‘Deelname Ronaldo aan duel met Barcelona nog niet uitgesloten’

Donderdag, 22 oktober 2020 om

De kans bestaat dat Cristiano Ronaldo volgende week woensdag kan meedoen in de wedstrijd tussen Juventus en Barcelona in de Champions League. Donderdagmiddag werd bekend dat de aanvaller opnieuw een positieve test voor het coronavirus heeft afgelegd, waarna Marca de conclusie trok dat hij niet mag meedoen aan de wedstrijd van volgende week. Dat blijkt echter wat genuanceerder te liggen, maakt Tuttosport duidelijk.

Marca schreef dat besmette spelers zeven dagen voor een Europese wedstrijd een negatieve coronatest moeten overleggen aan de aftrap te mogen verschijnen. Hoewel Ronaldo volgens de berichtgeving geen symptomen vertoont, test hij nog steeds positief. Tuttosport maakt echter duidelijk dat zijn deelname daardoor nog niet uitgesloten is. De Italiaanse krant beroept zich op artikel 7, subparagraaf 7 van de coronareglementen van de UEFA.

In de subparagraaf staat dat een speler zeven dagen voor een wedstrijd niet per se negatief hoeft te testen, maar dat er wel een medisch dossier opgestuurd moet worden waaruit blijkt dat hij 'hersteld' is. Er wordt in de regelgeving bij stilgestaan dat het 'herstel' niet altijd volledig gelijkloopt met het afleggen van een negatieve test. De UEFA wil een week van tevoren slechts horen dat een speler geen symptomen vertoont.

Ronaldo heeft sinds de eerste dag van zijn besmetting, 13 oktober, geen symptomen vertoond en is technisch gezien dus al 'hersteld'. Woensdag heeft Juventus de benodigde documenten opgestuurd naar de UEFA. Daardoor is er nog één voorwaarde voor Ronaldo om tegen Barcelona te kunnen meedoen: daags voor de wedstrijd moet hij wel negatief testen voor het coronavirus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door bf1994)

Nog steeds besmet jo? Wauw. Zonde, had graag deze 2 grootheden weer op één veld willen zien staan.

22 oktober 2020 om 14:27

Een besmetting kan maanden gevonden worden, dat verklaard ook direct een aantal zaken van mensen die vaker besmet zijn. In geval van Ronaldo zie je overduidelijk dat het gaat om oude brokken

22 oktober 2020 om 14:33

Hebben we onze Groningense lange Frans weer. Hoe weet jij nou weer dat het bij Ronaldo om oude brokken gaat?

22 oktober 2020 om 14:41

Omdat je pas positief test rond dag 3. En wij uitgaan dat je maximaal 10 dagen het virus draagt. En het 9 dagen geleden is dat de positieve test naar voren kwam. 9 3 =12. Snap de link met Lange Frans niet, maar je zal vast het kampje d66 zijn van Lubach. Maar Lange Frans heeft maar 1 halve show aan corona besteed. Maar he je eigen feiten maken, hoe noemen we dat nog maar? oh ja een complot.

22 oktober 2020 om 14:48

Overigens, beroep ik mij helemaal niet op LF, Jensen of Cafe Weltzmers. maar onder andere op een arts die er voor gezorgd heeft dat in Belgie bijna de gehele OMT op non actief is gezet.maar goed volgens mij riep ik in mei dat er gewoon medicatie is, wat jij ontkende en is dat later door NOS wel erkend. Volgens mij heb ik aangegeven dat scholieren wel degelijk mee doen met de virus, waar jij op zei nee de virologen en OMT maken heus geen fouten (feiten liegen niet he). Ik heb hier nooit over 5G gepost, ik heb nog nooit geroepen dat corona niet bestaat. Enige wat ik heb geroepen is dat de PCR test niet betrouwbaar is (bewezen door jouw van Dissel en de maker van het product en het etiket..) Volgens mij heb ik vanaf dag 1 aerosolen genoemd en aangegeven dat we eind september weer los zouden gaan omdat we binnen zitten. Alles komt uit, maar ik lul maar uit mn nek. Ik hoop oprecht dat jij niet de gene bent zoals de Braziliaanse arts dat overlijd aan het vaccin.

22 oktober 2020 om 14:49

@afonsotje dus als je je twijfels hebt bij de pcr test ben je gelijk een viruswappie en complotdenker. Groninger Hopp heeft nog nooit getwijfeld aan het virus, wel aan de maatregelen en manieren van testen.dat is toch heel wat anders.

22 oktober 2020 om 14:50

@afonsotje: en jij DE Ab Osterhaus. Groninger Hopp geeft gewoon terecht zijn mening en hij zuigt dit echt niet uit zn duim. Ben blij dat mensen zoals hij nuchter naar corona kunnen kijken ipv dat vage angstgedoe van de meeste hier. In maart had ik je gesteund in deze, maar er is zoveel informatie verzameld hoe je t kan bestrijden en laat t niet Alleen dat 1,5 meter zijn. Link met lange frans is gewoon dom. Hij mag dit gewoon zeggen en jij bent zo kinderachtig om hem te linken met iemand.

22 oktober 2020 om 14:51

Als je de aflevering van Lubach hebt gezien, heb je kunnen zien dat Lange Frans op heel wat meer gebieden flink van het padje is. Graancirkels, verwisseling van MH-370 met MH-17, kinderbloed drinkende politici, bedenk een gekke complottheorie en Frans gelooft het.

22 oktober 2020 om 15:04

De Groningse Lange Frans zegt voor het eerst iets wat plausibel is (maar niet per se waar), maar verpest het daarna weer door allemaal onzin uit te kramen. Braziliaanse arts dat overlijdt aan het vaccin? Hoe weet je dat hij het vaccin heeft gekregen en niet een placebo? Enig idee hoeveel mensen er meedoen aan een clinical trial? Dit is niks ongebruikelijks.

22 oktober 2020 om 15:19

Klopt, die pcrtesten zijn idd bewezen niet betrouwbaar, maakt zo voetbal ook langzaam kapot.

22 oktober 2020 om 15:27

Mensen, rustig maar. Ik maak niet de opmerking naar Groninger Hopp om deze opmerking, maar naar al zijn opmerkingen in diverse topics aangaande corona. Denk dat zijn reactie over de Braziliaanse arts etc. genoeg laat zien over hoe hij er over denkt. @Groninger Hopp, ik reageer zelden op VZ, volgens mij heb ik dan ook nog nooit op jou gereageerd en al zeker niet een discussie aangegaan. Daar heb ik ook geen behoefte aan omdat we te ver uit elkaar liggen en het dus voor niemand nut heeft. Maar wel goed om te lezen dat jij een zeer uitgebreide discussie met mij hebt gevoerd hier over.

22 oktober 2020 om 15:30

Goed dat je ook Lange Frans wederom benoemd, wellicht een idee om de belangen van Lubach eens uit te zoeken. Je weet wel zijn baas is de vrouw van Ollongren, zoek haar belangen maar eens uit, 1 tip, verkiezingen komen er aan en alle rechtse partijen stijgen gigantisch, niet voor niets dat Lubach complotdenkers linken aan forum van democratie. Maar goed om inhoudelijk op je in gaat, klopt het wat je zegt en normaal zou het mij niet boeien, behalve dat gisteren op tv was dat er 4000 klaar liggen voor de meest kwetsbare. Ik wil je graag wijzen op het vorige vaccin en wat er toen allemaal fout ging. Ik ben geen anti, maar gehaast heel de wereld inspuiten ongeacht gevolgen vind ik behoorlijk eng. Er werd ook gezegd dat het vaccin niet verplicht is, inmiddels zijn de eerste landen die het vaccinatiepaspoort aan het opzetten zijn, zonder vaccin kan je dus nergens meer heen. Dan wil je toch jaren onderzoek hebben voor je een spuit accepteert? Of vind jij het niet erg als je andere ziektes ermee zou opwekken?

22 oktober 2020 om 15:32

@alfonsotje met 'jou' bedoel ik iedereen die tegen mij inging, ik hou geen lijstjes bij wie wie is, vind het namelijk totaal niet relevant hoe iemand ergens in staat. Een open debat start zonder vooroordelen.

22 oktober 2020 om 15:42

Grappig dat jij je leugen van net niet wilt corrigeren. Maar goed. Het is gehaast omdat...? Een reden waarom het nu zo sneller kan dan normaal is dat de Fda/ema/astrazeneca/pfizer etc. vrijwel al hun resources investeren in het maken en verkrijgbaar maken van een vaccin. Tijdens de clinical trials worden geen protocollen geskipt en voordat het vaccin openbaar verkrijgbaar wordt, zijn alle data over het vaccin al te vinden op het internet. En ga er maar vanuit dat de hele wetenschappelijke wereld er kritisch naar gaat kijken. En als je begint over lange termijn effecten; ik hoop dat je ook begrijpt dat fase 4 klinische trials uitgevoerd worden nadat het vaccin beschikbaar is, net zoals dat is gebeurd bij andere vaccins. Ik weet trouwens dat je doelt op Pandemrix, het vaccin wat in een klein deel van de gevaccineerden narcolepsy veroorzaakte. Maar ik denk dat je bent vergeten dat we een hoop andere vaccins, inclusief jaarlijkse griepprikken, op de markt hebben die het perfect doen. Kortom, veel te voorbarig om angst te gaan zaaien over een vaccin. Misschien wachten op de data voordat je angst gaat zaaien.

22 oktober 2020 om 15:43

Toch wel mooi dat Lubach het complotdenken aankaart en dat er dan meteen een complot in gezien wordt.

22 oktober 2020 om 15:55

@lierse Ik spuugde mn cola uit van het lachen haha. Dit vond ik wel een hilarische constatering.xDDD

22 oktober 2020 om 16:09

Een open debat start je inderdaad zonder vooroordelen, maar is dit nou een plek om dit debat over te voeren? Het is notabene een voetbalforum. Daarnaast zijn jij en ik (en 99,99% van de gebruikers hier) niet de juiste mensen voor een debat. Ik heb geen flauw idee waar het over gaat, ik ben geen viroloog, immunoloog of iets in die richting. Jij bent dat zeer waarschijnlijk ook niet, dus lijkt me dat we die discussie aan de experts kunnen laten. Dus dan vraag ik me af, wat is jouw doel om dit soort epistels op te stellen en op een voetbalforum te gooien? Is het om mensen te overtuigen van iets waar je zelf geen verstand van hebt? Of is het om een discussie aan te gaan met mensen die er net zo weinig verstand van hebben? Laat het virus nou maar gewoon met rust op Voetbalzone en ga het hier hebben over voetbal. Dan laten we de grote mensen wel een discussie voeren over het virus, maatregelen, belangen, vaccins etc.

22 oktober 2020 om 16:14

Ik maak geen leugen, ik geef gewoon aan wat in de media is, wat jouw interpetatie is, is aan jou. Zoals ik al zei, ik heb niks tegen vaccin's, maar nu de griepprik benoemen, maar niet alle vaccinaties die kleine kinderen krijgen benoemen waar plotseling andere ziektes bij kinderen ontdekt werd, allemaal na de vaccinatie. Daar is ook nooit kritisch onderzoek naar gedaan, beter gezegd het werd steeds meer verplicht. Overigens kan ik daar over meepraten aangezien het mij zelf overkomen is. Er zijn zoveel vaccinaties waar veel kritische vragen naar voor komen (en ja ik weet als je een vraag stelt ben je complot denker, want je mag alleen maar ja knikken). Het laatste wat ik wil is angstzaaien om corona. Corona is niks anders dan een stevige griep en ja ik weet dat nu mensen gaan roepen ja sommige mensen hebben blijvende schade. Dat is bij een Rhivo virus ook, of dacht je dat bronchitis een complottheorie was? Wat ik wil is dat wij per direct ons leven oppakken, samen naar groep immuniteit en de ouderen beschermen door hen de keuze te geven of ze zich willen afzonderen. Het meest gezonde voor de mens is vitamine D. Buiten zijn is zo super gezond voor je. Maar wij gaan exact het tegenovergestelde doen wat goed voor ons is, we maken mensen zwakker en zijn vervolgens moraalriddertjes die boos worden op het tegengeluid. Want zeg mij nu eens eerlijk, wat zijn de brandhaarden en wat mogen we wel en wat niet? Zelfs een geestelijk beperkte zou nog meer logische maatregelen kunnen bedenken als wat nu gedaan wordt, want we straffen de gezonde mensen zonder de ouderen echt te beschermen. En waarom is Astrazeneca niet aan te klagen op moment dat er nu wel een miljard mensen er dood aan gaan? We kunnen niemand aanklagen, niet op basis van foutief beleid (denk eens goed na wat Hugo de Jonge allemaal uitgekraamd heeft), niet op weigeren van medicatie en niet op een vaccin die schadelijk kan zijn.

22 oktober 2020 om 16:21

Maar is dat nou precies het probleem Afonsotje? De virologen met weerwoord komen niet in de media. Die krijgen de kans niet, waardoor je nooit een open debat hebt.ik heb overigens helemaal geen bedoeling op dit forum, ik kan me alleen heel erg storen aan mensen die overal maar angst zaaien en niemand kritische vragen stelt, alsof we juichen dat we zo weinig mogen, sommigen smeken zelfs tot meer, terwijl ik denk je kan gewoon je sleutels weggooien en altijd binnen blijven hoor, is je eigen keuze.en als iedereen continu roept het moet strenger en het is zo dodelijk en blablabla, dan ga ik er graag tegen in, is volgens mij een goed recht. Ik zal je een vergelijking geven, waarbij jij mag aangeven of het logisch is wat ik zeg of dat dit een raar besluit zou zijn.de politie geeft aan komend weekend te weinig man hebben in Rotterdam, in totaal kunnen ze 20 man op de been zetten. Dit weekend worden Feyenoord-Ajax en Excelsior-Volendam gespeeld. Aboutaleb besluit om supporters van Volendam niet toe te laten en Ajax op eigen vervoer te laten komen, zonder restricties in de stad. Zo wordt corona dus ook aangepakt. Boeee Horeca, ja maar cijfers geven aan dat het op scholen gebeurt, ja nou en boee horeca. Maar de cijfers? ja die maken niks uit, boe horeca, sluiten die handel.

22 oktober 2020 om 16:23

Ik heb de neiging om op elk punt van jou te reageren, maar Afonsotje heeft een goed punt. Ps. in de media staat ook aangegeven dat het niet duidelijk is of de overledene een placebo of een vaccin heeft gekregen .

22 oktober 2020 om 16:23

Je mag ongetwijfeld weer je oude leven oppakken als je op een voetbalforum je mening hebt verkondigd. Maar dat moet je dan wel in minstens 1621 topics doen, anders werkt het niet.

22 oktober 2020 om 16:25

Leuk Lierse, maar van jou verwacht ik sowieso simpele reacties. Maar als je nadenkt weet je dat Ollongren al jaren bezig is met censuur. Beter gezegd, het was Ollongren die beweerde dat russische spionen ons youtube kanalen bespeelden. Gek he, je zou bijna denken dat het een complottheorie van Ollongren was. Zij stuurt ook continu youtube aan strengere regels te hanteren en ja als zij toevallig de vrouw is van de bazin van Lubach, zo vlak voor de verkiezingen, om vooral Forum van Democratie te demoniseren. Dan is dat verdacht. Maar goed dit heeft allemaal niks met dit topic te maken, dus zal hier verder ook niet meer op in gaan over complotjes. Laat overigens alleen maar zien dat je inhoudelijk geen niveau heb. Ik kan het mis hebben en dat mag je me vertellen, maar iemand demoniseren als gekkie, zegt meer over jou als mens.

22 oktober 2020 om 16:39

Ik demoniseer jou totaal niet als gekkie hoor, dat deed iemand anders in de reacties. Op zich heb je vaak tenminste nog onderbouwing. Maar je moet toch toegeven dat er enige ironie zit in die situatie rond Lubach en zijn redacteur? Want hij wilt zoals gezegd het eindeloze (en in sommige gevallen ridicule) complotdenken aankaarten en wat gebeurt er dan? Er wordt een complot rondgedacht.

22 oktober 2020 om 16:48

'boeee Horeca, ja maar cijfers geven aan dat het op scholen gebeurt, ja nou en boee horeca. Maar de cijfers? ja die maken niks uit, boe horeca, sluiten die handel.' Haha wat is dit nou voor een godallemachtig kromme vergelijking? Als we de scholen sluiten hebben we binnen no-time een generatie met een enorme leerachterstand. Thuis lesgeven is niet te doen. En als de ouders dat moeten doen, wie gaat er dan nog werken? De scholen sluiten zou zou een ontzettend drama creã«ren. Dat de horeca dicht zijn, hoewel de hotels natuurlijk gewoon open zijn en het dus eigenlijk gaat het om 'reca', is erg lullig voor de ondernemers en voor mensen die niks beters te doen hebben in het weekend, maar dat levert natuurlijk verder weinig maatschappelijke schade op. Sterker nog ik denk dat er nu best wat levers zijn die straks een paar jaartjes extra door kunnen

22 oktober 2020 om 17:17

Weinig maatschappelijke schade, je hebt het over ongeveer 1,5 miljoen banen alleen. Dat heeft een ongelooflijk economische schade. Met gevolg dat diezelfde mensen scholen niet kunnen betalen, een trend die je al ziet dat er mensen genoodzaakt zijn te stoppen. Daarnaast is het niet alleen horeca. Wat dacht je van sporten, waar ook vrijwel niks gebeurt en dus ook gesloten is, terwijl sport enorm goed voor je weerstand is. Daarnaast is enorm veel schoolwerk gewoon thuis te doen, waardoor jij gewoon met kleinere groepen naar school kan. Overigens was het Rutte zijn argument helemaal niet dat scholen open blijven omdat het noodzaak is, zijn argument was, scholieren dragen amper tot niet bij aan corona. Achteraf bleek dit fout. Het is een van de belangrijkste punten van corona. Je zou nu gewoon 2 maanden een slimme lockdown kunnen doen, wat is een slimme lockdown? Alles wat binnen is verbieden. (want het bewijs naar aerosolen is er gewoon als je naar cijfers kijkt), grenzen sluiten en als gehele EU afspreken 1 jaar lang geen vluchten buiten de EU. alle grenzen rondom EU sluiten en mensen aanmoedigen naar buiten te gaan, zonder 1,5 meter flauwekul maar gewoon met gezond verstand. Er gebeurt namelijk nu niet heel veel meer dan er in 2018 gebeurde. Toen hadden we ook gewoon gezond verstand.

22 oktober 2020 om 17:40

@lierse hahahaha ik ga stuk. Het is grappig maar ook tegelijk triest. Ik schrik echt van het aantal complotdenkers het is veel groter dan gedacht. En het ergste is dat er geen enkel feit en argument op ze werkt. Nare toekomst met dede gasten

22 oktober 2020 om 17:53

@frisanred “graancirkelspecialist” hahahahahahaha ik ging helemaal stuk. Mensen hebben 15jaar geleden op national geographic laten zien hoe zij een graancirkel binnen 1 uur kunnen maken. En dan komt er zo een tokkie ik kon het niet meer inhouden

Nee! Heb er zo jaar uit gekeken om cr7 tegen Messi te zien.

22 oktober 2020 om 14:06

Maar hij is dus nog steeds besmet en nieuw opnieuw besmet? Kan toch zijn dat hij in het weekend niet meer besmet is?

22 oktober 2020 om 14:19

Zou best kunnen maar de Uefa schrijft voor dat spelers een week voor de wedstrijd een negatieve test moeten kunnen overleggen.

22 oktober 2020 om 14:25

Gek dat de Uefa andere regels heeft dan andere competities. Als je 2 dagen voor de wedstrijd negatief wordt getest, loop je toch in principe geen gevaar meer?

22 oktober 2020 om 14:11

Ongelooflijk maar waar! Er zullen veel voetbal liefhebbers teleurgesteld zijn nu.

22 oktober 2020 om 14:26

Gelukkig komt er nog een return, als Messi nu even extra goed oppast dat ie niks oploopt spelen ze gewoon nog een keer tegen elkaar :D

22 oktober 2020 om 14:34

Of ronaldo gaat dan gewoon voor de dubbelslag en pakt ervoor nog even corona

Dit lijkt mij onzin ik had zelf Corona en tegen mij is gezegd dat je 6 weken lang positief test

22 oktober 2020 om 14:07

Hoe kan het dat Ibrahimovic de volgende dag negatief heeft getest?

22 oktober 2020 om 14:13

Gebeurd heel vaak. Zitten ook regelmatig false-positives bij. Laatste tijd ook veel wielrenners in grote ronden gehad die de ene dag positief testen, en na een hertest binnen 24 uur negatief testen.

22 oktober 2020 om 14:14

Zlatan heeft door corona een maand niet gevoetbalt. Dus weet niet waar je op doelt?

22 oktober 2020 om 14:24

Zlatan heeft 2 weken niet gevoetbalt. Na 15 dagen kwam de test negatief terug. Bij de meeste spelers duurt het 2 weken.

22 oktober 2020 om 14:24

'hoe kan het dat Ibrahimovic de volgende dag negatief heeft getest?' omdat de sneltests, die ook door profvoetballers gebruikt worden, af en toe pseudo-negative zijn. De goedkopere sneltests zijn onbetrouwbaar, omdat die alleen positieve uitslagen geven als het virus pas sinds kort in je lichaam zit en zelfs de duurdere sneltests op basis van antigenen zijn ongeveer maar voor 75 procent betrouwbaar. De langer durende PCR test blijft de enige betrouwbare test (98 procent), zolang het lab zich maar aan de hygieneprotocollen houdt en de samples niet bevuilt.

22 oktober 2020 om 14:28

het schijnt dat het virus nu zlatan opgelopen heeft

22 oktober 2020 om 14:38

Die 98% geldt voor mensen die daadwerkelijk ziek zijn, gezonde mensen zijn niet te testen, de drempel in NL voor een test is ook veel te laag, wat groot deel van de besmettingen verklaard. Je kan namelijk 2 rekensommen doen. Als nu 8000 besmettingen bijv. 160 ziekenhuispatiënten betekent. is de kans dat je in ziekenhuis terecht komt 2%. Als je dit vertaald na de 11.000 ziekenhuispatienten in mei, zal je uitkomen op 550.00 besmettingen destijds (niet vergelijkbaar dus met nu). Ander rekensom die je kan treffen zou je uitkomen dat corona minder sterk is (wat vaker gebeurd in de transformatie, wanneer er grotere immuniteit is) waardoor corona moeilijker bij de kwetsbare persoon komt. Ons groepsimmuniteit groeit ongelooflijk en zonder lockdown zouden we eind dit jaar er gewoon grotendeels vanaf zijn.

22 oktober 2020 om 14:50

GroningerHopp, ditbklinkt allemaal heel leuk, maar het klopt niet. In deze fase van corona is er een lager percentage dat in het ziekenhuis terecht komt. Je kunt deze situaties dus eigenlijk niet vergelijken, want eigenlijk zitten we met een hele nieuwe versie van het coronavirus. Dit is ook de reden dat groepsimmuniteit niet gaat werken. Het virus muteert en de antistoffen die je geheugencellen maken voor de eerste versie van het virus, werken niet meer. Hierdoor kan je hey virus een tweede keer krijgen en ontstaat er geen (langdurige) immuniteit.

22 oktober 2020 om 14:51

Groepsimmuniteit is een enorm achterhaald begrip waar geen enkel land meer op vertrouwt dus je laatste standpunt is onzin. Er zijn onderzoeken in België die aantonen dat het procentuele aantal mensen met antistoffen in het bloed gewoon gedaald is de laatste maanden (een daling van 6-7% naar 4.2%).

22 oktober 2020 om 15:04

Dat geef ik toch aan Spruselona? Dat het virus minder sterk is. Dat een virus verandert en je daardoor een 2e keer het kan krijgen klopt deels. Maar dat geldt ook voor de griep. In Belgie is er een brandbrief op TV gekomen over het huidige beluid met corona. Daarin wordt groepsimmuniteit goed uitgelegd, dat het deels wegebt wanneer het muteert klopt, maar het beschermlaag word wel degelijk groter en groter. Kijk eens naar het griepvirus, die muteert ook continu, daar worden we ook snotterig van. Maar de griepvirus is niet meer zo dodelijk als 100 jaar geleden en dat komt doordat wij een gezamelijke weerstand opbouwen. Dat je niet meer ziek kan worden is inderdaad een fabeltje, maar je kan wel een gezamelijke muur bouwen die sterker is dan het virus. Ik ben niet zo'n held in het uitleggen, maar hier kan je vrij veel over vinden.

22 oktober 2020 om 15:11

Dat ligt een stuk genuanceerder Lierse. Studies hebben uitgewezen dat ook corona-patienten bij wie de antistoffen uit hun bloed zijn verdwenen (of deze nooit hebben aangemaakt) waarschijnlijk immuun zijn voor het virus op basis van t-geheugencellen die zij ontwikkeld hebben. Onderzoekers hebben hun verwachting uitgesproken dat deze vorm van immuniteit voor langere tijd standhoudt.

22 oktober 2020 om 16:30

'die 98% geldt voor mensen die daadwerkelijk ziek zijn, gezonde mensen zijn niet te testen,'nogal logisch. De test checkt of er covid19-gerelateerd DNA aanwezig is of niet. Als je geen corona hebt is de test dus negatief.

22 oktober 2020 om 16:40

Zlatan is niet menselijk en de beste op aarde, dit bewijst dat nog maar eens

22 oktober 2020 om 16:42

@davilla T cellen spelen waarschijnlijk inderdaad een grote rol. Maar het is niet te doen om dit bij een grote populatie te testen aangezien T cellen isoleren veel lastiger is dan het detecteren van antilichamen. Dus hard bewijs hebben we niet. Wat de Groningse Lange Frans zegt over het vertrouwen op groepsimmuniteit vrijwel het domste wat je kan doen. Misschien daarom dat ook geen enkel land het meer doet.

22 oktober 2020 om 14:12

Dan verlagen ze de CT waarde waardoor de test niet meer zo gevoelig is en dan test hij wel negatief.

22 oktober 2020 om 14:16

Je kan nog tot 8 weken positief testen volgens de GGD maar dat hoeft uiteraard niet, je kan ook een aantal dagen erna al een negatieve test hebben.

22 oktober 2020 om 14:16

Ligt aan het soort test. Bij de meeste sneltesten, zeker sneltesten die niet werken op basis van antigenen, kun je alleen in de beginfase van het virus positief testen. Bij PCR tests kun je, afhankelijk van welke threshold ze gebruiken, nog erg lang positief blijven testen.

Ik heb op meerdere sites gezien dat als hij asymptomatisch is, hij alleen een dag voor de wedstrijd negatief getest moest worden om te spelen. Kan iemand dit bevestigen?

22 oktober 2020 om 14:10

Lees even goed de tekst, er staat namelijk dat de UEFA eist dat een speler een week van tevoren negatief moet testen. Nationale competities doen inderdaad een dag, voor Europees verband geldt dit niet - teams reizen namelijk vaak eerder dan de wedstrijddag af.

Spijtig. Geen andere woorden voor momenteel. Beide ploegen laten nog geen al te beste indruk achter. Kan een interessante wedstrijd worden. Hopen dat Morata en Dybala ze pijn kan doen.

Voor ons natuurlijk uitstekend nieuws, ik zag alweer een scenario waarin Ronaldo onze gelegenheidsverdediging kapotschoot en kopte, maar dat blijft ons bespaard. Toch is het jammer, waarschijnlijk is dit de laatste keer Messi vs. Ronaldo in een directe wedstrijd, alleen de return kan nog.

jammer man, zou mooi zijn geweest om Messi & Ronaldo weer samen op een veld te zien.

Een week van te voren moet je negatief testen? Dan kan Antony volgende week dus ook niet mee doen..

22 oktober 2020 om 14:34

Dan speelt Promes toch!

22 oktober 2020 om 15:57

Haha liever niet. Doe dan maar Tadic op links en Huntelaar of Lassina in de spits.

Jammer dat Cristiano Ronaldo de dupe is van die onbetrouwbaar testen die PCR testen zijn niet voor de Covid te testen ze boren hem een droomwedstrijd door de neus. Hoelang gaat deze poppenkast nog allemaal duren, ben het wel zat allemaal...

22 oktober 2020 om 14:36

Helemaal geen poppenkast. En ronaldo heeft meerdere positieve tests afgelegd dus het is gewoon betrouwbaar nu. de zorg kan het gewoon niet aan en dus moeten wij ervoor zorgen dat de zorg niet overbelast wordt. Ik schrik wel van het aantal mensen die deze slecht onderbouwde stellingen geloven. Desondanks een kneiter grote bron van informatie (het internet) krijg je toch zoveel onwetende reacties te zien.

22 oktober 2020 om 14:37

Tuurlijk joh, bij Juventus gebruiken ze c-kwaliteit testen die absoluut niet betrouwbaar zijn... Je stelling is grote onzin, tenzij je heimelijk de clubarts van Juve bent, die hier komt reageren..

22 oktober 2020 om 15:02

Net als je denk dat aqua1 niet dieper kan zinker laat weer eens zien hoe objectief hij is als het over ronaldo gaat!!!

22 oktober 2020 om 15:13

Vooral nu de verkoudheid en griep periode eraan komt, gaat men alleen maar meer positief testen. En dan nog niet eens ovet de valse positieve testen gesproken. Tsja.

22 oktober 2020 om 15:18

Als Super Ronaldo Fan zou jij toch moeten weten dat Ronaldo er alles aan zou doen om mee te doen en dus niet alleen via zo'n PCR test zal tasten. Maar goed als het om Ronaldo gaat dan denk je niet meer zo helder na.

22 oktober 2020 om 15:59

Vind het ook maar een grote poppenkast al die voetballers,kickboxers testen positief en komen allemaal er gewoon gezond uit,net als Trump die na 2 dagen er uitkomt en zegt dat ie zich 20 jaar jonger voelt,die maatregelen zijn gewoon zwaar overdreven en na 8 uur mag je geen alcohol en weed halen en of op straat gebruiken wat heeft dat met een virus te maken ?

22 oktober 2020 om 16:16

@recoba19, dat komt waarschijnlijk doordat voetballers en kickboxers topfit zijn, en dus minder last hebben van symptomen. Trump daarentegen is niet topfit, maar spendeert tonnen aan dollars om (ik meen) met behulp van feutusweefsel beter te worden. Hoe dat werkt weet ik ook niet, maar hij schijnt wel een speciale behandeling te hebben gehad. Daarnaast zal die man ook vol met allerlei medicijnen zitten

22 oktober 2020 om 16:40

Voetballers en kickboxers zijn dan ook buitengewoon fit en hebben buitengewoon veel weerstand. Vele malen meer dan de gemiddelde persoon. Totaal geen representatief vergelijkingsmateriaal. Daar komt nog bij dat profvoetballers als Ronaldo en presidenten als Trump 's werelds beste lijfartsen in kunnen huren. Dat gaat ons niet lukken.

22 oktober 2020 om 16:38

Ten eerste worden profvoetballers doorgaans getest met sneltesten en niet met de PCR testen. Ten tweede zijn PCR tests 98 betrouwbaar voor het testen van Covid19, zo lang het lab zich aan de hygienceprotocollen houdt en geen samples bevuild. In de westelijke landen vindt je niet of nauwelijks laboratoria die zich niet aan de juiste protocollen houden. Ten derde, dat de PCR test niet ontworpen is voor Covid19 is nogal logisch, de test bestaat al een jaar of 35. Maar dat doet niks af aan het feit dat een PCR test wel degelijk werkt voor het testen of er Covid19-gerelateerd DNA waar te nemen is in het bloed. Een PCR test is ontworpen om te checken of er een bepaald DNA waar te nemen is in het bloed. Dit gebeurt via het vermenigvuldigen van al het Dna, door in de machine een stofje te stoppen die zich alleen hecht aan éã©n specifiek Dna (een probe heet dat), en vervolgens te kijken of en hoe vaak de probe zich aan dat specifieke DNA heeft gehecht. Weliswaar heeft Covid19 geen DNA maar RNA (dat is waarschijnlijk wat je bedoelt met PCR is niet voor Covid), maar men heeft vrij kort na de uitbraak al een probe weten te ontwerpen die zich alleen aan een specifiek DNA hecht dat alleen in je lichaam zit als je Covid19 in je bloed hebt. Dat PCR niet ontworpen is voor Covid19 is totaal niet relevant.

22 oktober 2020 om 16:41

@aqua: Ja tuurlijk, je denkt zeker ook dat we Corona krijgen van 5G? De beste man zou gewoon niet mogen spelen punt

22 oktober 2020 om 19:51

Ben jij soms die rapper van 22 Baco? Dit is realiteit. Corona bestaat, mensen worden ziek en gaan dood. Dat je het zat bent is begrijpelijk, maar geen excuus om onwaarheden de wereld in te slingeren. Ronaldo is geen god. Ook hij kan ziek worden en ook voor hem gelden alle Corona-maatregelen en protocollen. En je doet net alsof iemand of een organisatie dit allemaal heeft geregeld zodat hij niet kan spelen, maar Ronaldo hielt zich ook niet aan alle maatregelen en nam dus zelf meer risico. Eigen schuld, dikke bult.

22 oktober 2020 om 19:54

Ronaldo is helemaal niet ziek,hij heeft corona maar heeft geen klachten en zit 1 week in quarentine en kan gewoon weer voetballen net als 99 % van deze wereld

22 oktober 2020 om 21:43

Hij is wel ziek, maar heeft geen symptomen. En verder zal het allemaal wel, maar als de protocollen voorschrijven dat spelers minimaal 7 dagen voor een duel negatief moeten testen, geldt dat ook voor Ronaldo.

Ik ben benieuwd man. Juventus speelt sowiezo op een wijze dat barcelona niet helemaal ligt. Tegen de kampioen van italie ik kan niet wachten om te zien wat koeman hiervoor bedenkt

Nou lekker dan met dat reglement dan kan je Anthony dus ook al wegstrepen volgende week bij Ajax. Wordt het nog erg lastig als je dan ook een Kudua zou missen tegen de tegenstander waar je punten tegen moet pakken. Wat dat betreft ook raar gepland om de CL duels zo snel achter elkaar te doen. Als een club besmettingen heeft zijn ze dus redelijk de sjaak omdat de duels zo snel op elkaar zitten. Wel zonde van een Juventus-Barcelona dat je de grootmachten niet tegen elkaar ziet.

Ik ben benieuwd naar wat alle virologen in de comments hier over te zeggen hebben. Verder een groot gemis voor Juventus natuurlijk en jammer om de clash tussen Ronaldo en Messi nog even uit te stellen tot de 2e poule wedstrijd.

Gaat dat aandachtsgeile zussie van hem nu weer beweren dat het een hoax tegen Ronaldo is en dat corona een mythe is en dat hij het niet kan krijgen omdat hij een top sporter is?

Waanzinnige wereld leven we in. Alles met een gezond verstand wordt gesloopt. Ronaldo is topfit! Geen klachten! Niks! En dit alles om een mortaliteitsfactor van 0.13%. Lachwekkend en pijnlijk tegelijk. Noem mij maar een romanticus maar wedstrijden zonder ambiance zijn niet om aan te gluren.

22 oktober 2020 om 17:33

Snapt er ook geen bal van jij. De zorg kan het niet aan om Iedereen tegelijk te behandelen en dan ook nog regulieren zorg verlenen. Gezond verstand nergens te bekennen hier

22 oktober 2020 om 19:24

Bijdehand ben je, met je zorg verhaal. Mensen gaan niet dood aan corona! Mensen gaan dood aan andere dingen. En mensen gaan nou eenmaal dood!!Pannekoek!! Met je arrogante houding. Reageer inhoudelijk pedant mannetje, bah.Herhaal het maar even voor de schapen, amateurvirologen en sociologen: mortaliteitsfactor is 0.13%

22 oktober 2020 om 19:31

Nee jij hebt gezond verstand,ziekenhuis zitten helemaal niet vol met Corona patiënten dat doen ze gewoon om mensen angst aan te jagen,99 % komt er gewoon goed weer uit er zijn zeker uitzonderingen maar om daar voor een hele lockdown te doen en de horeca te slopen gaat nergens over,ook die tijd klok om na 8 uur geen alcohol te mogen kopen heeft totaal niets met een virus te maken

22 oktober 2020 om 19:31

Kijk eens in de spiegel vriend als het om arrogante houding gaat. “Mensen gaan dood aan andere dingen” zeg dat maar tegen diegene die naar adem snakken in de IC. Dit is echt een laag niveau. Ik vind het werkelijk triest. Ik vind je werkelijk dom over komen. Arm mens, je zou maar zo door het leven gaan.

22 oktober 2020 om 19:33

@recoba dat doen ze gewoon om mensen angst aan te jagen? Waarom zou ik dat van jou moeten geloven. Het doel van de overheid is dus om de horeca te slopen? Ik zie hier werkelijk geen gezond verstand in. En maar blijven strooien met woorden als schapen, en ben jij de leeuw dan die in een konijnenhol van complottheorieën vast zit?

22 oktober 2020 om 20:04

Sorry maar je bent een idioot als je dergelijke dingen zegt. Mijn vader ligt momenteel in het ziekenhuis op de IC (niet Corona gerelateerd), maar toch merk je aan alles dat ze het er moeilijk beginnen krijgen. Verscheidene ziekenhuizen beginnen wel degelijk op hun grenzen te sluiten. En alcohol verkopen heeft te maken met het aan de regels houden. Want met gezond verstand zou je toch moeten begrijpen dat hoe meer je drinkt hoe minder je jezelf aan de regels houdt?

22 oktober 2020 om 20:13

Ja want zijn mensen dom en kunnen niet voor 8 uur alcohol gaan inkopen ze gaan juist voor 8 uur meer inkopen omdat ze dat na 8en niet kunnen doen dus dan word het juist drukker in de supermarkten toch,als je niet kan zien dat het belachelijke maatregelen zijn dan markeert er wat aan je,nog sterkte met je vader

22 oktober 2020 om 21:18

Laat nog maar eens zien dat jij je verstand amper gebruikt. Jij denkt alleen maar aan het omzeilen van regels en hoe het zo Makkelijk kan... dat is helemaal de bedoeling niet. Ziekenhuizen zitten nog niet vol nee maar dat willen we juist voorkomen idioot. Als het zo doorgaat dan zullen ze binnen een mum van tijd vol zitten

22 oktober 2020 om 22:04

En dat helpt om alles om 8 uur dicht te gooien dat gaat de ziekenhuizen echt helpen dat heeft echt met een virus te maken,kijk na Trump die is gewoon naar ze volk en zegt dat het gewoon een griepje is en is binnen 2 dagen weer genezen en heeft niets

22 oktober 2020 om 23:07

Dat kopje wat jij gebruikt om regels te proberen vermijden moet jij even gebruiken om te denken hoe het kan dat zij sommige regels opstellen en waar die voor dienen. Ik ben er verzekerd van dat jij het kan. En trump?die clown en de hele circusmedia van de verenigde staten neem ik met meerdere korrels zout. Voor iemand die niet in de reguliere media vertrouwt vind ik het zeer frappant dat jij terugvalt op een persoon als trump

Iedereen zit te schreeuwen dat het jammer is dat Ronaldo en Messi niet tegen elkaar spelen door deze test, maar is iedereen vergeten dat je in een CL poulefase 2x tegen elkaar speelt? Waarschijnlijk zijn ze er allebei in de wedstrijd in Barcelona wel bij

22 oktober 2020 om 17:32

Echt ik dacht maar 1 wedstrijd ?

22 oktober 2020 om 19:57

Ik pieker er niet zo veel om, we hebben de afgelopen jaren kneiter veel messi tegen ronaldo wedstrijden gezien. Dat het een keer niet gebeurt kan mij echt gestolen worden. Vind het wel geinig, richting het einde waren mensen messi vs ronaldo zat. Maar kijk ze nu eens hahahah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2011
2.Sassuolo1811
3.AS Roma178
4.Juventus1611
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder71
MorataAanvaller62
G. VrioniAanvaller10
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper40
L. BonucciVerdediger61
G. ChielliniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3854 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 5 8 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Messi en Ronaldo rouwen om Maradona: ‘Een ongeëvenaarde tovenaar’

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben via Instagram en Twitter afscheid genomen van Diego Maradona. De legendarische Argentijn overleed woensdagmiddag op zestigjarige leeftijd, volgens media in Argentinië aan de gevolgen van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren