Tagliafico en Klaassen aangepakt: ‘Hij ziet eruit als een man van gisteren’

Donderdag, 22 oktober 2020 om 07:53Tim Siekman • Laatste update: 08:00

Liverpool wist woensdagavond met moeite met 0-1 te winnen van Ajax in de groepsfase van de Champions League. The Reds waren zwaar gehavend met het ontbreken van Alisson Becker, Virgil van Dijk, Joël Matip en Thiago Alcantara, maar toch zegevierden de Engelsen door een eigen goal van Nicolás Tagliafico. De Engelse media prijzen het niveau van de grootmacht tegen Ajax. Tegelijkertijd worden enkele Ajacieden kritisch beoordeeld, zoals Tagliafico en ook Davy Klaassen, die door velen juist als een van de uitblinkers werd aangestipt.

Klaassen, die eerder een slechte periode kende bij Everton, wordt door de Daily Mirror hard aangepakt. De tabloid constateert dat Klaassen moeite heeft met het niveau. "Deze zomer, na problemen op Goodison Park en weinig impact te hebben gehad bij Werder Bremen, keerde hij terug bij Ajax als opvolger van Donny van de Beek. Het jammere voor Erik ten Hag is dat de snelheid van de wedstrijd hem te veel was. Op slechts 27-jarige leeftijd ziet hij eruit als een man van gisteren."

Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Voetbalzone beoordeelt de spelers van Ajax die minstens een helft meededen.Lees artikel

De Daily Mail is lovend over André Onana, die beter voor de dag kwam dan Adrián bij Liverpool. "Hij is de duidelijke nummer één. De verdedigers van Ajax zijn niet bang als Onana in actie moet komen. Dat is het grote verschil met Liverpool. Misschien ook omdat de verdedigers van Liverpool weten wat ze missen", doelt men op de afwezigheid van Alisson. "Vanaf de eerste aanval van Ajax tot de laatste: iedereen had het gevoel dat een verkeerde inschatting van een individu de wedstrijd kon beslissen. En dat gebeurde", verwijst men naar de eigen goal van Nicolás Tagliafico.

Engelse media spreken bij de eigen treffer van de Argentijn van een 'gelukje' voor Liverpool. "Tagliafico, linksback van Ajax, besliste het duel met een eigenaardig eigen doelpunt", schrijft The Guardian. "Het schot van Sadio Mané stelde weinig voor, maar Tagliafico tikte de bal in het eigen doel, zonder ook maar enige druk." The Telegraph zag eveneens dat de back een enorme fout maakte. "De treffer was freakish. Liverpool zal extra blij zijn met de clean sheet na de verschrikkelijke blessure van Virgil van Dijk, hoewel men blij mag zijn dat het levendige Ajax niet tot scoren kwam."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door objectief)

Ik vond Klaassen samen met Neres de 2 beste spelers op het veld. Schuurs speelde een hele sterke pot behalve het ene foutje waardoor het doelpunt ontstond.

22 oktober 2020 om 08:03

Nou, om precies te zijn heeft Schuurs 3 of 4 grote fouten gemaakt. Klaassen inderdaad beste man op het veld, die mensen hebben zeker niet zitten kijken.

22 oktober 2020 om 08:17

3 of 4 grote fouten, dat is dus totaal niet precies. Hang er een exact nummer aan, en benoem de fouten.

22 oktober 2020 om 08:27

Ik heb er nogsteeds vertrouwen in dat Schuurs kan uitgroeien tot echt een beest, misschien niet dezelfde klasse als een de Ligt, een de Vrij maar beter dan Ake 100%

22 oktober 2020 om 08:40

Een de Vrij? De vrij was de beste vedediger van de italiaanse competitie.denk dat je hem hier toch te kort doet ten opzichte van de Ligt

22 oktober 2020 om 08:48

Ik denk ook dat hij de ligt en de vrij als beter ziet. Dan komt in potentie schuurs en dan ake. Volgens Masti... Al ben ik het daar best mee eens

22 oktober 2020 om 10:22

De Vrij was op 20 jarige leeftijd een stuk minder dan Schuurs nu. Ik zie Schuurs het huidige niveau van de Vrij ook halen.

22 oktober 2020 om 11:23

Hoe kom je daar nu bij?in 2010 speelde de Vrij 30 wedstrijden in het eerste van Feyenoord.de vrij was toen 18 en was basisspeler. Het zal best je gevoel zijn maar je zit een beetje mis.

22 oktober 2020 om 13:28

Weet je dat zeker Lunny? De Vrij stond op z’n 22e in de basis op het WK waarna hij de beste verdediger van het toernooi werd benoemd. Die speelde toen in de 10-0 generatie van Feyenoord, een veel belabberder team dan dit Ajax en kon daarin zelfs nog uitblinken samen met Wijnaldum. Natuurlijk zie ik in Schuurs potentie, maar laten we niet voetballers onterecht omlaag praten om een punt te verduidelijken.

22 oktober 2020 om 08:06

Klaassen was inderdaad een van de betere. Kinderachtige hetze van de Engelse krant(en) tegen een voormalig speler van Everton die het daar wat minder deed (maar lag dat wel aan Klaassen of het team en de onkunde van zijn medespelers?).

22 oktober 2020 om 08:16

Schuurs een sterke pot??? Ik heb vanaf dag 1 dat hij bij Ajax zit gezegd dat hij niet kan verdedigen nu blijkt hij sinds gisteren ook totaal niet te kunnen voetballen. Die hoorde écht tot de slechterrn gisteren

22 oktober 2020 om 08:49

Hmm DE grote verdediger Ferdinand was het niet met je eens. 😉

22 oktober 2020 om 08:56

Die dacht ook dat maguire het fantastisch ging doen bij united. Anekdotisch bewijs is geen bewijs

22 oktober 2020 om 09:08

Hij gaf juist een paar uitstekende lange passes. Verdedigend ook zeker niet zwak. Lijkt alsof je niet over je eerste oordeel heen kan komen.

22 oktober 2020 om 10:24

Hoewel tijdperk Maguire bij United nog niet voorbij is en hij het dus nog kan waarmaken, was dat een voorspelling. Dat is een stuk lastiger dan iets analyseren dat al voorbij is.

22 oktober 2020 om 10:42

Mrboity: wat is je reactie ook goed onderbouwd, wat deed hij dan niet goed volgens jou? Rio Ferdinand is het niet met je eens namelijk en ik ook niet

22 oktober 2020 om 16:19

Wat hij totaal niet beheerst: verdedigen! Dat kan hij gewoon niet dat laat hij al 2 jaar zien. Eerder dit seizoen tegen Vitesse werd hij weggeblazen. Die beweging van Mané waarmee hij het bos in werd gestuurd dat zegt alles....

22 oktober 2020 om 08:58

Neres vond ik echt niet goed. In iedergeval niet bijzonder. Klaassen blind en schuurs waren voor mij de uitblinkers. onana is natuurlijk gewoon ook altijd goed.

22 oktober 2020 om 09:11

Delano heb je achterstevoren zitten kijken? Neres niet goed? Was ook een van de beste, zorgde voor gevaar, maakte wat openingen, gaf ook een paar goede ballen. Verdedigde mee, en was keihard aan het werken in de discipline en het team.

22 oktober 2020 om 10:21

Mensen schijnen altijd bij hun 1e indruk of mening te moeten blijven. Neres was 1 van de betere juist en Onana Idd prima, maar ook niet top. 3x de bal direct het middenveld ingespeeld en kwijt + dat hij bij een corner helemaal mis zat, waar je gewoon goed weg komt.

22 oktober 2020 om 09:08

Blind mag daar ook wel bij wat mij betreft, vond ik ook goed spelen

22 oktober 2020 om 09:26

Ik vond Schuurs verdedigend best sterk spelen. In aanvallend opzicht was het een heel stuk minder en maakte hij meerdere fouten. Een van die fouten werd afgestraft. Alhoewel hij ook een paar goede lange ballen gaf waarmee Promes (bijna) bereikt werd.

22 oktober 2020 om 09:26

@Masti, ik vond vooral Blind heel erg goed, Klaassen kwam daar niet in de buurt, en die werd vooral ook slechter doorheen de match. Speelde lange tijd wel aardig. Schuurs vond ik ook prima, als je bedenkt tegen wat voor een monsteraanval hij stond, maar toch ook wel vaak kwetsbaar hoor.

22 oktober 2020 om 09:43

Klaassen behoorde samen met Blind en Schuurs met afstand tot de uitblinkers. Engelse media hebben het niet zo op Davy. Maar in hoeverre moeten we een juryrapport van een krant serieus nemen? Daar zitten de doorsnee beunhazen met semi voetbalverstand.

22 oktober 2020 om 10:18

Blind was De man gisteren, zo goed, die zat overal tussen, hielp de verdediging, zorgde voor opbouw en kwam zelfs mee naar voren. Wat ze zeggen over Klaassen klopt wel een beetje maar kan ook te maken hebben met aanpassing nog. Tegen Heerenveen was het briljant, een paar niveautjes hoger had hij het lastig. Dat super rode hoofd en naar adem snakken toen hij gewisseld werd, zegt genoeg.

Hahaha alsof dit commentaar al geschreven was, ongeacht hoe klaassen zou spelen.. Als dat zijn slechte wedstrijden zijn is 12 miljoen een koopje geweest..

22 oktober 2020 om 09:23

Inderdaad. En ook nog even vermelden dat hij weinig indruk heeft gemaakt in Bremen terwijl hij daar een ster was.

Klaassen speelde prima. Past zich meteen goed aan bij Ajax. Tot dusver een sterke aankoop gebleken. Tagliafico vind ik al een tijdje minder als je hem vergelijkt met 2 jaar geleden. Misschien was het toch beter geweest om hem deze zomer te verkopen.

'...weinig impact te hebben gehad bij Werder Bremen' Dus in Bremen schuiven ze de aanvoerdersband maar om de arm van elke koekenbakker die langs komt om een wedstrijdje mee te spelen?

22 oktober 2020 om 08:28

@mitea, mega veel impact heeft hij ook niet gehad. Bremen is ternauwernood ontsnapt aan degradatie. Maargoed, Klaassen speelde al met al een prima wedstrijd gisteren. Wij gaan Vigril v Dijk toch ook niet afkraken omdat hij de skills van een Neymar niet heeft?

22 oktober 2020 om 15:38

Haha lachwekkend gewoon. Soms vraag ik me af, volgen ze het voetbal wel of wat. Is dit de Driessen van UK? Klaassen had een groot aandeel in de lijfsbehoud van Bremen maar nee hoor hij had weinig impact uhm. Klaassen speelde gisteren ook prima. Veel strijdt, spel simpel houden en schoot nog op de paal.

Daily Mail en Daily Mirror moet je sowieso niet serieus nemen. Het zijn tabloids die voornamelijk sensatie zoeken. Ze herinneren Klaassen nog als speler die flopte bij Everton, en kunnen niet verder kijken dan dat.

Rare conclusies. Nico maakt inderdaad een grote fout met de eigen goal, maar had Salah in zijn zak. Dat kan niet iedere verdediger zeggen. Klaassen speelde juist een prima wedstrijd met bijna een goal. Het is doodzonde dat Kudus er vroeg af moest en dat Anthony niet beschikbaar was. Dan denk ik dat je gewoon gewonnen had van een slecht Liverpool. De voorhoede van Liverpool is bewierookt met complimenten en toch creëerden ze weinig echte kansen tegen de achterhoede van Ajax. De kritiek op Schuurs snap ik ook niet. Hij is gewoon 1x Sane kwijt wat hem nog niet echt te verwijten valt. Het balverlies in de tweede helft was wel slecht, dat moet er nog uit. Maar verder een uitstekende wedstrijd. Datzelfde geldt ook voor Martinez. Gravenberch in de eerste helft gewoon een stuk beter dan Wijnaldum. Hij valt alleen in de tweede helft terug, maar gelet op zijn leeftijd zal hij ook wel op zijn geweest. Ajax verdiende minimaal een gelijk spel.

22 oktober 2020 om 09:00

Rare conclusies? Je vertelt me dat een speler die zijn tegenstander kwijt was en balverlies leed verder uitstekend speelde. Maar hij speelde dus niet goed, want balverlies lijden als verdediger is dodelijk.

22 oktober 2020 om 11:42

Indien Schuurs ieder duel zou hebben gewonnen van Mane, dan zou hij niet meer bij Ajax hebben gespeeld. Mane draait 1x kort bij hem weg, waardoor Schuurs hem kwijt is. Dat wil niet zeggen dat uit die voorzet de goal had moeten vallen. Voor de rest won Schuurs de duels van Mane, wat ik dus een prima prestatie vind.

22 oktober 2020 om 09:12

Eens met je analyse. Ik had ook het gevoel dat er sowieso een gelijkspel in zat als Kudus en Anthony mee hadden gedaan. Nu Klaassen en Neres er ook nog uit gingen (moesten) was het helemaal klaar. Voor de rest aardige pot met zeker niet je beste elf. Blind voor de verdediging zetten vond ik trouwens een mooie vondst. Zie ik weinig voorbij komen, maar leuk idee van Ten Hag.

De schrijvers hiervan kunnen beter naar darten gaan kijken, wat een kelderniveau. Tagliafico krijgt een bal hard zijn richting opgeschoten van 6 meter afstand. Op 1 meter afstand stond wen aanvaller, geen druk? Is gewoon ongelukkig en kan de beste overkomen

Ik weet niet wat voor een wedstrijd ze in Engeland hebben gezien.... Klaassen vond ik met Neres de beste aan Ajax-zijde. Ik snap ook echt niet waarom juist die 2 werden gewisseld. Ik had wissels voor Promes en Gravenbergh logischer gevonden. En Liverpool miste inderdaad een paar belangrijke spelers, maar ik was nou echt niet onder de indruk van het spel. Ook het supertrio voorin viel me tegen. Ze waren gevaarlijk, maar hoeveel uitgespeelde kansen hebben ze gecreëerd? Hoeveel schoten heeft Onana te verwerken gehad? Misschien moeten ze daar de wedstrijd vandaag nog eens terug kijken en komen ze tot een andere conclusie.

22 oktober 2020 om 08:32

En dan vergeten ze ook nog eens even dat Liverpool 10 keer zoveel budget heeft en een verdediger kunnen kopen van 80 milj. Vind eerder dat Liverpool zich mag schamen dat ze het zo lastig hebben gehad

22 oktober 2020 om 08:44

@rkc82 Je snapt ook wel dat het voor de spelers een heel lang seizoen is, als die dan zonder al te veel kracht te verspillen zo’n lastige uitwedstrijd kunnen winnen dan vinden ze dat gewoon prima. Dat geklets over budgetten vind ik helemaal zo’n dooddoener, misschien dan maar Ten Hag ontslaan omdat Ajax van Groningen heeft verloren of zijn de budgetten van die twee gelijk?

22 oktober 2020 om 09:47

Ramondiaz, je gaat nu dingen door elkaar halen, want wie heeft gezegd dat er een trainer moet worden ontslagen na 1 nederlaag? En wie zegt dat Ajax indrukwekkend gespeeld heeft tegen Groningen. En ik vind het zo'n dooddoener dat mensen zeuren over zo'n lang seizoen. Van Liverpool mag je verwachten dat ze meer spelers van eenzelfde hoog niveau hebben dan van Ajax. Ik hoorde Wijnaldum zeggen dat ze zaterdag nog gevoetbald hadden en dat het zwaar was. Ajax heeft een dag later gevoetbald, dus hoe zwaar was het voor hen?

22 oktober 2020 om 08:47

Ag.. de enige belangrijke conclusie die je kunt trekken is dat Liverpool en Atalanta 3 punten hebben en Ajax 0.. nu komt er direct een belangrijk uitduel aan, als je verliest in Bergamo is het eigenlijk zo goed als afgelopen..

22 oktober 2020 om 09:38

Wat een onzin toch. Ajax heeft vorig jaar de poule niet overleefd met een bizar aantal punten. Met geluk kun je met 9 punten zomaar overwinteren in de CL. Er is helemaal niks gespeeld en ook na de volgende ronde niet, er komt vast een duidelijke nummer 1 in de poule maar iedereen moet nog tegen elkaar en er komen echt nog verrassingen.

22 oktober 2020 om 11:15

Helaas is dat nou juist het ontbrekende puzzelstukje... "een beetje geluk".

23 oktober 2020 om 22:00

Met 9 punten ga je bijna nooit door.. met 10 is de kans een stuk groter.. maar dan nog.. als je verliest in Bergamo sta je 6 punten achter, met 4 potten te gaan.. er zijn grotere wonderen gebeurd, maar de kans blijft dan klein.. gewoon winnen in Bergamo dus!!

Klaassen en zeker Neres waren erg goed ja, absoluut. Maar kan gebeuren toch Engelse media er anders naar kijken? Iedereen hier vond Ryan Gravenberch onwijs slecht, ik vond hem echt super goed speelde, vrijwel geen foute pases, verlengde spel tussen middenveld en aanval en was overal bij betrokken, en 18 jaar pas....

Hoe hij eruit ziet is voor mij totaal nog niet van belang. Klaassen speelde gisteren een goeie wedstrijd en had met dat schot op de paal wat ongeluk.

Nou neem ik deze tabloids niet altijd even serieus, maar met 1 ding ben ik het wel eens: dat eigen doelpunt was wel raar. Die bal van Mane ging nergens heen en Nico stond inderdaad niet onder druk.

22 oktober 2020 om 16:18

Volgens mij werd dat mislukte voorzetje of schot van Mané ook nog van richting veranderd vlak voor Tagliafico.

Klaassen speelde heel verdienstelijk, aanspeelbaar en goede passing. Vond hem een van de betere aan ajax zijde.

22 oktober 2020 om 09:40

Vond ik ook. En zoals we van hem kennen hij voorziet situaties en is de koning van het één keer raken. Misschien niet zo goed als VD Beek, maar gezien de achtergrond, prijs, leiderschap, strijdlust, perfecte aankoop wat mij betreft en direct onbetwist basisspeler die Ajax echt een slag beter maakt.

Het is wel duidelijk dat ze hun praatjes die ze destijds hadden met betrekking tot Everton gewoon hebben doorgezet zonder objectief naar hem te kijken. Klaassen kon het niveau absoluut wel aan en speelde juist een zeer degelijke wedstrijd. Zeggen dat ie weinig impact had bij Werder.. Hij was daar aanvoerder en als je de fans van Werder op de social media kanalen zag bij z'n vertrek, dan zei dat ook genoeg. Al met al een vreemde analyse, die meer op de man gespeeld lijkt te zijn als je het mij vraagt.

Klaassen een van de beste mensen van het veld. Zat echt overal tussen, goed meters gemaakt. Je ziet hem echt gaten dichtlopen. Ik dacht alleen toen Klaassen gewisseld werd dat hij echt moe was gestreden. Maar toen ze hem gingen interviewen zei die dat ie zelf niet echt wist waarom die gewisseld werd. Vond ik wel zonde want hij is 1 van de weinige spelers die in in het laatste kwartier nog iets kon forceren.

Klaassen speelde goed gister, ik vraag me af welke wedstrijd ze dan hebben gezien

Volgens heeft de Daily Mirror een beetje last van vooringenomenheid. Eens een pannenkoek, altijd een pannenkoek. Klaassen kon niets bij Everton, dus zal het in Duitsland ook wel niets geweest zijn. En nu verliest hij weer.daar hebben Nederlandse kranten ook last van. Dit jaar zijn Tagliafico en Schuurs het bokkie. Ik hoor meer over hen dan over het feit dat het tactisch heel goed stond gisteren. Je verliest ongelukkig van een tegenstander waar we vooraf met z'n allen zeiden:"misschien op een goeie dag pakken we een puntje.stunten kan". En daar was je gisteravond zo dichtbij.ik heb gisteren genoten van de beelden van Klopp langs de lijn. Die werd bijkans gek.een prima debuut in de C.l.van Schuurs (20) en Gravenberg (18). Moeten heus nog wel leren, maar daar hebben ze nog even de tijd voor. Volgende keer hopelijk met Kudus (20) en Antony (20) erbij, hopelijk iets meer geluk. Het beloofd in ieder geval veel goeds voor de nabije toekomst.

Die Engelsen hebben er echt geen kaas van gegeten. Klaassen was juist de motor van het veld en was overal te vinden. Ik ben heel blij met zijn terugkomst en was de missing link. Hij en Kudus zullen elkaar goed aanvullen dit seizoen.

Bijzonder is dat na deze wedstrijd iedereen het oneens is over de beste en de slechtste spelers bij Ajax. Meestal zit daar wel iets van consensus in maar nu hoor ik opvallend veel verschil over bv Klaassen, Neres, Mazraoui, Tadic, Promes, Gravenberch en vooral Schuurs. Iemand een idee hoe dat komt?

Tagliafico was zeer matig over de hele wedstrijd. Los van het amateuristische of bewuste eigen doelpunt; Hoe durf je die bal met links te raken. Hij stond niet eens onder druk, had alle tijd om de bal desnoods eerst aan te nemen. Dit was niet eens een ongelukkige reactie, maar totaal niet met het moment bezig zijn. Ook zijn ongecontroleerde voorzetten waren van een dramatisch niveau. Hopelijk is hij nog te slijten deze winterstop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren