PSV mist basiskrachten tegen Granada na positieve tests

Woensdag, 21 oktober 2020 om 12:50Robin Bruggeman • Laatste update: 16:03

Pablo Rosario en Cody Gakpo zijn niet van de partij als PSV het donderdagavond in de Europa League opneemt tegen Granada. De Eindhovenaren melden woensdagmiddag dat het duo positief heeft getest op corona en inmiddels in quarantaine zijn gegaan. Ook de negentienjarige doelman Maxim Delanghe heeft positief getest op het virus.

PSV meldt dat er uit de laatste testronde in totaal vijf positieve tests zijn gekomen. Naast de drie bovengenoemde spelers hebben ook twee stafleden positief getest op het coronavirus. Over 72 uur zal de situatie van dit vijftal opnieuw worden bekeken.

Het wegvallen van Rosario en Gakpo zal als een tegenvaller komen voor trainer Roger Schmidt. Rosario maakte tot nu toe vijf keer de negentig minuten vol in de Eredivisie en stond in de voorrondes van de Europa League ook twee keer negentig minuten op het veld. Gakpo geldt op aanvallend gebied als een van de absolute smaakmakers en de linksbuiten was in de Eredivisie al goed voor drie doelpunten. Tegen NS Mura en Rosenborg BK in de voorrondes van de Europa League scoorde hij bovendien ook driemaal.

Schmidt kan tegen Granada mogelijk wel weer beschikken over Jordan Teze en Eran Zahavi, die niet meer in quarantaine zijn en de training inmiddels hebben hervat. Hun inzetbaarheid wordt door de club echter als ‘twijfelachtig’ omschreven. Ook de Spaanse opponent heeft te maken met een coronabesmetting: dinsdag werd al bekendgemaakt dat topschutter Roberto Soldado niet van de partij zal zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

133 reacties (laatste reactie door ronzon)

volgens mij kunnen ze t beste alles 2 maanden stil leggen. niet leuk, maar wel zo eerlijk

21 oktober 2020 om 12:54

Doe maar 12 maanden

21 oktober 2020 om 13:38

De kampioen van dit jaar is niet de beste/sterkste, maar de club met de minste besmettingen. De winnaar van de EL en de winnaar van de CL is dit jaar niet de beste/sterkste, maar de clubs met de minste besmettingen.

21 oktober 2020 om 13:44

Wie zijn dat geworden dan?

21 oktober 2020 om 13:49

Onzin , je mist in het ergste geval alle spelers (erg extreem) ongeveer 1 week. Stel je hebt 18 "belangrijke spelers". Mis je deze 18x 1 = 18 wedstrijden in totaal.kans op herbesmetting is niet zo heel groot. Als je een blessure hebt zoals van Dijk / Romero mis je al 34 ! wedstrijden een belangrijke speler.je doet net of ze er allemaal een half jaar uit zijn. Iedereen gaat er last van hebben. De een misschien 2 spelers op jaarbasis meer dan de ander. De sterkste zal gewoon kampioen worden.

21 oktober 2020 om 14:54

@cas1; nou dan kan je elk jaar er ook wel van maken.. de kampioen van dit jaar is niet de beste/sterkste, maar de club met de minste blessures en overige issues. Ik snap je best, maar er zijn meer wedstrijden dan 1.

21 oktober 2020 om 12:55

Tja, ik ben het opzich wel met je eens, als we zeker zouden weten dat het over 2 maanden over is. Maar dat weten we dus niet, je kan het niet een heel jaar stil leggen want dan gaan er gewoon clubs kapot. Het is even doorbijten voor clubs

21 oktober 2020 om 14:58

En het zou kunnen dat er nog meer gevallen bij komen', zei trainer Roger Schmidt. 'rosario en Gakpo hebben gisteren, voordat de testuitslagen er waren, namelijk nog met de groep getraind. Er is dus een mogelijkheid dat er meer geïnfecteerde spelers zijn. Maar ik ben geen specialist. Vrijdag is er weer een test en dan zullen we het zien.'dit is toch te gek voor woorden? Zo kun je doorbijten wat je wil, maar kom je er nooit vanaf.de gehele selectie zou toch in quarantaine moeten, of begrijp ik de regels verkeerd?nu gaan ze lekker voetballen en de tegenstander infecteren.

21 oktober 2020 om 12:56

Hou toch op er zijn normaal ook wel mensen ziek thuis vanwege de griep met voetbal. Als ze nu weer alles stil leggen kun je de meeste clubs ten doden opschrijven. Overigens ben blij dat er toch gevoetbald wordt moet niet denken aan Maart dat je al niks kon doen en ook nog geen eens voetbal of TV te zien was. Het is jammer dat mensen besmet raken, maar niet het einde van de wereld. De clubs hebben overigens ook genoeg spelers tot de beschikking dus het wegvallen van 1 of 2 mensen is makkelijk op te vangen.

21 oktober 2020 om 13:38

Richard, helemaal met je eens. Kan niet aan de periode maart tot juni denken zonder voetbal

21 oktober 2020 om 15:01

Voetbal gaat nu ook naar de kloten. AZ mist morgen veel te veel belangrijke spelers om normaal te kunnen voetballen. Kansloze missie.check deze woorden van PSV trainer:"en het zou kunnen dat er nog meer gevallen bij komen', zei trainer Roger Schmidt. 'rosario en Gakpo hebben gisteren, voordat de testuitslagen er waren, namelijk nog met de groep getraind. Er is dus een mogelijkheid dat er meer geïnfecteerde spelers zijn. Maar ik ben geen specialist. Vrijdag is er weer een test en dan zullen we het zien.'dit is toch te gek voor woorden? Als mijn vrouw corona heeft, moet ik 2 weken thuis gaan zitten. Maar PSv mag lekker gaan voetballen en de tegenstander infecteren, omdat er vrijdag pas weer een test is.

21 oktober 2020 om 15:17

Je hoeft dan alleen thuis te blijven als ze ook koorts heeft. Niet bij milde klachten. Nieuwe richtlijnen bijhouden.

21 oktober 2020 om 16:04

Ja en ondertussen mogen alles restaurants wel kapot gaan maar kom niet aan het voetbal. Terwijl er steeds meer spelers besmet worden. Gewoon kappen tot einde van het jaar is gewoon een soort competitie vervalsing nu.

21 oktober 2020 om 19:04

@Azettertje, dat klopt niet. Als je positief bent getest, moet je sowieso thuis blijven.

22 oktober 2020 om 05:32

Nee, het sluiten van de horeca is een buiten proportionele maatregel!
Jij wilt kappen met voetbal, waardoor er geen voetbal meer over is, buiten de kapitaalkrachtige clubs?

23 oktober 2020 om 10:47

haha, ik zou ze nog eens lezen als ik jou was.dus jij wilt beweren dat wanneer mijn vrouw Corona heeft (positief getest), ik gewoon vrolijk naar de supermarkt en mijn werk mag gaan?

21 oktober 2020 om 12:56

Over 2 maanden is het dan toch weer hetzelfde liedje joh.

21 oktober 2020 om 12:56

Als de clubs zouden stikken van het geld wel. Maar ik denk dat voor veel clubs, met name in de KKD, dat wel eens het einde zou kunnen betekenen. Verder is het ook gewoon uitstel van executie, het is niet dat over 2 maand Corona niet meer bestaat.

21 oktober 2020 om 13:02

Niet alleen voor de clubs wordt het natuurlijk een aderlating, ook veel mensen werken in de topsport natuurlijk.

21 oktober 2020 om 13:28

Hou is even op met aanstellerij. Hoeveel voetballers zitten nu in t ziekenhuis of IC? 0,0. Ze worden vaak genoeg getest en als blijkt dat ze positief zijn getest, gaan ze meteen in quarantaine en zonderen ze zich van mensen af.. Altijd dat domme gedoe over "stoppen met voetballen"..

21 oktober 2020 om 13:47

dan snap je de strekking waarom niet helemaal.vind je het eerlijk dat psv spelers mist, az bijna een halve selectie en ajax anthony?het is geen representatief elftal op dit moment. dan speel je dus al een verloren wedstrijd.dit heeft niets te maken met het verder verspreiden oid, maar gewoon met een stukje fairplay...

21 oktober 2020 om 13:52

Dan ook maar stoppen met de competitie omdat we Romero 34 wedstrtijden missen. PL stopzetten omdat ze Van Dijk hele seizoen missen. Kom op zeg , normaal heeft de ene ploeg ook meer blessures dan de ander. "voordeel" als je nu 6 spelers mist is dat je de rest van het seizoen ( kans herbesmetting is klein) wel tot je beschikking hebt. Andere clubs zullen er dan nadeel van ondervinden.

21 oktober 2020 om 13:54

Hoeveel precies weet ik niet maar Elton Kabangu van Willem II heeft in het ziekenhuis gelegen vanwege corona en is nu nog steeds niet terug te vinden op de trainingen. Dus in ieder geval 1 spelers in het ziekenhuis.

21 oktober 2020 om 13:55

Liverpool mist er ook een paar en dat heeft niks met corona te maken. Is inherent aan voetbal dat er weleens elftallen niet op hun sterkst aantreden. Echter vind ik het wel raadzaam om in de gevallen van "corona" toch maar eens een herhaling te doen met alle 3 de fracties ipv 1 en de gangbare cyclecount ipv de gevoelige die hier gehanteerd wordt.

21 oktober 2020 om 13:55

Grote vriend. Dit moet je gewoon zien als blessure. Vorig jaar december tot aan Februari dit jaar speelde Ajax ook met een halve elftal, heeft iemand dan de aan de bel getrokken en dat het niet eerlijk was? Dan hadden we al jaren moeten stoppen met voetballer tot een van je beste spelers fit waren..

21 oktober 2020 om 13:57

Dat is heel erg voor die jongen , hopelijk herstelt hij volledig en snel.er zijn altijd uitzonderingen. Er zijn ook ieder jaar duizenden babies die doodziek worden van de griep en in het ziekenhuis belanden. Echter is dit een klein% , zo ook bij gezonde mensen.

21 oktober 2020 om 14:13

AZ mist inderdaad een hoop spelers Jollyrogers, maar daarvan is er welgeteld eentje een basisspeler. Namelijk Boadu. Hetzelfde geldt voor Ajax en Psv. Ajax kan Anthony opvangen met Neres. Waar bij psv Rosario wordt vervangen door Fein en Gakpo door Madueke. Al is het vooral jammer dat Gakpo als absolute smaakmaker er niet bij is.

21 oktober 2020 om 14:16

Natuurlijk is dat oneerlijk, maar alles compleet stilleggen waarbij sommige clubs ten doden zijn opgeschreven en andere clubs 'makkelijk' kunnen overleven, is ook oneerlijk. Gelukkig staan er meer spelers dan enkel de basis 11 op het trainingsveld, dus moeten ze het maar op die manier opvangen. Lijkt me geen andere tussenweg mogelijk. Of zie jij dit anders?

21 oktober 2020 om 16:13

Of kappen met dat hysterische gedoe en gewoon eerlijk zijn dat corona niet zo heftig is als in maart / april werd gedacht. Als je dagelijks alle verkeersgewonden- en doden uitgebreid gaat bespreken en aandacht aan gaat besteden, durf je ook niet meer de straat op.

En Zahavi en Teze zijn nog twijfelachtig.... oei. Dat wordt spannend. Rosario is op te vangen maar Gakpo is gewoon de beste speler momenteel. Heel jammer. In principe gewoon 4 basisspelers er misschien niet bij. En delanghe heeft gister nog met Jong PSV gespeeld dus daar kunnen er nog wel een aantal achteraan komen.

21 oktober 2020 om 12:57

Tegen Vitesse ga je Gakpo ook zeker missen imo. Wordt een lastige uitwedstrijd. Dan zijn Zahavi en Teze er wel weer bij?

21 oktober 2020 om 12:59

Denk het wel, Gakpo tegen Vitesse er niet bij is echt een drama. Teze en Zahavi zullen dan sowieso wel weer aansluiten lijkt me. Maarja, wie weet wie er die zaterdag weer positief getest worden 😅

21 oktober 2020 om 13:01

Een drama is wel wat overdreven Skede. Gakpo is momenteel onze beste speler maar met Ihattaren en Madueke hebben we nog altijd prima alternatieven achter de hand waarmee we ook wel van Vitesse moeten kunnen winnen

21 oktober 2020 om 13:10

@Skede, Klopt. Maar dat is andersom ook zo, als er belangrijke spelers van Vitesse niet mee doen ben je weer in het voordeel. Tannane missen ze al. Club met de minste besmettingen kan wel eens kampioen gaan worden..

21 oktober 2020 om 13:52

Meh, Gakpo presteert vrijwel constant en heeft op het moment een heel hoog rendement. Ihattaren heeft dat niet en Madueke met name als invaller. Tel daarbij op dat Vitesse in een heel goede flow zit en PSV nog zoekende is naar de juiste opstelling. Daarom een drama. Ik moet het nog zien zondag.

21 oktober 2020 om 15:58

Je kan wel heel dramatisch doen maar PSV moet Vitesse gewoon kapot kunnen spelen.veel betere spelers op elke positie.

21 oktober 2020 om 16:41

Jij kijkt dit seizoen voor het eerst voetbal?

21 oktober 2020 om 13:10

Denk dat dit bij alle clubs wel een keer gebeurt de komende weken. Wie van de top 3 krijgt de minste zieken in Nederland? Die maakt flinke kans op de titel. Raar maar waar.

21 oktober 2020 om 13:13

Las gister hier dat de kans op een besmetting voor de komende 2 maanden wel heel klein is. Als je dus besmet geweest bent. Als je nu veel spelers hebt die besmet zijn, zijn ze er dus in de toppers weer bij. Blijft speculeren want het is een virus waar niemand vat op heeft.

21 oktober 2020 om 13:43

Vgm kan je gewoon telkens weer opnieuw besmet worden. Er was een groep jongeren die 6x achter elkaar besmet raakte.

21 oktober 2020 om 15:31

6 x achter elkaar positief getest. Dus niet 6 x besmet.

21 oktober 2020 om 13:20

Ben eigenlijk vooral benieuwd naar wie Rosario gaat vervangen. Als je voorin met Zahavi en Malen kan spelen heb je voor de vleugels Gotze, Mauro, Madueke en Ihattaren. Maar achter Rosario heb je eigenlijk alleen de opties Hendrix en Fein momenteel. Van Ginkel is nog niet fit en Guti geblesseerd. Dus dan zal het wel Hendrix worden naast Sangare. Ik ben benieuwd...

21 oktober 2020 om 13:24

Of Ryan Thomas

21 oktober 2020 om 13:28

Hoop heel erg op fein, als je de verhalen rond die jongen hoort is dat echt een goed talent en voetballend sterk. Fein sangara geeft je dan wel een compleet middenveld

21 oktober 2020 om 13:33

Ik was Thomas even helemaal vergeten. Wat dat betreft zijn er wel voldoende opties die het kunnen overnemen voor nu. Hendrix is wat controlerender en Thomas kan wat beter de weg naar voren vinden denk ik

Tja... jan en alleman lopen rond op de Herdgang. Beetje meer selectief zijn over de veiligheid! Dit kan nog erger worden. Kijk naar AZ

21 oktober 2020 om 12:54

Hoe kom je er bij dat 'jan en alleman' op de Herdgang lopen?

21 oktober 2020 om 12:57

Ik speelde 3 weken geleden nog een oefenwedstrijd op de herdgang. Er loopt niemand rond behalve spelers/coaches.

21 oktober 2020 om 12:58

Inderdaad. Waarbij profs en jeugd ook nog eens gescheiden zijn

21 oktober 2020 om 12:58

Als ik Hans Kraay mag geloven doen clubs er werkelijk alles aan dat er niemand in de buurt komt van staf en spelers. Lijkt me apart dat er veel volk op de Herdgang rondloopt.

21 oktober 2020 om 13:19

Nou het is een broeinest van mensen die komen en gaan. Trainers, veel jeugd maar ook leveranciers en klanten. Zie daar genoeg bedrijvigheid en imo iets teveel. Hoop dat de jongens snel weel beter zijn

21 oktober 2020 om 13:53

Klanten? Wat voor klanten? 😅 En trainers, jeugdspelers en leveranciers valt voor jou onder 'jan en alleman'? Wie had je dan op een sportcomplex verwacht haha

Geluk bij ongelul dat Rosario eindelijk eens niet speelt. Of mag je dit niet zeggen?

21 oktober 2020 om 13:01

Rosario speelt anders prima onder Schmidt

21 oktober 2020 om 13:09

Haha prima?? Hoop dat dit sarcastisch is

21 oktober 2020 om 13:43

Rosario speelt eigenlijk heel vaak heel goed onder Schmidt maar er zitten altijd een paar schrijnende passen bij, waardoor het allemaal een stuk slechter lijkt. Hij heeft echt wel zijn momenten.

21 oktober 2020 om 19:54

@TikiTakaGoal wil jij anders beweren dan? Laatste wedstrijd was niet super sterk maar verder speelt Rosario 1816282 x beter dan vorig seizoen. Er zit nog wel eens een zwakke pass bij maar ook een aantal belangrijke strakke passen.

Oh nee hè, Cody Gakpo toch wel de sterspeler van PSV momenteel, vind het eigenlijk zelf wel de beste aanvaller van de Eredivisie qua vorm. Erg groot gemis

Eerlijk gezegd ben ik hier niet heel rauwig om, tuurlijk missen we Cody, die uitstekend in vorm is. Maar ik hoop dat Fein en Mo morgen zich van hun beste kant laten zien. Zodat we niet heel het jaar naar Rosario hoeven te kijken, zo moet hij knokken om weer in de basis te komen. Ookal vind ik hem het niet slecht doen laatste weken. Hopen dat Mo de kans krijgt!

21 oktober 2020 om 13:37

Mo en zijn entourage moeten mooi rustig blijven. Niet teveel praten en gewoon je voeten laten spreken. Schmidt staat gewoon volledig in zijn recht wanneer hij de teugels wat aan wenst te halen.

Gakpo is natuurlijk de man in vorm, maar Gotze en Ihattaren aan de zijkant en Zahavi en Malen in de spits is ook prima. Dan kan Madueke later nog invallen. Gaat een zware wedstrijd worden. Hoop dat Zahavi erbij is. Ik vergeet trouwens Mauro maar daar ben ik niet zo enthousiast over.

21 oktober 2020 om 13:16

Madueke ook nog lekker om erbij te hebben, doet he prima die minuten die hij invalt

Het wordt er allemaal niet leuker en eerlijker op. Degene met de minste coronatests en op belangrijke momenten een complete selectie wordt kampioen of gaat door. Gisteren bij NAC was ook schrijnend. Stilleggen is misschien maar beter.

21 oktober 2020 om 12:57

Stilleggen zal dan tot en met het voorjaar moeten. Dat gaat hem niet worden.

21 oktober 2020 om 13:05

En zo is het en zal het zijn dit seizoen.het interesseerd mij ook allemaal minder heb ik gemerkt, zowel de eigen als buitenlandse competities, want je weet niet meer wat een uitslag waard is.normaal heb ik de standen ook keurig in mijn kop, maar ik zou nu niet eens weten zonder te spieken wie er bovenaan in onze eredivisie staat.

21 oktober 2020 om 13:13

PSV natuurlijk!

21 oktober 2020 om 13:23

Zou dat ook niet komen omdat het bij onze club wat minder gaat, @tinus45? Ik moet zeggen dat ik ook geen idee heb, maar dat komt ook omdat het nog zo vroeg in het seizoen is.

22 oktober 2020 om 10:45

Misschien, maar ik ben voetballiefhebber en volg normaliter bijna alles.ik bemerk nu sinds 8 maanden terug dat dat vele malen minder is.waarschijnlijk ook omdat er andere factoren bij zijn gekomen in het leven die meer aandacht nodig hebben.

22 oktober 2020 om 10:47

By the way, onze club komt er wel weer hoor.zeker 2x een weergaloze helft gespeeld en door veel pech en scheidsrechterlijke misstappen gebeuren dit soort dingen.normaal heb je 1 zo'n wedstrijd per seizoen en nu gewoon 3 op een rij, pure pech, wij gaan echt nog wel tegenstanders weg poetsen.

Ja dat kon natuurlijk niet uitblijven, inmiddels heeft elke club wel een paar spelers met corona (gehad). Vervelend natuurlijk, maar PSV heeft een erg brede selectie dus ik denk dat het wel op te vangen is (al is Cody uitstekend in vorm, die ga je echt wel missen). Wel zorgwekkend dat Delanghe positief getest is omdat hij gisteren nog de hele wedstrijd met jong psv tegen NEC heeft gespeeld, hopelijk blijft de schade beperkt

Belangrijke spelers maar niet onmisbaar in het systeem van Schmidt. We zullen helaas de komende tijd meer clubs met incomplete selecties te zien aantreden. Improvisatie- en aanpassingsvermogen zijn de belangrijkste eigenschappen voor clubs en trainers dit seizoen. Mits de selectie het toelaat.

Het nieuws dat Rosario morgen niet zal spelen zal denk ik als een mokerslag aankomen bij Granada

21 oktober 2020 om 13:22

Is natuurlijk erg dat hij Corona heeft opgelopen maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik wel benieuwd ben wie hem gaat vervangen en of dat wel eens permanent gaat zijn. Als ik de tweets van Rik Elfrink lees zie ik dat Zahavi net weer traint. Dus vermoedelijk er niet bij is omdat hij mogelijk nog positief getest is. Maar Teze noemt hij daar niet. Hij noemt alleen Zahavi twijfelachtig. Dus dat zou op te vangen moeten zijn.

Rosario kan je wel missen als kiespijn. Die kan het niveau gewoonweg niet aan. Getuige zijn balverliezen afgelopen zaterdag en zijn niveau het afgelopen seizoen.

Maar Gakpo is een groot gemis. Is momenteel in vorm. Heeft daarnaast een groot rendement.

Jammer, dit kan Nederland onnodig veel coefficienten punten kosten als er iedere keer spelers vanwege corona uitvallen. Blijft jammer dat clubs als az en psv niet met hun sterkste 11 spelen.

21 oktober 2020 om 13:45

Zijn balverlies valt echt wel mee. 84% kwam aan zaterdag, het meest van alle PSVers. Daarbij speelde hij nog gedurfd en naar voren ook.

21 oktober 2020 om 14:28

Rosario is idd wel vervangbaar. Weet niet hoe fit Thomas is, of anders die Fein op het middenveld, maar voetballend ga je er niet op achteruit. Daarnaast heb je met Sangaré een vergelijkbare jongen op het middenveld. Denk dat Gakpo wel gemist gaat worden. Is toch een jongen die makkelijk tot scoren komt omdat hij erg doelgericht is. Malen heeft daar tot nu toe nog moeite mee en ook Zahavi is nog afwachten. Ben benieuwd hoe Schmidt gaat spelen voorin. Verwacht dat Madueke de plek van Gakpo gaat overnemen.

Als deze jongens alleen nog maar mogen voetballen en verder niets anders mogen zoals de rest van Nederland, hoe is het dan toch mogelijk dat er om de haverklap mensen ziek worden.

21 oktober 2020 om 13:22

Omdat die jongens en stafleden ook families hebben die het kunnen overbrengen en vervolgens brengt een speler/staflid het over op de rest. Het is niet dat die jongens met helemaal niemand in contact komen.

En dan worden er weer twee positieve testen gemeld. Ik vraag me echt af hoelang het nog gaat duren, voordat het hele voetbal weer afgeschaft gaat worden. Mijn inschatting is dat het niet heel lang meer duurt.

Delanghe speelde 90 min gisteren tegen NEC.
Benieuwd of NEC ook positief gaat testen.

Over in Europa vallen bij clubs spelers weg. Als je pech heb nummer 1 als je mazzel heb nr 15. Het is niet anders. Stil liggen is geen optie en zouden we zelf ook niet willen. Ik ga met een glimlach voor de tv zitten, heerlijk toch. En ik heb nog nergens gehoord dat spelers weken uitgeschakeld waren. En wat ik al eerder zei tegen de heren voetballers: blijf van elkaar af. Gister ook diverse over elkaar rollende teams( Brugge bv) spelers die elkaar om de nek vliegen (bv Man United). Dat is is nog erger dan op vakantie gaan naar Griekenland.

Kan nog herrineren dat mensen hier op VZ blij waren dat Soldado positief was getest.

On topic: Gakpo had ik graag zien spelen ik ben een feyenoord supporter en hoor jullie alleen maar lovend praten over Gakpo was super benieuwd!

21 oktober 2020 om 13:14

Het hangt er natuurlijk van af in welke context je de reacties opvat. Blij zijn omdat een van de beste spelers van de tegenstander niet mee doet vind ik een goede reden, zelfde als dat ik blij ben dat Tanane niet meedoet bij Vitesse zondag en zij zullen nu ook opgelucht ademhalen dat Gakpo waarschijnlijk niet meedoet, die inderdaad uitstekend in vorm is en misschien wel de beste Psv'er van dit moment. De reden van afwezigheid doet er dan niet toe. Ik weet zeker dat niemand op dit forum een ander persoon een ziekte toewenst. Het is dan ook niet blij zijn dat ze ziek geworden zijn, maar blij zijn dat ze niet mee kunnen doen

21 oktober 2020 om 13:26

Heb je als Feyenoord supporter (dus eredivisie volger) Gakpo nooit eerder zien spelen of bedoelde je het niet zo?
Serieuze vraag.

21 oktober 2020 om 13:53

@bobo101 Hield hem nooit in de gaten als ik hem zag spelen probeerde hij wel altijd anders te spelen dat viel me wel op. Maar ik lees veel op VZ dat heel veel Psv supporters lovend zijn over hem. Dus ik dacht laat me hem vandaag goed checken.

21 oktober 2020 om 13:57

Ik zie in dat topic over Soldado 3 'blije reacties'. Valt reuze mee dus.

Laten we hopen dat zowel Zahavi als Teze gewoon mee kunnen doen. Want met Baumgartl en zonder Gakpo word het wel heel lastig. Rosario zul je niet gaan missen. Die kun je wel opvangen.

21 oktober 2020 om 13:18

Zahavi, teze en gakpo zou wel pittig worden 🤔

21 oktober 2020 om 13:23

Teze gaat er wel bij zijn vermoed ik. Elfrink noemt alleen Zahavi twijfelachtig

21 oktober 2020 om 17:57

Dat valt dan ook nog wel in te vullen, teze zou wel fijn zijn hem terug te hebben.

21 oktober 2020 om 19:26

Ligt nu aan de Uefa iig. Spelers zijn gezond maar moeten worden vrijgegeven.

Wacht eens even. Gakpo positief getest? Was hij niet laatst bij Jong Oranje ook positief getest? Afgelopen weekend speelde hij gewoon mee, dus ik ga er vanuit dat hij vooraf negatief testte.men wil je in de hoek van de populisten duwen als je ook maar enige twijfels uitspreekt over die belachelijke test, maar ik ga me echt afvragen hoe betrouwbaar deze is.

21 oktober 2020 om 13:25

Nee, Gakpo was toen afwezig vanwege een bovenbeenblessure zie ik hier staan in een oud artikel. Overigens ben ik het met je eens dat de onduidelijkheid rond die testen nu wel heel erg groot wordt, daar moet het Rivm wel wat mee gaan doen denk ik.

21 oktober 2020 om 13:41

Azrsenal,bedankt voor de info. My bad. Normaal zoek ik dat soort dingen van tevoren even op, maar daar was ik in deze even te lui voor

21 oktober 2020 om 13:26

Bij jong oranje had hij een boven been blessure. Verder wordt er niet 1 test gedaan maar bij een positieve test een 2de test. Dan mag je er van uit gaan dat dit gewoon betrouwbaar is

21 oktober 2020 om 13:26

Nee dat was teze. Gakpo was er de 2e wedstrijd niet bij ivm klachten/lichte blessure.

Kijk Ajax zo comminuceer je dat gewoon. Niets mis mee.. Ipv altijd het op de avg te gooien.

21 oktober 2020 om 13:37

Heeft niks met Ajax te maken. De spelers van PSV zullen er toestemming voor geven en Anthony dus niet.

21 oktober 2020 om 15:23

Sorry Johan, maar ik denk niet dat Antony de AVG van Nederland kent, hij spreekt geen eens Nederlands.. 't zal wel. Ik snap zelf dat geheimzinnige gedoe nooit zo..

21 oktober 2020 om 15:29

Dat hoeft hij ook niet te snappen hoor. Ajax is verplicht het hem te vragen. En hoewel hij de Avg wet niet kent zijn er genoeg juristen die wel uitkijken wat ze doen en laten. Verder ben ik het met je eens dat openheid fijner is. Maar we moeten het er maar mee doen

22 oktober 2020 om 12:28

Arnino. Dus Anthony spreekt geen Nederlands. En dus kent hij de AVG niet. Zou hij dageljiks wel de weg naar de trainingsaccomodatie van Ajax weten te vinden denk jij? En als hij de weg kwijt raakt, dan kan hij ook niet de weg vragen, want hij spreekt immers geen Nederlands?? Uiteraard wordt Anthony prima begeleid door Ajax en worden dit soort dingen hem keurig, in welke taal ook die hij wel snapt, uitgelegd en voor hem geregeld. Dat jij het geheimzinnige gedoe tegenwoordig bij die blessures niet snapt, dat vind ik nog tot daar aan toe. Maar kijk gewoon naar jezelf. Wil jij dat jouw hele buurt, jouw collega's én mensen die jij niet kent volledige inzage hebben in jouw medische dossiers? IK schat in van niet. Zo werkt dat met voetballers dus ook. Het mag zo zijn dat we vroeger gewend waren dat we direct wisten welke medische klachten spelers hadden, maar de meeste mensen (en ik schat in jij ook) willen niet voor niets dat hun medische dossier en gegevens gewoon geheim blijven. Dat medische beroepsgeheim bestaat immers niet voor niets! Dus logisch én begrijpelijk dat dergeljike gegevens gewoon niet zomaar meer door iedereen mogen worden gedeeld en verspreid. Dat wil jij met jouw gegevens ook niet. En ik snap dat prima!

21 oktober 2020 om 13:45

Thijs Slegers heeft aangegeven dat PSV de spelers te allen tijde van tevoren toestemming wordt gevraagd. Wordt die niet gegeven, dan krijgen wij ook geen namen te horen.

Wel vervelend dat we nu zo veel missen aan kwailiteit. ben benieuwd of we nu nog iets kunnen bereiken in de poulfase aangezien dit toch een moeiijke tegenstanders is. Ook voor gakpo zelf is het jammer want hij was wel de man in vorm. Granada word wel moeilijk maar dit moet nog wel goedkomen!.

21 oktober 2020 om 13:40

Granada mist Soldado ook wel. Volgens mij hun meest ervaren man qua Europese duels.

21 oktober 2020 om 14:00

ja dat is ook wel een slok op een borrel alleen is hij wel al 35.

Wel jammer dat uitgerekend Boadu, Gakpo en Antony positief zijn. Daar kan Berghuis nog wel bij.

Neeeee niet Rosario :0zonder gekheid, zul je zien dat Rosario nu wel echt enorm gemist wordt en we het allemaal kei hard mis hebben over hem. Dat de coaches toch gelijk hadden dat hij een onmisbare schakel is voor Psv. Maar eerlijk gezegd denk ik dat PSV Gakpo veel meer gaat missen. Die jongen is goed op dreef, krijgt niet zo veel aandacht in de pers, maar hij speelt toch al weer geruime tijd erg goed. Hoop dat dan in ieder geval Zahavi kan spelen en ook Teze terug in de basis zou erg fijn zijn.heb zin in de wedstrijd morgen en hoop dat er ondertussen niet nog meer spelers af zullen vallen.

21 oktober 2020 om 14:37

Gakpo is niet zo’n tamtam mannetje lijkt me. Daarom staat hij denk ik wat minder in de picture. Voor zijn geruisloze doorontwikkeling alleen maar beter.

Trieste supporters die blij zijn om Rosario. Elke trainer stelt hem op maar nogsteeds word hij afgezeken. Een slechte bal word uitgelicht. Goede bal hoor je niks van. Op die zin word er dan gezegd maar hij geeft geen goede bal. Gelukkig heeft hij 'n goede bankrekening en goede trainer

21 oktober 2020 om 14:39

De trainer vind ik echt top. Zo goed en respectvol qua formulering, echt prettig om naar te luisteren.

Het is een kwestie van tijd voordat Rosario vervangen wordt, dus dit zal hem slecht uitkomen. Sneu voor die jongen. Gakpo zal gemist worden, die is echt goed aan het worden.

Nu is het toch wel lekker dat je kwaliteit in de breedte hebt. Ik verwacht dat Teze en Zahavi er zondag pas weer bij zijn, dus Baumgartl blijft noodgedwongen toch je achilleshiel. Maar Fein lijkt me een prima speler op de plek van Rosario - in potentie denk ik zelfs beter - en voorin zullen Ihattaren en Madueke denk ik de kans krijgen.

Mvogo
Dumfries
Baumgartl
Boscagli
Max
Ihattaren
Fein
Rosario
Madueke
Malen
Gotze

Ze moeten gewoon de competities tijdelijk stil leggen. Zoveel besmettingen hoor je overal. Zo te moeten voetballen heeft niks meer met topsport te maken. Kijk naar AZ, nac gisteren, napoli die niet speelde tegen juve en drie punten verliest. Hoe jammer het ook is, maar met voetbal heeft het zo weinig meer te maken. Geld toch weer te belangrijk.

21 oktober 2020 om 16:34

Het is nu al lastiger om de competitie stil te leggen, want wat doe je dan met al gespeelde wedstrijden waarbij corona een rol speelde?

21 oktober 2020 om 17:58

Je kan t moeilijk terug draaien, zoals Af gelopen jaar zou t dan wel gelden gespeeld is gespeeld, lijkt me ook niet meer dan logisch.

Dit seizoen is toch niet leuk zo elke competitie wordt beslist op het feit wie heeft de Corona besmetting in de juiste periode gehad. Je kan het beter nu hebben want stel je voor in de competitie dat je als topclub dit krijg ik januari als alle topduels gepland staan dan ben je meteen afgehaakt. Voor de Europa league kan dit voor een land/club natuurlijk ook erg vervelend zijn. Misschien moet de Uefa dit seizoen geen punten voor de coëfficiëntie lijst hanteren je bent toch als land even de sjaak als je pech hebt met de Corona gevallen.

21 oktober 2020 om 19:24

Wanneer je een milde vorm hebt gehad gaan de antistoffen na 1 of 2 maanden alweer uit je bloed. Dus in januari kunnen ze het oplopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren