Ajax treft oude bekende in CL; ook Kuipers en Gözübüyük fluiten duel

Maandag, 19 oktober 2020 om 11:10Tim Siekman

Felix Brych gaat het duel tussen Ajax en Liverpool woensdag in de groepsfase van de Champions League fluiten. De Duitse arbiter is een oude bekende van de Amsterdamse club, daar hij eerder enkele memorabele wedstrijden van Ajax floot. Serdar Gözübüyük en Björn Kuipers komen deze week ook in actie in het miljardenbal.

Brych was de afgelopen tijd vaker de dienstdoende scheidsrechter bij Ajax. Zo was de leidsman getuige van de 2-3 nederlaag van de Amsterdamse club in de Johan Cruijff ArenA in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur in 2019. Ook hanteerde Brych de fluit bij de duels van Ajax met Real Madrid (1-4 zege in het seizoen 2018/19) en Lille OSC (0-2 zege in het seizoen 2019/2020).

Gözübüyük is woensdag de scheidsrechter bij het treffen tussen Red Bull Salzburg en Lokomotiv Moskou. Joost van Zuilen en Johan Balder zullen assisteren, Bas Nijhuis is de vierde official en Pol van Boekel en Dennis Higler doen dienst als VAR. Kuipers moet woensdag het duel tussen Internazionale en Borussia Mönchengladbach in goede banen leiden. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn de assistent-scheidsrechters, Allard Lindhout is vierde man en Danny Makkelie en Jan de Vries acteren als VAR.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door piranha)

Goede scheidsrechter. Heb echt zin in de wedstrijd!

19 oktober 2020 om 11:20

Zolang we maar vechten, dan ben ik al tevreden. Een winst zou een godswonder zijn, maar ik wil in ieder geval een beetje hoop zien bij de spelers. Dat beetje schijt hebben aan de tegenstander en gewoon je ding willen doen. (Oh en twee vroege rode kaarten en een eigen doelpunt van Liverpool zou nooit weg zijn)

19 oktober 2020 om 11:21

Als Alvarez speelt zou het wel zo eerlijk zijn van Liverpool om naast die twee rode kaarten en het eigen doelpunt ook met tien man te starten, nietwaar ;-)

19 oktober 2020 om 11:23

Dan moeten hun met Gomez op het middenveld spelen

19 oktober 2020 om 11:25

Wel netjes dat ze met Firmino hun eigen Labyadje voorin doen. Jammer dat die alsnog wereldklasse is, hahahaha!

19 oktober 2020 om 11:47

Ik sluit niet uit dat ze dat dan ook doen @suarez 7, een beetje sportiviteit kan in deze tijd geen kwaad.

19 oktober 2020 om 11:21

Hier ben ik ook heel blij mee. Dit is een goede no-nonsens scheids. Niet zo'n vreemde Fransman met zijn nukken. Ik begin er steeds meer zin in te krijgen. Het spel van Ajax was zondag weer een stuk frisser, Ten Hag zette meer poppetjes op de juiste plekken, Liverpool is niet in beste doen en mist een paar extreem belangrijke spelers en nu deze scheidsrechter. Natuurlijk blijft Liverpool op papier veruit de beste ploeg, maar ik zie steeds meer perspectief voor een verrassing.

19 oktober 2020 om 11:28

Het spel was wel frisser, maar ik maak me zorgen over de eerste fase van de opbouw. Als Blind en Schuurs de bal hebben gaat het te traag en staan Gravenberch en Klaassen vaak in de dekking. Eenmaal in de laatste zone is het hartstikke leuk om te zijn, gooit Gravenberch de trukendoos open en is Kudus heel dreigend, maar Liverpool zal vanaf het begin druk zetten op die laatste lijn en de middenvelders. Je mist op de dubbele zes dan een aanspeelpunt, een regisseur, iemand die het heft in handen neemt. Dat kan je duur komen te staan.

19 oktober 2020 om 11:36

Daarom hoop ik ook op Martinez erbij. Die deed dat vorig seizoen prima in die rol en biedt Blind en Schuurs ook de mogelijkheid om in te schuiven. Zet vervolgens Kudus en Klaassen erbij en je hebt zowel in defensief als offensief aspect voldoende mogelijkheden. Echter verwacht ik Alvarez in de basis... En dan wordt het knelpunt dat jij omschrijft alleen maar versterkt...

19 oktober 2020 om 12:12

Helemaal mee eens! Ik zie graag Kudus en Martinez als controlleurs omdat zij beide onder druk kunnen worden ingespeeld en Kudus ook nog in staat is om zich uit de drukte te draaien. Klaassen als 10 zou ideaal zijn, ik denk dat hij en Tadic als valse 9 complementair zijn. Nu Neres nog niet helemaal in vorm is hoop ik op Antony en Promes op de flanken. Ik denk dat je in de omschakeling met de snelheid voorin Liverpool dan wel pijn kan doen. Met Alvarez kan je een goeie opbouw en snel spel uit je hoofd zetten.

19 oktober 2020 om 12:27

Ben het met je eens hoor, maar wel geinig dat je Neres niet in de basis wilt vanwege zijn vorm en Promes wel in de basis zet. Die is natuurlijk ook niet in beste doen Zou zelf ook voor Promes kiezen hoor, maar dan meer omdat hij zich al meer bewezen heeft als linksbuiten. Verder zou ik met de punt naar achteren spelen. Martinez op 6 en Klaassen en Kudus in een vergelijkbare rol daarvoor. Dan kunnen ze allebei rond de spits opduiken. Aan de andere kant denk ik dat zowel Kudus als Klaassen beide in staat zijn om bij de opbouw mee te doen in het spel en rond de 16 van de tegenstander op te duiken. Conditie genoeg bij die 2.

19 oktober 2020 om 13:15

Nou, de extra tijd was al voorbij anders, hij had al af moeten fluiten maar liet die aanval na de extra tijd doorgaan waardoor we de CL finale misliepen. Ik kan niet echt fan worden van die man.

19 oktober 2020 om 13:24

Van die extra tijd is de helft niet gespeeld. Daarnaast gaat het bij extra tijd altijd om het minimaal aantal minuten erbij, niet het maximale

19 oktober 2020 om 16:29

Van de reguliere tijd wordt ook maar 60% gespeeld, dus de extra tijd is of altijd te kort or in ieder geval de tijd waaraan vastgehouden moet worden. Als dan ineens de scheidsrechter er een eigen interpretatie op na gaat houden omdat bijvoorbeeld een Onana treuzelt met een uittrap, dan moet hij daarvoor fluiten en Onana bestraffen. Anders is het net als anders reguliere tijd.

Ajax treft Liverpool op een goede moment. Geen Alisson, Virgil en Thiago. Dat scheelt enorm. Alleen de mannen voorin spelen wel en die zijn in vorm. Ik vond ze sterk spelen tegen Everton. Ben benieuwd of een speler zoals Schuurs zich staande kan houden tegen een allround topspits zoals Firminho. Dit zijn de wedstrijden waar de scouts van de topclubs naar kijken!

19 oktober 2020 om 11:24

Liverpool treft Ajax ook op een goed moment. Nog niet in topvorm, slecht op elkaar ingespeeld en met afstand het minste Ajax van de afgelopen 2,5 jaar.

19 oktober 2020 om 11:32

Tsja, Ajax is met Ziyech en Van de Beek alleen maar de absoluut belangrijkste spelers kwijtgeraakt afgelopen zomen. Vorig jaar kregen we ook zulke reacties bij Chelsea en Valencia, toen Ajax afscheid moest nemen van De Jong en De Ligt. Kan er nooit zoveel mee, is vooral om dat alvast te kunnen zeggen mocht Ajax goed presteren tegen zo'n grote naam als Liverpool.

19 oktober 2020 om 11:24

Ik heb alleen de eerste helft gezien, maar vond ze niet echt overtuigend.. Hoe dan ook hebben ze natuurlijk extreem veel kwaliteit, ruim voldoende om Ajax af te slachten.

19 oktober 2020 om 11:30

Treft Ajax niet altijd die grote ploegen op het juiste moment? Afgelopen jaren hoorde ik dat namelijk ook over Bayern, Real, Juventus, Chelsea en Valencia. Zo kunnen we een eventuele mooie prestatie namelijk alvast devalueren. Het is namelijk andersom ook zo. Ajax is weer zijn sterkste spelers kwijt, Liverpool hoeft die nooit te verkopen.

19 oktober 2020 om 11:37

Dat ga je sowieso krijgen. Stel Ajax haalt een resultaat dan ligt dat beslist aan de afwezigheid van van Dijk. Mij stoort dat nooit zo. Hoe je het draait of keert als Ajax een resultaat haalt tegen een Europese supermacht, zoals Liverpool, of Madris of Munchen dan geniet ik als supporter enorm.

19 oktober 2020 om 11:46

Gelijk heb je! Maar het komt altijd zo jaloersig over, kan ik me heerlijk aan ergeren. Ik wil namelijk ook dat AZ donderdag Napoli kapot maakt, ongeacht wie er spelen. Voor PSV en Feyenoord geldt het zelfde.

19 oktober 2020 om 12:04

Het komt misschien jaloers over maar ik vind wel dat je het gewoon mag noemen. Liverpool is hun keeper, beste verdediger en beste middenvelder kwijt. Dat is niet niks. Als ajax Onana, blind en Kudus mist en verliezen van bijv Psv dan zal dat ook genoemd worden. Precies hetzelfde met de wedstrijd Az-ajax vorig jaar. Toen zeiden ajaxfans ook van ja maar we misten enkele belangrijke spelers. Als ajax resultaat haalt mogen ze natuurlijk heel blij zijn want het is erg knap. Echter vind ik het wel logisch als dit argument er wordt bijgehaald.

19 oktober 2020 om 12:16

Arsenal890: Maar mocht Ajax winnen, wil het toch niet bij voorbaat zeggen dat het door het gemis van die spelers komt? Je kan ook zeggen dat Liverpool veel meer geld te besteden heeft en daardoor een bredere selectie kan hebben en het gemis van spelers makkelijker kan opvangen.

19 oktober 2020 om 12:22

Dat is waar maar als liverpool veel doelpunten tegen krijgt of door verdedigend gestuntel dan weet je al dat het waarschijnlijk komt omdat van dijk en allison gemist worden. Met hun krijgen ze nooit zoveel doelpunten tegen en normaliter ook niet door gestuntel. Je kunt natuurlijk nooit 18 even goede spelers hebben. Zie je het al voor je? Een keeper van het niveau van ederson op de bank of een wereldverdediger als koulibaly op de bank achter van dijk? Het maakt niet ui hoeveel geld je hebt je kunt nooit het gemis van de beste spelers opvangen.

19 oktober 2020 om 12:27

Oké en die 2-7 tegen Aston Villa waar van Dijk wel bij was. Kwam dat dus alleen door de afwezigheid van Allison?

19 oktober 2020 om 12:33

Arsenal890: Was het niet dat Liverpool laast verloor met grote cijfers MET Van Dijk in de basis? Maar het is het inderdaad haast onmogelijk om 18 gelijkwaardige spelers te hebben. Maar er zijn toch zelden wedstrijden dat beide teams volledig zijn? Het kan komen door schorsingen of blessures. Wanneer Ajax voor de beker tegen een KKD-ploeg moet, moeten ze die kunnen winnen met een half 1e elftal-team aangevuld met reserve selers. Dat zijn ze aan hun stand verplicht.

19 oktober 2020 om 12:41

Het niveau tussen een KKD ploeg en ajax is natuurlijk groter dan tussen liverpool en ajax. Daarnaast speelde van Dijk toen inderdaad. Die nederlaag kun je noemen als een off day met fouten van Taa, Gomez, van dijk en Adrian. Het was natuurlijk ook een wedstrijd waar alles tegenzat voor liverpool. 3 van richting veranderende doelpunten werken natuurlijk ook niet mee. Feit is dat liverpool met allisson en van dijk een verdediging heeft die bijna niet te slopen is en heel vaak de nul houdt. Dat je moet winnen met enkele schorsingen en blessures ben ik het eens. Echter heeft elke club last als de hun keeper en beste verdediger missen.

19 oktober 2020 om 13:30

@myvision word je langzamerhand niet eens moe van je eigen gebrek aan nuance? Het is toch gewoon een feit dat Ajax een Real Madrid trof dat duidelijk minder was dan het team dat ervoor 3 Cl's had gewonnen in 4 jaar tijd? Het Real Madrid dat er met 1-4 af ging was geen schim meer van het Real Madrid dat 3x de CL won. Het Bayern was ook in mindere doen. Dat is heel makkelijk op te merken door te kijken naar hoe Bayern presteerde het seizoen ervoor en erna. Dan zie je dat Bayern dat jaar in een dal zat. Dit maakt de prestaties van Ajax er niet minder op, want ook al zijn een Bayern en Madrid minder in vorm, toch waren ze aan hun stand verplicht van Ajax te winnen, maar het brengt wel enige nuance op de zaak. Het zou je sieren om dit gewoon te erkennen. Het heeft niks te maken met jaloezie of het niet aan Ajax gunnen. Het heeft te maken met een stukje realiteit aanbrengen tussen al dat hosanna van voornamelijk niet objectieve Ajacieden

19 oktober 2020 om 13:41

Alsof Thiago al zo'n enorme impact heeft. Goeie speler, maar bij Liverpool is het nu gewoon het middenveld van de laatste twee jaar, dat liep toch ook wel aardig.

19 oktober 2020 om 13:54

Gloryunited. Ik snap je punt hoor. Maar wanneer is een overwinning dan wel verdiend? Is de overwinning van FC Groningen vorige week niet verdiend omdat Kudus (de man in vorm bij Ajax) niet mee deed, Promes uit vorm is, Ten Hag het licht nog niet heeft gezien? In mijn ogen doe je FC Groningen dan flink tekort.

19 oktober 2020 om 14:03

Oh nee zeker niet. Het was zeker de prestatie van Groningen zelf net als dat het Ajax zelf was die die topploegen eruit kegelde. Ik wil alleen maar zeggen dat ze Bayern en Real op de meest gunstige momenten troffen van de afgelopen 5 jaar. Desalniettemin is het erg knap wat Ajax liet zien en daar verdienen ze alle lof toe. Maar lof valt ook te verdienen in een genuanceerde omgeving.

19 oktober 2020 om 14:36

Het hangt heel erg af van de vorm waarin je zulks verkondigd. Maar er werd gedaan alsof Ajax alleen maar kon winnen omdat en Real en Juventus en Bayern en Spurs en Chelsea en Valencia allemaal niet in vorm waren. Dat is een ongekend toeval, over ongenuanceerd gesproken. Voor het gemak wordt er niet verteld dat Ajax niet lang voordat ze in Bayern het goed deden totaal weg werden gespeeld door Psv. Ajax zou totaal afgaan in de CL was de voorspelling. Na de winterstop werd er kansloos met 6-2!! van Feyenoord verloren en Heracles gaf Ajax een dreun 4 dagen voordat Real kwam.

19 oktober 2020 om 16:09

Je draait er om heen. Dat is jammer. Ik zie niet in hoe de wedstrijden tegen Psv, Heracles en Feyenoord relevant zijn voor de stelling dat het Real Madrid en het Bayern dat Ajax trof hun minste periode van de afgelopen 5 jaar doormaakten op dat moment...

19 oktober 2020 om 11:43

@soccerinofcu: Met een gelijkspel ben ik al in de hemel. Ik ben eigenlijk al blij als we mee kunnen komen en er met een kleine nederlaag af gaan. We kunnen stoer doen, maar we zijn niet en zullen ook nooit van het niveau Liverpool zijn. Natuurlijk, altijd gaan voor de winst want je weet het nooit (tegen Real en Juventus waren we ook de underdog), maar de kans dat we gaan winnen is gewoonweg klein.

19 oktober 2020 om 12:21

Firmino heeft dit seizoen nog geen goal gescoord, dus met een beetje mazzel zet hij die lijn door tegen Ajax. Maar met name Salah is een absolute wereldspeler natuurlijk.

Als Ten Hag de mensen gewoon op de juiste plek zet en in plaats van Gravenberch Martinez erin zet. Anthony en Neres / promes op de vleugels, Tadic in de spits, dan maakt Ajax een kans. Hoe groot is lastig in te schatten. Ajax heeft bewezen dat ze Europees boven zich uit kunnen stijgen, alleen die grens heb ik nog niet gezien dit seizoen. Liverpool mist enkele spelers, wat voor Ajax natuurlijk niet ongunstig is. Daarnaast speelt Ajax tegen Engelse ploegen altijd wel redelijk goed. Dus hoewel het voordeel bij Liverpool ligt zie ik zeker wel een kans op resultaat,

19 oktober 2020 om 12:11

Kudus moet er ook sowieso in. Ik zeg: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Martinez, Kudus; Antony, Neres of promes, Tadic

Ik kan mij de scheidsrechter niet meer herinneren. Dat betekent dus dat hij goed gefloten zal hebben.

19 oktober 2020 om 11:48

Mwa, kan ook komen doordat die Moura van de voetbalhemel een voetbalhel maakte in de laatste seconden. Die scheidsrechter had gelukkig niet een doorslaggevende rol nee. Daarvoor hebben we de tweeluik tegen Chelsea gehad Hopen is op een mooie en eerlijke strijd!

19 oktober 2020 om 12:22

Ik heb dat moment verdrongen dus weet niet waar jij op doelt...

Goede scheids, alleen moeten ze bij Ajax ook even Onana op de hoogte stellen.

Ik heb zin in deze wedstrijd we missen Allison Virgil en Thiago maar we hebben alsnog op de keeper na op elke positie een betere speler staan dan Ajax. Het zal een moeilijke wedstrijd worden maar heb vertrouwen in een 1-2overwinning

19 oktober 2020 om 14:08

Op basis van het aanstellen van die Duitser denk ik 2-2. Liverpool heeft gelukkig Manã© nog, maar achterin is het wankel, vooral op doel. In Gomez en Matip heb ik normaal gesproken alle vertrouwen, maar kwalitatief is het veel minder zonder Virgil. Brych zal Liverpool zoals gewoonlijk wel weer naaien, dus ik vrees dat het een hele moeilijke pot gaat worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren