Inhoud van brandbrief Messi, Sergi Roberto, Piqué en Busquets lekt uit

Donderdag, 22 oktober 2020 om

De inhoud van de brief die namens de selectie van Barcelona is verstuurd naar voorzitter Josep Maria Bartomeu is uitgelekt. In de brief hebben de vier aanvoerders van Barcelona hun onvrede kenbaar gemaakt over de voorstellen van de clubleiding om de salarissen van spelers te korten. Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Gerard Piqué spreken in de brandbrief, die zondag werd verstuurd, hun frustratie uit over de manier van handelen van de clubleiding.

Barcelona wil naar verluidt alle salarissen bij de club met dertig procent verminderen. De spelers zijn daar overwegend tegen, al weigerden Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet eerder deze maand een andere brief te signeren waarin dat standpunt duidelijk werd gemaakt. In de brief die nu is opgesteld door Messi, Busquets, Roberto en Piqué, wordt het ongenoegen van de spelers uitgesproken over de manier waarop Barcelona salarisreducties wil afdwingen. Ze beroepen zich volgens El Mundo op Spaanse arbeidswetgeving, die zou bepalen dat dergelijke kwesties onderling overeengekomen moeten worden en niet van hogerhand moeten worden geforceerd.

De clubleiding heeft voorgesteld om een raad samen te stellen waarin de salariskwestie wordt behandeld, maar de spelers zijn niet onder de indruk van het voorstel om in de dertienkoppige raad slechts één afgevaardigde van de selectie op te nemen. In de brief schrijven Messi, Sergi Roberto, Piqué en Busquets dat zij 'het niet tolereren' dat hun 'rechten geschonden worden'. De manier waarop de club heeft geprobeerd om salarisverlagingen af te dwingen wordt 'beschamend' genoemd. In een ander deel van de brief spreken de aanvoerders hun 'ongenoegen en grote teleurstelling' over het handelen van de clubleiding, dat gebeurt 'zonder enige juridische gronden' en 'zonder raadpleging van de selectie'.

Barcelona maakte dinsdagavond bekend dat De Jong (tot medio 2026), Piqué (2024), Ter Stegen (2025) en Lenglet (2026) hun contracten hebben verlengd. De contractverlengingen maken onderdeel uit van het plan van Barcelona om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De spelers die getekend hebben zullen eerst loon inleveren, waarna hun salarissen in de komende jaren oploopt. Door spelers langer vast te leggen, worden ze eigenlijk gecompenseerd voor het ingeleverde loon op de korte termijn.

De vier contractverlengingen zijn bij veel spelers van Barcelona naar verluidt in het verkeerde keelgat geschoten, omdat zondag de desbetreffende brief werd verstuurd. Hoewel Piqué dus ook zijn contract verlengde, zette hij tevens zijn handtekening onder de brief die namens de vier aanvoerders van de club is verstuurd aan het bestuur onder leiding van voorzitter Bartomeu.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door mkvali)

Barcelona is zo een beetje het Gtst van het voetbal geworden... Hopelijk komt er gauw een einde aan dit mismanagement van Bartomeu, ik denk dat de president-verkiezingen volgend jaar doorslaggevend zullen zijn.

22 oktober 2020 om 18:17

Ik denk echt dat er 0% kans is dat deze clown opnieuw gekozen gaat worden. Bizar hoe 1 iemand (inclusief bestuur uiteraard) zo’n hele club eigenlijk naar de kloten helpt. Hij doet het zo slecht, en nog staat er eigenlijk een prima team met een prima coach 😅. Moet je nagaan wat er stond als het een beetje goed werd geleid van bovenaf.

23 oktober 2020 om 00:51

Volgens mij mag hij überhaupt niet meer herkozen worden. Maximale termijn zit er op na de komende verkiezingen toch? Verder ben ik het totaal met je eens. Wat een clown is dit heerschap. Ik heb normaal gesproken een lichte voorkeur voor barca in de Spaanse competitie, maar ik gun het die voorzitter gewoon niet om ook nog een prijs te winnen.

Als die brief gelekt is waarom staat niet alles beschreven wat er in zou staan? Maar wat loze zinnen dat de spelers niet blij zijn met de situatie en dat hun rechten zijn geschonden. Denk dat toch voor elke dom oor wel duidelijk is dat de spelers niet blij zijn en dat hun rechten zijn geschonden.

22 oktober 2020 om 19:18

Waarschijnlijk zodat er meerdere artikels geplaatst kunnen worden. Of misschien wordt het door diegene aan wie het is gelekt wel mondjesmaat vrijgegeven met dezelfde reden. Dus sowieso voor het geld.

Ik snap het niet. Dus pique vind het beschamend dat men de salariskosten met contractverleningen wilt spreiden? Maar tekent wel zelf voor dat zelfde contract tot 2024? Dat slaat toch nergens op? Niemand dwingt hem om te tekenen. Voor de rest bevat barca momenteel meer drama dan netflix. Het is puur afwachten op de verkiezingen waarna er hoop ik schoon schip wordt gemaakt.

22 oktober 2020 om 18:15

Door een contractverlenging te ondertekenen stelt hij zijn toekomst bij Barcelona veilig en tegelijkertijd zekerheid dat zijn salaris wordt uitbetaald. Staat los of hij het eens is met een beslissing en wilt hij bijdragen aan statement richting het bestuur. Als je een menigsverschil hebt met je vrouw, ga je ook niet gelijk scheiden, toch? Het is wel inderdaad tijd dat er veranderingen moeten plaats vinden en kan niet wachten tot de verkiezingen. Ik vraag mij dan echt af of die Bartomeu 's avonds lekker in zijn bedje stapt :-)

22 oktober 2020 om 18:24

Dat gaat toch gepaard met elkaar? Hij heeft een contractverlening gehad zodat hij zijn salaris gespreid krijgt over meerdere jaren. Om iemand als pique 4 jaar nog aan te houden bij barca met zijn snelheid en leeftijd gaat nergens over (wil je een vuist maken tegen teams als bayern in de cl moet je toch wat beters halen, zie vorig seizoen). Maarja, bartomeu is allang loaded qua financiën. Zal hierna lekker genieten van zijn centjes. Of die de club sloopt of niet het is toch een voorbijganger. Helaas zijn de echte supporters hiervan de dupe.

22 oktober 2020 om 18:48

Denk dat je het verkeerd opvat. De salarisverlagingen hebben niks te maken met het nieuwe contract formaat. Naast de kosten drukken door contractverlengingen willen ze ook nog direct een salarisvermindering van 30% invoeren. Voor Piqué zou dat betekenen dat hij minder betaalt krijgt door zijn nieuwe contract en Dan ook nog 30% daarvan moet inleveren.

22 oktober 2020 om 19:36

Of hij vindt het totaal ongepast hoe Barcelona de salarisverlaging probeert te forceren en wil de spelers, waarvan hij één van de aanvoerders is, daartegen beschermen. En dat kan helemaal los staan van zijn clubliefde en besef dat het voor Barca nodig is om de salarissen op korte termijn terug te dringen. Ik kan me voorstellen dat hij wel beseft dat salarisverlaging nodig is en uit clubliefde bereid is salaris in te leveren, maar de manier waarop Barcelona dat probeert te bereiken totaal afkeurt. Dat je het met elkaar eens bent over de uitkomst en het belang daarvan betekent niet dat je het eens hoeft te zijn met de weg om dat te bereiken.

De brief is gelekt. Bartomeu doet weer zijn ding hahaha. Die spelers zijn nog gek dt ze met die man communiceren, hij brengt alles via zijn eigen kanalen naar buiten

22 oktober 2020 om 18:00

Nouja zou je denken dat hij dit uitlekt? Ik bedoel het is niet echt in zijn voordeel hé 😂

22 oktober 2020 om 18:02

Natuurlijk weet ik het nooit zeker maar sinds barcagate is het niet gek om naar bartomeu tr kijken als er weer wat lekt daar bij barca

22 oktober 2020 om 18:05

Die man is alle schaamte voorbij, en dit soort berichten tasten de reputaties van de spelers aan. Je kan beter zeggen dat hij toch niet lager kan zinken. Daarnaast heeft hij ook gewoon een persburau.

22 oktober 2020 om 19:42

@FC-Legend, waarom is het niet in zijn voordeel? Bartomeu heeft niks meer te verliezen. Zijn reputatie kan niet slechter worden, dus wellicht doet hij dit in een poging de supporters tegen de spelers op te zetten? Misschien probeert hij de indruk te wekken dat de overbetaalde spelers hun eigen belang voor het clubbelang hebben staan en de club daarmee richting de afgrond brengen... Met zo'n boodschap zouden de spelers de boemannen zijn en dan kan er wellicht zelfs door de supporters druk op de spelers uit worden geoefend om wel salaris in te leveren. Nogmaals, die man heeft alles al verloren en kan zulke confrontaties nu volop aangaan...

Alle salarissen bij de club, is dat inclusief het modaal verdienende kantoorpersoneel? Is dat waarom de spelersgroep er zo op tegen is, of gaat het ze toch om hun eigen inkomsten?

22 oktober 2020 om 19:22

Nee, geld alleen voor de spellers omdat die 90% van het sallarishuis uitmaken.

22 oktober 2020 om 19:47

Dat leek mij ook al logischer, alleen staat het wat onlogisch in de tekst dan.

Ik vind het toch dapper van Pique dat hij ondanks dat zijn eigen sallaris veilig staat de spelers steun. Ik dacht eerst wat goed van de Jong, Lenglet en ter stegen maar nu zie je gewoon dat ze het niet deden omdat zij er geen last van hadden en blijkbaar hun mede spelers niet wilden steunen.

22 oktober 2020 om 20:01

Geen last? Ze leveren nu salaris in, maar het is altijd afwachten of ze daarvoor in de toekomst echt worden gecompenseerd. Daarbij ligt De Jong nu twee jaar langer vast en dat is voor Barcelona erg gunstig. Normaal moet Barcelona om de twee of drie jaar met spelers gaan onderhandelen, omdat hun contract aflopend is. Nu is er voor De Jong de komende 5 jaar geen sterke onderhandelingspositie... Het is echt niet perse gunstig voor De Jong. Alleen als hij helemaal uit vorm raakt en veel blessures heeft kan het gunstig zijn dat De Jong zo lang getekend heeft en dus verzekert is van een miljoenensalaris.

Bartomeu heeft heel die constructie uitgedokterd als tactiek om alsnog Messi te verplichten ten eerste om loon in te leveren en ten tweede om hem te verplichten om zijn contract te verlengen indien hij zijn loonverlies wil recupereren. Bij de spelers gaat het niet enkel om het geld , het gaat voornamelijk over de manier waarop Bartomeu handelt. Zonder onderhandelingen te voeren en zonder besprekingen met de spelersselctie gaat Bartomeu over tot verdeel en heers tactieken en daarbij hecht hij geen enkel belang aan de kleedkamer en groepsfeer. Hij zal en moet de cijfers hebben dat hij wil ook al vormt zijn contstructie geen oplossing maar eerder gewoon een verplaatsting van het probleem naar volgende bestuur ! Die man moet dringend eruit gezwierd worden , de weinige kans dat Messi alsnog bijtekent wordt nu door hem volledig ongedaan gemaakt met zijn machtspelletjes en constant lekken in de media !

23 oktober 2020 om 10:30

Messi zal toch niet bijtekenen voor het loonverlies. Genoeg geld en als hij echt voor het geld wilt gaan dan ziet hij volgende zomer een hele leuke tekenbonus tegemoet. Welke club het dan ook zal worden. Messi speelt trouwens ook vaak genoeg machtspelletjes als ik VZ zo mag geloven. Het is gewoon een puinzooi bij Barcelona door alle grote ego's en mismanagement. Hoe Bartomeu hmdit ook gaat spelen, zijn toekomst bij Barca is toch allang getekend. Die gaat de verkiezingen niet winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3735 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 9 4 3 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman reageert: ‘Van mij mag hij dan elke week langskomen’

Ronald Koeman was woensdagavond na de onbedreigde overwinning bij Ferencváros (0-3) dik tevreden. Voor Barcelona was het de vijfde groepszege op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League en over...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren