Inzinking bij Oussama Tannane breekt Vitesse niet op in Den Haag

Zondag, 18 oktober 2020 om 16:23Chris Meijer • Laatste update: 16:28

Vitesse heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag winnend afgesloten. Door twee doelpunten van Armando Broja keerden de Arnhemmers met een 0-2 overwinning huiswaarts vanuit het Cars Jeans Stadion. Vitesse stond de hele tweede helft met tien man, nadat Oussama Tannane op slag van rust binnen een paar seconden twee gele kaarten kreeg wegens commentaar op scheidsrechter Richard Martens.

Thomas Letsch, trainer van de Arnhemmers, moest de nodige wijzigingen doorvoeren in Den Haag, door de afwezigheid van Danilho Doekhi, Thomas Bruns, Matus Bero en Oussama Darfalou. Jacob Rasmussen, Daan Huisman, Sondre Tronstad en Broja namen hun plaatsen over. Vitesse, met drie overwinningen uit de eerste vier wedstrijden sterk aan het seizoen begonnen, kende een goede start op bezoek bij ADO en creëerde al snel de nodige mogelijkheden, voor Loïs Openda, Tannane en Tronstad.

Het duurde tot ruim een halfuur spelen voor de bezoekers op voorsprong kwamen. Na een combinatie tussen Huisman en Tannane dook Openda vrij op voor ADO-doelman Luuk Koopmans. De sluitpost had nog een antwoord op de inzet van Openda, maar was kansloos op de rebound van Broja. Na nog een mogelijkheid voor Openda leek Vitesse met een comfortabel gevoel richting de rust te gaan, tot er kortsluiting onstond bij Tannane. Scheidsrechter Martens floot niet toen de aanvaller naar de grond ging, waarna hij schreeuwend en met wegwerpgebaren liet weten dat hij het daar niet mee eens was. Tannane ontving hier in eerste instantie een gele kaart voor, maar ging door met het commentaar en kreeg direct daarna zijn tweede prent.

ADO kwam door de overtalsituatie weliswaar iets beter in de wedstrijd, maar kon desondanks niet tot echte kansen komen. Mede daardoor kon Vitesse twintig minuten voor tijd het duel definitief naar zich toe trekken. Broja werd de diepte ingestuurd, ontdeed zich van ADO-verdediger Peet Bijen en tekende met zijn tweede treffer van de middag voor de 0-2. In de slotfase, die door de zes minuten tellende blessuretijd nog vrij lang duurde, was de thuisploeg nog dicht bij de aansluitingstreffer, met een kopbal van Michiel Kramer en een schot van Jonas Arweiler op de lat. Mede daardoor kwam er in de 0-2 stand geen verandering meer, waardoor ADO blijft steken op drie punten en Vitesse opschuift naar de gedeelde koppositie in de Eredivisie.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door kakadu)

Tja, tegen Ajax werd er nog gesproken over dat het zo leuk is dat deze jongen zich nu gedraagt en ervoor gaat. Blijkt toch tegen te vallen, wat een domme voetballer.

18 oktober 2020 om 16:31

Vitesse heeft geluk dat ze tegen ADO moesten, tegen een tegenstander die wel over kwaliteiten beschikt ga je eraf als je 45 minuten met een man minder speelt. Ado is voor mij toch wel degradatiekandidaat 1. Vind RKC en Emmen beide beter spelen en fortuna en pec veel meer kwaliteit hebben

18 oktober 2020 om 16:43

Zoveel clubs in de eredivisie beschikken dit seizoen ook weer niet over kwaliteit. Het zijn niet alleen de degradatie clubs

18 oktober 2020 om 18:57

Was een ongelofeljike helft van Tannane. Hij was al een beetje bezig met de 'grote Tannane-Show'. Alleen maar pingelen en voor zijn eigen acties gaan en álles op goal schieten. Vanuit elke positie. Elke vrije trap, al was het van 30 meter, gewoon zelf schieten. Totaal met zichzelf bezig. En vaak geïrriteerd. Dus toen hij zijn zin niet kreeg bij een overtreding, sloegen de stoppen helemaal door bij hem. Blijft een raar geval. En een voorbeeld van hoe genialiteit in voetballen vaak hand in hand gaat met merkwaardig en absurd gedrag.

Ongelooflijk zwak ADO. Echt machteloos tegen een ondertal van Vitesse

Daar is de Tannane die we bij Utrecht hadden weer. En dan klagen dat de fans hem niet mochten... Jammer want hij was uitstekend bezig maar dit soort domme dingen moeten er echt uit bij die gast

In interviews komt tannane over als een nette jongen,maar als hij zwart voor zijn ogen ziet dan lukt het hem echt niet om tot 10 te tellen..

Kunnen mijn medesupporters vertellen of die Wittek altijd zo’n werktempo heeft? Ik heb de laatste tijd weinig kunnen volgen.Ik heb hem alleen maar zien sprinten, wat een loopvermogen en drive heeft die man. Dan mag niet alles goed gaan, maar ik wordt er heel blij van als spelers tegen een ploeg als ado al zo hard werken. Verder dom van Tannane, maar ook kinderachtig van een onervaren scheidsrechter om er meteen een 2e kaart van te maken. Verder was de wedstrijd niet zo interresant, we waren heel degelijk, maar ado was ook wel heel pover.

18 oktober 2020 om 16:36

Die jongen is een werkpaard en staat echt overal. Afgezien van zijn voorzetten is het een prima toevoeging aan het elftal

18 oktober 2020 om 16:38

Hij is idd voor dit systeem een goede speler voor ons. Zit veel energie in geeft altijd alles. Vergeleken met clark zijn we hier echt op vooruit gegaan, goede transfer tot zo ver in ieder geval

Jemig wat ben je dan een sukkel. Sorry hoor, maar als je twee keer geel krijgt voor praten, dan verdien je het ook.

18 oktober 2020 om 16:43

De daad zegt meer dan het resultaat. Een scheids geeft 9/10 keer geen 2e geel. Die laten een speler nog 2 seconden uitrazen terwijl ze weglopen. Wil het hiermee niet goedpraten, maar op deze grens overkomt het een boel meer spelers dan alleen tannane.

18 oktober 2020 om 17:02

Hij krijgt geel, loopt door en roept Mafkees naar de scheids, ik vind het te billijken dat je daar een tweede gele kaart voor krijgt. En daarna gaat hij nóg even door.

18 oktober 2020 om 17:36

Ik zie echt ontelbare keren in een jaar dat spelers nog wat narazen en het een en ander roepen nadat ze er geel voor krijgen. Zelden levert dat een tweede kaart voor, of dat juist is laat ik even in het midden.

18 oktober 2020 om 18:10

Je hebt razen en foeteren (in jezelf) en je hebt het razen en foeteren (en uitschelden) van de scheidsrechter. En ja, mafkees is nou niet het ergste wat hij kan roepen, maar ik snap best dat de scheidsrechter daar nog een keer geel voor geeft.of het gebruikelijk is of niet, is een tweede, maar ik vind het een prima besluit.

18 oktober 2020 om 18:59

Naar mijn smaak heeft de scheidsrechter die twee keer 'mafkees' nog gewoon laten lopen. maar dan zegt Tannane bij het weglopen nóg iets. Wat hij aar gezegd heeft, dat weet ik dus niet maar ik neem maar even aan dat het iets was wat gewoon echt niet kan, want die scheids trekt daarop direct een tweede gele kaart. We horen later vast wel wat daar precies gezegd zou zijn.

18 oktober 2020 om 19:49

Na de gele kaart hoor je heel goed dat er enkel nog mafkees wordt geroepen. Dat is door de scheids ook al bevestigd. Kan het wel naar je ‘smaak’ zijn, maar dan heb je misschien corona gehad.

18 oktober 2020 om 20:53

Deden scheidsrechters het maar vaker. Hoe tannane te keer ging was wel erger dan je doorgaans ziet, zelfs na zijn rode kaart kon meneer zijn praatjes niet voor zich houden. 100% rood en dat gaat niet zijn laatste zijn dit seizoen.

Een groot gemis dat wij hem gaan missen tegen PSV. Toch de gevaarlijkste speler van Vitesse. De nul weer gehouden, echt opvallend. Dat konden we bijna nooit, zelfs niet tegen de onderste ploegen.

Wat een mafkees eerste klas. Goed dat de scheids daartegen optreedt.

18 oktober 2020 om 17:35

Heel erg dom en onvolwassen gedrag van Tannane inderdaad. Wat mij wel de afgelopen 3 wedstrijden is opgevallen is dat er heel erg vaak niet wordt gefloten bij duidelijke overtredingen op Tannane, misschien omdat hij zo sterk is, maar alles bij elkaar opgeteld kan ik mij voorstellen dat je daar erg gefrustreerd van kan raken. Ik wil hier niet mee goed praten hoe hij reageert, maar wil wel even melden dat mij dit opvalt. Verder erg makkelijke pot voor Vitesse tegen zwak Ado, had zeker meer weerstand verwacht van ze in de tweede helft. Pasveer weer de 0, wat loopt deze man de afgelopen seizoenen fantastisch te keepen zeg!

Wat mij tot nu toe opvalt na 5 speelrondes, is dat er toch echt heel veel ploegen zijn die echt zeer zwak zijn. Dat andere clubs zoals Heerenveen en Twente nog zo hoog staan is ook een mirakel/lachertje. Maar goed weer 3 punten erbij, was met 10 man niet eens moeilijk. Jammer dat we tegen psv onze beste speler moeten missen, is zijn eigen schuld natuurlijk.

Tannane kan zich niet inhouden en die scheids kan niet fluiten, fluit gewoon draai je om en geef er dan geen aandacht aan nee meneertje moet weer teruglopen en autoritair gaan doen.wat mis ik die scheids van vroeger

18 oktober 2020 om 16:49

Tannane moet gewoon z'n mond houden.

18 oktober 2020 om 18:08

Eens, maar laat scheidsrechters dan ook consistent mensen het veld af sturen. Ik zie tegenstanders ook regelmatig blijven zuigen na het krijgen van een kaart, maar die worden dan nog eens weggemaand. Tevens mag die scheids uitleggen waar hij in godsnaam 6 minuten extra tijd vandaan haalt. Ik denk dat het spel de hele wedstrijd nog niet zo lang heeft stilgestaan. Kan wel merken dat het eerste divisie niveau is.

Een echte goede scheids geeft er geen aandacht voor, en gaat gewoon verder hoe vaak word er internationaal wel niet gescholden op de scheids

18 oktober 2020 om 20:55

Een goede voetballer houdt zijn grote mond na de eerste gele kaart. Gasten met issues gaan door en lopen tegen hun 2e kaart aan. Tannane is een recidivist met kortsluiting, niet meer en niet minder.

Tannane is nog altijd een ongeleid projectiel. Maar ja.. het is wel een projectiel. Dit heeft Vitesse wel ingecalculeerd hoop ik.

Tannane is een geweldige voetballer, maar hij is alweer op een voetstuk geplaatst. En dan krijg je dit misplaatste gedrag. Bazoer had dit tegen Ajax. 2 geweldige voetballers, maar blijkbaar gaan ze zweven als je ze te belangrijk maakt of teveel schouderklopjes geeft. Gelukkig voor Vitesse pakte dit nog wel goed uit vanmiddag.

Dat heeft zo’n goeie voetballer toch niet nodig? Je weet dat als je zelf iedere keer loopt met de bal er een tikkie meer dan eens in zit. Dat calculeer je in als profvoetballer. 1 x mekkeren mag. Maar zo pontificaal voor de scheids dit als de grote meneer in het veld herhalen. Snap wel dat zo’n scheids in een van zijn eerste wedstrijden van dit seizoen niet de kl**tviool van het scheidsrechter korps wil worden.

Afgezien van de domheid van de actie, kan ik de woede-uitbarsting goed begrijpen als je zoals Tannane elke wedstrijd tientallen kerel wordt neergeschopt en bij een groot deel van de overduidelijke overtredingen (zoals vandaag ook weer het geval) de scheids niet wil fluiten. Misschien dat de VAR daar eens mee kan helpen?

19 oktober 2020 om 06:15

Als het een echte penalty was, dan had de VAR wel ingegrepen, dat die Martens hiervoor niet naar de kant liet komen, zegt genoeg.

19 oktober 2020 om 10:13

Het ging niet om penalties?

Ik kan de woedeuitbarsting niet begrijpen omdat hij na de eerste woedereflex al door bleef gaan met zijn gemekker en ook na de gele kaart domweg maar door ging met zijn getoeter naar de scheids. Tannane moet zich gewoon eens beter leren beheersen want zijn 10 teamgenoten zullen tegen sterkere tegenstanders dan ADO punten gaan verliezen door zijn onbeheerste gedrag.

Die scheids had gewoon geen 2e geel moeten geven. Hij had gewoon weg moeten lopen en geen aandacht geven. Hoe vaak zie ik een Ronaldo of Messi mekkeren tegen de scheids. De scheids negeren hun en gaan snel verder met voetballen.

19 oktober 2020 om 08:42

Maar Tannane kreeg juist geel voor schelden en een wegwerp gebaar naar de scheids, als de scheids daar dan geel voor geeft dan moet je bij jezelf denken man stik er in en weglopen, als je doorgaat dan kun je dus gewoon nog een kaart krijgen voor hetzelfde waar je 10 seconden geleden ook al een gele kaar voor kreeg. Er is er maar 1 schuldig hier en dat is zeker niet de scheids.

19 oktober 2020 om 12:17

Hoezo weg lopen gewoon een lange schorsing als je zo laat gaan kom een gele kaart en ook nog tegen eigen spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk23-13
15.VVV-Venlo22-23
16.Willem II17-27
17.ADO Den Haag15-30
18.FC Emmen12-32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger241
M. KramerAanvaller235
V. BesuijenAanvaller211
L. KoopmansKeeper190
J. GoossensMiddenvelder170
J. ArweilerAanvaller161
B. Ould-ChikhAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

11 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 21 5 5 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
2018/2019 FC Utrecht 15 1 3 0
2017/2018 Saint-Étienne II 2 4 0 0
2017/2018 Las Palmas 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Tannane hoopt op Ajax: ‘Dan kom ik heel stoer met de beker naar Amsterdam’

Vitesse bereikte dinsdagavond ten koste van VVV-Venlo de finale van de TOTO KNVB Beker. Door doelpunten van Armando Broja en Oussama Tannane werden de Limburgers met 2-0 verslagen. Na afloop sprak...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren