Nyom na elleboogstoot aan Ansu Fati: ’18 jaar en je dan zó laten vallen?!’

Zondag, 18 oktober 2020 om

Allan Nyom heeft zich zaterdagavond niet populair gemaakt bij Barcelona. Trainer Ronald Koeman beklaagde zich bij Getafe-trainer José Bordalás over enkele ‘smerige beledigingen’ van de Getafe-verdediger, terwijl de Kameroens rechtsback het tijdens de wedstrijd aan de stok kreeg met de zeventienjarige Ansu Fati. Nyom deelde een elleboogstoot aan de Barcelona-aanvaller, waarna hij de vermoorde onschuld speelde en hem betichte van een schwalbe.

In de 66ste minuut van het duel tussen Getafe en Barcelona (1-0) dacht iedereen bij de bezoekende partij aan een strafschop toen Ansu Fati neerging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Soto Grado zag geen overtreding in de actie van Nyom, die de bal afschermde en zich breed maakte. Daarbij plantte hij zijn elleboog in het gelaat van zijn directe tegenstander. Ansu Fati ging naar de grond, maar daar was Nyom niet van gediend, zo liet hij blijken in woord en gebaar.

Zondag bracht Movistar LaLiga beelden naar buiten waarop te horen is wat Nyom zei. De Getafe-verdediger ging boven zijn tegenstander staan, hield zijn armen op zijn rug en riep: “Achttien jaar oud en iedereen dan zo naar de grond gaan? Achttien jaar!?”, riep de 32-jarige Nyom. Doordat er geen publiek aanwezig was bij de wedstrijd waren de woorden van de verdediger goed hoorbaar op het veld. Volgens oud-scheidsrechter Iturralde González had Barcelona een strafschop moeten krijgen. “Nyom zet zijn arm in het gezicht van Ansu Fati, terwijl daar absoluut geen aanleiding voor was”, aldus de voormalig arbiter tegenover AS.

Koeman hekelt Getafe-speler: ‘Hij heeft zeer lelijke dingen tegen mij gezegd’

Ronald Koeman heeft geen goed woord over voor Allan Nyom.Lees artikel

Nyom had het regelmatig met de spelers van Barcelona aan de stok, maar opvallend genoeg leidde niet één van zijn elf (!) overtredingen tot een gele kaart. Zelfs een elleboogstoot jegens het gezicht van Lionel Messi werd niet bestraft. Sterker nog: Sergi Roberto kreeg een gele kaart toen hij protesteerde over het uitblijven van een prent. Ook een kopstoot van Erick Cabaco richting Pedri bleef onbestraft. Twintig tegen tien overtredingen resulteerden uiteindelijk in vier gele kaarten voor Getafe en drie voor Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door henkinator)

32 jaar en je gedraagt je als zo'n kleuter? De beste man begon al in de 10e minuut met zijn schwalbes.

18 oktober 2020 om 14:19

Idd, dit is de meest hypocriete speler die er maar rond loopt, 8 overtredingen gemaakt waaronder ellebogen en slechts geeld gekregen, had het einde van de wedstrijd nooit mogen halen, en zelf bij elke kleine tikje als een stervende zwaan naar de grond en dat terwijl die idd 32 is en nog een flink postuur heeft, wat een hypocriete huilebalk is dat zeg

Wat een ongelofelijk droplul is die Nyom ook, zelf ligt ie het vaakst zonder er iets aan de hand is met zijn 32 jaar

18 oktober 2020 om 19:44

Hij is gewoon niet helemaal goed wijs. Ligt meer te rollen met schwalbes dan dat hij op zijn benen staat. Deelt de ene na de andere schop of elleboog uit en kan er werkelijk helemaal niks van! In de 2e reserveklasse zou hij nog uitgelachen worden. Het is mij een raadsel hoe hij profvoetballer is geworden ipv acteur. Waarschijnlijk omdat zijn verstandelijke vermogen niet goed genoeg was om zijn tekst te onthouden.

Het is een wonder dat Nyom gisteren het eindsignaal haalde. Halve elleboogjes aan Messi, Frenkie de Jong en Sergio Busquets en nog een flinke ketser op de keel van Ansu Fati. Los daarvan heel veel overtredingen, waaronder een moment waarop hij als een geile vriendin Frenkie de kleren van het lijf probeert te scheuren. Verschrikkelijke speler.

Haha die Nyom, echt zo'n gozer met niet verwerkte trauma's die soms voor kortsluiting zorgen. Vreselijke vent. Had natuurlijk rood moeten krijgen.

18 oktober 2020 om 14:15

Het is denk ik vooral een jongen die alles geeft op het veld. Het leek trouwens de verwonding van Fati wel te verhelpen.

18 oktober 2020 om 16:53

@adrian: dat vind ik nou ook precies. Verschrikkelijk om tegen te spelen maar geweldig om in je team te hebben.

18 oktober 2020 om 19:47

Geweldig om in je team te hebben? Afgezien van het blesseren van tegenstanders en het maken van fopduiken kan hij er werkelijk helemaal niks van. Die wil je echt niet in je team. Dan kun je net zo goed met 10 spelen.

18 oktober 2020 om 20:28

Dan is dat Getafe wel heel goed, want ze doen het waanzinnig met het budget dat ze hebben en dat met tien man... mensen klagen enerzijds over het grote geld dat regeert in het voetbal, maar als ploegen naar hun mogelijkheden spelen en presteren is het ook niet goed. Als een ploeg als Getafe wint van een ploeg met zoveel spelers die minimaal 80 miljoen hebben gekost, dan doen ze het gewoon uitstekend.

19 oktober 2020 om 10:15

Ik begrijp nou werkelijk niet wat er geweldig aan is om zo'n lomperik in je team te hebben. Een harde werker of iemand die de aanvallen eruit haalt is top, maar ik heb nooit genoten van de schoppers in mijn team omdat ze zo lekker de tegenstander schoppen..

Arbiter was weeral is anti Barca.Nyom had rood moeten krijgen maar kreeg niet eens geel.Terwijl pique bij zijn eerste overtreding direkt geel kreeg.Fati verdiende ook een penaltie

18 oktober 2020 om 13:11

Hij heeft wel geel gekregen in de 73e min. Had sowieso idd van het veld gemoeten met zoveel overtredingen.

Het is toch te bizar voor woorden dat hij na 90 minuten nog op het veld stond, zelf deelde hij van alles uit en als hij zelf was geraakt lag hij op de grond of hij was neer gehoekt door Rico Verhoeven en je dan zo laten gaan tegen een 17 jarige wat een ongeloofelijke irritante speler

Ik heb vroeger zelf in de jeugd gespeeld bij een club uit de eredivisie. En daar werd ons op 14/15 jarige leeftijd al verteld hoe je moest vallen voor het versieren van een vrije trap, een penalty of een kaart voor de tegenstander.

18 oktober 2020 om 12:52

Bij mij werd altijd gezegd geef hem dan een goede reden om te liggen...gelukkig ben ik amateur gebleven !

18 oktober 2020 om 16:06

Hahaha je bent me voor. Ik had hem ook de kleine lettertjes op de reclameborden laten lezen.

Het ene land is het andere niet. De ene overtreding is de andere niet. In Engeland is men in alle staten als een speler een hand/arm op de schouder legt. In Spanje is er bij een elleboog in het gezicht planten van een ander niets aan de hand. Is hier een verklaring voor? De enige die i kan bedenken is corona. Nu moet je het met je ellenboog doen en niet met je hand

18 oktober 2020 om 12:58

In Engeland mag je wel naar een overtreding met gestrekt been op een speler in vliegen zonder ook maar een kaart te krijgen.

18 oktober 2020 om 14:21

Klopt en dat leid tot heel zware blessures. Top spelers in Engeland liggen regelmatig in de lappenmand.

Bij Getafe hebben ze een compleet nieuw dieptepunt van onsportiviteit bereikt. Tijd om James Cameron te bellen om de lat weer te verhogen. Er moet toch iets van een systeem kunnen worden bedacht om de tendens van onsportiviteit te doorbreken?

18 oktober 2020 om 13:06

Daar systeem is er, de VAR. Moeten ze het alleen even goed in gaan zetten

18 oktober 2020 om 13:41

Hoe onsportief ze ook spelen, geef ik ze geen ongelijk. Het is echt survival/resultaatvoetbal en daar halen ze vooralsnog prima resultaten mee in Laliga. En hoe gek het ook is, het is allemaal op het randje en ze werken echt voor elkaar. En iedereen beschikt over loopvermogen om echt vechtend die 90 minuten in te gaan. Maar een ploeg als Barca hoorde hier uit te voetballen, maar ze waren zelf extreem slordig. Getafe mikte echt minimaal op een gelijkspel, dus dat ze die penalty meekrijgen is mooi meegenomen. Moet wel zeggen dat Cucho Hernandez de wedstrijd eerder op slot had kunnen gooien, maar die vond het zo nodig om 30 meter boven de goal te schieten toen die 1-op-1 op Neto kwam.

18 oktober 2020 om 23:26

Ze gaan toch echt over de rand heen hoor. En daar hoort de scheidsrechter op te treden. Dat ze ermee wegkomen is door het falen van de scheids.

Barca verliest en het is weer de schuld van alles en iedereen, behalve Barca zelf! Hadden ze zelf maar meer strijdlust moeten leveren.

18 oktober 2020 om 13:22

Zei je dat ook toen Ajax verloor van Getafe vorig jaar? Toen was dezelfde Nyom trouwens ook weer belachelijk bezig, als je dat akkefietje met Babel nog kon herinneren. Scheidsrechters moeten echt harder optreden tegen dit anti-voetbal.

Barca verliest en het is weer de schuld van alles en iedereen, behalve Barca zelf! Hadden ze zelf maar meer strijdlust moeten leveren.

18 oktober 2020 om 13:22

Kansloze reactie zeg. Heb je de wedstrijd wel gezien??

18 oktober 2020 om 16:49

Wedstrijd gezien, maar hij heeft gelijk. Barcalona was nergens te bekennen en alleen maar naar de tegenstander te wijzen.

19 oktober 2020 om 07:56

Helaas wel ja, heb niks met barca en het gezelschap waar ik mee was wilde barca kijken.

Ellendige Afrikaan die Nyom, een naar mannetje maar wel fijn om zo'n figuur in je eigen team te hebben natuurlijk.

18 oktober 2020 om 13:37

Verschrikkelijk om tegen te spelen idd

18 oktober 2020 om 13:46

Vooralsnog geboren en getogen in Frankrijk (Neuilly-sur-Seine), maar ok. Speelt alleen interlands voor Kameroen.

18 oktober 2020 om 18:21

Jezus je zegt het net zelf, speelt zn interlands voor kameroen... Dan is het toch een afrikaan of niet??

18 oktober 2020 om 20:32

Nee niet echt. Of vind je Elkeson, Alan, Ricardo Goulart, Fernandinho, Nico Yennaris, Browning, en Aloisio ook Chinees? Of zijn Junior Moraes en Marlos ook Oekrainers? Of vind je Mario Fernandes ook een Rus? Lol.

19 oktober 2020 om 08:00

Waarom Afrikaan? Je kan toch ook persoon of speler zeggen!? Zo lijkt het als alle Afrikanen zo zijn/spelen. Rare opmerking van je. Zit ook zeg maar een tintje aan, als je het mij vraagt.

20 oktober 2020 om 22:22

Al was het een Aziaat dan had ik 'ellendige Aziaat' gezegd. Tegenwoordig mag je niks negatiefs meer zeggen over Afrikanen. Ik las dat hij voor Kameroen speelt dus ik ging er van uit dat hij Afrikaan was.

Hoop dat Getafe een keer een schoploeg tegenover zich krijgt. Werkelijk walgelijk hoe zij zich gedragen. De VAR stelt op deze manier ook niks voor.

18 oktober 2020 om 19:52

Als hij amper geraakt is ziet hij eruit alsof hij een klap van Mike Tyson gekregen heeft. Ik ben echt benieuwd wat er gebeurt als je hem een keer een rotschop geeft? Valt hij dan uit elkaar? Vergaat hij dan tot stof? Ik ben oprecht benieuwd! Op zijn minst zal hij dan toch de trauma helikopter laten komen.

of dit nu een schwalbe was of niet, ik vind dat er zeker nu met een VAR vaker kaarten voor moeten worden gegeven als het er wel een is. Dit kan tijdens of na de wedstrijd vind ik. Vooral in La Liga wordt je er gek van, als maar liggen door een zacht tikkie.

Het is ironisch dat een lijertje als Nyom dit tegen een ander durft te zeggen. Dit gozertje is in zijn carrière wel vaker naar de grond gegaan, alsof zijn benen op een Roy Keane werden getrakteerd. Ryan Babel had destijds gelijk over deze clown.Hij gaat echt iets om te kermen hebben, wanneer hij zijn onderbeen als een doorgekookt stukje spaghetti ziet bungelen.

Ik mag toch rcht hopen dat hij dit doet onder het mom van alles om te winnen. Ik kreeg gister argwaan richting hem. Maar nu begin ik het zielig te vinden dat iemand zo dom kan zijn. Man man wat hoop ik dat deze gozer een koek van eigen deeg krijgt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren