Denzel Dumfries: ‘Op een gegeven moment begon ik me daaraan te ergeren’

Donderdag, 22 oktober 2020 om 22:20Chris Meijer • Laatste update: 23:59

PSV begon de Europa League-campagne donderdagavond met een 1-2 nederlaag tegen Granada. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar zagen de Spanjaarden de stand na rust in hun voordeel ombuigen. Denzel Dumfries toont zich na afloop in gesprek met RTL7 teleurgesteld en stoorde zich met name aan het gedrag van de spelers van Granada.

“De tweede helft was voor Granada, de eerste helft was voor ons. Je mag niet zo’n standaardsituatie tegen krijgen”, zo analyseert Denzel Dumfries de wedstrijd, terwijl hij wijst naar het eerste tegendoelpunt van Jorge Molina. De tweede Granada-treffer van Darwin Machís noemt de vleugelverdediger een ‘wereldgoal’. “Maar goed, dat moeten wij beter doen. Wij moeten beter druk op de bal zetten, dan komt hij niet zo ver. Wij voerden strijd, maar je ziet dat zij slimmer zijn. Ze gingen liggen in bepaalde situaties, in mijn ogen op momenten dat er niks aan de hand was.”

“Je weet hoe ze spelen, we analyseren onze tegenstanders ook. Tijdens de wedstrijd ben je onverstoorbaar, maar op een gegeven moment begon ik me eraan te ergeren dat de scheidsrechter daarin meeging. Het is een mannensport en je komt met elkaar in duel. Oké, goed. Het is geen excuus, daar moeten we slimmer mee omgaan”, stelt Dumfries gevraagd naar de irritaties die ontstonden richting de tegenstander. Mario Götze, die in de rust werd gewisseld, beaamt dat Granada ‘een beetje irritant’ speelde.

“Laten we zeggen dat het 'speciaal' was. Het is hun manier om de wedstrijd aan te pakken. We moeten dat accepteren, het zou ons niet moeten beïnvloeden, maar het is soms een beetje irritant”, antwoordt Götze gevraagd naar de speelstijl van Granada. Ook Donyell Malen krijgt na afloop vragen over de opponent, maar de spits houdt zich op de vlakte. “Ik vond het een beetje... Laat ik maar niks zeggen. Maar ik was er niet heel bij mee.”

“Het was geen makkelijke wedstrijd en de tegenstander had duidelijk de nodige ervaring, we hebben gevochten in de duels en uiteindelijk verloren. Maar we weten dat de competitie nog niet over is, we kunnen ze verslaan in Granada”, analyseert trainer Roger Schmidt het verloren Europa League-duel. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, dat is altijd zo als we verliezen. Het was een lastige wedstrijd, tegen een goede tegenstander. Ook gezien de spelers die we misten, al hebben hun vervangers het goed gedaan. We hadden deze wedstrijd ook kunnen winnen, dat is een positief aspect. We waren wat ongelukkig.”


Poll

Snap jij de irritaties?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door cancellara)

Zolang je spelers als Hendrix, Baumgartl en Boscagli op blijft stellen zul je altijd achter de feiten aan lopen. Vooral de eerste twee zijn gigantische zwakke schakels. Toch apart dat PSV geen centrale verdediger heeft gehaald terwijl we daar eigenlijk al 3 jaar behoefte aan hebben.

22 oktober 2020 om 22:35

Hetzelfde geldt voor Rosario, Viergever, Mauro en ook de huidige vorm van Dumfries en Ihattaren. Allemaal niet het niveau van PSV.

22 oktober 2020 om 22:41

Mauro is heel nuttig multi functioneel, technisch redelijk en een hele leuke speler om er bij te hebben. Niet voor de basis uiteraard. Rosario eens, ook Viergever leuk voor de breedte. Van Mo en Dumfries verwacht ik nog wel dat ze gaande het seizoen er weer goed in komen.

@Skede Moet je niet even op Dumfries reageren? Hij geeft precies aan wat ik aangaf Lol. Anyway dus dat Dumfries. Daar ging het fout, je zag duidelijk dat Psv de focus verloor en er verkeerd op reageerde. Kort erna scoorde, niet toevallig, Granada 2 keer. Uiteindelijk kon Psv niet meer reageren. Maar gezien de 1e helft had Psv gewoon controle erg jammer.

22 oktober 2020 om 22:57

Vent hou toch op. Echt je reageert zo schijnheilig. Kun je over 'VZ politie' beginnen maar je reageert in het live meepraten echt 8x achter elkaar exact hetzelfde en in het artikel vervolgens nog eens 5x, steeds dezelfde strekking: Granada heeft alle recht om alles uit de kast te trekken, PSV moet niet zeuren en dit is een kwaliteit van Granada. Supporters moeten niet huilen volgens jou. Vervolgens wijs ik jou op jouw eigen reacties in de topics over Getafe en dan ben je stil. Je reageert schijnheilig en selectief realistisch. En dan die uiterst schijnheilige 'maar ik hoop dat PSV wint hoor!' 😂 Het is bijna komisch hoe vaak je wel niet in het live meepraten hebt herhaald hoe goed Granada het wel niet aanpakt en dat het hun goed recht is, dat PSV niet moet huilen etc. Het is jammer dat je geen screenshots kunt toevoegen aan een post hier dan had je kunnen zien hoe erg jij met 2 maten meet.

22 oktober 2020 om 23:09

Ik presenteer u.... tromgeroffel... Sociofan1 bij Ajax - Getafe:-Getafe begint al scheit ploeg. Pak ze aub aan Ajax- Ajax met een te zwakke elftal helaas anders was er nog wel kans. Scheids doet het wel prima gelukkig, wat een scheit ploeg dit Getafe.- scheids trapt er weer eens in hoor pfff.- Klote scheitploeg Getafe!

22 oktober 2020 om 23:17

Je hebt me dag echt gemaakt haha. Geweldig gewoon. Je bent vermoeiend maar hilarisch lol. Ik reageer op Real vaak kritisch als het fout gaat maar tegen Cadiz was ik gewoon mild, dacht agh het zal wel. Jij be like, ohhh kijk hij meet met 2 maten kan toch niet. Nogmaals heel gek dat je gewoon een reactie van me plaatst van een match van tig maanden terug, dat is wel echt heel bizar lol. Tjsa. Daarnaast was ik destijds meer voor Ajax vandaar de emotie wellicht, dan dat ik vandaag voor Psv was. Maar moet ik er nu objectief op reageren dan zeg ik ja Getafe heeft Ajax goed uit zijn spel gehaald en ik weet eigenlijk wel zeker dat ik dat toen gedaan heb in de artikel na de match maar man waar hebben we het over. Maar hey denk dat je meer vermoeid raakt van je zelf. Ik geef me mening en dat doe ik daarna weer door op anderen te reageren mag ik!? Man man man.

22 oktober 2020 om 23:18

En dan nu, op veler verzoek. Sociofan1 bij PSV - Granada. - Het is irritant maar het is wel een kwaliteit. Getafe bijv. zou nooit zo kunnen presteren als zij dat niet hadden en zogenaamd sportief elke keer gingen voetballen. - Dus Sterling die keer op keer schwalbes inzet, Martial laatst die als een vallende zwaan neer gaat om penalties te veroorzake is geen kwaliteit, om de scheids jouw kant op te beinvloeden? Het is smerig maar het is wel degelijk een kwaliteit maar als het Engelse teams betreft of je eigen club dan hoor ik je vast er niet over. - Beetje selectief verontwaardigd. In Engeland heb je ook gewoon schwalbe koningen zoals Sterling - Hoop dat Psv wint hoor maar dat gezeik meteen over Spaanse ploegen lol. Wat een selectieve verontwaardiging. En daarnaast het kan irritant zijn maar het is ook een kwaliteit, van Bommel weet er alles van. En daarbij moet je snappen dat teams als Granada en Getafe nooit zo zouden kunnen presteren als ze dat geniepige niet hadden. - Men snapt niet dat Granada maar een degradatie kandidaat team is afgelopen 2 jaar in Spanje. En dan zeuren op hoe ze spelen. Het is alsof Burnley, Sheffield of een Stoke city Europa ingaat, wordt je ook niet blij van. Kick en rush voetbal. - Het is smerig maar een kwaliteit. Focus verlies, uit je spel halen en dan toeslaan. Zuur. Men moet weten Granada is maar een degradatie kandidaatje. Dat je daar moeite mee hebt tsja. - Ik zeg toch Kwaliteit. Men is hier al van slag van dat geniepige spel, zo ook Psv, totaal de weg kwijt, uit het spel gehaald, focus verlies en weer slaan ze toe! Ga maar lekker slapen. Morgen maar even nieuwe boter halen want dat zit allemaal op je hoofd. Houdoe!

22 oktober 2020 om 23:23

Haha duidelijk een VZ politie agentje. Sneu mannetje. Weet genoeg. Dit is kansloos joh, enkel zich irriteren aan anderen maar inhoudelijks niks in te brengen. Fijne avond nog.

22 oktober 2020 om 23:25

Hahaha mooie expose. Sociofan had hier niet aan moeten beginnen. Heb wel vaker onzin van hem gelezen hier, maar hier zet je hem toch wel voor schut.

22 oktober 2020 om 23:25

Inhoudelijker dan je confronteren met je eigen uitspraken wordt het niet hoor 😅 Jij ook een fijne avond!

22 oktober 2020 om 23:36

Sorry hoor maar heb je niks beters te doen dan oude comments onder oude wedstrijden te recyclen om een discussie op een forum te winnen?

22 oktober 2020 om 23:36

Want? Wat een vreemde gewaarwording. Alsof het niet gebeurd dat de ene keer je het wel prima vind dat een scheids foutjes maakt die in je voordeel vallen en je de andere keer erg gefrustreert bent nadat de scheids ong. dezelfde foutjes maakt. Alsof je niet de ene keer wat emotioneler met meer spanning een match zit te kijken dan een andere keer. Daar is niks mis mee en heeft niks te maken met de dubbele maat. Of wanneer je een speler slecht vind en de andere keer goed. Zo kan een team zuur voetballen en dan vind je het anti voetbal maar wanneer dat team je eigen team is en op die manier wint van een grote team dan vind je het vast meer dan prima. Daar is toch niks mis mee. Wat een onzin, lachwekkend.

22 oktober 2020 om 23:40

Nee

23 oktober 2020 om 00:02

Ik heb zojuist ingezet op Skede. Valt niets aan te verdienen helaas gezien de odds laag liggen, maar ik vaar op zekerheid. Go Skede!

23 oktober 2020 om 00:13

@myvision Haha beetje vermaak, lekker joh, niks mis mee. Maar het is bedtijd lol. Morgen weer. Haha. Maar na je reactie zal hij vast heerlijk gaan slapen. Daar kickt hij vast op gezien z'n begin zinnetje 'op veler verzoek...' , en dan mijn reacties plaatsen lol alsof heel VZ op zijn detective werk zit te wachten uhm uhm. Maar op Dumfries' woorden ingaan, wat ik ook al aangaf, lukt em niet helaas. Wil er graag een persoonlijk strijdt van maken wat best sneu is.

23 oktober 2020 om 09:14

@SocioFan1 jij daagt hem uit he. Jij vraagt of hij niet ff moet reageren. Dan zou het je sieren als je erkent dat je er naast zit ipv hem proberen belachelijk te maken. Een grote vent weet wanneer hij verloren heeft en gaat stil zitten als hij geschoren wordt.

Als jij nou maar kapt met die domme overtredingen terwijl je een corner kan verdienen. Echt niet de eerste keer dat Dumfries zulke onnodige overtredingen maakt. Het toch heel lastig te begrijpen waarom hij dit zo vaak doet. Kan hij zijn frustraties niet onder bedwang houden?

Terechte kritiek op Granada al weet je dat dat toch niks uitmaakt. Ik moet zeggen dat Mo ook onthutsend zwakke passe’s gaf. Een paar mooie fotocamera momentjes maar je ziet duidelijk aan hem dat hij met een maatje meer voetbalt. Fein mag er inmiddels opkomen in zijn plaats.

Psv en europees voetbal is al jaren een slechte combi. Je hoopt elk jaar dat ze eens wat punten pakken voor de europese ranking.....

Benieuwd hoe journalisten het verhaal over Ihattaren zo kunnen spinnen dat het uiteindelijk toch de schuld van Schmidt is.

23 oktober 2020 om 07:15

Hey wie heeft Ihattaren opgesteld, zijn schuld is het dan dus. iedereen weet dat Ihattaren de laastte tijd niet de vorm heeft. Dus wat mag je dan verwachten van zo'n jongen. Dat hij zijn best doet, ik kan me niet voorstellen dat hij dat niet doet.

Het probleem komt door NL zelf, in het internationale voetbal gelden andere wetten, wordt eens wakker. Als we in nl tijdrekken of een swalbe maken valt iedereen of je heen, alle analisten voorsp, scheinheilgers. Maar als we in Europa spelen dan hebben de analisten ineens alle begrip voor alle smerige spelletjes, want dat hoort erbij. Lachwekkend. Dus nl clubs wordt eens wakker en heb schijt aan alle kritieken in nl, probeer eens slimmer te zijn. Drie keer rollebollen over het veld, tijdrekken etc, het hoort er allemaal bij! GROW UP

23 oktober 2020 om 00:38

Volkomen mee eens. Het is nu eenmaal part of the game. Deal with it.

Alsof Psv spelers niet zomaar gingen liggen.. man man. Granada was irritant ja, maar het kan nog veel erger, vraag dat maar aan Ajax of Barcelona. Psv kan hier iets van leren. De instelling bijvoorbeeld.

Dat ergeren moet je juist niet doen natuurlijk. Ajax deed het heel erg en psv nu ook weer in mindere mate. Het haalt je uit je focus en je schiet er niks mee op. Misschien voor beide team een mentale training hoe je hier mee omgaat?

Sorry dat ik het zeg maar toch ga ik het doen: dit is Europa en hier gelden andere wetten. Toen Getafe dit flikte tegen Ajax werd er geluld door heel Nederland dat Ajax dit kon verwachten en het zelf voetballend liet afweten en dat dit een manier van spelen is. Het resultaat is heilig en Granada heeft de 3 punten.

23 oktober 2020 om 07:54

Ja je hebt gelijk. Je blijft echter hopen dat een scheids voorkeur geeft aan voetballen en dat er hard wordt opgetreden tegen iedere vorm van onsportief gedrag. Onsportief gedrag zorgt niet alleen voor irritaties bij de spelers maar ook bij publiek (behalve eigen groot gedeelte eigen aanhang). Voor de neutrale kijker gaat de lol er ook wel van af. Ik kijk dit soort wedstrijden niet meer (ben niet eens helemaal Neutraal). Als belanghebbende vsn het voetbal zou ik alles doen om onsportiviteit te verbannen. Als uefa zijnde zou ik hierin investeren, bijv. Door scheidsrechters hierop te wijzen en trainen hoe iets te herkennen evt. In samenwerking met VAR en de snelheid in het spel te houden (dus actie tegen vertraging)!

Het is een mannensport? Kijken waar de eerste blijven om hem hier op ad te rekenen 🤣

Wat wil je als PSV zijnde met spelers als Boscagli, Hendrix, Ihattaren en Baumgartl? Allemaal leuke voetballers voor in de speeltuin competitie a la Eredivisie, maar op Europees niveau val je dan zwaar door de mand. Het moet gewoon een keer afgelopen zijn om talenten als Ihattaren de hemel in te prijzen. Deze beste zaalvoetballer (ja, jullie lezen het goed) kan zich prima manifesteren in de Eredivisie. Het niveau in die competitie is om van te huilen. Serieus, om van te huilen. Daar kunnen zij wat potjes breken, niet op Europees niveau. Gisteren viel de beste Ihattaren zwaar door de mand, net als vele anderen hoor. Maar het ophemelen van talenten als Ihattaren, Kokcu en ene Stengs moet eens afgelopen zijn. Vooral in de studio van FOX Sports hebben ze daar een enorm handje van. Telkens zeggen dat ze van de absolute buitencategorie zijn. Nee, dat zijn zij niet en zullen ze nooit worden. Spelers in de Eredivisie die van een buitencategorie waren, waren Robben, Van Nistelrooy, Sneijder, Van der Vaart enzovoort. Dit zijn leuke zaalvoetballertjes, maar komen fysiek en technisch zwaar te kort.granada is geen absolute top in Spanje, he? Laat dat duidelijk wezen. De Zuid-Spanjaarden speelden drie seizoen geleden nog in de Segunda en hebben het sindsdien redelijk gedaan in La Liga. Als je ziet hoe zo'n Machis voetbalt, dan is dat absoluut om van te smullen. Het eeuwige talent Ihattaren, hou alsjeblieft op. In de speeltuincompetitie is hij een nuttige speler met af en toe leuke acties tegen clubs als Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Maar nogmaals, op Europees niveau, en dan is Granada (nogmaals) geen subtop (!) valt 9 van de 11 spelers keihard door de mand.dat gezegd hebbende hoop ik dat vanaf nu spelers als Ihattaren, Kocku, Stengs en dergelijken gewoon netjes met beide benen op de grond blijven staan en die overenthousiaste- en gehypte media eens normaal gaat doen. Want ze hebben er echt een handje van. Veronica Inside kan spelers finaal afbranden (vaak nog realistisch ook) en FOX Sports ze het label 'messi' of 'ronaldo' geven. Kappen!

23 oktober 2020 om 09:39

Ke hebt helemaal gelijk, er worden in Nederland geen echte mannen voetballers afgeleverd, allemaal mooi weer voetballers die door de mand vallen als er fysieke en psychische oorlog gevoerd wordt op het veld. Nu en dan komt er eentje door maar over het algemeen worden enkel ideale schoonzonen opgeleid en dat gaat ons op een grote afstand zetten de komende jaren. De Nederlandse voetbalschool is al voorbij gestreefd en zal op korte termijn moeten veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3219
E. ZahaviAanvaller2411
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller142
J. PiroeAanvaller101
Y. MvogoKeeper320
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren