KNVB moet verzoek Feyenoord weigeren: ‘Ajax, PSV en AZ kunnen wel alles’

Maandag, 19 oktober 2020 om 09:54Tim Siekman • Laatste update: 13:20

De spelers van Feyenoord Onder-21 kunnen voorlopig niet als team trainingen afwerken. De ploeg doet mee aan een nieuwe competitie en moet enkele keren promoveren om in de Keuken Kampioen Divisie te acteren, maar door de coronamaatregelen van de overheid kunnen de jonge spelers van Feyenoord niet meer gezamenlijk trainen. Frank Arnesen spreekt van een rare situatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door messino)

Beste Frank, wil je ons na de eerste 4 wedstrijden asjeblieft niet onder 'topclubs' scharen.

19 oktober 2020 om 10:13

Ach, AZ staat ook in dit rijtje...

19 oktober 2020 om 10:25

Volgens heeft die het ook over AZ aangezien de andere clubs het wel goed doen.

Waarom laten ze die jongens als ze full prof zijn dan niet gewoon met het A-team mee trainen? Laat je ze op de andere helft van het veld oefeningen doen?

19 oktober 2020 om 10:08

Ik weet niet of er een max zit aan het aantal selectiespelers dat je mag toevoegen aan het eerste elftal maar dan lijkt me dit inderdaad een prima oplossing. Even wat sjoemelen met de regels en je hebt een oplossing.

19 oktober 2020 om 12:36

Dat lijkt me niet, toch? Als er nu 8 spelers geblesseerd zijn, zullen er spelers van lagere elftallen (jong) doorschuiven. Ik neem aan dat de voorwaarde is dat deze speler onder contract staat bij Feyenoord en niet dat hij officieel tot de A-selectie behoort. Er is in de Eredivisie, voor zover ik weet, geen spelerslijst zoals bij de Europa/champions League.

19 oktober 2020 om 12:50

Er is een hele logische verklaring voor waarom ze niet met het 1ste meetrainen. COVID-19. De selecties moeten in een bubbel trainen. Als er meerdere mensen toelaat hoe groter de kans op besmettingen is.

19 oktober 2020 om 14:28

Je kan toch zeggen ze horen bij de A-selectie en dan vervolgens op veld 2 met hun eigen team de oefeningen laten doen. Aparte kleedkamer voor ze. Zo bewaak je intern het gevaar op besmettingen en voor de buitenwereld traint Feyenoord ineens met 40 man?

Volgens mij hoeft het niet zo heel moeilijk te zijn toch?je haalt ze bij de selectie en laat ze op een ander stuk trainen probleem opgelost.het zijn allemaal spelers met een profcontract. Ik zie het probleem niet.

Dit is gewoon het gevolg van een aantal jaren geleden niet instappen. Nu is het overmacht en is het even niet anders. Misschien duurt het een jaar langer

19 oktober 2020 om 10:22

Dit is inderdaad het geval.nu ze met overmacht te maken krijgen is dit dus ook direct 1 van de gevolgen in de huidige situatie.

Wat heeft van Geel Feyenoord toch in zijn eigen voet laten schieten door niet mee te willen doen in de keuken kampioen divisie met het jong. Ze lopen hiermee zoveel achterstand op. Buitenom dat mogen toch alle fulltime contract spelers trainen en spelen?

19 oktober 2020 om 12:02

Ja maar wel met de eerste selectie. Spelers van 15/16 jaar hebben ook contract he en mogen nu ook niet trainen.

19 oktober 2020 om 14:45

Tot 18 jaar mag er gewoon getraind worden alleen wedstrijden in competitieverband maar wel weer onderling

Als er nu voor Feyenoord onder 21 een uitzondering wordt gemaakt, dan willen andere teams ook meteen weer. En dan niet alleen in het voetbal, maar ook bij andere sporten. Snap dus wel dat hier geen uitzondering voor wordt gemaakt.

19 oktober 2020 om 10:46

Feyenoord heeft ook helemaal gene echte talenten in de onder 21 spelen, ze willen nu gewoon dat dat team mag epelen omdat het anders nog langer dujrt voordat ze de KKD bereiken. De echte Feyenoord talenten spelen in de O-19 en die mogen uberhaupt niet speler, bij Feyenoord niet, maar ook bij Ajax, PSV, AZ en alle andere teams niet.

19 oktober 2020 om 15:14

De bond heeft geen beslissing genomen, de lokale GGD heeft dat gedaan.

Waarom Psv Az en Ajax erbij halen? Alsof hun er wat aan kunnen doen dat ze in rotterdam hebben liggen te slapen laatste 5 jaar.

19 oktober 2020 om 10:21

Als je het belang van Feyenoord behartigt zoals Arnesen doet probeer je toch alles. Helaas niet gelukt. Gewoon individueel trainen of uit deze Mickey mouse competitie stappen.

Andere divisie dus andere regels. Dan had Feyenoord een paar jaar geleden maar een andere keuze moeten maken. Zuur is het natuurlijk wel. Deze jongens zijn gewoon professional, maar ik begrijp dat er een strakke grens moet zijn met zo min mogelijk uitzonderingen anders blijf je bezig.

19 oktober 2020 om 10:58

Volgens mij is het niet zo heel moeilijk.je zorgt dat je ze toevoegt aan de A-selectie en laat ze op een ander veld trainen.tis volgens mij geen hogere wiskunde.

19 oktober 2020 om 11:04

Ik weet niet of dat zo maar mag, spelers "transfereren" naar de A-selectie. Anders inderdaad gewoon doen. Als het inderdaad zo simpel is dan vindt ik Arnesen hier wel erg in de calimero rol kruipen. Ben ik niet echt van hem gewend.

19 oktober 2020 om 11:26

Het lijkt mij dat je zoveel spelers mag toevoegen als je wil. PSV heeft er geloof ik 27. Of je ze laat spelen of op de bank laat zitten is uiteindelijk ook aan jou.regels voor niet trainen is voor iedereen hetzelfde als je in de zelfde competitie uit komt dus ja hij heeft wat dat betreft weinig recht van spreken.het is inderdaad wel een vervelende situatie Feyenoord laat spelers van de jo21 wel bank zitten en nu mogen ze niet trainen.denk dat hier meerdere clubs last van hebben in de eredivisie en kkd en dergelijk de aansluiting raak je wel kwijt met je spelers.

19 oktober 2020 om 12:04

Je zal ze misschien wel mogen toevoegen, maar dan moeten ze misschien ook wel meetrainen met het eerste. Weet niet of daar nog regels in zijn.

19 oktober 2020 om 12:08

Weet niet. Je ziet wel vaker dat wissels naast trainen. Denk dat dat prima op te lossen is. Ik moet je wel eerlijk toegeven dat ik die regels ook niet weet. Zal niet heel spannend zijn lijkt me

19 oktober 2020 om 12:38

@rochus,neem de volgende situatie: Onana pakt rood, Stekelenburg is geblesseerd en Scherpen heeft corona. Dan keept Kotarski en zit Daan Reiziger op de bank. Reiziger is geen A-selectiespeler. Dit voorbeeld lijkt mij gewoon normaal.

19 oktober 2020 om 15:15

Daan Reziger speelt in jong Ajax. Dat is de Kkd. Die mogen wel trainen. Voor de eredivisie en de KKD heeft de overheid een uitzondering gemaakt.

Een beetje raar van Arnesen om dit te brengen alsof topclubs voor getrokken worden. Dit geldt volgens mij ook voor Jong Utrecht en indien Jong Feyenoord een paar jaar geleden ingestapt was in de keuken kampioen divisie was er niks aan de hand geweest.

19 oktober 2020 om 15:16

Nog gekker is dat hij bij de Rotterdamse GGD moet zijn. Die willen geen utizondering maken voor amateur voetbal. Maar goed, het is voetbal en dan zie je wel vaker dat mensen denken dat het allemaal heel belangrijk is en dat regels op hun niet van toepassing zijn.

19 oktober 2020 om 15:31

De Rotterdam ggd bepaald dat toch niet.de overheid heeft het er gewoon uitgegooid. De regels zijn geen contactsporten meer dan 4 personen alleen de eredicisie en kkd heeft uitzondering. Jo21 Feyenoord valt daar niet onder dus geen training.

19 oktober 2020 om 16:17

De Knvb heeft aan de GGD gevraagd of er voor Feyenoord U21 een uitzondering gemaakt kon worden. En die zeiden: nee dat kan niet.

Feyenoord heeft vele jaren geleden de boot gemist. Nu moeten ze op de blaren zitten. Leidend is de competitie waarin deze talenten spelen. Ze mogen dan wel door Feyenoord gecontracteerd zijn, de competitie wordt door de Knvb niet gezien als een profcompetitie. Het is dan een logisch gevolg dat de GGD geen uitzondering maakt voor dit team.

19 oktober 2020 om 15:52

Toen moesten ze ook op de blaren zitten met 30 miljoen schuld Zelfs een speler als Vincent Janssen waar AZ veel winst op heeft gemaakt kon Feyenoord toentertijd geeneens een contract aanbieden.

20 oktober 2020 om 11:34

Tja, dus hebben ze de boot gemist. Ik snap je punt niet helemaal. Dat de U21 nu niet in actie kan komen tijdens trainingen is een voortvloeisel daaruit. Het is niet zo dat omdat het Feyenoord is en de jongens daar een contract hebben dat ze dan maar wel mogen trainen. De competitie waarin ze spelen met de U21 is geen profcompetitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren