Van der Gijp verbijsterd door Ten Hag: ‘Dit kan toch niet, hoe kom je erop?’

Woensdag, 21 oktober 2020 om

Ajax begon de Champions League-campagne woensdagavond met een 0-1 nederlaag tegen Liverpool. René van der Gijp begrijpt weinig van het wisselbeleid van zowel Erik ten Hag als Jürgen Klopp in de Johan Cruijff ArenA. De trainer van Ajax haalde bijvoorbeeld een kwartier voor tijd David Neres naar de kant, terwijl diens collega van Liverpool met Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino zijn complete aanval wisselde.

“Ik heb de trainerscursus niet gedaan, maar wordt daar gezegd dat je altijd je beste mensen moet wisselen? Klopp haalt z'n drie aanvallers eruit en onze vriend Ten Hag haalt Neres en Klaassen eruit. Dat waren met afstand de beste spelers vandaag. Waar slaat dat op?”, zo vraagt Van der Gijp zich af in de studio van SBS6. Neres werd afgelost door Zakaria Labyad, terwijl Jurgen Ekkelenkamp tegelijkertijd in het veld kwam voor Davy Klaassen. “Je hebt geen diepte meer in je spel en je kan stoppen...”

Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Ajax.Bekijk rapport

Mede-analist Wim Kieft is het niet eens met Van der Gijp en wijst op het feit dat Neres pas net terug is van een slepende knieblessure, die hem vorig seizoen maanden aan de kant hield. “Ajax speelt dit weekend tegen VVV-Venlo. Laat hem lekker op vakantie gaan, lekker een weekje naar Rio! Dit kan toch niet. Hoe kom je erop?”, reageert Van der Gijp. In de laatste tien minuten bracht Ten Hag ook nog Lassina Traoré en Klaas-Jan Huntelaar voor Perr Schuurs en Daley Blind.

Ajax kon in de slotfase echter niet meer tot grote kansen komen, los van een schot van Jurgen Ekkelenkamp in de blessuretijd. Kieft zag dat er weinig meer overbleef van Ajax nadat Ten Hag Klaassen en Neres een kwartier voor tijd naar de kant haalde. “Kudus en Antony waren er ook niet meer bij. Dan komen ze op dit niveau wel echt kwaliteit tekort. Het is ook geen schande als je ziet wat je allemaal bent kwijtgeraakt. Wat me wel tegenviel: er is geen fase geweest waarin Ajax kon domineren.”


Poll

Ben jij het met René van der Gijp eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Het was best te begrijpen dat er een spits kwam. Maar dit was teveel van het goede. Ajax is nou niet echt succrsvol met de pompen en verzuipen methide, ik kan mij het althans niet heugen....

Gijp heeft de ballen verstand van voetbal blijkt alweer , Neres is net terug van een blessure en heeft pas 70 minuten gespeeld , die moet echt nog helemaal 100 procent wedstrijd fit worden.

22 oktober 2020 om 00:26

Ze denken echt dat die voetballers robots zijn. Het programma nu is echt bizar geworden. Ze komen net uit een interland periode. Ja hey mogen ze ook wat rust krijgen. Klopp wisselde daarom ook zijn aanval. Je moet helaas meer rouleren e.d.

22 oktober 2020 om 05:32

Hebben Neres en Klaasen interlands gespeeld? Van Neres weet ik niet zeker, maar Klaasen heeft toch echt wel een weekje rust gehad.

22 oktober 2020 om 06:09

Kom nou zeg! Als je fit genoeg bent voor 74 minuten dan red je dat laatste kwartiertje ook nog wel. Als je zelfs in de Champions League geen risico durft te nemen met spelers...

22 oktober 2020 om 00:34

Als je de TV aan hebt gehad, dan weet je dat ze de blessure van Neres wel benoemd hebben als potentiële reden.

22 oktober 2020 om 05:07

Nee joh, dit is veel makkelijker roepen. En het liefst moeten ze voor elke wedstrijd even de club bellen om de fysieke toestand van elke speler te bespreken.

22 oktober 2020 om 08:37

Verklaar je reactie nader. Het is me niet helemaal duidelijk welke kant je op wil.

22 oktober 2020 om 08:43

De algemene tendens is hier dat Gijp (oneens) en Derksen (eens) van die slechte analisten zijn en niet op de hoogte zijn van actuele zaken. Dus was het met je eens, want droadnagel zal inderdaad niet gekeken hebben en Gijp maar lekker neerhalen, want dat is zo makkelijk hier.

22 oktober 2020 om 11:58

Heb de voorbeschouwend,wedstrijd en na beschouwing gezien ja. Het aller makkelijkste is achteraf lullen en laat Gijp daar heel goed in. Als Gijp werkelijk zo veel weet over hoe het moet zal hij trainer moeten worden maar doet dat niet want hij gaat af als een gieter.

22 oktober 2020 om 23:12

Zover ik weet is hij geen trainer omdat hij dat niet ambieert.

Wat is die Ten Hag soms zo een rare vogel zeg. Wanneer is het in Europees verband goed afgelopen met zijn lopende wissels? Ekkelenkamp, Labyad en Traore erin voor Klaassen, Blind en Neres. Al je voetbal haal je er per meteen uit. Jammer van de blessures van Kudus en Antony trouwens. Neres met afstand de meest creatieve en beste man vandaag aan Ajax kant. Had met Antony de verdediging zo bezig kunnen houden dat Klaassen en Promes in de gaten konden duiken.

21 oktober 2020 om 23:56

Je haalt niet alleen het voetbal eruit, maar de balans was zoek. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee gespeeld, maar Ekkelenkamp had hem toch nog onverwacht kunnen binnenschieten. Dat zou wel verdiend zijn geweest. Jammer.

22 oktober 2020 om 00:05

Gelijkspel zou echt niet verdiend zijn geweest. Enkel een overwinning zou verdiend zijn geweest.

22 oktober 2020 om 00:35

Liverpool heeft nog best wat kansen gehad.

22 oktober 2020 om 00:41

"davy Klaassen vindt het zonde dat Ajax met een nederlaag aan de Champions League is begonnen. Het team van Erik ten Hag verloor woensdagavond met 0-1 van Liverpool, maar een gelijkspel zou verdiend zijn geweest, oordeelde de middenvelder. “ik denk wel dat we een puntje hadden verdiend. Het klopt dat we voldoende kansen hebben gecreã«erd, maar dan moet de bal er wel ingaan”, vertelde Klaassen na afloop van de wedstrijd bij Sbs6." Klaassen is het me me eens....

22 oktober 2020 om 00:49

Ja... helemaal mee eens, vind wel dat je op CL niveau mag verwachten dat Ekkelenkamp die bal met z’n wreef neemt en Tadic die bal maar 1x laat stuiteren ipv 2x ... details.. maar details beslissen wedstrijden.

22 oktober 2020 om 12:40

Kan het ook niet zijn dat die Ekkelenkamp gewoon 2 niveaus tekort komt? Hoe hij die bal schoot getuigd van weinig voetbalintelligentie. Heb hem ook nooit iets speciaals zien doen. Valt niet op bij Jong Ajax en is in mijn optiek absoluut geen talent zoals we die de afgelopen jaren voorbij zien komen zoals met Frenkie, de Ligt, Donny etc. Dit is meer Ga-Eagles materiaal

Neres begrijp ik wel. Misschien was hij leeg, maar Klaassen vond ik onbegrijpelijk. Meteen geen enkele tweede bal meer voor Ajax. Jammer en zonde. Op naar de volgende

22 oktober 2020 om 00:17

Klaassen was ook duidelijk leeg. Enige logische reden om hem eruit te halen, was wat mij betreft namelijk de beste man op het veld van vandaag. Heeft volgens mij lang geen volle wedstrijd gespeeld op zo een niveau en is dus denk ik in samenspraak gegaan met Ten Hag om m na 70 min eruit te halen en Neres had inderdaad te maken met het feit dat hij net terug kwam van een blessure. Ajax heeft het hier echt aan zichzelf te danken. Irriteerde me vooral aan het feit dat er in de 16 mtr gebied nog onnodig weer een pass gegeven moest worden of nog te lang blijven pingelen terwijl er gewoon uitgehaald kon worden. We missen gewoon die kill instinct heb ik het gevoel. Wat had ik graag nog een Dolberg gezien voorin. Alles is natuurlijk nog mogelijk om te overwinteren maar in deze wedstrijd zat gewoon zoveel meer in wat het zo zuur maakt om met uiteindelijk lege handen te staan.

22 oktober 2020 om 00:25

Klaassen gaf net in een interview nog aan dat 'ie nog niet op was. De reden dat hij eruit werd gehaald snap ik dan ook totaal niet. Neres kan ik inderdaad begrijpen.

Laat Ten Hag Neres staan, loopt die weer een blessure op. Dan roept Gijp, hoe kan je een speler die zo lang geblesseerd is, nou zomaar laten staan? Het is allemaal zo makkelijk roepen.

22 oktober 2020 om 00:07

Ach, neres is altijd het kind van de rekening. Is altijd zo geweest. Schandalig eigenlijk.

22 oktober 2020 om 12:45

Echt hoor, die man heeft Ten Hag al zo vaak gered en elke keer als het draaide zat hij erin. Toch staat hij ieder seizoen weer wissel. Lachwekkend dat hij ook nog geen een keer samen met Antony de vleugels heeft mogen bezetten en dat pure middelmaat als Labyad meer minuten heeft mogen maken.

Was natuurlijk ook lachwekkend om de beste spelers van het veld te halen. Als je gaat pompen moet je ook iemand hebben die de lange bal vanuit achter kan geven; Blind. Klaassen gaat tot de laatste seconde tot het gaatje en blijft zelfs dan 100% geconcentreerd. Ben er van overtuigd dat hij die kans van Ekkelenkamp de bal met keeper en al de goal in had gerost. Neres leek nog fit genoeg om door te gaan, dan maar rust tegen VVV, was voorin de enige met diepgang. Had dan desnoods Promes er weer af gehaald. Lullig voor hem omdat hij al was ingevallen, maar dat is topsport.

21 oktober 2020 om 23:57

Ja en dan raakt Neres toch geblesseerd en dan kan hij straks 3 maanden niet spelen, was dat die 20 minuten waard geweest? Je weet dat voetbal tegenwoordig met heel veel fysieke trainers etc werk en dat daar binnen ook alles gemonitoord wordt om te kijken hoe spelers daadwerkelijk fysiek zijn en daar waarschijnlijk meer bruikbare informatie uitgehaald wordt dan wat Lunny volgens zichzelf op de tv kan waarnemen

22 oktober 2020 om 01:40

Oh ja, krijgen we weer die 'als' argumenten. Laten we dan ook maar Onana en Tadic naar de kant halen. Wellicht dat zij zich verstappen. Blessures kunnen altijd komen, soms gebeurd het niet. Voor elke 'als' argument kun je een 'als' argument terug plaatsen. Ik merk hier al dezelfde mentaliteit als ten Hag heeft; vriendenteam op kelderklasse niveau. Meedoen is belangrijker dan winnen, iedereen evenveel laten spelen, ook al is dat op een andere positie. Als iemand niet fit (genoeg) is, laat je hem niet meedoen in zo'n wedstrijd.

22 oktober 2020 om 11:40

Wat jij zegt zeg ik helemaal niet. Wat ik zeg is dat al dit soort dingen tegenwoordig gewoon doorgemeten worden door fysiek trainers en computer programma's etc. Waardoor ze bij topclubs als Ajax een heel goed beeld hebben hoe iemand er voorstaat in real life. Dit soort dingen worden tijdens wedstrijden gewoon bij gehouden hoor op de bank. Waarom denk je dat haast alle spelers tegenwoordig met een katapult vest om lopen

22 oktober 2020 om 16:47

Oké, dan heb ik jou verkeerde begrepen, excuus. Ik zal ook niet zeggen dat ik een expert ben, maar in mijn ogen is ten Hag een lafaard.

22 oktober 2020 om 00:00

Het gaat er niet om of Neres niet tegen VVV kan spelen. Het gaat erom dat hij niet weer een blessure oploopt. Zodra een speler helemaal leeg is, is het risico op een blessure stukken groter.

22 oktober 2020 om 01:41

Net als dat Klaassen volgens de ten Hag aanbidders helemaal leeg was? Die weet niet eens waarom hij gewisseld werd. Neres liep nog niet met de tong op de schoenen dus dat viel allemaal wel mee.

22 oktober 2020 om 09:35

Jij kan helemaal niet beoordelen of Neres wel of niet leeg was. Het is gewoon een feit dat Neres heel lang geblesseerd geweest is en dat dit zijn eerste wedstridj als basisspeler is sinds hele lange tijd. Niet meer dan normaal dat de coach dan voorzichtig is. Maar goed, ik kan je al bijna niet serieus nemen als je zowel voor Ajax als voor Feyenoord bent. Neem PSV erbij en je kan elk jaar feest vieren omdat je kampioen geworden bent.

22 oktober 2020 om 10:32

Haha, persoonlijk in spelen op de man in een discussie is een teken van zwakte. Geen zorgen, ik ben niet voor Feyenoord. Geen idee ook hoe je hierbij komt. We hoeven in een discussie niet met elkaar eens te zijn om wel gewoon respect te tonen. Ik verwacht gewoon meer van topsporters. Ben klaar met dat eeuwige experimenten van ten Hag alsof het een of ander bierelftal is.

22 oktober 2020 om 12:42

Jij kan dat ook niet beoordelen. Lunny heeft helemaal gelijk, Klaassen gaf aan dat hij helemaal niet moe was, dus het is een aanname dat Neres er wel doorheen zat. Je focus ligt trouwens op Neres, maar het gaat erom dat beide spelers er in 1 keer afhalen gewoon belachelijk is. Maar leuk dat jij van de laatste 20 minuten hebt genoten, die had je formeel kunnen afdoen.

22 oktober 2020 om 13:04

Beste Lunny, in je profiel staat dat je voor zowel Ajax als Feyenoord bent. Ik verzin het niet, jij hebt het zo ingesteld. Het is en blijft een feit dat dit Neres eerste basisplaats was sinds zijn langdurige blessure. Dan neem je geen risico, zo eenvoudig is het.

22 oktober 2020 om 16:50

Ooh mijn profiel, daar heb ik volgens mij letterlijk een keer naar gekeken, tijdens het aanmaken van dit account. Weet niet eens hoe lang dat geleden is. Geen idee dat Feyenoord er bij stond. Zal vast een reden hebben. Ik vermoed dat ik de Graafschap aan heb willen tikken. Als je daadwerkelijk geen risico wilt nemen, moet je hem niet mee laten doen in zo'n wedstrijd.

Altijd zo negatief. Ten Hag deed het vandaag uitstekend. Ben er wel mee eens dat alleen Traore erin had moeten komen, en niet ook nog Huntelaar. Maar verder deed ten Hag het perfect.

22 oktober 2020 om 00:46

Ten Hag had het tactisch top staan wua veldbezetting en tactisch plan. Je zag echt zijn hand tijdens de wedstrijd. Die instructies aan Blind zag je goed en die speelde ook top. Wel moet gezegd kunnen worden dat zijn wissels echt nergens op sloegen.

Ik was ook verbijsterd door Erik ten Hag maar absoluut niet door de opstelling, die heren hebben altijd iets af te geven, wat ik echt jammer vind. Zij zouden eens een cursus moeten volgen hoe iets positief te brengen. Hoe dan ook, wat mij verbijsterde was de ongelooflijk innige knuffel met Jurgen Klopp alvorens de wedstrijd begon. Corona daar gelaten, maar het was onwijs mooi om die twinkeling te zien bij Erik. Hij kijkt duidelijk tegen hem op en dat vond ik leuk om te zien!

21 oktober 2020 om 23:59

Altijd iets af te geven? Er is gewoon niet optimaal geprofiteerd van een matig Liverpool vandaag, dat mag op kritiek komen te staan. Het is topsport. Het wisselbeleid leek nergens op en Klaassen speelde goed, ook Neres was lekker bezig.

22 oktober 2020 om 02:57

Moet ten hag de bal erin schieten, uiteindelijk mis je 3,4 100% kansen

22 oktober 2020 om 00:02

Apart, eerst een soort boks "omdat dat hoort" en vervolgens een dikke knuffel.de twinkeling was missschien geinig, maar dat was niet handig.

Als je dan toch per se Ekkelenkamp er in wil wisselen, had dan Gravenberch er uit gehaald. Die speelde niet best, in tegenstelling tot Klaassen. Neres er uit snap ik wel, jammer dat er geen waardige vervanger op de bank zat. Zowel Traore als Huntelaar hoef je op dit niveau niet mee aan te komen zetten, erg jammer.

Dit was eigenlijk een wedstrijd die gelijk had moeten eindigen , het lot besliste anders. Jammer voor Ajax dat het ook niet mee zat. Het leek wel of de overtuiging bij de voorhoede spelers ontbrak. Tadic speelde redelijk totdat hij is scoringskans komt, Promes schiet de ballen zonder overtuiging op goal. Neres was goed , maar ook geen killer voor de goal. Belangrijk was het terug halen van Klaassen , die staat te ballen alsof hij niet is weg geweest.

Blijkbaar was Klopp heel erg ontevreden over die drie voorin. Het loopt niet zoals de coach het wil en dat moet een signaal zijn naar zijn drie sterspelers. Vooral Firmino is aan een zwakke reeks bezig zeg, hoe lang ga je die nog opstellen? 5 wissels doorgevoerd en Origi doodleuk op de bank gebleven. Moet leuk zijn voor een speler die wel belangrijk is geweest voor de club...

22 oktober 2020 om 09:36

Soms kiest een coach ervoor om een wedstrijd over de streep te trekken. Liverpool was al een tijdje tijd aan het rekken, kregen er nog een gele kaart voor. Klopp gokte gewoon op de wedstirjd doodmaken en drie punten mee naar Liverpool.

22 oktober 2020 om 09:48

Doodmaken in de 60e minuut? Lijkt me sterk. Misschien wat rust gunnen? Kan ook. Maar lijkt me niet dat Firmino vermoeid is, speelt gewoon heel slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

285 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp andermaal gevraagd naar opmerkelijke uitspraak over duel met Ajax

Jürgen Klopp is vervuld van trots na de overwinning van Liverpool op Ajax (1-0) in de groepsfase van de Champions League. Het elftal van Klopp verzekerde zich van de groepswinst, terwijl...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren