Gemeente wil streep zetten door Napoli - AZ: ‘We moeten consequent zijn’

Dinsdag, 20 oktober 2020 om 11:10Robin Bruggeman • Laatste update: 14:56

AZ heeft in de afgelopen week te maken gekregen met een aantal coronabesmettingen en dat nieuws is ook in Napels niet onopgemerkt gebleven. De Alkmaarders treden donderdagavond in het Stadio San Paolo aan tegen Napoli in de groepsfase van de Europa League, maar als het aan de gemeente Napels ligt gaat er een streep door dit duel. Wethouder van Sport Ciro Borriello laat bij Radio Punto Nuovo namelijk weten dat hij het onverantwoord vindt om de wedstrijd door te laten gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Flikker op, neem aan dat de besmette personen gewoon in quarantaine zitten. Bovendien neem ik aan dat heel AZ deze week meermaals getest word. Dus waar is deze man bang voor?

20 oktober 2020 om 11:23

Om alleen op je laatste vraag te antwoorden, Napoli speelt hierna tegen Juventus dus het zou vervelend zijn als een onbelangrijke wisselspeler van AZ ineens Koulibaly of Mertens besmet waardoor die niet mee kan doen tegen Juve. Capice?

20 oktober 2020 om 11:26

Nee hoor, de eerstvolgende wedstrijd van Juventus (na edit) is tegen Hellas Verona. Ik denk dat jij die discussie rondom de eerdere wedstrijd tussen Juve en Napoli niet mee hebt gekregen?

20 oktober 2020 om 12:01

@Tomido Wacht Hellas Verona? Ik dacht dat ze dit weekend tegen Benevento moesten?

20 oktober 2020 om 13:18

Ah zo. Ja niet goed gelezen. Scusi

20 oktober 2020 om 12:09

Een test is een moment opnamen.en was het nou 1 speler zou je zeggen ach geen probleem maar als het nu "al" 9 man zijn binnen heel AZ is de kans groot dat het bij andere er ook is maar zich nog niet laat zien.en om dan jou club en speler er aan bloot te geven zie ik dit wel als risico ja.zeker als je ziet wat het in Italië vorige keer heeft aangericht!

20 oktober 2020 om 12:33

Niet als men gedurende een week meerdere tests afneemt. Dan is er geen sprake van dat de andere spelers het onder de leden hebben.

Snap niet helemaal waar dit nu over gaat, de spelers worden toch meerdere keren getest dus het lijkt me dat deze wedstrijd gewoon door kan gaan. Als we nu al geen wedstrijden meer door laten gaan, dan kunnen we beter het hele seizoen stoppen want dit zal zeker niet de laatste keer zijn.

20 oktober 2020 om 11:53

Ik snap het wel hoor. Het gaat om de betrouwbaarheid van de test, zeker in een vroeg stadium van besmetting. Onderzoek wijst uit dat de kans op een foutieve negatieve testuitslag vrij groot is in de eerste paar dagen van de besmetting (pas na 8 dagen is de test het meest betrouwbaar). Zo kan het dus zijn dat er een spelers in je groep rondlopen die net zijn besmet, nog geen symptomen vertonen maar al wel besmet zijn, en het potentieel dus ook kunnen verspreiden. Ik denk dat in dergelijke casussen een goed voorbeeld moet worden genomen aan Genoa. Daar werden ook speler getest, positief bevonden, geã¯soleerd. Maar vervolgens kwamen er nog steeds nieuwe besmettingen bij in de dagen erna. Met als gevolg dat binnen de kortste keren de gehele selectie besmet was, en dit ook (waarschijnlijk) overbrachten naar Napoli.

20 oktober 2020 om 12:47

Zoals ik het nu zie heb je inderdaad gelijk en is dat bij AZ misschien ook het geval. Jammer.

Ik neem aan dat de hoofdarts van Az en de KNVB dit individuele probleem hebben besproken en hieruit conclusies hebben getrokken. Wanneer maatregels vanuit beide clubs voldoende zijn gebleken lijkt me dat de wedstrijd gewoon door kan gaan. Al blijft er natuurlijk altijd sprake van een verhoogd risico.

20 oktober 2020 om 12:23

Een verhoogd risico, dus skippen! Laten we nu gewoon verstandig zijn in deze gekke tijd. Het seizoen is toch al bestempeld als een raar seizoen met afgelastingen, besmettingen, etc.

Waha, een wethoudertje uit Napoli wil even gaan bepalen hoe we in Nederland om moeten gaan met het virus. Zo werkt dat natuurlijk niet. Geen land in Europa behandelt het virus op dezelfde wijze, laat staan gemeenten uit verschillende landen. De ASL heeft helemaal niets te maken met Alkmaar en AZ. Als ze bang zijn en de regels niet na willen komen van de Uefa, wordt het een goedkope overwinning voor AZ.

20 oktober 2020 om 11:37

Waha, een anoniem internetheldje uit Nederland gaat even bepalen hoe ze in Napels om moeten gaan met het virus. Zo werkt dat natuurlijk niet..............

20 oktober 2020 om 12:27

In ieder geval een held die internet verkeerd gebruikte, dacht dat het om AZ-Napoli ging en dan klinkt het wat raar. Napoli-AZ is over 2 dagen inderdaad en dan vind ik het al weer wat logischer klinken. Dat anonieme internetheld gescheld vind ik niet zo leuk en makkelijk. Je kan me gewoon vinden als je zoekt naar dublanqebogarde.

20 oktober 2020 om 12:07

Myvision. Heb jij wel begrepen waar het hier over gaat? Je hebt het hier over het bevoegde lokale gezag. Als de gemeenteraad van Napels bepaalt dat de wedstrijd niet door mag gaan, dan gaat die wedstrijd gewoon niet door. Waar jouw opmerking over wat anderen mogen bepalen over hoe wij in Nederland met het virus omgaan op slaat mag Joost weten, maar ik neem aan dat ze in Napels ook dikke maling hebben aan wat jij hier in Nederland hier allemaal van vindt.

20 oktober 2020 om 12:28

Mijn opmerking was gebaseerd op AZ-Napoli, ik was in de veronderstelling dat die komende donderdag gespeeld werd. Dus je hebt helemaal gelijk.

20 oktober 2020 om 12:28

Te snel gereageerd, ik dacht dat AZ Napoli zou ontvangen. Fouten moet je ook toegeven

Als Napoli de voorwaarden voor het spelen van de wedstrijd niet kan scheppen door de paniekerige houding van de autoriteiten dan is het voor de Uefa toch heel simpel? Een reglementaire nederlaag toekennen en bij herhaling Napoli uitsluiten van verdere deelname aan het toernooi. Wat een gedoe met die Italianen.

eerst Napoli, nu de gemeente van Napoli, Napoli doet als een van de weinige club ter wereld wel heel moeilijk. Zolang Napoli genoeg spelers kan opstellen moeten ze gewoon spelen, punt en AZ ook. In het station mag geen publiek, spelers worden getest, spelers mogen alleen reizen tussen hotel en station, de besmettingsrisico is laag. Als de de regering zegt dat het kan, moet je gewoon spelen. Ik snap het niet. Bij elke club ter wereld inmiddels zijn er wel een of 2 spelers Corona gevallen geweest. Die clubs reageren normaal; hip in quarantaine en roeren met spelers die je nog hebt. Bij Napoli daarin tegen zijn er 2 a 3 besmetting en gelijk vergaat de wereld? Kom op man, je bent een subtop ploeg, je moet 2 spelers kunnen missen. Dat ze juve nou net treffen is natuurlijk voor Napoli ongelukkig en snap ik dat ze toch ff piepen, maar de rest, en ook AZ moeten ze met 2 spelers minder gewoon kunnen hebben.

20 oktober 2020 om 12:13

Gaat nu toch niet om die 2/3 spelers van Napoli meer de meerdere besmettingen bij Az?bij Juve was het ook niet Napoli maar hadden ze uit de lokale overheid en instanties het advies gekregen niet af te reizen. Omdat de besmettingen waren na Genoa en daar wel heel veel besmettingen waren ook. Het gaat dan ook juist om het reizen met de ploeg. Dan zit je we steeds met elkaar boven op elkaar! Wat de rest van Europa ook niet mag met een groep van die grote...

20 oktober 2020 om 12:15

Die voetballers leven al apart van iedereen. Ze worden meermaals per week getest. Enige gevaar is dat ze zichzelf besmetten en niet de buitenwereld. Die kans is best wel klein.

20 oktober 2020 om 12:17

Wat maakt het uit dat AZ besmette spelers heeft? Die doen niet mee... dus zou er ook geen reden tot paniek moeten zijn. Als we Napoli/gemeente Napoli wijze gaan gebruiken dan kunnen we net zo goed voetbal weer stilleggen.

20 oktober 2020 om 12:26

Juvedeef. Dat is gewoon niet waar. De spelers leven gewoon thuis met hun vrouw, kinderen of soms nog ouders. Die zogenaamde bubbel is er in de eredivisie helemaal niet. Ze zitten niet allemaal in een hotel of iets dergelijks. Ze leven niet 100 dagen op de club. Ze komen gewoon thuis en de spelersvrouwen doen gewoon boodschappen en gaan gewoon naar hun werk. Die bubbel is er niet.

20 oktober 2020 om 12:27

Nee maar die kunnen wel de rest al hebben besmet!een test is altijd een moment opnamen as je het nu niet hebt, kan het zomaar over een uur of een dag wel opduiken.zeker als er dan meerdere mensen binnen AZ al besmet zijn staf en spelers snap ik het goed dat Napoli dit als een risico ziet. Het is niet dat er maar 1 of 2 spelers besmet zijn bij AZ, het blijft zelfs stijgen.

20 oktober 2020 om 12:35

De incubatie tijd van Corona is niet zo lang, het gaat om dagen. Dus als men over meerdere dagen de spelers hebben getest, dan is het risico zeer laag.

20 oktober 2020 om 12:13

Helemaal mee eens. Iedereen zat te zeiken op juve. Maar Napoli en de gemeente zelf zijn echt aan het zeiken. Zoals je aangeeft is het besmettingsgevaar laag. Alleen tussen de voetballers zelf. En het is niet zo dat ze nou zoveel spelers missen. Gewoon spelen anders weer 3 punten kwijt.

20 oktober 2020 om 14:42

Ik vind nog steeds dat Juventus zich schandalig heeft gedragen door de reglementaire overwinning op te eisen. Ze weten hoe de situatie in Italië is (geweest) en het had ze gesierd als ze begrip hadden getoond en een nieuwe datum voor hadden gesteld. Het is immers niet dat Juventus hierdoor een langverwacht kampioenschap misloopt...

20 oktober 2020 om 23:52

Napoli heeft de afspraken geschonden die aan het begin zijn gemaakt. Als je deze afspraken niet maakt. Dan maakt iedereen er gebruik van. Zo zit Italië nou eenmaal in elkaar. Napoli heeft dit alsnog gedaan. En wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten. Dat Juventus zich aan de regels houdt kan je niet leuk vinden. Maar is wel de enige juiste manier.

Uiteraard is de beste man bang omdat Italië nu eenmaal anders reageerd op het virus aangezien het een van europa's grootste haarden is geweest.deze wedstrijd gaat natuurlijk door, anders hadden de spelers van VVV hier ook allang last van gehad.wel gunstig voor Az als die Napolitanen een beetje bang zijn, sta je toch al een beetje met 1-0 voor.

Nou, net als Juve een 3-0 zegen claimen dan maar

Wat een trieste vorm neem dit aan zeg! Verschrikkelijk. Spelers worden 100x getest. Denkt ene Napoli dat heel het wereld vergaat... Kunnen zij beter voorlopig stoppen met trainingen ed aangezien de spelers prive met tig mensen in kontakt komen. Als zij weigeren moet de UEFA hun voor een jaartje of 2 uitsluiten van int voetbal. Hebben ze hun zin, geen risico's meer.

Begrijpelijk, ook leuk dat we nu hulp krijgen van Napoli om eindelijk eens te winnen 0-3. Dank u voor de begrip. Ze kunnen het ook wel lijden, worden toch met gemak groepshoofd.

Mooie punten voor Nederland en een premie voor overwinning voor AZ.

Prima, gewoon niet spelen Napoli. Net als tegen juve gewoon niet opkomen dagen! Wij een reglementaire 0-3 overwinning, ik teken er voor! Hebben we misschien toch goede kans om groepshoofd te worden 😉

Laten we nu gewoon verstandig zijn! Dit word toch al een gek seizoen... Skippen die handel! Leer van de situatie van Juventus een paar weken geleden!

Zeer begrijpelijk. Deze man heeft groot gelijk. Hoe leuk ik voetbal ook vind, het is absurd dat het allemaal doorgaat.in tijden waarin je mensen vraagt 1.5m afstand te houden en het reizen zoveel mogelijk te beperken, gaan we een contactsport uitoefenen in het buitenland. Money makes the world go round. En...in tijden van crisis; geef het volk brood en spelen.

Gewoon super irritant dat die tests geen 99% garantie geven, hierdoor blijft het dilemma van staken en doorvoetballen doorgaan. Gelukkig lijkt het virus weer wat minder hard te gaan, maar anders moet je je echt af gaan vragen of we het einde van het seizoen gaan halen. Ook al met PEC-RKC dat geschrapt werd.

Wel een goede tactiek als dit werkt, zullen Sociedad en Rijeka ook gebruik van gaan maken. Gewoon zeggen dat je veel besmettingen hebt, de Napels autoriteiten bang maken en 0-3 winnen. En als de lokale autoriteiten dan ook nog het uitreizen gaan verbieden zoals ze deden voor de wedstrijd in Turijn tegen Juve, kan Napoli de spreekwoordelijke koffers pakken en nul punten opschrijven als eindresultaat van hun Europa League avontuur.

Alleen om deze reden heb ik al 100x meer sympathie voor Napoli dan Juventus. Natuurlijk is het niet verantwoordelijk als je AZ verplicht om te reizen. De hele selectie moet gewoon 2 weken in quarantaine en er moet uitgezocht worden hoe dit in hemelsnaam mogelijk is. Als het te maken heeft met de interlandperiode, dan moet daar sowieso een streep door. Waarom is dat niet allang gebeurd!?! De enige manier om voetbal nog een beetje ordentelijk te organiseren is om de clubs in een bubbel te laten werken. Stuur desnoods de gehele eredivisie naar Curacao. Wat ik overigens frappant vind is dat al mijn redenen om de Eredivisie niet te cancellen nu plots wel valide zijn voor de Knvb en niet toen AZ gedeeld koploper was. Maar dat terzijde.

Mijn inziens is het ook compleet belachelijk dat de Europese competities ‘gewoon’ door gaan in deze tijd. Binnen de landsgrenzen competitie voeren, omdat je daar meer een ‘sportbubbel’ kunt creëren vind ik tot daar aan toe. Maar ik als muzikant kan nu niet meer optreden en ben maar in een callcentre gaan werken want alles wat gepland stond is afgeblazen, ik mag officieel niet eens meer met het ov naar mijn zangdocent reizen omdat dit niet noodzakelijk is (wat overigens wel noodzakelijk is om op locatie te komen.) Ik hou van voetbal en vind het ook goed dat het door blijft gaan, maar dit is toch onnodig? Internationaal reizen wordt überhaupt afgeraden en nu kom je nog zoveel meer mensen tegen dan in je busrit van Alkmaar naar Emmen. Die bubbel is gewoon weg. Ik snap deze Borriello en Napoli dan ook goed. Napoli had, mijn inziens, een dubbele agenda omtrent de wedstrijd tegen Juventus. De argumentatie vond ik dan weer geen speld tussen te krijgen. Als we de internationale competities zouden stilleggen scheelt dat mijn inziens al een flinke slok op de borrel. Maarja, money talks behalve voor Jan Modaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2513
F. MidtsjøMiddenvelder232
M. BoaduAanvaller2311
M. BizotKeeper240
J. KarlssonAanvaller238
C. StengsAanvaller226
Z. AboukhlalAanvaller194
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

512 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren