‘Wellicht moet Antoine Griezmann minder praten als hij op reis is’

Zondag, 18 oktober 2020 om

Antoine Griezmann was zaterdag zonder meer een van de grootste teleurstellingen in het elftal van Barcelona. De smeekbede van de aanvaller na zijn interlandverplichtingen met Frankrijk werd verhoord: Ronald Koeman stelde Griezmann in het uitduel met Getafe in de punt van de aanval op. De Nederlander handhaafde zijn 4-2-3-1-systeem, maar zette Lionel Messi aan de rechterkant. Griezmann kon niet aan de verwachtingen voldoen en mede door een grote misser van de Fransman leed Barcelona op Madrileense bodem zijn eerste nederlaag onder leiding van Koeman: 1-0.

“De bank, dat lijkt uiteindelijk de meest ideale positie voor Griezmann”, concludeert journalist David Sánchez van Marca. “Opnieuw een slechte wedstrijd van de Fransman, die opnieuw een grote kans kreeg om te scoren en opnieuw faalde. Het is bijna onmogelijk om nog slechter te spelen.” Collega Cristina Navarro denkt dat Griezmann het vertrouwen van Koeman heeft beschaamd. “Hij kreeg meer vrijheid van Koeman en speelde in de punt van de aanval. Hij kwam echter amper in het spel voor en verprutste wederom een grote kans. Een misser die je een voetballer eigenlijk niet kunt vergeven.”

Bij AS snapt men heel goed dat het geduld van de club en de supporters omtrent Griezmann begint op te raken. “Dit is simpelweg onaanvaardbaar van een voetballer die 120 miljoen euro heeft gekost en een jaar heeft gekregen om zich aan te passen aan Barcelona. Geen enkel excuus is aanvaardbaar, het geduld van de club en de aanhang begint op te raken, net als zijn geloofwaardigheid. Griezmann sprak na afloop niet met de media. Dat deed hij wel nadat hij voor Frankrijk had gescoord. Toen liet de wereldkampioen indirect weten dat Koeman niet wist op welke positie hij hem moest laten laten spelen.” Griezmann miste na een half uur spelen een grote kans op de 0-1. Oog in oog met David Soria schoot hij over. “Zijn statistieken in LaLiga voor Barcelona zijn onhoudbaar. Het is niet langer een kwestie van de juiste plek op het veld. Zijn uitspraken van afgelopen week waren veel te frivool.”

Journalisten gaan los op ‘infantiele’ en ‘smakeloze’ Frenkie de Jong

Een doorslaggevende actie van Frenkie de Jong maakt de tongen los in Spanje, waar kranten en journalisten over elkaar heen vallen om de Nederlander van forse kritiek te voorzien. Lees artikel

“Een aanvaller van 120 miljoen euro kan de bal niet in de tribunes inschieten als hij het leer op een presenteerblaadje van Pedri krijgt aangereikt. Hij krijgt nooit de bal en biedt zichzelf ook amper aan. Als hij zich vrijloopt, dan verprutst hij de kansen. Wellicht moet hij minder praten als hij met het nationale elftal op reis is.” Griezmann kreeg van Sport de allerlaagste beoordeling van alle basiskrachten van Barcelona: een drie. “Hij vroeg om een meer centrale rol en hij mocht van Koeman als valse negen spelen. Maar de Fransman kwam amper in het spel voor en als hij dat al deed, dan was het om een grote kans te missen. Hij probeert het wel, maar hij loste het probleem niet op. Hij maakte het alleen maar groter.”

Journalist Xavier Ortuño van het dagblad snapt dat het niet in het voordeel van Griezmann was dat Ousmane Dembélé ‘een wedstrijd om snel te vergeten speelde’ en dat Pedri ‘juist wel de sterren van de hemel speelde’. “Maar Griezmann gaf niet niet thuis en vertoonde niet een keer een glimp van de topvoetballer die hij prentendeert te zijn. Je kan de loopbaan van een voetballer niet laten afhangen van een grote kans die hij mist, maar de kansen voor Griezmann beginnen langzamerhand op te raken en het lijkt erop dat zijn dromen om te slagen bij Barcelona steeds verder weg zijn.”

ElDesmarque deelde Griezmann een drie uit en bij El Periódico kreeg alleen Dembélé een lagere beoordeling dan zijn landgenoot: een drie om een vier. Gabriel Sans van Mundo Deportivo vraagt zich af wat Griezmann nog meer wil. “Hij stond in de punt van de aanval en had meer vrijheden dan een vleugelaanvaller zogenaamd heeft. Maar hij was wederom inzichtbaar, onnauwkeurig en miste opnieuw een grote kans. Hij leverde een defensieve bijdrage, maar hij maakte in aanvallend opzicht de verkeerde keuzes. Griezmann heeft opnieuw een gouden kans laten liggen. En dat is nu al voor de 22e keer op rij, een reeks waarin hij maar een paar doelpunten heeft gemaakt. Erg karig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een domme opstelling van Koeman Griezman in de spits dat werkt gewoon niet dat is een typische schafuw spits die op 10 moet spelen met voor hem messi dan pas gebruik je hem in zijn kracht want op die positie weet hij wel uitstekend de ruimtes op te zoeken. Daar speelt hij bij Frankrijk ook anmelijk erg goed. Dan had dembele op rechts gekund.

18 oktober 2020 om 09:55

Griezmann kreeg een vrije rol en speelde overal op het veld ala Messi. Er zijn gewoon geen excuses voor zijn slechte spel. Vorig jaar speelde hij na de corona break ook op 10 en toen was het weer 3 keer niks.

18 oktober 2020 om 16:40

Vorig jaar speelden ze niet eens met een 10 dus dat vind ik bijzonder knap

18 oktober 2020 om 10:25

De ruimtes zijn vaak klein op de manier zoals Barca probeert te spelen. Daar is hij blijkbaar gewoon niet goed in. Bij Frankrijk wat veelal op de counter speelt en Atletico dat wat verdedigender ingesteld is en daarna de ruimtes achter de verdediging van de tegenstander benutte was ideaal voor hem. Dat gaat bij Barca niet gebeuren en daarom gaat hij daar ook nooit slagen. 120 miljoen voor Griezmann, 130 voor Dembele. Sneu geld.

18 oktober 2020 om 12:52

Eens, Griezmann is een totale miskoop, gezien het spel van Barcelona vs. het spel waarin hij optimaal rendeert (zie Frankrijk, Atletico). Dat niemand bij Barca heeft ingegrepen tot het kopen van hem, zonde.

18 oktober 2020 om 13:05

Griezmann en Barcelona is gewoon totaal geen goed huwelijk. Griezmann lijkt een te grote bewijzingsdrang te hebben, terwijl z'n zelfvertrouwen inmiddels wel op het vriespunt ligt. Hij presteert simpelweg niet en dan kun je met excuses blijven komen, maar voor een aankoop van 120 miljoen euro heeft hij ook totaal geen aanpassingsvermogen. Voor dat geld mag je wel iets multifunctionelers laten zien als speler. Griezmann is dus een one-trick-pony en daardoor een behoorlijk zwak punt.

18 oktober 2020 om 16:44

Je moet idd echt je team om griezman heeen bouwen als je hem.wil laten renderen maar dat heeft barca nog nooit gedaan. Als je hem achter een grote spits als guroud of achter een voetballende spits ala messi zet alleen dan komt hij tot zijn recht.

19 oktober 2020 om 14:15

Ik vind Griezmann ook niet goed genoeg om als topclub zijnde daar een team omheen te bouwen. Bovendien is hij een-dimensionaal en dat vind ik erg karig voor een speler op dat niveau. Bovendien komt hij niet tot z'n recht voor of achter Messi, want ze willen beiden de bal hebben en lopen dan beiden op dezelfde plekken. Tja, wie zal dan eerder de bal krijgen, denk je? Griezmann is simpelweg te beperkt om zich aan te kunnen passen. Dat kan nou eenmaal gebeuren.

Ik denk toch echt dat het snel klaar kan zijn of is met Griezmann op deze manier. Van scoren bij het nationaal elftal en dan rare dansjes staan doen en van alles zeggen en willen (eisen is denk een te groot woord) naar niks klaarspelen bij je club, waar je al een jaar zit en je genoeg kansen krijgt, zelfs op je "ideale" plek.

18 oktober 2020 om 10:33

Volwassen mannen die fortnite dansjes doen kan je bij voorbaat niet serieus nemen.

18 oktober 2020 om 10:53

@ousselg Laat die man lekker dansen, al dat gezeik om kleine dingen hier.

Ondanks dat er gisteravond (onnodig) punten zijn verspeeld ben ik erg te spreken over de manier waarop Ronald Koeman is omgegaan met deze lastige uitwedstrijd. Dit is precies de manier waarop je om moet gaan met de klaagzang van Antoine Griezmann. Denk je dat je meer recht hebt op een centrale rol in het elftal dan de jongens die daar op dit moment voor in beeld zijn? Goed, laat maar zien dan. En als je hem dan ziet spelen gisteravond... Ja, dan denkt hij de volgende keer wel twee keer na voordat hij weer zijn mond open trekt.

Wie weet nog toen griezman zei dat hij van het niveau messi was? Griezman bakt er gewoon niets van nu. Barca heeft niet 1 maar 2 fouten gemaakt omtrent Griezmann. De eerste is dat ze hem gehaald hebben. De tweede is dat ze hem afgelopen zomer niet meteen van de hand hebben gedaan. Kennelijk stond Griezmann ook open voor een vertrek. Daarnaast zie ik dembele uiteindelijk ook niet slagen, die probeerde dribbels aan te gaan die messi niet eens aangaat en verloor telkens weer de bal. Nou hebben wij een unieke situatie. 1 aanvaller die het lef niet heeft om een actie te maken en een andere aanvaller die het lef wel heeft maar even goed bijna alle ballen verliest.

18 oktober 2020 om 11:08

Lastige is dat als ze Griezmann of Frenkie deze zomer verkocht hadden, ze het complete verlies op de transfersom in dit jaar moeten nemen. Om financiele ruimte te krijgen, verkopen ze liever spelers die er al langer zitten.

18 oktober 2020 om 11:21

Daar weet ik niks of weinig van af. Ik focus me alleen op wat ik wel weet en zie. Griezman in een barca shirt dat kan toch niet man. Barca moet altijd aanvallers hebben die lef hebben. Die acties maken. Dan komt er zo een slapjanus als deze terwijl barca al heel lang goede aanvallers heeft gehad. Ronaldinho eto messi david villa pedro ibrahimovic neymar suarez. Dan deze piepo griezman. Al die spelers konden een man voorbij. Behalve griezman, die als enige van dat rijtje heeft gezegd dat hij van het niveau messi is

18 oktober 2020 om 13:17

Helemaal waar. Zelfs Ibra schaarde zich niet in het rijtje met Messi, maar daar boven haha

Griezmann is een overschatte speler, want hij is niet zo goed als gezegd wordt, die zichzelf vooral heel goed vindt, want hij heeft arrogante praatjes in plaats van zelfkritisch op zijn belabberde spel te zijn. Hopelijk is dit voldoende argumentatie!

Buiten dat Griezzman waardeloos speelt is hij ook helemaal niet gemaakt voor dit voetbal, dat moet hij zelf hopelijk ook gaan beseffen. Die jongen moet gewoon achter een targetman als Giroud/costa spelen. Hij laat bij Frankrijk zien dat hij zeker kan voetballen, en bij Atleti ook met Diego costa om hem heen toen, Zal denk ik ook niet beter gaan spelen als je zelfvertrouwen -1000 is. Hoop voor hem en Barca dat het snel beter word maar heb er weinig vertrouwen in.

De Griezmann van Sociedad, De Griezmann van Atletico en de Griezmann van Barcelona zijn drie verschillende spelers. Bij Sociedad was hij op weg naar de top, dus gretig. Bij Atletico speelde hij onder een fenomenale trainer met een topteam achter hem. Was Koeman eerder bij Barcelona geweest had hij die lijn misschien doorgezet. Ik denk dat hij mentaal veel te verduren heeft gehad voordat Koeman kwam en er nog steeds niet uit is. Bij Frankrijk is hij even weg van de narigheid en kan hij lekker vrij voetballen. Dit mist er Barcelona, als Barcelona gaat draaien komt hij weer terug, maar ik denk dat een transfer het beste is. Nieuwe club nieuwe start.

18 oktober 2020 om 11:09

Of verhuren zoals hun clubs deden met Coutinho, James, Bale, Alexis Sanchez, etc.

Bij de nationale ploeg heeft hij ook maar het geluk dat Benzema niet speelt.

Het wordt helemaal niks met Griezmann. Klaar, over naar een nieuw plan want hij gaat niet de doelpunten maken voor dit zwak Barca. Messi is op vliegmodus bezig, doet zijn best maar heeft niet meer de drang om dit team te blijven dragen. Dembele is klaar, Lenglet is een grap, Busquets moet weg en Alba op links kan ook niet meer. Veel werk aan de winkel voor Koeman dit seizoen.

18 oktober 2020 om 18:39

Dembélé speelde gister alsof hij plankenkoorts had en Griezmann zou ik voorlopig niet meer in de basis zetten. Maar Lenglet speelt prima, Busquets gister ook. Alba op links is nog een van de beste backs ter wereld? Wat lul je allemaal.

19 oktober 2020 om 00:11

Een van de beste backs ter wereld? Jij leeft nog in 2015, ofwat? Ben je wel goed bij je hoofd? Plankenkoorts, aub zeg. Die jongen is gewoon niet goed genoeg voor Barca, het gaat nooit meer wat worden en idem Griezmann. Busquets moet weg en Lenglet ook. Twee houten Klaazen die niet of niet meer thuishoren in het elftal.

19 oktober 2020 om 19:34

Je snapt er niks van. Alba koning op links. Dembele’s eerste wedstrijd in een jaar tijd. Busquets en Lenglet zijn altijd houten Klazen geweest, maar je hoeft ook geen loopwonder te zijn als je een techniek hebt als Busi en een centrumverdediger als Lenglet bent. Je leeft teveel in FIFA ofzo.

Barcelona van 2010 en 2011 was het mooiste voetbal dat ik ooit heb gezien. Helaas 10 jaar later is dat niet meer zo.Barcelona had heel erg veel geluk dat pakweg 8 jeugdspelers in dezelfde periode zijn doorgebroken tot absolute topspeles met Messi, Iniesta, Xavi en Puyol bovenaan. In mindere mate vind ik dan ook Valdes, Pique, Pedro, Busquets en Jordi Alba. Buiten dat waren Abidal en Dani Alves ook heel belangerijke aankopen. Alsook David Villa.Bijna een volledig Spaans elftal buiten Messi, Dani Alves en Abidal.Maargoed. Tussen 2012 en nu heb ik bijna enkel miskopen gezien buiten Jordi Alba, Ter Stegen, Rakitic, Neymar en Suarez waren dit de enige mooie aankopen in de voorbije 8, 9 jaar. Maar ik kan makkelijk meer dan 10 miskopen opnoemen. En 3 grote verkeerde verkopen. Thiago Alcantara, Dani Alves (hij kon nog 2 jaar langer doorgaan) en Neymar ( ookal was het voor een recordbedrag, sucessen zijn belangrijker voor de fans)Het begon eigenlijk vanaf 20 augustus 2012 met Alex Song, Vermaelen, Mathieu, Arda Turan, Aleix Vidal, Andre Gomes, Semedo, Dembele, Coutinho (misbruikt in 1ste instantie) en Griezmann. En dan laat ik nog spelers die aangetrokken zijn en eigenlijk geen toekomstvisie aanbieden maar soms wat van betekenis hebben gebracht buiten beschouwing. Spelers als Vidal, Paulinho, Paco Alcacer, Pjanic (= geen toekomstvisie aankoop). Nu moet Barcelona door al die miskopen/verkopen, het zijn er gemakkelijk een stuk of 15 in 8 jaar tijd waarvan nog een groot deel nu tot de selectie behoord heel heel stevige veranderingen doorvoeren + niet onbelangrijk nog verder gaan verjongen. Met de recente aankopen zoals Pjanic en Griezmann zijn ze dus verkeerd bezig.1 lichtpuntje op dit moment zijn de ontwikkelingen van Ansu Fati maar dat is dan ook alles.Barcelona moet een beleid vormen zoals Bayern Munchen, eigenlijke veel Europese topploegen. Dus strenge regels wat betreft uitgaven. Geen zotte bedragen van meer dan 80 of 100 miljoen. En ook het salaris zo laag mogelijk houden. Ik weet niet hoeveel Lewandowski verdient maar ik ben er zeker van dat dat niet veel meer zal zijn dan Griezmann.Er zal bij Bayern ook wel een goede reden geweest zijn waarom ze Coutinho niet definitief hebben overgenomen ondanks zijn goede inzet onder huur daar. 120 miljoen is gewoon teveel voor Bayern. Bayern betaald liever 40 tot 80 miljoen voor topspelers en eventueel 2 miljoen salaries extra dan in 1 slag 120 te betalen en hetzelfde salaries. Buiten 1 speler heeft Bayern bijna altijd 40-45 miljoen maximaal betaald. Hiervan moeten vele Engelse ploegen + PSG, City, Barca, Real, Juventus, Inter,... eens goed een voorbeeld aannemen, het enige wat opvalt is dat Bayern iets extra heeft aan salaries maar nooit het dubbele zal betalen om de spelers te behouden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Sevilla72
11.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

187 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 4 0 0 0
2019/2020 Barcelona 35 9 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman verklapt niets na 5-1 zege: ‘Laat hem lekker dromen’

Barcelona herstelde zich dinsdagavond uitstekend van de nederlaag van afgelopen weekeinde. Drie dagen na het 1-0 verlies bij Getafe zegevierde het team van trainer Ronald Koeman met 5-1 over het Hongaarse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren