Van Hooijdonk verbaasd door ‘rare move’ bij Feyenoord: ‘Kom op, hé!’

Zondag, 18 oktober 2020 om

Feyenoord beleefde zondag een teleurstellende middag in de eigen Kuip tegen Sparta Rotterdam. De ontmoeting met de stadgenoot eindigde in een 1-1 gelijkspel en trainer Dick Advocaat zag Leroy Fer in de tweede helft uitvallen met een hamstringblessure, die hem vier tot zes weken aan de kant zal houden. Pierre van Hooijdonk begrijpt niet dat Advocaat na het uitvallen van Fer Lutsharel Geertruida als zijn vervanger in het veld bracht en niet aanvallender wisselde.

“Wat me zó tegenvalt. Het was een draak van een pot. Dan valt Leroy Fer, een controlerende middenvelder, uit, 25 minuten voor tijd. Dan denk ik: je speelt tegen Sparta, dus dan zet je Kökcü erin. Of je zet Conteh erin en haalt Diemers terug naar het middenveld. Of je zet Nicolai Jörgensen meteen erin. Nee, dan kom je met Geertruida als vervanger voor Fer als je een wedstrijd wilt winnen. Kom op, hé! Dat vond ik een rare move”, zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. Jörgensen kwam een kwartier voor tijd uiteindelijk binnen de lijnen als vervanger van Bryan Linssen.

Van Hooijdonk: ‘Ik vind dat Feyenoord verder is dan Ajax’

Pierre van Hooijdonk zei vrijdag dat hij Feyenoord verder achtte dan Ajax, waarnaar hij in Studio Voetbal refereerde. Lees artikel

De oud-spits is ook niet bepaald te spreken over het spel van Feyenoord tegen Sparta. “Het was gewoon heel erg slecht. De spelers die twee weken terug bij Willem II echt in vorm waren - Diemers, Toornstra, Texeira en Berghuis - grossierden in balverlies. Er zat geen lijn in, het was helemaal weg. Ik heb vrijdag bij Rijnmond gezegd dat ik Feyenoord op basis van de dagkoers van twee weken geleden verder vond dan Ajax, maar dat blijkt een incident geweest te zijn.”

“Linssen wordt op een gegeven moment tegen Willem II in de spits gezet, dan gaat men voetballen en ontstaat er iets. Dat heb je weleens, het was geweldig. Nu wordt er waarschijnlijk gezegd: ‘Ga maar weer in de as spelen’. En dan gebeurt er helemaal niets”, gaat Van Hooijdonk verder. Hij zag dat ook Steven Berghuis niet uit de verf kwam en heeft daar een verklaring voor. “Berghuis heeft alleen maar in de as gelopen, terwijl zijn beginpositie aan de rechterkant moet zijn. Van daaruit heeft hij een vrije rol. Maar als dit je beginpositie is, wordt het allemaal heel voorspelbaar. Sparta speelde met vijf verdedigers en die hebben eigenlijk weinig kansen weggegeven, ze bleven makkelijk overeind.”

Advocaat hoopt dat transferinkomsten naar Feyenoord 1 gaan
Meer video's

Poll

Ben jij het met Pierre van Hooijdonk eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door myvision)

Vind dat Pierre zeker recht van spreken heeft. Grote spits geweest en een personality. Maar beweren dat Feyenoord verder is dan Ajax kan alleen bij RTV Rijnmond.

18 oktober 2020 om 23:42

Hij kwam nu ook wel terug op die woorden he.

19 oktober 2020 om 07:48

De reden dat bovenstaande lezen de moeite niet is bij PVh

19 oktober 2020 om 00:08

Ja dat was wel erg opportunistisch. Driekwart wedstrijd goed spelen tegen Willem II en ze zijn opeens verder dan Ajax... Een wedstrijd verder en de wereld ziet er weer heel anders uit.

19 oktober 2020 om 00:15

Zo werkt het nou eenmaal toch. Nu gaat de titelstrijd tussen Ajax en PSV. Verliest PSV volgende week dan is Ajax ineens weer het Bayern München van Nederland.

19 oktober 2020 om 01:35

Wel logisch, ajax klungelde enorm in Groningen. Over bijv. 2 weken kan het zo maar weer andersom zijn...

Pierre, Stfu ... jij hebt al genoeg schade aangericht

18 oktober 2020 om 23:43

Hij heeft meer gebracht. Zou iets meer respect hebben voor een speler die je naar de laatste Europacup schoot.

18 oktober 2020 om 23:48

Onze Europacup , myvision, onze ....

18 oktober 2020 om 23:50

Eens. Ik stond te juichen.

18 oktober 2020 om 23:51

Ik geloof je op je blauwe ogen ...

19 oktober 2020 om 00:04

Ik stond ook te juichen hoor. Er zijn zat fans van één club die in Europa ook gewoon voor andere NL clubs juichen. Net wat minder hartstochtelijk misschien, maar toch. Maar was je punt niet stiekem dat je even wilde benadrukken dat Ajax daarna ook geen europese prijs heeft gewonnen?

19 oktober 2020 om 00:11

Haha ja, terecht. Wat een bizarre tijden waren dat. Daags na de moord op Pim Fortuyn die finale, in De Kuip, met die gekke Koller. Ik denk dat ik nog nooit zo nerveus ben geweest voor Feyenoord. Europees ben ik altijd voor het Nederlands voetbal. Eerst al dat unicum van die kwarfinale tegen Psv. Ajax werd wel kampioen maar stelde Europees niets voor (kopenhagen). En we hadden ons ook al niet geplaatst voor het WK met Oranje. Die Uefa Cup was toch een beetje een troost en dat zeg ik niet om nu even een wit voetje te halen bij de Feyenoorders hier want wie me een beetje kent weet dat ik de opgedane credits zo weer weet te verkwanselen Het staat me gewoon nog goed bij, ik was 16, dat is toch een periode dat zulke dingen grote indruk op je maken denk ik. @vernon: Daar mag NJ ons best een beetje mee pesten. Ajax had het in 2017 en/of 1,5 jaar geleden ongedaan moeten maken, deden we niet, we moeten verder.

19 oktober 2020 om 08:26

"The professor of the free kicks", prachtige titel en bereikt door eindeloos trainen. Volgens mij begon dat bij Vitesse, waar Ronald Koeman de beginnend trainer was. Koeman vertelde al dat Piere na de training steeds nog een uurtje doorging met vrije trappen oefenen, waar Koeman zelf ook zo'n kunstenaar in was. Wat heeft van Hooydonk daarmee een meerwaarde bereikt! Daar zouden toch veel meer spelers een voorbeeld aan moeten nemen?

Volgens mij kunnen we ook wel concluderen dat Berghuis niet structureel genoeg zich kan onderscheiden. Zou de beste speler van de Eredivisie zijn. Nou, weinig van gezien vandaag.

18 oktober 2020 om 23:49

tjonge jonge jonge, wat een pauper reactie. Berghuis speelt 3 jaar als een baas. Vanaf heden gaan we elke Ajax speler na een off day ook afschrijven .... Doe je ook mee?

18 oktober 2020 om 23:51

Haha. Nou, ik vind 'm dus al drie jaar niet structureel presteren. Hij is op momenten de beste van allemaal, maar ongeveer even vaak is hij meer doorsnee. Vandaag was het niet best terwijl ik echt voor hem was gaan zitten.

19 oktober 2020 om 01:07

Advocaat maakt er gewoon een zooitje van door hem verkeerd te positioneren. Die man kan gewoon niet creatief denken, enkel een blok zetten kwa verdediging

18 oktober 2020 om 23:52

Nee dat kunnen we helemaal niet concluderen. Er is geen enkele aanvaller in de eredivisie die iedere wedstrijd beslissend is.

19 oktober 2020 om 00:16

Ik heb over structureel genoeg. De laatste weken werd er geschreven dat hij weleens de beste speler van Eredivisie kon zijn. Ik denk dan aan Ziyech, hoe die zich onderscheidde 2-3 jaar lang, dat heb ik Berghuis nog niet zien doen.

19 oktober 2020 om 02:25

Vandaar dat ze beiden vergelijkbare cijfers haalde terwijl Ziyech in een beter draaiend elftal speelde.... waarom moet Berghuis dubbele cijfers van Ziyech halen? Zeker omdat berghuis niet bij Ajax speelt...

19 oktober 2020 om 02:40

Myvision heeft toch gelijk: daarom is Ziyech voor een leuk bedrag naar Chelsea vertrokken. Omdat hij zich al jaren onderscheidt in de Eredivisie.

19 oktober 2020 om 03:30

Maar dan nog, ook hij had er vaak zat belabberde wedstrijden tussen zitten

19 oktober 2020 om 08:29

Daarbij speelt leeftijd, dus toekomstperspectief, een grote rol.

19 oktober 2020 om 09:19

@myvision: misschien moet je structureel naar Feyenoord kijken om een oordeel te kunnen vellen. Gezien je eerdere reacties op het reilen en zeilen bij Feyenoord is wel gebleken dat je dat zelden doet. Als je zelfs in een eerder stadium al Johnston als een miskoop bestempelt omdat hij geen indruk op je maakt, terwijl die jongen destijds nog geen minuut had gespeeld, dan heb je je oordeel wel erg snel klaar.

19 oktober 2020 om 09:38

DNeres, groot verschil is wel dat Ziyech heel vaak de voorassist gaf. Dan gaf hij een splijtende pass door de verdediging, waardoor er na een simpel tikje breed gescoord werd. Dat telt dan niet als assist, maar is wel voor 90% de reden dat dat doelpunt valt.

19 oktober 2020 om 11:24

@ijsmuts: je verwart me met iemand anders. Ik heb nergens gezegd dat ik Johnston een miskoop vond. Ik wist niet eens dat hij aangekocht was. Ik kijk zo nu en dan Feyenoord. Je moet me geen dingen aanpraten vriend.

19 oktober 2020 om 11:25

@dneres: Het is heel simpel, Ziyech liet het ook zien in hele grote Europese wedstrijden.

19 oktober 2020 om 12:41

@ijsmuts dat is toch een beetje de standaard van hier? De kop en evt de samenvatting lezen, de reacties bekijken en dan een mening vormen, wat vaak voor de amasuments waarde wel een toevoeging is, die eigenlijk ongefundeerd is. Gelukkig zitten er nog wel een paar mensen tussen die wel weten waar ze over praten en ook goede argumenten hebben. En voor sommige geld gewoon, schoenmaker hou je bij je leest, veel kennis over 1 club/competitie maar wel graag mee willen praten over de rest.

19 oktober 2020 om 00:06

Myvision, Berghuis is juist de laatste tijd voor het eerst op het punt gekomen dat hij langere tijd echt uitblinkt. Dat hij nu 1 mindere wedstrijd heeft is dan jammer maar helaas. Eerder was het andersom en werd hij na 1 of 2 leuke wedstrijden erg omhoog gekletst. Maar zo is het nu niet.

19 oktober 2020 om 00:22

Ik denk dat je iets te snel oordeelt. Zonder Berghuis speelt Feyenoord voor plek 7/8. Met Berghuis spelen ze voor plek 2/3/4. Hij is echt héél belangrijk voor dit Feyenoord.

19 oktober 2020 om 01:49

En toch weer een assist erbij.. Ene ziyech kon ook een 3 spelen en alsnog betrokken zijn bij goals..

Ik besefte vanmiddag hoe weinig centrale of verdedigende middenvelders van het vereiste niveau Feyenoord buiten Fer heeft. Kan alleen Nieuwkoop en Geertruida opnoemen, de rest is allemaal een stuk aanvallender ingesteld. En van Geertruida wist ik tot vanmiddag niet eens dat hij op die positie uit de voeten kon.

19 oktober 2020 om 01:39

Daarom sprak advocaat vandaag wellicht met harraoui? Hoewel die ook vraag aanvalt.

Advocaat kan gewoon niet out of the box denken, geen enkel creatief denkvermogen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

50 jaar
56 fans
SeizoenClubW
2006/2007 Feyenoord 0 6
2004/2005 Fenerbahçe 19 8 2 0
2003/2004 Fenerbahçe 34 24 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hooijdonk verbaasd door ‘rare move’ bij Feyenoord: ‘Kom op, hé!’

Feyenoord beleefde zondag een teleurstellende middag in de eigen Kuip tegen Sparta Rotterdam. De ontmoeting met de stadgenoot eindigde in een 1-1 gelijkspel en trainer Dick Advocaat zag Leroy Fer in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren