Ajax wordt kansloos geacht: ‘Er valt wel heel veel kwaliteit weg’

Zondag, 18 oktober 2020 om

Ajax start de groepsfase van de Champions League woensdag met een thuiswedstrijd tegen Liverpool. Sander Westerveld, voormalig doelman van the Reds, verwacht dat de ploeg van Erik ten Hag in de huidige omstandigheden 'kansloos' is tegen de Engelse grootmacht. Westerveld denkt dat het Ajax van twee seizoenen geleden Liverpool wel pijn kon doen.

De voormalig keeper wijst zondagochtend in de talkshow van Voetbal International op de afwezigheid van onder anderen Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. "Als je ziet hoe ze uit bij Real Madrid speelden", doelt Westerveld op de 1-4 overwinning van de Amsterdammers tegen de Spaanse topclub in maart 2019 in de achtste finale van de Champions League.

"Dat was een elftal dat stond. En ze speelden goed. Ze hadden schijt aan alles. Het maakte niet uit waar ze speelden, ze speelden de Ajax-stijl. Of het nou in het Santiago Bernabéu was of thuis. Er valt wel heel veel kwaliteit weg in de laatste seizoenen met al die jongens die verkocht zijn", aldus Westerveld, die ook wijst naar de kracht van zijn voormalig werkgever Liverpool.

"Ik vind Liverpool op dit moment ook een van de drie beste teams van de wereld." Westerveld denkt dat Liverpool ook zonder Virgil van Dijk een topteam is. De verdediger viel zaterdag tegen Everton (2-2) uit na een charge van Jordan Pickford en ligt er naar verluidt circa acht maanden uit. "Als je het niveau van gisteren zag... Het wordt gewoon heel erg lastig voor Ajax."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door hendrik123)

Helemaal mee eens. Als Ten Hag z’n eigenwijze visie opzij zet en vandaag tegen Heerenveen alvast een begin maakt met de juiste poppetjes op de juiste plaats is het misschien mogelijk om een resultaat te halen in Liverpool, mits Liverpool een off-day heeft. Indien hij vasthoudt aan Promes op 10, Tadic op 11, Labyad op 9 en Alvarez/Gravenberch op het middenveld wordt het kansloos.

18 oktober 2020 om 11:01

Er is voor mij geen enkele reden om aan te nemen dat Ajax zelfs met de juiste poppetjes op de juiste plek ook maar een beetje kans maakt tegen een team dat nauwelijks fouten maakt op een tempo dat 4 à 5 keer zo hoog ligt als dat van de Amsterdammers. Die backs knallen er gewoon overheen en dan heb je het nog niet eens over die drie voorin... Liverpool inderdaad een van de drie beste teams van dit moment; Bayern, Liverpool en PSG. In that order.

18 oktober 2020 om 11:05

Liverpool heeft vooral voorin bijzonder veel kwaliteit, maar de backs zijn aanvallend veel beter dan verdedigend, en ze missen met Van Dijk en Allison twee belangrijke schakels in die verdediging. Als de spelers van Liverpool niet honderd procent geven, dan zijn ze kwetsbaar. Vooral in de omschakeling.

18 oktober 2020 om 11:06

Tuurlijk maken ze wel een beetje kans. Als je gewoon met neres tadic anthony klaassen kudus en martinez speelt heb je gewoon een fatsoenlijk elftal. Dan maak je echt wel een beetje kans tegen een Liverpool dat nou ook niet bepaald in topvorm is en achterin wel degelijk kwetsbaar is.

18 oktober 2020 om 11:12

Dat klopt. Maar als ik Liverpool gisteren zag spelen (weliswaar een gelijkspel), dan is dat echt bizar veel sneller dan we in NL ooit hebben gespeeld. Die middenvelders zijn misschien niet de meest technische spelers (Thiago uitgezonderd), maar ze hebben altijd de tweede bal en zitten vrijwel overal tussen. Met Thiago hebben ze nu ook iemand erbij die altijd aanspeelbaar is en altijd naar dezelfde kleur speelt, waardoor er ook meer op balbezit gespeeld kan worden. Als Liverpool op volle kracht speelt, dan gaat het zelfs heel pijnlijk worden voor Ajax.

18 oktober 2020 om 11:14

Als Aston Villa 7-2 over Liverpool heen dendert kan je onmogelijk stellen dat Ajax bij voorbaat kansloos is. Zelfs het grote Liverpool heeft wel eens een gigantische offday. Wij zijn bij lange na niet favoriet, maar de recente geschiedenis heeft ons al geleerd dat stellen dat Ajax bij voorbaat niet eens een beetje kans maakt, is simpelweg onjuist.

18 oktober 2020 om 11:24

Het is nog even afwachten, maar volgens mij is Thiago ook geblesseerd.

18 oktober 2020 om 11:26

Tja Liverpool zal in zijn eerste CL wedstrijd echt wel een resultaat willen neerzetten. Ajax is met Schuur of Timber plus Blind in het centrum mega kwetsbaar. Als ETH volhardt met Gravenbergh op het middenveld die zo traag als dikke stront een berg op is, wordt je heel simpel van het kastje naar de muur getikt en ga je er dik af.

18 oktober 2020 om 13:56

Dat zeiden ze ook toen Ajax tegen Bayern, Benfica, Real, Juve en Tottenham moest. En in de jaren 90 ook tegen ac milan etc. Natuurlijk wordt het moeilijk maar je hebt altijd een kans.

18 oktober 2020 om 11:02

Ik snap gewoon niet dat je je spelers laat spelen op de posities waar ze in de CL 2 jaar geleden zo goed waren, of in ieder geval in de aan val. Aanval met Neres, Tadic als spits en Anthony lijkt me het beste.

18 oktober 2020 om 11:23

Mee eens.. ze hadden nog een CL niveau middenvelder moeten aantrekken

18 oktober 2020 om 12:56

Dit Ajax behaalt alleen resultaat tegen Liverpool als Liverpool een flater slaat. Er is kwalitatief gewoon een behoorlijk verschil en Ajax is in de afgelopen 2 seizoenen erg veel kwaliteit kwijtgeraakt. Zo geweldig is deze selectie gewoon niet en zeker niet voor Champions League-begrippen.

18 oktober 2020 om 13:17

Labyad en Alvarez niet in de basis elf!! het is een wonder. nog niet de ideale opstelling, maar het is een begin.

Wordt het heel erg moeilijk? Ja. Kansloos? Nee! Ajax is nooit kansloos, tegen geen enkele tegenstander. Ajax is een club dat zich altijd weet te onderscheiden tegen de grootste clubs op deze aardbol. De ploeg kan vaak boven zichzelf uitstijgen in grote wedstrijden en juist dat doen wat menigen als onmogelijk achten. Als dit woensdag weer lukt zie ik ons wel weer stunten. Eeuwig zonde dat we het niet kunnen laten spoken in de Arena.

18 oktober 2020 om 11:06

Altijd is een beetje overdreven, maar als alles klopt kan Ajax verrassend sterk uit de hoek komen.

18 oktober 2020 om 11:11

"ajax is nooit kansloos, tegen geen enkele tegenstander."van te voren weet je het nooit, maar Ajax heeft de afgelopen jaren genoeg kansloze wedstrijden gespeeld hoor. Tegen Getafe vorig jaar hadden ze nog 1000 minuten tegen kunnen spelen zonder een goal te maken.

18 oktober 2020 om 12:02

Eens mbt Getafe, maar dan kan je dat in principe over elke ploeg zeggen. Letterlijk elke topploeg heeft zo'n wedstrijd wel eens

18 oktober 2020 om 11:12

Willem II is ook nooit kansloos, fc Emmen ook niet. Maar realistisch is 't ook niet echt dat ze even van Liverpool winnen..

18 oktober 2020 om 11:51

"nooit kansloos", das net zo'n dooddoener als "de bal is rond".

18 oktober 2020 om 11:51

Dit Ajax acht ik toch wel echt kansloos tegen Liverpool. Het middenveld vind ik op dit moment echt om te janken en voorin hebben we ook weinig wapens op Anthony na. Achterhoede is ook niet meer wat het geweest is. Als je van een liverpool wil winnen moet je zo'n team hebben als 2 jaar geleden. Dit komt niet eens in de buurt.

18 oktober 2020 om 12:58

Geen enkele club is kansloos, maar er is wel een flink kwaliteitsverschil. Ik zie Ajax alleen een resultaat halen als Liverpool spreekwoordelijk niet op komt dagen. Dit Ajax is beduidend minder dan het Ajax van twee jaar geleden en ook zwakker dan het niet indrukwekkende Ajax van vorig seizoen. Ze hebben gewoon erg veel kwaliteit verloren en nu moeten ze weer bouwen aan een nieuwe ploeg.

18 oktober 2020 om 13:03

Geen publiek, wederom kwaliteit ingeleverd en rare opstellingen. Word heel lastig

Een gunstiger moment om Liverpool te treffen was er de afgelopen 2,5 jaar bijna niet. Het gemis van Van Dijk en Allison is enorm natuurlijk.

18 oktober 2020 om 11:04

Voor Ajax was het fijner geweest als een Alexander-Arnold, Robertson, Mane, Salah of Firmino er niet bij kon zijn. Nu zijn juist de spelers er niet bij waar Ajax toch bijna nooit in de buurt zou zijn gekomen.

18 oktober 2020 om 11:05

En Thiago viel ook geblesseerd uit toch? Daarnaast zijn de resultaten ook niet overtuigend, dus je hebt gelijk. Mooi moment.

18 oktober 2020 om 11:07

Thiago heeft de hele wedstrijd uitgespeeld, wellicht ben je verward door het korte blessure moment na de doodschop van Richarlison

18 oktober 2020 om 11:14

Hij viel inderdaad niet geblesseerd uit maar er wordt wel gevreesd voor een blessure bij Thiago, door Klopp onder anderen. Denk niet dat hij woensdag in de basis begint.

18 oktober 2020 om 11:07

Daarentegen was er ook geen gunstiger moment om ajax te treffen in de afgelopen 2,5 jaar

18 oktober 2020 om 11:14

Misschien heb je gelijk. Zo'n wedstrijd tegen Liverpool is wel een mooie kans om snel uit zo'n vormdip te komen.

18 oktober 2020 om 12:04

Of er verder ingeduwd te worden, afhankelijk van hoe groot een mogelijke nederlaag wordt

18 oktober 2020 om 11:15

Hetzelfde geldt ook wel voor Liverpool. In de laatste twee jaar is dit ook een van de beste momenten om Ajax te treffen. De beste spelers zijn vertrokken en het draait vierkant momenteel.

18 oktober 2020 om 11:59

Klopt zeker. Maar dat geldt andersom ook.

18 oktober 2020 om 12:00

Ondanks dat zijn er na alle waarschijnlijkheid er niet bij zijn, verwacht im dat ajax blij mag zijn met ee kleine nederlaag of een gelijkspel!

18 oktober 2020 om 12:31

Ajax mag helemaal niet blij zijn met een kleine nederlaag.

18 oktober 2020 om 13:00

Dat geldt andersom natuurlijk ook. Ajax heeft beduidend meer kwaliteit verloren in de afgelopen 2 seizoenen. Die zijn bijna hun volledige basisopstelling verloren op de transfermarkt en daar zijn beduidend mindere spelers voor teruggekomen.

Goh, hebben we veel kwaliteit ingeleverd? Je zou het niet zeggen... Verder heb ik wel vertrouwen in deze selectie. Spelers als Onana, Tagliafico, Blind, Mazraoui, Martinez, Klaassen, Promes, Tadic en Neres kunnen het Champions League niveau aan. Kudus en Antony maken ook een goede indruk. Kortom, zat mogelijkheden om een goed elftal het veld in te kunnen sturen. De vraag is alleen of we, en dan bedoel ik vooral Ten Hag, op tijd de samenstelling vind om succesvol te zijn en het team aan de praat krijgt...

Heeft deze beste man Liverpool de afgelopen weken zien spelen? Je gaat uit van een verliespartij alleen tegen dit Liverpool ben je alles behalve kansloos.

18 oktober 2020 om 12:53

Ik denk dat deze man zowel Liverpool als Ajax de afgelopen weken heeft zien spelen en daarmee de logische conclusie trekt dat het vrijwel onmogelijk is voor Ajax.

Laat ik voorop stellen dat ik het eens ben met iedereen die Ajax graag in andere opstelling zou zien ballen. Wat ik me dan afvraag is wat ten Hag denkt als hij werkelijk op elke site en alle social media moet lezen dat hij het kwa opstelling fout ziet.

18 oktober 2020 om 11:27

Dan wil hij alleen maar meer het tegendeel bewijzen krijg ik het idee.

Het is duidelijk dat Sander Westerveld de Nederlandse mentaliteit bezit. Bij voorbaat al neerleggen bij een kansloze wedstrijd. Er zullen nu wel weer mensen zeggen dat het juist een nuchtere Hollander is, maar het is gewoon de verkeerde mindset. Evenals dat het de verkeerde mindset is om door héél Nederland te vieren dat je tweede bent geworden op het WK.

Tja. In de voorbereiding won Ajax met oogstrelend voetbal met 1-4 van RB Salzburg. Vijf dagen later speelde Liverpool tegen dezelfde tegenstander met pijn en moeite met 2-2 gelijk. De Oostenrijkse media en fans vonden Ajax toen een klasse apart. Zeg het dan maar...

18 oktober 2020 om 12:13

Ik zal het je zeggen. De voorbereiding telt niet en het zegt geen donder. Net zo als Labyad een heflt goed speelt in de voorbereiding ook geen donder zegt. Desalniettemin geef ik ze zeker kans tegen liverpool, mits Ten Hag de juiste mensen opstelt.

18 oktober 2020 om 13:00

Hahaha ik vind deze reactie hilarisch! Een wedstrijd uit nota bene de voorbereiding erbij halen..

Bepaalde mensen vinden het stoer om te zeggen dat Nederlandse clubs kansloos zijn. Een oud riedeltje. Westerveld heeft zelf bij Liverpool gespeeld. Door dit te beweren praat hij zichzelf indirect ook omhoog.

18 oktober 2020 om 13:02

Dat is wat kort door de bocht. Liverpool moet wel behoorlijk slecht spelen, wil Ajax er resultaat halen. Kwalitatief is er wel een groot verschil tussen beide tegenstanders. Bovendien is Liverpool tactisch ook niet de ideale tegenstander. Ze zetten snel druk en voorin is het erg chaotisch omdat ze twee backs hebben met veel drive en kwaliteiten. Dan heb je ook nog die hele goede aanval. Ik denk dat Ajax alleen resultaat kan halen als Liverpool spreekwoordelijk niet op komt dagen.

18 oktober 2020 om 13:06

Omdat Nederlandse clubs dat ook meestal zijn. Het goede seizoen in de EL van Ajax werd gevolgd door een seizoen waarin niet eens de groepsfase van de EL werd bereikt. Het goede seizoen in de CL werd gevolgd door een uitschakeling in de groepsfase. Wat ik wil aangeven: blijf de goede seizoenen vooral als uitzondering zien, want Nederlandse clubs hebben niet de mogelijkheden en kwaliteiten om dit de norm te laten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren