Ongeloof over arbitrage bij Feyenoord - Sparta: ‘Voor mij onbegrijpelijk’

Maandag, 19 oktober 2020 om 08:42Tim Siekman

Jens Toornstra had zondag rood moeten krijgen tijdens de remise tegen Sparta Rotterdam (1-1), zo vinden Willem van Hanegem en Reinold Wiedemeijer. De middenvelder van Feyenoord vloerde Abdou Harroui in de eerste helft met een harde tackle, maar scheidsrechter Kevin Blom hield het bij een gele kaart. Van Hanegem richt zijn pijlen ook op de VAR.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij het een rode kaart voor Jens Toornstra?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door henkhoving)

Dit is zo'n grens geval, de een geeft hem wel en de ander niet. Dit zal nooit uit het voetbal verdwijnen.

Op geen enkele manier de bal willen spelen is een rode kaart? Vasthouden is toch ook niet opeens een rode kaart. Het kwam hard aan omdat hij op volle snelheid was maar alleen in nederland zouden wij hier rood voor geven.

19 oktober 2020 om 09:11

Ik denk dat Willem met een tackle bedoelt. Een tackle zonder intentie de bal te spelen is in feite gewoon proberen iemand een schop te geven.

19 oktober 2020 om 10:12

Iemand neerhalen om de counter eruit te halen. De tackle zelf was een nette manier om iemand onderuit te halen, alleen die speler was op volle snelheid. Ja dat komt wel aan, maar om nou rood te geven. Maar goed in Nederland krijg je wat sneller rood dus in die lijn had het gekund.

19 oktober 2020 om 11:48

Hij geeft dus gewoon bewust een flinke schop, terwijl je weet dat je er iemand mee kan blesseren. Bewust op de man, geen bal in de buurt, ja ik vind rood op zijn plaats.

19 oktober 2020 om 09:13

Ik moest denken aan die achterlijke gozer van Ijsselmeervogels volgens mij, Argjend Selimi.Hij haakte z'n tegenstander als "slimme overtreding".Ik vond dit een ergere overtreding dan toen.Ik zat direct met samengeknepen billen of Blom rood zou trekken of niet.Je merkte in het veld ook twijfel over de kaart.Hier kwam Toornstra gewoon goed weg.

19 oktober 2020 om 10:22

Die overtreding van Selimi was wel iets meer dan zijn tegenstander haken. Had hij hem maar gehaakt. Maar goed als de spelers twijfelde waren ze dus ook niet overtuigd?

19 oktober 2020 om 10:26

Ik adviseer je ff de beelden terug te kijken van dat zogenaamde slimmigheidje.

19 oktober 2020 om 10:32

Zo zie je maar weer dat herinneringen bedrieglijk kunnen zijn. Die tackle van Selimi was twee seconden nadat de bal gespeeld was, van achter, een zaag. Dat was diep rood. Deze valt nog over te discussiëren. Ik kon leven met geel.

19 oktober 2020 om 11:02

Ik heb het net teruggekeken inderdaad. Dat was wat heftiger dan ik me kon herinneren. Echter blijf ik er wel bij dat ik echt het gevoel had van "het zal toch niet", en Blom als scheidsrechter en een grensgeval als overtreding. Maar afijn, vond het ook geen 100% rood. Had het wel begrepen als er rood werd getrokken, net zoals ik geel ook begreep. Is een beetje een gevalletje dat je hem kan geven.

19 oktober 2020 om 10:31

Noooouuu... ik ben het met je eens dat een mug hier nogal eens tot olifant wordt gepromoveerd - Tanane die met 'mafkees' zijn boekje te buiten gaat bijvoorbeeld - maar Toornstra ging als een vrachttrein door Harroui heen en heeft zelf die bal niet eens gezien! Heb ze voor minder rood zien trekken hoor. Overigens is het meest baanbrekende nieuws dat Willem van Hanegem een pleidooi in Feyenoords nadeel heeft, nota bene over Toornstra. Moest even bijkomen van de schrik zeg!

19 oktober 2020 om 10:38

Van Hanegem is naar mijn idee vaker negatief over Feyenoord dan positief. Zelfs als iedereen in euforie is na een overwinning, is hij vaak kritisch.

19 oktober 2020 om 10:48

Weer zo een onzin bericht , had je nog posts nodig?willem is echt vaak negatief naar Feyenoord toe en dat zou je moeten weten als je zijn artikelen leest maar staat natuurlijk erg stoer zo een opmerking..on: was gewoon een rode kaart dit en anders had Advocaat hem gelijk moeten wisselen.speelde weer erg slecht ook.

19 oktober 2020 om 10:55

Op de directie ja. Op spelers zelden. Tenzij hij er zwaar de pik op heeft. Maar een jongen als Toornstra valt-ie nooit af.

Ik vond Blom de gehele wedstrijd zijn eigen regels verzinnen.tuurlijk kon en moest de VAR ingrijpen bij Jens. De overtreding was slim alleen kwam ongelukkig uit waardoor rood en 1 wedstrijd prima was geweest.jens is geen speler die bewust zijn tegenstander wil blesseren hij wilde de aanval eruit halen en deed dit ongelukkig. Tja dan is het rood.jens gaf precies hetzelfde aan na de wedstrijd.daarnaast floot Blom heel veel niet voor overtredingen waarbij obstructie was. Sparta maakte heel veel lichte overtredingen en ze zochten de grens op van wat Blom toelaatbaar vond. Dat deden ze natuurlijk heel goed alleen Blom had wel in moeten grijpen.

19 oktober 2020 om 09:15

Ja, hij had veel eerder geel moeten trekken voor Sparta.

19 oktober 2020 om 09:33

(Bliek). Het zag er wei uit als rood maar dat kwam ook door de snelheid volgens mij , ik zat gisteren Ajax te kijken en zag een aanslag op Mazroui met 2 benen vooruit en de scheidsrechter deed niets en dat was imo gelijk rood , maar kuipers had weer eigen regels ook de eerste penalty was er imo geen het en daar doen ze dan 3 minuten over er zijn zulke onduidelijke regels dat niemand het meer snapt .

19 oktober 2020 om 09:44

@sloep tis echt ruk met die Var en Arbitrage.feyenoord speelt echt gelijk door de slappe instelling die ze zelf hadden hoor.maar dier Panel die ze tegen krijgen ook het is gewoon tenenkrommend. Blom geeft er geen de VAR wel volgens mij moet Blom daar sowieso zelf gaan kijken.maar met de VAR is er inmiddels meer discussie dan zonder de Var.het word echt tijd dat er eens goed naar gekeken word. Je merk ook dat de Grensrechters laks worden met de vlaggen want de VAR gaat wel vertellen of ze goed of fout waren.ik weet nog dat iedereen riep dat het spelletje sneller moest en nu lig het veel meer stil.ik ben niet tegen de VAR maar wel op de manier hoe hij nu ingezet word.

Zo wie zo wordt de VAR veelal verkeerd ingezet tegenwoordig, terwijl het opzicht wel een goed instrument is , mits het juist wordt gebruikt.

Die Wiedemeijer valt me ook vies tegen zeg. Elke week de beslissingen van zijn oud collega's afkraken terwijl hij zelf echt de meest twijfelachtige scheids ooit was.

We hebben duidelijke spel regels waar in staat welke zaken rood moet hebben, dit valt daar zeker niet onder

19 oktober 2020 om 09:39

Nee hoor, die regels zijn echt niet zo glashelder als jij stelt maar gewoon multi-interpretabel. Toornstra had makkelijk rood kunnen krijgen en dan was daar niets tegenin te brengen geweest. Het is ook niet zo dat de scheids nu een 100 procent fout heeft gemaakt ofzo, maar je moet niet doen alsof het overduidelijk geen rood was. De helft van de scheidsrechters had 'm gewoon gegeven in deze situatie denk ik hoor.

19 oktober 2020 om 10:39

Ja regels als 'buitensporige inzet', 'in gevaar brengen van de tegenstander' en 'ernstig gemeen spel' zijn inderdaad heel duidelijk en niet per situatie voor interpretatie vatbaar.

De VAR is nog steeds totale willekeur. Dit weekend wederom duidelijk aantoonbare gevallen. Svensson van Az en Toornstra van Feyenoord. Echt idioterie omdat die gasten in zo'n hokje alles 10x terug kunnen zien.

19 oktober 2020 om 09:39

Klopt, ik zag een doelpunt afgekeurd worden van FC Utrecht. Dit duurde bijna 3 minuten en het ging om 2mm. Ze zijn helemaal doorgeslagen!

19 oktober 2020 om 10:13

Die heb ik dan even gemist, maar ook zoiets wekt veel onbegrip.het stadion kom ik al niet meer in door deze situatie maar thuis op de bank verergerd die hele VAR met z'n veldmannnen het alleen nog maar.het spel zou "schoner" worden maar deze mensen kunnen het spel en ds posities op de ranglijst gewoon zwaar beinvloeden door telkens gelijkwaardige gebeurtenissen anders te beoordelen.

19 oktober 2020 om 10:46

Het toont vooral de willekeur bij de arbitrage in het veld aan. Bij die van Svensson geeft de scheidsrechter zelf direct rood. Een beslissing die niet per definitie fout was, al had geel natuurlijk ook gekund. Als een besluit niet per definitie fout is grijpt de VAR niet in en blijft die rode kaart dus staan. Als er geel was getrokken, had de VAR ook niks gedaan. Ik vond niet dat de VAR in die wedstrijd iets fouts deed. Bij Toornstra geeft Blom geel. Schijnbaar vond de VAR dat geen overduidelijke fout en dan gaat ie dat niet veranderen naar rood. Al moet ik bij deze wel zeggen dat ik die wat minder 50/50 vind en dat zo'n VAR daar wel hoort in te grijpen, maar dat is mijn persoonlijke mening. Maar goed je zit al met 2 verschillende situaties dat de scheidsrechter op het veld voor de ene tackle rood geeft en in de andere wedstrijd voor een op het oog hardere tackle geel.

19 oktober 2020 om 11:22

Het is niet helemaal de waarheid die je verkondigd, want er zijn ook gevallen op te noemen waarbij de gele kaart na tussenkomst van de VAR wél omgezet werd naar rood dus een VAR bekijkt zeker wel een geval nadat het beoordeeld is door de scheids zelf.die VAR moeten ze gewoon of alles laten bekijken en laten beoordelen of afschaffen,maar dan nog heb je te maken met willekeur van de mensen achter zo'n scherm......het is niet mijn club dus vandaag is het rood of mijn zoon support die of die club dus het word geel, die sfeer hangt er een beetje om die hele VAR heen, want al zitten ze met meerdere personen er is er altijd 1 die echt beslist.

19 oktober 2020 om 20:47

Svensson was volkomen terecht rood hoor...

Onze vriend blom floot sowieso dramatisch! Ik denk dat hij de hele wedstrijd de fluit in zijn mond heeft gehad... Floot werkelijk alles af! Liet niks door voetballen en zat te zeuren als een vrije trap op eigen helft een meter terug moest. Heeft er niks aan gedaan om tempo te houden of maken. Toornstra kwam zeker goed weg.

Rood en geel konden allebei denk ik. Het was vooral lomp.

Dit was m.i. Zeker geen grensgeval. 100% rood...

Ik draag zelf feyenoord een warm hart toe, maar in deze komen we echt goed weg. Ter vergelijking de in mijn ogen (minder ) zware overtreding van stengs een aantal weken terug tegen PEC word dan weer wel met rood bestraft.. blijft toch apart

Je kunt het willen ontkennen, om wat voor reden dan ook, maar als zelfs clubicoon De Kromme zegt dat het rood is, is het rood. En het was ook vuurrood. Iemand willens en wetens onderuit schoppen, met alle kans op een ernstige blessure, is gewoon niet toegestaan. Net als vasthouden aan het shirtje. Maar dan is de kans op blessures vrijwel nihil. Kortom, er zit wel degelijk verschil tussen vasthouden en neersabelen. Maar misschien dat de clubvoorkeur bij het goedkeuren van geel voor de overtreding van Toornstra als verzachtende omstandigheid kan worden opgevoerd. Heb ik zelf ook wel eens last van;-)))

Ik heb Sparta ook drie keer de bal zijn tikken/gooien wat weerhield dat Feyenoord snel een vrije trap kon nemen of ingooien. Beugelsdijk ging in de begin minuten ook niet vrijuit tegen Linssen. Dit soort dingen gebeuren. Wat Jens bezielde? Geen idee maar rood was het ook niet. De wedstrijd zelf was al lelijk genoeg en de scheidsrechters falen elke week. Niks nieuws onder de zon dus.

Als dit soort tackels geen rood zijn is alleen doorgebroken speler en 2x geel rood. Dit slaat toch nergens op? Volgens mij heeft dit niks met het spel voetbal te maken en moet je dit ook niet willen.

Ik vond de actie van Svensson meer rood dan deze. Svensson glijdt met anderhalf been van achteren in, en raakt heel weinig bal, en heel veel man. Toornstra was meer lomp

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren