‘Frenkie de Jong zet handtekening niet onder brief Barcelona-selectie’

Zondag, 18 oktober 2020 om

De selectie van Barcelona heeft in een aangetekende brief aan de clubleiding laten weten een voorstel om salaris af te staan niet te accepteren, zo meldde RAC1 deze week. Volgens Catalunya Ràdio hebben drie spelers geweigerd om hun handtekening onder de brief te zetten: Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Frenkie de Jong.

Barcelona staat er door de coronacrisis op financieel gebied slecht voor. Bij het presenteren van de jaarcijfers werd bekendgemaakt dat over het boekjaar 2019/20 een verlies van 97 miljoen euro is gemaakt. De omzet van 885 miljoen euro viel veel lager uit dan begroot. De inkomsten daalden met dertig procent, ruim tweehonderd miljoen euro. Om de financiële klappen op te vangen klopte voorzitter Josep Maria Bartomeu onlangs voor de tweede keer in korte tijd aan bij de spelersgroep.

De Barcelona-selectie leverde eerder in de coronacrisis al salaris in. In een brief aan de clubleiding heeft de spelersgroep aangegeven dat het niet opnieuw wil meewerken aan een verzoek van de club. Barcelona heeft de selectie niet gevraagd om salaris in te leveren, maar om uitstel van betaling zodat de club er weer bovenop kan komen tot de situatie is verbeterd. Dit voorstel ziet de selectie niet zitten. Ter Stegen, Lenglet en De Jong zouden echter begrip hebben voor de situatie en bereid zijn om mee te werken.

Journalisten gaan los op ‘infantiele’ en ‘smakeloze’ Frenkie de Jong

Een doorslaggevende actie van Frenkie de Jong maakt de tongen los in Spanje, waar kranten en journalisten over elkaar heen vallen om de Nederlander van forse kritiek te voorzien. Lees artikel

Eind maart werd bekend dat Barcelona het met de spelersgroep eens was geworden over een salarisverlaging van zeventig procent. Na lange onderhandelingen raakten beide partijen het eens over het inleveren van het salaris zolang de coronacrisis speelt. Op Instagram meldde aanvoerder Lionel Messi destijds dat er een akkoord was bereikt: “Er wordt veel gezegd en geschreven, maar we zijn altijd bereid geweest mee te werken. Wij beseffen hoe ernstig deze situatie is”, schreef Messi.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door calm)

Ik vind het wel een beetje de omgekeerde wereld van Barcelona. Ze proberen van de laatste euro's depay te halen(wat denk ik een zegen is dat dat niet doorging) om vervolgens uitstel van betaling aan te vragen. Ook de transfer van dest heeft de nodige miljoenen gekost.

18 oktober 2020 om 10:15

Dest was ook volgens een constructie met uitgestelde betalingen als ik het goed heb. Toch ook wel risico’s nemen dit beleid want het probleem wordt gewoon op de lange baan geschoven.

18 oktober 2020 om 10:45

Ik begrijp die 3 spelers ook. Maar ik zou het ook belachelijk vinden als ze naar me toe komen, de situatie uitleggen, en vervolgens een spelers willen kopen voor 20/25 miljoen met een jaarsalaris van 6/7. Verkoop Griezmann en je lost een hoop problemen op, die gaat met het jaar meer verdienen en zit al op de 20 als ik het goed heb.

18 oktober 2020 om 11:43

Maar wie koopt griezmann en voor welk bedrag? Ik zie geen club er 60 miljoen voor betalen.

18 oktober 2020 om 11:48

Ik koop ook nieuwe nikes en laat de electriciteit rekening liggen voor de volgende maand. Volkomen normaal toch?

Een uitstel van betaling tot wanneer vraag je je toch af. Want als dat is totdat de inkomsten weer een relatief normaal niveau bereiken dan zouden ze nog lang kunnen wachten vrees ik.

Nouja lekker belangrijk. Ik hoop dat de spelers het eigenlijk allemaal weigeren. Dat eindeloze geld lenen bij die clubs in het zuiden kan zo eindelijk aan banden worden gelegd.

18 oktober 2020 om 10:51

Zolang de clubs het eindeloze geld lenen gewoon netjes terug betalen is er niets aan de hand toch? Het is een vrij kort door de bocht antwoord als je weet hoe clubs als Barcelona en Real in elkaar steken. Niet elke club heeft een suikeroom uit de oliestaten of rijke investeerders.

18 oktober 2020 om 10:58

Maxi ik zou er ook niet verder op in gaan. Mensen die roepen maar elkaar na, geld lenen dit geld lenen dat. Dit soort mensen weten helemaal niet hoe de economie werkt. Onze hele economie bestaat uit het lenen bij de banken, als je het maar netjes terug betaald.

18 oktober 2020 om 12:06

Grappig dat je met een oordeel komt en zelf uiteindelijk laat merken niet te weten hoe ons economisch systeem werkt. Het systeem is volledig gestoeld op het creeeren van schuld (alhoewel er natuurlijk partijen zijn die grote winsten boeken adhv rentes).

18 oktober 2020 om 12:02

Kunnen ze dat hier in Nederland ook meteen een halt toeroepen. Oh wacht, dan is 99% niet meer in staat een huis of wagen te kopen, kunnen bedrijven niet meer tegen hun volle potentieel groeien en stuikt de volledige economie in mekaar. Vraag me af of mensen enig idee hebben waar het over gaat wanneer ze wat roepen

18 oktober 2020 om 12:40

Die gewone burger leent tenminste tegen normale voorwaarden. In het verleden is vaak genoeg gebleken dat bank directeuren in het zuiden nogal geilen op het VIP terras van de topclub. De banden worden daardoor te close waardoor clubs konden lenen tegen een lachwekkend lage rente.

18 oktober 2020 om 17:07

Maar een voetbalclub is geen gewone burger. Dat is een bedrijf. Denk je echt dat nederlandse bedrijven niet hetzelfde proberen te bewerkstelligen door bankdirecteuren te paaien. Zo werkt de zakenwereld nou eenmaal. Dat is niet iets van het zuiden, gebeurt hier dagelijks

18 oktober 2020 om 17:09

Daarnaast heb ik ondertussen wel geleerd dat het niet enkel om die gunsten en persoonlijke banden gaat. Als je al jaren aangenaam samen werkt en als bank al jaren geld pakt op gigantische leningen die netjes worden afbetaald dan versoepelen je voorwaarden ook. Wederom iets dat je hier ook ziet

Niet gek dat het juist deze drie spelers zijn die meedenken met hun club. Op het eerste gezicht drie van de meest intelligente spelers. Had ook niet verwacht dat zo een geste zou komen van een Dest, Coutinho of Dembéle. Goed werk van deze mannen!

18 oktober 2020 om 10:45

Intelligent is een beetje een harde term. Ik denk niet dat Busquets, Pique en de rest dom zijn. Ik denk gewoon dat het wanbeleid van het bestuur bij hen erg erg diep zit en dat ze dit willen doen uit een bepaald soort wrok. Ik denk dat de mensen die het niet ondertekend hebben het probleem niet zo zien. Ter Stegen heeft overal zijn zin in gekregen (keeperstrainers). De Jong is blij met zijn nieuwe coach en Lenglet heeft net een basisplaats sinds vorig seizoen. Zijn allemaal blij om bij Barca te spelen maar hebben nog niet die binding die jongens als Pique en Busquets hebben.

18 oktober 2020 om 11:01

Als er iemand bij Barca is die heeft laten zijn dat hij een hersencel mist, is het Pique wel met altijd onnodig provoceren richting Spanje en Madrid. Xavi Puyol en anderen waren ook Catalaan in hart en nieren, maar lieten zich nooit hierover uit. Pique mag je wat mij betreft van dat lijstje schrappen.

18 oktober 2020 om 11:51

Zeker Piqué niet. Piqué is een zeer begenadigd zakenman buiten het veld.

18 oktober 2020 om 12:07

Je bedoelt de Pique die een WK voor Spanje won, de Pique die via contacten in Azie maskers regelde voor de zwaar getroffen regio Madrid. Pique die de Davis Cup naar Madrid bracht. Nee die doet duidelijk niks voor Spanje...

18 oktober 2020 om 12:32

De acties van Piqué als “onnodig” provocerend bestempelen is natuurlijk ook weer provocerend. Er zijn mensen mishandeld door autoriteiten en hij liet zich daar over uit. En terecht. Hij wordt zelf vaak genoeg geprovoceerd. Het zou niet de eerste voetballer zijn die een politiek statement maakt.

18 oktober 2020 om 10:59

Er speelt natuurlijk meer. Messi wilde weg en hem laten gaan was misschien netter geweest, de club kon er 200miljoen voor krijgen en zijn salaris betaalde, maar dwong hem terug te komen. Volgend jaar krijgen ze niks. Als ze die keuze maken en die 200+ miljoen niet pakken, waarom zullen de andere dan een deel van hun salaris moeten inleveren?

18 oktober 2020 om 11:27

Dit is de meest onintelligente/domme reactie onder dit topic. Op basis waarvan kwalificeer jij deze 3 spelers als meest intelligent!? En wat maakt het dat spelers als Dest en Coutinho dat niet zouden doen? Heb jij ze aan testen onderworpen ? Tevens, wat heeft de bereidheid om je salaris the laten korten überhaupt te maken met hun intelligentie...

18 oktober 2020 om 12:22

@snelle helemaal mee eens ... Men roept maar wat. Het ergste vind ik nog het aantal likes die hij krijgt. *SMH*

18 oktober 2020 om 12:49

Hoe zit dat dan met Dest? Die tekent een contract en wordt er nu dan gelijk gevraagd om salaris in te leveren? Lijkt me erg vreemd haha

18 oktober 2020 om 13:41

intelligentie valt niet te beoordelen ' op het oog ', tenzij je kolonische maatstaven hanteren wilt... het is vooral een exercitie van het gebrek asn intelligentie, die opmerking van je.

Die spelers zijn toch ook wel een stelletje egoïsten zeg. Beseffen ze niet dat er geen publiek in de tribunes zit? Weten ze überhaupt wel hoe hun salarissen worden betaald? Natuurlijk heeft het bestuur wanbeleid gevoerd, maar Corona hakt er bij elke club gewoon in. Hulde daarom ook aan ter Stegeb, de Jong en Lenglet.

18 oktober 2020 om 10:16

Het is wel wat makkelijk niet? Ze hebben al eens 70% ingeleverd en nu zouden ze nog moeten wachten op het salaris. Dit is trouwens geen goede oplossing want al de kosten worden gewoon op de lange termijn geschoven. En dan komt daarnaast nog eens bij dat er wel gewoon transfers gedaan zullen worden, want daar is dan klaarblijkelijk wel geld voor...

18 oktober 2020 om 12:08

En precies dat op de lange baan schuiven van problemen is dit barca bestuur koning in en gaat er jaren kosten om op orde te krijgen. De ffp problemen, een gat van 70 miljoen in de boekhouding - naar volgend jaar verlegd. Ter stegen een grote salarisverhoging geven die met vertraging van 12 of 24 maanden in werking treedt. Terwijl de clubkas leeg is transfers doen met de belofte van de betalingen in 21 en 22 te doen... en nu dit. volgende zomer krijgen ze een rekening gepresenteerd van dat alles samen voor 150 miljoen en zit er nog steeds geen publiek in het stadion. Gelukkig komt er hier in maart een einde aan. Dit bestuur had barca met een jaar of 2 meer gewoon het faillissement in gewerkt. Jammer genoeg gaat het volgende bestuur zelf niets anders kunnen doen dan hun hele termijn deze rotzooi opruimen.

18 oktober 2020 om 12:11

Ze hebben inderdaad heel erg veel opgeschoven. Wat dadelijk allemaal in een keer gaat komen. Hoe deze man het zo lang heeft mogen doen is echt een raadsel. Ik vond het al knap Kortzichtig van de leden toen ze op bartomeu stemden in 2015

18 oktober 2020 om 10:31

Barca vroeg om uitstel van betalingen. Stel Barca kan pas ovef 6 maanden weer publiek toelaten en dus over 6 maanden pas weer extra inkomsten. Dan moeten ze dus over 6 maanden miljoenen betalen aan uitgestelde salarisbetalingen. Dit is juist ontzettend dom van Barca om te willen want hiermee gaat het alleen maar bergafwaarts.

18 oktober 2020 om 10:47

Barcelona had de kans om Messi voor 100 miljoen te verkopen aan City. Dat had Barcelona 100 miljoen opgeleverd en een besparing van 57 miljoen (bruto salaris van Messi). Daar hadden ze (zeker met de 70% minder salaris afspraak) makkelijk tot het einde van de crisis de salarissen kunnen betalen. Ik snap dus heel goed dat de selectie hier niet mee akkoord gaat!

18 oktober 2020 om 10:54

Egoïstisch? Barcelona vraagt haar spelers om een salarisverlaging/uitstel. Vervolgens hoor je transfergeruchten over Depay die ook weer miljoenen gaat binnenstrijken. Ik snap de spelers heel goed.

18 oktober 2020 om 12:09

Het is en blijven geruchten. Daarnaast moet de club ook winst maken door zo hoog mogelijk te eindigen. Ploegen als Liverpool en Groningen ontslaan toch ook gewoon werknemers terwijl ze wel spelers blijven halen.

18 oktober 2020 om 11:52

Wat een egoïsten nadat ze al 70% hebben afgestaan. Als jij en ik dat doen houden we nauwelijks iets over voor huur, boodschappen o.i.d.

18 oktober 2020 om 12:08

En die arme voetballers houden maar een paar miljoen over. Wat een rotvergelijking. Het alternatief is dat de club failliet kan gaan of dat er spelers verkocht moeten worden. Je kan nu wel het bestuur de schuld geven maar overal in het bedrijfsleven zorgt Corona voor ongekende verliezen.

18 oktober 2020 om 13:37

Ze hebben toch zelf die contracten gekregen waarin miljoenen aangeboden worden? De spelers hebben daar al een godsvermogen van ingeleverd. Ik geef het bestuur ook ergens de schuld dat ze zulke wanbedragen betalen en uitgeven

18 oktober 2020 om 12:52

Misschien, maar ze beseffen waarschijnlijk ook hoe hypocriet Barcelona is. Je kunt niet enerzijds vragen aan spelers om flink wat salaris in te leveren en vervolgens doodleuk jongens als Dest binnenhalen. Bovendien voetballen de spelers gewoon voor hun salaris. Misschien moet Barcelona is kappen met dat enorme salarishuis wat ze hebben of eens zorgen dat ze niet honderden miljoenen verdampen op de transfermarkt.

Hoe ver wil en moet een club als Barcelona nog gaan betreft geld? Er is al een verlaging van 70%!!! en nog zitten ze diep in de nesten. Het siert een de Jong heel erg en deze spelers hebben ook meer dan genoeg geld, maar ik kan me voorstellen dat er spelers zijn die nu meer handelen vanuit principe. Het likt me niet dat een Messi of Pique nou echt tekort komen

Het uiteindelijk toch ook wanbeleid van een club als Barcelona? Dat er een salarisverlaging overeen is gekomen, is natuurlijk begrijpelijk vanuit beide kanten maar om nog meer te vragen aan je spelers (lees; werknemers) is toch eigenlijk van de zotte?

Langs één kant geld uitgeven aan nieuwe spelers en langs andere kant uitstel vragen om lonen te betalen. Nogal hypocriet.

Het is moeilijk oordelen zonder de tijdsduur te weten. Als het een maand is, zeg je oké, maar als het voor de lange termijn is zou ik ook vragen stellen. Zeker na het al inleveren van salaris. Het is ook ergens wel raar dat je nu je spelers vraagt voor uitstel van betaling terwijl je vorige week aankondigde Depay en nog een speler te willen halen in de winterstop

Ik denk dat het niet toevallig is dat het drie West-Europese blanke inteligente spelers zijn die hun handtekening er niet onder zetten.

18 oktober 2020 om 14:39

Ik denk het volgende niet maar weet zeker dat jij zwakzinnig en achterlijk bent met een heel laag IQ. Die 3 zijn juist stom, vinden niet erg om genaaid te worden...jij blijkbaar ook niet

Iedereen die hier grote bek heeft moet maar in de spiegel kijken. Als je werkgever je vraagt om eerst 70% salaris vermindering en je bent met zn Allen akkoord. Na aantal maanden willen ze weer verlagen, niemand zou dat accepteren. Vooral omdat ze wel geld hadden om spelers te halen...zet maar in op jeugd als er crisis is..waarom haal je dest bijvoorbeeld. Dus snap ze volledig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

217 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 4 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO‘s tips: De eerste Clásico van Ronald Koeman als trainer van Barcelona

Zaterdag wacht voor de voetballiefhebbers één van de grootste wedstrijden op aarde: El Clásico. Dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder doen in dit affiche blijkt wel uit de historische cijfers....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren