Daley Blind glundert: ‘Dat was life changing, een droom die uitkwam’

Maandag, 19 oktober 2020 om 14:25Tim Siekman • Laatste update: 14:41

Daley Blind kijkt uit naar de wedstrijden in de Champions League. Woensdagavond staat het eerste duel in de groepsfase van het miljardenbal op het programma als Liverpool op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. "Hiervoor wil je bij Ajax spelen", zegt de dertigjarige verdediger bij de Ajax Podcast. De routinier spreekt van een moeilijke poule.

"Atalanta is echt een zware tegenstander. FC Midtjylland heeft een goed elftal en kan verrassen. Liverpool is een van de beste teams van het moment", stelt Blind, die uitkijkt naar januari, als enkele toppers in de Eredivisie staan gepland. "Januari wordt geweldig, we moeten dan top zijn, maar je wint de titel ook tegen de kleintjes. PSV heeft goed ingekocht. Ze zijn niet per se sterker dan Feyenoord, want dat zijn wedstrijden op zich. Op AZ willen we revanche nemen, maar dat is niet de focus."

Ajax wint eenvoudig van Heerenveen en blikt vooruit: 'Liverpool extra speciaal'

Blind geeft aan dat hij tegenwoordig een andere rol heeft dan in zijn eerste periode bij Ajax. Zo is hij tegenwoordig bijvoorbeeld dj in de kleedkamer. "In het begin ben je verlegen. Je trekt in de kleedkamer op met de andere jongere spelers. Toen was het heel anders dan nu. We hebben tegenwoordig een jong team en de jonge jongens kennen elkaar, dus ze zijn niet meer zo bangig als toen. Ze zijn brutaal genoeg om een nummer aan te zetten. Ze voelen zich meteen comfortabel. De hiërarchie is anders dan vroeger."

De verdediger constateert dat het WK van 2014 in Brazilië zijn loopbaan heeft veranderd. Nadien ruilde Blind Ajax in voor een dienstverband bij Manchester United. "Alles kwam samen. Ik was fit en in vorm. Het was life changing. Ik haalde mijn hoogste niveau als speler tot dan toe. Nederland - Spanje (waarin Blind de assist gaf bij de 1-1 van Robin van Persie, red.) veranderde mijn leven. Ook omdat mijn vader de assistent was, was het een droom die uitkwam."

Daley Blind kan zijn geluk niet op en deelt heugelijk nieuws

Daley Blind heeft gezinsuitbreiding aangekondigd.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

ik ben geen fan van de voetballer Blind maar ik heb wel respect dat hij als vrij beperkte speler puur op mentaliteit toch zover is gekomen. datzelfde heb ik met Weghorst

19 oktober 2020 om 14:51

Daar doe je hem in mijn optiek wel wat mee tekort. Hij heeft inderdaad genoeg beperkingen,die compenseert hij echterniet alleen dankzij zijn mentaliteit, maar vooral met zijn inzicht. Weghorst is veel afhankelijker van zijn mentaliteit dan Blind.

19 oktober 2020 om 18:58

Zijn enige échte beperkingen zijn toch zijn snelheid en zijn lengte? Voor een CV is hij technisch heel goed en bovendien betrouwbaar. Maar inderdaad, tegen lange, sterke spitsen heeft hij het heel moeilijk, dat zagen we tegen Spurs thuis in de tweede helft.

19 oktober 2020 om 14:54

Persoonlijk vind ik blind en weghorst in vrijwel niets vergelijkbaar. Blind is technisch prima onderlegd en beschikt over inzicht en is tactisch ijzersterk maar fysiek beperkt. Weghorst daarentegen staat juist bekend om zijn werkethos, fysiek en goals, niet om zijn veelzijdigheid.Ik heb geen hoge pet op van Danny, maar Daley is echt een prima kerel!

19 oktober 2020 om 15:03

Met alle respect, maar als je die twee op deze manier vergelijkt sla je de plank wat mij betreft behoorlijk mis. Blind is namelijk een fantastisch voetballende verdediger. Opbouwend top en een hele goede lange bal. Het probleem bij Blind zit er voornamelijk in dat hij voor een verdediger niet de sterkste en snelste is, en daardoor soms in de problemen komt. Maar door zijn tactisch inzicht weet hij toch vaak uit de problemen te blijven.

19 oktober 2020 om 15:11

Ik moet toch vaak lachen als ik weer es wat lees van jou. Blind vergelijken met Weghorst hahahaha. Als je dan echt zo graag iets negatiefs wil zeggen over Blind is dat hij echte snelheid mist maar dat lost ie toch vaak op met spelinzicht. Blind heeft meer voetbal en techniek in z'n kleine teen dan Weghorst ooit zal hebben.

19 oktober 2020 om 15:26

waar haal jij vandaan dat het negatief is? ik zeg dat ik juist respect heb voor hetgeen Blind heeft bereikt in zijn carriere

19 oktober 2020 om 15:33

Je verkoopt een drol als een gebakje Japie. Maar dat geeft niet. Ik denk ook juist dat Blind het van zijn inzicht, functionele techniek en inzicht moet hebben. Daarnaast is hij inderdaad ook goede prof. Maar met alleen inzet bereik je niet wat hij heeft bereikt hoor.

19 oktober 2020 om 15:36

Door het puur op zijn mentaliteit te gooien. Daarmee mis je tal van aspecten waar Blind als voetballer in excelleert. Japie, je hebt echt af en toe een bord voor je kop.

19 oktober 2020 om 17:06

ik zie persoonlijk niet in welke eigenschappen van het spel hij uitblinkt. hij is niet wendbaar, niet fysiek sterk, niet dynamisch, niet lang en niet snel en hij heeft een lage handelingssnelheid. dan is het toch heel knap dat hij zo ver is gekomen?

19 oktober 2020 om 17:20

Tsja, als een verdediger bij jou uit 6 eigenschappen bestaat waarvan er 5 fysiek zijn, dan zijn we snel uitgepraat. Volgens mij al meerdere keren aangehaald; een bovengemiddelde inspeelpass, een bovengemiddelde veelzijdigheid en een uitblinker op het gebied van inzicht.

19 oktober 2020 om 17:31

als dat dan zijn speciale kwaliteiten zijn dan zegt dat eigenlijk al genoeg. welke speler is ooit door een grote club gehaald op alleen die drie kwaliteiten? veelzijdigheid is niet eens een specifiek voetballende eigenschap. dat zijn dingen als techniek, traptechniek, handelingssnelheid etc. ja Blind heeft bij grote club United gespeeld maar dat kwam omdat Van Gaal daar coach werd

19 oktober 2020 om 19:45

Fysiek sterk is hij wel. Daar vergis je je in. En het gebrek aan snelheid en wendbaarheid compenseert hij ruimschoots met zijn gevoel voor positie. Dat het knap is dat hij zover is gekomen, komt nogal denigrerend over. Dat hij zover is gekomen, komt gewoon omdat hij een prima speler is. Niet meer, niet minder. Het is geen geluk geweest, het is gewoon kwaliteit geweest.

19 oktober 2020 om 16:01

Ik vind 'm niet zozeer beperkt. In de meeste facetten is hij zeker van een hoog niveau, maar voetballers die geen snelheid hebben, zijn zeker in de verdediging erg kwetsbaar. Dat is eigenlijk het enigste probleem van Daley Blind, z'n gebrek aan snelheid.

19 oktober 2020 om 16:26

Blind is wel een slimme speler die het spelletje goed door heeft. Als je een speler wilt noemen die het beste uit zijn carrière heedt gehaald puur op mentaliteit dan denk ik eerder aan Dirk Kuijt

19 oktober 2020 om 16:35

(Japie) beperkte speler ? Lachwekkend wat een reactie Blind is zeker geen beperkte speler heeft overzicht een goede trap en is positioneel erg goed gewoon een erg goede voetballer als hij een fractie meer snelheid had gehad dan was hij een topspeler geworden en dat is net wat er bij hem ontbreekt , dus zeker geen beperkte voetballer Japie .

19 oktober 2020 om 17:08

@sloep01 nou goed, dan verschillen we daarover van mening. een verdediger zonder lengte, fysieke kracht, snelheid en wendbaarheid vind ik beperkt. daarnaast heeft hij een erg lage handelingssnelheid en is hij niet dynamisch dus als hij iets sneller was had hij nu ook niet in de Europese top gespeeld imo. voor mij is Blind een bruikbare, nuttige, degelijke speler met een topmentaliteit. als we het dan over een spelen hebben die door een gebrek aan snelheid de wereldtop niet haalde denk ik eerder aan een Riquelme. Blind mist imo veel meer eigenschappen die je nodig hebt op Europees topniveau

19 oktober 2020 om 17:31

Als spelen in de Europese top alleen kan als je dynamisch en snel bent, hoe is Koeman dan ooit in de top gekomen? Cruijff zei over Koeman dat hij log en traag was, maar wel de beste laatste man omdat hij wist waar hij moest staan.

19 oktober 2020 om 18:00

Haha wel grappig aangezien Blind in de Champions League in de knockout fases heel sterk was en veel Ajacieden hem toen beter vonden dan De Ligt (in aantal KO wedstrijden). Maar zon beperkte speler kan natuurlijk nooit goed zijn he. Al die coaches zoals Ten Hag, maar ook een Van Gaal die zulleb allemaal wel een plaat voor hun kop hebben. Van Gaal die zegt dat hij tactisch en qua inzicht bij de wereldtop hoort zien her allemaal verkeerd. Heb je trouwens ooit gekeken naar Guardiola? Ook hij stond als verdediger opgesteld bij Barcelona puur door zijn inzicht in het spelletje.

19 oktober 2020 om 20:31

leuk dat Van Gaal dat zegt maar als hij bij de wereldtop hoort, waarom speelt hij dan niet bij een Europese topclub zoals een Barca, Real, Bayern etc.? Een Luuk De Jong hoort bv qua koptechniek ook bij de Europese top maar maakt dat hem ook Europese top of een fenomele speler? imo niet

19 oktober 2020 om 21:52

Luuk de Jong is wel gewoon een goede speler die zich nu heeft ontwikkeld, in de basis staat bij de europa league winnaar en heeft gescoord in die finale. Verder als je gaat beoordelen op club hoe goed iemand is, dan is volgens jou zeker een Matip zeker beter dan een Koulibaly puur omdat ie bij Liverpool speelt? Je kunt ook gewoon later erg goed worden, zoals een Blind. Buiten dat stelt altijd elke bondscoach hem op.

19 oktober 2020 om 22:03

Koulibaly speelt gewoon bij een topclub uit de Serie A wat een Europese topcompetitie is. Blind is geen slechte speler maar verre van Europese top

19 oktober 2020 om 19:40

Persoonlijk vind ik de enige tekortkomingen van Daley zijn snelheid en lengte. Maar dat compenseert hij met zijn inzicht, werklust en techniek. Weghorst is vele malen beperkter dan Daley. Die heeft juist beperkte techniek, wel lengte en vooral werklust. Die moet het vooral van karakter hebben waar Daley echt wel goed kan positioneren, de verdediging kan neerzetten, een goede techniek heeft en een briljane passing...

Blind was een zeer beperkte speler bij Groningen. Maar heeft zich wel goed ontwikkeld. Een grote speler is het nooit geworden maar het is wel een goedr speler geworden na de komst, door zijn pa, bij Ajax

19 oktober 2020 om 15:01

Halve finale Cl, europa L gewonnen, 3e op wk. Dat is wel heel knap, en idd toen hij van ajax naar Groningen ging was iedereen blij met zn eindeloos achteruit lopen in 1 tegen 1 situaties. Maar deze man heeft er meer dan het maximale uitgehaald. Hij heeft meer kansen gehad door zn vader, dat geloof ik wel. Maar uiteindelijk wel zelf laten zien

19 oktober 2020 om 16:02

Mee eens, maar dat doet niets af op wat Nr.11 zegt. Collectieve prestaties maken een speler niet automatisch net zo goed. Blind is goed, maar niet geweldig. Dat neemt niet weg dat hij wel kan spelen in een geweldig collectief zoals bijvoorbeeld het Ajax van 2 jaar geleden.

19 oktober 2020 om 16:01

Volgens mij speelde hij als rechtsback bij Groningen erg goed. En dat terwijl hij allesbehalve ervaren was op die positie en een linkspoot is.

Sympathieke en slimme jongen die echt alles uit zijn carriere haalt. Daar zouden onze jonge talenten een voorbeeld aan moeten nemen. Een harde werker met behoorlijk wat talent en een goede kop. Dat is misschien wel het recept voor de beste spelers.

Ik vond Daley Blind in zijn tijd bij groningen echt heel goed. Toen wist ik al dat hij het nederlands elftal makkelijk zou halen. Zeker met zijn vader als assistent en als bondscoach. Maar in zijn United tijd vond ik hem tegenvallen en daarna is het een heel andere type speler geworden. Denk dat zowel ajax als het nederlands elftal hem op (korte) termijn moet vervangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren