Van Basten komt met vernietigende analyse: ‘Hij mag niet in De Kuip spelen’

Maandag, 19 oktober 2020 om 12:00Chris Meijer • Laatste update: 12:02

Feyenoord slaagde er zondagmiddag in de eigen Kuip niet in om te winnen van Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde met 1-1 gelijk tegen de stadgenoot. Marco van Basten komt in het programma Rondo van Ziggo Sport met een vernietigende analyse over Feyenoord en de momenteel geblesseerde spits Robert Bozeník in het bijzonder.

“Het viel tegen. Ik vond Feyenoord rommelig, totaal niet wakker. Er zat geen spel in. Ze mogen blij zijn dat ze in de laatste minuut niet verloren hebben. Sparta speelde met veel mensen achter de bal. In het begin verdedigden ze niet zo goed, maar Feyenoord heeft gewoon niet zoveel kwaliteit. Aan de bal of in kleine ruimtes: als je daarna Ajax of PSV ziet, zit er een groot verschil in. Ik vind het leuk als het goed gaat bij Feyenoord, maar in de tweede helft werd het alleen maar slechter”, zo analyseert Van Basten het duel van Feyenoord tegen Sparta.

Advocaat bracht dezelfde opstelling binnen de lijnen als twee weken geleden, toen er met 1-4 werd gewonnen van Willem II. Het betekende dat Bryan Linssen de spits was en geflankeerd werd door Mark Diemers en Steven Berghuis. “Diemers ook, man... Texeira vond ik ook tegenvallen, die was echt niet goed. Fer viel uit, Toornstra had de vorm niet. Ik moet zeggen dat ik de rechtsback (Bart Nieuwkoop, red.) erg vond tegenvallen. De keeper (Justin Bijlow, red.) was goed, het centrale duo (Marcos Senesi en Uros Spajic, red.) is goed. Haps speelde de eerste helft goed, maar was de tweede helft ook om te huilen. Er blijft te weinig over.”

Presentator Jack van Gelder stelt dat het voor Feyenoord prettig zou zijn als er een spits is die ‘een bal kan vasthouden of afmaken’. De eveneens aanwezige Bert van Marwijk denkt dat de Rotterdammers tegen Sparta misschien meer aan Nicolai Jörgensen zouden hebben gehad. De Deense spits kwam als invaller binnen de lijnen. “Die is één op de vier wedstrijden aanwezig, in de rest is hij geblesseerd. Dat is triest, dat is jammer”, reageert Van Basten. Van Gelder wijst op het feit dat Bozeník voorlopig nog even de roulatie lijkt te zijn. “Bozeník heeft ook het niveau niet, vind ik. Die mag niet in De Kuip spelen. Het klinkt een beetje lullig, want die jongen is van goede wil. Maar hij is technisch gewoon te min.”

Van Gelder zegt dat het ‘vreemd’ is dat Orkun Kökcü momenteel niet speelt bij Feyenoord. “Bij Feyenoord heb je weinig jonge jongens. Johnston kwam er in. Nou, als dat de jeugd is... Kökcü heeft wel een aantal keer laten zien dat hij goed kan voetballen, maar de jonge jongens komen niet door bij Feyenoord”, reageert Van Basten. “Als ze kwaliteit hebben, laten ze ze ook bij Feyenoord spelen. Dick zet ze niet eens op de bank, dat is ook een teken. Terwijl Feyenoord een grotere vijver heeft om uit te vissen voor de jeugdopleiding dan Ajax. Honderd procent. In Zuid-Holland wonen veel meer mensen dan in Noord-Holland.”


Poll

Ben jij het met Marco van Basten eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door piranha)

De jonge jongens komen niet door. Nee inderdaad, Geertruida die inviel en sowieso veel speelt, Malacia die Haps voorbij was en door een blessure pas net weer terug is bij de selectie, Sinisterra die zwaar geblesseerd is, Kokcu die met z'n vorm worstelt, Bijlow die uitstekend speelt. Nee, echt weinig die doorkomen.

18 oktober 2020 om 20:46

@MGMV dat valt toch mee. Vorig seizoen waren alleen Sinesterra en Kocku basisspelers. Beiden haalden ook goed niveau. De andere zijn vooral wisselspelers. Bijlow natuurlijk ook. 3 basisspelers. Bij clubs als Ajax, AZ en PSV heb je gelijk over dubbele.

19 oktober 2020 om 12:22

Bij PSV valt wel mee toch? En bij ajax op zich ook. Gisteren stonden er 2 in de basis.alleen de volgende discussie is vanaf wanneer vind je iemand een jeugdspeler van de club.ik vind Schuurs geen speler uit de jeugdopleiding. Het grootste verschil is wel dat er zeker van Ajax meer jeugdspelers naar grotere clubs gaan.

19 oktober 2020 om 12:34

Ajax had 4 of 5 spelers uit eigen jeugd in het veld dit weekend. PSV ook maar 4 of 5. Feyenoord had er vier, waarbij je normaal gesproken ook Malacia kan verwachten en Kokcu wellicht ook snel weer. Sinisterra reken ik niet mee want dat is helemaal geen eigen jeugd. Dus dan zouden er bij Ajax en PSV ('het dubbele` 8 (acht) in het veld moeten hebben gestaan? Er wordt ook zomaar wat geroepen hier he.

18 oktober 2020 om 20:47

Correct me if I’m wrong, maar (op Geertruida na?) benoem je toch alleen maar spelers die inmiddels ook wel alweer zeker 2 jaar meehobbelen met de eerste selectie?

18 oktober 2020 om 21:13

Erg typisch inderdaad om bij kritiek op de doorstroming er spelers erbij te halen die al bijna 3 jaar bij het eerste rondlopen. Malacia deed het al heel verdienstelijk onder Gio. Ondertussen vindt een Advocaat zelfs bij deze schaarste de eigen kweek niet goed genoeg om op de bank te zetten. Dat mag je best opvallend noemen.

19 oktober 2020 om 07:28

Tja, dat weet je als je Advocaat aanstelt. Die kiest al heel snel voor ervaren spelers

18 oktober 2020 om 21:08

Mgmv tja wat versta je onder echt door komen. Leuk dat ze veel spelen maar als ze niks toevoegen. Bijlow voegt wat toe maar verder valt het wel mee toch

18 oktober 2020 om 21:35

Dat is niet zo gek als ze allemaal in de jeugd worden weg gekaapt door andere clubs.

18 oktober 2020 om 21:46

Precies een Zirkzee had anders nu gewoon gespeeld

19 oktober 2020 om 12:02

Bij Ado dan, want daar werd hij weggekaapt door Feyenoord waar hij maar een jaartje bleef.

19 oktober 2020 om 13:31

Kip en ei: doordat Feyenoord de jeugd minder kansen geeft, gaan jeugdspelers eerder weg, waardoor de spelers die blijven minder goed zijn, etc...

19 oktober 2020 om 00:26

Malaica is al vier seizoenen geleden gedebuteerd. Zelfde geldt voor Bijlow. Geertruide drie seizoenen geleden. Zelfde geldt voor Kokcu en Sinisterra. Zie je het probleem echt niet? Geen enkele jeugdspeler is er afgelopen twee seizoenen bij gekomen. Van de oudere jeugdspelers is maar de helft basis. Er breken er inderdaad maar bar weinig door uit de jeugdopleiding.

19 oktober 2020 om 12:45

Als ze Burger niet hadden verhuurd had die mooi aan spelen kunnen toekomen bij absentie Fer. Maar ook Werhman zal daar nu kansen krijgen en zal dit seizoen debuteren. Beiden zijn afgelopen ttwee seizoen doorgestroomd. Kokcu maakte in 2018 (bijna 2019 overigens) trouwens pas zijn officiele debuut. Sinisterra ook pas laat in dde zomer van 2018. Dat is geen drie haar geleden, dat is beiden ' in de afgelopen twee seizoenen'. Wederom, Sinisterra is geen eigen jeugd speler, overigens. Bannis en Azarkan hebben beiden hun competitie debuut gemaakt vorig jaar en zullen ook nog wel wat kansjes krijgen dit jaar.

19 oktober 2020 om 16:16

Voor Kokcu is het zijn derde seizoen in de hoofdmacht. Voor Bijlow en Geertuide zelfs hun vierde seizoen. Moet je eens kijken bij Ajax wie er in die jaren debuteerde en hoe hun ontwikkeling gegaan is. Velen zijn inmiddeels alweer verkocht. Er gaat bij Feyenoord echt iets niet goed in de overgang van de jeugd naar het eerst elftal. In de jonge jeugd winnen ze vaak van Ajax, doen ze het echt goed. Maar op latere leeftijd stokt het ineens en gaat het allemaal erg stroperig voordat ze vaste basisspeler worden. Laat staan dat ze grote transfers maken. Het is echt de achilles hiel van Feyenoord geworden want grote transfers van doorgebroken jeugd zijn de grote moneymakers voor de clubs. En dan kan je investeren, doorgroeien met de club.

19 oktober 2020 om 17:31

Bannis en Azarkan zitten al niet eens op de bank wanneer Sinisterra, Bozenik en Jorgensen geblesseerd zijn dus ga er maar vanuit dat die 0,0 minuten krijgen dit seizoen.

19 oktober 2020 om 12:22

Ik herken de neiging om in de verdediging te springen, maar zo'n gekke uitspraak is dit niet. Er wordt ook niet beweerd dat jonge spelers geen kans krijgen, maar dat ze het niveau niet hebben. En dat klopt gewoon voor de laatste lichting. Daar zat gewoon weinig in, en wat erin zat is vaak al foetsie (zirkzee, Summerville, Bogarde). De generatie ervoor met o.a. Malacia, Kokcu, Geertruida en Burger had wel een hoop potentie, maar om uiteenlopende redenen zijn ze op dit moment geen basisspeler bij Feyenoord. Dat is toch gewoon het geval? En het is niet alsof in de plaats van die jongens er nu allemaal geweldenaars in het veld staan, Malacia uitgezonderd. Er kan best de conclusie worden getrokken dat het niet heel lekker gaat met aansluiting vanuit de jeugd. Waar dat precies aan ligt is een tweede.

19 oktober 2020 om 12:47

Als je naar de o19 lichting kijkt zie je daarentegen wel weer erg veel potentieel. Er is onder vgeel wanbeleid gevoerd wat ver strekkende gevolgen heeft. Zo lopen er ook twee broertjes bij Ajax rond uit de Feyenoord jeugd, die vast en zeker over een jaartje als 'eigen jeugd' genoemd zullen worden alhier.

19 oktober 2020 om 13:26

Ik denk meer dat hij bedoeld dat ze echt doorbreken en een stap naar een grote club kunnen zetten.

Kokcu gwn hele goede speler maar al te snel te ‘belangrijk’ bij ontbreken van een type v. Persie.

ik heb het vanmiddag ook geschreven. Dick is meer voor zichzelf bezig. Jeugd kan op langere termijn het verschil maken. Dick denkt aan het heden en nu Je hebt Burger en Kocku en je haalt Diemers. Wat doet die in de kuip? Veerman zou zeker een aanwinst zijn geweest ipv Diemers en Torenstra. PSV Dfie heeft pas goed ingekocht

18 oktober 2020 om 21:17

Dat Diemers is gehaald, moet je toch echt bij Arnesen voor zijn. Die gaat mag ik hopen geen Diemers halen als hij er van overtuigd is dat Burger dit seizoen hetzelfde kan brengen.

18 oktober 2020 om 21:40

Er is geen geld en dan kom je vanzelf bij Diemers terecht.

18 oktober 2020 om 21:50

Er is geen geld betekent niet dat je gelijk bij Diemers terecht komt. Een man die op z'n 27e nog steeds bij Fortuna Sittard speelde. Er zijn in het buitenland echt nog wel betere en jongere spelers die je voor 1.5 miljoen op kunt pikken. Dat Diemers niks zou worden kon iedereen toch wel van te voren bedenken?

19 oktober 2020 om 07:29

Juist omdat er geen geld is zou je bij de jeugdspelers terecht moeten komen

19 oktober 2020 om 08:37

@master D tuurlijk moet je dan bij Arnessen zijn.maar laten we wel wezen Diemers is geen linksbuiten. Hij had nog beter Toornstra daar neer kunnen zetten.diemers moet gewoon vanuit het middenveld spelen.vond de wissels ook niet heel sterk. Had gewoon Jorgensen gebracht en Linssen naar zijn eigen positie gezet. De wedstrijd vroeg ook veel meer om Kocku die had hij ook moeten brengen.

19 oktober 2020 om 12:24

Elke coach is toch bezig met het heden? Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en de eerst komende is de belangrijkste. Leuk dat je jeugd in wil passen maar dan moet hij er wel zijn. Feyenoord moet nu presteren en niet pas over een of twee jaar. De enige keer dat een coach dat wel moet doen is omdat er geen andere keuze is dan alleen eigen jeugd inpassen. In de regel halen die coaches ook het einde van het seizoen niet. Natuurlijk heeft PSV goed ingekocht, maar het salaris van de transfervrije Gotze is al meer dan wat Feyenoord aan transfer - huur fees en salaris kwijt is aan Linssen, Diemers, Conteh en Teixeira samen. Meer geld was er niet, zeker geen 8 of 10 miljoen voor Veerman.

19 oktober 2020 om 13:35

De coach wel maar de technisch directeur kan de coach min of meer dwingen om voor jeugd te kiezen. Bijvoorbeeld door geen spelers als Linssen of Diemers te kopen. En zeker een Advocaat, die per seizoen kijkt of hij blijft, heeft weinig behoefte aan een team voor de lange termijn bouwen

19 oktober 2020 om 15:28

Teams opbouwen is allemaal zo'n onzin tegenwoordig. Alle coaches blijven hooguit een jaar of drie. Doen ze het niet goed worden ze eerder ontslagen, doen ze het wel goed komt er hooguit een keer een jaartje bij. De betere spelers worden na een jaar of 2 weggekocht. Kijk naar Ajax en Psv, daar gaan al 10 jaar lang jaarlijks een stuk of 10 spelers weg waarvan 3 of 4 basis spelers en de helft van de bank. Natuurlijk is een technisch directeur er voor de lange termijn. Maar ook een technisch directeur wil resultaten zien, en als Feyenoord verder wil zullen ze toch ook Europees voetbal moeten halen zodat een technisch directeur geld heeft om in de selectie te stoppen. En de fans willen ook nu resultaten en niet over 3 jaar. Die hebben er al moeite mee wanneer Feyenoord derde wordt, en een 5e, 6e of 7e plaats doordat je met eigen jeugd moet gaan spelen is gewoon niet acceptabel. En we moeten toch niet gaan denken dat Feyenoord met Vente, Bannis, Burger e.d. er bij in plaats van Diemers, Linssen en Teixeira mee zou doen om een plek bij de eerste 4. Feyenoord heeft het een keer volledig met alleen eigen jeugd mogen - noodgedwongen moeten doen dat was in 2010. Toen werden ze 10e en mochten de technisch directeur en trainer ook vertrekken. En natuurlijk hielpen de jeugdspelers Feyenoord er toen mede bovenop, maar het jaar daarop werden er ook een stuk of 4 nieuwe basis spelers aangetrokken waardoor

Het was een trieste middag, maar dat Van Basten over Bozenick begint, is een vergaande vorm van vooringenomenheid. De brave jongen is voorlopig uit de roulatie en heeft dit seizoen amper gespeeld.

19 oktober 2020 om 07:58

Van Gelder begint (volgens de tekst) over Bozenik. Van Basten zegt alleen dat hij na wat hij heeft gezien vind dat die technisch niet goed genoeg is.

Wat is de voetbalwereld toch opportunistisch. Pierre van Hooijdonk die vorige week al riep dat Feyenoord Ajax voorbij is nadat Feyenoord voor de eerste keer in 4 wedstrijden + voorbereiding een helft tegen Willem II wist te domineren. Ik heb ook een aantal Feyenoord vrienden die gewoon met een realistische blik kijken en toch ook gewoon vinden dat Feyenoord een matig elftal heeft en meer dan de helft van de basiself is gewoon niet goed/constant genoeg. Wat doen spelers als Linssen en Diemers in godsnaam in een Feyenoord shirt? Ben het overigens wel eens met Van Basten, die Teixeira heeft vanmiddag ook laten zien waarom hij bijna overal geflopt is. Feyenoord is echt té afhankelijk van Berghuis

18 oktober 2020 om 21:05

Bij Feyenoord heb ik ook niet echt gevoel dat beter kan. Bij Ajax en PSV heb ik het gevoel dat er een motor op gang moet komen. Ajax heeft met Anthony, Neres en Kudus speler van buitencategorie. Bij Psv hebben ze Malen, Gakpo, Max en natuurlijk Götze en Ihattaren die op gang moeten komen. Allemaal spelers van buitencategorie die op termijn ook goed geld kunnen leveren. Behalve Götze eventueel. Feyenoord heeft natuurkijk Berghuis maar berghuis gaat geen bedrag van +30 mil opleveren. Verwacht dus dat Feyenoord op termijn alleen achter gaat lopen op ajax en psv.

18 oktober 2020 om 22:47

Anthony en Kudus maken een goede indruk, maar hoeveel potten hebben we ze nu in actie gezien? En dat is dan gelijk buitencategorie? Feyenoord heeft ook Senesi nog en als je Ihattaren noemt kun je Kokcu ook noemen. Die zitten in een vergelijkbare situatie. Ik ga niet beweren dat Feyenoord een betere selectie heeft, want daarvoor is de selectie te smal en niet voldoende in balans. Maar als iedereen fit is is de basis echt wel concurrerend.

18 oktober 2020 om 21:07

De voetbalwereld opportunistisch noemen, maar daarna zelf Teixeira veroordelen op basis van een mindere wedstrijd......

18 oktober 2020 om 21:20

@jeroen, nee ik veroordeel hem mede op basis van zijn verleden en dat ie bijna overal geflopt is. Zelfde geldt voor Bruma bij Psv: speelde zn eerste 3 wedstrijden goed en het verhaal daarna is bekend. Maar Bruma was daarvoor op één seizoen na ook bijna overal hopeloos gefaald. Het is niet voor niets dat ze gefaald hebben hé..en laten we eerlijk zijn, PSV en Ajax hebben dit seizoen echt goed ingekocht. Rommel eruit, kwaliteit er in (psv). Terwijl Feyenoord er toch realistisch gezien niet echt op vooruit is gegaan? Linssen, Diemers, Bozenik (weliswaar afgelopen winter al), Spajic (imo gelijkwaardig of zelfs minder dan Geertruida op cv), of vind je van wel? En dan te bedenken dat de beste speler Berghuis volgend jaar voor rond de 5 miljoen weg kan

18 oktober 2020 om 21:29

Ik vind jouw reactie ook getuigen van een behoorlijke subjectiviteit. Spajic minder dan Geertruida?teixeira afschrijven na een slechte wedstrijd terwijl hij de 1,5 wedstrijd hiervoor er duidelijk bovenuit stak.ajax heeft kwaliteit ingekocht; ten dele waar ... maar Klaiber ... sureje verkneukelen dat Berghuis voor 5 mln weg mag (wat heeft dat met dit seizoen te maken??).mag ik je clubvoorkeur raden???

18 oktober 2020 om 21:42

Het is makkelijk om na een mindere wedstrijd alles af te zeiken, maar PSV en Ajax hebben nou eenmaal meer geld tot hun beschikking. Arnesen heeft met weinig middelen prima ingekocht. Met dit centrale duo en deze keeper gaan we zeer weinig weggeven dit jaar en we hebben ook nog steeds niet verloren. En waarom iedereen zegt dat de selectie geen waarde vertegenwoordigd is me een raadsel, Kokcu, Geertruida, Bijlow, Haps, Malacia, Sinisterra en Senesi kunnen in de toekomst echt wel geld opleveren. Als Sinisterra weer fit is wordt het voorin ook minder voorspelbaar en geef ook een Linssen en een Teixeira tijd om te acclimatiseren. Pas over een wedstrijd of 10 kunnen we hier wat zinnigs over zeggen, maar goed analisten moeten ook een programma vol praten. Bozenik nu al afrekenen terwijl hij voor de toekomst gehaald is en het vorig jaar niet onverdienstelijk deed is ook onzin.

18 oktober 2020 om 21:47

Alle spelers die jij opnoemt gaat geen bergen geld op leveren. Denk dat duurste uitgaande transfer rond 15-20 mil zal zijn. Zou me niks verbazen als Ajax die Anthony en Kudus voor 50-60 mil verkoop binnen nu en 3 seizoenen. Psv heeft met Malen een speler die straks voor +35 weg gaat. Gakpo tussen 25 en 30 mil als hij zo blijft scoren. Nee Feyenoord zal met de spelers die jij opnoemt niet verder komen. Maar goed kampioen wordt je tegen de kleintjes en feyemoord heeft wel de 3e na beste selectie van Nederland dus wie weet..

18 oktober 2020 om 21:50

Ik zeg ook nergens dat ze evenveel gaan opleveren als de spelers van Ajax en PSV.... maar je moet ook kijken waar Feyenoord vanaf komt. Financieel gezien is het pas een tijdje redelijk stabiel en er is nu gewoon goed beleid.

19 oktober 2020 om 01:47

Spajic minder... Dat is zoveel onzin dat ik de rest maar niet serieus neem. Feyenoord heeft met senesi en spajic het beste cv duo van NL...

18 oktober 2020 om 21:46

Inderdaad dat zegt van Hooijdonk, dan weet je het wel.. Feijenoord is geen goede ploeg ,maar wel.een lastige ploeg om tegen te spelen. Als ze zelf het speel moeten maken dan hebben ze het lastig. Er zit geen lijn in hun spel. Tegen Willem II was het een deel van de wedstrijd goed, maar in de andere wedstrijden hebben ze weinig laten zien.

18 oktober 2020 om 21:57

@grasmaaiertjes; kijk de beelden van van hooijdonks verhaal even terug. Hij heeft nergens gezegd dat feyenoord ajax voorbij is, dat maak jij er van. Hij gaf alleen aan dat advocaat in tegenstelling tot ten hag niet hoeft te puzzelen aan opstellingen of systemen en dat feyenoord daarin verder is dan ajax. Geen woord aan gelogen lijkt me.

Best geinig dat van Basten alleen over Feyenoord spreekt als ze een matige wedstrijd gespeeld hebben. Hoorde niks van hem toen ze Willem II versloegen. Heb daarnaast ook geen idee of hij vorig jaar al de analyse deed tijdens de opmars op de ranglijst, maar je zou haast zeggen dat van Basten een voorliefde voor een andere club heeft .

18 oktober 2020 om 21:25

Wow, denk dat jij maar eens vaker naar van Basten moet luisteren. Als er iemand objectief kijkt is hij het wel. Heeft al meerdere malen aangegeven hoe mooi hij Feyenoord vind en dat hij hoopt dat ze weer aansluiten. Vorige week ook over een goede wedstrijd tegen Willem II gesproken. Ik denk dat jij meer moeite hebt met club verbondenheid dan v Basten. En dat na een belabberde wedstrijd en terechte kritiek.

18 oktober 2020 om 21:56

Laten we vooral van Basten serieus gaan nemen. Overal geflopt als trainer en zit er als "kenner" op tv ook veel te vaak langs. En geweldige voetballer dat zeker. Maar spitsen moeten het vooral bij afmaken houden. Tactisch zijn ze veel minder intelligent.

19 oktober 2020 om 12:46

Wow spitsen zijn tachtisch minder intelligent. Wat een intelligente opmerking. Van Basten is overal geflopt als trainer dus kan het geen goede analist zijn? Wat een intelligente opmerking. En nog eens niet waar. Maar v Basten heeft iig wel genoeg zelfreflectie gehad om zelf aan te geven dat hij niet geschikt is als trainer en ook waarom. Zulke mensen zou ik eerder serieus nemen dan iemand met inhoudsloze reacties op een forum. En als "kenner" zit ie er ook vaak langs? Geef eens aan dan waar hij vaak langs zit? Laten we beginnen met waar net dit stukje over gaat. Waar zit hij er naast?

18 oktober 2020 om 21:26

Jou voorliefde voor je club komt gelukkig niet naar voren in je bericht 😉

wat is het leven van een analist toch makkelijk. je roept maar wat en als dat niet klopt roep je de week erna weer compleet wat anders. wat een kenners zijn het ook

18 oktober 2020 om 21:27

wat betreft de jeugd heeft hij gewoon gelijk. Het is alweer wat jaren geleden dat Wijnaldum, Fer, BMI, De Vrij en Kongolo doorbraken en leuk verkocht werden. Met Biljow en Kokcu houdt het nu wel op, en die lopen er ook alweer 2 jaar.

18 oktober 2020 om 21:45

Geertruida en Malacia tellen niet mee? En misschien heeft het er ook mee te maken dat ze regelmatig worden weggehaald door de grotere clubs. Zirkzee, Bogarde, Rodney Kongolo....allemaal spelers die zo zijn weggeplukt.

18 oktober 2020 om 21:48

Wat gaat zo'n geertruida en malacia nou opleveren? Max 30 mil samen? Ajax en psv doen 1 speler al weg voor dat bedrag.

18 oktober 2020 om 21:58

En daarom tellen ze niet mee? Treurige redenatie

19 oktober 2020 om 00:24

Geertruida en Malacia? Kom op man! dit kan je toch niet vergelijken met wat Ajax, PSV en zelfs AZ uit hun jeugd halen? Ik snap niet dat Feyenoorders hier dit goed proberen te praten. Ik snap niet dat jullie de verwaarlozing van de Zuid-Hollandse jeugd gewoon accepteren. Volgens mij kaart Marco gewoon iets aan wat jullie niet onder ogen willen zien.

19 oktober 2020 om 10:21

Ach, ondanks dat Az beter inkoopt, betere talenten heeft, Feyenoord dit seizoen geen voordeel van een volle kuip heeft, staat Feyenoord met al die matige spelers gewoon boven AZ. Dit seizoen nog ongeslagen, vorig seizoen sinds de komst van Advocaat de minste verliespunten. Natuurlijk zijn ze niet van het niveau Ajax, en heeft PSV op papier betere spelers. Des te meer respect voor de behaalde resultaten.

19 oktober 2020 om 12:30

@jeroenf222 Datzelfde gebeurt bij Ajax/psv en AZ. Zirkzee vind ik zelf niet eens een goed voorbeeld voor Feyenoord want die hebben ze zelf weggehaald bij Ado en heeft daar uiteindelijk ook maar 1 jaar gelopen.

19 oktober 2020 om 13:20

Wanneer je graag alleen maar spelers uit je eigen opleiding wilt, dan kun je ze meetellen. Ik heb het over spelers met kwaliteiten waarvoor je bij een transfer veel geld krijgt. Want daar is het businessplan van de meeste clubs op gebouwd.

Ik mag zeggen dat ik het vrij matig vond vanmiddag bij Feyenoord. Trechtervoetbal met weinig diepte op de flanken. Had er meer van verwacht. Berghuis, Senesi en bijlow zijn wat mij betreft de spelers met meeste potentie.

Rotterdam zou Feyenoord moeten aanklagen voor het vernielen van de jeugdtalenten uit Zuid-Holland. Maar even serieus, de jeugdopleiding van Feyenoord kan je toch gewoon slecht noemen als je kijkt naar hun output in verhouding met de vijver waar ze uit vissen.

Het is zwaar meelijwekkend wat Feyenoord vanmiddag liet zien. Berghuis was schandalig slecht en die was nog geeneens bij lange na de slechtste niet. Echt beschamend voor zo'n club.

Hij vergeet even dat ajax véél meer geld heeft en daarmee veel weg kaapt.

19 oktober 2020 om 03:16

Jeugdspelers die bij een club vertrekken, doen dat veelal niet voor het geld, maar voor betere trainingsfaciliteiten, wedstrijden op hoger (KKD), etc. Kortom, vanwege sportieve gronden.

19 oktober 2020 om 12:44

"Doen het veelal niet voor het geld". Onder welke steen leef jij? Er zullen best wel spelers zijn die het inderdaad niet voor het geld doen, maar dat is niet het grootste deel.

19 oktober 2020 om 17:05

We hebben het over tieners! Wil je zeggen dat Ajax zo'n fenomenale vergoeding betaalt? Ik heb het niet over het buitenland!

Weet je van wie ik denk dat ze die gewoon niet meer moeten opstellen, Diemers. Alles wat de deed zat een fout bij. Irriteerde me mateloos aan zijn spel en dan mag die gewoon blijven staan.....

het is lastig mindere spelers die bij een topclub als Feyenoord spelen dat ze misschien niet zo goed zijn. Met Advocaat heb je de beste coach die Feyenoord zich kan wensen, en die veel uit weinig kan halen, behalve als spelers denken dat ze beter zijn dan we daadwerkelijk zijn. De aankopen kunnen goed uitpakken maar zitten voornamelijk in een prijscategorie waarbij het risico groot is. Bozenik is best een leuke speler, functioneert waarschijnlijk goed met een heleboel ruimte voor zich, maar in NL speelt Feyenoord 50%+ van e wedstrijden ook meer vooruit en dan heb je niet veel aan een technisch zwakkere spits. Dat er niet veel doorkomt bij Feyenoord, althans niet veel dat top word, is wel opmerkelijk en juist opgemerkt van Marco. De laatste 'grote' namen die weggingen uit de jeugd waren Wijnaldum en Ake (2011) de Vrij (2014), Karsdorp (2017) en Vilhena (2019). Dat is erg matig en verontrustend ook omdat van die grote namen Ake en Karsdorp niet eens basis spelen bij hun huidige club.

19 oktober 2020 om 13:51

Aké vertrok als grote naam? Volgens mij werd ie juist keihard uitgelachen omdat hij als 15-jarige liever naar Chelsea wou. Dat hij nu een 'grote' naam is, heeft hij dan ook te danken aan die club uit London.

19 oktober 2020 om 16:31

Ik zei niet dat hij vertrok als grote naam, maar de laatste 'grote' namen die weggingen en uit de jeugd van Feyenoord kwamen. En ik weet niet wie hem uitlachte maar dat zullen slechts wat buitenstaanders zijn geweest of jaloerse clubgenoten.

Mah96 Je stelling dat Aké niet vertrok als grote naam uit de Kuip onderschrijf ik. Maar ook bij Chelsea kwam hij nauwelijks aan de bak. Die stap heeft hem dus ook niet verder gebracht dan wanneer hij in Rotterdam was gebleven. Pas in Bournemouth ontwikkelde hij zich tot een uitstekend verdediger en daaraan heeft hij zijn 45 miljoen stap naar City te danken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

38 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 19 3 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
Laatste voetbalnieuws

Zaakwaarnemer Pratto beschuldigt Advocaat: ‘Ik denk dat er meer is gebeurd’

De reserverol van Lucas Pratto bij Feyenoord valt niet in goede aarde bij zijn zaakwaarnemer Gustavo Goñi, zo laat de belangenbehartiger weten tegenover TyC Sports. Volgens Goñi, die de schuld neerlegt...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 15 april
Tottenham Hotspur houdt rekening met een vertrek van José Mourinho aan het einde van dit seizoen en heeft een potentiële opvolger in het vizier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren