Álvarez en De Roon gewaarschuwd: ‘Zo ziet Erik ten Hag hem dus’

Maandag, 19 oktober 2020 om 13:10Tim Siekman • Laatste update: 13:15

Henk Spaan vond Davy Klaassen zondagmiddag een goede indruk maken bij Ajax. De middenvelder keerde onlangs na drie jaar weer terug bij de Amsterdammers en was dit weekend in de Johan Cruijff ArenA trefzeker in de 5-1 overwinning op sc Heerenveen. Spaan vond Klaassen sterk spelen op het middenveld en deelt de zestienvoudig Oranje-international een 8+ uit.

De columnist schrijft in Het Parool dat in de eerste helft bij Heerenveen eigenlijk maar één middenvelder speelde, namelijk Joey Veerman. "Kwam Veerman van achteruit, dan moest Mohammed Kudus hem volgen. Kronkelde de begaafde paling zich onder hem uit, dan pakte Davy Klaassen hem op. Toch wist Veerman twee keer een bijna beslissende pass te geven, plus een schot op doel."

Ajax wint eenvoudig van Heerenveen en blikt vooruit: 'Liverpool extra speciaal'

Spaan zag dat Klaassen, 'zoals gebruikelijk zonder morren', zich schikte in de dienende rol van verdedigende middenvelder. "Zo ziet Erik ten Hag hem dus, wat slecht nieuws is voor Edson Álvarez. Davy heeft veel meer diepgang." De journalist stelt dat Marten de Roon met Klaassen een onverwachte concurrent ziet opdoemen voor het Nederlands elftal.

De columnist concludeert dat het middenveld van Ajax tegen de Friezen in voetballend opzicht als 'een tierelier' draaide. "Omdat Veerman ook aanvallend denkt, kreeg Kudus regelmatig de ruimte om zijn formidabele talent te exploiteren. Dusan Tadic raakt beter in vorm en Daley Blind is terug. Ik ben heel benieuwd naar de opstelling tegen Liverpool."Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door z.92)

Davy Klaassen was echt een verademing ten opzichte van Alvarez, heel erg blij met hem. Doet verdedigend minstens hetzelfde werk als Alvarez en is zowel postioneel als aan de bal een paar klassen beter dan Alvarez. Veel een keer raken en voortdurend de juiste keuzes.

19 oktober 2020 om 13:27

Dat viel mij ook op. Ook tijdens het oefenduel dat Ajax met AZ speelde. Klaassen staat er gelijk en we kunnen altijd op hem rekenen. Samen met Kudus hebben we nu twee verbindingsspelers op het middenveld. Ze maken ongelooflijk veel meters, staan verdedigend hun mannetje en zijn aanvallend ook sterk. Het is bijna alsof je met 4 middenvelders speelt in plaats van 3. Zet daar tegen Liverpool nog een Martinez bij en we hebben een uitstekend middenveld. In de wedstrijden waarin we de betere zijn kan Gravenberch erbij in plaats van Martinez. Het is allemaal zo simpel. Voorin rouleren met Antony, Promes, Tadic en Neres als 4 basisspelers. Op het middenveld rouleren met Kudus, Klaassen, Martinez en Gravenberch als 4 basisspelers en in de defensie staat het sowieso prima. Ook Klaiber maakt tot nu toe een prima indruk. Gewoon een back die bij een Duitse subtopper zo in de basis had kunnen staan. Als Ten Hag de poppetjes op de juiste posities zet, hebben gewoon weer een ploeg die met een beetje geluk kan verrassen in Europa.

19 oktober 2020 om 13:38

Ja volledig met je eens, met Kudus en Klaassen als vaste spelers op het middenveld heb je gewoon een uitstekend middenveld. Veel diepgang, scorend vermogen en voldoende voetbal. Martinez zou inderdaad tegen de sterkere tegenstanders kunnen spelen i.p.v. Gravenberch. Belangrijk om zo'n goede speler ook genoeg minuten te geven en niet alleen als back up voor Nico en Blind te gebruiken. Zou persoonlijk wel eens Promes in de spits willen zien. Een centrale rol ligt hem wel, alleen voor het middenveld komt hij voetballend tekort. Hij heeft een neusje voor de goal, veel snelheid en werkt ook hard. Afwisselend met Tadic op links zou dat goed kunnen werken denk ik.

19 oktober 2020 om 14:04

Klaassen speelde degelijk en zorgde voor balans op het middenveld. Hij ziet het spel en maakt veel vuile meters om gaten af te stoppen. Dat doe hij achteruit overigens op veel meer snelheid dan Donny, dus dat helpt de verdediging enorm. Ik ben blij met Klaassen. Kudus is de man op het middenveld. Zelden een dergelijke speler gezien. Hopelijk blijft die twee seizoenen. Persoonlijk vond ik Blind niet zo geweldig spelen. Hij coacht en corrigeert veel maar had toch voor zijn doen veel verkeerde passes. Wat dat betreft viel Martinez goed voor Blind in, maar toen was de wedstrijd wel al gespeeld.

De opstelling begint langzaam in elkaar te vallen. Gewoon naar Marc luistern Erik en dan komt het goed!onana, Nous, Schuurs, Blind, Nico, Martinez, Klaassen, Kudus, Antony, Tadic, Neres (of Promes) is nog steeds wat ik het liefst eenwedstrid of 10 achter elkaar wil zien.

19 oktober 2020 om 13:29

Iedereen denk Danny. Misschien dat sommigen liever Gravenberch zien dan Martinez, maar als Ten Hag dat op basis van de tegenstander een beetje afwisselt hoor je denk weinig mensen klagen over de opstelling.

19 oktober 2020 om 13:37

Zeker weten dat Gravenberch zijn minuten moet maken en dat kan obv de tegenstander (of stand op de ranglijst) in de basis of obv de score in een wedstrijd na een minuut of 60. Maar het beste middenveld om mee te starten is volgens mij Martinez, Kudus, Klaassen. In mijn ogen had Lang, same met Gravenberch, Timber en Rensch dit jaar minuten moeten maken op hun respectieve posities om de jeugd door te laten stromen. Jammer dat dit bij Lang niet ehmm langer het geval zal zijn.

19 oktober 2020 om 13:51

Ik denk dat Martinez en Gravenberch om het even ligt. Ik vind Martinez op dit moment verder en constanter dan Gravenberch maar Gravenberch is natuurlijk een jongen met veel potentie en moet zeker veel minuten maken om door te kunnen blijven groeien.

19 oktober 2020 om 14:09

Ik vond Gravenberch echt geweldig gister, ik was ook eerst voorstander van Martinez, maar ik zou toch Gravenberch opstellen tegen Liverpool. Erg veel risico maar pakt het goed uit, heb je je middenveld voor de rest van het seizoen. Het zou Gravenberch ook extreem veel vertrouwen geven mocht hij goed spelen tegen Liverpool, speelt hij niet goed weet hij precies waar hij aan moet werken.

19 oktober 2020 om 16:32

Martinez en Gravenberch om het even zien vind ik opvallend. Gravenberch vind ik aan de bal toch een stuk beter dan een Martinez terwijl Martinez verdigend veel meer toevoegt. Met zowel Alvarez als Martinez is er het risico dat een tegenstander de andere middenvelder afdekt en Alvarez of Martinez laat opbouwen. Ik ben in iedergeval blij dat Klaasen er is voor de rechter verdedigende middenvelder rol.

19 oktober 2020 om 13:30

eens. Daarbij wel zoveel mogelijk ruimte voor Gravenberg ipv Martinez als het kan.

19 oktober 2020 om 15:20

Mazraoui op rechtsback is pure armoe. Zet dan die Klaiber daar neer. Weet zeker dat hij voor de winterstop zijn basisplaats heeft overgenomen.

19 oktober 2020 om 16:06

Tuurlijk. Ook een goed onderbouwde mening. Zou mn geld dr niet op zetten als ik jou was.

Ik vind wel dat het een beetje overdreven wordt hoe goed klaassen was, ja, hij deed niks fout, maar hij stak er ook zeker niet bovenuit. 8+ mag alleen uitgedeeld worden aan Tadic en Kudus deze pot.

19 oktober 2020 om 13:51

Ik vind dat je 'm dan weer wat tekort doet. Ok, hij deed geen briljante dingen, maar deed precies waar die ervoor stond, en foutloos. Dat is nou juist wat je nodig hebt zodat spelers als Tadic en Kudus ook hun beste kant kunnen laten zien. Het is een team sport en ik vind niet dat enkel individuele acties credits verdienen. Ik vond 't ook gewoon een 8. Deed niks fout ... als controleur ...

19 oktober 2020 om 14:00

Kudus was beresterk, maar Klaassen was top hoor, zo slim, zo degelijk en nagenoeg foutloos. Deze Klaassen is het cement wat ieder elftal nodig heeft. Het is de vraag of hij dit kan continueren. Ik ben het dus wel eens met de 8+

19 oktober 2020 om 14:10

Ik ben zo bang dat Kudus te overhyped gaat worden, ik vind hem ook echt geweldig, maar laten we alsjeblieft rustig aan doen en niet vergeten dat hij pas net 20 is

19 oktober 2020 om 14:11

Dit dus. Klaassen speelde een goede wedstrijd, maar om hem nu een 8 te geven is misschien wat te veel van het goede. Hij deed zijn taak en maakte geen fouten een 7 zou misschien een beter cijfer zijn geweeest. Desalniettemin is hij sowieso een verbetering als je hem vergelijkt met Alvarez.

19 oktober 2020 om 14:47

En vooral Anthony verdiend een 8+. Misschien wel de grootste steek die ten Hag leverde gisteren. Ff zo van, ja dit had ook gekund, dan was het helemaal een slachtpartij geweest, maar het was belangrijker om Neres om vorm te krijgen. Overmars verdiend trouwens een 9 voor zijn aankoopbeleid. Elke aankoop rendeert zo ongeveer gelijk. Kudus en Anthony eigenlijk niet meer uit de basis weg te denken. Klaassen direct toegevoegde waarde en een verbetering. Stekelenburg, precies de back up die je nodig hebt. En zelfs Klaiber lijkt niet uit de toon te vallen, waar ik er van overtuigd was dat het eens soort labyad 2.0 zou worden (totaal onnodig).

19 oktober 2020 om 14:51

Dat is nou precies wat Ajax nodig heeft. Een middenvelder die er niet bovenuit steekt en toch een goede wedstrijd speelt. Laat Kudus, Gravenberch en de 3 aanvallers er maar bovenuit steken dan.

19 oktober 2020 om 15:27

Klaassen speelde gewoon een degelijke pot, maar het was inderdaad niet zo geweldig. Ik heb wel het idee dat hij de 'missing link' is voor dit middenveld. Hij is een dienende speler, maar ik denk dat Ajax wel behoefte heeft aan zo'n speler. Hij heeft geen geniale dingen gedaan, maar hij staat vaak vrij, combineert snel (in plaats van dat trage gedoe van die Alvarez), speelt regelmatig naar voren en is verdedigend erg nuttig. Ik denk dat veel mensen nu gewoon erg blij zijn dat hij toch een goede aankoop lijkt te zijn (veel mensen waren wel erg kritisch) en daarom zullen ze misschien wat overdrijven.

Normaal vind ik vaak dat Spaan uit zijn nek lult en hier concludeert hij ook wel heel snel dat Klaassen gaat concurreren met De Roon natuurlijk. Maar aan de andere kant, ik zie De Boer wel voor Klaassen kiezen boven De Roon, als Klaassen ook daadwerkelijk in een dienende/defensieve rol gaat blijven spelen bij Ajax.

19 oktober 2020 om 13:51

Dat Klaassen toevallig bij Ajax in die rol speelt betekent nog niet dat hij een type de Roon is. De Roon is al zijn hele leven een "destroyer" op het middenveld. Klaassen is echt een heel ander type. Heerenveen was ook zo slap dat Klaassen helemaal niet in de duels kwam gisteren. Tegen betere teams wordt dat echter wel van je gevraagd.

Hopelijk heeft ten Hag gisteren ingezien dat Álvarez gewoon absoluut nooit op het middenveld hoort en idem dito geld voor Promes. Gisteren zat er in 1x veel meer voetbal in het middenveld van Ajax en eigenlijk in het hele elftal van Ajax, want het leek namelijk niet op los zand zoals het in de voorgaande wedstrijden wel was. Spelers stonden gewoon op de juiste posities of plekken waar ze prima uit de voeten kunnen en niet dat Ajax Heerenveen van de mat tikte, maar het was wel veel beter dan de voorgaande wedstrijden. Klaassen speelde gisteren overigens niet heel geweldig vond ik. Deed zijn dingen prima en scoorde nog een goal uit een penalty die hij overtuigend raak schoot, maar voor de rest niet heel bijzonder. Ben wel blij dat hij weer terug is, want zoals ik bij zijn terugkeer al aangaf: Klaassen was belangrijk voor Ajax in zijn eerste periode bij Ajax, mislukt bij Everton en een goede en nuttige kracht bij Werder Bremen. Maar misschien dat Klaassen nu als een andere speler terugkeert bij Ajax door zijn avonturen in het buitenland en daardoor in andere en/of meerdere opzichten van waarde kan zijn voor Ajax.

19 oktober 2020 om 13:36

Geen enkele coach zou met Alvarez op het middenveld moeten spelen als vaste basisspeler in Eredivisie wedstrijden. Europees zou het misschien soms nog te accepteren zijn, maar in de Eredivisie tegen mindere teams moet Ajax 100% uitgaan van eigen kracht en daarin past Alvarez op het middenveld niet. Zondag zag je hoe Ajax moet willen spelen in de Eredivisie; veel voetbal op het middenveld en een tegenstander uit elkaar spelen. Met een Alvarez erbij maken we het onszelf alleen maar lastiger in plaats van makkelijker. Verder is de kracht van Klaassen nooit geweest dat hij het spel naar zich toetrekt of geweldig voetbal laat zien, maar juist heel erg degelijk speelt en bijna constant de juiste keuzes maakt. Hij verzaakt niet, laat het team beter spelen en is geregeld zelf bepalend. Dat deed hij zondag ook. Als hij dat elke wedstrijd zo doet, verdient hij van mij telkens een 8. Klaassen was voor mij de reden dat het hele middenveld en dus het hele team veel beter speelde en presteerde.

19 oktober 2020 om 13:49

Europees zou ik het ook niet eens doen, want om zekerheid in te bouwen op het middenveld zou ik Europees gezien eerder voor Martinez kiezen dan Álvarez. Is in alle opzichten beter op het middenveld dan Álvarez. Voor het spel dat Ajax wilt spelen, past Álvarez gewoon niet op het middenveld. Bij het nationale elftal van Mexico speelt hij daar wel, maar die spelen weer een heel ander systeem dan dat Ajax doet en daar heb je dan wel weer wat aan Álvarez. Álvarez op het middenveld bij Ajax doet mij altijd denken aan de tijden dat Real Madrid met Pepe of Chelsea met David Luiz op het middenveld speelde. Moet wel zeggen dat Pepe en David Luiz dan weleens smerige overtredingen maakten als middenvelder en dat Álvarez dat over het algemeen niet doet (tegen Vitesse kon hij weinig aan doen), maar dat was ook geen gezicht op het middenveld. Chelsea won toen volgens mij zelfs de Champions League met David Luiz op het middenveld met di Matteo als coach, die ook echt met absolute anti-voetbal won. Klaassen speelde inderdaad gewoon prima, niet al te opvallend maar gewoon goed. Op Klaassen heb ik verder ook niks aan te merken en zoals ik al aangaf: ik gaf het al aan toen bekend werd dat hij terug zou keren, maar ik ben blij dat hij er weer is. Die avonturen van hem in het buitenland hebben denk ik ook wel een andere speler van hem gemaakt, waardoor hij zeker van toegevoegde waarde zal zijn voor Ajax.

19 oktober 2020 om 14:18

Ik heb Alvarez dit seizoen opnieuw een kans gegeven. Helemaal nadat Ten Hag uitlegde waarom hij hem op middenveld neer wou zetten, maar uiteindelijk ben ik toch ook weer klaar met hem. Dat hij voetballend weinig tot niks toevoegd wist ik al, maar ook verdedigend is het gewoon enorm matig en niet wat je verwacht van een speler die van nature een centrale verdediger/verdedigende middenvelder is. Hij is te traag en niet wendbaar. Nu ben ik wel benieuwd of hij uberhaupt nog een toekomst heeft bij Ajax, want met de komst van Klaassen zie ik hem eerlijk gezegd niet veel meer aan spelen toekomen. Centraal achterin heeft hij eigenlijk amper gespeeld bij Ajax en ik ga er dan ook vanuit dat Ten Hag hem daar niet graag ziet. Daarnaast krijgen Schuurs en Timber voorlopig de voorkeur op die positie. Ik ga er vanuit dat Alvarez komende winter of anders de zomer gaat vertrekken. Hopelijk weet Overmars en nog een leuk bedrag voor te vangen. Martinez is inderdaad in alles een betere middenvelder. Hij is feller, beter met een bal aan de voet, beter qua passing en is verdedigend ook beter.

19 oktober 2020 om 14:46

@Miccoli, alleen Martinez is fysiek minder en maakt minder meters en, volgens Ten Hag, is dat erg belangrijk voor de balans.... Ik vind het slechte argumenten, omdat Martinez de positie gewoon slimmer invult. Hopelijk ziet Ten Hag dat ook weer in..

Lijkt alsof sommige niet kunnen wachten om Klaassen gelijk de hemel in te prijzen. Vond Klaassen goed spelen maar een 8+ vind ik overdreven, vond hem net een 7 scoren. Overigens was het doelpunt van Heerenveen ontstaan doordat een speler vanuit Klaassen zijn rug wegliep, hij stond daar een beetje te dag dromen, desondanks deed Klaassen het verdienstelijk. Enige speler die wellicht een 8 verdiende was Kudus

19 oktober 2020 om 13:53

Ik heb hetzelfde hoor. Klaassen was degelijk en verdiende wel een 7, maar laten we nu ook niet doorschieten alsof hij zo bijzonder was. In balbezit ben je al snel een verademing ten opzichte van Alvarez. Wellicht dat het daarom meer lijkt dan het was. Als hij het bij Ajax en in de CL goed doet, komt Oranje vanzelf wel. Daar hoeft men hem wat mij betreft echt niet in te schrijven. Gewoon presteren voor langere periode, dat moet ie gaan doen.

19 oktober 2020 om 15:17

Het doelpunt van Heerenveen was omdat Klaassen iemand liet lopen? Welke wedstrijd heb jij gezien, want dit klopt toch echt niet. Vanuit het middenveld (nagenoeg eigen helft Heerenveen) wordt de pre-assist gegeven. Dit is de man van Klaassen, daar heb je een punt, maar jouw analyse klopt toch echt niet.

19 oktober 2020 om 16:31

Het was eigenlijk Klaassen die niet door drukte op de man met de bal maar juist achteruit liep wat blind hem daarna ook duidelijk maakte.

Klaassen is best een nuttige speler maar als ik die Veerman zie spelen had ik hem eerder gehaald voor die 11 miljoen. daar zit zoveel voetbal en groeipotentie in en hij is ook nog eens creatief

19 oktober 2020 om 13:33

Nou ik never nooit, zou altijd voor Klaassen kiezen. Is 27 jaar en kent de club door en door, staat er hoe dan ook meteen. Dat is met Veerman nog maar afwachten bij een topclub. Jongen met potentie hoor, zeker. Maar ik zou er echt geen 11 miljoen voor betalen nu. Vond je hem goed spelen tegen Ajax overigens? Viel wel mee toch (al was hij wel gewoon een van de beteren bij Heerenveen).

19 oktober 2020 om 13:38

hij had toch weer een paar hele goede passes in huis. je kan van zo een jonge gozer niet verwachten dat hij op het moment dat Heerenveen kansloos is tegen Ajax, hij in zijn eentje het verschil gaat maken. bij een Ajax speelt hij met veel betere spelers om hem heen en dan zie ik hem zeker wel het verschil maken af en toe. Klaassen is een goede nuttige speler met internationale ervaring wat zeker ook van waarde is, maar Veerman vind ik als voetballer specialere kwaliteiten hebben. niet dat Klaassen geen goede aankoop is maar je kan ook die Alvarez van de hand doen en dan Veerman halen. die zou imo echt uitstekend bij Ajax passen

19 oktober 2020 om 13:44

Deze winter wanneer Tagliafico wordt verkocht Martinez naar linksback en Veerman halen. Middenveld Veerman, Klaassen Kudus is heerlijk voetballen volgens mij met als backup Gravenberg. Taylor verhuren aan Heerenveen.

19 oktober 2020 om 13:49

Ik vind Veerman ook echt een uitstekende speler maar die ik nu never nooit de voorkeur zou geven boven een Klaassen. Veerman is een talent en heeft nog nooit onder grote druk gevoetbalt en je weet niet hoe hij zich gaat ontwikkelen. Klaassen is een zekerheidje en je weet ook dat hij verdedigend zijn taken uitvoerd en dat is bij Veerman echt een stuk minder.

19 oktober 2020 om 13:50

dan heb je idd een geweldig middenveld staan. Klaassen is een goede speler en dan Veerman ipv Alvarez en je kan lekker rouleren met goede middenvelders met het oog op de Europese wedstrijden

19 oktober 2020 om 13:38

Ajax heeft al 2 middenvelders rondlopen met groeipotentieel met Gravenberch en Kudus. Dan heb je juist een ervaren speler nodig om het goed neer te zetten. Voor dit Ajax heb je veel meer aan Klaassen dan Veerman. Hoewel Veerman zeker een Ajax speler zou kunnen zijn, maar op dit moment niet de juiste keuze.

19 oktober 2020 om 13:42

maar je kan toch ook Alvarez proberen te verkopen en Veerman vervolgens halen? Veerman is sowieso een betere speler als Alvarez imo, iig zeker op het middenveld

19 oktober 2020 om 14:35

Jij had het over Veerman ipv Klaassen dus daar reageerde ik op. Daar staat Alvarez geheel buiten.ook denk ik dat Ajax volgend seizoen Alvarez ook gaat proberen te verkopen.alleen zal dan Kenneth Taylor uit Jong Ajax worden doorgeschoven.in mijn ogen een talent gelijkwaardig als Veerman.

19 oktober 2020 om 13:40

Sinkgraven en Sulejmani hadden ook veen voetbal en groeipotentie. Toch hebben beiden het niet gered bij Ajax. Het is een gigantisch risico om een bedrag van 11 miljoen voor een speler van Heereveen neer te tellen. Geen enkele garantie dat die het gaan halen.

19 oktober 2020 om 13:43

nee maar aan de andere kant Frenkie van Willem II weer wel. garanties heb je nooit met talenten maar als er een middenvelder is buiten de top 3 in de Eredivisie die zou kunnen slagen bij Ajax vind ik het Veerman wel

19 oktober 2020 om 13:52

@japie, als Veerman net zoals Frenkie een symbolische euro kostte zou Ajax dat meteen doen. 11 miljoen moet je voor geen een eredivisie speler neerleggen tenzij hij zoveel heeft bewezen als Ziyech

19 oktober 2020 om 13:54

maar simpele huis, tuin en keukenvoetballers als Alvarez, Marin en Maggalan kostte ook rond zo een bedrag en die hadden als buitenlandse spelers nog veel duurdere salarissen ook. als ik Ajax was had ik die Veerman gewoon gehaald als extra middenvelder. als je straks een middenvelder mist door een schorsing of blessure dan lijkt dat me echt een hele goede speler om erbij te hebben

19 oktober 2020 om 14:14

Die drie namen die je noemt waren en zijn ten minste internationals. Bovendien speelden Magallan en Alvarez wel bij de topclubs van hun landen. Marin speelde met Standard ook nog eens Europees voetbal. Veerman heeft zich enkel in de eredivisie laten tonen. Moet je daarvoor dan 11 miljoen gaan neertellen?

19 oktober 2020 om 14:41

dat je een international bent zegt mij niet altijd wat en dat je bij de topclubs speelt ook niet. Babel zit ook bij Oranje en is international maar zo bijzondere speler vind ik hem niet. uiteindelijk gaat het om je kwaliteiten als voetballer en dan vind ik Veerman een betere voetballer als die namen die ik net opnoemde

19 oktober 2020 om 15:33

Precies Japie, je snapt het maar dat heb je zelf nog niet door. Voor zo'n bedrag als er is betaald voor Klaassen kan je inderdaad ook een leuk talent halen. Maar dan is het risico dat zo'n aankoop compleet mislukt dus vrij groot en is het een garantie dat zo'n speler niet gelijk op het niveau zit dat Klaassen nu heeft. Ajax had een speler nodig die er direct zou staan, en Klaassen is precies zo'n speler die gegarandeerd iets toevoegt aan Ajax en er gelijk staat. Talenten zijn leuk, maar je hebt ook spelers nodig die er gelijk staan. Een groot deel van het succes van Ajax is het gevolg van het aankopen van spelers met meer ervaring zoals Blind en Tadic, en Klaassen past prima in dat rijtje spelers.

19 oktober 2020 om 13:41

Veerman blijft natuurlijk een grotere gok dan Klaassen. Waar Veerman bij een subtopper in de Eredivisie goed draait, weet je niet of die hetzelfde gaat doen bij Ajax en doorgroeit. Klaassen daarentegen heeft zich al meerdere keren bewezen en is daarentegen ook iemand die de club goed kent en een echte leider op het middenveld.

19 oktober 2020 om 13:44

of hij beter is als Klaassen daar kan je idd over twisten maar dat hij beter is als Alvarez dat lijkt me duidelijk

19 oktober 2020 om 14:54

Je bedoeld die veerman die volledig door het ijs zakte en de man met het meeste balverlies was? Haal maar lekker naar Feyenoord. Joey veerman komt te kort voor Ajax. Sterker nog Perez zei het heel treffend. Bij veerman mis je de versnelling die Gravenberch en Kudus wel hebben. En die paar heel goede passes waren er letterlijk 2. Alle overige passes waren direct balverlies. Zelfs als hij de bal vrij had. Duidelijk teken van het tempo niet aankunnen.

19 oktober 2020 om 15:29

van mij mag hij vandaag nog naar Feyenoord komen imo. ik vind Veerman een geweldige speler alleen ik denk niet dat we hem kunnen betalen

Grappig, Klaassen jaren niet in beeld geweest voor het NL elftal, maar nu hij 1 wedstrijd in de Eredivisie speelt zou hij plots weer in beeld zijn... Alsof de NL media niet verder kunnen kijken dan tot de landsgrenzen. Klaassen is toch niet zo veel veranderd in een paar weken, dat hij terwijl hij aanvoerder was in de Bundesliga hij niet goed genoeg zou zijn voor het NL elftal, maar nu ineens wel.

19 oktober 2020 om 13:52

Was Klaassen niet laatst geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal voordat hij al naar Ajax ging?

19 oktober 2020 om 13:59

Dat zou goed kunnen eerlijk gezegd. Ik kon me alleen niet herinneren dat de media er veel aandacht aan had besteed en hem zo'n beetje al weer Oranje in aan het schrijven waren. Ik kan me niet herinnerend dat er de afgelopen maanden een bericht is geweest waarin werd geopperd dat hij een werkelijke concurrent voor De Roon zou zijn. Maar nu speelt hij weer 1 wedstrijd in de eredivisie en direct moet De Roon gaan oppassen. Vind het wel opvallend. Men zegt altijd dat je niet in Mexico of China moet gaan voetballen omdat je dan uit beeld verdwijnt, maar blijkbaar geldt dat ook al als je in Duitsland gaat voetballen. Of misschien is het andersom en ben je dus echt veel meer in beeld in de Eredivisie. Het gaat me hier alleen om de media. Ik mag hopen dat het voor de coaches niet zo geldt.

19 oktober 2020 om 18:22

Hij zat al eerder bij de voorselectie maar haalde de definitieve selectie niet.

19 oktober 2020 om 13:54

Klaassen hoeft echt niet in het NL-elftal van mij. Als echte defensieve middenvelder is De Roon beter. Als verbindingsspeler is Pröpper beter. Op 10 is Wijnaldum beter. Dan heb je als wissels Pröpper of De Roon (ligt aan de tegenstander welke ik van deze twee zou opstellen) Ihatarran en Van de Beek.

19 oktober 2020 om 15:43

Mee eens. Vorig seizoen gewoon goed gespeeld bij Bremen. Toen was het nog een houten klaas. Nu één wedstrijd goed tegen een mak Heerenveen en er wordt gelijk weer gespeculeerd over Oranje. De Boer kennende zal hij hem er wel snel bij roepen.

Ik ervoor om alles met Henk Spaan zegt niet te plaatsen ook geen podia meer geven ze laptop weg halen. Henk Spaan is geen journalist die objectief naar Ajax kijkt hij kwijlt op Ajax. Je Davy speelt 1 goeie wedstrijd gelijk Nederlandse cvm morgen verkopen gelijk aan madrid

Klaassen is een stille kracht. Dat was hij in zijn eerste periode bij Ajax ook al. Het is niet spectaculair maar o zo nuttig en soms doeltreffend. Hij scoort iedere wedstrijd minimaal een voldoende dus zijn is ondergrens hoog.

En toch zie ik liever Klaassen op 10 en Kudus meer naar achteren. De doelpunten van Klaassen gaan we echt nodig hebben. Die kan hij nu niet maken en ik zie in Kudus geen speler die regelmatig gaat scoren. Maar ik ben nog steeds voor Martinez op het middenveld in plaats van Gravenberch. Die loopt mij ook te veel naar voren. We moeten niet overlopen worden tegen sterkere tegenstanders

Kudus en Klaassen horen altijd de vaste middenvelders te zijn, Gravenberch/Martinez moeten gerouleerd worden aan de hand van de tegenstander. Woensdag heb je redelijke kans overlopen te worden, dus een Martinez is dan geen overbodige luxe. Een Alvarez hoef ik niet meer te zien, veel te lomp voor het middenveld en als hij de kans niet krijgt centraal achterin, vrees ik dat het over en uit is voor hem bij Ajax.

19 oktober 2020 om 17:21

Helemaal mee eens. Centraal achterin moet hij het zoeken, maar het is te betwijfelen of hij daar een kans gaat krijgen. Schuurs vind ik een erg goede ontwikkeling doormaken en is wat meer complementair met Blind. Alvarez is net als Blind niet erg snel/wendbaar.

19 oktober 2020 om 19:58

Het enige probleem met Schuurs vind ik, dat hij soms als kip zonder kop doordekt. Dat heeft al meerdere malen punten gekost en tegen Getafe ging het in de EL ook mis. Ik houd m’n hart vast voor hoe hij dit woensdag in gaat vullen, je wilt geen overtalsituaties aan Liverpool laten met die drie voorin..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren