Mario Götze krijgt meteen basisplaats bij PSV

Zondag, 18 oktober 2020 om

Mario Götze maakt zondagmiddag direct zijn debuut voor PSV in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Trainer Roger Schmidt heeft tevens een basisplaats ingeruimd voor aanwinst Ibrahim Sangaré, die overkwam van Toulouse. Terwijl de twee aanwinsten dus aan de aftrap verschijnen, nemen Mohamed Ihattaren en Noni Madueke in het MAC3PARK Stadion plaats op de reservebank.

Schmidt liet vrijdag op de persconferentie weten dat Götze fit oogde, maar dat hij nog wedstrijdritme miste. “Mario oogt fit. Ook toen hij geen club had, heeft hij individueel hard getraind. De interlandperiode was voor nieuwkomers fijn, ze konden zo rustig integreren. Mario is nog niet 100 procent fit, dat is logisch. Hij mist nog wedstrijdritme”, liet de Duitse oefenmeester weten. PSV stuntte op de laatste dag van de transferwindow met het binnenhalen van Götze, die na zijn vertrek bij Borussia Dortmund zonder club zat.

Götze speelde op 26 mei namens Borussia Dortmund tegen Bayern München (0-1 nederlaag) zijn laatste officiële wedstrijd. Toch acht Schmidt hem nu fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen in het duel met PEC Zwolle. Naast de Duitse aanvallende middenvelder maakt ook de voor negen miljoen euro van Toulouse overgekomen Sangaré zijn debuut. De Ivoriaan vormt op het middenveld het controlerende blok met Pablo Rosario, terwijl Cody Gakpo en Mauro Júnior normaal gesproken op de flanken spelen.

Schmidt had niet de beschikking over Jordan Teze en Eran Zahavi, die in aanloop naar het bezoek aan PEC Zwolle een positieve coronatest aflegden. Ten opzichte van het met 2-0 gewonnen thuisduel met Fortuna Sittard verliest Nick Viergever zijn basisplaats aan de van een blessure teruggekeerde Philipp Max. Teze wordt vervangen door Timo Baumgartl, terwijl de afwezigheid van Zahavi dus wordt opgevangen met Götze. Sangaré neemt in de opstelling van PSV de plaats in van Ryan Thomas, die niet bij de wedstrijdselectie zit. Aanwinst Adrian Fein, die overkwam van Bayern München, zit in Zwolle wel op de reservebank.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Bajselmani; Huiberts, Nakayama, Drost; Leemans, Ghoochannejhad en Pherai.

Opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Max; Sangaré, Rosario, Mauro, Gakpo; Götze en Malen.

INSIDE DEADLINE DAY | UNSEEN footage from Mario Götze, Marco van Ginkel & Adrian Fein
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

De beste speler van de eredivisie, by far. Vanaf vandaag te zien bij PSV: Götze, Mario! Succes Eindhovenaren

18 oktober 2020 om 15:46

Als ie zijn oude Dortmund vorm haalt wel, maar dat is al wel heel lang geleden. Mag het eerst laten zien weer. Denk wel dat hij bij PSV echt weer kan opbloeien.

18 oktober 2020 om 17:20

Heeft er al een inliggen zie ik op teletekst. Dus hij kan het nog

18 oktober 2020 om 15:47

Een aantal jaar geleden was ik het met je eens geweest, maar nu heeft hij vooralsnog een hoop te bewijzen. Zou wel tof zijn om een uitstekende Götze in de Eredivisie te zien.

18 oktober 2020 om 17:20

Volgens teletekst een goal al gemaakt he

18 oktober 2020 om 15:50

Tja als we ons gaan baseren op oude vorm, beste speler in de Eredivisie te zien in Groningen!! Kijk snel, kan zo weer over zijn.

18 oktober 2020 om 15:59

Ranio, Robben is wel ruim 8 jaar ouder.

18 oktober 2020 om 16:14

Maar stond vorig jaar gewoon nog altijd steevast in de basis bij Bayern indien fit. Iets wat prime Gotze nooit voor elkaar heeft gebokst.

18 oktober 2020 om 16:18

Is ook best lastig om steevast in de basis bij Bayern te spelen als je bij Dortmund onder contract staat. Los daarvan, inderdaad, Robben heeft de laatste seizoenen in de Bundesliga geweldig gepresteerd. Götzen totaal niet. Eens zien wat Götze dan in de eredivisie voor mekaar bokst.

18 oktober 2020 om 16:21

Vorig jaar was Robben gestopt. Basis bij Bayern is toch echt al weer 2 seizoenen geleden. Betreft Götze eens, hij was ooit fantastisch maar de laatste jaren toch iets minder, maar als hij z'n vorm ook maar half hervindt is ie direct een van de beteren in de ED.

18 oktober 2020 om 17:43

Vorig kalenderjaar, niet vorig seizoen

18 oktober 2020 om 22:29

Ook vorig kalenderjaar was hij geen vaste waarde meer

18 oktober 2020 om 16:07

Ik ga op hem letten. Al 2 jaar geen fatsoenlijk niveau gehaald. Kijken of hij kan tippen aan het huidige niveau van een Kudus bijvoorbeeld. Die toch van alle aankopen samen met Antony en Max het meest imponeren tot nu toe.

18 oktober 2020 om 16:42

2 jaar? vorig jaar oké 2 jaar geleden had die gwn iets van 6 goals en 6 assists en speelde die best veel. Als je de Duitse journalisten ook hoort was die 2 seizoenen terug de beste gotze sinds z'n poblemen

18 oktober 2020 om 17:21

Zo te zien tipt hij niet aan het niveau van Kudus, hij ontstijgt het zelfs. Een goal binnen 10 minuten

Goede opstelling! Al had ik persoonlijk liever gotze RAM, Gakpo LAM en Madueke in de spits. Heeft in de voorbereiding en uit bij Groningen laten zien beslissend te kunnen zijn.

18 oktober 2020 om 15:46

Mee eens, Madueke maakt meer indruk dan Mauro. Maar tegen Groningen en Fortuna pakte het goed uit hem als troef nog in te brengen. Was twee maal beslissend door de ruimte te benutten die die teams de laatste 10 minuten gaven om nog een gelijkspel te forceren.

Waarom nou Mauro, leuke voetballer voor Heracles maar heeft nog niks bewezen bij PSV, voor de rest prima opstelling ben benieuwd naar de nieuwe jongens, hoop dat Mo nog een lekkere invalbeurt meepikt!

18 oktober 2020 om 15:47

Volledig mee eens.. Maar laatst kreeg ik de volle laag omdat ik het zei. Bij Heracles heel wisselvallig en bij PSV mag hij direct de basis in..

18 oktober 2020 om 16:11

Hij is kwalitatief misschien niet de beste speler van de opties op rechts, maar hij is wel de speler die het beste in het spelletje past. Daar zul je een goede tussenweg in moeten vinden, want in dit type spel... Als er een verzaakt, dam hang je al.

Hopen dat ie meteen z’n waarde laat zien en alle critici de mond snoert! Super Marioooo

Gaat niet echt ten koste van ihattaren. Die speelde al niet in de basis. Gaat ten koste van Thomas en de positief geteste sahavi. Maar ben benieuwd, haar Götze nog niet in de basis verwacht.

Ten koste van Ihataren ? Volgens mij stond die er al naast...ben heel benieuwd naar dit middenveld. En Ihataren: laat maar zien ! Iedere trainer stelt zijn sterkste elftal op....

Hype! PEC-uit zou zomaar een vervelende horde kunnen zijn in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Granada. Maar met dit middenveld heb ik er vertrouwen in. Hup Psv!

Geen Mo of Madueke vind ik toch wel verrassend. Ben benieuwd naar Gotze en Sangare

18 oktober 2020 om 16:05

Waarom? Beide zijn geen basis spelers... madueke had ik graag zien starten, maar handig om achter de hand te hebben.

18 oktober 2020 om 16:28

Omdat Madueke steeds sterk invalt als aanvaller en wat mij betreft beloond had kunnen worden. Mo idem voor zijn inzet.

18 oktober 2020 om 16:09

Inderdaad benieuwd naar die Sangare ook. Maar waarom niet starten met Madueke op rechts? Gakpo en hij verzorgen echt voor veel goals en assists en dreiging vanaf de vleugels. Beide ook diepgang en snelheid in het team.

Die jongen heeft voordat hij naar PSV kwam 4 maanden niet in groepsverband getraind en staat direct in de basis? Rustig brengen komt kennelijk niet in Schmidts woordenboek voor. Ben benieuwd

18 oktober 2020 om 16:15

Zucht.... je denkt toch niet werkelijk dat Schmidt hem een hele partij laat spelen? Bovendien heeft-ie afgelopen twee weken in groepsverband getraind? Hoe lang moet je dat doen volgens jou om in de basis te mogen spelen dan?

18 oktober 2020 om 16:40

Haha wat? Twee weken is toch niet veel? Normaal hebben spelers een hele voorbereiding nodig

18 oktober 2020 om 16:49

In dat licht mag Gotze dus geen wedstrijdritme opdoen voor het einde van het jaar!? Wat een onzin. Wat ik zeg: die gaat geen hele wedstrijd spelen hoor.

18 oktober 2020 om 16:55

Normaal gesproken wordt een speler zonder wedstrijdritme rustig gebracht, te beginnen met invalbeurten van 20/30 minuten. Nu speelt hij sowieso een helft en misschien wel langer. Vandaar mijn opmerking 'rustig brengen komt niet in Schmidts woordenboek voor'. Afijn hij heeft het al terugbetaald met een doelpunt.

18 oktober 2020 om 18:24

Ik denk dat 'rustig brengen' belangrijker is bij een jong talent of een speler die van een blessure terugkomt. Als Gotze geen fitheidsklachten heeft kan hij een basisplaats kennelijk wel aan.

“De basisplaatsen voor de twee aanwinsten gaan ten koste van Mohamed Ihattaren.” Als Gotze niet had gespeeld dan had Madurke gespeeld. En het spelen van Sangare heeft al helemaal niks met Ihattaren te maken.

Toch jammer. Zo'n speler zie je niet vaak in ons stadionnetje. Maar Psv, laat thomas maar achter in zwolle dan

18 oktober 2020 om 15:53

Thomas is achtergebleven in Eindhoven

18 oktober 2020 om 16:22

Nog steeds die blessure?

18 oktober 2020 om 15:56

Van mij mogen jullie 'm hebben. Ik vond dat hij het vorig seizoen best aardig deed in de rol die hij toen kreeg (veel rennen en onrust stoken als een soort hangende spits), maar PSV heeft nu genoeg goede aanvallende spelers. En als middenvelder vind ik hem niet bijzonder.

18 oktober 2020 om 16:06

Thomas kan je er prima bij hebben als vaste wissel, werkt hard, en kan ook een doelpunt maken, betere back-up dan een rosario of hendrix

18 oktober 2020 om 16:14

Thomas of Rosario is mij om het even. Maar van die drie heb ik Hendrix toch het hoogst zitten. Er wordt vaak minachtend over hem gesproken omdat hij geen mooie voetballer is en aanvallend vrijwel niets kan, maar verdedigend is hij echt ijzersterk en ook een harde werker.

18 oktober 2020 om 16:25

Onpopulaire mening maar ik ben het met je eens. Rosario is vaak zo tranentrekkend slecht, geef mij Hendrix maar.

Speelt natuurlijk ipv Zahavi. Geeft wel aan dat ie gewoon topfit is, ben ontzettend benieuwd naar hem!!

18 oktober 2020 om 16:18

Waarom speelt Zahavi niet eigenlijk? Balen voor mij, heb hem als aanvoerder op Scorito haha

18 oktober 2020 om 16:20

Zahavi is positief getest op Corona. Daarom vandaag niet inzetbaar.

18 oktober 2020 om 16:23

Ah, thanks voor de toelichting. Die moet ik volgende week ook nog uit de basis halen dus bij m'n spelletje!

Opzich geen verkeerde opstelling, maar onbegrijpelijk dat Schmidt steeds voor Mauro (en Rosario) blijft kiezen. Brengt echt veelste weinig voor een club als PSV. En dan te bedenken dat je Ihattaren en Madueke op de bank hebt

18 oktober 2020 om 16:07

Wat laat ihattaren zien dan? Rosario snap ik ook niks van.

18 oktober 2020 om 16:12

Dan snap je denk ik niet wat Schmidt van zijn spelers vraagt in het systeem. Mauro speelde echt prima in zijn wedstrijden voor PSV dit seizoen. Hij werkt hard, maakt veel vieze meters in het vereiste drukzetten, is niet te beroerd om mee te verdedigen, heeft een prima techniek en draagt bij aan het aanvalsspel van de ploeg. Dat jij hem hier als dissonant neerzet heeft meer met je voorkeur voor Madueke en Ihattaren te maken, dan met een objectieve kijk op Mauro's bijdrage. Hoeveel nieuws moet je nog over Ihattaren horen en lezen om erin te krijgen dat die jongen juist precies moeite heeft met hetgeen gevraagd wordt dat Mauro wã©l brengt op dit moment?

weer Ihattaren op de bank. ja hij was hij niet in beste vorm maar er zijn er wel meer bij PSV die minder getalenteerd zijn en nog minder hebben gepresteerd. Ihattaren hoort imo gewoon in de basis want het is een van je beste spelers

18 oktober 2020 om 16:18

Ihataren was geblesseerd die is bijna weer echt fit ervan, vond hem op de trainingsvideo er iig al fitter en slanker uitzien. Die komt er weer aan.

18 oktober 2020 om 16:21

Ihattaren wás een van onze beste spelers, maar is gewoon echt hopeloos uit vorm op dit moment. Laatste 15 wedstrijden die hij 90 minuten heeft gespeeld bij PSV niet betrokken geweest bij een goal. Is natuurlijk ook niet zo gek voor een 18-jarige, maar moet je zo'n jonge jongen dan wekelijks blijven opstellen in de hoop dat hij zijn vorm weer heeft? Nee, zeker niet. Hij moet gewoon weer rustig worden gebracht en dan komt het echt wel goed.

18 oktober 2020 om 16:26

Hij zou misschien een van de beste kunnen zijn. Maar wanneer was hij het ook daadwerkelijk ?

Als Baumgartl het vandaag niet laat zien dan weet ik het ook niet meer..

18 oktober 2020 om 16:16

Dan weet je toch wat je eigenlijk al lang weet? Die jongen komt gewoon tekort voor dit niveau. Ik had eigenlijk op Fein centraal achterin gehoopt.

18 oktober 2020 om 16:19

Aan de bal vind ik hem niet eens zo slecht, maar verdedigend vaak zo slap en lijkt vaak op 1,5m te verdedigen..

Helaas kan ik niet kijken. Maar had gotze graag willen zien spelen. Erg benieuwd naar hoe zijn niveau is

En zelfs nu begint Rosario in de basis. Of wij zien het allemaal verkeerd of de man bemachtigd van iedere trainer vooraf een beschamende video die de betreffende trainer zijn kop kost als het uitlekt

18 oktober 2020 om 16:24

Rosario speelt dit seizoen toch gewoon prima? Ik snap wel dat ie nog start hoor. Die jonge Duitser mag nu laten zien dat ie beter is.

18 oktober 2020 om 16:27

Rosario heeft een keer een voldoende gekregen dit seizoen, verder is het weer net zo dieptreurig als de rest vh seizoen.

18 oktober 2020 om 18:55

Oh is dat zo? Ik weet niet van welke site jij die cijfers haalt maar alle apps/sites die ik ken denken er anders over inderdaad. Tegen Heracles was het niet zo super maar tegen Groningen, Fortuna, Mura en Rosenborg vond ik het niet dieptreurig.

Mario is nog niet 100 procent fit, dat is logisch. Hij mist nog wedstrijdritme", Oke maar door Ihattaren niet op te stellen blijft die jongen ook wedstrijdritme missen tis toch onlogisch allemaal.

18 oktober 2020 om 16:39

Ja, dus? Waarom zeg je dat niet van alle andere spelers die op de bank zitten dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

440 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 1 1 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 11 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Denzel Dumfries: ‘Op een gegeven moment begon ik me daaraan te ergeren’

PSV begon de Europa League-campagne donderdagavond met een 1-2 nederlaag tegen Granada. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar zagen de Spanjaarden de stand na rust...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren