Schuurs doet opvallende uitspraak: ‘Hij is de beste aanvaller van de wereld’

Donderdag, 22 oktober 2020 om 12:54Dominic Mostert

Perr Schuurs beleefde woensdagavond een ongelukkig moment in de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Liverpool (0-1). Voorafgaand aan het enige doelpunt van de wedstrijd, een eigen goal van Nicolás Tagliafico, liet Schuurs zich aan de zijlijn in de luren leggen door Sadio Mané. De buitenspeler draaide makkelijk weg bij de verdediger, die in gesprek met Ajax Life toegeeft te balen va het moment.

Mané speelde Schuurs in één handige beweging uit en bereidde onbedoeld het eigen doelpunt van Tagliafico voor. Het was een sneu moment voor Schuurs, die juist bezig was aan een sterke eerste helft, waarin hij Mané meerdere keren goed in de weg zat. "Ja, natuurlijk zit zo'n moment mij dwars. Als je kijkt naar de totale totstandkoming van de 0-1 is dat gewoon ongelukkig", geeft hij aan. "Maar het begint bij mij en eindigt in een tegendoelpunt."

Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Het optreden van Perr Schuurs werd door Voetbalzone beoordeeld met een 4.Lees artikel

"Hij is de beste aanvaller van de wereld en we hebben ons goed geweerd, maar niet goed genoeg voor een punt", vervolgt Schuurs. "Daarvoor hadden we onze kansen moeten benutten.” De twintigjarige stopper beleefde nog enkele ongelukkige momenten in de tweede helft. Na een weifelend optreden in een duel met Roberto Firmino liet hij zich door de benen spelen en ontstond een riskante situatie; een kwartier voor tijd liet hij zich zomaar van de bal zetten door Diogo Jota, waarna André Onana naar voren moest sprinten om de boel te redden

Door Ajax Life wordt Schuurs gevraagd naar zijn oordeel over het tempo van de wedstrijd. Lag het tempo lager dan gebruikelijk in de Champions League, of leek dat slechts zo? "Voor ons voelde het gewoon als vanouds", reageert de jongeling. "Dit was de eerste echte test die we hebben gehad. Het niveau lag hoog, het tempo lag hoog. Hoger dan we in de eredivisie zijn gewend. Dat is normaal en merkten we ook wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door brasileiro)

Goede zelfreflectie van Per. Speelde matig maar je ziet bij vlagen heus wel dat hij talent heeft en zich kan doorontwikkelen.

22 oktober 2020 om 13:04

Elke CV maakt fouten in een wedstrijd. Speelt gewoon goed zeker gezien zijn leeftijd. Erg prettig een Nederlandse talentvolle CV die CL ervaring opdoet. Ik hoop ook dat Scherpen de opvolger van Onana wordt. Ontwikkeld zich ook meer dan prima.

22 oktober 2020 om 14:14

Met alle respect. Maar dit is niet het type fouten dat elke cv maakt. Hij zal echt over veel talent beschikken maar dit soort fouten kosten je de kop. Ik zie wel heel veel mensen hier erg luchtig reageren op de 2 a 3 enorme fouten die hij gisteren maakte. Dat zat wel in de maguire categorie. Toen senesi die maakte werd hij meteen afgeschreven. Schuurs gaat er wel komen, maar als ik mensen zie vertellen dat hij gisteren een 7 verdiende voor zijn optreden heb ik echt het gevoel dat er teveel een hand boven zijn hoofd wordt gehouden.

22 oktober 2020 om 15:25

Een 7 was het inderdaad niet, maar bijvoorbeeld een 4 ook niet. Hij heeft namelijk meer goed gedaan, dan fout. Echter verwacht ik ook dat hij af en toe fouten maakt. Hij moet in alles gewoon nog beter worden. Ik zie het nog steeds goedkomen met hem, maar het is natuurlijk geen de ligt.

22 oktober 2020 om 15:55

Feye88. Daarom was Rio Ferdinand zeker lovend over hem in de Post-Match Analysis? Die snapt er natuurlijk helemaal niks van.. Trouwens alleen al om de uitspraak van de naam Schuurs de moeite waard om even op te zoeken haha

22 oktober 2020 om 16:05

@feye88 volgens mij zie ik Mane in de PL elke week Cv's of backs uitkappen en uitspelen, ook die van de overige top teams. Schuurs kreeg van de kranten hier in engeland die ik zo snel zag een 6 en een 7. Misschien is een 7 wat aan de hoge kant, maar zo slecht was het allemaal niet. Het kan niet zo zijn dat je tegen een top team als liverpool verliest door een eigen doelpunt zonder verder veel weg te geven en dat 3 van de 4 verdedigers dan (zware) onvoldoendes hebben, dat is onzin.

22 oktober 2020 om 16:29

Sorry hoor maar wij zijn echt verwend geweest de achterliggende jaren met De Ligt, Sanchez, Alderweireld, Vertongen en eerder Chivu, Heitinga, Stam. Over de generatie van 95 en de jaren zeventig nog te zwijgen.... Dan komt iedereen hier vertellen dat Schuurs een talentvolle verdediger is? Hou toch op, die is nog minder dan Bergdolmo, SQD, Passanen, Veltman, Moisander. Schuurs is het niveau Fortuna Sittard nog steeds niet ontgroeid, die kan écht niet verdedigen. Je gaat mij niet wijs maken dat Schuurs een potentiele topverdediger is daar heb ik genoeg vergelijkingsmateriaal voor gezien

22 oktober 2020 om 16:37

@feye88: Ben je bekend met het begrip "relativeren"? Je speelt tegen de absolute wereldtop en daar hoort Ajax niet bij. Hem afrekening hiermee rekening houdende is niet realistisch

22 oktober 2020 om 16:41

Hij kan écht niet verdedigen dat laat hij wekelijks in de competitie zien. Dus ik snap niet dat er dan mensen zijn die denken dat er een potentiele topverdediger in hem schuilt. Het was voor mij geen verassing dat hij er gisteren niks van bakte.

22 oktober 2020 om 17:05

Niks van bakte? Dat is wel heel erg overdreven hoor. Ik hield continu mijn hart vast als Schuurs moest optreden vanwege zijn vorige optredens, maar vond hem niet zo slecht als sommige doen voorkomen. Zat er een paar keer prima tussen. Daarnaast heeft die vaak zat het spel verlegt met zijn crosspasses, die bijna allemaal aankwamen, waar ook wel wat van gezegd mag worden.

22 oktober 2020 om 17:58

Haha yup Rio Ferdinand snapt er idd vaak niets van. Wereld verdediger natuurlijk maar als analist komt er vaak veel onzin uit ja.

22 oktober 2020 om 18:33

Dsquared. Vind je het heel erg dat ik de woorden van Rio Ferdinand niet als absolute waarheid aanneem? Hij is echt een talent en hij speelt ook vaak goed. Maar als je deze fouten maakt krijg je een onvoldoende. Zo simpel is het toch?

22 oktober 2020 om 13:06

Ik zie veel mensen zeggen dat ie matig speelde maar hij speelde toch gewoon vrij sterk? Ja Mané komt een paar keer langs hem, big surprise zeg..

22 oktober 2020 om 13:09

Ik vond hem ook prima spelen. Blijkbaar hebben mensen het idee dat verdedigers nooit een fout mogen maken. Dan vraag ik mij af hoe er uberhaupt doelpunten komen. Ook heb ik nog geen enkele verdediger gezien die nooit fouten maakt.

22 oktober 2020 om 13:12

Ik vond hem zelfs verassend goed. Zag echt potentie in ieder geval. Maakte wat kleine ‘foutjes’, Mané draaide makkelijk weg bijvoorbeeld bij die goal. Maar dat is ook gewoon een van de beste aanvallers van de wereld, Salah niet gezien, vond dat Ajax ze goed onder controle had. Hield wel bij elk omschakel moment mijn hart vast 😅.

22 oktober 2020 om 13:13

Goeie, nuchtere conclusie van @doen92. Voetbal is inderdaad een spel van fouten waarbij de ploeg die de minste fouten maakt, waarschijnlijk zal winnen. Alleen gaat dat niet altijd op, want Ajax had echt wel het betere van het spel. Liverpool heeft veel geluk gehad, Ajax had minimaal gelijk moeten spelen. Overigens heeft Nederland op dit moment echt veel goede verdedigers zeg! Ook Schuurs kan een topper worden. Samen met De Ligt zie ik hem wel het centrum vormen van Oranje voor de aankomende 10 jaar als Van Dijk en De Vrij ermee stoppen. Daar hoeven we ons geen zorgen meer over te maken.

22 oktober 2020 om 13:15

hoop dat Schuurs iets bloeddorstiger wordt,en de bal als prooi ziet. Lijkt nu of ie meer oog heeft voor hoe zn mannetje beweegt. Zal hem wellicht meer kaarten gaan opleveren,maar soms moet je keuzes maken.

22 oktober 2020 om 13:20

Schuur is helaas een speler die 89min goed kan spelen en dan toch een beslissende fout maakt waardoor die 89min vergeten worden. Gister ook weer 3 momenten

22 oktober 2020 om 13:27

@messibazoer ik vond wel dat je merkte dat Liverpool niet 100 speelde.ik wil de prestatie van Ajax echt niet naar beneden halen hoor maar je merkte al toen Henderson erin kwam dat er meer gevaar kwam.schuurs maakte idd een paar foutjes het koste hem ook bijna de 0-2.Toen Liverpool de voorhoede ging wisselen om ze rust te geven werd Liverpool eigenlijk gevaarlijker.het leek wel ze zich volledig hadden ingesteld op de 3 normale aanvallers. Toen de wissels kwamen leek het wel of ze er iets makkelijker over gingen denken.ten hag wisselde met alle respect ook weer heel bijzonder.al met al denk ik wel dat Schuurs een voldoende verdiende.

22 oktober 2020 om 13:40

@messibarca: De Vrij is ook zo'n type speler en misschien is Schuurs wel het beste met hem te vergelijken als we het hebben over Nederlandse verdedigers. De Ligt vreet zijn tegenstanders echt op, terwijl De Vrij het meer moet hebben van zijn positionering, die staat werkelijk waar altijd op de juiste plek. Maar ben het met je eens dat Schuurs zich op dat vlak nog zeker kan verbeteren. En hij is nog super jong hã©...

22 oktober 2020 om 14:13

Bliek jammer, van jou had ik deze onzin nooit verwacht. Zelfs als Ajax verliest blijkbaar, maar normaliter wint of gelijkspeelt is het... Geen inzet, ze hadden er geen zin in, ze hadden blessures terwijl ze een eindeloos budget hebben en tv gelden... Enzovoort heel jammer, te triest voor woorden.

22 oktober 2020 om 14:14

Sanderk91 hij speelde sterk? Hij veroorzaakt de 1-0 door lomp uit te verdedigen, helemaal terug te lopen, dan na de inworp hoeft hij Mané alleen voor zich te houden en laat zich dan verrassen. Het is te flegmatiek, niet fel genoeg, te traag, loopt altijd terug naar de 16. Dan zie ik mensen het vergelijk trekken met de Vrij, die heeft veel meer power dan Schuurs.

22 oktober 2020 om 14:31

mentalist, vergelijk het even met De Vrij, Van Dijk, Ramos etc. op 20 jarige leeftijd en kom dan terug.

22 oktober 2020 om 14:31

@sulejmanii,ik zeg niet dat ze geen inzet hadden ik zeg ook niet dat ze er geen zin in hadden.alleen als klop in de 60 ste minuut de grote 3 gaat wisselen kan je me niet vertellen dat hij het heel serieus pak toch of wel?daarnaast liet hij de Aanvoerder nog eens op de bank beginnen.tja en eindeloos budget kan je geen flikker mee toch? Heeft ajax voor Nederlandse begrippen ook echter maakt dat ook niet altijd het verschil.weet je het mag van mij best Hosanna zijn hoor vind het prima maar kijk ook even verder.ajax heeft het prima gedaan en heeft het dit Liverpool moeilijk gemaakt. Maar wat ik aangeef je ziet toch wel hoe serieus het genomen word als je eindigt met een B elftal. Als ik ajax was zou ik gewoon met opgeheven hoofd het veld afgaan.

22 oktober 2020 om 14:42

@ Bliek, wat een onzin. Ten eerste, hoezo hosanna, Ajax heeft verloren. Er wordt gesproken over Schuurs en zijn prestaties gister. Ik vond het ook echt niet slecht wat hij liet zien, alleen heeft hij toch net dat ene slippertje wat dan uiteindelijk de wedstrijd beslist, jammer maar valt hem niet geheel aan te rekenen.En over het niet serieus nemen van de wedstrijd door Liverpool, kulargument. Klopp wilde 3 punten, die heeft ie nu. Als hij de wedstrijd niet serieus nam was ie nooit begonnen met het supertrio. Daarentegen miste Ajax naast Antony en tijdens de wedstrijd Kudus, ook nog het geluk om de score te openen. Dat is helaas niet gebeurd, als Liverpool dan in de 2e helft een tandje terugschakelt betekent niet dat ze het "rustig aan hebben gedaan". Hele aparte conclusie altijd. Supertrio dr af, maar ik zag wel Mane zitten met ijspacking.En B elftal, met wat voor elftal eindigde Ajax dan volgens jou? Het A elftal zeker?

22 oktober 2020 om 14:59

@ajaciedje,uiteraard wilde Klop deze pot winnen 3 punten zijn altijd lekker om mee te beginnen.maar met alle respect er zit wel een verschil met de wissels van Ajax en Liverpool toch?klop vond wel prima en zag dat het wel goed ging komen. Ten Hag wilde wat forceren en die gaat vreemd wisselen. Ijspacking zijn veel spelers die als ze gewisseld worden gelijk sommige spieren koelen dat is niet vreemd hoor.maar even terug over Schuurs. Schuurs speelde inderdaad een prima wedstrijd en heeft goed gedaan. Maakte wel meer foutjes dan 1 waar de goal uitkom.onana red hem nl ook nog eens omdat hij veel te traag handelden. En dat was niet tegen Mane hoor.schuurs komt er verder wel. Alleen wereldtop word hem denk ik persoonlijk niet maar dat zullen we nog wel zien.

22 oktober 2020 om 15:29

Fabinho kreeg een 9 in Engeland terwijl de kansen van Tadic en Promes beiden door het centrum van de verdediging tot stand kwamen. Iets van meten met 2 maten? Ik heb genoten van Schuurs, jonge gast met nauwelijks CL ervaring die zich uitstekend staande hield tegen een van de beste ploegen ter wereld en die opbouwend nog indrukwekkender was met fantastische cross passes

22 oktober 2020 om 15:52

De Vrij werd afgelopen zaterdag ondersteboven gespeeld door Zlatan

22 oktober 2020 om 17:16

@Sanderk91 de meetlat moet gister gewoon een stuk hoger liggen . Die heeft ie gewoon niet schadevrij gehaald. Het meeste gevaar zat op zijn kant Martinez was echt solide en Blind ontlastte de achterhoede samen met Klaassen behoorlijk en dat was nodig ook . Overigens gaat Mazraoui hier ook niet vrij uit, de ruimtes op zijn kant waren soms bizar groot. Maar Schuurs maakt drie (jazeker drie en niet twee kleine foutjes) enorme blunders waardoor je gewoon totaal onnodig met drie nul er af kan gaan in een wedstrijd die je eigenlijk moet kunnen winnen. Natuurlijk moet hij nog veel leren en doet hij het best prima. Maar ik vind dat je de lat echt wel wat hoger mag leggen op dit niveau. Bizar dat dat hier zo makkelijk wordt weggewuifd.

22 oktober 2020 om 17:19

Niet schadevrij nee, dat gebeurt zelden bij welke verdediger dan ook. Ik zeg toch ook niet dat hij een 10 verdiend, maar ik vond hem vrij solide spelen overall ja, zeer zeker geen 4 waard. Het zegt toch ook wel dat analisten als Ferdinand zeggen dat hij een goede partij speelde, zeker voor zijn leeftijd. Drie 'enorme blunders' heb ik sowieso niet gezien hoor, maar misschien heb jij een andere wedstrijd gezien dan ik. Of je overdrijft gewoon graag, dat kan ook

22 oktober 2020 om 17:47

Zou niet weten waarom ik zou overdrijven ik heb niks tegen Schuurs. Alsof Ferdinand de analyticus is waarop je moet afgaan, lol ik heb United jarenlang van zeer dichtbij gevolgd en daar komt echt niet altijd wat geniaals uit. Was Ferdinand niet degene bv die het een goed idee vond om van de Sar als Technisch directeur bij United aan te stellen.. Maar goed omdat je blijkbaar een vooringenomen standpunt hebt. Balletje achter standbeen (op een gevaarlijk en totaal onnodig moment) met kritisch balverlies (dat vond ik de ergste eigenlijk) . Verkeerd instappen waardoor de goal valt. Gepooort door Friminho in het strafschopgebied waarna die nog bijna een penalty veroorzaakt door onnodig vast te houden. Onana redt 'm ook nog een keer geloof ik. Dus ik heb 't niet over gewone foutjes of een op eens die je gewoon kan verliezen.

22 oktober 2020 om 18:20

@nl_modric, vergelijk het met Ramos op 20 jarige leeftijd? Die man stond al vanaf zijn 19e onafgebroken in de basis van Real

22 oktober 2020 om 22:47

@bliek, Henderson begon op de bank omdat hij van de medische staf geen 90 minuten mocht spelen. Fyi.

22 oktober 2020 om 13:22

Precies, de Ligt was in het begin ook niet foutloos. Van zulke fouten moet hij leren. Al moet ik wel zeggen dat Schuurs meer fouten maakte dan deze ene fout. Mazraoui zat ook niet in de wedstrijd en maakte ook veel fouten. De rechterkant van de verdediging was off gisteren en dat had Liverpool door. Daarom ging 90% van hun aanvallen over hun linkerkant. Ook na de wissel van Mané.

22 oktober 2020 om 13:27

Sterker nog de Ligt is nog steeds niet foutloos. Zelfs Ramos maakt fouten. Schuurs is een goede verdediger met een groeipotentie. Ik vond hem juist verrassend goed spelen...

22 oktober 2020 om 13:29

Ja precies! Van schuurs weet je dat hij nog beter gaat worden gezien zijn leeftijd waarintegen mazraoui zijn top al behaald heeft. Mazraoui is gewoon geen basis ajax materiaal ik vind dan ook de grootste fout van overmars dat hij die back van utrecht heefr gehaald en niet die 10 miljoen extra heeft neergelegd voor een ajax waardige back. Bijvoorbeeld die colombiaan van atletico die ook bij psv heeft gespeeld.

22 oktober 2020 om 14:38

Je moet blij zijn dat hij Arias niet heeft gehaald. Heb je zijn blessure niet gezien bij het nationale elftal.

Goeie tactiek. Gewoon zeggen dat je tegenstander de beste is, dan is het ook niet zo erg als je een tegengoal krijgt. Als je straks in de fout gaat bij Robben kan je mooi zeggen dat hij de beste aanvaller van de Eredivisie is, of Gã¶tze de beste middenvelder van de Eredivisie.

22 oktober 2020 om 13:04

Het is toch ook gewoon een feit dat de 3 aanvallers van Liverpool wereldklasse zijn, is niks geks aan.. De 2 namen die jij noemt moet nog blijken of ze beste gaan zijn van de Eredivisie dus dat is echt een onzin opmerking.. Daarbij geeft hij zelf ook meermaals aan dat die fout zat

22 oktober 2020 om 14:16

Hij noemt hem niet wereldklasse. Hij verklaart dat mane beter is dan lewandowski, Messi en Ronaldo. Tja..

22 oktober 2020 om 14:21

@feye88 en als je Mane op wekelijkse basis op zijn sloffen verdedigingen ziet slopen, is dat nog niet eens een hele gekke uitspraak. Ongeacht of je die kwaliteit moet koppelen aan de fout van Schuurs gister.

22 oktober 2020 om 14:35

Martijn. Hij is toch niet net zo goed als lewa, neymar of messi? Dat ziet toch iedereen? Hij hoort echt tot de top 10 hoor. Maar niet de beste. Of ga je nu beweren dat je hem had gekozen voor de ballon d'Or dit jaar als die er was?

22 oktober 2020 om 15:06

Hij hoort natuurlijk ook zijn trainer zeggen dat liverpool het beste team van de wereld is, dus hij dacht ik kan niet achterblijven. Maar als je naar statistieken kijkt zal ook Schuurs zien dat er betere zijn.

22 oktober 2020 om 15:22

Je kan hem toch niet vergelijken met Lewandovski?

22 oktober 2020 om 13:04

Nou dan zal die blij zijn dat Bruma weg is, stel dat je tegen hem een doelpunt krijgt.. sta je toch met je mond vol tanden

22 oktober 2020 om 13:07

De beste is wat overdreven als jongens als Messi, Ronaldo en Mbappe enz nog rondlopen maar Mane behoort wel echt tot de besten ter wereld toch?

22 oktober 2020 om 13:10

Sterkere nog, na Lewa,Messi,Ronaldo, Neymaris mane wellicht de beste. Top 5 van de wereld dus

22 oktober 2020 om 13:11

Zelfs met die gasten, Messi heeft er dit seizoen geloof ik nog maar 1 in liggen in de competitie en dat was een pingel. Mbappe is de laatste wedstrijden Europees enorm aan het verzaken, Ronaldo is ook wel op z’n retour en ik neem aan dat we jongens als Lewandowski toch gewoon met spitsen blijven vergelijken ipv vleugelspelers. Dan kom je snel bij Mane en misschien Salah uit als je een momentopname wilt hebben.

22 oktober 2020 om 13:16

Ik denk dat we maar moeten stoppen met messi beoordelen op zijn doelpunten. Dat hij kan scoren weten we maar Messi is meer bezig met het spel bepalen dan scoren.

22 oktober 2020 om 13:33

Dan zou het toch eigenlijk niet kloppen om Messi met Mane te vergelijken? Ja als we prime Messi tegenover prime Mane zetten is het snel gelopen maar als Messi nu meer als spelmaker speelt kunnen anderen het stokje als beste aanvaller van het moment gaan overnemen. En dan vind ik Mane een serieuze kandidaat.

22 oktober 2020 om 16:29

Als Messi niet scoort worden er weer excuses aangehaald dat hij spel maakt, lachwekkend.

22 oktober 2020 om 16:57

Maar dat is toch ook gewoon een feit, Aqua1? Messi is niet alleen een goede doelpuntenmaker, hij is ook een van de beste (zo niet de beste) spelmakers ter wereld. Dus er zijn inderdaad ook zat wedstrijden waarin hij niet scoort maar wel erg beslissend is. Daar is niets lachwekkends aan lijkt me. En ja, er zijn ook weleens wedstrijden waarin hij weinig tot niets brengt, maar dat is zeer zelden. Net als bij Ronaldo, Lewa, etc. Dat zijn spelers die vrijwel altijd toegevoegde waarde hebben, daarom behoren ze tot de besten ter wereld.

22 oktober 2020 om 13:51

@fcg95, niet alles geloven wat je leest. Zéér gênant dit van VZ, en dan druk ik me nog zachtjes uit want Schuurs zei letterlijk: 'hij is één van de beste aanvallers van de wereld...'. Ongelofelijk dat VZ er zo'n totaal onjuiste kop van maakt en iedereen in de comments er als een stier op een rode lap op ingaat.

22 oktober 2020 om 14:10

Beetje domme en populistische reactie dit. Je weet dondersgoed wat Schuurs bedoelt. Mane is een top 5 aanvaller en zal niet vaak de beste van die 5 zijn in één speelronde, maar lig vaak genoeg om zo'n uitspraak te kunnen doen. Robben is intrinsiek ook de beste aanvaller in de eredivisie, alleen zal dat er niet heel consistent uitkomen vanwege, inmiddels, fysieke beperkingen. Maar fijn om te weten dat iemand als Fcg95 impliceert de absolute waarheid te kennen.

22 oktober 2020 om 14:36

Hij is de laatste tijd wel erg goed, de beste van de wereld is wat overdreven, maar ik vond dat je in de wedstrijd goed kon zien dat Schuurs onder de indruk was. Ik heb hem eerder dit seizoen met veel meer vertrouwen zien spelen en nu was het meer, geen fouten proberen te maken. En door die onzekerheid ging hij een paar keer goed de mist in. Hij had er veel dichter op moeten zitten en veel harder en directer verdedigen. Maar, hij is nog jong, dus je moet jezelf dit ook wijsmaken om niet nog meer geloof in jezelf te verliezen en verder te groeien. In potentie heeft Schuurs heel veel om uit te groeien tot een topper.

Vind dit helemaal geen opvallende uitspraak. Mane is echt een geweldige voetballer.

22 oktober 2020 om 14:10

De uitspraak is wel opvallend maar alleen omdat ie die uitspraak niet gedaan heeft. Zie het volledige interview waarin hij zegt dat dat Mané één van de beste aanvallers ter wereld is.

Doelt hij nu werkelijk op Sadio Mane?goed is hij zeker maar om hem nu de beste aanvaller ter wereld te noemen komt een beetje dommige over.

22 oktober 2020 om 13:02

Veel betere zijn er toch niet naar mijn idee.

22 oktober 2020 om 13:21

Wat dacht je van de nummer 10 van Barça of de nummer 7 van Juve of de nummer 10 van PSG? Die spits van Bayern lijkt me ook niet slecht.

22 oktober 2020 om 13:30

Alleen die spits van Bayern verkeert in bloedvorm. De rest heb ik nog niet uitzonderlijk zien spelen dit seizoen. Het kan ook prima zijn dat Schuurs meer moeite heeft met een bewegelijke spits dan met Lewandowski. Dus voor hem is Mane beter.

22 oktober 2020 om 13:33

De nummer 10 van PSG moet je gewoon een beetje opnaaien en zijn wedstrijd zit er praktisch op.

22 oktober 2020 om 13:42

Of hij vernedert je bij elk balcontact

22 oktober 2020 om 13:49

Ach blijkbaar werkt dat niet altijd anders was hij niet op zijn 28e 2e op de topscorer lijst aller tijden voor Brazilië geworden met meer doelpunten dan legendes als R9 en Romario. Ook Pelé is in zicht. Dat is nog altijd een stap hoger dan Mane.

22 oktober 2020 om 14:00

Allemaal niet zo relevant voor nu lijkt me. Ik zou liever Mané in mijn team hebben dan Neymar. Maar dat is dan weer persoonlijke voorkeur. Het ging me er gewoon om dat het wat vreemd is het “dommig” te noemen. Het is nu niet dat hij zegt dat Babel de beste aanvaller ter wereld is.

22 oktober 2020 om 15:32

Hij heeft nergens aangegeven dat mane de allerbeste is. Hij gaf namelijk aan 1 van de allerbeste. Klein verschil, maar blijkbaar vond vz het niet noodzakelijk.

22 oktober 2020 om 13:11

Het punt is ook als hij zei, een van de beste ter wereld, had niemand zitten piepen, dus zo verkeerd zit hij niet

22 oktober 2020 om 13:52

@maurootje, dat is ook letterlijk wat Schuurs gezegd heeft, zoek maar op.

22 oktober 2020 om 14:08

Als dat zo is, is dat een kwalijke zaak. VZ doet dan in dit artikel aan stemmingsmakerij

22 oktober 2020 om 14:11

Check de website van Ajax Life maar. VZ kan m verkeerd quoten, kan gebeuren, maar de headline is er echt volledig op ingericht om z'n woorden te verdraaien.

Beste denk ik niet, maar Mane zit zeker bij de top 6 met Messi, Ronaldo, Lewandowski, Neymar en Mbappe.

22 oktober 2020 om 13:05

Beste is moeilijk te zeggen. Maar dat hij lastig te bespelen is is zeker.

22 oktober 2020 om 13:07

Precies. Ik denk in die zin dat Mane voor elke ploeg in de wereld aan aanwinst is. Zeker de beste aanvaller van de Prenier League.

22 oktober 2020 om 13:08

Echt klassen beter dan Salah imo.

Niet een heel vreemde opmerking toch? In huidige vorm vind ik alleen Lewandowski duidelijk beter.

22 oktober 2020 om 13:06

Dat is echt een beest. Maar mané is snel en behendig. Ook lastig.

Dat mensen nog twijfelen over de kwaliteit van Mané. Behoort tot de beste spelers ter wereld. Hij had vorige jaar echt de kans om de beste speler ter wereld te zijn.

Zolang Schuurs maar leert van zulke momenten. Hij speelde gister een degelijke wedstrijd, een aantal foutjes maar dat kan gebeuren. Genoeg jonge spelers die op dit niveau kleine foutjes maken in hun eerste paar wedstrijden. Bijv een De Ligt had dat ook in het begin. De basis van Schuurs is in ieder geval omhoog gegaan en hij zal alleen maar beter en beter worden als hij op deze weg doorgaat.

In Engeland is de algemene opinie over Schuurs ontzettend positief op basis van gisteravond, en in Nederland wordt hij weer volledig afgebrand. Vind het helemaal raar dat zelfbenoemde Ajax-supporters een eigen jonge speler, die het erg behoorlijk deed, volledig naar beneden halen.

22 oktober 2020 om 13:14

Ben ik zeker met je eens. Maakt idd wat kleine fouten tegen topaanvallers. Zonder verdedigende fouten wordt er niet gescoord, een gemiddelde premiere league club maakt er meer in een wedstrijd tegen liverpool! En die hebben meestal geen cv's van 20 en 23.

22 oktober 2020 om 15:09

En in Nederland vond iedereen Klaassen heel goed, terwijl hij in Engeland met de grond gelijk wordt gemaakt. Je moet dus niet alleen kijken naar wat de Engelse pers zegt, al vond ik Schuurs voor zijn leeftijd ook erg goed spelen. Die grote fouten moeten eruit, maar verdedigde over het algemeen heel stabiel en gaat een grote naam worden voorspel ik.

Goede voetballer maar Neymar, Lewandowski, Ronaldo en Messi is toch wel een stap hoger. Daarna komen spelers als Mané, Salah, Mbappe etc.

Vind Mane wel top 10 beste aanvallers van Europa. Ook de beste aanvaller van Liverpool. Vind Salah niet zo consistent als Mane is. Daarnaast is die ene geweldige seizoen naar Salah zn bol gestegen.

22 oktober 2020 om 13:13

Salah is juist veel consistenter. Scoort veel meer en geeft veel meer assists. En dit is al zijn vierde seizoen dat hij dat doet.

22 oktober 2020 om 13:18

Heb het gevoel dat het Bij salah altijd zo gaat. 8, 7, 4, 8, 2, ,8. En bij mane is het altijd 7,7,7,8,7. Scoort voor mn gevoel nooit een onvoldoende. Moet wel bekennen dat ik niet elke week liveroool kijk. Maar als ik kijk vind ik Mane toch altijd wat meer betrokken dan Salah

22 oktober 2020 om 13:39

Salah scoort veel meer nog wel? Verschil Mane en Salah afgelopen 2 seizoenen in PL: (18/19) evenveel doelpunten en Salah 7 assists meer (met 2 wedstrijden extra gespeeld), (19/20) Salah 1 doelpunten meer gescoord en 3 assists meer, dit seizoen met 1 extra gespeelde wedstrijd 2 doelpunten meer. Zeker in doelpunten miniem verschil. Daarnaast staat aantal doelpunten ook niet per definitie gelijk aan constantheid

22 oktober 2020 om 13:40

Om maar niet te spreken over hoeveel van die goals (van Mane) de openingsgoals waren

Ik zie het niet in Schuurs, blijf het een matige speler vinden met elke wedstrijd wel weer een grote fout.

22 oktober 2020 om 13:31

Dan vraag ik me af in welke jonge spelers je het wel ziet zitten. Schuurs moet niet vergeleken worden met de ligt naar mijn inziens. Puur om de reden dat Mathijs een exceptioneel talent is. Hij heeft ook niet voor niets golden boy gewonnen. Zo hoog schat ik schuurs niet, maar op deze leeftijd al zo spelen. Ik ken er maar bar weinig die hem dat nadoen.

22 oktober 2020 om 15:52

Eens, hij is verdedigend zeer zwak en wordt daarin niet beter

Ala je gisteren weer zag hoe goed Mané is ga je die nederlaag destijds tegen Salzburg ook weer iets meer in perspectief zien.

Wat is nou de opvallende uitspraak? En ik zie hier aardig wat mensen die zeggen dat Schuurs slecht speelde. Ik vond hem helemaal niet zo slecht. En ik denk dat als Schuurs gewoon het vertrouwen blijft krijgen van de trainer, hij dit terug gaat betalen.

Het was alsof een prof tegen een schooljongen speelde. Ik vind Mané ook een geweldige speler, maar aan de andere kant kan Schuurs mij niet bekoren. Ik kan me voorstellen dat hij denkt dat het de beste speler van de wereld is.

Dit is gewoon vals quoten... Schuurs zegt letterlijk (kijk maar op AjaxLife dat jullie quoten): Hij is één van de beste aanvallers van de wereld en we hebben ons goed geweerd, maar niet goed genoeg voor een punt. Verder speelde Schuurs een prima wedstrijd - snap niet dat er dan leden zijn die doen alsof hij een halve amateur is of niet van Ajax-niveau.

Ten eerste is dit quote uit verband rukken, hij noemt hem niet de beste, maar een van de allerbesten. Noem mij 5 betere aanvallers uberhaupt? Messi, Ronaldo, Lewandowski, Neymar? En dan moet je je af vragen of buiten Lewa die allemaal net zo in vorm zijn als Mane? Ook Salah en Firmino waren eigenlijk nergens te bekennen vanwege de directe dekking van Martinez en Blind, dat is heel knap gedaan door Ten Hag vind ik.ik vond Schuurs eigenlijk hartstikke goed spelen, vond hem zeker ogen, balvast, aanspeelbaar, goed uit de dekking spelend en ook goed met de voortzetting qua passing, gaat een hele goede worden. Jammer man, echt gigantische pech dat we deze verloren hebben.

23 oktober 2020 om 01:45

'ik vond Schuurs eigenlijk hartstikke goed spelen, vond hem zeker ogen, balvast, aanspeelbaar, goed uit de dekking spelend en ook goed met de voortzetting qua passing, gaat een hele goede worden.' Kun je niet menen. Kijk de wedstrijd voor de aardigheid eens terug.

Het is misschien niet de beste aanvaller ter wereld , maar wel een van de betere. Het is sneu voor Schuurs dat die bal via Nico in het doel eindigd. Als je Schuurs afrekend op deze fout , dan moet je ook andere verdedigers afrekenen op een soort gelijke fout. Zo zag ik ook dst de Ligt simpel werd uitgekapt in Italië, is dat dan een slechte verdediger? Die fout die Schuurs maakt bij de middencircel dat is pas een echte fout. Dat moet hij proberen te vermijden. Voor de rest zit er wel.potentie in Schuurs

Lekker belangrijk of iemand Mane nou de beste, of een van de besten vindt. Mane is gewoon een gruwelijk goede speler en Schuurs deed het prima, eigen meer dan dat we mogen verwachten van een jonge gast in zijn eerste seizoen in de basis van het eerste elftal. Daarbij doen er velen dat het tegendoelpunt de fout van Schuurs was, terwijl we deze toch echt voor 80% op naam van Nico Fico kunnen zetten.

Speelde prima, laten we nou niet gaan doen alsof De Ligt nooit een foutje maakte. Je verliest van Liverpool door een eigen klungelige goal. Shit happens, erg jammer maar genoeg positieve punten. Ervaring kan je jammer genoeg niet leren, dat moet je ondergaan. Nu hopen dat dit Schuurs niet nog een keer overkomt.

22 oktober 2020 om 15:50

Hij maakte veel te veel fouten, we moeten gewoon kritisch zijn en eerlijk zijn, hij komt verdedigend tekort en verbeterd hierin niet

Ik ben echt geschrokken van het niveau van Schuurs, viel echt door de mand. Ik denk dat Timber een serieuze concurrent wordt. Is sneller en verdedigend beter

Zo opvallend is het niet lijkt me,Mane is een top aanvaller.... Ajax was wel beter en had moeten winnen dan praat niemand over die zogenaamde fout van Schuurs,hij speelde wel opvallend goed en heeft een goede lange bal zoals van Dijk dat goed kan. Als hij zich zo verder ontwikkeld hebben we weer een top verdediger bij...

Hij is super gedreven en gemotiveerd dus gaat het in de Eredivisie gewoon prima doen. Maar ik betwijfel of hij wel echt het gogme heeft voor Europees niveau. Ook gisteren weer stuntelig wanneer hij in lastige situaties komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 24 1 2 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren