‘Schade aan knie Van Dijk is wellicht groter dan eerst werd gevreesd’

Woensdag, 21 oktober 2020 om 16:37Robin Bruggeman • Laatste update: 16:48

Virgil van Dijk raakte afgelopen weekend zwaar geblesseerd aan zijn knie en inmiddels is duidelijk dat de verdediger van Liverpool lange tijd aan de kant zal staan. Supporters van the Reds hopen dat Van Dijk dit seizoen nog in actie kan komen, terwijl fans van het Nederlands elftal het vizier hebben gericht op het EK van volgend jaar. De doorgaans goed geïnformeerde journalist David Ornstein van The Athletic komt woensdagmiddag echter met een update over Van Dijk die voor beide supportersgroepen weleens slecht nieuws zou kunnen betekenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Liverpool in januari een nieuwe centrale verdediger moet halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door samcro)

Toch echt ongelofelijk dat zo’n kleine dwerg van een pickford hier niet meer voor gestraft kan worden. Wat een onbehoorlijke overtreding en schandalig voor het voetbal

21 oktober 2020 om 17:07

Waarom dat kleine dwerg erbij? Daarnaast mag er wel opgehouden worden over wat Pickford deed, ook al is het voor Oranje nadelig. Hij kwam uit zoals bijna elk weekend een keeper uitkomt, ging niet voor de man maar door zijn actie ligt Virgil er wel lang uit. Balen, maar stop aub met die overdreven opmerkingen.

21 oktober 2020 om 17:12

Hij kwam niet uit zoals elk weekend een keeper uitkomt, en ging zeker wel voor de man. Maar we mogen er inderdaad best over ophouden.

21 oktober 2020 om 17:24

Hij ging imo niet voor de man, maar hij kwam als een hork uit zijn doel en nam het risico de man te raken. Als je voor de man gaat heb je die intentie en kijk je naar de man, zijn blik was op de bal. Maar goed, laten wij het nu ook niet in stand houden

21 oktober 2020 om 17:28

Misschien wat overdreven uit emotie gereageerd. Ik ben het alleen niet met jullie eens dat we er over mogen ophouden, het is toch echt een aanslag en niet normaal uitkomen. Zou lekker zijn als Pickford iedere week zo naar een speler zou duiken en er ongegeneerd nog 6 jongens voor een jaar uit ‘duikt’

21 oktober 2020 om 17:42

Ik denk dat zo'n zelfde actie op het middenveld in de PL gewoon een gele kaart op had geleverd. Het is extreem onbesuisd, maar absoluut alleen met oog voor de bal. De gevolgen zijn helaas klote.

21 oktober 2020 om 18:05

Samcro, als een hork uitkomen. Behoorlijk bagatelliseren dit. Hij kwam met gestrekt been, in een schaarbeweging richting van dijk. Gewoon een aanslag. Vooral in ogenschouw genomen dat een keeper normaal met zijn handen naar een bal gaat.

21 oktober 2020 om 18:11

met twee benen vooruit moet gewoon altijd rood zijn ongeacht of je iemand raakt. Kans op zwaar letsel is bij zulke acties groot. Dat de Var de regels niet weet is echt bizar. Nooit meer daar laten zitten die gasten. Bij de amateurs weet een scheids dit nog wel.

21 oktober 2020 om 18:25

@Samcro: ongeacht of hij Van Dijk niet bewust raakt, komt hij wel gewoon met twee benen vooruit in op Van Dijk en dat alleen zou rood moeten zijn. Met twee benen vooruit tackelen doe je niet want de kans dat je iemand ernstig blesseert is groot( wat ook weer bewezen wordt in dit geval)

21 oktober 2020 om 19:30

Het schandalige vindt ik vooral dat dit volgens de scheidsrechter en de bar blijkbaar door de beugel kan. Je moet spelers beschermen voor zulke acties door het te bestraffen. Een ongelukje kan gebeuren maar als je voor zulk onbesuisde acties geen straffen uitdeelt dan blijkt daar uit dat je dit eigenlijk wel vind kunnen als scheidsrechter.

22 oktober 2020 om 10:46

@samcro: Uitkomt zoals elke keeper dat doet en ging niet voor de man? Als je ontkent dat hij voor de man ging ben je niet voor rede vatbaar; de beelden zijn kraakhelder; veel te laat en komt gewoon op kniehoogte in. Donkerrood

22 oktober 2020 om 12:05

Thenry, het ding is vooral dat hij een sprong naar voren doet, maar de manier van duiken/inkomen is hoe een keeper getraind is. De voorwaartse beweging maakt het gevaarlijk, want elke keeper maakt zich groot als hij zich voor de bal gooit. Het pakt nu nadelig uit omdat hij zo naar voren springt ipv op zijn plek blijft.

21 oktober 2020 om 17:38

Pickford is 1,85. Misschien niet lang voor een keeper, maar wel een beetje een uit de kluiten gewassen dwerg dan😅

Dit zou ik erg sneu vinden voor van dijk en NL elftal, hij had waarschijnlijk graag op het EK willen schitteren. Tuurlijk, we hebben genoeg wereldklasse centrale verdedigers, maar dit zal toch een gemis zijn

21 oktober 2020 om 16:48

Dit zou zijn eerste eindtoernooi worden, toch? Extra zuur.

21 oktober 2020 om 17:06

Wat Oranje betreft mogen we echt blij zijn dat als we dan al een basiskracht moeten missen, het een centrale verdediger is. We hebben met De Ligt, De Vrij, Aké gewoon hele, hele goede alternatieven beschikbaar. Maar in de bredere zin van het woord is dit ronduit klote. Virgil van Dijk is een sieraad voor de sport, een goede gozer en een speler van wereldklasse. Als je nou een iemand zo'n blessure niet gunt, is het wel iemand als hij.

21 oktober 2020 om 17:26

Je mist wel je captain en het grootste wapen in de lucht, aannemende dat Luuk de Jong geen basiskracht is. Daarnaast ook een vd weinigen die weet hoe het is om toernooien te winnen en daardoor iets extras brengt.

21 oktober 2020 om 21:41

De Ligt en Ake zijn ook sterk in lucht.

Ik vind toch dat “Journalisten”/“Watchers” voorzichtig moeten zijn met dit soort informatie zonder dat ze echt weten wat er aan de hand is!

van Dijk en Liverpool kunnen prima bepalen wat ze naar buiten willen en moeten brengen! Geruchten verspreiden helpt niemand, zeker bij zo’n persoonlijk drama is dat ongepast!

21 oktober 2020 om 16:57

Dat ben ik helemaal met je eens. Deze journalist doet het dan nog heel voorzichtig en wil niet teveel conclusies trekken, maar dat vind ik nog steeds wel teveel. Dat je aangeeft dat het wel eens zwaarder kan zijn dan gedacht kan wel, maar voorspellingen geven moet je niet doen. Wacht dan tot Van Dijk of Liverpool met een update komen.

Ai... Stel als dat waar is, dan zou het wel eens schade aan de meniscus kunnen zijn. En dat is voor een voetballer geen goed nieuws. In combinatie met een kruisband blessure staat daar een veel langere herstelduur voor. Ook of vooral omdat je dan niet direct - zoals Depay - het gewricht mag belasten na een ingreep.

21 oktober 2020 om 17:05

Waarom maakt een meniscus het zoveel erger dan? Bij voorste kruisband is het vrij “normaal” dat je meniscus ook naar de gallemiezen gaat Het gevaar zit hem toch meer in het kraakbeen en of dat beschadigd is.

'ik wil niet speculeren, maar ik doe het toch een soort van'. Hopen dat de officiële berichten beter uitpakken.

Hier is door menigeen al het nodige over gezegd/geschreven maar ik begrijp echt totaal niet dat de "VAR" niet ingegrepen heeft en Pickfort alsnog met een donkerrode kaart van het veld heeft gestuurd.Hij heeft notabene niet eens een gele kaart gekregen...Onbegrijpelijk...Heb er geen woorden voor....Wat mij betreft heeft de VAR voor mij geen enkele meerwaarde meer om deze schandalige overtreding niet te hebben waargenomen.

21 oktober 2020 om 17:09

Als je er al zoveel over gelezen hebt, mag je ook wel onthouden dat er dus wel naar gekeken is. Alleen is de beoordeling verkeerd geweest.

Tja, de voorste kruisband is onderdeel van de 'Unhappy Triad', bestaande uit de voorste kruisband, de mediale meniscus en de mediale band. Gezien de stand van de knie en de impact van het trauma is het niet verwonderlijk als er ook enig letsel aan de andere 2 structuren zou zijn. Bij klein letsel zou dat verder niet heel problematisch hoeven zijn. Zeker niet vergeleken met die voorste kruisband.

21 oktober 2020 om 17:12

Unhappy triad zou echt heel zuur zijn... Met nog een beetje meer pech heb je ook nog kraakbeen schade. Heb zelf rechts me kruisband gehad en links de knieband, word je niet heel vrolijk van. Toch lees ik op internet dat voor een unhappy triad ook gewoon 6-9 maanden voor staat..

Ik vraag mij af stel dat v Dijk blijvend letsel overhoud kun je dan de betreffende keeper aanklagen bij de rechter , in Nederland is zo’n soort zaak ook geweest tussen JW van Ede en Danny Hoekman die werd op ook een verschrikkelijke manier uit de wedstrijd geschopt , die was gelijk 2 jaar onder de panne door die idiote actie maar heeft jaren na dato toch een schadevergoeding gekregen van enkele miljoenen .

21 oktober 2020 om 17:06

Valt dat niet onder de noemer “eigen risico” bij het betreden van een voetbalveld? Want het komt toch maar heel weinig voor dat er daadwerkelijk een zaak komt, en dat zal toch met een reden zijn lijkt me.

Afschuwelijk voor een prof als Virgil. Wat betreft hersteltijd valt weinig over te zeggen, volgens mij heeft Zlatan een soortgelijke blessure gehad en binnen 7 maanden stond hij weer op het veld.

Echt walgelijk en schandalig. De FA treed niet op omdat het om hun lievelingtje gaat. Als je dit soort onbesuisde dingen niet bestraft gaat iedereen het doen. Hij komt met een schaar binnen springen, hier kan je carrieres mee beeindigen.verder doet deze journalist nog enig zn best om niet te veel te zeggen zonder dingen te weten, maar dan nog, houd eens je mond en laat de medici praten.

21 oktober 2020 om 17:08

Het ding is wel dat doelmannen er vaak heel roekeloos inkomen omdat ze voor God weet welke reden een soort van beschermde status hebben in deze. Hoe vaak doelmannen niet met de knieën hoog gaan of gewoon vol op de man knallen als ze voor een hoge bal willen gaan, is niet op twee handen te tellen. Daar zouden ook gewoon strengere regels rond moeten komen naar mijn idee.

Even hypothetisch, maar als iemand je tijdens het voetballen bewust blesseerd en je hebt daar schade van, zou je daar zelfs aangifte van kunnen doen? Zeg overigens niet dat dat hier zou moeten.

'David' Pickford heeft Virgil Goliath weten neer te halen voor een langere periode. Jammer voor van Dijk, Liverpool, en het Nederlands elftal.. Maar this is football. Soms gebeuren dit soort dingen in een wedstrijd. Maar leeft nog en hij ademt nog dus doe even rustig allemaal iedereen doet gelijk of Pickford een terroristische aanslag heeft gepleegd op van Dijk.. De keeper zal zelf ook geschrokken zijn. Hebben we hier op de Nederlandse velden ook gehad ik de namen niet meer maar die sliding toen dat de andere speler zijn been dubbel klapte en het einde carrière was voor die jongen volgens was het Sparta - NAC ofzo.. En op de training van FC Utrecht iemand valt op Nesu en die jongen eindigt in een rolstoel de rest van zijn leven. Dit alles is veel erger dan de blessure van Virgil.. Onze eigen Appie Nouri is een kasplantje weleens waar door een zware overtreding van de natuur.. Maar ik noem het maar even.. Virgil komt wel weer terug!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool1411
3.Chelsea1310
5.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller63
Mohamed SalahAanvaller65
AlissonKeeper60
Diogo JotaAanvaller63
D. OrigiAanvaller10
T. MinaminoAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

227 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren