Götze en Schmidt komen met licht tegenstrijdige verklaring voor wissel

Donderdag, 22 oktober 2020 om

PSV verloor donderdagavond zijn eerste groepswedstrijd in de Europa League van Granada (1-2). Na afloop gaat het vooral over de wissel van Mario Götze, die ondanks een uitstekende eerste helft in de rust naar de kant werd gehaald. Trainer Roger Schmidt verklaart voor de camera's van RTL 7 dat de aanvallende middenvelder een lichte spierblessure heeft, al rept Götze daar juist met geen woord over.

"Ik wilde Mario er niet af halen, maar hij had tijdens de warming-up al lichte spierproblemen", zegt Schmidt na de wedstrijd. "Na de eerste helft voelde hij dat nog een beetje meer, we konden geen risico nemen, waardoor we hem eraf moesten halen." Merkwaardig genoeg bracht Schmidt verdediger Nick Viergever in het veld voor Götze, waardoor linksback Philipp Max in een veel aanvallendere rol kwam. "Ik had meerdere opties om te wisselen. Met de opties vandaag was het inbrengen van Nick voor mij het meest logisch. We stonden voor, we moesten veel lange ballen verdedigen, ik had vier wisselopties op de bank, dit leek me de beste optie."

Ook Götze zelf verscheen voor de camera's, maar hij zei niets over een lichte blessure. "De wissel heeft met mijn situatie te maken", aldus de 28-jarige Duitser. "Ik heb pas zes keer getraind of zo. Zondag heb ik gespeeld (tegen PEC Zwolle, red.), komende zondag hebben we weer een wedstrijd (tegen Vitesse, red.). Ik moet dus voorzichtig zijn. Ik moet niet alleen nu fit zijn, maar het hele seizoen fit blijven. Wiens keuze de wissel was? Het was een keuze van iedereen. Van tevoren hadden we niet afgesproken dat ik maar één helft zou spelen, maar dat ontwikkelde zich zo gedurende de eerste helft."

Mario Götze maakt grote indruk: ‘Je moet deze bal zo goed drukken’

Theo Janssen weet dat het fraaie doelpunt van Mario Götze niet makkelijk was.Lees artikel

Götze weet dat PSV de wedstrijd had kunnen winnen. "Ik ben teleurgesteld. We wilden beginnen met een zege, zeker thuis, zeker tegen Granada. We hadden een grote kans vandaag, maar hebben helaas niet de drie punten gepakt." Het hoogtepunt van het duel aan Eindhovense zijde was natuurlijk het doelpunt van Götze, die de bal via het hoofd van Denzel Dumfries ontving en uit de stuit op de slof nam. "Het was belangrijk dat Denzel het kopduel won. Ik had het gevoel dat de bal in the box zou vallen, het was een goede goal. Voor mij belangrijk, na zo'n lange tijd."

Donyell Malen vond het als vanzelfsprekend jammer dat Götze in de rust gewisseld werd. "Natuurlijk is het balen voor hem, voor ons ook", zegt de spits. "Hij voetbalde heel goed mee, dus dat is niet fijn. Maar aan de andere kant: dat kan gebeuren, het is geen excuus. Zij drukken in de tweede helft door, daardoor hebben wij het zwaar. Het gaat erom dat je dan geen tegendoelpunten krijgt, zeker niet op zulke momenten. Als ze wel vallen, moet je oppurtunistischer gaan spelen en het een andere wedstrijd wordt."

Aanvoerder Denzel Dumfries was na afloop van het duel nog niet op de hoogte van de reden van de wissel van Götze. "Ik weet niet wat er aan de hand was, maar hij is natuurlijk een goede speler", aldus de rechtsback. "Het is altijd jammer als hij de tweede helft niet kan spelen. Maar wij moeten het oplossen met de spelers die we hebben, dat kunnen we ook wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Roger wil en kan gewoon niet toegeven dat zijn plan in de 2e helft ons de wedstrijd heeft gekost.

22 oktober 2020 om 22:12

Wie had hij er dan in moeten brengen?fein, die nul ervaring heeft, op een totaal andere positie speelt?madueke die op rechts speelt en ook de enige wissel was die iets kon forceren?het is gewoon zuur dat Gakpo, Zahavi en Romero er niet zijn, dat scheelt een hoop opties.ergens snapte ik de Viergever wissel wel, anders heb je geen enkele speler erin staan met enige ervaring.

22 oktober 2020 om 22:14

Nou Madueke naast Malen posteren en Ihattaren/Mauro op de plek van Götze, dan was je er al.

22 oktober 2020 om 22:16

Je kan Madueke prima op links zetten in deze situatie. Dat is toch een veel betere optie dan Max naar voren halen? Desnoods Mauro naar links en Madueke spits. Fein had natuurlijk moeten starten ipv Hendrix.

22 oktober 2020 om 22:17

Met Ihattaren en Madueke op de flanken ga je de oorlog ook niet winnen, dan zie ik liever wat ervaring in het veld komen.dit soort tegenstanders zijn onbekend voor de meeste spelers, Viergever daarentegen heeft tegen half Europa gespeeld in zijn tijd van AZ, Ajax en PSV en kan daarin meer toevoegen.

22 oktober 2020 om 22:18

Ga je nou echt vragen wie hij dan in had moeten brengen? Je hebt Madueke toch, die dit seizoen een goeie indruk maakt. Nee dan zet je een linksback op het middenveld en een centrale verdediger op linksback. Gewoon een vreemde keuze.

22 oktober 2020 om 23:09

Ledezma was ook een prima keuze geweest. Ik vind dit een typisch geval van een coach die alles te veel overdenkt. Als je continue wil verrassen en tot in de details alles gaat uitwerken, dan krijg je af en toe van dit soort gekke zetten. Vaak is het gewoon het belanhgrijkste dat je jouw spelers op hun beste positie zet. Dat Max aanvallend bijvoorbeeld veel bijdraagt betekent niet dat hij een goede linksbuiten zou zijn, maar dat betekent dat hij erg goed aanvoelt wanneer hij opkomen vanuit de backpositie. Zelfde met Dumfries. Die moet je ook niet op rechtsmidden of rechtsbuiten zetten. Dat is toch altijd weer anders spelen. Mo moet ook gewoon of op tien of op rechts. Je ziet aan alles dat die jongen zich daar beter voelt en beter begrijpt hoe hij het beste kan presteren. Natuurlijk, hij kán op links en hij kán als 2e spits. Maar dan ga je niet de beste versie van je speler zien. Kortom, weer een aantal verrassende fouten van Schmidt vandaag. Ik ben, helaas, nog niet overtuigd.

23 oktober 2020 om 00:18

PSV zou weer even gaan swingen onder Schmidt maar ik zie nog geen spectaculair voetbal

Het is niet handig, maar verliezen tegen Granada, dat afgelopen weekend Sevilla versloeg, kan altijd gebeuren. Vier basisspelers misten we en het team is echt nog maar net samen. Daarnaast zijn de andere teams in de poule beduidend minder.enige wat kwalijk was, was de inzet maar goed daar zal Schmidt ook nog niet het laatste woord over gezegd hebben.hopelijk kan Ihatarren in de basis nu in ieder geval de koelkast in, want die is er op het moment gewoon niet klaar voor. Edit: stond Getafe, moet natuurlijk Granada zijn. Merci Oelie.

22 oktober 2020 om 22:11

Het was Granada .

22 oktober 2020 om 22:13

Je hebt gelijk; het was Granada dat Sevilla versloeg afgelopen weekend.

22 oktober 2020 om 22:20

Vind dat je het wel heel makkelijk af doet. Je verliest gewoon in eigen huis en het spel was niet om aan te zien. In de Eredivisie winnen ze puur op individuele kwaliteit, maar als collectief lijkt het nog nergens op. Zeker niet op het vol-gas voetbal waar die Schmidt mee is binnen gehaald. Van Hanegem heeft nog steeds gelijk.

23 oktober 2020 om 06:40

MessiBazour, je hoopt ook echt dat het niet vd grond komt anders kom je niet met steeds de zelfde reactie. Althans een reactie met dezelfde lading. Psv heeft net 10 wedstrijden gespeeld. In wisselende samenstellingen. Pech met Zahavi, Gakpo, Teze, Rosario . Gotze die nog niet volledig fit is. Spelen die jongens een aantal keren met elkaar is de kans op samenhang een stuk groter. Denk ook dat PSV gewonnen had als Götze alleen al 90 minuten kon spelen. En de eerste helft was bij vlagen niet verkeerd imo. Granada staat na een overwinning gedeelte 1e plaats in Spanje. Boven Getafe geëindigd vorig seizoen. Sangere spat de kwaliteit van af. Begrijp dat er wat angst is mocht PSV fit worden en blijven. Dan zijn ze de beste van Nederland.

23 oktober 2020 om 09:13

Het gaat meer om de manier waarop je verliest. Psv heeft totaal geen visie in het spel. Het mag niet zo zijn dat je als topclub afhankelijk bent van een jongen die nog wedstrijdfit moet geraken. Jongens als Mo en Malen laten niks zien terwijl iedereen weet dat ze beter kunnen. Dan kom je ook snel bij de trainer uit die ze blijkbaar teveel instructies meegeeft waardoor ze niet vrij uit kunnen voetballen. In ieder geval zie ik weinig terug van de gegenpressung techniek en je merkt dat niet het optimale rendement uit de beschikbare spelersmateriaal wordt gehaald. Heeft ook deels te maken met wat je hierboven beschrijft, maar hij is al enkele maanden trainer en tot op heden is er geen samenhang in het spel te vinden.

23 oktober 2020 om 10:31

Proso, een elftal in de steigers heeft behoefte aan vastigheid. Er wordt een andere manier van spelen verwacht, wat tijd kost. We zijn net begonnen of er zijn direct mutaties die vrij ongelukkig zijn maar waar iedereen last van heeft. Zahavi en Gakpo mensen in uitstekende vorm worden gemist. Teze is een baas, maar Baumgartl kan beter hockeyen denk ik. Er zou nog een CV komen, zal nu in de winterstop zijn. Denk dat we 't over een maand of 2 nog 's moeten beoordelen. Als PSV de eerste ronde EL doorkomt, 1e of 2e staat in de eredivisie kun je moeilijk kritiek hebben. Nu praat ik t niet eens over onmogelijke missie.

Vind er weinig tegenstrijdigs in, eerlijk gezegd. Een pijntje aan de spieren is nog geen blessure en zorgen dat je fit blijft gedurende de rest van het seizoen is natuurlijk iets wat beiden zullen willen.je kunt je wel afvragen of de manier waarop gewisseld werd slim is, zeker gezien het feit dat Max het als LB erg goed doet en je hierdoor minder dreiging hebt. Ik heb de wedstrijd maar met een schuin oog gekeken (mijn focus lag ergens anders), maar het is wel zonde voor PSV dat hier niet gewonnen werd. Daarmee wordt overwinteren een heel stuk lastiger.

Götze eruit is één ding, maar Max kunnen we beter back laten spelen. Mauro kwam de hele wedstrijd handen en voeten te kort. En Mo ging pas een beetje voetballen toen hij weer rechts stond. Groot probleem was dat Granada ons vleugellam maakte, en dat wij vanuit de as echt niks meer konden doen nadat Götze eruit was. Had Schmidt veel beter op kunnen lossen, zelfs al voelde hij zich gedwongen Mario te wisselen. Ook had hij na 15 minuten in kunnen grijpen want Granada werd alsmaar sterker, en na 5 minuten kon je al zien dat de nieuwe veldbezetting hen in de kaart speelde.

23 oktober 2020 om 09:08

Snap niet waarom Madueke geen kans krijgt. Erg talentvolle jongen die met wat meer vertrouwen een mooie ontwikkeling kan maken. Mauro is wel multifunctioneel maar voegt weinig toe.

Opzich logisch dat je zuinig met gotze wil ingaan. Daar is ook niks mis mee. Maar waarom dan geen madueke inbrengen of een Fein.. Toch geen viergever.

22 oktober 2020 om 22:15

Buiten Gã£â¶tze, Max en Zahavi heeft PSV 0 spelers met ervaring internationaal die basismateriaal zijn. Viergever en Unnerstall zijn de enige bankspelers met ervaring.snap daarom deze wissel wel anders sta je met een elftal van gemiddeld 22 te spelen. Edit: Hendrikx vergeten, maar daarvan heb ik niet het idee dat hij qua leiderschap veel toevoegt.

Verklaart nog steeds niet waarom Max opeens als linksbuiten werd geposteerd. Totaal onlogische wissel, tenminste, als supporter zijnde dan.

Jongens. Niet getreurd. Gewoon winnen bij Ominia, dat ligt de hele groep weer open.

23 oktober 2020 om 09:07

Makkelijker gezegd dan gedaan. Er zit gewoon geen visie in het spel. Psv leunt teveel op individuele kwaliteiten van Gotze en als hij wegvalt merk je dat er zowel achterin als voorin weinig overblijft.

23 oktober 2020 om 18:06

Zonder Götze wonnen ze ook met 0-2 bij Rosenborg. Denk niet dat die heel veel slechter zijn dan Paok en Omonia.

23 oktober 2020 om 10:33

Granada en Paok winnen ook bij Omonia, dat is het 'm juist. Thuis tegen Granada had je gewoon punten moeten pakken. Desnoods 1

23 oktober 2020 om 18:08

Paok won thuis al niet eens van Omonia.

Storm in de glas water....kan je beter zorgen maken over hoe Hendrix achteruitlopend op 1,5 meter en ook nog oogcontact maakt bij die goal. Dat heb ik werkelijk nog nooit gezien.🤣😂🤣😂

23 oktober 2020 om 09:44

Als je beter gekeken had zag je dat de back van granada er over heen kwam en hendrix de afweging moest maken of die de bal zou krijgen, 2 tegen 1 situatie waarbij hij even mee stapte met die opkomende man. Daardoor kapt de man met bal makkelijk naar binnen, logisch gevolg, als je zelf ooit gevoetbald hebt dan weet je dat dat weleens gebeurd.

Waarom trad de scheids niet/te weinig op tegen dat aanstellerig gedrag van de Granadaspelers: schreeuwen, vallen, praten tegen de scheids etc.hebben ze dit geleerd van Getafe?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

443 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 3 2 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 11 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mario Götze en Mohamed Ihattaren ziek in aanloop naar duel met FC Twente

De opstellingen van FC Twente en PSV voor de onderlinge wedstrijd in de Eredivisie zijn bekend. De Eindhovenaren moeten het stellen zonder Mario Götze, die niet geheel fit is gebleken op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren