Wenger slaat terug: ‘Zijn persoonlijkheid past in de peuterspeelzaal’

Zondag, 18 oktober 2020 om

Arsène Wenger zegt niet onder de indruk te zijn van de sneer die José Mourinho vrijdag aan hem uitdeelde. Laatstgenoemde reageerde in een persconferentie met een sneer op de vraag waarom zijn naam niet wordt genoemd in My Life in Red and White, de onlangs verschenen autobiografie van Wenger. Twee dagen later reageert de Fransman op de uitspraak van Mourinho.

Wenger en Mourinho ontwikkelden in de afgelopen decennia een rivaliteit in Engeland; ze stonden negentien keer tegenover elkaar en Mourinho noemde zijn collega in 2014 een 'specialist in falen'. Desondanks schrijft Wenger in zijn boek, waarin hij zijn periode als trainer van Arsenal tussen 1996 en 2018 memoreert, niets over de huidige manager van Tottenham Hotspur. Mourinho werd vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met West Ham United (3-3) gevraagd waarom hij denkt dat zijn naam niet voorkomt in het boek en reageerde op vileine wijze.

"Omdat hij nooit van me heeft gewonnen. Je gaat geen hoofdstuk schrijven over een reeks van twaalf of veertien wedstrijden zonder overwinning, dus waarom zou hij?", vroeg Mourinho zich lachend af. "Een boek is iets waar je gelukkig en trots van moet worden, dus ik snap het heel goed." In werkelijkheid stonden de trainers negentien keer tegenover elkaar. Van de negentien onderlinge duels won Wenger er slechts twee; Mourinho zegevierde tien keer. Zeven keer bleef het treffen onbeslist.

"Ik raak er niet door van slag. Bij hem hoort die constante provocatie erbij", verzucht Wenger in een interview met Canal+. "Het voelt alsof ik terug ben in de peuterspeelzaal, maar dat is nu eenmaal zijn persoonlijkheid. Het is bovendien onjuist, want we hebben wel van hem gewonnen. Er zaten ook veel remises tussen. En het is niet 'jij' die wint. Je bent deel van de overwinning. Het is 'wij' die winnen. De trainer is er om het maximale uit het team te halen."

De relatie tussen beide trainers liep al in 2004 een eerste deuk op, nadat het Arsenal van Wenger door nieuwkomer Mourinho en diens Chelsea van de troon werd gestoten als kampioen van Engeland. Wenger verweet zijn collega toen een defensieve tactiek te hanteren. De verstandhouding bereikte een dieptepunt in oktober 2014, toen ze het op Stamford Bridge aan de stok kregen langs de zijlijn. Wenger betrad de technische zone van Chelsea en gaf een duwtje aan Mourinho, die op zijn beurt reageerde.

Mourinho: 'Sta niet in boek van Wenger, hij won namelijk nooit van mij'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door samcro)

Haha leuk om te zien. Was altijd genieten om deze twee persoonlijkheden tegenover elkaar te zien. Beide geweldige neergezet en dit hoort er eenmaal bij.

Omg... gaat dat kinderachtige gemekker tussen deze twee nog steeds door?je verdient beiden een vermogen, hebt een van de mooiste banen ter wereld en je laat je als een kleuter opfokken.

18 oktober 2020 om 22:53

Wat heeft geld verdienen te maken met iemands gedrag? En een van de mooiste banen wereld valt of staat met het succes... zat boeken, biografieën en docu's gezien, maar er bestaat ook een zekere keerzijde aan het trainersbestaan. Je hebt wel helijk dat het kinderachtig gedrag is ;-)

Aparte vent die Mourinho maar hij heeft wel helemaal gelijk met zijn reactie! In je boek ga je niet vermelden dat je keer op keer pak slaag hebt gekregen. Hij reageert puur op vraag van journalist.

19 oktober 2020 om 01:25

Het is toch geen boek over Mourinho? Waarom zou Mourinho dan vernoemd moeten worden? Mourinho had dit zelf ook aan kunnen geven.

Mourinho is de betere coach qua prijzen maar ik ben zelf meer van van de voetbalstijl van Wenger. 90 minuten naar Mourinho voetbal kijken dat trek ik vaak niet maar ik heb respect voor zijn prijzenkast

18 oktober 2020 om 22:42

Valt reuze mee men overdrijft. Mourinho is van de counterattack en speelt tegen de betere tegenstanders betonvoetbal. Mourinho in een kraker klopt dat is niks. Op krakers maar een gemiddelde wedstrijd is vaak leuk.

19 oktober 2020 om 01:21

Het interessante van Mourinho is dat hij zo vaak verschillend speelt - de ene keer verdedigend, de andere keer aanvallend, de ene week laten ze de bal aan de tegenstander, een week later spelen ze op balbezit. Dan weer hoog druk zetten, of juist achterover hangen. Bij een voorsprong gaan verdedigen, of juist doordrukken. Dat maakt Mourinho voor mij iig interessanter dan een trainer die elke week hetzelfde trucje opnieuw uithaalt.

Ik ben waarschijnlijk een van de weinige die Wenger mist. Wenger was een voetbalgenie hij was met zijn ideen over voetbal te vroeg gekomen want wat hij wilde lukte alleen met de Invencibles ik ben voor altijd fan Wenger voetbal onder hem was altijd heerlijk en mis het Wenger snelle korte comibinatie. De trainers na hem spelen realtischer.

Ik mag Mourinho maar zijn reactie laat zien hoeveel niveaus Arsene Wenger boven hem staat. Voetbal gaat over meer dan alleen winnen, het is hoe je wint. En het leven gaat over meer dan alleen voetbal, het is hoe je mensen behandelt en de impact die je op ze hebt, en in die twee opzichten wint Wenger. Het zijn wel beide enorm koppige mannetjes.

18 oktober 2020 om 23:17

Neehoor, voetbal gaat er niet om hoe je wint. Het gaat erom dat je wint.

18 oktober 2020 om 23:34

Laten we het erop houden dat beiden gecombineerd de beste optie is ik denk eerder dat attractief voetbal meer onthouden gaat worden dan prijzen. Er zijn ook neutrale voetbalkijkers die graag een leuke pot voetbal willen kijken... tuurlijk, als je een favoriete voetbalclub hebt, wil je graag dat het prijzen wint, maar uiteindelijk kan er elk seizoen maar 1 winnaar zijn. Ieder zijn smaak, maar je wilt ook trots zijn op je ploeg

19 oktober 2020 om 01:16

Mensen hebben het meer over het Nederland van 74 en 78 dan over de winnende finalisten. Of het Brazile van 82. Winnen staat mooi op je palmares, maar met mooi voetbal krijg je fans.

19 oktober 2020 om 00:14

Misschien ben ik de enige die dit vindt, maar is het dan niet vreemd dat het woord Mourinho niet een keer voor komt in je boek, als je toch zo vaak epische confrontaties met elkaar hebt gehad?

Wat Mourinho bij Porto en Inter voor elkaar heeft gekregen is groots. De andere stations ben ik minder van onder de indruk. Het is echter wel een character. Wenger heb ik altijd te filosofisch gevonden.

Mourinho is het schoolvoorbeeld van iemand met een minderwaardigheidscomplex. Hij moet altijd overcompenseren. Wenger is soms een oude zeur maar hij stelt zich hier intelligent op.

Ik dacht dat de 2 het bij hadden gelegd ? Ze analyseerde nog samen een wedstrijd als ik het goed heb. Mourinho is iemand die altijd heel eerlijk is en dat kan soms provocerend overkomen. Het is kut hoe die reageert maar eigenlijk ook weer gewoon een eerlijk antwoord

19 oktober 2020 om 11:51

Ze zijn professioneel genoeg om naast elkaar te functioneren als analisten, maar Mou kan als trainer van Spurs nu natuurlijk niet met mooie woorden over Wenger komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea94
11.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder60
B. LenoKeeper60
G. XhakaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller61
E. NketiahAanvaller61
BellerínVerdediger60
N. PépéAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

378 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren