AZ reist met negentien spelers af; veel bekende namen ontbreken

Woensdag, 21 oktober 2020 om 10:52Tim Siekman • Laatste update: 11:10

AZ is woensdagochtend met negentien spelers afgereisd naar Italië voor het Europa League-duel met Napoli, zo melden de Alkmaarders. Dat zijn twee spelers meer dan de inschatting die AZ dinsdag deelde. In de selectie maken bijvoorbeeld Tijs Velthuis en Maxim Gullit hun opwachting. Myron Boadu, Timo Letschert, Jordy Clasie, Ron Vlaar, Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal, Hakon Evjen, Juan Familia-Castillo, Tijjani Reijnders en Thijs Oosting zijn niet van de partij.

De Alkmaarse club meldde dinsdag dat er acht nieuwe coronabesmettingen waren geconstateerd binnen de spelersgroep. In totaal zijn er nu dertien spelers geïnfecteerd met het coronavirus. Het Noordhollands Dagblad gaf al aan dat Boadu besmet was met het virus en daar komen na de berichtgeving van AZ woensdag dus enkele bekende namen bij.

De kans is groot dat AZ de komende wedstrijden de genoemde spelers moet missen. In de komende twee weken speelt de club tegen Napoli (22 oktober), ADO Den Haag (25 oktober), Rijeka (29 oktober), RKC Waalwijk (1 november) en Real Sociedad (5 november). Donderdag om 18.55 uur staat de wedstrijd tegen Napoli gepland. Deze wedstrijd gaat door, zo stelt ook de UEFA, tenzij de lokale autoriteiten dit verbieden.

Selectie AZ:
Doel: Marco Bizot, Hobie Verhulst, Elber Evora

Verdediging: Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal, Yukinari Sugawara, Ramon Leeuwin, Maxim Gullit, Tijs Velthuis

Middenveld: Fredrik Midtsjo, Dani de Wit, Teun Koopmeiners, Kenzo Goudmijn

Aanval: Calvin Stengs, Jesper Karlsson, Albert Gudmundsson en Mo Taabouni.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door multatuli)

Beter zoveel afmeldingen in deze wedstrijd (die je ws toch niet wint) dan tegen een tegenstander waar je de punten tegen moet pakken.

21 oktober 2020 om 11:04

Ben wel benieuwd, persoonlijk hoop ik op Dani de Wit in de spits, heeft daar wel de skills voor. Vooral als hij 3 creatievelingen achter zich heeft. Ook het moment voor Mo Taabouni om zich te laten zien.

21 oktober 2020 om 11:11

Sorry maar de Wit vind ik nogal beperkt als middenvelder laat staan als spits. Welke skills zou die daar voor moeten hebben precies?

21 oktober 2020 om 11:26

Een neusje voor de goal bijvoorbeeld, iets wat wel belangrijk is voor een spits

21 oktober 2020 om 11:30

De Wit is balvast, maakt goede loopacties en heeft de afgelopen wedstrijden laten zien over scorend vermogen te bezitten. Daarnaast zijn er ook gewoonweg weinig andere opties.

21 oktober 2020 om 11:32

De Wit is bij Jong Oranje topscorer en dan heeft hij de makkelijkste wedstrijd ook nog gemist.

21 oktober 2020 om 11:34

Ik zou het juist een prachtige kans voor Tabouni vinden.. In de keren dat ik hem zag bij jong AZ of oranje-jeugdelftallen vond ik hem wel echt heel sterk spelen.

21 oktober 2020 om 11:38

Sterk, Uitstekende kaats, goed kopper en vooral laatste tijd kneiterhard aan het scoren.

21 oktober 2020 om 11:47

De Wit kan er niet zo veel van hoor. Tegen Jong Cyprus kan iedereen er 5 maken.

21 oktober 2020 om 11:50

Heb het al vaker gezegd, maar De Wit is echt zo'n speler die z'n hele carriere dit soort opmerkingen gaat horen (@Benzema.). Zou mij niks verbazen als hij toch nog een hele mooie loopbaan gaat krijgen net als Kuyt en Weghorst.

21 oktober 2020 om 11:19

Met zoveel besmettingen zou de wedstrijd niet eens door moeten gaan met alle respect

21 oktober 2020 om 12:32

Had dat niet eerder afgesproken moeten worden? Toen de Uefa met die regel over 13 spelers kwam hoorde ik niemand. Nu is het bij a zo ver en begint iedereen te piepen.

21 oktober 2020 om 12:52

Wat dacht je van gewoon gezond verstand gebruiken en preventief mensen in bescherming nemen?

21 oktober 2020 om 11:26

@zlatan65: Dat is het ook. Dit is denk ik de zwaarste wedstrijd voor AZ uit de poule (en ook eens uit). Zelfs met een totaal fit team is AZ denk ik niet opgewassen tegen Napoli. Aan de andere kant acht iedereen AZ nu zo kansloos, dat het eigenlijk alleen maar kan meevallen. Als Napoli dan ook nog eens onderschat, wie weet wat er nog mogelijk is!

Opzich kan he met deze nanen nog wel een leuk 11tal neerzetten. Maar op de bank blijft er weinig over. Maar napoli uit zal ook met de sterkste 11 een hele moeilijke wedstrijd worden.

21 oktober 2020 om 10:56

Ik denk eerlijk gezegd dat als Napoli met de sterkste 11 komt, en er 100% voor gaat, dan het een afstraffing gaat worden. Ik denk echt aan 5/6-0..

21 oktober 2020 om 10:59

AZ heeft al een best hoog niveau laten zien (3x de eerste helft). Ik denk best dat AZ kan stunten tegen Napoli, maar met zo'n magere selectie schat ik de kans klein in.

21 oktober 2020 om 11:10

So be it, .....het is toch al een wedstrijd met een gezicht erop, die van Corona.eerlijke wedstrijden gaan we bijna nergens meer zien het aankomende seizoen omdat er altijd ergens wel een besmetting op zit.nac miste gisteren ook ritme door de quarantaine, Ajax mist vanavond ook een belangrijke man door waarschijnlijk Corona en Az speelt natuurlijk ook half uitgekleed bij voorbaat een kansloze pot.

21 oktober 2020 om 11:10

@messibazoer: Zal allemaal wel meevallen. Napoli heeft ook nog wel eens de neiging om de EL niet zo heel serieus te nemen. En de basis elf van AZ is nog best redelijk. Daar loopt Napoli echt niet zomaar overheen.

21 oktober 2020 om 14:55

Als ze Hatzidiakos er in zetten is de kans groot dat het een behoorlijke nederlaag gaat worden. Op Bijen na vind ik hem de slechtste verdediger van de eredivisie

21 oktober 2020 om 10:56

Alleen een echte puntspeler heb je niet.

21 oktober 2020 om 10:56

Zeker, alleen het gemist van Boadu is een grote. Verder prima basis 11, echter houd je niet echt iets over op de bank voor wissels.

Ik hoop het niet maar ik kan me voorstellen dat dit, zeker met dit elftal best een slachtpartij kan gaan worden.

21 oktober 2020 om 11:03

Wel nee dat gaat vast niet gebeuren. Grotere clubs uit grote competities nemen de groepsfase EL nauwelijks serieus. Voor Napoli is de Serie A veel belangrijker dan dit B-toernooitje. Ze gaan met de rem er op spelen en AZ heeft zeker wel kansen.

21 oktober 2020 om 11:11

Omdat? iedereen heeft geloof ik zijn voetbalschoenen meegenomen en zitten er al een tijdje op.

Dunne selectie, maar min Boadu heb je staan wat er altijd staat. Het zal desondanks een hele zware pot gaan worden. Maar hopelijk kan het altijd gelijkspelende AZ ons hier verrassen en stiekem een puntje meeslepen!

Ik vind het eerlijk gezegd nog meevallen!

Pfoe als AZ hier nog wat puntjes weet te snoepen, wil ik bijna zeggen dat het nu al de grootste stunt van het jaar is

Ongelofelijk wat een rotseizoen gaat dit worden. Als club moet je eigenlijk met de spelers in overleg om een week voorafgaand aan een Europese ontmoeting in quarantaine te gaan. AZ gaat natuurlijk niet winnen van Napoli, maar zuur blijft het toch dat AZ niet in zijn sterkste formatie kan aantreden.

21 oktober 2020 om 11:04

En dan een hele week niet trainen? Dan kan je totaal geen ritme op doen en hebben de clubs die niet Europees spelen gewoon een ongelofelijk groot voordeel. Lijkt me niet de juiste oplossing. Bovendien kan het niet want AZ speelt ook gewoon in de weekenden wedstrijden in de Eredivisie. Ik ben inderdaad ook bang dat dit een rotseizoen gaat worden, voor zover het dat niet al is..

21 oktober 2020 om 11:44

Wel trainen natuurlijk, maar zo min mogelijk contacten daarbuiten.

21 oktober 2020 om 12:28

Ik neem aan dat dat nu ook is wat ze doen, maar de spelers hebben ook nog een gezin of misschien wonen sommige spelers nog thuis. Je ontkomt er niet aan dat spelers in contact komen met de rest van de maatschappij.

21 oktober 2020 om 12:21

Op Boadu na mis je eigenlijk niemand. Ja vlaar is goed. Ook al ouder. Met de verdedigers die mee zijn moet je hem goed kunnen vervangen. Alleen die spits plek is een zwakte nu voor az. Dus AZ kan zo goed als op zijn sterkst aantreden.

Staat nog best een aardige basis zo.op de bank wel wat matige spelers.gullit bv loopt daar volgens mij echt alleen voor zijn naam.die brengt in Jong AZ al helemaal niets. die kan je het niet aan doen tegen Napoli te spelen, dan vermoord je zo een jongen.

21 oktober 2020 om 11:00

Inderdaad precies een voorbeeld dat hij een plek krijgt vanwege dr naam. Lopen betere bij jong az

21 oktober 2020 om 11:01

Vind hem vooralsnog ook niet echt bijzonder, maar hij is ook nog jong. Ik denk dat we Velthuis wel binnen nu en een paar jaar in het eerste zien.

21 oktober 2020 om 11:36

Sterker nog Gullit is de zwakste schakel bij Jong AZ. Zorgt elke wedstrijd voor tegendoelpunten. Onbegrijpelijk dat hij altijd wordt opgesteld en nu mee mag met een mooie Europese wedstrijd. Iemand als Peer Koopmeiners heeft er 100x meer recht op om mee te gaan.

21 oktober 2020 om 15:11

Heeft ook corona

23 oktober 2020 om 09:22

Daar kwam ik inderdaad ook later achter. Anders hadden ze hem ook vast wel mee laten gaan. Hij is toch wel 1 van de sterkhouders van Jong AZ en ook wel 1 van de spelers die ik de stap naar het 1e zie maken in 1 a 2 jaar.

Dan kunnen we de opstelling ook meteen maken. Bizot Wijndal-BMI-Hatzidiakos-Svensson Koopmeiners-De Wit-Midtsjo LW: Gudmundsson SP: Karlsson RW: Stengs Maar 1 aanvallende wissel en ook een middenvelder.....

21 oktober 2020 om 11:14

Ook hier kun je gewoon mee spelen en als het medzit gewoon een punt mee pakken.dit is een basisselectie die imo gewoon wekelijks op het veld zou kunnen staan.

21 oktober 2020 om 13:06

Yuki kan eigenlijk ook als aanvallend gezien worden.

Ik ben erg benieuwd naar hoe de voorhoede er uit komt te zien morgen. Je hebt gewoon letterlijk geen spits. Maar ja, gelukkig kan de wedstrijd mij alleen nog maar verrassen. Verwacht er niet veel van

Denk dat het gewoon een sensatie gaat worden en az gewoon gaat stunten, niets te verliezen toch

Dit wordt natuurlijk een gigantische slachtpartij, maar goed het scheelt dat het grootste gedeelte van het basiselftal er in ieder geval wel bij is. Ben heel benieuwd welke opstelling Slot uit de hoge hoed gaat toveren, zonder spits lijkt het me lastig. Ik denk zoiets, zo speelde AZ vorig jaar ook tegen Feyenoord en dat was een succesvolle opstelling..

Bizot
Svensson
Hatzi
MartinsIndi
Wijndal
Midtsjo
Koopmeiners
Sugawara
Stengs
Karlsson
De Wit
21 oktober 2020 om 11:04

Het blijft voetbal. Ajax was ook afgeschreven tegen Madrid. Oranje ook tegen Brazilië met Ooijer. Geen publiek er kan alles gebeuren

21 oktober 2020 om 11:10

Klopt, met als verschil dat er bij die wedstrijden wel publiek was en dat Ajax en Oranje in een geweldige flow zaten. Ajax voelde zich onoverwinnelijk en dat straalden ze ook uit. Dat is bij AZ niet het geval. Maar, zoals je zegt, het is en blijft voetbal.

21 oktober 2020 om 11:28

Je weet het toch niet. Misschien valt de 1-0 heel snel en geeft dat vleugels, een vroege rode kaart voor Napoli; er zijn zoveel dingen die een omslagpunt kunnen zijn..

Ik kan nog gewoon een knap basiselftal uit deze spelers halen. Ook met dit materiaal zou er makkelijk gespeeld kunnen worden om de winst bij Ado aankomende Zondag. Het is een krapte, maar hier kun je gewoon wedstrijden mee spelen en winnen....al zal dat Donderdag uiteraard niet zo makkelijk gaan tegen Napoli met al zijn grote spelers.

21 oktober 2020 om 11:37

Van ADO zou je wel moeten kunnen winnen met dit team. Napoli is inderdaa een klein beetje een ander verhaal :D

Niets aan de hand toch? Volgens mij een prima basis neer te zetten en je mag maar 5x wisselen. Het is niet anders, gewoon spelen en kijken wat je daar voor elkaar krijgt. Volgens mij kun je het daar alleen maar goed doen.

Als Napoli er echt voor gaat dan was AZ hoe dan ook kansloos geweest (ook als de ontbrekende spelers erbij zouden zijn). Als Napoli er een beetje met de pet naar gooit, dan heeft AZ kansen (zowel met als zonder de ontbrekende spelers). Het lijkt mij al met al geen heel groot probleem dat deze spelers er niet bij zijn.

Wel vervelend dat er zo veel spelers nu niet mee kunnen doen, maar het lijken toch voornamelijk de reserves te zijn (op Boadu na). Dus er is best een goed basis elftal neer te zetten. Maar gezien de kwaliteiten van Napoli en de flow waarin ze zitten (of zaten voordat ze niet op kwamen dagen bij Juventus) zal het ook met het beste basis elftal van AZ al verdomd lastig worden. Waar ze op kunnen hopen is dat Napoli deze wedstrijd niet zo serieus neemt.

Eerlijk is eerlijk. Op Boadu en Letschert na is het niet eens het minst gunstige wat ze missen. De basis is nog zo goed als fit. Het geraampte staat zo dus nog. Of je nou fitte selectie hebt of je mist veel wisselspelers, Napoli uit die in vorm is sowieso geen garantie op punten. Alleen week erop moet het tegen Rijeka wel gedaan worden. Boadu is niet eens in vorm. Letschert en Vlaar waren alleen met standaard situaties handig tegen Napoli. AZ heeft geluk met dat makkelijke programma in de Eredivisie.

21 oktober 2020 om 12:16

Ja wat hadden ze een geluk zeg. 4 punten uit 4 wedstrijden. Dan tank je wel vertrouwen om tegen Napoli te spelen. Met een beetje geluk wil Napoli gewoon een zakelijke overwinning want met groepsfase El hebben ze niet zoveel.

Ik snap eigenlijk niet dat ze niet het broertje van Teun Koopmeiners er niet bij gehaald hebben. Peer is aanvoerder van Jong AZ en verdedigend middenvelder/centraal verdediging. Tijs Veldhuis komt net pas over uit de O19 afgelopen zomer.

De derde spits moet spelen, er is maar één middenvelder voor op de bank. Ze missen nog al wat namen. En dan is de kans ook nog groot dat binnen twee weken een van de spelers alsnog positief gaat testen, waarna dat bij Napoli ook zo zal gaan.lijkt me wat ongegrond om dit door te laten gaan.de gewone man moet in quarantaine als hij in contact is geweest met iemand die besmet is, maar voetballers vliegen heel Europa door.

Zelfs als Napoli op halve kracht speelt krijgt AZ het nog heel zwaar. Want ik kan me niet voorstellen dat je lekker op het veld staat met 4 gelijke spelen achter elkaar. Hopelijk neemt Napoli de groepsfase niet zo serieus. Anders krijg je echt een hele zware avond.

Ik heb mn betje al gezet, over 6.5 doelpunten xD

Wat ik al eerder zei je kan ze beter nu missen omdat je deze partij toch al ingecalculeerd had als verliespartij. Maar de basis is redelijk hetzelfde op Boadu na. Alleen je bank is erg jong en onervaren nu dus dat kan wel een ding worden. Hopen dat de selectie weer redelijk snel fit is en je niet tegen de echte concurrenten in de EL ook veel mensen moet missen wegens Corona.

AZ was al volslagen kansloos tegen Napoli en dat wordt nu alleen nog maar erger, zo goed als de hele as is er niet bij. Dat wordt erg pijnlijk om te zien.. Aan de andere kant is het natuurlijk beter dat het tegen Napoli gebeurt, dan tegen een ploeg waar de punten gehaald moeten worden. Napoli-uit is een wedstrijd die AZ gewoon in 9 van de 10 keer verliest.

Ik hoop voor AZ dat die spelers er snel weer bij zijn, want ze zullen hard nodig zijn in de strijd om zich te handhaven in de eredivisie.

Napoli word hier door sommige overschat heb ik het idee. Eentje zei zelfs 5/6-0.... Weet dat het al een paar jaar geleden is maar toen Feyenoord ze 3 jaar geleden tegen kwam in de Champions league viel het ook wel mee hoe goed ze waren. Is dat team de afgelopen jaren zoveel beter geworden ?

Ik hoop echt dat Taabouni mag spelen. Geweldig talent is dat. Taabouni op 10 en De Wit doorschuiven naar de spits. Verder gewoon hopen dat een afgang bespaard blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren