Ajax en Heerenveen reageren boos op ‘vaag besluit’ van FOX Sports

Zondag, 18 oktober 2020 om

Het was de bedoeling dat de wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen (5-1) zondagmiddag op het eerste kanaal van FOX Sports te zien zou zijn. De zender besloot de programmering zaterdagavond echter nog om te gooien, waardoor het duel uitgezonden werd op het tweede kanaal achter de decoder. Het besluit van FOX Sports om de programmering op ‘eigen houtje’ op het laatste moment om te gooien, heeft volgens Ajax Life tot boosheid bij Ajax en Heerenveen geleid.

Een aantal keer per jaar worden wedstrijden van topclubs uitgezonden op het eerste kanaal van FOX Sports, dat door een aantal grote providers in het basispakket wordt aangeboden aan abonnees en dus altijd te bekijken is. De clubs worden dan door FOX Sports gevraagd om promotie te doen, wat dus voorafgaand aan het treffen van zondagmiddag ook door Ajax en Heerenveen is gedaan. Ajax Life schrijft dat Ajax bijvoorbeeld daags voor de wedstrijd een e-mail uitstuurde naar de achterban, om duidelijk te maken dat het duel met Heerenveen op het open kanaal zou worden uitgezonden.

Uiteindelijk was het duel tussen Ajax en Heerenveen echter niet op het open kanaal te zien. FOX Sports houdt het erop dat de wijziging in de programmering te maken heeft met het uitvallen van de Vrouwen Eredivisie. “Hoewel eerder anders aangekondigd, is Ajax - sc Heerenveen daarom vandaag om 14.30 uur te zien op FOX Sports 2. Onze excuses voor het ongemak”, schreef FOX Sports zondagmiddag op Twitter. In plaats van Ajax - Heerenveen was nu ADO Den Haag - Vitesse te zien op het open kanaal.

Het besluit van FOX Sports heeft niet alleen geleid tot boze reacties van supporters, maar ook Ajax en Heerenveen zijn niet blij met het besluit. Dat heeft te maken met het feit dat beide clubs in aanloop naar het duel reclame moesten maken, om de supporters richting het open kanaal van de zender te lokken. Het is voorlopig nog ‘een beetje vaag’ waarom FOX Sports precies besloten heeft om de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen te verplaatsen naar het tweede, alleen voor betalende klanten beschikbare kanaal.

Ajax wint eenvoudig van Heerenveen en blikt vooruit: 'Liverpool extra speciaal'
Meer video's

Poll

Snap jij de boosheid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door migi)

Maar waarom dan Vitesse? Zelfde competitie en zelfde tijd beetje raar......

18 oktober 2020 om 22:22

Omdat ze afwisseling doen zoals ook in de tekst staat, zou iets te mooi zijn als Ajax elke week gratis is. Echter is dit natuurlijk een idioot besluit, wanneer dit duel gratis aangeboden is, dan moet je het ook doen. Hopelijk gunnen ze de Ajax en Heerenveen fans snel een duel alsnog op het open kanaal

19 oktober 2020 om 00:29

Gratis? Ziggo en KPN betalen gewoon voor het open kanaal. Rare streken van Fox sport. Mag hopen dat Ziggo ze stevig aanspreekt.

19 oktober 2020 om 01:10

Uhm ziggo en kpn betalen natuurlijk niet voor fox 1, dat doet elke betalende klant. Daar ging de hele rel om met het open kanaal van fox. Ziggo wilde hier niet aan meedoen, KPN deed het al, en omdat fox zo aandringt heeft ziggo fox 1 ook maar "gratis" aangeboden. Echter zit dit gewoon in de kosten van het abonnement verwerkt. Dus dat is leuk voor iedereen die geen voetbal kijkt.

19 oktober 2020 om 08:23

Ja het is het open kanaal, dus gratis voor niet betalende mensen. Dat betaald word door mensen zoals ik en velen anderen hier via hun abonnement

Vaag dit inderdaad. De reden over de vrouwen?? Nog vager.

Doe niet zo moeilijk en koop gewoon een abonnementje Fox als je zo graag voetbal wilt Zien.voor niets gaat de zon op ...

18 oktober 2020 om 21:34

Gaat om het principe dat je iets beloofd en opeens op het laatste moment iets wijzigt om een vage reden. Bovendien heeft niet iedereen daar het geld voor.

18 oktober 2020 om 21:47

Beloofd is beloofd en wie dat niet zal doen is een magere hoen die wel kakelt op zijn stok maar geen ei legt in het hok

18 oktober 2020 om 21:34

Alsof iedereen zo stinkend rijk is als jij. Ik denk dat er genoeg supporters zijn die graag voetbal willen kijken maar het er financieel niet voor over kunnen hebben. Bovendien gaat het hier niet eens om, het gaat er vooral om dat beide clubs het (eerste) account van Fox hebben gepromoot.

18 oktober 2020 om 21:41

Welkom in de wereld van de marktwerking ...het niet gek vinden dat er miljoenen voor matige spelers betaald wordt, maar moord en brand schreeuwen als je 6 euro per maand moet betalen ...

18 oktober 2020 om 21:47

Stinkend rijk, jeetje zeg laten we niet overdrijven... Kost een paar euro per maand, iets wat vrijwel iedereen wel voor zijn/haar hobby over heeft en kan missen, extreme gevallen daargelaten. Je doet net alsof enkel de extreme elite Fox Sports kunnen betalen ofzo.. Edit: Overigens had Fox deze wedstrijd gewoon netjes zoals beloofd op het open kanaal moeten uitzenden, daar niet van. De argumentatie vanuit hun zijde slaat ook echt als een tang op een varken.

18 oktober 2020 om 21:53

Dat is misschoen niet netjes, Sander, maar de vanzelfsprekendheid dat je gratis al de wedstrijden van je club kan zien, is ernstig bezijden de waarheid.en inderdaad; je hoeft niet stinkend rijk te zijn voor een abonnenment, hoewel ik me kan voorstellen dat niet iedereen dat kan betalen. Aan de andere kant ... dan heb je waarschijlijk ook wel andere zaken waar je je druk om kan maken.

18 oktober 2020 om 21:58

Bij Ziggo betaal je 17,50 per maand, dat heb ik gewoonweg niet over voor die ene wedstrijd van Ajax iedere week. Het is niet dat ik het niet kan betalen, ik vind die ene wedstrijd het gewoon niet waard, dan zoek ik liever een streampje op.

18 oktober 2020 om 21:59

@sander. Je zal schrikken als je de aantallen ziet die dat niet kan. Dat is niet vrijwel iedereen die het kan betalen, zeker nu in coronatijd. Commercieel snap ik het maar het gaat puur om het principe dat je iets beloofd en het opeens veranderd

18 oktober 2020 om 22:04

@kaka, ik kan ook geen 911 rijden en dat is dan jammer voor mij.het is geen geboorterecht of zo...dan kijk je gewoon studio sport en ik rijd in een Peugeottje ...

18 oktober 2020 om 22:09

Rare reactie. Gaat gewoon om het principe dat je iets beloofd en je er niet aan houd. Ik vind alleen dat hij het onderschat dat vrijwel iedereen het kan betalen. Als fox zn woord hield, hoefde ze geen studio sport te doen.

18 oktober 2020 om 22:20

Ik denk inderdaad dat vrijwel iedereen het kan betalen als ie wil inderdaad ja. Dat er genoeg mensen zijn die een weloverwogen keuze maken om het ergens anders aan uit te geven snap ik ook hoor. Maar dit gaat niet om dergelijke bedragen dat het alleen voor de elite is ofzo toch. Ik bedoel kijk eens hoe veel mensen er rondom bijstandsniveau leven maar wel roken, een hoop huisdieren hebben, naar het café gaan, etc. Het zijn allemaal keuzes die je maakt. Als jij echt maar 1 team wil kijken snap ik dat je het misschien te duur vindt, als je een liefhebber bent die veel kijkt is het een prima te verantwoorden bedrag voor een hobby vind ik. En ja, er zijn ook nog wel extreme gevallen die het wel erg graag willen maar echt niet kunnen betalen, maar dat zijn er echt niet zo veel denk ik hoor. Bij de meesten liggen de prioriteiten gewoon elders.

18 oktober 2020 om 22:26

Komt misschien doordat ik in de schuldverlening werk, maar ik vind je er iets te makkelijk over doen. Er zijn genoeg mensen die het oprecht niet kunnen betalen ,zeker nu. Je hebt wel een goed punt qua roken bij sommigen. Ging me meer om het principe van je beloofd wat dus lever het (wat je zelf ook zegt). Dat benoemd NJ niet.

18 oktober 2020 om 22:36

Kan zijn dat ik een iets te rooskleurig beeld heb inderdaad hoor omdat ik het niet echt ken uit m'n directe omgeving ook ofzo. Met jouw beroep kom je zulke gezinnen natuurlijk wel vaker tegen. En nu met de onzekerheid n.a.v. heel het Corona gebeuren zal het er niet beter op worden inderdaad. Anyway, verder wel met je eens dat Fox in dit geval gewoon op de open zender had moeten uitzenden, zoals ze adverteerden!

18 oktober 2020 om 23:50

Wat een onzinnige respons. Het gaat er niet om of er een abonnement afgesloten kan worden, wat dan kost en wie dat al dan niet wil doen. Allemaal irrelevant om maar te kunnen provoceren NJFV. Er ging een mail uit maar onder een of ander vals voorwendsel, waarschijnlijk bedoeld om mensen wat extra geld uit de zak te kunnen kloppen, werd dit last minute aangepast. Ik kan 600 van die abonnementen kopen maar heb een hekel aan dit soort opzichtig gedraai. Principekwestie. Ik ben overigens van mening dat betalen voor iets dat gratis is compleet achterlijk is, maar goed dat is mijn bescheiden mening. Lang leve de streams., maar betaal jij vooral lekker verder.

19 oktober 2020 om 00:17

Mooie reactie sander. (Relatieve) amoede komt vaker voor dan we zouden denken in nederland. Stinkend rijk (super) zou ik niet gebruiken voor een fox abonnement. Er zijn alleen genoeg gezinnen die hun ontzettende best doen en het niet kunnen betalen (en ja helaas ook mensen die roken of gokken , al zit daar ook iets achter). Ging me vooral om de opmerking van NJ dat iedereen het wel kan betalen en niet moet zeuren.

19 oktober 2020 om 01:08

Paar euro per maand? Fox Sports Eredivisie kost 18 euro per maand bij Ziggo. Dat is niet een paar euro. Als je je niet kan voorstellen dat sommige dit niet willen of kunnen betalen moet je misschien maar is uit je eigen bubbel stappen en kijken naar de mensen om je heen.

19 oktober 2020 om 09:04

Oftewel 4,50 per week. De meeste mensen kunnen dat echt wel betalen. Hou toch op! Als je een beetje fan bent heb je dat er voor over.

18 oktober 2020 om 21:37

Laat Fox zelf niet zo moeilijk doen en zich aan de eigen programmering houden zodat clubs niet voor lul adverteren. Natuurlijk mogen ze het inplannen op het 2e kanaal, maar ga niet eerst lopen adverteren dat je het op kanaal 1 doet om het vervolgens te veranderen omdat notabene een wedstrijd in de Eredivisie voor vrouwen niet doorgaat.

18 oktober 2020 om 21:46

Voor sommige mensen is15 euro per maand teveel geld om uitgegeven aan alleen fox

19 oktober 2020 om 09:07

Als je geen 3,50 per week ergens aan kan uitgeven tja dan kun je er beter mee stoppen ofzo. Maargoed ik heb wel mensen om me heen zonder werk en die geen cent te makken hebben. Toch vreemd dat zulke mensen vaak 2 honden hebben en 2 pakjes shag per week roken en een mega pak van 60 peuken van 13 euro per week. Het is maar net wat je er voor hebt.

18 oktober 2020 om 22:10

Je haalt nu twee dingen door elkaar. FOX, Ajax en Heerenveen zijn actief bezig geweest met het communiceren over deze gratis wedstrijd, maar FOX hielt geen woord. Ik kan me daarom goed voorstellen dat hier kritische reacties op komen. Dat heeft niks te maken met het wel of niet kunnen/willen betalen voor sport, want die mensen (moeten) accepteren dat ze niet alles kunnen zien. Juist voor die mensen zijn dit de krenten uit de pap. Juist die mensen kunnen hier heel erg naar uitkijken. Als zo'n wedstrijd dan uiteindelijk, ondanks de beloftes, niet op het gratis kanaal komt, begrijp ik dat mensen daar niet blij mee zijn.

18 oktober 2020 om 22:40

Het gaat niet om de mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Een wedstrijd op het open kanaal heeft voor de clubs veel meer publiciteit, zeker voor heerenveen. Mensen die sporadische kijkers zijn zullen toch sneller blijven hangen op fs1 als ajax speelt ipv vitesse.

19 oktober 2020 om 00:31

Er is helemaal geen sprake van een gratis zon. Ziggo en KPN betalen gewoon voor het open kanaal en dat geld wordt gewoon opgebracht door de abonnees. Rare streken van Fox sport. Eerst moeilijk doen dat Ziggo dik moet betalen voor het open kanaal. En zodra het geld binnen is, gaat ajax ineens naar kanaal 2.

19 oktober 2020 om 00:56

@NJfromVOLEven een voorbeeld, ik heb een seizoenkaart, die is betaald, maar ik kan er niet naar toe. Nu heb ik de luxe dat ik naast mijn seizoenkaart een abonnement op Fox kan afsluiten. Totale kosten voor mij, lopen voor mijn hobby wel aardig op. Ik denk echt dat er mensen zijn die die paar honder euro (want een abonnement op.Fox is op jaarbasis echt eerder twee honderd euro dan een paar tientjes) een stuk lastiger kunnen opbrengen.Dus snap ik de frustratie van fans en clubs. En reageer jij wel erg gemakkelijk vanuit je eigen postitie

19 oktober 2020 om 01:49

Bijna twintig piek per maand is gewoon oplichterij. Daarnaast heb je ook nog bepaalde principes, misschien wel eens van gehoord.

Terecht dat je daar boos om bent. Je maakt beloftes aan je achterban dat ze het kunnen zien op een gratis kanaal, en dan moeten ze ineens betalen.

Wat heeft het uitvallen van de vrouwen eredivisie te maken met ajax-heerenveen? Lijkt meer een truc om meer geld te verdienen.

19 oktober 2020 om 03:08

Haha ja je bent de enige hier die zich dat ook afvraagt.. Omdar de vrouwen eredivisie uitvalt zend je Vitesse uit... Logisch... of.. ???? Huh? Mis ik hier iets? Zal wel Corona zijn

18 oktober 2020 om 23:10

Daar moet de VAR eerst tachtig uur over oordelen.

Het zal er mee te maken hebben dat omdat de Vrouwen Eredivisie niet door ging Feyenoord vs Sparta daarom op Fox 1 was en ze niet de twee grootste clubs (qua supportersschare) achter elkaar op kanaal 1 willen uitzenden. Kan mij geen andere reden bedenken, maar Ajax en Heerenveen hebben redenen genoeg om boos te zijn.

19 oktober 2020 om 03:10

Dat is echt raar.. pompoenen met meloenen vergelijken.. net zo logisch

Normaal gesproken is het vroege tijdstip voor de vrouwen op zondag. Daarnaast is contractueel vastgelegd dat er 1 topploeg op FS1 moet. Ze wilden 12.15 niet zonder live uitzending op 1 zitten, daarom hebben ze ervoor gekozen om Feyenoord op 1 uit te zenden. Het had ze gesierd om Ajax dan ook gewoon op 1 uit te zenden voor deze ene keer.

19 oktober 2020 om 03:12

Ja erg dom.. Fox moet ook een beetje meehelpen, publiek is er al niet, gun dan de mensen thuis een wedstrijdje.. volgens mij heeft Mark er weer een handje in.. te gezellig..

Het viel me al vaker op dat de grotere wedstrijden regelmatig niet op Foxsports 1 zijn. Opzich prima want fox wil natuurlijk geld verdienen, het is alleen een beetje sneu als je dan wel zegt dat hij op het open kanaal komt. De reden die geven maakt het helemaal bijzonder trouwens, slaat als een tang op een varken.

19 oktober 2020 om 03:14

Ja ik zou behoorlijk pissed zijn.. gooi het gewoon lekker open, doe eens sociaal!

Mooie uitleg van Fox maar we weten allemaal dat Fox gewoon wil dat de mensen het totaalpakket bestellen. Zodat ze geld verdienen. Gemene marketingtruc

Kan me niet voorstellen dat een voetbalclub denkt dat de supporters niet weten hoe hun afstandsbediening werkt. Huilie.

19 oktober 2020 om 00:32

Veel voetbal supporters hebben Fox Sport 1 via hun TV pakket. Daar wordt gewoon voor betaald. Wil je alle Fox Sport kanalen, dan moet je extra betalen. Daar gaat het hier om, Fox zendt Ajax niet uit op kanaal1 dus een deel van de fans kon niet kijken.

19 oktober 2020 om 03:16

Dat hadden we al begrepen maar het had ze gesierd on gewoon de wedstrijd op 1 uit te zenden, zeker als dat ergens beloofd wordt

19 oktober 2020 om 10:13

Ja das toch ook logisch dat Fox dat doet. Ajax heeft de meeste fans, dus als je Ajax achter een betaalmuur zet, krijg je de meeste abonnees.

19 oktober 2020 om 01:10

Het gaat erom dat Fox Sports 1 gratis is en voor Fox Sports 2 betaald moet worden, wat niet iedereen doet. Misschien nadenken voordat je iets zegt.

Tja. Lelijk en lullig. Weekendje alle kanalen open gooien als goedmakertje en dan hebben we het nergens meer over toch?

19 oktober 2020 om 03:18

Vind ik ook! Al betaal ik wel, in deze situarie mag iedereen meekijken.. hie meer hie beter.. zo danken ze er in Engeland ook over geloof ik..

waar men tegenwoordig al niet boos om kan worden zeg.ja het is kut, maar niet het einde van de wereld.nu had je lekker de tijd om met je familie/kids door te brengen en een spelletje te doen, of lekker even een wandelingetje te maken ipv een beetje voetbal kijken.om 7 uur gewoon lekker studio sport aan zetten om de samenvatting te kijken zoals velen al jaren doen is dan niks mis mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren