Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Matige start De Boer met Oranje heeft gevolgen voor FIFA-ranking

Laatste update:

Het Nederlands elftal is twee plekken gedaald op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje is de nieuwe nummer vijftien van de wereld nadat in de afgelopen interlandperiode geen wedstrijd werd gewonnen onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer. Het podium blijft onveranderd; België is de lijstaanvoerder, gevolgd door Frankrijk en Brazilië.

Na het vertrek van Ronald Koeman stond Dwight Lodeweges als interim-bondscoach voor de groep tegen Polen (1-0 winst) en Italië (0-1 verlies). De Boer werd vervolgens definitief aangesteld en bij zijn debuut ging het Nederlands elftal met 0-1 onderuit tegen Mexico. In de Nations League wist Oranje vervolgens niet te winnen van Bosnië & Herzegovina (0-0). Tegen Italië was het voetballend beter wat het team van De Boer liet zien, maar desondanks werd ook van de Azzurri niet gewonnen (1-1).

Volgende maand komt Oranje opnieuw in actie. Op 11 november staat de vriendschappelijke interland tegen Spanje op het programma. Daarna volgen de twee laatste wedstrijden in de groepsfase van de Nations League. Op 15 november krijgt de ploeg van De Boer bezoek van Bosnië & Herzegovina. Drie dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Polen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

DIe ranking zegt toch ook helemaal niks. Belgie dat eerste staat, Engeland dat 4e staat en Duitsland dat 14e staat, achter Denemarken zelfs. Als al deze ploegen nu aan een toernooi zouden mee doen, dan zou dit niet de volgorde zijn waarin ze zouden eindigen. Alhoewel Nederland op de 15e plaats dan wel weer zou kunnen....

22 oktober 2020 om 10:27

Het zegt eigenlijk best veel want het is min of meer op prestaties gebaseerd. Intrinsieke waarde zegt niet zoveel over prestaties. In België heeft Beerschot bijvoorbeeld niet veel meer intrinsieke kwaliteit (minder zelfs) dan Gent, maar toch staat Beerschot 3de en Gent maar 13de. Zegt die ranking dan ook helemaal niets?

22 oktober 2020 om 10:32

Ik ben het zeker met je eens dat het tot op zekere hoogte over prestaties gaat. Het verschil zit hem erin dat een Beerschot (indien mogelijk) altijd de beste spelers opstelt en niet meer van tactiek wisselt. Landen hebben veel meer de neiging om te rouleren en tactieken aan te passen tegen zowel betere en niet betere tegenstanders.

22 oktober 2020 om 10:37

Bwah, in wedstrijden waar het er om gaat (kwalificaties en de eindtoernooien zelf) wordt er toch maar heel weinig gerouleerd. En als dat eens voorvalt is het tegen Malta of iets dergelijks.

22 oktober 2020 om 10:42

Want clubs doen dit niet wil je zeggen? Als Barca op zaterdag tegen een Eibar of Huesca moet en op dinsdag tegen bijvoorbeeld Juventus dan zijn zij ook eerder geneigd om Messi of Frenkie rust te geven. Zal in België bij Club Brugge of Gent ook wel gebeuren.

22 oktober 2020 om 11:09

Het is onzin natuurlijk, omdat niet iedereen tegen dezelfde tegenstanders speelt. Zelfs voor oefen potjes krijg je punten (al zijn het er niet veel). Maar als Nederland alleen maar oefent tegen landen als San Marino, dan had het waarschijnlijk hoger gestaan. En heeft Denenmarken het de laatste jaren zoveel beter gedaan dan Duitsland? Wat hebben ze bereikt dan?

22 oktober 2020 om 11:14

De 8ste finale gehaald op het WK 2018 en bijna geen wedstrijden verloren de laatste jaren.

22 oktober 2020 om 11:20

Voor mij zegt onze nr 1 ranking ook niet zoveel hoor. Ok, we hebben de laatste 50 wedstrijden maar 2-3 keer verloren maar van die 50 wedstrijden waren er 40 tegen B en C landen, waar de huidige generatie Rode Duivels altijd van winnen. Ik zou Belgie veel liever meer tegen A landen zien spelen, het zou onze ploeg meer bijbrengen dan steeds die veredelde oefenpartijtjes tegen B en C landen.

22 oktober 2020 om 11:42

De ranking zegt me ook weinig op het moment dat er oefenpotjes in worden meegenomen. Die zijn er namelijk om te experimenteren

22 oktober 2020 om 11:57

Die tellen voor beduidend minder punten mee.

22 oktober 2020 om 12:11

Landen met hoge ranking komen vaak in eenvoudigere poules terecht. Dat levert makkelijkere overwinningen op. Dat zegt genoeg. Wanneer treft België nou een topland? Ze hebben een keer Brazilie verslagen op het WK, en Engeland toen het er niet toe deed. Van Frankrijk werd direct verloren. Van Engeland recentelijk ook.

22 oktober 2020 om 12:22

Ja in oefenpotjes wordt er inderdaad wel eens verloren of niet gewonnen. Maar in de partijen die er echt toe doen wordt er bijna altijd gewonnen.

22 oktober 2020 om 12:32

Behalve als er echte tegenstand komt zoals h hierboven gezegd wordt

22 oktober 2020 om 12:43

Behalve als er echte tegenstand komt? Tja dan geldt dat praktisch voor alle landen. Want wel leuk om wat voorbeelden uit oefenpartijen boven te halen, maar als het er toe doet wordt er gewonnen. Want ik ben het ermee eens dat Frankrijk op 1 thuishoort, maar daarna toch echt wel België. Of heb je liever Brazilië (dat verliest als het ertoe doet), Engeland (dat twee keer verliest als het ertoe doet), Portugal (dat verliest als het ertoe doet) en ik kan nog wel even verdergaan.

22 oktober 2020 om 13:20

Het is niet waar dat je een hogere ranking kunt krijgen door wedstrijden te winnen tegen makkelijke tegenstanders . Je punten worden namelijk gespeeld door je aantal gespeelde wedstijden. Een overwinning op san marino doet dus je coefficient dalen

22 oktober 2020 om 14:47

Sowieso is het imo raar dat landen die de afgelopen 25 jaar Ek's en Wk's hebben gewonnen lager staan dan landenteams die dat al decennia's lang niet meer voor elkaar hebben gekregen. dat zal wel aan de Fifa puntentelling liggen maar ik vind heel die Fifa ranking er aparte maatstaven op na houdt

22 oktober 2020 om 10:44

Duitsland staat 14de omdat ze veel gelijke spelen hebben gehaald tegen lager gerangschikte tegenstanders. Denemarken heeft al een jaar niet verloren. Uitgerekend tegen Belgiã« een paar weken geleden hadden ze hun eerste verliespunten. En Denemarken heeft een week geleden ook gewonnen van Engeland, een hoger gerangschikte tegenstander. Daarmee haal je veel punten. Belgã¯e heeft sinds het WK alles gewonnen met als uitzondering een gelijkspel tegen Ivoorkust en verlies tegen Engeland. De Fifa ranking is net als de gewone competitie gebaseerd op resultaten van het nationale elftal. Of wat dacht je zelf?

22 oktober 2020 om 10:52

Wat zou de uitkomst zijn van een seizoen tussen al deze teams in de top 15, waarbij elk team twee keer tegen elkaar speelt? Wie top 3 en waar NL?

Die ranking boeit me enerzijds niks maar het lullige is dat deze lijst gehanteerd wordt met eventuele pouleindelingen etc. Je moet toch ook weer niet te ver wegzakken in mijn optiek.

22 oktober 2020 om 11:18

Vooral omdat richting het WK de top 10 van Europa wordt gehanteerd. En daarin staan we nu net 10e

Volgende maand alweer nieuwe interland rondes?. De laatste 2 wedstrijden van de Nations League en nog een oefeninterland. Jezus man, de spelers krijgen ook nauwelijks rust nu he. Waarom ze die oefeninterland tegen Spanje niet afzeggen is mij ook een raadsel. Ik neem aan dat beide landen toch wel een beetje aan hun spelers denken, dan is een dagje extra rust en geen wedstrijd toch prima. Zeg het gewoon af. Ze spelen al meer dan genoeg wedstrijden. Het aantal blessures zal wel aardig oplopen de komende tijden waarschijnlijk.

Lijst zegt op het moment weinig over de werkelijke sterkte van een land. Belgie staat eerste, maar hoort niet eens in de top 5. Wedstrijdjes winnen tegen kleintjes kan Nederland ook wel. Tegen de grote landen wordt altijd duidelijk hoe 'goed' ze werkelijk zijn. Duitsland staat ook erg laag. Net als Nederland. Te veel punten verspeeld sinds het vertrek van Koeman. Verder staan Engeland, Kroatie, Mexico en Denemarken ook te hoog. Prima als de Fifa de oefenwedstrijden wil mee tellen, maar doe dat dan voor de helft of mischien wel kwart van de punten. Laat de wedstrijden in de kwalificaties, eindronde en nations league veel zwaarder wegen.

22 oktober 2020 om 12:47

Nee dat kan Nederland niet want dan sta je wel op een EK of WK. Verder ken je duidelijk ook niets van de regels want oefenwedstrijden gelden maar voor multiplicator 1, de nations league voor multiplicator 1,5 (2,5 vanaf de finale), terwijl kwalificatiewedstrijden voor 2,5 tellen, het EK voor 3,5 (vanaf kwartfinale 4) en het WK voor 5 (vanaf kwartfinale 6). En waarom zou een oefentoernooi als de nations league zwaar moeten tellen? En om af te sluiten, wat zou de top 5 dan moeten zijn?

22 oktober 2020 om 14:11

Volgens de laatste info heeft Nederland zich geplaatst voor het EK en heeft het onlangs de finale van de Nations League gehaald door de poule des doods te winnen. De slechte periode is nu toch echt wel achter de rug. In de top 5 horen in mijn ogen de volgende landen op het moment (niet perse in deze volgorde): Frankrijk, Brazilie, Portugal, Spanje, Duitsland

22 oktober 2020 om 14:24

Ja en daarvoor twee eindtoernooien op rij gemist en het verleden telt mee voor de wereldranglijst. Op basis van wat Duitsland en Spanje thuishoren in de top 5 is me niet echt duidelijk omdat ze in het recente verleden weinig presteren en Brazilië werd nog op het WK uitgeschakeld door België. Natuurlijk zijn het veel grotere voetbalnaties met een bijhorend palmares, maar daar sta je nog niet in de top 5 mee.

22 oktober 2020 om 14:58

Nederland heeft nou eenmaal de pech dat de slechte periode nog doorwerkt in de huidige cijfers. Kijk even de uitslagen terug van de wedstrijden van Belgie na het wk. Dit zijn echt geen geweldige resultaten en helemaal geen aansprekende tegenstanders.

22 oktober 2020 om 15:24

Duitsland en Spanje wel dan?

22 oktober 2020 om 14:31

Ja maar dan moet je ook de wedstrijden tegen de kleintjes ook effectief winnen. Frankrijk als wereldkampioen en Duitsland als "groot" land hebben er zelfs moeite om tegen te winnen. Er word soms zelfs verloren en gelijkgespeld. Als Nederland tegen de kleintjes kan winnen waarom spelen ze dan altijd gelijk? Nederland heeft zelfs 2 keer verloren van Ijsland. Belgiã« won 5 - 1 en 2 - 1. Wat is het verschil denk je?

22 oktober 2020 om 17:35

Als Nederland kan winnen tegen landen als Bosnië en Noord-Ierland en plaatste voor eindtoernooien stonden ze ook hoger. Het verschil is dat België het goed doet op de grote toernooien en ook van de kleintjes altijd wint.

23 oktober 2020 om 10:23

Ze hebben alleen op het afgelopen WK een goed resultaat gehad. Op het EK 2016 hebben ze gewoon gefaald. Het WK 2014 waren ze niet best en gingen ze met geluk door de poule en achtste finale. Toen zouden ze wel 'even' de halve finale halen werd er aangegeven. Niet dus. Belgie heeft echt wel een prima team hoor, maar ze worden ook te veel gehyped in mijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren