Tannane gaat door het lint en riskeert lange schorsing: ‘Fucking clown’

Maandag, 19 oktober 2020 om 12:22Tim Siekman • Laatste update: 12:26

Oussama Tannane riskeert een tuchtzaak voor zijn tirade in het uitduel van Vitesse met ADO Den Haag (0-2), zo meldt de Gelderlander maandag. Arbiter Richard Martens kan nog rapport opmaken bij de KNVB over de uitval van Tannane nadat hij de rode kaart had uitgedeeld. De tuchtcommissie beslist dan of er een strafzaak volgt.

Tannane was zondag verontwaardigd dat hij geen vrije trap meekreeg. Hij zocht de confrontatie op met de scheidsrechter en kreeg geel. Vervolgens riep Tannane mafkees, waarna Martens de tweede gele prent trok. Daarna ging de aanvaller verbaal los op de arbiter en noemde hem onder meer 'fucking clown'. Tannane is door de twee gele kaarten al geschorst voor het duel met PSV.

De beelden! ?? Hoe Oussama Tannane zich dit weekend VOLLEDIG liet gaan

Posted by voetbalzone on Monday, October 19, 2020

"Maar er kan nog een tuchtzaak volgen", verklaart scheidsrechtersbaas Dick van Egmond in gesprek met de krant. "Dat ligt allemaal aan de afwikkeling van de wedstrijd door de arbiter. Tannane uitte zich ook, nadat hij al was weggestuurd. De tuchtcommissie moet bepalen of er een zaak in behandeling wordt genomen." Van Egmond wil niet zeggen wat hij van het gedrag van de speler vond.

"Verwensingen zijn van alle tijd. Maar in een leeg stadion is nu alles zeer goed hoorbaar. Dat maakt dat scheldpartijen opvallen. Voorheen kregen scheidsrechters ook van alles te horen. Maar als dat achter hun rug gebeurde, in een kolkend stadion, hoorden ze niet alles. Of ze wisten niet altijd wie zich misdroeg. Nu is alles op dat vlak wel duidelijk", aldus de oud-arbiter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

158 reacties (laatste reactie door sirius)

De grootste mafkees is Tannane zelf. Laat op deze manier zijn teamgenoten in de steek.

19 oktober 2020 om 12:36

Nou wat dacht je dat hij zelf de grootste clown is? Loopt met een rood neusje rond door al dat geschreeuw. Wat een opgefokt typetje zeg.

19 oktober 2020 om 12:56

Komt nog eens bij dat hij ook op t veld tegen zijn aanvoerder tekeer gaat. Benieuwd of de spelersgroep hem dan nog wel terug wil hebben als dit is hoe de pseudo vedette vindt hoe hij zich moet gedragen

19 oktober 2020 om 13:27

Klopt. Hij is meestal te zwaar. Hij zou afgetraind nog een stuk beter zijn.

19 oktober 2020 om 12:58

Terwijl Tannane buiten het veld en in interviews verstandig overkomt. Alleen wanneer die op het veld is, slaan de stoppen helemaal door. Maar hij was boos volgens mij omdat hij aan die dribbel begon, en voor zijn voeten werd gelopen door die Ado speler. Vervolgens beklaagde hij zich hierover om een vrije trap te krijgen en gaf Martens een gele kaart (wat wel apart is, want ik had wel een vrije trap gegeven voor Vitesse, want die speler van Ado liep voor zijn voeten). Toen kreeg die weer een waas voor zijn ogen en begon die helemaal te flippen. Nog best nette woorden though, (f*cking) clown en mafkees. Andere spelers hadden volgens mij hele andere woorden gebruikt.

19 oktober 2020 om 13:26

Heb even de beelden van het moment terug gekeken. De ADO speler voor hem doet eigenlijk niet zo veel verkeerd vind ik. Die loopt daar en verandert niet van richting/looplijn. Tanane wil hem achterlangs kruisen en terwijl hij dat doet lijkt hij een duw te krijgen van de ADO speler achter hem waardoor hij in botsing komt met de speler voor hem. Ik denk wel dat het een overtreding was, maar om je dan zo te laten gelden tegen de scheidsrechter en je aanvoerder is onprofessioneel.

19 oktober 2020 om 13:31

Ah okay, ja leek net dat die Ado speler gewoon express voor zijn voeten kwam om zijn aanval af te breken, dus dan is het een overtreding van dat opzicht, maar zo kun je het ook zien. Maar inderdaad, dit is verre van professioneel, en ik keur zijn gedrag ook niet goed. Het is een jongen met een gebruiksaanwijzing, en hij heeft dat steeds beter onder controle, maar deze keer ging het mis. Toch zonde dat zo'n jongen niet een heel seizoen kan spelen in een competitie, want die betrouwbaarheid ontbreekt. Laten we hopen dat hij hiervan leert, en dat dit gedrag niet vaker voor blijft komen, is inmiddels al 26 en blijft gewoon een fantastische voetballer. Alleen dit is zo ontzettend kansloos.

19 oktober 2020 om 13:42

Wat mij vooral heeft verbaasd is dat hij zo lang door bleef gaan. Je zei het al eerder, in de interviews komt hij rustig en netjes over. Nu bleef hij maar door zeuren tot aan de catacombe. Als hij een keer mafkees had geroepen en na de eerste gele kaart verder stil bleef was er weinig aan de hand. Dan was dit moment ook niet zo breed uitgemeten.

19 oktober 2020 om 13:57

Volgens mij was het mix van emoties, boos dat hij rood kreeg, boos op de scheidsrechter, boos op die speler van Ado en volgens mij had hij ook wel een gevoel dat hij zijn eigen ploeg benadeelde. Tja, en met die waas voor zijn ogen duurt het volgens mij een tijdje dat hij helemaal is afgekoeld, en ik vraag me af hoe de kleedkamer eruitzag toen hij naar binnen moest. Jongen heeft echt een kort lontje op het veld. Lijkt net Gatusso wel.

19 oktober 2020 om 15:32

Hij heeft een woede probleem. Hij heeft verschillende cursussen gedaan om daar beter mee om te gaan, maar soms schiet hij nog steeds door. Mensen met zulke problemen kunnen het ene moment heel rustig zijn en het volgende moment compleet uit hun slof schieten.

19 oktober 2020 om 13:10

Ben ik het mee eens, maar moet ook bekennen dat de arbitrage ook steeds meer iets van een circus begint te worden.

19 oktober 2020 om 13:23

Dit was toch een hele terechte straf van de scheidsrechter? Hij reageert extreem opgefokt na de vermeende overtreding en roept de scheids iets toe, waar hij geel voor krijgt. Daarna flipt hij volledig en krijgt volkomen terecht een 2e gele kaart. Voor zijn reactie na de rode kaart zal hij volgens mij (ook weer terecht) een enorme schoring gaan krijgen. Ik verwacht zelf dat we hem de komende 8 wedstrijden niet meer terug zien. En daar zou ik het volledig mee eens zijn. Dit had hij bij het Rugby moeten proberen, dan had waarschijnlijk een teamgenoot hem tegen de grond geslagen zodat hij de komende 6 maanden niet meer dit soort dingen kon zeggen. Daar hebben ze namelijk wel gewoon respect voor de scheidsrechter. Ik hoop dat Vitesse ook zo verstandig is om hem geen salaris door te betalen tijdens zijn schorsing, want dit is helemaal zijn eigen schuld, waarom zou de club daar dan voor op moeten draaien.

19 oktober 2020 om 14:10

Voetbal = emotie. Dat was het in ieder geval. Ik kan wel genieten van types tannane, Costa Suarez etc. Ff weer wat emotie in het spel, langzaamaan begint het helemaal weg te trekken uit het voetbal en zijn het gewoon ‘werknemers’ die er staan voor hun loon en de rest niet boeit.

19 oktober 2020 om 14:26

Betekent emotie dat je maar verbaal helemaal los kan gaan op een scheidsrechter? Gebrek aan fatsoen komt eerder bij mij op dan emotie.

19 oktober 2020 om 17:10

Bvb058. En je vindt het dan ook normaal dat de club de speler doorbetaald indien het een lange schorsing zou kunnen worden? En dat je de medespelers ( de aanvoerder) op deze manier ook meeneemt is normaal?? Emotie is normaal maar er zijn grenzen.

19 oktober 2020 om 13:19

Je hebt helemaal gelijk. Mensen die anderen zo minachten, mogen van mij keihard worden aangepakt door de tuchtcommissie. Wat een naar mannetje is die Tannane zeg. Wel een voordeel van het spelen zonder publiek, dat je nu precies kan horen wat hij heeft gezegd.

19 oktober 2020 om 13:35

Precies waar Tadic ook kampioen in is, mensen minachten. Met zijn gedrag van: hoe durf je een overtreding op mij te maken???

19 oktober 2020 om 13:54

Nouja dat is toch heel wat anders dan wat Tannane hier doet? Tadic is wel eens wat selectief verontwaardig maar dit soort dingen doet hij niet. In ieder geval niet dat we het horen.

19 oktober 2020 om 13:55

Wat heeft Tadic hier in godsnaam mee te maken? Dit is een artikel over Tannane, notabene een hele andere club ook nog.

19 oktober 2020 om 14:11

@hertog: Geen idee wat Tadic hier mee te maken heeft. Als Tadic zich zo zou uitlaten als Tannane, zou ik precies hetzelfde zeggen. Beetje gekke reactie van je vriend.

19 oktober 2020 om 15:26

Bij sommige zit de afkeer zo diep he, nu weer over Tadic beginnen. Tadic draait inderdaad door, maar ik heb hem nog nooit dat soort dingen horen zeggen, maar nogmaals, het heeft er niks mee te maken.

Scheelt wel een slok op een borrel dat ie niet mee kan doen tegen PSV. Zeker na de wedstrijd tegen Granada is Vitesse-uit in deze vorm geen makkie. Blijft een vreemde vogel die Tannane. Bij PSV in de jeugd al een goede voetballer maar wel met heel raar gedrag. Dat is er nog steeds niet uit. Apart.

19 oktober 2020 om 12:44

Het is toch zonde dat sommige spelers dit hebben. Het gekste is hij heeft het helemaal niet nodig.ik neem aan dat hij daar toch wel een mental coach voor heb of zo.

19 oktober 2020 om 12:49

Tannane staat er wel bekend om dat hij een kort lontje heeft, gaat helaas ook nooit veranderen met hem.

19 oktober 2020 om 12:50

Hij had een cursus opgevolgd oid, volgens de commentator.

19 oktober 2020 om 13:31

Welke spelers hebben dit gedrag wel “nodig” dan?

19 oktober 2020 om 13:06

Is dat al zeker? Kan het niet over die wedstrijd heengetild worden als ze in beroep gaan?

19 oktober 2020 om 13:14

Tegen 2x geel kan je niet in beroep gaan, alleen tegen een directe rode.

19 oktober 2020 om 13:14

Ja, want tegen een gele kaart kan je niet in beroep gaan. Hij kreeg 2 keer geel

19 oktober 2020 om 13:41

Ik zei het ook in een ander artikel, maar het is voor zo'n jongen toch ontzettend zonde dat hij hier niet mee aan de slag gaat? Het talent is er, maar dat domme gedrag kost hem tonnen of zelfs miljoenen in zijn carrière. Zijn zaakwaarnemer, ouders, vrienden, vriendin, medespelers of trainers... Is er niemand die tot hem door kan dringen en hem zover krijgt hier hulp voor te zoeken? Hij heeft het talent om minimaal de Nederlandse top te halen en waarschijnlijk kan hij het nog verder schoppen, maar op deze manier durft niemand dat met hem aan... Voor zijn portemonnee en carrière gaat het zichzelf echt wel terugbetalen als hij hier hulp voor zoekt en daarbij kan ik me voorstellen dat hij dit gedrag ook in zijn priveomgeving heeft, dus privé wordt hij dan ook een prettiger persoon voor zijn omgeving. Ik zie alleen maar voordelen voor hem. Nu met zijn talent kan hij hier misschien nog mee weg komen in de voetballerij, omdat veel mensen het steeds weer met hem willen proberen, maar na zijn loopbaan wordt dit gedrag echt nergens geaccepteerd.

19 oktober 2020 om 13:58

Ik kan me herinneren dat bij een vorig incident vorig jaar, hij aangaf dat hij voor dit soort dingen al in therapie is of naar een cursus oid gaat. Maar kan het mis hebben. Vreemde is ook dat hij in interviews altijd heel welbespraakt en open over komt, sympathiek zelfs. En dan in het veld kan dat opeens omslaan en gaat ie door het lint tegen zo'n scheidsrechter. Zelfs Pasveer die hem (terecht) toeschreeuwde dat hij door moest lopen en zn mondhouden werd de huid volgescholden. Wordt nog wat na zn carriere inderdaad.

19 oktober 2020 om 14:02

Maar ja, hij is 26 jaar en heeft het hiervoor ook niet af kunnen leren. Als het even te veel wordt, krijgt deze jongen waarschijnlijk kortsluiting en het kwaad is toch al geschied. Hij heeft genoeg talent, maar speelt inmiddels in z'n hoogtijdagen bij Vitesse. Z'n ontwikkeling heeft aardig wat schade opgelopen in de afgelopen jaren en dat haal je op die leeftijd niet meer in. Zeker niet als de reden van die haperende ontwikkeling nog steeds gaande is. Om leren gaan met dergelijke situaties kost namelijk ook veel tijd en therapie. Dat leer je niet even af in 6 maanden.

19 oktober 2020 om 14:16

@Sirius, voor zijn loopbaan zak het ook dan nog positieve gevolgen hebben. Misschien dat hij dan nog net een stapje kan zetten of langer op dit niveau kan blijven spelen bijvoorbeeld. Dat hij Barcelona niet meer gaat halen is duidelijk, maar op deze voet doorgaan zal altijd negatieve gevolgen hebben. Maar zelfs als hij tijdens zijn loopbaan geen voordeel ervan heeft, zal het hem privé en na zijn carrière als voetballer erg goed van pas komen. Wat hij in therapie kan leren, zijn handvaten die hem de rest van zijn leven van pas zullen komen.

19 oktober 2020 om 14:19

Er zijn voorbeelden voldoende van sporters die aan hun gedrag hebben gewerkt en daardoor tot grote successen zijn gekomen. In tennis zijn de bekendste Federer en Agassi. Heethoofden in hun jonge jaren en door de rust (door professionele begeleiding) zeer succesvol op later leeftijd. Ben eigenlijk benieuwd of voetbalclubs dit ook in hun begeleidingspakket hebben zitten. Zou voor deze jongen een handvat kunnen zijn!

19 oktober 2020 om 14:24

Wellicht, maar Tannane zit in verhouding niet in z'n jongere jaren. Dit zijn de jaren dat een voetballer op z'n best is. Hij is 26 jaar en ik kan eigenlijk niet snel een voetballer opnoemen die z'n gedrag rond die leeftijd nog dermate heeft verbeterd dat het z'n prestaties nog een flinke boost hebben gegeven.

Het is en blijft toch een moeilijk ventje hoor, kan wel geweldig voetballen, maar hou je eens in jongen, alsjeblieft zeg.

19 oktober 2020 om 12:31

Aan de andere kant: was het nou echt zo erg? Geen ziektes, geen bedreigingen. Alleen mafkees en clown

19 oktober 2020 om 12:35

Respect, daar gaat het om. Roepen dit soort types niet altijd dat ze respect willen hebben? Nou, respect voor een ander hebben ze niet. Wie goed doet, die goed ontmoet zegt het spreekwoord.

19 oktober 2020 om 12:35

Totaal respectloos en agressief vs. Scheids en zijn teamgenoten, totaal niet nodig... en dat alleen omdat hij geen vrije trap mee krijg?

19 oktober 2020 om 12:35

Maar waarom roep je dat tegen de scheids en later nog je aanvoerder? Ongelofelijk domme reactie van Tannane.

19 oktober 2020 om 12:36

Nee het is niet zo erg, maar hou gewoon je smoel dicht. Ik heb in de Fjes al geleerd dat de scheidsrechter beslist en dat je gewoon je mond moet houden. Wat heb je eraan? Je zet jezelf voor schut en je maakt die scheidsrechter belachelijk.

19 oktober 2020 om 12:38

Belediging, klaar, schorsen. De duur van de schorsing mag je van mij wel aan de ernst van de belediging hangen, maar absoluut schorsen. Ik vind persoonlijk eigenlijk dat scheidsrechters in voetbal hetzelfde respect moeten krijgen als in het rugby, ongeacht of de scheids goed fluit.

19 oktober 2020 om 12:39

De scheidsrechter geeft aan dat het de derde keer is dat hij iets roept. De eerste twee keer liet hij het blijkbaar gaan, maar op een gegeven moment is het klaar. Het gaat er niet om wat hij roept, maar dat hij zich gewoon misdraagt. Dat hij daarna nog ruzie krijgt met zijn eigen keeper zegt denk ik genoeg over hoe hij op het veld liep gisteren.

19 oktober 2020 om 12:39

Je zou gewoon respect moeten hebben voor de scheidsrechter. We hebben het wel eens over de snelle rode kaarten die in Nederland gegeven worden, maar ik denk dat je hier in Zuid-Europa gewoon een stuk of vier wedstrijden voor naar de kant mag en in de PL zouden ze dit maar zo op kunnen vatten als discrediting the game en dan mag je al blij zijn met vier wedstrijden (iemand door midden schoppen mag, iets verkeerds zeggen absoluut niet).

19 oktober 2020 om 12:48

En daarna ook nog tegen z’n teamgenoot, mafkees roepen. Als je geen respect voor een ander kan ombrengen, hoe verwacht je dan zelf wel respect te krijgen? Blijkbaar leren dit soort jongens het nooit.. je zou toch denken dat het verstand meegroeit met de leeftijd.

19 oktober 2020 om 13:49

Hij zet de scheids zwaar voorschut dus die rode kaart is normaal

19 oktober 2020 om 13:51

Fucking clown. Je hebt gewoon respect te hebben voor een scheidsrechter. Als we mafkees en fucking clown normaal gaan vinden weten we waar het mis is gegaan in deze wereld. Respect voor onderwijs, politie etc is helemaal weg. Laat Tanane maar gewoon wedstrijd of 5 schorsing krijgen. Moet hij zich maar eens leren gedragen.

19 oktober 2020 om 16:28

Hij zet vooral zichzelf voorschut. Wat een naar ventje. Gaat vroeg of laat overal in de fout. Blij dat hij weg is bij mijn FC.

Absurde reactie van Tannane. Zeer frustrerend om zo iemand in je team te hebben. Ik denk dat het goed zou zijn, zeker voor het aanzien van de scheidsrechters, dat hier wel stevig tegen wordt opgetreden.

19 oktober 2020 om 14:26

Aan de ene kant volledig met jou eens hoor, dit zou niet normaal moeten zijn. Probleem is dat het dat wel is. Ik zie week na week mensen complete tirades houden tegen scheidsrechters. Prima als je tannane als voorbeeld gaat gebruiken voor anderen, maar dan moet je er wel strak op zitten en dit bij elke speler gaan doen.

19 oktober 2020 om 15:40

Het zal ongetwijfeld wel eens vaker gebeuren, maar zo overduidelijk als nu heb ik het sinds het ontbreken van publiek nog niet gehoord. Als ze dit laten gaan ga je het in ieder geval vaker zien.

19 oktober 2020 om 16:10

Zoals Tannane tekeer gaat zie je volgens mij niet zo vaak. Dit is echt over alle grenzen

Gaat volledig door het lint, tsja.. klopt, niet slim van hem. Aan de andere kant heb ik zo’n Suarez live elke wedstrijd volledig door het lint zien gaan tegen de grensrechter. Geen forse schorsing niks. Waarom is dit dan opeens zo uitgelicht? Volgens mij is de regel 2x geel is 1 wedstrijd schorsing. Als het werkelijk zo erg was volgens de scheidsrechter, had de scheidsrechter wel direct rood getrokken en kon hij meerdere wedstrijden schorsing tegemoet zien. Daarnaast, niet om Tannane zijn uitbarsting goed te praten, maar het lijkt me ook vrij irriterend om elke keer doodschoppen te krijgen en de scheidsrechter doet niks.

19 oktober 2020 om 12:34

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar hier gebeurt gewoon weinig. Om je daar zo over op te winden is gewoon meer dan belachelijk. Ook leuk voor zijn familie om hem zo als een debiel tekeer zien gaan, hoe ver kun je afgaan voor heel tv kijkend nederland. En nog jaren overal voor mafkees uitgescholden worden, dat gaat lachen worden. Ik zie hem al knokken in de binnenstad van Arnhem als weer een voorbijganger mafkees tegen hem zegt.

19 oktober 2020 om 12:37

Het gaat niet om dat ene incident, is een optelsom van overtredingen. Verder vind ik ook dat ie gewoon lekker rustagh moet doen, maar vind de sensatie nu een beetje overdreven rondom deze speler. Was fout, wedstrijdje schorsen, klaar.

19 oktober 2020 om 13:11

@fr_ronnie: Scheelt dat hij niet in Arnhem woont, maar in Amsterdam

19 oktober 2020 om 14:08

Ben jij zijn buurman ofzo? Of hoe weet je dat anders allemaal? Wel een stukje rijden dagelijks heen en weer voor hem.

19 oktober 2020 om 12:40

Zoals de tekst ook zegt, hij krijgt zijn tweede geel voor mafkees, en na de rode kaart volgen meer beledigingen. Dan kan er best nog meer geschorst worden.

19 oktober 2020 om 12:42

Voor het woord clown dus. Jeetje, gelijk 10 wedstrijd schorsen . Zonder dollen, beetje opgeblazen dit allemaal.

19 oktober 2020 om 12:54

Het is niet opgeblazen, kijk naar zijn uitstraling de agressiviteit in zijn gedrag.het gaat niet alleen om wat hij zegt maar ook het gedrag hij vertoont compleet respectloos gedrag. van mij gewoon 5 wedstijden schrosing. En eigenlijk verwacht ik van Vitesse ook nog wel een reactie, hij draagt wel hun shirt.

19 oktober 2020 om 12:55

Onder meer, kan dus meer bijzitten. Ik vind dat je sowieso je mond moet houden tegen de scheids, elke belediging vind ik al een wedstrijd schorsing waard. Moet een keer klaar zijn met dit geouwehoer tegen de scheids. Nu is het Tananne die schreeuwt, volgende keer is het weer een amateursporter die een tik uitdeelt.

19 oktober 2020 om 13:05

Hahaha, hij liet zichzelf wel even gaan, maar toen ik de berichten las, dacht ik echt dat hij full beserk ging op de scheidsrechter en alle anderen in het veld. Suarez zijn streken worden onder de noemer 'winnaarsmentaliteit' onder de tapijt geveegd.bij Tannane eehh...

19 oktober 2020 om 13:41

Och nee niet weer een vergelijk maken tussen 2 totaal verschillende type. Of gaan we Tadic er ook bij halen? Je moet dit per individu bekijken en wie het ook was dit moet je bestraffen. Maar wat vind jij nu dan? Mag dit met rood bestraft worden of moet de scheids rekening houden hoe het sentiment is met Suarez?

19 oktober 2020 om 14:09

Ik was Tadic z’n tirades eigenlijk vergeten, maar van mij mag je hem hierin betrekken hoor. Ik vind rood terecht, maar ik heb een ander beeld bij ‘door het lint gaan’ en ‘inzinking’. Ik had echt verwacht dat hij als een maniak tekeer ging tegen alles en iedereen op het veld. Hoewel hij zich liet gaan, vond ik dit niet schrikbarend, maar de manier waarop hij bleef doorgaan verbaasde mij wel. Ik heb in mijn tijd erger gezien en tegenstanders met minder zien wegkomen. Sommige leden hebben het over ‘respect’, wat op zich begrijpelijk is, maar in de voetbalwereld heerst er een andere dynamiek. Spelers gaan op de training met elkaar op de vuist (en uiteraard, afhankelijk van de betrokkenen wordt gezegd: ‘Ach, dit hoort erbij. Dit laat zien dat die jongens gemotiveerd zijn). Trainers schelden spelers de huid vol of omgekeerd. Wat betreft je laatste vraag. Ik had dus het niet over de scheidsrechter, maar over de leunstoelanalisten die vergelijkbare acties van andere spelers bagatelliseren of in bepaalde gevallen zelfs goed proberen te praten.

19 oktober 2020 om 13:51

Je vraagt serieus af waarom dit wordt uitgelicht...

19 oktober 2020 om 15:04

Scheidsrechter moet ook wel ergens tegen kunnen hoor. Als je gelijk geel gaat geven als iemand emotie toont heb je ook zeer weinig overwicht. Deze scheids compenseert dat met kaarten. Je kan ook iets terugzeggen en daarmee is de kous af.

19 oktober 2020 om 16:25

Sorry maar als je je zo laat gaan is uiteindelijk rood (2x geel) op z'n plaats en als ik die scheids was zou ik ook alles wat er na de rode kaart is gezegd rapporteren. Hiermee kan hij zomaar 5, 6 wedstrijden schorsing krijgen en ik zou het toejuichen. Aanpakken dit soort respectloze gasten op het veld. Een wegwerpgebaar is vaak al genoeg voor geel. Nou, dit ging wel wat verder. En een scheids hoeft helemaal nergens tegen te kunnen. Hij staat daar niet om voor gek gezet te worden. Moet jij eens tegen je leidinggevende clown of mafkees zeggen. En als dat bij jou bedrijf geaccepteerd word is er net zo veel mis als met het respectloze gedrag op de velden

Echt ongelooflijk dat je als simpele voetballer zo’n grote bek opzet. De scheids fluit al, wat wil je nog meer. Dat je tegenstander rood krijgt voor ziets onbenulligs? Hij toont hier een heel groot gebrek aan respect voor de scheids en zijn aanvoerder die hem tot kalmte wil bewegen. Wat een idioot!!!! Geef hem maar een stevige schorsing, zodat ie lekker lang zijn zonden kan overpeinzen op de tribune.

19 oktober 2020 om 12:34

Dat was juist het probleem, de scheids floot niet.

19 oktober 2020 om 12:40

en floot ook nog eens terecht niet..

19 oktober 2020 om 12:59

Hij werd van achteren getrapt en dat was niet de eerste keer dat die verdedigers m zo probeerden te stoppen! Is waarschijnlijk nog geen reden om zo te keer te gaan, maar ik vond de woorden die die gebruikte nogal mild, clown en mafkees zijn nou niet echt de grootste beldigingen die een scheids kan krijgen!

19 oktober 2020 om 12:49

Precies, die jongen moet eens een lesje respect krijgen, wie denkt hij dat ie is? Wordt overal weggestuurd en nog denkt hij dat ie boven alles en iedereen staat. Als ik Vitesse was zou ik gelijk zijn contract opzeggen, zo'n delinquent moet je niet in je club en team willen hebben.

lijkt me dat ze hier ff een goede schorsing tegenover zetten. Je hoort je als topsporter gewoon in te houden. Je kunt ff emotioneel worden, dan krijg je die gele kaart, maar als je dan door blijft gaan dan ben je gewoon een idioot en wordt je terecht van het veld gestuurd. Ook al is het niet zo erg als iemand een doodschop geven of slaan ofzo, maar toch vind ik dat dit ook wel met enkele wedstrijden schorsing bestraft mag worden. Je hebt gewoon een voorbeeldfunctie en behoort je in te houden.

19 oktober 2020 om 13:16

Nee vloeken en schelden kan en mag niet. Maar spelers hebben al vaker dingen gezegd en geroepen (al dan niet gehoord door de scheidsrechter) en nu opeens moet iemand voor meerdere wedstrijden geschorst worden? Hou toch op. Moet je kijken hoe ze reageren in Spanje de laatste jaren in beladen wedstrijden. Dan had je de hele selectie kunnen schorsen. Normaal gezien mogen enkel de captains klagen tegen de scheidsrechter. Of is die regel ook niet meer in gebruik? Je hebt een boekje met regels, leef ze dan ook na in plaats van die vrije interpretatie iedere keer. Vanaf nu, iedereen die dit gedrag vertoont, geen captain is en toch klaagt, krijgt een gele kaart of wanneer ze blijven pushen rood en klaar.

Als je zo weinig controle over jezelf hebt dan moet je echt hulp zoeken. Ontzettende kleuter in zijn reactie, krijgt zijn zin niet en heeft dan als enige reactie dom schelden. Zielig spelertje, ik hoop op een flinke schorsing van een wedstrijd of 5.

19 oktober 2020 om 12:45

Nou dat gaat wat ver niet. Ik vind dat je in deze ook naar de Ernst van de beledigingen moet kijken en dan zijn “mafkees” en “clown” niet goed te praten maar dan gaat 5 wedstrijden wel wat ver.

19 oktober 2020 om 12:50

Typisch dat mensen enkel naar de woordjes verwijzen. Het gaat erom dat hij als een schuimbekkende respectloze idioot tekeer gaat tegen de scheidsrechter. En dat mag je van mij hard straffen, respectloos gedrag. We hebben het hier over volwassen kerels die reageren alsof ze een klein kind zijn, schei uit joh. Typerend gedrag voor hem en hij leert er blijkbaar niet van.

19 oktober 2020 om 12:56

ben het 100% met je eens, ik zei het hierboven ook al het gaat niet alleen om wat hij zegt maar nog meer om hoe hij het zegt!

19 oktober 2020 om 13:02

Schuimbekkend? Nou dat viel reuze mee zette zijn wenkbrauwen op standje boos, en zwaaide wat met zijn armen maar verder geen schuim gezien hoor haha!

19 oktober 2020 om 13:16

'typisch dat mensen enkel naar de woordjes verwijzen. Het gaat erom dat hij als een schuimbekkende respectloze idioot tekeer gaat tegen de scheidsrechter'hij liet zich even gaan, maar schuimbekkend? Net als een Diego Costa die bijna hoofd tegen hoofd tegen de scheidsrechter ging staan? Net als Higuain die tijdens Ac Milan - Juventus tekeer ging tegen? Had hij een Jaap Stam momentje (jaap Stam vs Parente)? Dat zag ik in deze beelden niet terug.

19 oktober 2020 om 13:22

Als je niet ziet dat die jongen hier totaal de controle over zichzelf kwijt is dan zijn we snel uitgesproken denk ik. Je vingertjes wijzen boeit me weinig, geen respect voor de leiding is maar even niet voetballen.

19 oktober 2020 om 13:26

oh zo loop jij er elke dag bij?ik sport al 35 jaar, waarvan 20 jaar op hoog niveau, maar heb nog nooit zo in het veld gestaan.net als in het dagelijks leven trouwens.die man heeft totaal geen controle over zn emoties en dan controleren de emoties jou. Gevaarlijk.

19 oktober 2020 om 13:30

De woorden zijn niet zo erg, maar alsnog niet goed te praten. Wat ik echter erger vind is zijn houding. Heel agressief en dreigend.

19 oktober 2020 om 14:38

‘ Als je niet ziet dat die jongen hier totaal de controle over zichzelf kwijt is dan zijn we snel uitgesproken denk ik. Je vingertjes wijzen boeit me weinig, geen respect voor de leiding is maar even niet voetballen.’ Niemand betwist dat hij zichzelf niet onder controle had, maar dat hij daar schuimbekkend stond is mijns inziens royaal overdreven.

19 oktober 2020 om 14:43

@Nederland79 ‘ik sport al 35 jaar, waarvan 20 jaar op hoog niveau, maar heb nog nooit zo in het veld gestaan.’ Op het allerhoogste niveau gaan spelers met elkaar op de vuist. Schelden spelers hun teamgenoten of zelfs trainers de huid vol. Moeten scheidsrechters het ontgelden. Het niveau zegt in dit soort gevallen niet zoveel. Dit heeft meer met de persoon zelf te maken, dan dat je dit kunt linken aan het niveau waarop je je sport bedrijft.

19 oktober 2020 om 15:37

JK-Ajax natuurlijk is de intentie ook belangrijk, maar je ziet dit toch ook bij tackles als iemand als een bezetene in komt maar niemand raakt komt die er vaak mee weg, als je iemand wel raakt krijg je rood, intentie is t zelfde (helaas) speelt dit mee.

Het nieuwe nu maakt alles hoorbaar.dit hoort natuurlijk niet thuis uit de mond van een prof, wedstrijdje erop gooien en door....

Dat je tegen de scheids tekeer gaat, overkomt ons allen wel een keer als je op het veld heb gestaan, natuurlijk binnen de grenzen. Maar hoe hij deed tegen zijn capitain? Sorry je mag de beste op het veld zijn, maar ik zou die als trainer zijnde lekker schorsen en op de markt zetten.

19 oktober 2020 om 12:41

Een van je weinige spelers met echte marktwaarde op de markt zetten, omdat die zich eens finaal heeft laten gaan? Dat zou je zelf ook niet doen. Geef die jongen een flinke schorsing en laat hem eens iets doen op sociaal/maatschappelijk vlak. Waar die leert wat 'respect' is. Denk dat het bij Vitesse wat dieper ligt, dan de tirade van Tannane. Er is volgens mij geen baas bij Vitesse. Tannane is de beste voetballer en bepaald. Ik heb het idee dat Bazoer ook erg prominent aanwezig is binnen de groep (totaal geen verwijt), Maar als ik naar aanvoerder Pasveertje kijk en die trainer, dan zie ik daar 2 mannen staan die toevallig aanvoerder en trainer zijn. Niemand die een jongen als Tannane eens goed aanpakt na een tirade, geen leider.

19 oktober 2020 om 12:47

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Tannane zich finaal laat gaan, wel de eerste keer dit jaar, maar zo’n maatschappelijke werkstraf lijkt bij Tannane niet echt te werken.

19 oktober 2020 om 13:29

Heeft die dit als een moeten doen dan? Dat wist ik niet.

19 oktober 2020 om 13:17

'sorry je mag de beste op het veld zijn, maar ik zou die als trainer zijnde lekker schorsen en op de markt zetten.' In welke wereld zie jij dit gebeuren? Er zijn spelers die in het verleden veel ergere dingen hebben gedaan en nooit zijn weggestuurd. Clubs denken aan hun geld en hebben weinig oog voor het morele aspect.

Word meteen ff duidelijk gemaakt waarom Ajax geen gebruik meer maakte van zijn diensten. Hij is een geweldige voetballer maar onberekenbaar. Een ongeleid projectiel die zijn eigen team schade kan toebrengen.

19 oktober 2020 om 13:59

Nou ja, hij heeft ook niet het niveau van de Nederlandse top. Wel het talent, maar die jongen heeft zichzelf te vaak in de weg gezeten en heeft zich daardoor ook niet optimaal ontwikkeld. Bovendien leert hij ook niet van z'n fouten en bij een speler van 26 jaar is de kans klein dat het er ooit nog af gaat. Die jongen is gewoon een opgewonden standje en heeft een heel kort lontje.

Ik heb deze pot half gekeken. Natuurlijk was dit moment me niet ontgaan, maar wel dat ie zo tekeer ging tegen Pasveer. Wat een idioot is die Tannane. Respect is ver te zoeken. Ik hoop dat de club hem ook nog even flink aanpakt, dat verdiend ie wel na zo'n tirade.

Omhoog gevallen ventje die als het even tegen zit om zich heen gaat slaan. Niet de eerste en zeker ook niet de laatste keer

Zo jammer dit.... Hij was bezig aan een goed seizoen en was erg belangrijk voor onze ploeg. En dan ineens deze uitbarsting.... Het zat altijd al aan deze speler, maar we hoopten dat hij vanuit het verleden geleerd had. Maar helaas... Hij zal nu wel voor een stuk of 3-4 wedstrijden geschorst worden.

Deze jongen kan geweldig goed voetballen maar dit soort dingen gebeuren hem toch te vaak. En de topclubs zien dit natuurlijk ook. Daarom denk ik eerlijk gezegd dat hij daar gewoon niet terecht gaat komen. Terwijl hij het met zijn voetballende kwaliteiten misschien wel aan zou kunnen

Gebeurd regelmatig in de voetballerij. Alleen in nederland word het zo opgeblazen. Kijk is naar engeland, daar wordt het woord "fuck" als stopwoord gebruikt op het veld.

Goede voetballer, maar heeft wel een steekje los. Na die eerste gele kaart voor protesteren, had hij gewoon zijn mond moeten houden. Jammer, want hij doet zichzelf echt totaal tekort met dit gedrag.

Wat een ontiegelijk simpel mannetje is het ook die Tannane. Niet alleen gedraagt hij zich als een achterlijke tegen de scheidsrechter, hij kaffert ook nog eens zijn aanvoerder uit terwijl die hem gewoon wil corrigeren. Zijn professionele voetbal-carriere zit vol met dit soort incidenten. Bij Herakles werd hij in 2015 al 2x uit de selectie gezet, in 2017 was hij bij Las Palmas betrokken bij een vermeende vechtpartij, FC Utrecht heeft hem in 2019 op non-actief gezet omdat hij zich 2x misdroeg op de training en nu heeft ie bij Vitesse dit moment. Types zoals Tannane zijn vaak van die straatschoffies die het altijd hebben over een gebrek aan respect naar hun toe maar het vervolgens zelf niet tonen en schijt hebben aan de hele wereld. Zijn woordenschat is ook niet zo hoog zo te horen. Hij roept 7 keer mafkees en 2 keer clown in dit fragment. In plaats van fatsoenlijke argumenten te gebruiken komt er weinig zinnigs uit zijn mond. Tot slot leek het ook net alsof Tannane van achter tegen zijn tegenstander aanliep en dan nog mekkert dat hij het slachtoffer is.

Helaas zijn we zo ver gekomen dat er ophef ontstaat door dat er mafkees en clown geroepen word. Had de scheids meer een man gevonden als tie het gewoon bij de gele kaart had gelaten.

19 oktober 2020 om 13:26

Vind ook dat geel genoeg is, anders kan je meerdere spelers gaan aanpakken op kleine verwensingen als clown en mafkees. Wordt nog leuk aankomend seizoen met die lege stadions dat scheidsrechters alles horen. Lekker veel kaarten voor schelden, dit seizoen.

19 oktober 2020 om 14:28

tsja hij krijgt in eerste instantie geel, omdat hij heel verongelijkt begint te roepen en wegwerp gebaren maakt naar de scheids, dan zou je moeten denken, laat ik me even rustig houden, dat doet ie niet, en hij gaat daarna gewoon door en als hij dan wegloopt blijft ie doorgaan tja dan snap ik wel dat de scheids er een 2e geel bij pakt, het gaat er niet eens om wat hij dan roept. Maar hij is gewaarschuwd omdat hij net geel heeft gehad, maar hij stopt niet en gaat gewoon door, dat is de reden van de 2e gele kaart.

Scheids had zich gewoon moeten omdraaien en er geen tijd aan besteden en ook nog terug lopen ,hoevaak gebeurd dit internationaal dat je iemand iets ziet zeggen/schelden. Komop zeg die scheids zo autoritair willen doen voelt niks aan. De scheids van tegenwoordig kunnen niks hebben. Wat Tannane doet is natuurlijk niet goed te praten een opstapeling ,stoppen zijn doorgeslagen

19 oktober 2020 om 13:38

Moet je ballack tegen øvrebø opzoeken. Ballack die losgaat tegen de scheidsrechter, hem ook aanraakt als een Aguero en ook nog meesprint. Daar kunnen scheidsrechters ook van leren in de heetst van de strijd. Geen kaart gegeven en gewoon gelijk door.

Die jongen zal dit altijd blijven houden en hier moet je als club rekening mee nemen. Heel erg jammer voor vooral Tannane zelf. Qua talent is deze jongen minimaal Europese subtop in mijn ogen, want hij heeft echt bijna alles.

19 oktober 2020 om 13:57

Europese subtop is wel wat overdreven, maar er zit wel wat meer in het vat dan Vitesse, denk ik. Echter zit deze jongen zichzelf telkens in de weg en heeft zich daardoor ook niet heel erg goed ontwikkeld. Verder kan een club hier weinig rekening mee houden. Je hebt er totaal geen invloed op als een speler z'n gedrag niet onder controle heeft in bepaalde situaties. Tannane weet zelf ook wel dat dit niet hoort, maar op een dergelijk moment knakt er waarschijnlijk iets bij die jongen waardoor rationaliteit er niet meer in zit.

Mooi hoe wij als Nederlander niet echt ergens in uitblinken behalve in de moraalridder uithangen. Als ik de gemiddelde reactie hier vergelijk met wat ik zelf elke zaterdag tegenkom op en naast het veld druipt de hypocrisie ervan af. Uiteraard keur ik het gedrag van Tannane af maar spreek dan ook zodra wij de velden op mogen je teamgenoot aan die leip wordt op het veld waar na je de wedstrijd onder genot van een biertje hartelijk met zijn allen om lacht.

wat Tannane doet is misschien niet goed maar ik vind de scheidsrechter ook wel pietluttig om iemand voor woorden als mafkees en clown het veld af te sturen

19 oktober 2020 om 13:43

Pietluttig? Je mag een scheids niet uitschelden en aggressief benaderen. Kom op zeg laten we dit al tolereren. Daar waar duizenden mensen kijken naar dit soort gedrag. En ons maar afvragen hoe het komt dat scheidsrechters zonder enig respect behandeld worden op de amateurvelden. Dan ook nog zeggen wat Tannane doet is misschien... misschien? Haal dat woord maar weg Japie.

19 oktober 2020 om 13:56

Hoewel ik het met je eens ben, Thamike, denk ik wel: Tannane krijgt een rode kaart voor mafkees en clown. Terecht, want hij moet zich inhouden. En daarmee is hij en Vitesse gestraft, maar dan moet het daarmee ook klaar zijn. Maar als ik dat vergelijk met die overtreding die bijvoorbeeld een Pickford maakte in Engeland, of - dichter bij huis - een Toornstra, waarbij je echt het risico neemt om een ander te blesseren, dan voelt die tuchtzaak toch een beetje krom. Het is niet dat de veiligheid van de scheidsrechter in het geding is gekomen ofzo. Dus ik vind de strafmaten niet geheel in lijn liggen met de overtredingen.

19 oktober 2020 om 14:00

Nee, we mogen ook niet te hard rijden en daar krijgen we ook niet de doodstraf voor wel. Vind dit heel erg overdreven. Natuurlijk is het misbaar van Tannane erbij erg heftig, maar een scheidsrechter met overwicht prikt daardoor heen en neemt mee dat Tannane eerder blijk gaf van temperament. Ik moet denken aan Frans Derks die kort geleden overleed en die met veel lof werd omhangen vanwege zijn manier van met spelers omgaan. Dat is wel even wat anders dan deze trotse bureaucraat. Had Tannane even uit laten razen, pak hem daarna bij de arm en geef hem met een glimlach een waarschuwing. Dan was je echt een kerel geweest en bovendien een goede scheidsrechter. 'mafkees', 'clown'... als dit onze morele problemen zijn hoeven we geen kopschoppen en 'kk' meer te vrezen.

19 oktober 2020 om 14:04

@dnsdkr, ik vind ook dat het klaar moet zijn. Straf is gegeven en klaar dus daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik vind alleen dat de scheidsrechters zich niet hoeven te laten uitschelden door een speler en dat we dit niet groter moeten maken dan het is maar ook zeker niet kleiner.

19 oktober 2020 om 13:54

Het zijn gewoon de regels dat je een scheidsrechter niet zo bejegent. Daar is niets pietluttig aan.

19 oktober 2020 om 13:58

dat klopt idd maar je kan ook rekening houden met het menselijke aspect en spelers die even een moment in hun emotie zitten. de fout ligt uiteindelijk bij Tannane die dit niet hoort te doen maar ik vind het jammer dat er in Nederland veel teveel naar het boekje wordt gekeken. in de PL zou een speler er niet meteen uitgestuurd worden waarschijnlijk na zo een moment. even los van het feit dat ze in de PL veel teveel zware overtredingen onbestraft laten wat niet goed is

19 oktober 2020 om 14:22

Maar dit is geen speler die even een moment in z'n emotie zit. Deze jongen heeft structureel problemen omtrent z'n gedrag. Dan kun je niet telkens maar weer de andere kant op kijken omdat deze jongen zich soms niet kan beheersen.

19 oktober 2020 om 13:55

hij krijgt gewoon 2x geel voor 2x die woorden, denk dat het normaal is en alles behalve pietluttig Japie... Zon Tannane vraagt altijd om respect, dan moet ie in dit geval ook respect naar een scheids kunnen tonen.

Toch wel jammer. Die jongen kan goed voetballen, maar z'n hele carriere zit dat gedrag al een beetje in de weg. Je zou denken dat je daar wel van leert na een paar keer, maar deze jongen schijnbaar niet. Dan krijg je al een rode kaart vanwege opmerkingen en dan doe je er ook nog een schepje bovenop. Dat is gewoon oliedom.

Die Tannane moet gewoon in een gesloten inrichting gezet worden. Dit kun je toch niet accepteren.. Een dikke geld boete van zowel Vitesse als de KNVB geven en een straf dat hij voorlopig niet meer mag spelen zolang hij zijn uitbarstingen niet onder bewang heeft. Je zou willen zeggen tegen die scheids van geef een paar tikken die mafkees maar daar los je ook niks mee op.. En bovendien is het lastig om iemand een paar tikken te geven op 1,5 meter afstand.. Tsjaa..

Die jongen heeft gewoon professionele hulp nodig , zeker niet de eerste keer dat dit hem overkomt maar voor de camera de ideale schoonzoon spelen. Snap nu waarom hij nooit bij n topclub is uitgekomen want voetballen dat kan hij wel .

19 oktober 2020 om 14:49

Ik denk niet dat deze jongen dat speelt. Iemand verwoordt het hierboven ergens al goed: Deze jongen lijkt last te hebben van kortsluiting als hij het gevoel krijgt dat hem onrecht is aangedaan. Sommige mensen hebben nou eenmaal een kort lontje.

19 oktober 2020 om 16:56

Oh dus daarom moet je dit maar goedkeuren ?

20 oktober 2020 om 01:20

Waar zeg ik dat in hemelsnaam? In meerdere berichten in dit artikel geef ik aan hoe ik erover denk op dat gebied en in geen enkele reactie geef ik aan dat ik het gedrag goedkeur, integendeel. Ik vind het oliedom en de rode kaart en een eventuele extra schorsing zijn dan ook terecht.

Tannane is en blijft een “lastige” jongen ! Dat zal hij zelf waarschijnlijk ook niet ontkennen gezien zijn verleden, maar hier is niet alleen hij “schuldig”. Deze scheidsrechter was aan het provoceren... uiteraard worden de betere voetballers op het veld altijd het hardst aangepakt (waar ze ook niet of nauwelijks over klagen) maar Tannane had gisteren niet alleen de spelers van ADO waar hij het tegen moest opnemen. Die scheidsrechter was echt zeer matig ! Op het moment van de bewuste overtreding had hij gewoon moeten fluiten.. als je continu wordt aangepakt en degene die je hoort te beschermen (scheidsrechter) keert je ook nog tegen is dat frustrerend. Uiteraard praat ik het niet goed. Zelf ben ik absoluut geen Vitesse fan of fan van Tannane, maar moeten we de goede voetballers op de Nederlandse velden niet wat meer in bescherming nemen? Tuurlijk mogen ze aangepakt worden, maar er zijn grenzen. Ik vind het persoonlijk jammer dat deze speler de komende wedstrijd(en) niet meer op het veld te zien is. Dat had de wedstrijd van Vitesse tegen PSV een stuk leuker gemaakt. We moeten het al doen met saaie lege stadions en nu ook nog zonder smaakmaker.... hopelijk valt zijn straf verder mee...

Zo jammer dat dit zijn persoon zo beïnvloed.erg goede voetballer en komt sympathiek en goed geschoold over.telkens wanneer hij een vorm van onrecht aanvoelt knalt hij compleet door het lint! Je ziet al zijn medespelers ook rondkijken, van What THE Fuck is dit!?alleen Pasveer pakt hem aan...als therapie en straffen niet helpt..dan houd het op den duur op...

Dat Tannane rood verdient is één, maar ik vind hoe dan ook dat een scheidsrechter na het trekken van de eerste gele kaart een speler eerst moet waarschuwen. Ze zeggen toch dat "voetbal emotie is?". De ene speler kan iets minder snel afkoelen dan de andere. Martens is een jonge en onervaren scheids die waarschijnlijk door zijn snelle handeling gezag wil uitstralen, maar ik vraag me af of het toch niet anders kan. Wat betreft Tannane zelf, hij heeft een probleem en dat is niet nieuw. Vind hem ook te zwaar.

Wat een idioot wanneer beseffen de mensen dat door zeuren nooit helpt. Hij naait hier mee zichzelf en zijn eigen team..

Wanneer je dit herhaaldelijk tegen een scheidsrechter roept en het dus geen enkel woord is dat eruit floept mag je zo iemand van mijn part wel voor 6 maanden schorsen. Het is symptomatisch voor waar heel veel mis gaat in onze maatschappij wanneer gasten hier eenvoudig mee wegkomen.

Beetje overdreven reactie, maar ik denk dat we het groter maken dan het is. Het lijkt nu heel bijzonder omdat er geen publiek is en dat je alles hoort, maar zoals Fatih_khedira hierboven zegt, lopen voetballers regelmatig te schelden

19 oktober 2020 om 14:46

Dit is natuurlijk wel de eerste keer in decennia dat we kunnen horen wat voetballers op het veld zeggen. Nu ben ik al een aantal maanden veel wedstrijden aan het kijken, maar dit heb ik nog geen speler zien en horen doen. Het moet inderdaad niet erger gemaakt worden dan het is, maar dat gebeurt ook niet. Hij krijgt terecht rood en moet zich wellicht nog verantwoorden tegenover de tuchtcommissie van de Knvb. Echter betreft het hier wel een jongen met gedragsproblemen, dus het is dan niet vreemd dat mensen dat ook even aankaarten.

Doet me een beetje denken aan Fortes Rodriguez. Alleen ging die een stapje verder met zijn uitlatingen. Wat laat je jouw team in de steek zeg!

5 wedstrijden schorsing lijkt mij een redelijke straf, je moet je je altijd gedragen tegenover de scheids hoe onrechtvaardig hij ook is.

Ook de reden dat het bij utrecht niks is geworden. kan heel goed voetballen, maar als het even tegen zit ligt het aan alles en iedereen behalve tananne zelf. Zo ook toen er een open training was meneer tananne gooit zn lichaam erin, krijgt 2 minuten later een schouderduw terug en gaat gelijk natrappen.. Op een training nota-bene.

Ik ben tegen schelden, maar 1 wedstrijd schorsing door de bond is genoeg. En misschien nog 1 erbij door Vitesse zelf. Een aantal van vier, vijf of misschien nog meer is stoerpraterij of schijnheilig. Er gebeuren ergere dingen op de velden.

Ik vind nog het ergste dat hij helemaal door het lint gaat en z'n aanvoerder over het veld ook voor mafkees uitmaakt, lekker signaal naar je teamgenoten zeg. Jammer voor hem, hij was heerlijk bezig dit seizoen en kan best lekker ballen, maar dit gaat te ver. Vooral met geen fans hoor je alles heel duidelijk en dan iemand zo voor mafkees en clown uitmaken vind ik best erg om te horen. Jammer, top sport blijft voor mij nog altijd meer mentaliteit en talent, als Tannane wat betere mentaliteit had, had hij gewoon bij een suptobclub kunnen spelen.

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat scheids Martens zich bemoeid heeft met de speelwijze van Tannane. Dat gaat hem niets aan. Het kan zelfs heel goed zijn dat de trainer van Vitesse Tannane daar opdracht toe heeft gegeven aangezien daar de kracht van zijn spel ligt. Tannane beweert dat anderen het Martens ook hebben horen zeggen. Laat die dan eerst hun vinger maar eens opsteken. Ondertussen heb ik Tannane dus wel beledgende teksten horen bezigen. Zijn kaarten zijn volkomen terecht gegeven. Daarmee heeft hij zijn eigen team benadeeld en mij lijkt dat hij zich daar beter mee kan bezig houden dan alsnog de scheids te beschuldigen. Zelfs als die een vrije trap had moeten geven aan Tannane. Elke scheids maakt fouten, elke keer weer. Net als Tannane zelf dat ook doet. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat Tannane zich zo belachelijk gedraagt naar de scheids en zelfs zijn eigen keeper. Lekker drie weken schorsen zodat hij weet wat in het vervolg de consequentie is van zijn gedrag.

Ik vind dit toch wel zo kansloos. Dat tieners van puber leeftijd op het veld zich nog wel eens willen laten gaan tegen arbiters kan ik me voorstellen, dat zit nou eenmaal in die anti-gezag drang. Maar als volwassen vent zo de controle verliezen is toch wel op het zielige aan toe? Stel je voor dat Tannane geen voetballer was geweest en hij zich om 7uur sochtends op de fabriekshal moest melden.. Zou hij dan ook zo tekeer gaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren