamp terecht opmerkt een speler die zijn man voorbij komt. Een sinisterra in vorm zou de oplossing kunnen zijn want die kan op snelheid de diepte in en een man passeren. Profiteren de anderen ook weer van. Desondanks in een zware uitwedstrijd 4 100% kansen gekregen. Dat laat ook wel zien dat er echt wel vernuft in de ploeg zit.

Heel dubbel gevoel. Sowieso had die pingel moet hangen en dus met 3 punten moeten vertrekken uit Zagreb. Ondanks het feit dat je op voorhand een punt prima vind voor een lastige uitwedstrijd. Je moet immers ergens resultaat halen buitenshuis als je thuis de punten pakt. Verder was het te stroperig ondanks dat je toch een paar uitstekende kansen krijgt. Verdediging stond wel goed en vond Haps eerste helft en Senesi tot de rode kaart goed spelen. Beste man aan de kant van Feyenoord stond overigens op doel. Slechste vond ik stiekem toch Advocaat. Het spel werd stroperig door gebrek aan diepgang (hopen dat ainiaterra snel op niveau komt..) maar zeker met 10 man had je veeeel aan diepte gehad. Zelfs Narsingh had meer kunnen brengen dan Jorgonson (die hier niet aan kon doen deze wedstrijd). Daar heb ik mij wel aan lopen irriteren.

22 oktober 2020 om 23:01

Eens met vrijwel je hele verhaal, zeker het gebrek aan wisselen door Advocaat. Die kwam duidelijk om niet te verliezen. Maar vond Haps juist zwak. Kwam goed op, maar zo ongelukkig aan de bal. Slechte aannames, bal die van hem wegspringt, pass te hard of te zacht. Zonde want hij kan prima voetballen.

22 oktober 2020 om 23:06

Ja okee eens, maar er zat wel dreiging en diepte in. Misschien dat het daarom wel opviel. Overigens vergeet ik hierbij Spajic en Nieuwkoop te vermelden. Die speelden ook een goede wedstrijd!

22 oktober 2020 om 23:21

Zeker! Met Spanjic en Senesi maak ik me voor het eerst in jaren nauwelijks zorgen over de verdediging, zeker met Bijlow daarachter. Blij met de ontwikkeling van Nieuwkoop, dan kan Geertruida zich ook meer richten op de CV/CVM plek. Als Sinisterra straks terug is en op niveau komt, dan staat er best een aardig elftal.

Voor de liefhebber had je deze beter kunnen overslaan. Deze had je eindelijk gewoon moeten winnen.. Penal gewoon onwijs slecht ingeschoten. Spel was super graag en beide ploegen bleven maar inzakken. Hier doen ze zichzelf echt tekort mee.

22 oktober 2020 om 23:02

Ben jij de commentator voor Veronica? Gebruikt precies dezelfde worden of ben je gewoon een papegaai. Feyenoord heeft voldoende kansen gecreëerd alleen niet afgemaakt.

Feyenoord aardig gespeeld de eerste helft. De hoogtijdagen van dinamo zijn ook voorbij (toen ze nog spelers als olmo en daarvoor modric hadden). Het is echt een matig team op dit moment. Feyenoord had makkelijk kunnen winnen. Nieuwkoop speelde echt sterk. Maar de man of the match is toch Bijlow. Wat een beest hoe die er op het laatst uitkwam. Wordt tijd dat die opgeroepen wordt! Voor de rest moet feyenoord nu alles thuis winnen. Dan maken ze een goede kans op de volgende ronde.

22 oktober 2020 om 23:41

Die spits van dinamo legde er nog 2 in tegen duitsland en afgelopen weekend nog een hattrick... feyenoord zorgde er ook voor dat dinamo zijn kracht niet kon benutten

Als Ajacied heb ik 90 minuten psv en Feyenoord gekeken... ik hoor iedereen altijd zeiken over tadic, maar man man man.. wat kunnen PSV’er en Feyenoorders veel van hem leren. 2 minuten na de rode kaart van senesi wordt diemers getrapt door iemand met geel, hij valt en staat op! Ga rollen en smeer die gozer zijn 2e gele kaart aan en het is 10 tegen 10. En psv hou maar op, Granada was irritant, maar dat straalt werkelijk helemaal niets uit wat op de mentaliteit van tadic lijkt. Vond Feyenoord overigens niet slecht spelen en als Dick de boel aan de praat krijgt zit daar meer in dan bij psv. Feyenoord heeft tenminste een keeper en verdedigers van een beetje niveau.

22 oktober 2020 om 23:05

Tja tis maar waar je naartoe wil. Ik kan me toch redelijk wat gezeur over Getafe herinneren.

22 oktober 2020 om 23:08

Nee dat gaat mij ook veel te ver, maar je wil tadic toch niet met getafe vergelijken... die gaat niet liggen zoals Mauro junior vanavond geel kreeg hoor.

22 oktober 2020 om 23:15

Dat misschien niet, maar dat valsspelen hoef ik personlijk gewoon helemaal niet te zien. Mag ook wat mij betreft veel harder bestraft worden.

22 oktober 2020 om 23:33

Ik vind t geen valsspelen. Het is situaties iets aandikken of gebruik maken van... van Bommel was daar ook een meester in, als Ajacied had ik echt een hekel aan hem, maar het leverde psv Europees wel succes op en Ajax met tadic ook. Dus zeg t maar... altijd het braafste jongetje van de klas en zelden iets bereiken of eens ergens iets van leren ipv er altijd maar tegenaan te schoppen

22 oktober 2020 om 23:44

Na een tijdje vielen de kaarten voor feyenoord als rijpe appelen ennhad dinamo er ook met gemak 3 kunnen krijgen. Dan sta je gewoon 10 tegen 10 en speel je toch wat makkelijker.

Bijlow wat is die goed zeg pff

Wat een ongeinspireerd zooitje en dat al wekenlang. Berghuis heeft er geen zin meer in sinds zijn teleurstelling bij Oranje. Dick heeft er ook geen zin meer in volgens mij. Waarom altijd blijven wachten tot na de 70e minuut om te wisselen terwijl iedereen na 5 minuten in de 2e helft al ziet dat er iets moet veranderen. En dan ook nog met Jorgenson komen ipv Narsingh die met zijn snelheid gevaarlijker kan zijn. Wordt echt een beetje moedeloos van dit spel. Bijlow wel weer een topper natuurlijk. Wel een rare scheidsrechter met veel verkeerde beslissingen. Zagen waardeloos elftal met hele vervelende spelers.

22 oktober 2020 om 23:45

Hij hoopte dat nico een bal vast kon houden, dat stuk kon ik wel begrijpen maar ikndenkbdat conteh en narsing wel meer hadden kunnen betekenen in een counter

Advocaat is geen coach die nog stiekem kansen ziet op een goal met 10 man door snelheid erin te gooien. Puur punt over de streep trekken. Jammer.

23 oktober 2020 om 02:26

Op dit moment bij Feyenoord wel aanvaardbaar vind ik. In zijn algemeenheid snap ik je opmerking.

Ik heb nu eindelijk eens de kans gekregen om Bijlow een hele wedstrijd te zien keepen. Geen twijfel over mogelijk : Bijlow in Oranje!

Berghuis neemt altijd deze aanloop, wat zeuren ze nu opeens over die aanloop.

22 oktober 2020 om 23:56

En dan loop je weleens aan tegen een misser.

23 oktober 2020 om 07:51

Dat blijdt altijd het risic als je een penalty neemt.

Vooraf getekend voor een punt, nu flink balen. Bijlow (man wat was die goed), Spajic, Nieuwkoop en Diemers goed. Linssen en Berghuis vielen tegen. Ook Kokcu heeft het nog niet helemaal. Hopen dat we over een week drie punten halen, want dan staan we er gewoon erg goed voor voor het tweeluik met Cska, anders zijn dit hele dure gemiste punten.

Berghuis was matig/ongelukkig. Schiet die penalty niet best in, iets zachter en geplaatst in een hoek of wachten totdat de keeper zijn duik al inzet? Nee gewoon een hoek kiezen en daar hard op schieten en dan niet eens een halve meter uit het midden mikken? Dat kan ik serieus nog beter an fin. Moet ook zeggen dat Dinamo Zagreb totale anti voetbal speelt. Het zit een beetje tussen Turks (heet gebakken) en Spaans in (veel theater en drama + zeuren bij de scheids). Soms zag je wel dat ze goed konden voetballen maar ze waren voornamelijk bezig met het spel ontregelen. Helaas ontbreekt het bij Feyenoord dan aan dat extra beetje creativiteit om daar doorheen te voetballen. Dat iedereen de bal in zijn voeten wilt krijgen (tussen de linies) en niemand diep gaat in de ruimtes werkt totaal niet want zelfs een matige ploeg als Zagreb kan daarop inspelen. Volgend seizoen proberen om een Bas Dost aan te trekken. Linsen is een linksbuiten en geen echte spits dus er moet wel echt iets gaan gebeuren.

Feyenoord doet zichzelf toch echt tekort, het spel deed bij vlagen ook pijn aan de ogen. Schiet gewoon klinisch die penalty erin, want die mensen gingen er nooit twee scoren. Bij de minste of geringste druk op de bal was het al paniek. Een punt is helemaal niet slecht, maar de winst zat er meer dan in. Overigens heb ik me gestoord aan Texeira en Diemers, wat waren die onzorgvuldig en slap.

23 oktober 2020 om 08:20

Als je aan die twee heb gestoord dan heb je zeker alle haren uitgetrokken vanwege Berghuis? Het grote probleem is dat ze geen balvaste spits hebben om bij aan te sluiten dus er zat geen moment rust in het spel van Feyenoord waardoor deze jongens uiteindelijk verzopen op het middenveld.

23 oktober 2020 om 13:16

Berghuis deed inderdaad letterlijk alles fout, in dit soort wedstrijden verwacht je dat hij opstaat, maar dat was geenszins het geval. De penalty is tot daaraan toe, maar verder was het ook niet om aan te gluren.

Zonde, als Feyenoord hier wint zetten ze meteen een forse stap richting plek 1 of 2. Maar goed, één punt in een uitwedstrijd is natuurlijk niet verkeerd Europees gezien.

Bijlow een klasbak gisteren!! Verdient een oproep, want dat hij Zoetje (en Padt) voorbij is in de pikorde, lijkt mij duidelijk. Hopelijk kan hij nog groeien als speler en ervaring opdoen, maar gisteren stond daar een uitstekende keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren