Boskamp ergert zich aan Liverpool tegen Ajax: ‘Arrogantie liep van zijn smoel’

Donderdag, 22 oktober 2020 om 18:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:30

De drievoudige wissel die manager Jürgen Klopp woensdag doorvoerde bij Liverpool, leidt tot ergernis bij Jan Boskamp. Klopp haalde tegen Ajax (0-1 winst) na exact een uur spelen zijn drie topaanvallers Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané gelijktijdig naar de kant, vermoedelijk om ze rust te geven. Boskamp doet de opvallende wissels af als 'arrogantie'.

"Ik heb me aan één ding geërgerd: dat Liverpool ineens de drie voorste spelers wisselde", aldus Boskamp in een video-item voor Veronica Inside. "Ja... of dat arrogant te noemen is? Dat gevoel had ik wel. In principe de drie beste spelers, die moeten scoren, en die haalt hij eruit. Wat is dat voor mannetje, joh? De arrogantie liep van die gozer zijn smoel af."

Driessen vernietigend over Tagliafico: ‘Toen vielen zijn rare fratsen niet zo op’

Valentijn Driessen laat zich opnieuw erg kritisch uit over Nicolás Tagliafico.Lees artikel

Ook de wissels aan de kant van Ajax begreep Boskamp niet helemaal. Davy Klaassen, die volgens hem goed in de wedstrijd zat, werd door trainer Erik ten Hag na 74 minuten naar de kant gehaald. "Je hebt met Klaassen scorend vermogen vanuit de tweede lijn. Maar dan ga je terugvallen op – met alle respect – Klaas-Jan Huntelaar en Lassina Traoré. Huntelaar kan wel het verschil maken, maar tegen Liverpool is het heel wat anders als je 37 bent."

Verder beoordeelt Boskamp het optreden van Lisandro Martínez als 'redelijk'. "En ik kon ook leven met Daley Blind op het middenveld", aldus de oud-voetballer, die vervolgens wordt geconfronteerd met de uitlatingen van Valentijn Driessen over Nicolás Tagliafico. Driessen stelt dat de linksback 'moeite heeft met het topniveau dat Ajax nodig heeft'. "Ik denk dat Valentijn expres elke keer van die gekke dingen zegt", lacht Boskamp. "Als Lionel Messi er niet is bij het Argentijnse elftal, dan is hij aanvoerder. Dan ben je geen koekenbakker."


Poll

Heeft Jan Boskamp gelijk over de wissels van Jürgen Klopp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door zortax)

En al was het arrogantie, ze hebben gewonnen toch? Allesbehalve misplaatst en andersom zou men hetzelfde doen. Hypocriet gefrustreerd achteraf gepraat altijd

22 oktober 2020 om 18:35

Gefrustreerd kan je het niet noemen. Boskamp vind het oprecht arrogant, die man is oer-Feyenoorder. Vond het zelf niet perse arrogant, had meer het idee dat Klopp een gelijkspel prima vond hier

22 oktober 2020 om 18:53

Ik heb het idee dat de nationaliteit van 'die arrogante man' hier ook wel iets met zijn mening doet. Inderdaad denk ik dat Liverpool een gelijkspel ook prima had gevonden. Die rekenen op 3 thuiswinsten, een winst in Denemarken en 1 punt in Amsterdam of Bergamo is genoeg. Zeker gezien het moordende tempo waarop Liverpool wedstrijden op zeer hoog niveau speelt moet je af en toe je spelers rust geven. Gister consolideerde Klopp slechts, in zijn geval had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan.

22 oktober 2020 om 18:57

MessiBazoer nog het mooiste vind ik, dat deze Oer Rotterdammer en Feyenoorder wat ik ook vond. Al dacht ik ook dat hij een gelijk spel prima vond, en daarom wisselde en die Premier League is ook geen grap! En over Tagliafico ook zo treffend weer, en heerlijk dat zelfs hij die Falentijn Driessen als een clown neer zet want idd reserve aanvoerder ben je niet zomaar.

22 oktober 2020 om 19:54

Suljemani dit is wat ik vanavond in een ander gesprek ook zei en toen werd je boos op mij. Toen lag de prestatie aan de tegenstander hadden geen zin en dergelijke. Nu zeg Boskamp precies hetzelfde maar verpak het anders en dan heeft hij gelijk. Dat snap ik niet.

22 oktober 2020 om 18:35

Een Feyenoorder die hypocriet gefrustreerd praat na een verliespartij van Ajax, geloof je het zelf? Slimmigheid of niet, er bleek wel uit dat Klopp het een gelopen race vond en voelde dat hij Ajax wel op de knieen had met het tweede garnituur.

22 oktober 2020 om 18:43

Dat is geen arrogantie, iedereen die keek zag dat Liverpool ze toen op de knieën had. Liverpool heeft een overvolle ziekenboeg en kan het zich niet permitteren om ook nog een verzwakte aanval te krijgen.

22 oktober 2020 om 18:54

Ik vond eigenlijk pas na de wissels dat Ajax geen vuist meer kon maken. De tank leek echt leeg en Liverpool speelde dat imo gewoon goed uit.

22 oktober 2020 om 18:55

Fcb: we zijn één Nederland; waar is je saamhorigheidsgevoel

Arrogant? Klopp heeft al uitgelegd dat hij voorin frisse benen wilde omdat het veld in de JC ArenA ongelooflijk slecht en zwaar was. Daarom wisselde hij de hele voorhoede en ik moet zeggen vooral Jota en Minamino deden het prima.

22 oktober 2020 om 18:35

Vooral Jota, maar die liet het al wekelijks zien bij the Wolves dat het een goede speler is.

22 oktober 2020 om 18:36

Die bal van Jota op Wijnaldum vond ik echt wereldklasse. Schoot hem vervolgens tegen Onana aan. Eigenlijk bizar dat Liverpool met zo’n matig middenveld al twee en half jaar aan de top staat. Zijn technisch heel beperkt.

22 oktober 2020 om 18:41

Dat is de reden dat Thiago is aangetrokken. Wijnaldum, Henderson en Fabinho worden nog onderschat als je het mij vraagt. Henderson vind ik steeds meer op Gerrard lijken. Vooral de Gerrard die in zijn laatste jaren wat dieper op het middenveld speelde. Henderson heeft overzicht, techniek en inzicht gecombineerd met ongekende werklust. Legt elke lange bal feilloos op de stropdas. Echter heeft die een mindere steekpass dan bijvoorbeeld Thiago of Gerrard.

22 oktober 2020 om 18:51

Ik vind Liverpool totaal geen matig middenveld hebben. Wijnaldum, Fabinho en Henderson zijn allen goeie spelers. Fabinho zelfs 1 van de beste op zijn positie. Daar zit thiago nu daarbij als echte wereldtop en creatieve speler. Ja het middenveld is in vergelijking met de aanval minder kwa namen maar dat hoort bij de tactiek. Dankzij het middenveld rendeert de aanval en de backs optimaal.

22 oktober 2020 om 18:36

Zeg dan op zijn minst nog dat het voor Liverpool gewoon geen bijzondere wedstrijd was en ze met de punten thuis en een paar uit toch wel door gaan. Wat een slap excuus zeg, het veld was slecht en zwaar in de Arena, geloof je het zelf...

22 oktober 2020 om 18:43

Verdiep je maar eens in het veld van de JC ArenA. Al meerdere jaren "bekroond" als 1 van de slechtste van de Eredivisie.

22 oktober 2020 om 18:59

Misschien moet jij je er eens in verdiepen. In 18/19 werd de Arena nog 2e. Sowieso stonden de kunstgrasvelden altijd onder de Arena en waren dat er altijd best veel. Dus 1 van de slechtste waren ze sowieso nooit. Altijd wel linkerrijtje op dat gebied. Nog steeds niet wat het moet zijn, maar 1 van de slechtste is pure onzin en dat jij ook.

22 oktober 2020 om 19:31

Ajax werd vorig seizoen slechts 6e of 7e. Voor een club als Ajax behoor je gewoon in de top 3 te zitten elk jaar. Er zijn al meerdere Europese ploegen die geklaagd hebben over de grasmat in Amsterdam.

22 oktober 2020 om 19:40

6e of 7e van de 18 is dus niet bijna laatste. Het jaar ervoor dus 2e. Kortom je geeft toe dat je gigantisch uit je nek kletst. Mooi dat je zo eerlijk bent. Ik heb vorig seizoen niemand horen klagen, ik heb in 18/19 niemand over de grasmat horen klagen Europees en het seizoen daarvoor heeft Ajax amper Europees gespeeld. Kortom dat meerdere Europese ploegen hebben geklaagd zuig je voor de laatste 3 seizoenen ook uit je duim. Wat een slecht trackrecord heb jij op het veld van de Arena en dan anderen verwijten dat ze zich er te weinig in verdiepen.

23 oktober 2020 om 01:01

Sluit me helemaal aan bij MasterD, kan alle klachten niet herinneren om eerlijk te zijn. Daarnaast is het vrij lastig om het slechtste veld te zijn met kunstgrasvelden in de competitie, maar goed.

We weten toch al dat dit voor Liverpool één van de wedstrijden is en voor Ajax een enorme wedstrijd? Er is een verschil in benadering, Liverpool speelt veel wedstrijden en kan zich niet nog meer blessures permitteren.

Ik vind dat boskamp vaker bij wedstrijden mag zitten om ze te analyseren. Heeft een goede en scherpen kijk op het voetbal (zolang het niet over België gaat) en altijd goede analyse. Dat die zo af en toe een naam vergeet of verkeerd zegt kan ik nog over heen komen, aangezien namen ook niet mijn sterkste ding os.

Klopp heeft de mogelijkheid om zjjn aanvallers te wisselen met het oog op het resterend programma. Dat is niet raar. Hij heeft wel gelijk over Nico Je bent niets voor niete vice aanvoerder En ook wissel met klaassen heeft die een punt. Zo zie je maar dat boskamp echte kenner is was zelf ook een verdienstelijke trainer en topvoetballer Ik luister liever naar zon iemand dan naar een voetbaljournalist

Klopp heeft gewoon gelijk, want hij is met 3 punten thuisgekomen. Ja, het was arrogant, maar dan moet je dat als Ajax afstraffen. Dat hebben ze niet gedaan, dus ze hebben het ongelijk niet bewezen.

Die gasten hebben net als ajax weer een wedstrijd. Als je dan zo spelers kunt sparen en zulke wissels hebt waarom niet dan. En als wissels zoveel minder waren waarom profiteerde ajax dan niet?

22 oktober 2020 om 19:07

@ hanniec, omdat die wissels helemaal niet zoveel minder waren. Daarom snap ik al die dommige opmerkingen over "B-elftal" niet zo. Ja, ze staan normaliter niet basis maar die spelers zouden bij de top4 eredivisie waarschijnlijk wel gewoon basis staan. De wissels van Ajax daarentegen vond ik wel wat minder, het niveau van Ajax werd er niet beter op. Of er moet echt meer gaan worden geoefend op plan B

Kijk, Boskamp snapt Valentijn wel. Die doet het er gewoon om. Uit op reacties. Verder is het misschien arrogant, maar het pakte wel goed uit en het schema is druk.

Spelers die erin kwamen waren ook geen koekenbakkers... Als je nu alleen maar jeugdspelers inbrengt is het wat anders, maar dit zijn gewoon drie CL-waardige spelers. Sterker nog, als die in NL zouden spelen, zouden ze bij de absolute top behoren.

Waarom zegt 65% dat ze het eens zijn met Boskamp. Hoe is het arrogantie, ze staan 1-0 voor en hebben een belangrijke wedstrijd tegen Chelsea voor de boeg. In de PL mag je maar 3x wisselen als een van de enige competities, begrijpelijk dat hij in de CL gebruik maakt van de 5 wissels.

22 oktober 2020 om 19:26

Chelsea die hebben ze al gehad?Sheffield spelen ze

22 oktober 2020 om 20:54

Ja gelijk heeft ie maar allerdrie tegelijk is gewoon raar. Had er dan 1 niet opgesteld

Volgens mij was Klopp gewoon zeer ontevreden over zijn spitsen. Ze creëerden niets. De vervangers deden het beter, al konden ook zij niet scoren. Ajax speelde open en kon Liverpool toch geen scoringskansen weten te creëren. Dit is best wel slecht

Boskamp begrijpt het, ik vond de achterhoede heel goed spelen gisteren, Liverpool kwam er nauwelijks door en is natuurlijk wel gevaalrijk geweest, dat gebeurt sws, maar we hebben ons goed geweerd. Eeuwige zonde, gisteren had je een resultaat moeten pakken.

Ik denkndat hij ook wel zag dat er bij Ajax al een aantal spelers door heen zaten of er tegen aan zaten. En dat Liverpool voor elke uitwedstrijd een punt rekent en voor elke thuis wedstrijd 3 punten , dan zijn ze wel door

Achja Salah en Firmino speelden niet erg sterk dus door die te wisselen werd je er in deze wedstrijd niet slechter van en Mane kreeg direct een pak ijs op zijn been wat ook duid dat hij niet helemaal fris was dusja dan is ook zijn wissel te verklaren.

Had niets met arrogantie te maken. De 3 voorin brachten helemaal niets. Hij moest dus iets anders proberen om de 3 punten met meer zekerheid mee naar huis te nemen. Het was dus het tegenovergestelde van arrogantie.

Ja, maar ze winnen wel. Plus wat rust kan ook geen kwaad. Dit weekend moeten ze weeral aan de bak.

Waarom arrogantie? Dat is gewoon vertrouwen hebben in al je spelers. Alle spelers horen bij het team en iedereen draagt zijn steentje bij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6020
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger351
G. WijnaldumMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3421
Diogo JotaAanvaller189
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren