Ten Hag kiest tegen Liverpool waarschijnlijk voor bekend strijdplan

Dinsdag, 20 oktober 2020 om 17:07Tim Siekman • Laatste update: 17:21

Ajax strijdt woensdag in het kader van de Champions League tegen Liverpool. Het lijkt erop dat Dusan Tadic door Erik ten Hag weer als spits zal worden ingezet bij de confrontatie met the Reds. Waar de Servische aanvaller dit seizoen voornamelijk aan de linkerkant te zien is, zal hij in Europees verband waarschijnlijk als spits fungeren, zo valt op te maken uit de woorden van Ten Hag.

"In de Eredivisie worden wij niet zo vaak hoog onder druk gezet. Dan heeft hij veel rendement via de linkerkant met voorzetten. En dan heeft hij ook scorend vermogen", verklaart Ten Hag dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen Liverpool over Tadic. De oefenmeester stelt dat het een ander verhaal is als de Amsterdamse club zich op het Europese podium meldt.

GLAD TO HAVE YOU BACK | Klaassen vs Heerenveen

"Als er hoog druk wordt gezet, dan is de kwaliteit van Dusan om aanspeelbaar te zijn, de bal bij zich te houden en de aanval in stelling te brengen", vervolgt Ten Hag, die zijn opstelling nog niet wil prijsgeven. Tadic zelf heeft geen favoriete positie bij Ajax, zo verklaart hij op het perspraatje. "Ik vind alles goed, als je de bal maar krijgt. Je moet doen wat het beste uitkomt voor de ploeg."

Tadic liet eerder weten dat hij Ajax meer kansen toe had gedicht in de Champions League-finale van 2019 dan Tottenham Hotspur. Het waren echter de Londenaren die zich mochten melden in de eindstrijd na een 2-3 overwinning in de Johan Cruijff ArenA. "We zijn nu anderhalf jaar verder, veel spelers zijn vertrokken", aldus Tadic. "In finales is het altijd fifty-fifty. Of het nu lastiger is om Liverpool te verslaan? Dat weet ik niet. Het is een grote ploeg, maar dat zijn wij ook."

Antony ontbreekt bij Ajax tegen Liverpool

Erik ten Hag vertelt dat Antony niet van de partij is tegen Liverpool.Lees artikel


Poll

Verwacht jij dat Dusan Tadic tegen Liverpool in de spits speelt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door maradungatje)

Ben ik opzich met hem eens. Maar mits iedereen fit en in vorm is Tadic broodnodig in de spits. Verder is de opstelling altijd beter wanneer je Neres/Promes linksvoor hebt en Tadic in de spits dan wanneer Labyad speelt. De Ajax leiding mag Ten Hag best eens aanspreken om het voortrekken, iedereen ziet toch dat die jongen gewoon niveau mist?

20 oktober 2020 om 17:30

Zo slecht is ie niet, alleen je moet hem niet in de spits zetten. Ik denk dat hij op linksbuiten meer voetbal zal brengen dan Promes. (al heeft die weer andere kwaliteiten) Op het middenveld mag hij van mij ook wel wat minuten krijgen. Het is alleen geen basisspeler en al helemaal niet tegen Liverpool, want dan kun je net zo goed een pionnetje op het veld leggen.

20 oktober 2020 om 18:16

Ja sorry, Labyad is wel zo slecht. Hij speelt nu al 3 seizoenen maar heeft nog precies niets laten zien waarbij ik denk dat hij in basis thuis hoort. Zowel op de spits, als op 10 als op de vleugels. In niets schuilt in hem een Ajaxspeler die iets toevoegd aan het spel.

20 oktober 2020 om 19:04

@maradungatje, zijn vrije trappen vond ik wel sterk, mag ook worden gezegd.

20 oktober 2020 om 17:39

De Ajaxleiding moet Tadic helemaal niet aanspreken op het plaatsen van Labyad in de spits. Dat is hun taak niet. Ten Hag is verantwoordelijk voor de operatie, hij plaatst Labyad in de spits en daar zal hij vast wel een goed verhaal voor hebben. Hij werkt samen met zijn staf met die spelers, dus weet hij beter wat hun kwaliteiten zijn. Het is makkelijk dingen roepen van de zijlijn, maar Ten Hag heeft het voor het zeggen en ik heb daar vertrouwen in. Het gebeurt in landen als Griekenland en Bulgarije dat de leiding zich bemoeit met de opstelling, niet bij Ajax.

20 oktober 2020 om 19:08

Ik vind het wel anders als de directie zelf op erg hoog niveau gespeeld heeft en alleen hun mening geeft. Ten Hag is eindverantwoordelijk en moet altijd de eindbeslissingen nemen, maar onze directie mag wel hun mening geven. Verder staan wij inderdaad aan de zijlijn, maar als 90% van de voetballiefhebbers hetzelfde standpunt hebben zal er toch minimaal een kern van waarheid in zitten. En ook dan is Ten Hag eindverantwoordelijk, maar uiteindelijk gaat zo'n publieke opinie wel invloed hebben.

20 oktober 2020 om 22:59

Aan de andere kant is er ook een reden dat ruim 90% van de voetballiefhebbers geen coach is en Ten Hag wel.

20 oktober 2020 om 23:21

@PeerBerwers, klopt, maar dat betekent niet dat alles wat hij uitdoktert ook het beste is.

20 oktober 2020 om 17:48

Labyad heeft 4 wedstrijden de kans gehad. Hiervan is hij er 2 gewisseld in de eerste helft ivm een rode kaart. Nu is hij hoogstwaarschijnlijk gewogen en te licht bevonden.kan je ook zeggen dat hij een eerlijke kans heeft gehad.dat heeft niets met voortrekken te maken.

20 oktober 2020 om 18:16

Hoeveel kansen heeft hij gehad in afgelopen seizoenen? Is dat nog niet genoeg? Het ontbeert het aan Ajaxkwaliteiten

20 oktober 2020 om 18:23

Ik heb nog wel vertrouwen in hem. Voor Ajax een interessante speler. Eentje die niet zomaar weggekocht zal worden door een topclub. Hij moet zich nu echter wel gaan bewijzen

Logisch met Antony en Neres op de flanken speel je een beetje net als Liverpool.

20 oktober 2020 om 17:23

Antony ontbreekt helaas.

20 oktober 2020 om 17:26

Het is dan ook jammer dat Antony niet meespeelt. Anders had je a la Liverpool met de pijlsnelle Antony mooi kunnen counteren. Ik vrees dat Neres niet in de basis zal staan, aangezien hij afgelopen zondag basis stond en ik Ten Hag hem dan eerder 30 minuten zie laten invallen. Labyad op rechtsbuiten doet in ieder geval minder kwaad dan in de spits. Als Alvarez niet speelt dan heb ik een goed gevoel voor morgen op minimaal een gelijkspel!

Mooi. Verwachten jullie verder ook dat alvarez speelt (ten hag kennende), en gravenberch moet banken?

20 oktober 2020 om 17:26

Ik hoop eerlijk gezegd op een middenveld met Martinez, Kudus en Klaassen. Martinez brengt wat meer pit dan de wat laconiekere Gravenberch. Alvarez mag van mij op het bankje blijven morgen!

20 oktober 2020 om 17:37

Dit zou ook mijn ideale middenveld zijn tegen grote ploegen, maar in de ogen van Ten Hag heeft Alvarez meer waarde dan Martinez op het middenveld. Hij ziet Martinez dan ook puur als verdediger. Ik zou dan voor lef gaan en met een middenveld gravenberch-klaassen-kudus spelen en goede afspraken maken dat je defensief sterk staat. Vrees echter dat het kudus/gravenberch-klaassen-alvarez wordt. Hierdoor wordt je een stuk makkelijker onder druk gezet en heb je defensieve zekerheid maar ook sneller de bal kwijt.

20 oktober 2020 om 18:24

Hoe hij dat kan denken snap ik nog steeds niet. Martinez heeft veel meer pit, veel meer defensieve kwaliteiten en veel meer handelingssnelheid dan Alvarez. Hoe kan het gros van de fans dit wel zien en Erik niet? Ach ja, hopen dat het in ieder geval Martinez of Gravenberch wordt. Ik heb er in ieder geval zin in!

20 oktober 2020 om 19:04

Terrence dat is waanzin, en ik word er gewoon chagrijnig van! Alvarez hoort niet op het middenveld, en is voor mij uitsluitend een cv.

20 oktober 2020 om 17:28

Voor het teambelang misschien beter een defensief zekerheidje neer te zetten op t middenveld in plaats van Gravenberch of Klaassen. Gravenberch is een leuk talent, maar vaak nog wat naief en positioneel nog niet goed, dus ik zou het verstandiger vinden als Ten Hag met Alvarez of Martinez begint.

20 oktober 2020 om 17:32

Gezien Timber ook niet fit is verwacht ik dat hij Alvarez als backup cv wil houden. Enige concessie die hij wellicht doet is Martinez ipv Gravenberch.

20 oktober 2020 om 17:37

Je moet niet vreemd staan te kijken als.Alvarez naast Blind staat in de verdediging . En dan met het zelfde middenveld speelt als tegen Heerenveen

Echt balen dat Antony niet mee speelt. Ik had nog een klein sprankje hoop maar Neres is er nog niet en promes speelt vooralsnog niet denderend. Middenveld van tegen Heerenveen hoop ik op, wellicht Martinez ipv Gravenberch vanwege de intensiteit.

20 oktober 2020 om 17:45

Promes heeft bij Ajax alleen maar op 10 gespeeld de laatste tijd. Die komt daar helemaal niet tot z’n recht. Nogal logisch dat hij niet denderend was

20 oktober 2020 om 18:04

Bij oranje ook niet natuurlijk op z’n eigen plekje

20 oktober 2020 om 22:01

Ik hoop juist op Gravenberch. Dit zijn altijd de wedstrijden geweest waarin de jonge talenten het verschil maken bij Ajax, tegen de echte top.

Ben blij dat ten Hag waarschijnlijk met Tadic in de spits zal starten. Op de vleugels hoop ik dat Neres en Promes zullen starten en waarschijnlijk zal Neres niet de hele wedstrijd spelen, maar ik zou dan na 60 à 70 minuten overwegen om dan eventueel Traoré of Huntelaar in te brengen. Zolang Labyad niet in de aanval staat, vind ik het prima want die voegt niets toe in de aanval (in de punt niet en op de vleugels niet). Ik baal er wel van dat Antony er niet bij zal zijn, want ik keek er juist naar uit om hem aan het werk te zien tegen Liverpool en natuurlijk speelt Antony nog niet zolang bij Ajax, maar in die korte periode heeft hij zich al meerdere malen laten zien en is hij toch al vrij snel een beetje onmisbaar geworden. Desondanks zitten er nog wel mogelijkheden voor Ajax in tegen Liverpool, zeker met deze opstelling (zie opstelling). Toch denk ik dat Liverpool helaas met 1-2 zal winnen.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Klaassen
Gravenberch
Neres
Kudus
Promes
Tadic
20 oktober 2020 om 17:54

ik denk dat je opstelling klopt mits er geen corona-verrassingen meer uit de hoge hoed komen

20 oktober 2020 om 18:47

Als Neres 60 tot 70 minuten kan spelen zou ik ook altijd met hem starten. Afhankelijk van het wedstrijdverloop kan je er na 1 uur spelen dan ook nog voor kiezen om wat meer defensieve zekerheid in te bouwen. Ten Hag is bijvoorbeeld erg fan van loopvermogen toevoegen aan het eind van een Champions League duel. Daarom viel De Wit ook geregeld in twee jaar geleden. Ik kan me ook voorstellen dat hij dan Ekkelenkamp inbrengt en Kudus misschien als spits of buitenspeler neerzet. Nu missen we trouwens wel echt Lang. Antony niet fit, Neres niet fit/in vorm en Promes niet in vorm....

Hoog rendement met voorzetten van links? Welke spits moet ze inkoppen? Traore kan niet koppen en Labyad is geen spits. De enige spits is Huntelaar die kan koppen maar die speelt vaak alleen als Tadic er uit is gehaald dus dan heb je er niets aan. Europees met Tadic is zeker het juiste maar in Nederland denk ik ook wel beter.

20 oktober 2020 om 18:52

Klopt ook. Labyad vult die positie ongeveer hetzelfde in als Tadic en dat kon volgens Ten Hag weer wel? Vreemde keuzes, vreemde onderbouwing. Tadic was vorig seizoen standaard spits en vulde dat uitstekend in, ook in de Eredivisie. Heb echt het idee dat sommige trainers perse opnieuw het spelletje willen uitvinden en dat belangrijker vinden dat het behalen van resultaten....

Ben echt bang dat Ajax helemaal niet aan voetballen toe gaat komen. Wie Liverpool volgt ziet hoe hoog en goed ze druk zetten. Ajax is dat niet gewend en zal niet weten hoe ze ermee om moeten gaan.

20 oktober 2020 om 18:49

Joh, het zal allemaal van toevalligheden aan elkaar hangen. Liverpool is ook onzeker in defensief opzicht, dus als Ajax vroeg in de wedstrijd er enkele keren gevaarlijk doorheen komt gaat ook Liverpool wat meer achteruit lopen. Daarbij hebben we met Kudus en Klaassen ook echt twee lopers die slim spelen, dus ik zie wel kansen.

20 oktober 2020 om 22:05

Juist de spelers van Ajax zouden hier onderuit moeten kunnen voetballen. Allemaal technisch goed onderlegd. Bijna iedereen (op Tagliafico en Alvarez en misschien Martinez na) kan een man op techniek uitspelen. Juist dat kan de sleutel zijn in zo'n wedstrijd. Hopen dat ze niet zo gaan spelen dat Tagliafico elke keer de man aan de bal gaat worden. Het gaat er wel om dat men lef durft te tonen in de opbouw.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren