Ten Hag: ‘We hebben Liverpool aan de rand van de afgrond gebracht’

Donderdag, 22 oktober 2020 om

Erik ten Hag vond dat Ajax woensdagavond minimaal een punt had verdiend tegen Liverpool in de openingswedstrijd in de Champions League. De Amsterdammers gingen in eigen huis ongelukkig met 0-1 onderuit door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico. “We hebben het uitstekend gedaan. We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld tegen een heel goede ploeg. We hadden meer verdiend”, benadrukte de trainer bij Ziggo Sport.

“Het plan en de uitvoering waren uitstekend, het ontbrak alleen aan een doelpunt. We hebben Liverpool aan de rand van de afgrond gebracht”, benadrukte Ten Hag. “Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten. We hebben de kansen wel gecreëerd, maar je moet die wel benutten en de trekker overhalen. We hebben onszelf tekortgedaan. In de slotfase trachtten we nog iets te forceren met een noodplan. Dat leverde nog een grote kans op voor Jurgen Ekkelenkamp. Het is dan jammer dat het net niet lukt.”

Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Ajax.Bekijk rapport

“Daardoor blijf je nu toch met een bittere nasmaak achter.” Ten Hag weigerde de schuld van de nederlaag af te schuiven op Tagliafico, die de bal vlak voor rust in eigen doel werkte. “Het zat in zijn algemeenheid niet mee. Die laatste procent moet je afdwingen. Dat hebben we net niet gedaan.”

Ten Hag raakte niet van slag toen Mohammed Kudus na nog geen tien minuten geblesseerd naar de kant moest. “Dat konden we natuurlijk opvangen. We konden makkelijk schakelen door Quincy Promes in te brengen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door reyhan)

Vond dat schot op het einde van Ekkelenkamp echt belachelijk. Zo’n bal schiet je toch met je wreef? En als je hem toch met je binnenkant schiet dan moet je hem over de keeper “lobben”.

22 oktober 2020 om 00:49

Schrok ervan hoe matig die werd genomen.

22 oktober 2020 om 00:56

Hoewel qua veldspel over de hele wedstrijd gelijkwaardig, heeft ajax zich qua kansen echt tekort gedaan. Je hebt natuurlijk pech met een bal binnenkant paal, maar in de eerste helft waren er al 3 100% kansen en die van ekkelenkamp op het eind (toen ajax eigenlijk al zo goed als uitgedoofd was) schiet ik er zelf ook nog wel in. Vond het ook jammer overigens dat Liverpool de laatste 35 minuten met 6 normaliter bankspelers speelde, vond ik echt niet nodig. Maar goed, de wissels van Ten Hag waren ook vreemd. Had vanavond net zo goed een 3-2/2-2/3-3 uitslag kunnen zijn, dus wat dat betreft is het vanuit ajax-perspectief echt zonde.

22 oktober 2020 om 01:04

Inderdaad. Als die een moment langer had gewacht met schieten had je hem op kniehoogte richting goal kunnen rammen met de wreef. Nu schoot hij wel erg lomp over met zijn binnenkant.

22 oktober 2020 om 01:12

zonder Ekkelenkamp in de zeik te nemen. Een amateur schiet deze bal nog op goal. Hij had echt alle tijd, geen man in de buurt, dan snij je deze bal toch gewoon goed aan. Leek wel dat hij de bal raakte om te raken. Sowieso geen hoge pet op van zijn techniek, maar het lijkt mij duidelijk dat deze jongen niet geschikt is voor dit niveau. Sowieso schrok ik enorm van de wedstrijden verder vandaag, vergeleken met deze wedstrijd. Daar lag het niveau vele malen hoger.

22 oktober 2020 om 01:36

Eens. Zo'n bal moet minstens op doel en zou eigenlijk een 100% kans moeten zijn. Dat leek nu niet zo omdat ie hem zo ontzettend slecht raakt.

22 oktober 2020 om 07:24

Ik lees hier allemaal reacties van mensen die blijkbaar zelf nog geen bal over 2 meter kunnen trappen. Dit was de enige manier waarop hij de bal nog met zijn voeten kon spelen. Als hij langer zou wachten, tot hij de bal met zijn wreef zou kunnen spelen, dan zouden de spelers van Liverpool al bij de bal zijn om zijn schot te blokken. Dit was zijn enige optie.

22 oktober 2020 om 07:39

Mee eens Houtapp...langer wachten was geen optie. Bovendien staat de keeper redelijk dichtbij en heeft veel reach. Als je het beeld van achter de goal bekijkt en ziet hoeveel mensen daarin staan waren de gaatjes echt klein...dan moet de uitvoering wel zo ontzettend perfect zijn. En we moeten toch accepteren dat we geen Messi rond hebben lopen.

22 oktober 2020 om 13:26

Die reacties van de luie stoel sterren over die kans van Ekkelenkamp vind ik echt een symptoom. Men doet net alsof die arme Ekkelenkamp hier een mega kans heeft verprutst en (bijna) een kans voor open doel of zouets heeft gemist. Wat totale onzin is. Vanaf de tribunes ziet het er allemaal simpel uit maar als je op het veld staat op zijn plek, dan staan er gewoon vijf of zes man in de weg tussen speler en het doel. Dan eventjes scoren door eventjes met de wreef die bal te raken is echt nonsens. Dit was gewoon een mogelijkheidje en zeker geen grote kans. Hij deed zijn best en heel veel meer was hieruit echt nauwelijks te halen. Ja, als je een gevoelige balkunstenaar zou zijn had je misschien iets met een lobje gekund, maar dan nog. Een van die spelers die nu voor de bal stonden had dan nog met een kopbal of anders die bal uit de doelmond kunnen werken. Die kritiek op die arme Ekkelenkamp slaat gewoon nergens op.

22 oktober 2020 om 08:18

Eens, dat zegt dan ook direct veel over het niveau van zo’n jongen. Een kans die 100% moet zitten, maar toch wordt gemist. Weinig techniek überhaupt.

22 oktober 2020 om 10:25

Hij had af moeten leggen op Huntelaar die stond er beter voor.

22 oktober 2020 om 12:11

Ja absoluut. En zelf schieten was gewoon lastig in zo'n houding. Passen was beter geweest. Maar ja, koe in z'n kont kijken. Ging wel meer mis voorin helaas.

22 oktober 2020 om 13:23

Ik denk echt dat het een vervelenderen bal was dan velen denken. Dit komt natuurlijk door zijn positie alleen was de bal veel te dicht op ze lichaam om hem tot knie hoogte te laten vallen en op ze wreef te nemen. Dan had die hem nog lager moeten laten vallen en met een "heup"schot net boven de grond moeten nemen. Hey beste was gewoon geweest als die een kleine stap naar achter had gezet. Maja het is natuurlijk ook geen spits of super talent en hij moet het doen met de techniek die hij wel heeft.

Wat een onzin. Je mag toch wel verwachten dat Ajax thuis wat op de mat legt tegen een Liverpool uit vorm, dat achterin gehavend was. Nu doen alsof ze bestolen zijn. Tuurlijk hebben ze kansen gehad en waren ze af en toe dreigend. De realiteit is dat Liverpool uiteindelijk vrij eenvoudig overeind bleef en in de slotfase nog de beste kansen kreeg op de 0-2. Geen slechte pot van Ajax maar ze hadden ook echt niet meer dan een punt verdiend. Hiernaast speelden Salah en Mané duidelijk niet op 100 procent. Oogde erg nonchalant en Liverpool wisselt ze niet voor niets na 60 minuten. Geeft aan dat ze niet onnodig veel extra energie wilden verspillen vanavond.

22 oktober 2020 om 01:06

Joh als je dat laatste echt gelooft dan ben je niet goed. Mane toonde echt wel inzet, die was juist heel gedreven. Salah werd gewoon prima geneutraliseerd door Tagliafico en Martinez, die goed agressief druk zetten op de Egyptenaar, daarom kwam hij er niet lekker in. Ik vind het ook een beetje naïef om te stellen dat Ajax hier zo maar moet winnen van Liverpool, dit is niet het Ajax van 2 jaar geleden. De Jong, De Ligt, Ziyech en van de Beek zijn echt topspelers, dat vang je niet zo maar op. Liverpool heeft daarentegen een paar honderd miljoen geïnvesteerd onder Klopp, dus je mag verwachten dat zij die blessures gewoon op moeten vangen. Ajax had een prima strijdplan, er had meer ingezeten en ik denk dat een gelijkspel een prima afspiegeling was geweest van de kansen verhouding.

22 oktober 2020 om 01:16

Een paar honderd miljoen geïnvesteerd inderdaad. Je vergeet alleen dat er ook een paar honderd miljoen geblesseerd is vandaag en dat de aanvoerder gewoon rust krijgt en een jeugdspeler erin zet. Een gelijkspel had zeker gekund vandaag. Al vond ik het ook zeer opvallend dat Ajax na een uur spelen gesloopt leek en eigenlijk geen kans meer kon afdwingen tegen een B-elftal van Liverpool. Liverpool heeft puur zijn plicht voldaan om drie punten te halen, maar zijn ook echt niet gekomen om even Ajax te laten zien wat voetballen is.

22 oktober 2020 om 01:42

Skeuemorf helemaal eens, te triest voor woorden! Met het budget van Liverpool zouden hun 3 volwaardige elftallen moeten kunnen opstellen. Altijd als we gelijk spelen of winnen, maar ook blijkbaar als we verliezen wat niet eens had gemoeten. Is er altijd een of ander triest excuus, de tegenstander had er geen zin in, ze miste die en die. Wij als Nederlandse club met een veel kleiner budget, onze beste 2 spelers namelijk Kudus en Antony.

22 oktober 2020 om 03:11

Dit werkt wel 2 kanten op Sulejmani. Wanneer Ajax presteert tegen de topploegen wordt er van de daken gegild hoe Ajax van wereldklasse is, maar zodra het een beetje tegen zit komen gelijk de miepverhalen over geld dit en budgetten dat naar boven. Tuurlijk zijn de verhoudingen niet altijd eerlijk verdeeld, maar Ajax heeft genoeg geld op de bank om dat nieuwe stadion voor Feyenoord neer te zetten en moet alsnog terugvallen op Labyad en opa Huntelaar tegen clubs als Liverpool. Hoe kan dat nou als er de wens is uitgesproken om aan te haken bij de Europese top? En het gemis van Antony gaat er bij mij niet in op dezelfde avond dat Shakhtar met een compleet afwezig A-team bij Madrid heeft gewonnen. Neemt niet weg dat ik Ajax ook erg ongelukkig vond en zeker vind dat een punt meer dan verdiend was.

22 oktober 2020 om 07:24

@Sulejmani, ik vind het toch enigszins opmerkelijk dat je Antony en Kudus de beste spelers van Ajax noemt. Die gasten hebben allebei net 4/5 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en geen enkele ervaring op CL-niveau.

22 oktober 2020 om 07:27

Laten we eerlijk zijn Liverpool heeft zich gewoon gespaard gisteren tegen Ajax met het oog op de competitiewedstrijd van zaterdag. Zelfs op halve kracht zijn ze niet echt in de problemen gekomen.

22 oktober 2020 om 09:48

Maar als je van een club wint met vele betere spelers dan je zelf hebt, met bankspelers die minimaal gelijkwaardig zijn aan je eigen spelers en een veel hoger budget wint dan is dat toch ook gewoon een top prestatie. Die 3 wissels die Klopp bracht: Xherdan Shaqiri, Minamino en Diogo Jota zouden in elke Eredivisie club (ook bij Ajax) gewoon basis spelen. Zoals Joe Gomez, James Milner, Gini Wijnaldum, Andrew Robertson en TAA dat ook gewoon zouden zijn. Dus ga nu niet doen of het een wereldprestatie is van Liverpool. zelfs hun bank is gewoon BPL waardig. Daarbij ben ik blij dat jij geen financieel manager bent. Je hebt wel in de gaten dat: Ajax nogsteeds beursgerelateerd is, het stadion nog moet afkopen. Dat samen kost dacht ik nog zo'n 200 miljoen euro (uit mijn hoofd). Daarbij kun je als beursgerelateerd bedrijf niet zomaar met geld smijten, alles moet worden verantwoord. En denk je dat de echte topspelers zitten te wachten op de Eredivisie? Spelers als Gotze misschien ja, omdat hij nergens aan voetbal toekomst op niveau. Hij gaat in Nederland proberen zijn niveau te herpakken. Maar ik denk ( al heeft hij een winnende gemaakt op het WK) dat je hem geen topper meer kan noemen, zo goed is die jongen niet meer. Noem jij eens de laatste echt Topper die naar de Eredivisie is gekomen. Als jij de keuze hebt tussen met 30 graden in Spanje wonen en in La Liga spelen of met 10 graden en veel regen in Nederland wonen en Eredivisie spelen, zou je de keuze denk ik zo gemaakt hebben toch ?!

22 oktober 2020 om 10:13

Pardon? Ajax heeft wel veel eigen vermogen maar dat is niet genoeg om dat nieuwe stadion van Feyenoord neer te zetten hoor. Overdrijven is ook een vak 😂

22 oktober 2020 om 02:11

Ik vind dat beide ploegen eigenlijk vrij eenvoudig overeind bleven. En dat is meer een compliment aan Ajax dan aan Liverpool. Oke...op het eind als Ajax va bank speelt krijgt Wijnaldum nog een dot van een kans. Maar dat is logisch. Liverpool is geen kleintje. Als Ajax het vizier iets meer op scherp had staan dan had het va bank spel niet plaatsgevonden. Kortom...als dit als dat

22 oktober 2020 om 03:52

Precies dit. Als als als. Ajax doet goed mee en is Europawaardig, maar Liverpool is gewoon Europese top. Ongeacht de vorm of intenties vond ik dat Ajax heeft laten zien prima op dit niveau mee te kunnen. Best leuke dingen gezien. Het had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Les eruit halen en door. Van excuses zoeken is nog nooit iemand groot geworden.

22 oktober 2020 om 12:14

Helemaal met jullie eens. Het was best goed, maar net niet goed genoeg en je doet jezelf hier tekort, maar ook dat doe je dus zelf. Kortom, volgende keer zelfde instelling en tactisch was het ook goed, maar dan in de uitvoering meer kwaliteit laten zien. Zeker het combinatiespel voorin, het druk zetten en het afmaken van kansen moeten beter.

22 oktober 2020 om 06:45

Mane en Salah zijn gevaarlijk wanneer je in duels aangaat, dan kunnen ze bij klein contact al gaan liggen. Ik heb hen tegen Ajax weinig gezien omdat Ajax de duels niet aangaat maar steeds op afstand en met hen gewoon meeloopt. Dan kunnen Mane en Salah er weinig van. Dat werkte dus wel goed, tactiek klopte. De kansen die Ajax kreeg moet een van die bal inderdaad in. Dat is de enige minpunt.

22 oktober 2020 om 09:02

Je hebt gelijk, mane en salah zijn kkd niveau. Zouden bij ajax niet eens basis staan....

22 oktober 2020 om 14:05

Haha wat een onzin, de haat zit je wel diep... Als je door een eigen goal wint en de grootste kansen zijn voor je tegenstander dan heb je geen enkele controle gehad over de wedstrijd. Als er een team sowieso niet recht had op meer dan een punt dan was het Liverpool en niet Ajax. Maar blijf vooral in je fantasiewereldje leven dat spelers als Mane en Salah op dit niveau zo'n wedstrijd niet serieus nemen... Overigens had een paar jaar terug niemand verwacht dat Ajax wat tegen de kampioen van Engeland had kunnen inbrengen, opportunistisch gelul weer

Wacht even, "aan de rand van de afgrond"? Sorry, maar dat slaat echt nergens op. We hebben ons zelf zeker niet beloond maar ik had negentig minuten lang het gevoel dat Liverpool de wedstrijd als een plicht zag. Voor hun is de poulefase normaal gezien voor het protocol, voor ons niet. Ik ben zeker dat als het 1-1 zou worden Klopp ook niet z'n hele voorhoede zou wisselen. We hebben zeker niet slecht gespeeld, maar wat Ten Hag beweerd gaat mij echt te ver.

Mijn hemel ... 'aan de rand van de afgrond', hoezo realiteitszin? Ajax speelde prima en vergat zichzelf te belonen mee eens ... Maar wat ETH hier roept is wel van de zotte. Liverpool had zelf ook 5 tot 6 serieuze kansen en nam daarbij wat gas terug door de drie aanvallers te sparen. Welke kansen? Wijnaldum 1 op 1, Mané met een solo actie, Minamino ook 1 op 1 om er maar een paar te noemen. Ajax had wellicht een puntje verdiend maarja die moet je dan wel zelf afdwingen. Liverpool gunt niks. Ajax had ook wat 100% kansen, Tadic lob, Klaassen paal, Promes en Ekkelenkamp een schot ok ... maar ETH rept hier alsof Ajax volop pressie voetbal speelde en daarmee storm liep op Adrians goal. Wat heeft hij gerookt? LOL ... Zijn wissels in tegenstelling tot wat de VZ betweters roepen waren wel goed. Davy en Daley werden zonder bal overrompeld door die drie nieuwe aanvallers. Gaten dichten en conditioneel werd het ze teveel. Daarnaast stond Ajax achter dus aanvallend wisselen was vereist. Nogmaals, bekijk ook hoe Ajacieden staan en spelen ZONDER bal. Heb de indruk dat men alleen kijkt wat een betreffende speler aan de bal doet, tsja da's makkelijk. Voetbal is veeeel meer dan dat. Davy en Daley werden steeds meer een risicofactor en een oplettende kijker zag dit. Atalanta wordt een bittere pil. Die gaan als de brandweer.

Bwahaha. Liverpool deed het rustig aan. Klopp wisselde niet voor niets zijn beste 3 spelers, die kwam voor een punt en kreeg er 3 cadeau. Hup, terug naar Engeland.

22 oktober 2020 om 01:38

Liverpool kwam voor een punt.. Ok. Dat zou echt een handig strijdplan zijn in deze groep....

22 oktober 2020 om 01:44

DowntoEarth? Nooit wat van gemerkt. Liverpool deed het rustig aan? Er zat voor hen ook niet meer in het vat, en deze westrijd had eigenlijk geen winnaar verdiend. Onze beste spelers werden ook gewisseld, dus of dat wat zegt ik denk van niet.

22 oktober 2020 om 03:25

Rustig aan? Zelfs Klopp zei dat het een hele zware en intense wedstrijd was en hij daarom zn beste spelers wisselde. Hij vond zelfs dat Ajax makkelijk zou kunnen meedraaien in de top van de Premier League.

22 oktober 2020 om 04:50

Dat zei Klopp niet, hij gebruikte het woord 'top' niet.Hij zei dat Ajax zou kunnen meedraaien in de premier league, dat is heel wat anders.

22 oktober 2020 om 09:04

Daarbij doelde hij op de erbarmelijke staat van het veld wat de wedstrijd zwaar maakte.

22 oktober 2020 om 07:53

Je doet je naam geen eer aan. Liverpool deed het helemaal niet rustig aan. Daarnaast wisselde ze bij Ajax ook hun beste spelers...

Een gelijkspel was terecht geweest, maar de uitspraak dat ze Liverpool aan de rand van de afgrond hebben gebracht slaat ook nergens op. Ajax en Liverpool hebben allebei evenveel schoten en evenveel schoten op doel. Ja van Ajax had er best eentje in gemogen, maar ook Liverpool heeft wel meer goede mogelijkheden gehad en ook Onana heeft wat reddingen verricht. Een gelijkspel was dus het beste in deze wedstrijd, een wedstrijd die echt geen winnaar verdiende, die door het voetbal gevecht nog wel interessant was, maar verder verre van hoogstaand, van beide kanten niet.

22 oktober 2020 om 02:09

Promes had die kans moeten maken Liverpool is zo dodelijk op de counter had het wel willen zien als liverpool had moeten komen had een mooi wedstrijd dan geworden. Ajax ontbrak het aan geluk wat je nodig heb tegen een ploeg als Liverpool. Voor de rest met jou eens een gelijkspel had niet onverdiend geweest. Maar vond ajax niet onder doen voor liverpool waardoor ik het niet heel somber inzie ik schat Atalanta wel lager in dan Liverpool hopelijk zit het volgende week voor ajax mee en speelt anthony en hopelijk kubus dan ook mee. Moet wel toegeven dat ik liverpool wel veel dreigender vond overkomen dan Ajax met de corners zag je hem zomaar vallen maar ook zodra mane de bal kreeg vreesde je wel en heb dat niet bij Ajax gehad.

22 oktober 2020 om 02:15

Bij de eerste kans van Promes praat je nog niet eens over geluk, maar meer uit totaal uit vorm zijn, en zonder vertrouwen voetballen. Klaassen had pech met binnenkant paal, Promes faalde gewoon.

22 oktober 2020 om 12:17

Tadic ook zieke pech natuurlijk. Promes is uit vorm, speelde gisteren nog redelijk voor zijn doen de laatste maanden, maar het was weer niet voldoende. Eens dat dat geen pech was. Ajax heeft wel pech met die tegengoal (Tagliafico, niet Schuurs, dat was onkunde) en het missen van Klaassen en Tadic.

22 oktober 2020 om 04:37

De afgrond is een gelijksspel beetje vreemde woordkeuze maar dat daar iedereen zo over moet vallen? Ajax prima pot maar miet veel beter wil je poule fase overleven tegen atalanta. Hopen dat kudus en anthony dan hele wedstrijd meekunnen doen.

Ajax had zeker meer verdiend, maar het was een slechte wedstrijd tegen zeker niet het beste elftal van de wereld. Ik vind dat ten Hag hier te positief over het eigen voetbal is. Helaas heeft hij daar vaker last van. Maar op basis van de kansen hadden ze wel meer verdiend.

Tja.. en toen duwde Tagliafico persoonlijk ons er zelf overheen. Je kan zeggen wat je wil over Ten Hag en overkomen in de media, maar het is een kleurrijk figuur met een gevoel voor bloemrijke onnavolgbare dramatiek. Deze uitspraak doet mij vreemd genoeg denken aan Willie E. Coyote uit Roadrunner. Die wist ook in zijn eigen val te trappen. Uiteindelijk heeft het goede spel dus geen punt opgeleverd. Jammer.

22 oktober 2020 om 12:19

Ik ben dus precies om deze reden geen fan van ten Hag. Zo onnodig nors. Weinig zelf kritisch. Onnavolgbaar zeker. Ook in zijn keuzes soms, alhoewel de opstelling gisteren eindelijk prima was.

22 oktober 2020 om 14:38

Ik vind het wel vermakelijk. Ben er alleen nog niet uit of ik Ten Hag een goede coach vind. De opstelling gisteren was prima. De spelopvatting is prima. De uitvoering is okay. Maar de wissels....pfff Daarin is Ten Hag net zo onnavolgbaar als in zijn teksten.

23 oktober 2020 om 13:15

Ja heb ik ook. Zijn basis met Labyad en Alvarez was ook gek de afgelopen weken, nu met Klaassen klopt het opeens wel, maar dat komt niet door Ten Hag, die had iedereen opgesteld. Tegelijk heeft hij wel echt mooi voetbal neergezet bij Ajax afgelopen jaren, maar ook wel heel goed spelersmateriaal gekregen.

Laat ik voorop stellen dat ik weinig kennis heb over Ajax maar op basis van wat ik heb gezien is dat Ajax 3 kansen in de eerste helft niet wist te benutten. Op allerhoogste niveau moeten die ballen gewoon erin. Vooral die kans van Promes was moeilijker om te missen dan te maken.

Maar 0 punten, ze missen een spits dat is helder. Verder gaf ajax wel erg veel ruimte weg. Desalniettemin had het gisteren zeker gekund

Dit is weer typisch de grootheidswaanzin van ten Hag..... aan de rand van de afgrond. Als je pas in de 80e minuut aanvallend gaat wisselen, Klaassen eruit haalt en Labyad brengt moet je eigenlijk gewoon je mond houden en concluderen dat Liverpool zelfs op 50% gewoon van Ajax kan winnen.

22 oktober 2020 om 10:06

Iedereen kan op 50% van elkaar winnen. In dat licht is het wel tekenend dat de wedstrijd door een eigen goal beslist wordt. Overigens heeft het aanvallende wisselen echt niets te maken met je conclusie, Ajax speelde tot aan die wissels aanvallend ook gewoon sterk alleen maakte het niet af.

Zo kan je het zien, maar ik zie het als compleet falen in waar het om draait in voetballen. Namelijk doelpunten maken. Je speelt CL en je hebt ambities mee te doen met de grote(re) jongens. Vandaag was kans 1 en er is gefaald. Dat is de waarheid en ze moeten duidelijk trainen op afmaken.

Ajax dat bij lange na niet het vermogen van Liverpool heeft, had gewoon de beste kansen en eigenlijk moeten winnen. Liverpool had gisteren gewoon de sterkst mogelijke opstelling. Mane was de enige speler die het Ajax, Schuurs, moeilijk maakte. De nederlaag is zuur en onnodig.

22 oktober 2020 om 12:21

Vind niet dat we verdienen om te winnen. Wel een gelijkspel. Winnen moet je afdwingen en we gaven best wat kansen weg en creëren zelf gewoon te weinig. Tadic en Klaassen dat is pech en op basis daarvan verdien je misschien een gelijkspel, maar verdienen is zo zinloos. Ze moeten het gewoon doen. En we waren zeker niet dominant.

Ajax heeft kansen gehad Maar Liverpool zeker ook. Als je kansen hebt moet je ze zeker op dit niveau benutten.

Dit Liverpool is geen schim van Liverpool vorig seizoen, die waren rijp voor de slacht. Ajax heeft zich zelf veel te kort gedaan. Tuurlijk hebben ze pech gehad, maar dit hadden ze nooit mogen verliezen. Atalante is in een veel betere vorm, daar zie ik Ajax op deze manier niet van winnen. Dan wordt het nog een hele uitdaging om uberhaubt bij de eerste twee te eindigen in deze poul. Ajax is echt zoekende.

Zolang je het zelf maar gelooft Erik!! Ajax had gewoon de volle buit kunnen en moeten pakken tegen dit zwakke Liverpool. Maar als een Promes uit vorm gaat brengen in plaats van Huntelaar voor Kudus. En later ook nog Klaassen en Neres eruit haalt die de twee beste waren. En dan Ekkelenkamp en Labyad er in brengen dan lever je wel een hoop in hè.. Waar is Tannane als je hem nodig hebt om tegen ten Hag te zeggen dat hij een mafkees en een clown is..

Ik hoop dat de vuilniswagen hem meeneemt, hij gelooft in sprookjes, Ajax was zeer matig aan de bal en kon de bal niet in de ploeg houden, ik ben teleurgesteld over wat Ajax liet zien. Dat wisselbeleid maakt het helemaal af, wat een verschrikking, je ziet gebeuren dat je Noa Lang kan gebruiken en na een paar wedstrijden zie je dat ook bevestigd worden. Ik zou ook gaan lopen als je Labyad, Klaiber of Traore laat spelen en continue mag laten falen. Alvarez zit voor een middenvelder ook een Taylor in de weg, het is een verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 10 4 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren