Tannane kan opgelucht ademhalen na uitval richting Martens

Dinsdag, 20 oktober 2020 om 10:50Tim Siekman • Laatste update: 11:07

De aanklager betaald voetbal stelt geen vooronderzoek in naar het gedrag van Oussama Tannane tijdens het uitduel van Vitesse met ADO Den Haag (0-2) afgelopen zondag. De aanvaller ging tijdens de wedstrijd door het lint en kreeg twee keer geel van scheidsrechter Richard Martens. Tannane hoeft dus niet te vrezen voor een lange schorsing en mist alleen het duel met PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Oussama Tannane een langere schorsing had verdiend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

149 reacties (laatste reactie door piranha)

Voetbal is emotie en dan kunnen er soms domme dingen gezegd worden. Daar moet een scheids zicht op hebben. Het was ook geen hele kwetsbaar opmerking. Goed besluit dus hij is genoeg gestraft

20 oktober 2020 om 11:06

Niet heel kwetsbaar? Moet je voorstellen hoe dit is voor clowns, vergeleken worden met een scheidsrechter. On: Ik vind juist dat zo'n felle reactie te ver gaat, ongeacht welke woorden gezegd zijn. Dit soort gebrek aan respect start met woorden bij de profs en eindigt met geweld bij amateurs.

20 oktober 2020 om 11:54

Inderdaad. Je hebt ook een voorbeeldfunctie als prof. Hier had best een wedstrijdje bovenop gemogen.

20 oktober 2020 om 12:47

Juist als scheidsrechter heb je toch ook een voorbeeldfunctie naar de spelers toe? Dan kan je spelers toch niet uit dagen en vertellen hoe zij moeten voetballen om vervolgens niet te fluiten als ze niet naar je luisteren.

20 oktober 2020 om 13:18

@fcvoetbal absoluut waar hoor. De scheids moet zich niet mengen in het spel.

20 oktober 2020 om 11:08

Daarom. Tanane zegt dat hij ervan geleerd heeft. Hij heeft het gewoon wat lastig en is vol passie. vond een reprimande al op zijn plek!

20 oktober 2020 om 11:15

Dat zei ik ook altijd als ik de klas werd uitgestuurd, om maar te voorkomen dat ik moest nablijven. Dit is niet de eerste keer voor Tannane en het zal ook niet de laatste keer zijn.

20 oktober 2020 om 11:49

Wat een onzin, dat zegt hij al jaren. Hij heeft het helemaal niet lastig, heeft een mooi leven, wordt aanbeden door zijn goede voetbal. Op een gegeven moment moet je volwassen worden, okay bij de een wat later dan bij de ander, maar met 26 jaar mag dat toch wel eens gaan komen, en je wat inhouden. Als je meerderjarig bent wordt je ook gestraft voor een misdrijf als een volwassene en niet als een kind waar nog enige reden te bedenken valt. Het gaat niet eens zo om wat hij zegt, meer om hoe. Als jij denkt zo een wedstrijd leiding gevende te mogen uitschelden en er zonder veel kleerscheuren vanaf komt doen hij en wat andere delinquenten het volgende keer weer. Dit moet je gelijk de kiem indrukken, 10 wedstrijden schorsing, verplichte scheidsrechterscursus laten volgen in die periode en daarna publiekelijk voor de cameras excuses laten aanbieden. En als ik Vitesse was had ik hem gelijk ontslagen, wat een slecht voorbeeld voor de jeugd die jongen.

20 oktober 2020 om 11:58

Daarom zou ik ook gaan voor 1 wedstrijd schorsing voor 2x geel. Wel had ik als Knvb een voorwaardelijke schorsing van enkele wedstrijden opgelegd omdat ie zegt dat ie er van geleerd heeft. Dan mag hij dat ook gaan laten zien.

20 oktober 2020 om 14:06

Schijnbaar heeft Tanane er niet van geleerd, want bij Heracles Almelo, en dat is toch een paar jaar geleden, is dit ook al een paar keer gebeurd. Dit mannetje heeft gewoon een probleem en zou eens professionele hulp moeten zoeken om van dit treurige gedrag af te komen.

20 oktober 2020 om 11:19

haha kom op zeg.. je hebt emotie en emotie. Maar zien hem staan te schuimbekken. Als moeder zou je je dood schamen. Dit is gewoon diep en diep triest gedrag.

20 oktober 2020 om 11:36

Dat is het ook vandaar tweede gele kaart en rood. 1 wedstrijd geschorst is wat mij betreft genoeg

20 oktober 2020 om 14:08

Als die scheids echt ballen had gehad, dan had hij Tanane geen 2e gele, maar een directe rode kaart moeten geven. Dit mannetje heeft gewoon een paar flinke steken los in zijn bovenkamer. En lekker professioneel ook, Vitesse speelt de volgende wedstrijd tegen Psv. Maar de beste speler is er niet bij omdat hij een te kort lontje heeft.

20 oktober 2020 om 16:15

@nederland79-- Nou ben ik totaal niet met je eens. Als Tananne echt het gevoel had dat hem onrecht werd aangedaan op dat moment vind ik het niet zo gek dat hij zich even laat gaan. Jij overdrijft het zo erg met schuimbekken, hij noemt hem mafkees en clown nou phoe phoe. Die scheids moet gewoon helemaal geen eens commentaar hebben op hoe spelers spelen. Dan heb je bij de meeste spelers als een heleboel respect ingeleverd. En geef je sommige spelers al het gevoel dat ze de schijn tegen hebben, dat is hier het probleem. Vind het minstens zo onprofessioneel van de scheids als dom van de speler.

20 oktober 2020 om 11:21

Rugby is ook emotioneel maar daar worden geen domme dingen gezegd of geschreeuwd door de spelers. Kwestie van discipline. Ik zou graag zien dat scheidsrechters veel minder pikken. Hysterisch geschreeuw over bv wel of niet een ingooi of vrije trap krijgen: geel. Doorzaniken: 2e geel.

20 oktober 2020 om 11:32

Zou je dat ook vinden als bijvoorbeeld Dumfries er op die manier wordt afgestuurd in een belangrijke wedstrijd, en de scheids daadwerkelijk mis zit? Voetbal is emotie, Tannane ging te ver dat is duidelijk. Maar hoe vaak gebeurd het nou dat een speler er op deze manier afgestuurd wordt? Volgens mij hebben de scheidsrechters het prima onder controle wat dat betreft.

20 oktober 2020 om 11:37

Dat is precies gebeurd dat hij 2e geel kreeg.

20 oktober 2020 om 11:38

Messibazoer, je zou je ook kunnen afvragen waarom je bij voetbal wel elke beslissing van de scheids in twijfel mag trekken met woord en gebaar en dat bij andere sporten niet wordt gewaardeerd, scheidsrechters maken fouten maar voetballers zelf maken nog veel meer fouten, hoe zou jij het vinden als ze op je werk steeds staan te schreeuwen hoe slecht je bent, dat je een mafkees of clown bent, en waarschijnlijk nog erger in een vol stadion als ze niet alles goed kunnen horen.. Tannane is zelf een speler die uit een cultuur komt waar ze respect zowat op eisen maar zelf respect tonen is dan ineens moeilijk, het is ook niet de 1ste keer dat deze jongen door zijn gedrag problemen veroorzaakt, nu wint Vitesse omdat ze tegen een heel slecht team spelen maar dat had ook anders kunnen aflopen

20 oktober 2020 om 12:14

De scheids zat hier helemaal niet mis, dat is nou net het hele punt. Als dat stadion vol zou zitten hadden we nog kunnen speculeren of het wel terecht zou zijn. In dit geval zo klaar als een klontje. Terecht er af gestuurd en ja, ook dumfries had er van mij zo af gemogen hebben. Hij scheld er ook nog zijn keeper bij uit, maar we willen het wegpraten als “hij is een emotionele jongen”? Ik was ook echt verbaast over de stelling die Derksen gisteren innam, dat dit een amateuristische scheids zou zijn! Helemaal mooi is dat. We praten niet goed wat tannane doet, maar de scheids is een amateur. Waanzin.

20 oktober 2020 om 12:32

Messibazoer. Punt is dat ik Dumfries of voor mijn part Tadic of wie dan ook niet als een bezetene naar een scheids toe zie rennen om hem, met het schuim op zijn mond, drie keer toe te schreeuwen dat hij een 'mafkees' is of een 'clown'. Jij wél? Terwijl we Tannane dit soort dingen wel vaker hebben zien doen. Die mept ook gewoon medespelers een gebroken neus op de training trouwens. Hebben Dumfries/tadic dat ook al gedaan? Punt is, jij vergelijkt bepaald gedrag dat ik gewoon echt niet bij andere spelers zie. Dus wat heeft het dan voor zin om dan met Dumfries of Tadic te vergelijken?

20 oktober 2020 om 12:35

(Medellin). Je praat totaal onzin als er een sport is waar ze respect hebben voor de scheidsrechters en tegenstanders dan is het wel Rugby je kan wel merken dat je van rugby weinig weet .

20 oktober 2020 om 12:38

@constant Kante, welke speler heeft hij dan een gebroken neus bezorgd? Ken dat hele verhaal niet

20 oktober 2020 om 14:45

@messibazoer: Jazeker! Geldt voor alle clubs en alle spelers, dus ook voor mijn club en onze spelers.voetbal en emotie is mooi, maar het zou helemaal mooi zijn om dat niet op de scheids af te reageren. We hebben toch een VAR voor de meest belangrijke situaties? Die VAR zorgt er ook voor dat Ons Denzel er niet onterecht vanaf wordt gestuurd.en dat het niet zo vaak gebeurd is precies mijn punt man, dat moet veel vaker gebeuren. Vind jij het niet tenenkrommend als spelers met de neus tegen die van de scheids staan en hysterisch staan te schreeuwen?ik zeg: kappen daarmee!

20 oktober 2020 om 14:46

Daar hebben we het hier toch over? En ik vind dat goed en dat het veel vaker moet gebeuren. En er zijn mensen die dat helemaal niet vinden en dat is prima, daar is dit een forum voor.

20 oktober 2020 om 14:52

Precies! Het is niet alleen wat iemand zegt, ook de manier waarop. Dit was gewoon idioot. Bizar dat er geen tuchtzaak van komt, dat zou de positie van een scheids goed kunnen doen.

20 oktober 2020 om 14:54

En gelukkig wordt dit weekend de 6 Nations weer hervat Sloep01. Dat wordt weer genieten!

20 oktober 2020 om 16:25

Constant kante-- Het is echt storend als je gaat zeggen met schuim op zijn bek blah blah. Hou het bij de realiteit, en de realiteit is dat hij boos is en de scheids uitmaakt voor mafkees of clown. Nou dat zijn echt niet de meest kwetsende en grove beledigingen die je aan iemand adres kan doen. Ooit wel eens iemand met schuim op zijn bek gezien? Ik wel, en die mensen zijn meestal niet helemaal psychisch in orde. De tweede kaart vind ik meer dan terecht daar niet van. Emotionele jongens zul je er altijd tussen hebben, dus dat moet de mensheid maar accepteren en mee dealen, zolang die jongens het bij woorden houden. Feit is dat een scheids wat mij betrefd nimmer commentaar moet hebben op hoe een speler speelt, stay in your lane. Wellicht als die scheids dat niet had gezegd had Tananne niet het gevoel dat die al de schijn tegen heeft, en had hij zich niets eens zo boos gemaakt.

20 oktober 2020 om 17:19

Feit is dat we niet weten of de scheids dit heeft gezegd.feit is ook dat Tanana tekeer ging als een idioot.

20 oktober 2020 om 17:56

Primetime, ik zat er een beetje naast. Ik was in de war met het incident van Anour Kali met Kristoffer Peterson. Kali sloeg zijn ploeggenoot een gebroken kaak lees ik net. Dus geen neus. En de verkeerde speler ook nog. Waar ik meer op doelde was Tannane's bedenkelijke reputatie op het gebied van emotie beheersing. Ousama Tannane is bij zowel Ajax als PSV uit de jeugdopleiding gezet om disciplinaire redenen. Ook ging hij bij Las Palmas op de vuist met ploeggenoot Loïc Remy. Tannane heeft wel vake ruzie gehad met teamgenoten. In zijn periode bij Heracles Almelo kreeg hij het eens aan de stok met toenmalig aanvoerder Mark-Jan Fledderus. Kort daarna kreeg Tannane een stevige ruzie met Illias Bel Hassani waarna beide spelers uit de selectie werden gezet. Zo greep Tannane tijdens het duel Heracles – Vitesse Kelvin Leerdam met twee handen stevig bij het hoofd. Daar zou menig MMA-vechter nog van onder de indruk zijn.

20 oktober 2020 om 18:04

Okay, als je mijn dichterlijke vrijheid (want natuurlijk had hij niet echt het schuim op zijn bek staan) niet waardeert dan heb ik wel wat meer realiteit voor je. De realiteit is dat hij als een bezetene en dreigend op de scheids af kwam lopen. Op een zelfs bij emotionele voetbalwedstrijden onacceptabele wijze. Sinds wanneer is het op onze betaald voetbal velden normaal dat een scheidsrechter op een dergelijke manier benadert wordt? Bij de amateurs is dit soort gedrag schering en inslag en worden nog veel ergere dingen geroepen. Maar het begint dus allemaal wel bij de basis. Wat Tannane allemaal daadwerkelijk heeft gezegd vind ik op zichzelf weinig schokkend. Maar het gaat hier echt vooral om de agressieve en opgefokte manier waarop een speler een scheidsrechter bejegent. En ook nog eens ná zijn rode kaart doorgaat en blijft doorgaan. Als je het wilt hebben over wat storend is, dan is dã¡t vooral storend. Niemand kan tegen 'onrecht', maar zo langzamerhand is het wel tijd dat we dat excuus niet langer een vrijbrief laten zijn voor wat in essentie vooral gewoon onbeschoft en ongepast gedrag is. Je staat op een voetbalveld, met camera's en duizenden toeschouwers. Gedraag je gewoon. Iedereen kijkt naar je man! Dat is de realiteit.

20 oktober 2020 om 11:36

Dan kan je ook zeggen dat bij supporters ook emotie bij komt kijken. Onzinnig dit bericht.

20 oktober 2020 om 11:40

Klopt helemaal ook bij supporters zit emoties. Dus zo onzinnig is jouw opmerking niet. Mijn complimenten

20 oktober 2020 om 11:54

Je moet gewoon respect hebben voor de scheids. Emotie mag, maar bij te veel emotie mag je als speler best worden gestraft en ook meer dan een paar wedstrijden. Alle andere sporten zijn ook emotie en daar zie je dit ook niet.

20 oktober 2020 om 12:22

Andere sporten kennen ook emotie, maar dan zie ik dit niet terug. Waterpolo is een heel fysieke sport, maar de scheidsrechter is heilig. De bal trouwens ook na een fluitsignaal van de scheidsrechter. Waag het als tegenpartij niet om de bal dan nog aan te raken en weg te gooien.

20 oktober 2020 om 12:25

Het gaat nog niet eens puur alleen om exact wat Tannane zei. Het gaat vooral om het agressieve en opvliegende gedrag van hem. Dat je boos bent omdat je geen vrije trap krijgt? Dat snapt iedereen. Maar om dan nog zo lang op zo'n agressieve manier naar de scheidsrechter toe te komen en in zijn gezicht nog een paar keer 'mafkees' en 'clown' te gaan staan roepen? Nee, sorry. Emotie is onderdeel van het spel maar het jezelf een beetje in bedwang houden hoort daar, als je professioneel wilt voetballen, óók bij. Laten we wel zijn, het is niet dat hem in een WK finale een penalty is onthouden. Hij krijgt een keertje geen vrije trap mee. Totaal overtrokken en overdreven reactie van die Tannane en ik vind dat hij zijn handjes dicht mag knijpen dat hij niet nog een langere schorsing heeft gekregen. Die had hij wat mij betreft wel verdiend.

20 oktober 2020 om 15:00

@Bertvos: het valt inderdaad mee wat hij heeft gezegd, maar het gaat erom dat je respect moet tonen naar een scheidsrechter wat hij helemaal niet heeft plus hij is een recidivist. Ik begrijp dan ook niet dat ze hem niet verder vervolgen.

20 oktober 2020 om 16:59

Wat is kwetsbaar in jouw ogen dan? Maakt toch niet uit met wat voor woorden je scheld? De intentie is hetzelfde. Het is van de zotte als daar ook nog eens gradaties in aangebracht worden. Overigens vind ik 1 wedstrijdje prima aangezien hij alleen verbaal geweld gebruikt.

Ik denk dat dit heel slecht is voor het aanzien van de scheidsrechters. Bij bijvoorbeeld rugby zie je met hun zero tolerance in dit soort zaken dat scheidsrechters met veel meer respect worden behandeld. Nu zegt de aanklager eigenlijk dat dit geoorloofd gedrag is, onbegrijpelijk.

20 oktober 2020 om 11:05

Waarom? Hij wordt toch geschorst en raakt de scheidsrechter niet aan ofzo. Ik vind het eerder arrogant gedrag dan dat ik vind dat hij het absoluut niet kan maken. Voor iedereen is toch duidelijk dat je je muil moet houden tegen de scheids? Doe je dat niet, dan wordt je geschorst en mis je, zoals Tannane nu, een leuke wedstrijd tegen PSV. Ik denk niet dat het aanzien van de scheidsrechter veranderd hierdoor.

20 oktober 2020 om 11:09

@groninger Laat het duidelijk zijn dat er geen onderzoek word ingesteld op basis van het ingevulde wedstrijdformulier van de scheids. Hij heeft hem eraf gestuurd maar beseft ook dat hij een mens in ontwikkeling is.

20 oktober 2020 om 11:38

Daarom bezorgt deze scheidsrechter zichzelf en het hele korps een slechte dienst door niet aan te sturen op een (voor)onderzoek. Ergens zou het namelijk goed zijn geweest om Tannane hier als voorbeeld te stellen en hem langer (2 of 3) wedstrijden te schorsen. Tannane uit zich fysiek agressief (het wilde wegwerp-gebaar) en verbaal laatdunkend (het woord 'clown' is neerbuigend en in deze context dus erger dan klootzak) en dat doet enorm af aan het gezag van de scheidsrechter. Het moet duidelijk zijn dat dit van geen enkele speler getolereerd wordt. Tannane ga je wellicht niet veranderen, maar als dat betekent dat hij vaker tegen dit soort rode kaarten aan gaat lopen, dan is dat maar zo. Een club zal zo'n speler vervolgens uitzwaaien. Jammer, maar als dat nodig is om enig fatsoen in de sport - jegens scheidsrechters, tegenstanders en zelfs medespelers - terug te brengen, dan moet dat maar.

20 oktober 2020 om 11:45

Als Derksen een grapje maakt over Akwasi roept iedereen hier “ stel je niet zo aan man, je mag niks meer in nederland, die linkse tuig neemt het over”, nu roept hij uit frustratie clown en mafkees, d Egmond heeft zelf gezegd dat hij veel ergere dingen gehoord heeft die niet bestraft zijn, en opeens moet hij hard gestraft worden en als voorbeeld dienen. Bahbah dat is pas een wazige Nederland waar we in beland zijn, die dubbelzinnigheid komt niemand ten goede.

20 oktober 2020 om 11:59

@ehvmrc haal even compleet ongerelateerde zaken bij elkaar, manmanman. Je mag ook agenten niet beledigen. Agenten en Scheidsrechters hebben toch vergelijkbare klussen.

20 oktober 2020 om 12:17

Tannane hoeft voor mij niet harder te worden gestraft. Maar rood en schorsing lijkt me gewoon terecht. En dat er dingen worden geroepen die erger zijn dan clown, maar niet worden gestraft, dat moet dan maar eens worden aangepakt he. In eerste instantie op dezelfde manier als bij tannane. Geel. En doorgaan is rood.

20 oktober 2020 om 13:41

Dat kan niet, die worden geroepen in volle stadions als de scheids het niet hoort.

Ik vind dit geen goede zaak. Er moet een onderzoek komen om 1) vast te stellen of Tannane zich inderdaad te veel heeft laten gaan en 2) of de scheids inderdaad gezegd heeft wat Tannane claimt. Beide zijn een onderzoek waard. Ik vind dat we in het voetbal eenzelfde respect voor scheidsrechters moeten creëren als in het rugby, maar dan moeten scheidsrechters dat ook kunnen afdwingen.

20 oktober 2020 om 12:03

Of het incident is gebeurd en we laten het erbij wanneer beide partijen het willen sussen, tannane heeft spijt, wedstrijden tegen ADO deels gemist en geschorst voor PSV. Kennelijk vindt de scheidsrechter het zo ook prima, dan lekker doorgaan.

20 oktober 2020 om 12:04

Ik denk dat die clown van een Tannane wel inziet dat ie zich als een mafkees heeft gedragen Maar laten we wel het huisje bij het schuurtje laten: het kan niet zo zijn dat we het beschadigde ego van een scheidsrechter hoger in de rangorde plaatsen van het fysiek van spelers. Er worden ernstigere overtredingen gemaakt, dan het schelden op een scheidsrechter, waar minder snel een kaart voor wordt getrokken door diezelfde scheidsrechter. Daarmee praat ik het niet goed, maar zet ik het wel in perspectief. En zoals je zelf aangeeft: een scheidsrechter moet het respect ook zelf kunnen afdwingen. Als hij Tannane had laten uitrazen en zich dan bij hem had geroepen, had ie veel meer respect afgedwongen. Zo deden de topscheidsrechters het vroeger ook. Respect komt van 2 kanten.

20 oktober 2020 om 12:22

Moet de scheidsrechter respect tonen door m uit te laten razen? Grappig. Daarmee geef je iedere tannane in principe de mogelijkheid tekeer te gaan. En nu gebruik je dan het woord mafkees en clown. Wat dan de volgende keer? Op t moment dat je laat razen, maar besluit toch geel te geven vanwege woordgebruik, krijg je dat gezeur weer. Nee. Tannane kan ook respect voor de scheidsrechter tonen door niet te keer te gaan.

20 oktober 2020 om 12:42

@dnsdkr Ik zet, zoals jij het noemt, het ego van de scheids, dus wel boven het fysiek van de spelers. Een scheidsrechter doet namelijk niet mee aan het spel. Hij is een neutrale man die de wedstrijd in goede banen moet leiden. Dat hij daarbij een fout maakt kan gebeuren, maar daarbij hoeft hij beledigingen niet te accepteren en dat moeten we ook niet willen. Een speler weet dat hij begint aan een wedstrijd waar fysiek spel toegestaan is en er het risico op een blessure aanwezig is.

20 oktober 2020 om 12:49

@fcg95: Oke, op dat punt we agree to disagree. Jij bent hierin meer van het principe en de hierarchie (en dat is prima, ik snap je hierin zeker wel), ik ben wat meer van de praktische aard: een gescheurde kruisband door een overtreding doet meer pijn dan een gedeukt ego.

20 oktober 2020 om 12:56

@yoda: Eigenlijk zou eens terug moeten kijken naar Van den Ende en (helemaal mijn held als scheidsrechter vroeger): Colina! Dan zou je zien wat ik bedoel. Deze scheidsrechters dwongen zoveel respect af door op het juiste moment de juiste dingen tegen spelers te zeggen, zonder meteen met 2x geel binnen 30 seconden te wapperen. In een docu vertelde Van den Ende eens: "de eerste reactie is prima, die mag een speler geven, als ie dan doorgaat, dan vraag ik hem of ie zin heeft om lekker op t bankie in de dugout te gaan zitten. Meestal hield ie daarna zn mond wel." Persoonlijk hou ik van scheidsrechters die in de geest van de wedstrijd kunnen en durven te fluiten.

20 oktober 2020 om 13:23

@dnsdkr Die kruisband doet net zoveel zeer zonder overtreding hoor, kan ik uit vrij recente ervaring vertellen Een groot deel van mijn redenering komt van het voorbeeld wat gesteld wordt op het professionele veld: Het is acceptabel om met het hele team het gezag op te zoeken en te beledigen als je het niet eens bent met de beslissing. Dit weerkaatst op geweld tegen scheidsrechters op amateurvelden, maar ook op de maatschappij. Je ziet overal dat mensen met gezag, en tegenwoordig zelfs bestuurders, lastig gevallen worden tijdens hun werk, omdat het schijnbaar acceptabel is. Ik zeg niet dat het de oorzaak is, maar het stelt wel een voorbeeld van wat tegenwoordig acceptabel is ten opzichte van scheidsrechters, maar ook agenten, brandweer, ambulance, zelfs politici.

20 oktober 2020 om 13:35

@fcg95: Klopt, daar heb je ook 100% gelijk in. Mensen worden ook mondiger en 'gezag' is voor velen een scheldwoord, want de ander is toch niks meer dan de ene.

Enigszins blij dat ze geen onderzoek instellen. Hij laat zich al veel minder vaak gaan als dat hij deed in begin van zijn voetballoopbaan. Extra straffen zou niet de juiste medicijn zijn, zo’n jongen de ruimte geven om zichzelf te verbeteren is noodzakelijk. Er is niks zo moeilijk als het veranderen van gedrag en als je als team een paar x op je tanden kan bijten zodat deze jongen kan excelleren en zichzelf kan verbeteren in gedrag, dan verander je ook zo’n jongen’s leven in positieve zin, iets wat hij zal nodig hebben na zijn voetbalcarriere. Bravo knvb en scheidsrechters.

20 oktober 2020 om 11:19

Het is geen rehabilitatie ofzo, het is profvoetbal. Hij moet geen speciale behandeling krijgen omdat hij een moeilijke jongen is. Hij moet dezelfde behandeling krijgen als ieder ander.

20 oktober 2020 om 11:27

Iedereen is anders. Tuurlijk sta je niet boven het rechts om die reden, maar zeggen dat iedereen dezeltde behandeling moet krijgen is achterhaald

20 oktober 2020 om 12:01

Het lijkt me niet heel handig wanneer we in een sport voor iedereen andere regels laten gelden. We gaan harde tackles van zuid amerikaanse spelers in Nederland toch ook niet anders behandelen.

20 oktober 2020 om 11:33

Ik hoop dat dit sarcastisch bedoeld is. Dus omdat hij zich minder vaak laat gaan dan voorheen moeten we het maar accepteren? Hij doet het waarschijnlijk minder vaak dan voorheen omdat hij nergens meer aan de bak zou komen anders. Dus straffen is de enige oplossing. Ik vond zijn taalgebruik niet kunnen, maar zijn agressieve houding richting de scheidsrechter vond ik nog veel erger. Door dit soort gedrag lopen amateurwedstrijden uit de hand.

20 oktober 2020 om 11:51

hij moet dezelfde behandeling krijgen als ieder ander. Dus puur om het feit dat hij op tv komt mag hij geen menselijke gebreken laten zien? . Ik word toch ook niet publiekelijk gestraft als ik mijn emoties niet kan beheren. Omdat hij voetballer is moet hij zich maar beheersen? Mag hij niet als alle andere mensen met een gedragsprobleem zijn? Er is niks zo moeilijk als gedrag veranderen, dat gaat in stappen. Wie zegt dat straffen in dit geval goed is zou zich moeten verdiepen in de psychologie achter gedragsveranderingen. Dan weet ik 100% zeker dat je er anders tegenaan zult kijken.

20 oktober 2020 om 12:00

@ehvmrc jij wordt ook gestraft als je je emoties niet kan beheersen t.o.v. een handhaver. Als jij een agent een klootzak of mafkees noemt heb je het risico dat je een boete krijgt en als je het te ver doorvoert willen ze je ook wel een nachtje meenemen.

20 oktober 2020 om 13:43

Precies wat ben ik blij dat een scheidsrechter geen handhaver is, een handhaver is een ambtenaar en een scheidsrechter niet. 2 verschillende (juridische) werelden

20 oktober 2020 om 14:27

Juist, met de overeenkomst dat ze in hun vakgebied overtredingen registreren en bepaalde vergrijpen bestraffen. Tevens hebben ze geen persoonlijk belang bij 1 of andere uitkomst, zijn ze onpartijdig en toch worden ze lastig gevallen en beledigd wanneer ze in de ogen van bepaalde mensen een verkeerde beslissing nemen. Vind je ook dat we mensen die agenten beledigen maar minder zwaar moeten straffen omdat ze gedragsproblemen hebben?

20 oktober 2020 om 15:14

Volgens mij is straffen altijd een manier voor gedragsverandering. Is hier niet vrijwel het hele rechtssysteem op gebaseerd? Als je iets doet wat niet mag, dan wordt je gestraft.

20 oktober 2020 om 16:16

Het is een manier voor gedragsverandering. Er is ook nog het feit dat het slachtoffer genoegdoening verdient. In dat opzicht is zwaarder straffen bij een zoveelste overtreding verdient.

Persoonlijk ben ik van mening dat Oussama Tannane voor zijn misselijkmakende en verwerpelijke gedrag tijdens ADO Den Haag - Vitesse een schorsing van minimaal drie wedstrijden heeft verdiend. Deze opgefokte Vitesse-speler zou onderhand moeten weten hoe je je enerzijds in het veld moet gedragen. En dat je anderzijds ook een voorbeeldfunctie hebt als Eredivisie-speler .

20 oktober 2020 om 11:16

Dat voorbeeld is nu toch getoond? Elke vader kan tegen zijn zoontje zeggen dat ze normaal moeten doen tegen de scheidsrechter. Anders kunnen ze de week erna niet voetballen met hun vriendjes. Ik vind 1 wedstrijd schorsing genoeg.

20 oktober 2020 om 11:36

Het voorbeeld is veel te zwak, het zoontje leert nu dat je de scheidsrechter mag beledigen en pas als je het structureel doet je 1 wedstrijdje schorsing krijgt. Er moet respect zijn voor de scheidsrechters, als je je zo laat gaan mag je wat mij betreft een wedstrijd of 4 langs de kant staan.

20 oktober 2020 om 11:35

'persoonlijk ben ik van mening dat Oussama Tannane voor zijn misselijkmakende en verwerpelijke gedrag tijdens ADO Den Haag - Vitesse een schorsing van minimaal drie wedstrijden heeft verdiend.' Minimaal drie wedstrijden voor 'fucking clown' en 'mafkees'? Maar op basis waarvan dan? Lex Immers kreeg ooit twee duels, waarvan 1 voorwaardelijk, omdat hij zich laat tegen, ik dacht, Luinge. Ik weet alleen niet meer precies wat Lex Immers precies zei... Edit: Ik had het even opgezocht. Immers zou tegen Luinge hebben gezegd: ' Kan-ker scheids, kut scheids, flikker op'. Dit resulteerde in een schorsing van maar twee wedstrijden (waarvan 1 voorwaardelijk) Leonid Slutsky werd twee wedstrijden geschorst, omdat hij 'commentaar' had op Gã¶zã¼bã¼yã¼k en daarmee de arbritage in diskrediet zou hebben gebracht (dacht ik). Kenneth Perez hoefde maar 5 wedstrijden bankieren voor 'hey kan-ker neger'. Hoeveel wedstrijden kreeg Dick Advocaat toen hij Kuipers of Nijhuis ofzo uitschold voor oetlul? Een wedstrijd? Als bovenstaande klopt, dan zou minimaal 3 wedstrijden voor 'fucking clown' en 'mafkees' wel erg royaal zijn...

Ik zal wel de enige zijn, maar ik vind best dat de scheidsrechter over zijn hart kan strijken en die tweede gele kaart in zijn binnenzak mag houden als iemand Mafkees roept. Zo erg is dat nou ook weer niet. Roep hem bij je geef hem een laatste waarschuwing en verder met de wedstrijd. Het zou anders zijn als hij met ziektes scheld bijvoorbeeld, mafkees valt nog alleszins mee.

20 oktober 2020 om 11:21

Absoluut niet eens. Mafkees is gewoon een belediging, en hoewel minder erg dan de meeste beledigingen, vind ik elke belediging minstens een gele kaart. De ergere, zeg maar alles erger dan klootzak, direct rood. Respect voor de scheids, ook al maakt hij een fout.

20 oktober 2020 om 11:48

Ben ik het niet direct mee oneens, maar de scheidsrechter geeft direct, na een enkele mafkees, een tweede gele kaart. Ik vind dat je wanneer je een rode kaart geeft je in sommige gevallen, zoals deze, ook wel eens over je hart kan strijken en hem een waarschuwing kan geven. Stopt hij dan niet kun je hem altijd nog een tweede gele kaart geven. Voetbal is emotie.

20 oktober 2020 om 12:24

Waar ga je dan de grens stellen als je mafkees accepteert? Moeten we dan een lijst opstellen van woorden die je wel en niet mag zeggen? En dan duidelijk articuleren, zodat er geen verwarring ontstaat.

20 oktober 2020 om 12:29

Dat is ondoenlijk. Er wordt regelmatig een tweede kaart op zak gehouden, waar in een situatie zonder kaart die gewoon wordt getrokken. Dat vind ik hier vergelijkbaar. Op Mafkees volstaat ook wel een waarschuwing, mijns inziens.

20 oktober 2020 om 12:50

@ Dr.mario maar die waarschuwing heeft hij al gehad toen hij de eerste gele kaart kreeg, want die kreeg hij namelijk ook al voor commentaar en een grote bek naar de leiding, hij had bij zichzelf te rade moeten gaan en niet door moeten blijven tieren.

20 oktober 2020 om 11:26

Het woord mafkees is niet heel erg inderdaad, maar de manier waarop hij door blijft jammeren vind ik onacceptabel en daarom vind ik de tweede keer geel terecht. Tannane had na de eerste gele kaart gewoon zijn mond moeten houden, ongeacht of hij het met de scheids zijn beslissing eens is of niet. Overigens krijg ik door de verhalen achteraf de indruk dat dit niet de eerste keer was in de wedstrijd dat Tannane en Martens een onderonsje hadden.

20 oktober 2020 om 11:50

Tweede gele kaart krijgt hij na 1x mafkees zeggen, het door jammeren gebeurde toen hij al rood had.

20 oktober 2020 om 12:03

Helemaal mee eens, de scheidsrechter heeft blijkbaar zelf nooit gevoetbald. Af en toe moet je zoiets aanvoelen en langs je heen laten glijden. Laat op die manier zien dat je boven hem staat.

20 oktober 2020 om 12:06

Dr Mario nou nee hoor! Ik sta helemaal achter jou, poeh poeh het is wat zeg! Mafkees en Clown wat erg zeg, zolang er niet met scheldwoorden word gescholden heb ik er geen problemen. mee! Was het helemaal eens met Derksen en Van der Gijp gisteren.

20 oktober 2020 om 12:13

Het gaat ook niet zozeer om wat hij roept, maar om de manier waarop én dat je nadat je hier al geel voor hebt gekregen nog als een bezetene door blijft gaan. Meer dan een wedstrijd schorsing gaat mij ook wat ver, maar ik vind het terecht dat hij uiteindelijk rood kreeg. - En al helemaal als je het moment er bij betrekt. Zoals ik de beelden bekijk (ik heb het niet uit een andere hoek gezien) is het ook helemaal geen overtreding, of in ieder geval niet een of andere doodschop. Als je flink wordt geraakt kan ik me die emotie nog iets meer voorstellen. Nu is er in mijn beleving niet eens sprake van een overtreding en maakt het de reactie wat mij betreft extra onnodig en overdreven.

20 oktober 2020 om 12:45

Heb je een punt mee Stephan, was wel wat agressief. Maar ik denk dat het zelf had laten glijden, wat Derksen ook zei je weet dat deze jongen een beetje 'gek' is.

20 oktober 2020 om 12:25

Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ermee kan leven dat Tannane rood heeft gekregen gezien hij zich gewoon dient te gedragen, heb ik ook het idee dat het de scheids wel goed uitkwam en heel hijgerig erop zat. In de studio zeiden ze nadien al dat het meespeelt dat er geen publiek zit en een scheids dus letterlijk alles kan horen (alsmede de mensen thuis) dus dat dit mogelijk beinvloedt hoe hij met een dergelijke situatie omgaat. Verder moet ik zeggen dat ik mij kan inleven in Tannane's irritatie (gezien het grote aantal overtredingen wat hij te verwerken krijgt in een wedstrijd en waar hij met regelmaat nou niet bepaald de scheids met zich mee heeft vanwege ogenschijnlijk zijn uitstraling), echter geeft hem dit nogmaals geen excuus om zich te misdragen richting de scheids. Volgens de statistieken van de Eredivisie zelf, heeft Tannane al 22 overtredingen ondergaan, het hoogste aantal in de competitie. Hetgeen wat ik wel ietwat schandelijk vind is dat naar verluid de scheids zich wou bemoeien met de speelstijl van een speler. Een trainer die kan verkondigen richting zo'n jongen, als je minder geschopt wil worden moet je misschien minder uitdagen en minder lang de bal bij je houden (alsmede onnodige uitlokkende acties willen maken), echter heeft een scheids daar helemaal niks mee te maken en dient die zich gewoon aan de feiten te houden van wat hij ziet.

20 oktober 2020 om 13:32

Nee hoor je bent niet de enige, ik lach hier eigenlijk meer om. Kom op zeg... mafkees... valt reuze mee. Gebeurt vanuit emotie en dit hoort toch ook deels in het voetbal. Wat je zegt, als die met ziektes had gescholden dan was het een heel ander verhaal.

Hij krijgt zijn tweede gele kaart nadat hij 1x mafkees heeft gezegd. Die uitbarsting volgt daarna pas. Had de scheidsrechter die ene mafkees gewoon genegeerd hadden ze door kunnen voetballen.

20 oktober 2020 om 11:37

Als de scheidsrechter eerder gefloten had was het ook niet gebeurd, maar vooral belangrijk. Als hij gewoon geaccepteerd had dat de scheidsrechter bepaald wat er wel en niet mag, was er helemaal niets gebeurd. Schelden tegen de scheids is stom en je loopt het risico dat je er (terecht) wordt uitgestuurd. De ene scheidsrechter accepteert iets meer dan de ander, maar een gele kaart, omdat je je als een idioot gedraagt is stompzinnig en als ik coach was, een reden voor een extra interne strafmaatregel

20 oktober 2020 om 11:37

Dat is 1x te veel, dus niet bestraft worden. Het verbaast me hoeveel mensen het normaal vinden om een scheidsrechter te beledigen.

20 oktober 2020 om 12:46

Dvv20 beledigen? Houd toch op man, clown en mafkees het is wat zeg. 🙄

20 oktober 2020 om 13:29

Daar gaat het niet om, je houdt gewoon je mond tegen de scheidsrechter. Zou je het waarderen als hij zo tegen je moeder tekeer zou gaan? Nee, waarom dan wel tegen een scheidsrechter.

20 oktober 2020 om 11:38

Had hij zijn mond gehouden de 1e x dan was er ook niks aan de hand geweest.

20 oktober 2020 om 11:38

Mwuah vind het gewoon beledigen van de scheids. Mafkees is dan nog niet het ergste woord uit het woordenboek dus je zou het idd met een waarschuwing afkunnen, maar ik vind geel wel een terechte straf

20 oktober 2020 om 11:42

Ik ben benieuwd hoe consequent ze dit gaan toepassen dan. Nu de stadions leeg zijn gaan we alles horen wat er gezegd wordt.

De scheldwoorden die hij gebruikt zijn inderdaad niet echt kwetsend, maar dit is toch geen gedrag dat we moeten gaan tolereren? Kijk is naar andere sporten. Dan is het toch lachwekkend hoe voetballers tegen de scheids tekeer gaan. Wordt het niet eens tijd dat we dat een halt gaan toeroepen? Dit is een extreem voorbeeld, maar ook dat constante commentaar leveren altijd moet eens stoppen.

20 oktober 2020 om 11:20

Het zit er in het voetbal al zo in dat je gewoon los mag gaan tegen een scheidsrechter. Iemand poste hier gisteren ook een opmerking over scheidsrechterproblemen bij amateurclubs. Wie leent zich er nog voor om op een vrije zaterdag/zondagmiddag 90 minuten lang gezeik aan te moeten horen. We zijn het allemaal als normaal gaan zien dat het er bij hoort.

20 oktober 2020 om 11:22

Ik heb mijn laatste wedstrijd ooit gefloten, nadat ik eerder vaak bij de f-jes en e-tjes met plezier floot, ik een c-tjes wedstrijd kreeg, en de voetballers zo ontzettend vervelend waren, en de coaches nog erger. Daar had ik helemaal geen zin meer in joh.

20 oktober 2020 om 11:30

Precies! Waarom zou je in godsnaam nog vrijwillig elk weekend als pispaaltje op zo'n veld gaan staan? Totaal geen eer aan te behalen. En de amateurs maar zeiken dat er geen fatsoenlijke scheidsrechters beschikbaar zijn bij hun wedstrijden...

Toornstra geeft iemand een doodschop niks aan de hand en van mafkees zeggen wilden ze een zaak van maken,echt dommigheid van de knvb

20 oktober 2020 om 11:30

Die van Toornstra was heel duidelijk al beoordeeld, de uitbarsting van Tannane (na de rode kaart) was nog niet duidelijk of die beoordeeld was. Daar zijn regels over, dus volkomen logisch. Daarmee bedoel ik dat hoe de regels gevolgd worden logisch is, niet de regels zelf, want die voorkomen bijvoorbeeld ook schorsing voor Pickford.

20 oktober 2020 om 11:33

En het duwen en trekken van de VVV speler was een zogenaamde overtreding van Martins Indi, waardoor zijn ploeg een penalty kreeg. Gewoon andere situaties

Ik gaf gister in een ander bericht aan dat ik zijn uitbarsting niet echt vond matchen met de termen 'inzinking' en 'compleet door het lint gaan'. Nadat ik de beelden nog een keer terugzag, kwam ik tot de conclusie dat ik me liet leiden door de dingen die hij zei. De houding die hij erbij had, vond ik achteraf gezien toch wel vreemd Je zag echt dat hij even 'vastliep', omdat hij wellicht het idee had dat er niet naar hem werd geluisterd en hem onrecht werd aangedaan.ik ben niet zo goed op de hoogte hoe de Knvb dit soort situaties doorgaans beoordeelt en wat voor schorsing passend zou zijn, maar erg spannend is een schorsing doorgaans niet. Een aantal leden had het over (minimaal) 5 wedstrijden schorsen, maar dat zou wel erg royaal zijn. Kenneth Perez z'n 'hey kan-ker neger' leverde maar 5 wedstrijden schorsing op. 'mafkees' of 'fucking clown' is niet echt fris, maar mijns inziens geen 5 wedstrijden waard dan.ik ben wel benieuwd hoe Vitesse met hem zal omgaan, want je wil als club zijnde niet herhaaldelijk in de positie verkeren dat je je beste speler kwijtraakt, omdat z'n hoofd zo nu en dan heet wordt.

20 oktober 2020 om 12:17

Eens apocalyps. De woorden vond ik ook niet erg. Maar het schuimbekken en de diep agressieve houding gingen flink te ver. Viel me mee dat hij de scheids niet hoekte. 5 wedstrijden schorsing is me teveel, 2 had ik passender gevonden. De heren bij VI vonden het helemaal niets aan straf waard. Meningen verschillen.

20 oktober 2020 om 12:56

@twenteov, Ik verbaasde toen Derksen begon over zijn houding, want ik had verwacht dat hij dit openlijk zou afkeuren. Eigenlijk vind ik het van de zotte dat je als arbiter, in dit soort gevallen, rekening moet houden met iemands karakter of het gegeven dat een speler zo nu en dan uit zijn slof kan schieten. Hij had er een aparte term voor 'agressieabsorberendepersoonlijkheid' of iets in die trend?qua straf zou, als je kijkt naar eerdere veroordelingen, 2 wedstrijden eigenlijk al teveel zijn, maar ik vind wel dat de Knvb toch wat harder hier tegen mag optreden.

Ik vond het belachelijk dat Derksen én Renee dit gedrag gisteren goed praatte. Toen zeiden ze dat je rekening moet houden met het temperament van elke speler. Dat je snel opgefokte spelers juist minder snel moet straffen. Elke speler moet gewoon gelijk behandeld worden. (Als je deze logica ooit zou toepassen, zou je juist keurige spelers minder snel hardstraffen, mochten ze een uitval hebben, vind ik)

1 wedstrijd is genoeg. Het was dom en het zal bij hem nog wel een keer voorkomen, maar tot die tijd kunnen we weer genieten van hem. Vitesse zal dit ook incalculeren, want daarom speelt Tannane bij Vitesse. Datzelfde geldt voor iemand als Bazoer. Qua talent zijn dat spelers voor minimaal de Nederlandse top.

De kat van het toelaatbare word nu wel laag neergelegd.spelers mogen dus vanaf nu bijna alle onterende woorden tegen de scheids roepen.top gedaan Knvb dit niet bestraffen, geeft aan dat je weinig respect voor de scheidsrechter mag hebben, goed voorbeeld voor de jeugdige kijkers/lezers.

Ik neem aan dat Vitesse zelf maatregelen neemt, dit was niet acceptabel

20 oktober 2020 om 12:54

Ik denk het niet, er zijn weinig clubs die in deze tijd hun eigen selectie gaan benadelen.die gaan echt alleen maar aan zichzelf denken, verschuilen achter "hij heeft toch sorry gezegd".

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de aanklager van de Knvb dit voorval laat voor wat het is omdat scheidsrechter Martens ook niet helemaal vrijuit gaat. Maar Tannane zal met dit gedrag weer heel het seizoen gezocht worden door de scheidsrechters. Hij doet er goed aan om zichzelf wat meer in toom te houden. Ook als er sprake is van provocatie.

Wat een wanvertoning van de KNVB. Dit gedrag moet je keihard aanpakken. Door dit te tolereren rechtvaardigen ze dit soort gedrag en wordt dit de nieuwe norm!? Volstrekt belachelijk!

Ik kan er werkelijk waar met mijn kop niet bij dat dit infantiele gedrag doodleuk wordt goedgekeurd. Een volwassen kerel die compleet uit zijn panty gaat omdat meneer zijn emoties niet onder controle heeft. Je hebt je maar in te houden en anders stap de ring of kooi in. Je hebt met respect om te gaan met elkaar. Wat is dit voor belachelijk voorbeeld naar jongere generaties? En dan hoor ik tot overmaat van ramp dat Derksen en Gijp dit gedrag goed aan het praten zijn. Super gehandeld van de scheids; zo zouden er meer mogen optreden. Wat mij betreft mogen ze de handelswijze bij rugby aanhouden!

20 oktober 2020 om 12:01

Ja dat snapte ik gisteren ook al niet. Dit zijn de heren die abnormaal gedrag niet tolereren maar nu omdat het een Nler met Marrokaanse achtergrond is spelen ze een beetje toneel om doe zogenaamde groepering een beetje te pleasen. Het is van niemand acceptabel om dit gedrag te tolereren. Je moet respect hebben voor de scheidsrechter en slikken als je helaas een keer verkeerd beoordeeld wordt. Laat hem eens zo tegen zijn vader schreeuwen en hij krijgt een hoop klappen, niet normaal. Keihard aanpakken, een precedent scheppen nu en uitvoeren bij elke herhaling van elke speler. Als de Knvb dit toelaat zijn ze slap en bezig het voetbal te gronden te richten laat staan de veiligheid van scheidsrechters weer eens op het spel te zetten. Of zijn ze Nieuwenhuizen alweer vergeten!?!?!?

20 oktober 2020 om 12:33

'dit zijn de heren die abnormaal gedrag niet tolereren maar nu omdat het een Nler met Marrokaanse achtergrond is spelen ze een beetje toneel om doe zogenaamde groepering een beetje te pleasen.'sinds wanneer houden die heren zich bezig met de sentimenten van 'gedesintegreerde' auslandertjes, die hier tegen alles wat Nederlands is ageren en de boel willen overnemen? Denk je echt dat zij, al alles wat ik gezegd, Nederlanders met Marokkaanse roots willen pleasen?dat Tannane hiermee wegkwam lag eigenlijk in de lijn der verwachting, als je kijkt naar eerdere veroordelingen.lex Immers hoefde voor zijn tirade naar Luinge - 'Kan-ker scheids, kut scheids, flikker op' - maar twee wedstrijden te bankieren, waarvan 1 voorwaardelijk.leonid Slutsky hoefde voor zijn 'commentaar' op Gözübüyük maar 2 wedstrijden te brommen. Daarbij werd hem het verwijt gemaakt dat hij de arbiters van de Knvb in diskrediet zou hebben gebracht. Dat is mijns inziens een zwaar verwijt, om vervolgens maar 2 wedstrijden te krijgen?kenneth Perez schreeuwde 'hey kan-ker neger' naar Siebert en hoefde maar 5 wedstrijden te bankieren.tja, wat zou Tannane voor 'mafkees' en 'fucking clown' dan moeten krijgen?

20 oktober 2020 om 13:04

10 wedstrijden schorsing, een scheidsrechterscursus afmaken tot weer speelgerechtigd te zijn, een boete van 50.000 Euro van Vitesse en een voorwaardelijk ontslag bij herhaling.

20 oktober 2020 om 20:49

Je gaat bent duidelijk een voorstander van onevenredig zwaardere straffen ten aanzien van Nederlandse spelers met Marokkaanse achtergrond . Als zelfs Lex Immers en Kenneth Perez niet zo zwaar gestraft werden, dan gaat er logischerwijs niks bijzonders gebeuren met Tannane...

21 oktober 2020 om 11:47

Haha, maar ik zei niet dat ik Immers en Perez minder zwaar zou straffen dus jou redenatie gaat helaas niet op. Ik geloof in gelijkheid, wat lastig is, geef ik toe, maar je moet het wel proberen zo goed mogelijk te blijven doen ondanks vooroordelen, ondanks persoonlijke voorkeuren etc. Wat ik zeer schadelijk vind is misdragen ten opzichte van scheidsrechters. Buiten dat voetballers zich professioneel dienen te gedragen zijn ze een voorbeeld voor de jeugd in goed en slecht gedrag. Dit gedrag moet je niet toleren en afdoen met een slap strafje want morgen wordt er weer een amateur scheidsrechter de dood ingejaagd door een paar infantielen die het onjuist interpreteren. De Fifa, Uefa en Knvb moeten veel scherper zijn op dit soort zaken. Ben zelfs geen scheidsrechter, nooit geweest, maar kan me super irriteren hoe in het amateurvoetbal spelers, leiders e publiek scheidsrechters benaderen, totaal geen respect en geen dank voor wat zij doen, het mogelijk maken van voetbalwedstrijden. En daarom moet Tannane, in dit geval hij zo'n straf krijgen volgens mij, en elke andere na hem ook.

20 oktober 2020 om 12:11

Hoezo vind jij dat dit gedrag wordt goedgekeurd? Hij krijgt rood en een schorsing, dan wordt zijn gedrag daarmee toch niet goedgekeurd? Alleen doen sommigen net alsof deze man met een smerige overtreding iemands been heeft gebroken en eisen daar ook een soortgelijke strafmaat in. En dat is natuurlijk niet helemaal realistisch.

hij moet dezelfde behandeling krijgen als ieder ander. Niet omdat hij voetballer is moet je hem harder straffen. Ik word toch ook niet publiekelijk gestraft als ik mijn emoties niet kan beheren. Omdat hij voetballer is moet hij zich maar beheersen? Mag hij niet als alle andere mensen met een gedragsprobleem zijn? Moet hij een robot zonder emtoties zijn als hij een carriere als voetballer najaagt? Waar moeten die spelen? Pschycolympics???

Matige straf. Ik had 2 wedstrijden rechtvaardiger gevonden. Hij ging wel enorm over de scheef om een overtreding (als het er al één was) van niets in een wedstrijd die ze al aardig in de tas hadden zitten. Als hij nu een doodschop had gehad had ik mij er wel iets bij voor kunnen stellen. Hij komt erg goed weg in mijn ogen.

Best grappig die reacties hier eigenlijk! Ik vind 1 wedstrijd schorsing meer dan op z'n plaats. Daarnaast vind ik het wel wonderbaarlijk, dat niemand het heeft over het gedrag van de scheidsrechter! Om tegen een speler te zeggen, “ Je moet niet zo gaan pingelen, anders fluit ik niet meer” vind ik echt wel te ver gaan! Je moet je als scheidsrechter ook gewoon professioneel gedragen en je houden aan de regels, dit is gewoon machtsmisbruik. Ik zou ook flippen, als zelfs een scheidsrechter niet rechtvaardig handelt😉

Bijzonder..dus je mag een speler schoppen als hij een tegenstander met een individuele actie voorbij wil? Daar heeft de scheids niks over te zeggen neem ik aan. Pingelen is toch toegestaan?

Als die scheids zich met zijn spel heeft bemoeid (minder pingelen), dan hoeft Tannane hier ook geen straf voor te krijgen. Dan lok je zo'n reactie ook gewoon uit. En het is nou niet zo dat Tannane hele ergen dingen geroepen heeft.

20 oktober 2020 om 12:50

Twee dingen. 1. "als". We weten niet of scheidsrechter Martens dit daadwerkelijk heeft gezegd. Vooralsnog is het enkel een stelling van Tannane, onderdeel van zijn spijtbetuiging, die daardoor overigens aan kracht inboet. 2. Zelfs als de scheidsrechter dat gezegd zou hebben, dan rechtvaardigt dat nog steeds niet het gedrag van Tannane. Die kan zich daar later, op beschaafde toon, over beklagen bij de Knvb.

20 oktober 2020 om 15:39

Twee dingen. 1. "Als" is het woord waar ik de zin mee begin. 2. "Ik zeg niet dat het zijn gedrag oke is, maar dat is gedrag van de scheids net zo kwalijk is.

Had van mij wel 2 of 3 wedstrijden mogen krijgen. Voetbal is een emotiesport. Maar tevens heb je ook een voorbeeldfunctie. Straks gaat iedereen de scheids maar uitschelden voor slechts een kaart.

Dit soort uitvallen moeten ok niet te zwaar bestraft worden. Emoties horen bij voetbal lijkt me en een keer over de schreef kan, maar dan heb je de kans om een wedstrijdje te brommen. Meer zou ook totaal niet in vergelijking staan met de overige overtreding die op de velden voorkomen. Kijk alleen al naar de overtreding van tornstra of de overtreding op van dijk

Terecht natuurlijk. 2x geel is 1 wedstrijd. Zou heel raar en niet zuiver zijn als Tannane (vanwege reputatie?) zwaarder gestraft zou worden. Mafkees is niet zo’n grove verwensing. Bovendien kan deze scheids ook de hand in eigen boezem steken.

Als de Knvb hier maar een wedstrijd schorsing voor geven en dus geen onderzoek starten zal Dhr. Martens zelf wel hebben aangegeven dat hij inderdaad tegen Tanane heeft gezegd dat die niet moet pingelen anders fluit ik niet meer voor een overtreding. Om ophef hierover te voorkomen laten ze het dus maar bij 1 wedstrijd schorsing.

Ik zou als ik Letsch was Tannane zelf nog 1 extra wedstrijd hebben geschorst. Het teambelang gaat voor het belang van Tannane. Straks heb je van die jeugdspelers die fan van Tannane zijn en dan denken dat ze ook bij iedere beslissing van de scheidsrechter die in hun nadeel uitvalt kunnen gaan staan schreeuwen tegen de scheidsrechter en teamgenoten. Een profvoetballer heeft een voorbeeldfunctie. Tannane vindt blijkbaar zijn eigen frustratie belangrijker dan het teambelang en zijn voorbeeldfunctie.

Gewoon belachelijk weer een afgang bij de KNVB ,als je dit doet bij de amateurs krijg je gelijk een word je van veld gestuurd en gelijk een schorsing en een boete en je kan ook niet en beroep want dan word de schorsing gewoon meer

Alleen het feit al dat Tannane "spijt" betuigd maar vervolgens aangeeft dat het eigenlijk aan de scheidsrechter ligt toont al aan dat Tannane een langere schorsing verdiend om over zijn gedrag na te denken. Iedereen moet gewoon beseffen dat je zo niet tegen een scheidsrechter doet.

20 oktober 2020 om 17:51

Maar wat als de scheids echt commentaar heeft op zijn spel? Waar bemoeit hij zich mee.... Dat kan toch ook niet als beginsel..

Zijn er hier nog Vitesse fans die regelmatig gaan kijken op de training? Is Tannane nu gewoon iets te zwaar of is het net als Adama bij Wolves vooral spierkracht? Het kan ook komen door die half opgetrokken sokken, maar ik vind Tannane er nog altijd niet super afgetraind uitzien. Nog los van z’n weerbarstige karakter. Zo jammer, want er zit zoveel voetbal in die jongen...

22 oktober 2020 om 09:02

Volgens teamgenoten is hij afgetraind en is het inderdaad spiermassa

En zou een Vitesse niet nog tegen de rode kaart in beroep kunnen gaan? Ik weet niet wat er door de scheids na afloop is gerapporteerd maar als je luistert wat er gezegd is is het niet echt kwetsend.

Nogmaals 2x geel in één wedstrijd is de volgende wedstrijd toekijken. Één keer geel en direct rood is iets voor de tuchtcommissie. Tanane kreeg 2x geel! Ik had ook niets anders verwacht dan 1 wedstrijd schorsing!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren