Antony emotioneel: ‘Ik zag vuurgevechten tussen gangsters en de politie’

Dinsdag, 20 oktober 2020 om 10:25Tim Siekman

Antony maakt in zijn eerste wedstrijden voor Ajax een sterke indruk. De twintigjarige aanvaller ruilde São Paulo afgelopen zomer in voor een dienstverband in de Johan Cruijff ArenA en heeft volgens velen een grote toekomst in het voetbal voor zich. Vroeger was het echter de vraag of Antony profvoetballer zou worden, aangezien hij opgroeide in Inferninho, één van de gevaarlijkste sloppenwijken in São Paulo.

Op de site van Ajax blikt de Braziliaan terug op zijn verleden, maar richt hij tevens zijn blik op de toekomst. De jongeling wordt emotioneel als hij een foto van zijn oude buurt onder ogen krijgt. "Mijn ouders, broer en zus wonen er inmiddels niet meer, maar de rest van mijn familie wel. Ik had onlangs een videogesprek met alle andere familieleden. Zij stonden precies op de plek van deze foto. Daarom word ik nu emotioneel als ik deze foto zie."

"Ik weet hoe moeilijk het is om daar te wonen. Het maakt mij verdrietig dat mijn nichtjes en neefjes daar nog zitten. Ik heb zelf een kind en zou niet willen dat hij groot zou worden op die plek", zegt Antony, die vertelt dat de sloppenwijk heel gevaarlijk was toen hij er woonde. "Precies tegenover ons huis zat er een punt waar men drugs dealde. Als klein jongetje zag ik vuurgevechten tussen de gangsters en politie. Mijn ouders zeiden iedere dag: blijf weg van die plek."

Antony maakte indruk in de jeugdopleiding van São Paulo en werd op jonge leeftijd aan de selectie van de hoofdmacht toegevoegd. "Veel mensen weten niet dat ik nog in de favela woonde toen ik op mijn zeventiende bij de selectie kwam. Ik had geen voetbalschoenen en speelde vier maanden met geleende kicksen van Denilson. Mijn moeder nam vervolgens stiekem voetbalschoenen mee uit de winkel, om deze later te betalen. We hadden er geen geld voor."

Inmiddels heeft de aanvaller geen geldzorgen meer. Tijdens het winkelen met zijn goede vriend Calvin merkte de Ajacied dat hij de armoede achter zich heeft gelaten. "Dat was iets wat we bijna nooit konden doen. We hebben toen kleren voor kerst en oud en nieuw gekocht. Het maakt me dankbaar dat ik hem dan iets kan geven. Ik heb nog steeds veel contact met hem. Wanneer we videobellen laat hij Inferninho zien en ik Amsterdam. Dan is hij ook écht trots op mij."

EERSTE TRAINING ANTONY | From São Paulo to Amsterdam

Afgelopen zomer sloot Antony zich aan bij Ajax. De buitenspeler is blij dat hij door 'broer' en landgenoot David Neres en de rest van de Amsterdamse club met open armen is ontvangen. "Natuurlijk heb ik wel een beetje heimwee. Ik woon in Amstelveen, maar ik moet mijn vriendin en kind missen, zij wonen nog in Brazilië. Er moeten nog wat zaken geregeld worden, daarna kunnen ze hier hopelijk zo spoedig mogelijk naartoe komen."

De miljoenenaankoop voelt zich trots met het Ajax-logo op zijn borst. "Deze club is één woord: fantastisch. Als ik door de Johan Cruijff ArenA loop, dan zie ik grote spelers zoals Johan Cruijff en Luis Suárez aan de muur hangen. Het is mijn doel om daar uiteindelijk ook te hangen. En dat mensen mij naast een goede voetballer ook zullen herinneren als een goed persoon. Ik wil als voorbeeld dienen voor jongens en meisjes met dezelfde droom."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Ik vermoed dat als je bent opgegroeid in zo een wijk, je geen angst meer kent en van daaruit vrij kan spelen. Anthony doet het goed, lijkt weinig aanpassingsproblemen te hebben en als je dan nog leest dat zijn vrouw en kind nog in Brazilie zitten, dan is zijn performance extra knap.

20 oktober 2020 om 10:50

Ik wou het net zeggen, moet je nagaan als hij zich hier op en top voelt met zijn gezin aan zijn zijde. Zoals Alvarez gaf al aan dat hem dat heel veel deed, alleen is hij nog niet echt beter gaan spelen.. Benieuwd wat hij kan laten zien in de CL. Robertson is wel een uitdaging.

20 oktober 2020 om 12:45

Klopt, dat zie ook vaak terug in mentaliteit. Zulke jongens hebben het ergste al gehad. Veel kinderen in Europa zijn/ worden in de watten gelegd en kennen weinig tegenslag.

Ik vind dit altijd ontroerende verhalen. 17 jaar, eerste ploeg maar geen voetbalschoenen. Wij kunnen het ons niet voorstellen... Los daarvan zie ik deze jongen er wel geraken. Geeft een zeer goede indruk in deze eerste weken!

20 oktober 2020 om 11:27

Ja en ik neem aan dat hij dat verborgen heeft gehouden voor de mensen bij Sao Paolo. Anders is er echt wat loos bij die club om die pupillen geen voetbalschoenen te geven, desnoods lenen en als je eruit groeid weer teruggeven voor de volgende jongeling.

20 oktober 2020 om 13:46

Ja, inderdaad. Onvoorstelbaar hoe hij is opgegroeid. Hij lijkt er tot nu toe ook een goede kop op te hebben. Ik hoop dat dit blijft en dat hij niet Braziliaanse vedette-neiginkjes gaat overnemen. En hopelijk blijft het niet alleen bij dure kleren kopen voor vrienden, maar doet hij ook iets waar zijn oude favela positief van opleeft. Ik meende laatst al zoiets over hem gelezen te hebben (of het was een andere voetballer). Daarmee kun je de leefbaarheid in zo'n wijk vergroten.

De zomer voor Corona ben ik zelf in Sao Paulo geweest. Een hele bruisende stad in de goede delen, maar daarbuiten erg heftig. Ik kan me nu een beetje inleven waar hij is opgegroeid. Het mooie aan spelers die zijn opgegroeid in zulke armoede vind ik wel de winnaarsmentaliteit en de passie waarmee ze strijden op het veld. Ze weten waar ze vandaan komen en proberen doormiddel van voetbal voor het hoogst haalbare te gaan.

20 oktober 2020 om 11:30

Aan de ene kant ben ik het met je eens, ja, voetballers die opgegroeid zijn in armoede hebben vaak een winnaarsmentaliteit en proberen voor het hoogst haalbare te gaan. Anderzijds is het ook zo dat veel van zulke spelers al snel voor het geld kiezen in niet-voetballanden als China of Qatar. Als het hoogst-haalbare veel geld verdienen is, dan doen ze dat ook vaak. Maar goed, die keuze is natuurlijk volledig te begrijpen.

20 oktober 2020 om 13:55

Dat komt omdat dit soort jongens vaak het brood voor de hele familie (moeten) verdienen. Met zo'n transfer naar niet-voetballanden voetballen ze niet alleen zichzelf, maar ook (een groot deel van) hun familie uit de financiële zorgen.

20 oktober 2020 om 14:07

Klopt, zoals ik zeg vind ik dat een volledig te begrijpen keuze. Hoewel het wel jammer is dat spelers als Hulk, Oscar of Paulinho al zo snel naar China zijn gegaan is het natuurlijk hartstikke logisch.

20 oktober 2020 om 17:18

Ik snap niet helemaal wat je nou met je post wil zeggen? Het lijkt een beetje tegenstrijdig wat je zegt; enerzijds snap je dat voetballers hun familie hierheen verplaatsen en laten inburgeren, anderzijds zeg je dat armoede niet hoeft te betekenen dat je als familie op het geld van je talentvolle familielid moet gaan zitten leven. Ik snap heel goed als je vroeger geen rooie cent heb gehad en je in de favela bent opgegroeid, dat je er voor kiest om in plaats van 7 miljoen per jaar in Spanje of Engeland, naar 15 miljoen per jaar in China te gaan. Ik denk dat ook dat er wel enige druk op je gelegd wordt vanuit de familie om dat te doen. Kijk naar Neymar.

Als je dit soort verhalen leest snap je ook waarom veel voetballers die met niks zijn opgegroeid voor het geld kiezen in China, Rusland of het Midden-oosten. Ze zorgen hiermee voor een betere toekomst voor hun hele familie en geef ze eens ongelijk. Ik hoop voor hem dat zijn vriendin en kind snel naar Nederland kunnen komen, niemand verdient het om zijn gelliefden te moeten missen.

20 oktober 2020 om 10:56

Inderdaad. Dat snap ik enigszins ook nog wel dat dat soort spelers dan voor het geld uit dat soort landen kiezen. Gelukkig zijn er ook spelers zoals Antony die niet direct voor het geld kiezen ondanks hun lastige jeugd/verleden, al denk ik dat Antony met het salaris dat hij nu bij Ajax zal krijgen ook echt een super goed leven zal hebben als hij dan in Braziliã« zou gaan leven aangezien het salaris bij Ajax ook niet verkeerd zal zijn. Maar het kan ook snel de verkeerde kant opgaan, want ik las een paar jaar geleden dat bijvoorbeeld Adriano (vooral bekend van zijn periode bij Inter Milan) echt al jaren terecht is gekomen in de favela's in Braziliã«. Hij had nog steeds wel een prima leven wat betreft financiã«n, al zou dat langzaamaan ook de verkeerde kant opgaan. Maar bij Adriano heeft het ook te maken dat hij sinds het overlijden van zijn vader (ergens in 2005) sindsdien op het verkeerde pad is geraakt. Las nog niet heel lang geleden nog dat hij ook in een drugskartel in Braziliã« zit en ook regelmatig is gefotografeerd met wapens op zak. Hij woont schijnbaar ook in een favela in Rio de Janeiro sinds 2016. Maar wat een speler was Adriano eigenlijk ook, heeft veel te weinig met zijn talent gedaan. Had echt alles en had echt de opvolger kunnen en moeten worden van zijn landgenoot Ronaldo: fysiek enorm goed en sterk, scorend vermogen, voetballend goed, een hele goede techniek en hij had in zijn linkerbeen echt gewoon kanonskogels zitten. Ik weet nog wel dat ik vroeger met o.a. Fifa en PES weleens het Braziliaans-elftal was en ik met Adriano gewoon altijd van afstand schoot, omdat zijn schotkracht gewoon zo hoog was en je toch wel wist dat de bal erin zou gaan. Van 2002 tot 2005 hoorde hij ook echt wel tot de beste spelers van de wereld, want toen tikte hij ook echt een hoog niveau aan en moet je nagaan: dat was van zijn 20ste tot zijn 23ste dat hij echt bizar goed was. Als hij de focus echt gewoon op zijn carriã¨re kon houden, dan was hij echt gewoon vergelijkbaar met Ronaldo geworden qua niveau.

20 oktober 2020 om 11:00

Bizar verhaal inderdaad. Heb bij Vice ooit hierover gelezen. Indrukwekkend en erg sneu dat het zo is gelopen bij Adriano, mede door depressies en alcoholverslaving veel verkeerde keuzes gemaakt.

20 oktober 2020 om 12:02

@rochester:klopt Adriano is een heel apart en ook heel mooi/triest verhaal.zanetti heeft dat ook altijd als zijn grootste falen gezien, het niet kunnen helpen en begeleiden van Adriano.maar dat hij weer in de favella's zit is meer doen zijn mentale staat dan het geld. Het geld wat deze jongens hier in Europa verdienen is 3x meer waard in Brazil. En als ze er verstandig mee om gaan is het genoeg tot je dood.echter het verstandig en goed er mee om gaan is voor veel jongens lastig! Bij Feyenoord heb je het zelfde gehad met Gyan bijv. Jonge is helemaal uitgekleed door zijn familie en vrienden en kwam zelfs op straat! Is gelukkig opgevangen door een sponsor van Feyenoord en werkt nu in de haven.maar met de juiste begeleiding en hulp had dit nooit gehoeven.

20 oktober 2020 om 12:26

Capis jeetje mina, die naam kan ik nog wel heugen! Volgens mij was jij best een publiekslieveling van jullie, wat vreselijk vind ik dat zeg. Misbruik van gemaakt hij had ongetwijfeld veel geld verdiend, en nu gewoon kei hard werken in de haven.

20 oktober 2020 om 12:34

Dat verhaal van Gyan kan ik mij inderdaad ook nog wel herinneren. Hij kreeg toen inderdaad een baan aangeboden via een sponsor van Feyenoord, maar volgens mij moest hij toen jaren geleden stoppen met dat werk omdat hij last kreeg van epilepsie. Toen hadden volgens mij de supporters van Feyenoord een inzamelingsactie voor Gyan gestart, om hem in financieel opzicht te ondersteunen.

20 oktober 2020 om 10:57

Heb je gelijk in. Veel voetbalfans reageren vaak erg negatief wanneer dit soort jongens voor het geld kiezen. Maar wat is er nou belangrijker, dat je ''in the picture'' staat op de Europese velden, of dat je je hele familie voor de rest van hun leven financieel veilig kan stellen? Wanneer je in dit soort wijken opgroeid is het een logische keuze.

20 oktober 2020 om 20:24

Jep eens. Of moet je nagaan als hij slecht presteerde en we zouden dit verhaal niet kennen dan zou men hem snel makkelijk afbranden terwijl we snel vergeten dat het ook gewoon mensen zijn met familie e.d. of dat zij zich eenzaam kunnen voelen en daardoor moeite hebben er meteen te staan. Mooi dat dit gedeeld wordt.

Ben zo'n fan van deze jongen al. Niet alleen door zijn talent maar gewoon die kop die er op staat. Heel positief en sterk. Deze interviews herinneren ons eraan hoe goed en veilig we het hier hebben. Ik kan me niets voorstellen van zijn wereld maar ik blij dat we onze wereld nu met hem kunnen delen.

Hoor je natuurlijk wel vaker dat er best wel veel Braziliaanse-voetballers zijn, die in de favela's zijn opgegroeid. Gelukkig zijn er genoeg Braziliaanse-voetballers die wel gewoon op het juiste pad belanden. Verder ben ik heel blij met Antony bij Ajax. Had vrij hoge verwachtingen van hem toen bekend werd dat Ajax hem zou aantrekken en ik had eigenlijk gedacht dat hij nog tijd nodig zou hebben om zich aan te passen, maar tot nu toe heeft hij weinig moeite gehad om zich aan te passen. Heeft de bal echt aan een touwtje als hij dribbelt en passeert regelmatig spelers alsof ze er niet staan. Bij Sao Paolo scoorde Antony een heel stuk minder, maar gelukkig is dat een punt dat je nog wel kan ontwikkelen en Antony heeft er nu al 3 inliggen voor Ajax na 5 Eredivisie-wedstrijden. Dit is echt een pareltje samen met Kudus. Natuurlijk is het nog vroeg om dit te concluderen, maar Ajax heeft gewoon goud in handen met deze twee spelers. Kudus speelt ook echt alsof hij al jaren voor Ajax speelt en Antony heeft wel hetzelfde, al heb ik het idee dat Antony (ondanks dat hij het al goed doet) echt nog veel beter kan en nog niet eens op het punt zit dat hij volledig 'los' is gekomen. Hopelijk slaagt Ajax er ook in om deze spelers langer dan 1 seizoen binnenboord te houden en als ze verkocht worden, dan zal Ajax echt richting Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt-achtige bedragen gaan verwacht ik en dus zo'n 50 tot 90 miljoen gaan incasseren.

20 oktober 2020 om 10:50

Muah, er groeien natuurlijk miljoenen mensen op in de sloppenwijken, dus uiteindelijk is het percentage wat zich daadwerkelijk een weg uit die situatie vecht maar heel klein. Des te knapper dat het sommigen lukt. Verder helemaal met je betoog eens. Ik ben benieuwd hoe die twee zich morgen presenteren, want dat is natuurlijk wel iets anders dan Heerenveen of Vitesse.

20 oktober 2020 om 10:58

Wat verwacht je zelf van die 2? Ik denk dat Kudus, eigenlijk het hele middenveld, het ontzettend moeilijk gaat krijgen. Liverpool zet vol druk dus er zal snel gehandeld moeten worden. Antony is met zijn snelheid voor elke tegenstander lastig imo.

20 oktober 2020 om 11:05

Ja ik weet het dus ook niet. Ik vond tegen Heerenveen Kudus af en toe al net een stap te lang met de bal pielen, of een onnodig balverlies met een verkeerde pass lijden, maar iedereen was zo lovend over hem dat ik dacht het verkeerd te zien. Ze gaan allebei echt wel voor mooie momenten zorgen tegen Liverpool, want die individuele klasse hebben ze gewoon. Maar ik weet niet of ze het a la Frenkie en Ziyech een hele wedstrijd kunnen volhouden. Dat zijn ook oneerlijke verwachtingen natuurlijk, gezien de korte tijd dat ze hier zijn. Maar ik denk dat ik mijn verwachtingen lager heb dan de gemiddelde fan, gebaseerd op de comments tijdens de wedstrijd.

20 oktober 2020 om 11:45

@ajaxxxlove, Kudus had bij nordsjealland al met afstand het hoogste geslaagde dribbel percentage van de gehele competitie. Het is niet de passer zoals een Schone dat was, juist iemand met een dribbel en daardoor een man meer situatie creeert zoals de Jong dat ook deed. Tegelijkertijd heeft Gravenberch in Ajax 1 vergelijkbare statistieken en presteert hij daarmee als één van de beste in de eredvisie qua succesvolle ingezet dribbels. Ook rondom de 16 van de tegenstander lukt het hem veelvuldig. Kudus is alleen nog een stuk balvaster. Het gevaar van Ajax zal aan de zijkanten liggen in mijn ogen. Met de 2 opkomende backs van beiden ploegen en de vlijmscherpe vleugel spelers word dat een slachtveld. Hoop dan ook dat Ajax met Antony/neres op de vleugels speelt.

20 oktober 2020 om 12:08

Dat snap ik, maar tegen Heerenveen zag ik dat Kudus heel knap wegdraaide, en dan in plaats voor de logische oplossing nog ging zoeken naar een nã³g betere pass. Hierdoor bleef hij te lang met de bal aan de voet en verloor hij hem alsnog, of passte hij naar iemand die op dat moment al in de dekking stond. Begrijp me niet verkeerd, hij deed ook ontzettend veel goed, maar tegen Liverpool heb je nog minder tijd en nog minder ruimte. Als je dan ook doorzoekt naar een niet voor de hand liggende oplossing ben je nog eerder de bal kwijt. Edit: ik wil overigens nu helemaal niet de pessimist uithangen hã¨, ik zeg gewoon wat me opviel tegen Heerenveen. Ik snap de euforische stemming rond hem en Antony en ben er ook zeker van dat het over enkele jaren toppers zijn.

20 oktober 2020 om 12:37

AjaxxxLove je zegt het zelf al, ze zijn er kort. Maar beide heren zijn ook veel jonger en minder ervaren. Ik heb geen hoge verwachtingen en laat me verrassen.

Hoeveel talent zal er in dat soort landen wel niet ‘vergaan’ doordat ze verkeerde keuzes maken/verkeerde vrienden hebben. Antony vind ik echt geweldig tot nu toe, diep in de buidel getast maar dan heb je ook wat. Super snel en heel doelgericht. Die gaan we hier niet heel lang bewonderen ben ik bang.

20 oktober 2020 om 11:05

Het doelgerichtheid had eigenlijk niet echt bij Sao Paolo, want daar had hij in het eerste elftal van Sao Paolo maar 6 goals gemaakt in 52 wedstrijden (alle competities bij elkaar). Maar ik weet nog dat er hier en daar mensen waren die vonden dat hij te weinig scoorde en dat was ook zo, maar dat is wel een punt dat je kan ontwikkelen en tot dusver doet Antony het gewoon prima met 3 goals in 5 wedstrijden. En zoals ik in mijn reactie hierboven al aangaf: ben super blij met hem en hij doet het goed tot nu toe, maar hij is in mijn ogen nog niet eens volledig 'los' gekomen. Vind hem soms nog een beetje 'ingehouden' spelen en als hij echt los komt, dan zal het helemaal genieten geblazen zijn en dan moet je nog nagaan dat hij gewoon nog superveel potentie heeft en ook op dat gebied nog veel zal laten zien.

20 oktober 2020 om 11:42

@rochester, de doelgerichtheid was dan ook wel te verklaren. Sao Paolo eindigde als 6e in de competitie met veruit de minste (30) tegen doelpunten. Ze hadden als team net zoveel doelpunten voor (39) als de 12e club in de competitie. De club die 14e eindigde is de eerste ploeg die minder had gescoord. Spelend praktisch vanuit een 5-4-1 opstelling met verdedigen als basis. Om jezelf daar in te onderscheid als vleugel aanvaller terwijl je praktisch vanaf je eigen helft moet komen is vrijwel onmogelijk. Als je dat weg zet tegen de nummer 1 Flamengo met 86 voor en 37 tegen is het geheel verklaarbaar.

Mooi om te lezen. Op het eerste gezicht leek het mij echt een boefje, maar als je dit zo leest heeft die jongen en hart van goud en zn verstand goed op orde. Respect!

Mooi interview van Antony. Het is eigenlijk een wereld die wij ons niet voor kunnen stellen hier in Nederland. Dit zei Oscar toch ook ooit? Dat hij naar China ging omdat hij aan zijn familie dacht.

Zo'n bekend verhaal van Antony. Ik ben dan wel opgegroeid hier in Nederland, maar heb wel een tijdje in Brazilie (rio de Janeiro) gewoond en ook gewerkt in een van de grootste favela's van die stad. Daar ook verschillende keren vuurgevechten meegemaakt, tussen politie en gangsters en tussen gangsters onderling. Ook politie die met gevechtshelikopters over de wijk vliegt en van daaruit schiet. In de school waar ik werkte zaten na het weekend de kogelgaten in de ramen en in de muren, duidelijk geschoten vanuit de lucht. Het is echt onwerkelijk om mee te maken, maar alles went. Na 3 keer wordt het toch iets minder beangstigend, en pak je nog net je pilsje van het terras mee voor je naar binnen rent (ja er zijn gewoon terrassen waar je een pilsje kan drinken in de favela's). En dan het voetbal en de jeugd daar. Letterlijk ieder kind loopt daar constant met een bal (of iets wat voor een bal moet voordoen) aan de voet. En allemaal hopen ze natuurlijk opgepikt te worden en ze kennen het Nederlandse voetbal ook goed. Toen ik er woonde was PSV bekender dan Ajax, maar dat is wel wat jaren geleden en toen had PSV de betere Braziliaanse spelers in de gelederen gehad. Nu zal het wel Ajax zijn die daar bekender is bij de jeugd.

Ik verbaas me er altijd over dat veel voetballers al zo vroeg kinderen hebben. Deze man is 20 jaar en heeft al een vrouw en kind. Lijkt mij behoorlijk lastig om als voetballer, een beroep waarbij je heel wat verleidingen zal krijgen, al zo vroeg de verantwoordelijkheid voor een kind moet dragen. Als je dan ook nog eens aan de andere kant van de wereld woont maakt dat het extra moeilijk. Respect voor hem dat hij het zo snel oppakt, lijkt me een ontzettend lastige situatie.

20 oktober 2020 om 11:49

Een kind kan ook zorgen voor verantwoordelijkheid en de wilskracht on die verleidingen te weerstaan.

20 oktober 2020 om 13:51

Dat is zeker waar, daar had ik nog niet over nagedacht. Zelf ben ik rond zijn leeftijd en ik kan het me gewoon echt niet voorstellen. Maar goed, in deze tijden heeft hij toch geen last van die verleidingen, dus dat scheelt weer

20 oktober 2020 om 12:36

Tsja.. Braziliaanse vrouwen.. weet ze maar eens te weerstaan :v Daarnaast.. abortus is volgens mij verboden in Brazilie. En de pil en condooms zullen wel niet heel goedkoop zijn. Alles is daar duurder, terwijl het inkomen lager ligt. Niet dat ik voor abortus ben trouwens. Ze moeten gewoon de benen bij elkaar houden en de handjes boven de dekens. Maar hier in Nederland zouden we ook meer zwangere tieners zien, als de armoede groter zou zijn.

20 oktober 2020 om 13:03

waarom de beentjes bij elkaar en handjes boven de dekens? T is toch leuk en lekker. Als t ff kan wel veilig ja, kinderen is nog al wat, vooral als je zelf eigenlijk nog een kind bent.en je zegt het zelf al..zie die Braziliaanse vrouwen maar eens te weerstaan. Met andere woorden, je kunt beter wat langer vrijgezel blijven, want je vermaakt je er prima.maar goed...voor zn voetbalcarriere is vastigheid helemaal niet erg natuurlijk.

Leuk artikel, hopelijk doet dit wat met de mensen en begrijpen ze de achterliggende gedachten van veel ‘brood voetballers’. Ik weet niet waarom maar de tandem Kudus-Anthony doet me denken aan Mido- Ibrahimovic 🙂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren