Wijnaldum is het zat en haalt uit: ‘Stupid! Het interesseert hem gewoon niet’

Woensdag, 21 oktober 2020 om 08:20Tim Siekman • Laatste update: 08:22

Georginio Wijnaldum baalt enorm van de zware blessure van Virgil van Dijk. De centrale verdediger van Liverpool viel zaterdag tijdens de derby tegen Everton (2-2) in de beginfase uit na een charge van Jordan Pickford en moet minimaal een halfjaar revalideren. "De manier waarop Pickford inkwam is gewoon stupid", zegt de middenvelder op een persconferentie, voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Ajax woensdagavond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax-Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Ben er wel een beetje klaar mee, zielig gedoe van Liverpool. Tuurlijk had Pickford rood moeten krijgen, maar ik zie een Alexander-Arnold ook vaak genoeg smerige schoppen geven als het tegen zit. Maar omdat het nu om Virgil gaat wordt het allemaal wel erg aangedikt. Denk dat Liverpool zonder Virgil de bui al aan ziet komen, gaat gewoon een heel moeilijk seizoen worden. Achterhoede neemt hij volledig aan de hand, want de backs zijn aanvallend de beste ter wereld, verdedigend vind ik het toch niet bijzonder goed.

21 oktober 2020 om 08:32

In Engeland zie je vaak van die vliegende tackles. Meestal komen de spelers ermee weg. Ze moeten de scheidsrechters beter instrueren.

21 oktober 2020 om 08:43

Is dat niet inherent aan het hebben van een hoge commerciële en amusementswaarde? Als je het irritant vind kan je er ook voor kiezen om niet te lezen. Ik vind het juist goed dat dit breed uitgemeten word, kan het bewustzijn van een gemiddelde voetballer goed doen. Hij is toch een speler waar je over 10 jaar een legend poppetje van krijgt in fifa.

21 oktober 2020 om 08:49

Het is inderdaad prima dat er aandacht is voor zulke idiote tackles. Maar kan mij eraan irriteren dat dit nu gebeurd puur omdat het Liverpool is. Als het zou gebeuren bij Brighton-Fulham was deze commotie allang voorbij.

21 oktober 2020 om 08:55

Weet je wat het is, als je Wijnaldum heet en je word gevraagd naar je mening dan deel je die. Nou heb je meer dan 20 selectiespelers, als iedereen naar zn mening gevraagd word ga je dat vaak horen. Ik denk dat dat meer bij journalisten ligt dan bij de spelers. Voor een journalist vertegenwoordigd een bericht van liverpool een hogere commerciele waarde dan fulham of zelfs charlton athletic ofzo. “Wijnaldum is het zat en haalt hard uit”, Nee, “Wijnaldum word gevraagd naar zijn mening en is het zat” zou beter zijn geweest.

21 oktober 2020 om 09:48

@ Arnhemgooner: Als het om een voetballer van een willekeurige andere nationaliteit had gegaan, dan had je er hier op voetbalzone ook niks meer van gehoord. Maar het is nu eenmaal een Nederlandse site en hij is de aanvoerder van het NL elftal. Het ligt er dan denk ik ook niet zo zeer aan dat hij bij Liverpool speelt, maar dat hij Nederlander is dat je er nog wat over hoort.

21 oktober 2020 om 12:44

Arnhemgooner op zijn persconferentie: ´virgil, je hebt een doodschop gekregen en je ligt er lang uit. Komt volledig door je teamgenoot die ook vaak uitdeelt, dus jij moet deze maar incasseren´. Weet je wat het is, het is gewoon een pure schande dat clubs zelf niet maatregelen nemen tegen dit soort overtredingen. Als Everton nog iets van beschaafdheid heeft zetten ze die keeper minimaal een wedstrijd ernaast en verplicht openbare excuses aanbieden. En dat zou niet misstaan in de hele voetbalsport.

21 oktober 2020 om 18:04

Mane sloeg Tierney laatst nog bewust in het gezicht. Dat praat de overtreding niet goed maar ze kunnen er zelf ook wat van.

Het is toch klaar nu? Stop met dat gejammer en ga door met voetbal aub. Vind dat Wijnaldum ook een steeds grotere zeurzak aan het worden is.

21 oktober 2020 om 08:34

Hij wordt er toch naar gevraagd het is niet dat hij er zelf over begint.

21 oktober 2020 om 08:54

Hij wordt ernaar gevraagd, maar ik vind ook dat hij een ongelooflijke jankreactie geeft.heel Everton is Altijd slecht en gemeen ipv dat het een harde overtreding was. Nou nou ik zie vaak genoeg Liverpool spelers slidings met 2 benen naar voren maken die compleet verkeerd uit kunnen pakken

21 oktober 2020 om 09:02

Hoe zou jij reageren als je maatje en teamgenoot door zo’n ongelofelijk lompe overtreding de rest van het seizoen en eventueel ek moet missen? Weinig empathisch vermogen in jouw reactie. Wijnaldum blijft nog erg netjes. Pickford is een heel naar mannetje, dat zou ook eens gezegd mogen worden.

21 oktober 2020 om 09:11

Dan zou ik zeggen dat het een lompe overtreding was van Pickford.ik zou niet gaan janken dat heel Everton elke wedstrijd gemeen is.

21 oktober 2020 om 10:06

Maar ze zijn wel extra lomp elke wedstrijd tegen Liverpool en het mag ook best gezegd worden. Hopelijk zal de volgende scheids er dan eens wat beter op let en wat eerder ingrijpt. Dat ze wat extra gemotiveerd zijn omdat het een derby is daar zal niemand over klagen, maar ze gaan echt wel over het randje. Het blijft wel voetbal en het moet wel sportief blijven.

21 oktober 2020 om 10:35

Het is aan de scheidsrechter om te bepalen waar de grens ligt. Dat hij nu geen rood heeft gegeven is op zijn conto en dat van de dienstdoende var. Je mag zo hard spelen als de scheids toe laat.

21 oktober 2020 om 08:59

En dan gebeuren zulke dingen volgende week weer. Ik vind juist dat de VAR, regels en scheidsrechters wel langs dezelfde as en met de zelfde spelregels moeten handelen. Natuurlijk is het van Dijk een Nederlander maar die pickford is natuurlijk helemaal gestoord

21 oktober 2020 om 09:45

Een grotere zeurzak aan het worden? Heeft het met je kinderfeestje te maken

Zielig? Ze beschermen hun teamgenoot daar waar de FA een blunder heeft gemaakt. Pickford moet gewoon gestraft worden al dan niet dat de var-ref een tijdje thuis mag blijven aangezien hij de regels vergeten schijnt te zijn. Nou goed dat wij niet in 1 team spelen dan weet ik ook wel dat jij te vertrouwen ben.

21 oktober 2020 om 10:00

Kan meneer Wijnaldum dan ook een keer z’n mond openen als Robertson of Alexander-Arnold weer iemand de tribune induwt?

21 oktober 2020 om 10:09

Dat hoeft Wijnaldum niet te doen, dat mag iemand van de tegenstander doen als die vindt dat Liverpool of bepaalde spelers van hen over het randje gaan. En die tegenstander mag dan ook de scheidsrechters verzoeken om daar in het vervolg tegen op te treden. Daarnaast, er is wel een groot verschil met iemand even een zetje geven langs de lijn of iemand meer dan een half jaar uitschakelen met een soort van vliegende schaar.

Misschien ben ik wel gek, maar na het wegvallen van van Dijk, United, Chelsea en Spurs die weer ongelofelijk struggelen in de competitie, Leicester en Arsenal die duidelijk dit jaar niet om de titel gaan spelen, zou Everton dan ook serieus nog eens kans maken? Ze hebben niet alleen veel punten, ze spelen ook gewoon echt goed en stabiel voetbal. Als ze in de winter een extra echt goede cv halen zie ik ze nog wel stunten ook.

21 oktober 2020 om 08:53

Dat zou geweldig zijn al zie ik het niet gebeuren. Top4 moet zeker het minimale zijn, ze spelen geen europese wedstrijden dus kunnen volledig richten op pl. Zou wel mooi zijn voor Brands als ze dat dit seizoen voor elkaar krijgen.

21 oktober 2020 om 09:07

Ik ben echt benieuwd naar waar Everton gaat eindigen. Hebben een leuk elftal en zijn goed in vorm momenteel. Zelfde geld voor Leeds, zijn eveneens sterk begonnen. Heeft die Bielsa goed voor elkaar daar. Chelsea viel mij gisteren tegen Sevilla erg tegen, ging veel mis in de afstemming tussen de spelers had ik het idee. Veel passes die niet aankwamen en spelers die elkaar niet begrepen. Als dat eenmaal begint te draaien is het ook een zware tegenstander.

Dit is niet alleen bij Everton zo, maar in elke wedstrijd zie je daar wel overtredingen die echt niet kunnen. De scheidsrechters en VAR laten veel te veel toe. Doodschoppen die in de rest van Europa met rood worden bestraft, daar wordt in Engeland soms niet eens geel voor gegeven. Dat is al jaren zo, dus ik vind dat als je in Engeland voetbalt, je weet dat dit wordt toegelaten. Dan moet je of niet zeuren, of lekker in een andere competitie gaan spelen. En dit soort zware blessures is erg klote, maar het hoort er bij als je dit toe laat.

21 oktober 2020 om 08:56

Gisteren bij Manchester United nog. Die Wan-Bisaka komt standaard vervaarlijk glijdend in. Is ook wachten tot het misgaat. Een sliding moet kunnen natuurlijk, maar meer als uiterste poging om de bal te veroveren. Uiteraard wel op de bal en met beleid, vond het zelf namelijk gisteren veel te druistig.

21 oktober 2020 om 08:59

Zijn ze in Engeland hard of zijn wij hier soft. Heb altijd meer het idee dat wij graag willen profiteren als iemand een keer te laat is met een tackle. Alles zovaak terug kijken waardoor het nog erger lijkt.

21 oktober 2020 om 09:08

(Paul). Ja dat klopt maar waar is de VAR dan voor vraag ik mij af , 5 minuten kijken of er een speler misschien met zijn oorlel buitenspel staat ? Het is een lachertje hoe ze bepaalde overtredingen niet zien of misschien wel niet willen zien dit is gewoon donkerrood echt ongelofelijk .

21 oktober 2020 om 10:36

@sloep01: Volgens mij haal je nu 2 dingen door elkaar. Ik vond hoe het vorig jaar met buitenspel ging best prima, kun je het op basis van tv beelden (zonder lijnen) niet zien, dan is het geen buitenspel. Die lijnen hoeven van mij echt niet. Maar dit gaat over overtredingen waar wel of geen rode kaart voor gegeven moet worden. Die moordaanslag op van Dijk werd niet eens bestraft omdat er buitenspel aan vooraf ging. Volgens mij had de scheids de keeper rood kunnen geven voor de tackle en Everton een vrije trap vanwege buitenspel. In dezelfde wedstrijd kreeg een speler van Liverpool een duwtje in de rug, vervolgens trapt hij in zijn val de speler voor hem van achteren neer. Dat is gewoon natrappen en dus rood. Daar keer de VAR na, maar deed er vervolgens niets mee. Ik denk dat we over een paar jaar het hele buitenspel afschaffen, dan is daar geen gezeur meer over. En gewoon iedere bal tegen arm of hand en penalty geven. Dan is ook elke discussie of de arm langs het lichaam was of niet, of het van ver of dichtbij was doet er ook niet toe. Nu is het willekeur.

Dat pickford en chromosoompje mist lijkt me ook al langer duidelijk. Heb altijd het gevoel gehad dat hij een enorme malloot is. Dit is wederom de bevestiging. Eerst de charge zelf die gewoon idioot is en daarna geen teken van spijt geven. Walgelijk mannetje, dit hoort echt niet in het voetbal thuis

Haha wat een hypocrisie zeg. De smerigste speler van allemaal speelt in het rode shirtje van Liverpool, genaamd Andy Robertson. Laatst nog een filmpje gezien met smerigste acties in het voetbal van de afgelopen 5 jaren. Robertson was een van de weinige spelers die er meerdere keren in stond met spelers tegen reclameborden duwen, ellenogen, natrappen, spelers belachelijk maken.

Everton speelde op het randje en soms er over heen. Dat gebeurt bijna altijd in de PL , maar zeker in een stadsderby als Everton-LFC. Jammer dat VVD zo zwaar is geblesseerd maar dat risico loop je in wedstrijden met deze intensiteit. Bij zo'n zware overtreding hoort dan wel een straf. Maar die is achterwege gebleven. Ik vind het optreden van de VAR daarom het grootste probleem.

Wat een jankverhaal zeg. Het is natuurlijk lekker makkelijk punten scoren bij de achterban, zaniken over de rivaal. Nee, het was niet fair, maar kom op zeg. Net alsof er bij Liverpool 11 koorknaapjes op het veld staan, die backs slaan zelf ook nog wel eens door als het tegen zit. Ze hebben allemaal niet geslapen omdat de defensieve organisatie nu uit elkaar dreigt te vallen, meer niet.

21 oktober 2020 om 16:30

The irony, een barca fan die een andere club/spelers de maat neemt mbt jank gedrag..

Doe nou niet of Virgil god is ofzo.. Liverpool redt het ook wel zonder hem. Wijnaldum is sowieso al een zielepiet met dat gejank steeds. Grow up man! Pickford had rood moeten krijgen daar ben ik het volkomen mee eens. Maar het is voetbal dat mag best wat harder gespeeld worden vind ik. Kijk eens naar de Serie A wat daar allemaal gebeurt, of in de Primera Division.. En als je het niet aan kan. Verbouw je zelf en ga lekker in de vrouwen competitie spelen.. Georgina Wijnaldum!!

21 oktober 2020 om 13:20

Wijnaldum is een zielepiet, als je het niet aankan verbouw jezelf???? Dus de mensen die kiezen voor zo’n ingreep konden gewoon iets niet aan en dat was de oplossing?? @Voetbalzone wanner gaan jullie dit soort berichten verwijderen? Een beetje voetballers pesten vanachter je beeldscherm.

Had Pickford rood moeten krijgen? Absoluut.. Maar ze moeten zelf ook niet heilig gaan doen. Kan me de tackle van Van Dijk op Mertens ook nog levendig voor de geest halen. Als die voet vast in het gras stond was dat einde carrière. En wat ik hier eerder al las.. Zowel Robertson als TAA zijn er ook zeker niet vies van. Eerst maar eens voor je eigen deur keren vooraleer je andere ploegen gaat beschuldigen van (te) vuil spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger381
G. WijnaldumMiddenvelder382
Mohamed SalahAanvaller3722
Roberto FirminoAanvaller369
S. ManéAanvaller3511
AlissonKeeper331
FabinhoMiddenvelder300
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren