Liverpool bevestigt dramatisch nieuws over Virgil van Dijk

Zondag, 18 oktober 2020 om

Virgil van Dijk heeft in de wedstrijd tussen Everton en Liverpool (2-2) een zware knieblessure opgelopen. Liverpool meldt via de officiële kanalen bekend dat de verdediger geopereerd zal moeten worden aan het gewricht, waardoor hij vermoedelijk lange tijd aan de kant zal staan. BeIN Sports meldde zaterdag al dat er uit een MRI-scan was gebleken dat Van Dijk zijn voorste kruisband had afgescheurd.

Van Dijk moest zaterdagavond al in de elfde minuut naar de zijlijn. De captain van het Nederlands elftal kwam hard in botsing met Everton-doelman Jordan Pickford, die met zijn voeten vooruit inkwam op Van Dijk. De getroffen 29-jarige mandekker greep direct naar zijn knie en liet zich vervolgens vervangen door Joe Gomez. De VAR boog zich daarop nog over het incident, maar besloot niet in te grijpen, omdat Van Dijk voorafgaand aan het moment buitenspel stond.

In Engeland spreekt men SCHANDE van deze charge op Virgil van Dijk! ????

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

“Liverpool kan bevestigen dat Virgil van Dijk geopereerd zal worden aan de knieblessure die hij in de wedstrijd tegen Everton heeft opgelopen. De banden in zijn knie zijn beschadigd geraakt tijdens een botsing met Jordan Pickford”, schrijft Liverpool in een statement op de officiële website. “Van Dijk moest gewisseld worden en na onderzoek is gebleken dat hij geopereerd moet worden. We hebben geen specifiek tijdschema voor zijn herstel, dus er kan nog niet gezegd worden wanneer hij weer in actie kan komen.”

“Na de operatie begint Van Dijk aan een revalidatieprogramma dat is opgesteld door de medische staf, zodat hij zo snel mogelijk weer fit kan zijn”, zo valt er te lezen op de website van the Reds. Liverpool meldt niet de exacte ernst van de blessure van Van Dijk, maar verschillende media in Engeland schrijven dat de verdediger inderdaad zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. De revalidatie van een kruisbandblessure neemt normaal gezien zes tot negen maanden in beslag.

Klopp over blessure Van Dijk: 'Ziet er niet goed uit'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Triest. Ook EK in gevaar. Jammer!!! Sterkte Virgel.

18 oktober 2020 om 19:08

Daarvoor is hij wel op tijd fit lijkt me. Duurt nog 8 maanden, met een herstel zonder tegenslagen is hij er gewoon bij.

18 oktober 2020 om 19:29

Dat zou ik niet te snel zeggen. Een herstel duurt al zo’n 6,7 maanden maar voordat je echt wedstrijdfit bent ben je ook al minstens 1 a 2 maanden verder.

18 oktober 2020 om 19:31

Een Van Dijk zonder ritme moet je altijd meenemen. Die gaat het EK dus sowieso redden en spelen.

19 oktober 2020 om 12:14

Een Van Dijk zonder ritme die beter is dan De Ligt, De Vrij en Ake? Dat geloof ik niet.

18 oktober 2020 om 19:32

Zeker jammer... Maar het EK missen hoeft nog niet. Zeker niet als hij de mentaliteit van Depay heeft die echt elke dag heeft lopen strijden om op tijd fit te zijn. Hoe dan ook hoop ik dat hij vooral wedstrijd ritme kan opdoen voor het EK begint ookal is dat maar een beetje. Een halve van Dijk is qua uitstraling en leiderschap enorm belangrijk bij Oranje achterin.

18 oktober 2020 om 19:34

Alleen aan arbeidsethos ligt het natuurlijk niet. Je kan ook gewoon pech hebben en hervallen.

18 oktober 2020 om 23:02

Zwaar klote natuurlijk, maar ik denk dat v Dijk inderdaad over eenzelfde mentaliteit beschikt als Memphis. Niet voor niets dat hij bij een Celtic kan uitblinken ipv bij Ajax en zo alsnog de top bereikt. Die staat er wel volgend jaar EK normaal gesproken. Sowieso gun ik hem dat EK, want wat heeft hij een hoop betekend voor het Nederlands elftal

18 oktober 2020 om 22:22

EK? haha als het zo blijft doorgaan zal dat niet doorgaan volgend jaar met die corona.

19 oktober 2020 om 12:16

Wel als een vaccin er in januari is.

Man, man, man en die Pickworth heeft niet eens een kaart gekregen. Ik hoop dat hij alsnog een straf krijgt.

18 oktober 2020 om 19:07

Die gaat nog wel een paar wedstrijden schorsing krijgen hoor. Hoe kan je zo’n debiel zijn om zo met je benen in te komen op kniehoogte

18 oktober 2020 om 19:11

Juist als er geen kaart is gegeven kan er na de wedstrijd alsnog via de beelden een kaart gegeven worden (ooit in de eredivisie als regel....).

18 oktober 2020 om 19:14

Is dat zo? Het is namelijk wel beoordeeld.

18 oktober 2020 om 19:35

Ik vind dat een bijzondere regel; je kunt je nl. afvragen of het wel juist is beoordeeld.niet allen nu maar ook in talloze andere situaties in de ED.

18 oktober 2020 om 19:41

Nu met de var wel, die was er vroeger niet.

18 oktober 2020 om 19:43

Zelfs dan, de VAR behoort in te grijpen als er geen duidelijke fout gemaakt is.dat vind ik een rekbaar begrip.

18 oktober 2020 om 19:59

Hij kan geen straf krijgen voor iets wat na affluiten is gebeurd lijkt me....

18 oktober 2020 om 20:47

Die gaat niks krijgen aan schorsing de PL kennende.

18 oktober 2020 om 21:39

Dat is al gedaan door de VAR. Komt dus geen schorsing.

18 oktober 2020 om 23:41

Nee , ik zie de incapabele corps in Engeland hier geen schorsing voor geven.ik zit net de samenvatting te kijken , wat ik nog belachelijker vind dan de situatie van Pickford , is de ''buitenspel'' in de blessuretijd waardoor de goal is afgekeurd. Er worden zoveel dubieuze beslissingen genomen met de VAR dat ik haast wel moet concluderen dat er aan omkopingspraktijken wordt gedaan. Niet alleen in Engeland , ook in Italie (vorig jaar) , Spanje (erger dan in Engeland denk ik?)... In de Bundesliga wordt de VAR het beste nageleefd (niet perfect , maar vergeleken met andere competities doen ze het vrij goed).

18 oktober 2020 om 19:35

Als hij hier niet voor bestraft wordt weet je dat je voortaan een buitenspel staande spelers de wedstrijd uit mag slaan/schoppen. Hij stond buitenspel, dus dan volgt er geen kaart. Wat een kansloze baas die scheidsrechter zeg. Echt een aanfluiting!

18 oktober 2020 om 21:40

Dit is onzin. Heeft niets met buitenspel te maken. Ze (var en scheids) hebben het gewoon niet zodanig beoordeeld.

18 oktober 2020 om 21:51

Het had wel met buitenspel te maken. De var checkte of het buitenspel was en besloot daarom niet in te grijpen.

19 oktober 2020 om 09:29

Ja je hebt het over olliver, meest pruts ref in heel engeland. En die is relatief jong tegenover de rest dus die zit er nog wel ff. Heb niks met liverpool, maar hier is toch een serieus reukje aan. Zoiezo had pickford een kaart moeten krijgen welke kleur laat ik in het midden. De 2-3 afgekeurd dat is wat een vriend van mij al zei je moet een marge hebben. En niet over mm zeuren maar CM's dan kan je het echt duidelijk zien. Het moeilijke aan het lijntje trekken is dat je nooit exact de juiste sec het lijntje kan trekken. Want de bal vertrekt van de voet en dan mis je al een paar sec van de fase.

Dit is niet alleen dramatisch nieuws voor ‘Liverpool’ maar ook voor Ons Oranje! Want nu missen we dus en De Ligt en Van Dijk! Word een lastige situatie! Onbegrijpelijk nog steeds dat Pickford hier geen rode kaart voor kreeg. Veel sterkte en een spoedig herstel toegewenst aan van Dijk. Misschien even met Mephis praten dan is die binnen 3 maanden wel weer fit!

18 oktober 2020 om 22:45

Het word inderdaad lastiger voor Oranje zonder De LIgt & Van Dijk. Maar met Aké, De Vrij en Blind die basis kunnen spelen, hebben we het beter voor elkaar achterin dan 10 jaar terug. Nu hoeven we niet terug te vallen Ooijer, Bruma en die andere middelmaat

Man man man, vet zonde! Zo'n lompe actie kost hem gewoon het seizoen en misschien wel het EK.

Zo. Aderlating toch wel voor Liverpool. Blijft met afstand de beste verdediger daar. Hij gaat het niet vernemen. Maar ik wens hem veel moed toe. Hopelijk komt hij sterker terug.

Echt een klap. Komt net zo hard als toen met Depay. Erg jammer. Hopelijk herstelt hij snel!

19 oktober 2020 om 13:23

Toch is Van Dijk denk ik makkelijker op te vangen dan Depay. Met De Vrij en De Ligt hebben we verdedigers die niet minder zijn. Van Depay naar Bergwijn of Promes is een grotere verval dan van Van Dijk naar De Vrij en/of De Ligt.

Triest. Veel beterschap hopelijk maakt hij een depay herstel mee en zal hij er bij zijn met het ek. Bij deze tackle van pickford moest ik denken aan de sliding van bouaouzan vroeger. Die gelijk een einde maakte aan de carrière van een speler. Dit was ook op knie hoogte en had totaal niets met voetbal te maken.

Zulke idiote acties als die van Pickford zouden geen plek op het veld mogen hebben, en hier is het bewijs waarom. Er zouden direct consequenties aan moeten zitten voor de dader om dit te ontmoedigen, maar verwacht er eerlijk gezegd weinig van. Overigens is het nog onduidelijk wat er dus precies mankeert aan de knie. Ik denk dat de operatie een kijkoperatie betreft, om de precieze schade vast te stellen.

18 oktober 2020 om 19:27

Het zou ook wel krom zijn de strafmaat te laten afhangen van de ernst van de blessure natuurlijk.

18 oktober 2020 om 19:45

Dat zeg ik nergens? Voor de consequenties voor zulke tackles waarover ik het heb, denk ik aan een wedstrijd of 6-8 minimaal schorsen zonder salaris. Er is nul komma nul reden om ooit zo in te komen, laat staan dat je per ongeluk zo in kan komen. En recidivisten nog harder aanpakken.

18 oktober 2020 om 21:44

Keepers kunnen over het algemeen niet voetballen. Die komen hoe dan ook lomper in. Dus ik gelood best dat er geen foute bedoeling bij was.

19 oktober 2020 om 09:31

Beetje een vergelijk met witsel wasilewski he. Was ook onnodig van witsel om zo in te komen. Die kwam er eigenlijk ook relatief goedkoop vanaf. Ik vrees dat pickford gewoon terug in doel staat dit weekend.

Dit is dus een voorbeeld van die regel dat het pas buitenspel is als de situatie veranderd, het was gewoon wachten hierop. Vlag in het vervolg gewoon als het buitenspel is en wacht niet af en bij twijfel niet vlaggen.

Heel zuur dit. Voor hem, Liverpool en Oranje. Het enige 'positieve' is dat Oranje gelukkig een boel verdedigers van naam heeft, maar je verliest wel je captain.

De VAR kijkt er niet naar omdat Van Dijk eerst buitenspel stond 🤔. Als ik buitenspel sta en er is gefloten, kan ik alsnog iemand een trap voor z,n poten geven.

18 oktober 2020 om 21:46

Dan moet de var even de voetbal regelementen gaan lezen. Zelfs in de rust en tot gellof ik 2 uur na de wedstrijd kun je rood krijgen

19 oktober 2020 om 01:17

Bij de FA lezen ze die ook niet, die zijn nog steeds bezig met de handleiding te lezen van de schermen van de VAR, zodat ze de goede HDMI ingang kunnen vinden. Kan de VAR eindelijk eens de juiste wedstrijd bekijken. Dacht dat Spanje een slecht korps had...

Heel triest, hoop op een verantwoord en supersnel herstel voor hem!

David Coote dames en heren, zo heet de VAR official die ervoor zorgde dat Pickford niet werd bestraft en hij vond het ook niet nodig dat de officiële scheidsrechter de camera beelden bekeek. Hij heeft 2 grote errors gemaakt tijden de wedstrijd maar hij schijnt een hele geschiedenis aan foute beslissingen te hebben, Liverpool is woedend en daar hebben ze al het recht voor. Nooit meer achter VAR deze man.

18 oktober 2020 om 22:08

Ach, je doet alsof we zijn huis gaan beroven ofzo...

Ik ga heel vreemd en een beetje sadistisch klinken, maar ik denk dat dit voor de PL ergens iets goeds is. Want ik durf te wedden dat LFC zonder Van Dijk geen 20 punten bij de rest weg gaat lopen.

19 oktober 2020 om 09:33

Dat klinkt niet sadistich dat is de realiteit, liverpool is meestal gespaard van zware en vele blessures. Goed voor hen natuurlijk. Maar als je city en dergelijke bekijkt elk jaar langeblessures van de basis spelers. Pech natuurlijk voor VVD dat hoppte niemand natuurlijk.

Wanneer je hier geen rood voor geeft is het definitief over met de Var. De regels zijn krommer dan ooit. Dit soort aanslagen dienen gewoon zwaar bestraft te worden. Wanneer de scheidsrechters/var op deze manier oordeelt dan gaat er een tijd komen dat dit soort dingen strafrechtelijk vervolgt gaan worden. Nu geven ze een soort van vrijbrief binnen de spelregels om fysieke aanslagen te plegen wanneer er een scheidsrechterlijke dwaling aan vooraf is gegaan. In mijn mening horen spelers zoals Pickford voor lange tijd niet in het voetbal thuis. Eigenlijk niet eens in de maatschappij. Bah.

19 oktober 2020 om 09:35

Maar dit is dubbel want je zag de ref ook niet reageren, dus als er geen VAR meer is en de ref beoordeeld het als buitenspel. Dan ga je mss terug denken was er maar een correcte VAR.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
FabinhoMiddenvelder50
G. WijnaldumMiddenvelder50
Roberto FirminoAanvaller50
Mohamed SalahAanvaller56
S. ManéAanvaller44
T. MinaminoAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

220 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Ajax is nog altijd ongeslagen tegen Liverpool

Woensdag trapt Ajax de Champions League-cyclus af tegen Liverpool. Twee Europese grootmachten die elkaar opvallend genoeg in 1966 voor het laatst tegenkwamen in een officieel duel. Beide ploegen zullen vol goede...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren